Rossmann - cz. X - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-01, 22:12   #1921
malina333
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann - cz. X

Cytat:
Napisane przez nothing_matter Pokaż wiadomość
i zagadka rozwiązana
a zamiast oliwki Hipp może być BD? kokosowy właśnie mi utknął w pamięci, że wiele osób używa. gdzie go można kupić? rozumiem, że jakieś sklepy internetowe, ale znajdę może w aptekach albo większych sklepach (auchan, real)?
powinien być
BD chyba też może być ale już nie pamiętam. Hipp dosyć łatwo się zmywa, wiem z doświadczenia

Rośnijcie
malina333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 22:12   #1922
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Olej kokosowy to m.in Vatika, którą możesz kupić na Allegro lub w sklepach "hinduskich". najwazniejsze jest, aby dobrze go spłukać, najlepiej umyć głowę szamponem dwa razy, najlepiej zmywa sie go szamponem dla włosów tłustych.

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 22:19   #1923
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość
Olej kokosowy to m.in Vatika, którą możesz kupić na Allegro lub w sklepach "hinduskich". najwazniejsze jest, aby dobrze go spłukać, najlepiej umyć głowę szamponem dwa razy, najlepiej zmywa sie go szamponem dla włosów tłustych.
można też kupić taki zwykły spożywczy
mi ostatnio bardziej pasuje oliwka Hipp niż olej kokosowy

Rośnijcie
Stary 2011-07-01, 22:22   #1924
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malina333 Pokaż wiadomość
powinien być
BD chyba też może być ale już nie pamiętam. Hipp dosyć łatwo się zmywa, wiem z doświadczenia
Cytat:
dziękuję za odpowiedzi w sumie na allegro nie takie drogie, ale jednak wolałabym pomacać w sklepie. no jak nic nie znajdę to wtedy internet. i w sumie myślałam, że roższe, bo teraz na szybko szukałam i w jakiejś aptece za ponad 30 zł był

Malina, na te Twoje kłaczki-biedaczki to patrzeć się nie da a tak serio to śliczne włosy masz, kiedyś miałam podobne, długość, kolor, tylko mniej błyszczały a tak się załatwiłam i już nie farbuję i musiałam sporo obciąć. jak patrzę na te Twoje to aż się płakać chce z tęsknoty
nothing_matter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 22:27   #1925
Quera
Zadomowienie

Byłam dziś w Rossie w Silesii i były róże i cienie z różanej serii

Kupiłam:
-puder Synergen 03 - w sumie to mąka ziemniaczana była ok, ale tyle tu mówicie o tym pudrze, więc gdy tylko go zobaczyłam, porwałam do koszyka
- pumeks
- mleczko do opalania SunOzon 50
- mleczko do opalania SunOzon 20
- 2 lakiery wibo - liliowy i błękitny
- jedwab do włosów Loton - ciekawe jak się będzie spisywał? mam problemy z rozczesywaniem, a po nim rozczesałam je bardzo łatwo
Quera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 23:03   #1926
AnkaPy
Raczkowanie

Taki mały Off topik : do olejowania włosów może też służyć zwykła oliwka do masażu ? ? Mam w domu taką właśnie oliwkę Ziaji i nie wiem do czego ją zużyć.. gUpie pytanie ;/
AnkaPy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 23:29   #1927
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:
też wolę odcienie różu, ale takie malinowe lakiery już mam, a pomarańczowego żadnego to wzięłam dla zapachu ale tak mi się spodobał, że wzięłam taki jasny róż (nr 8), bo akurat mam róże ciemniejsze i jaśniejsze, a takiego jeszcze nie

proszę ja tylko jestem ciekawa na ile mi tej motywacji starczy, bo ze systematycznością jestem na bakier

luzik ja się ucieszyłam, że będę miała szampon bez sls dla dorosłych a tu guzik, bo może nie znajdę ale kiedyś przy okazji posprawdzam w hipermarketach, tam musi być

no to gratuluję włosów 5 rozjaśniań moje by tego nie zniosły. co do olejowania to próbowałam raz, ale na drugi dzień nie umiałam domyć włosów, a że się spieszyłam, to chodziłam cały dzień z tłustymi także mam niemiłe wspomnienia. a jak często to robisz? i olejami specjalnymi? bo ja mam w domu póki co rycynowy i Babydream, a na wątku o olejach czytałam, że się nadają oba, tylko właśnie się trochę zraziłam po tamtym niedomyciu..
hmmmm ja używam oleju ze słodkich migdałów (zamawiałam w aptece dbam o zdrowie) i mi służy czasem dodaję do niego trochę rycynowego , ale w mniejszej proporcji właśnie z tej racji, że ciężko się go zmywa jak często hmmm zależy ile mam czasu, czasami 3 razy w tygodniu, czasami tylko raz różnie, naprawdę

Cytat:
i zagadka rozwiązana
a zamiast oliwki Hipp może być BD? kokosowy właśnie mi utknął w pamięci, że wiele osób używa. gdzie go można kupić? rozumiem, że jakieś sklepy internetowe, ale znajdę może w aptekach albo większych sklepach (auchan, real)?

a i jaka średnia cena takiego oleju?
jeżeli chodzi o Babydream to dziewczyny bardzo polecają do włosów ten olejek dla mam w różowym opakowaniu a kokosowy może być nawet z Bomi firmy "Efavit" za kilkanaście złotych, ale trzeba go wcześniej rozgrzać (rozetrzeć w dłoniach lub ogrzać z zewnątrz), bo ma postać bardziej stałą

Cytat:
albo Efavit
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 23:42   #1928
nothing_matter
Zadomowienie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;27877598]hmmmm ja używam oleju ze słodkich migdałów (zamawiałam w aptece dbam o zdrowie) i mi służy czasem dodaję do niego trochę rycynowego , ale w mniejszej proporcji właśnie z tej racji, że ciężko się go zmywa jak często hmmm zależy ile mam czasu, czasami 3 razy w tygodniu, czasami tylko raz różnie, naprawdę

jeżeli chodzi o Babydream to dziewczyny bardzo polecają do włosów ten olejek dla mam w różowym opakowaniu a kokosowy może być nawet z Bomi firmy "Efavit" za kilkanaście złotych, ale trzeba go wcześniej rozgrzać (rozetrzeć w dłoniach lub ogrzać z zewnątrz), bo ma postać bardziej stałą

albo Efavit [/QUOTE]

dzięki za wyczerpującą odpowiedź w takim razie widzę, że problemów ze znalezieniem oleju nie powinno być mam nadzieję, że ze zmywaniem też problemu nie będzie najwyżej kupię jakiś dobrze myjący szampon
Stary 2011-07-01, 23:47   #1929
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Bóg Ci zapłać za tą recenzję

Myślę, że nie będę miała czasu ani ochoty smarować się tym balsamem 2 razy na dzień nawet nie wiem czy raz dziennie mi się będzie chciało

A dziś w Rossie się zastanawiałam czy goląc nogi ta "opalenizna" nie będzie schodzić razem z maszynką
Kiedyś byłam tak wyrywna, że smarowałam się 3 razy dziennie. Efekt opalenizny natychmiastowy, ale nigdy więcej nie będę tak robiła, bo nie dam rady znieść ciągłego zapachu kawy. Poza tym to dość czasochłonna robota. A przy okazji - nie zauważyłam, żeby golenie nóg zjadało mi opaleniznę.
Cytat:
Napisane przez alikatena Pokaż wiadomość
We Wrocławiu widziałam dziś "serię różaną" w Pasażu.
Serię różaną widziałam dzisiaj w R. na ul. Strzegomskiej - stand raczej pustawy, kilka rzeczy tylko było. Za to pełen stand spotkałam na ul. Ruskiej. Wszyściutko - cienie, linery, tusze, lakiery i czego jeszcze dusza zapragnie...
Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
chyba też się skusze na ten szampon Garnier. używam teraz fioletowy Elseve i jest okropny. włosy oklapnięte, przetłuszczają się szybciej, nie zostaje na nich żaden zapach. pieni się, jest wydajny, ładnie pachnie, ale to koniec zalet.
Bardzo polubiłam szampony Garniera. Używałam już trzech wersji (mango i kwiat tiare, aloes, rumianek i miód kwiatowy), a dzisiaj kupiłam kolejne dwie (kwiat lipy, drożdze piwne i granat). Z tych trzech poprzednich używałam też odżywek. W sumie ze wszystkich byłam zadowolona, no może ten rumiankowy miał trochę męczący zapach. Póki co moim faworytem jest mango i kwiat tiare oraz aloes.

Zakupy z nowej gazetki poczynione, nie powinnam zbliżać się do R. przez najbliższe 1,5 tygodnia.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 23:47   #1930
Konto usunięte

Mi najlepiej zmywał Babydream ale wiadomo, plącze włosy ale inne, drogeryjne też się sprawdzają. Obecnie mam czerwonego garniera (z żurawiną i olejkiem arganowym), ale nie polecam dobrze radzi sobie z olejami, ale okropnie obciąża włosy :/ Cieszę się, że mogłam pomóc
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 00:09   #1931
nothing_matter
Zadomowienie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;27877897]Mi najlepiej zmywał Babydream ale wiadomo, plącze włosy ale inne, drogeryjne też się sprawdzają. Obecnie mam czerwonego garniera (z żurawiną i olejkiem arganowym), ale nie polecam dobrze radzi sobie z olejami, ale okropnie obciąża włosy :/ Cieszę się, że mogłam pomóc [/QUOTE]

ja się cieszę, że są osoby, które chętnie pomagają i odpowiadają na pytania
no właśnie ja tego plątania się boję, ale jak mnie kiedyś pokusi, to z jakąś dobrą odżywką albo maską może da radę. ostatnio kupiłam zachwalaną na wizażu Glorię i po 1 użyciu jestem nią zachwycona
Stary 2011-07-02, 00:16   #1932
Konto usunięte

ja też miałam Glorię i faktycznie efekt był super ! Tylko ten zapach specyficzny po jakimś czasie zaczął mnie drażnić ale kupiłam w Auchan za jakieś śmieszne pieniądze, faktycznie można nazwać ją KWC, bo niska cena, a za to jaka jakość
Stary 2011-07-02, 00:21   #1933
nothing_matter
Zadomowienie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;27878303]ja też miałam Glorię i faktycznie efekt był super ! Tylko ten zapach specyficzny po jakimś czasie zaczął mnie drażnić ale kupiłam w Auchan za jakieś śmieszne pieniądze, faktycznie można nazwać ją KWC, bo niska cena, a za to jaka jakość [/QUOTE]

ja się właśnie tyle naczytałam na KWC o tym specyficznym zapachu, a nic nie czuję w sensie, że dla mnie to jest taki neutralny zapach szamponu czy żelu pod prysznic. Rossmann mógłby wprowadzić trochę takich perełek, zamiast ograniczać ofertę
Stary 2011-07-02, 00:41   #1934
Konto usunięte

Cytat:
ja się właśnie tyle naczytałam na KWC o tym specyficznym zapachu, a nic nie czuję w sensie, że dla mnie to jest taki neutralny zapach szamponu czy żelu pod prysznic. Rossmann mógłby wprowadzić trochę takich perełek, zamiast ograniczać ofertę
100% racji Jest tyle dobrych, tanich, polskich produktów, które zrobiłyby furorę w Rossmannach
Stary 2011-07-02, 07:56   #1935
pannaleksandra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nikaczekolada Pokaż wiadomość

A tak w nawiązaniu do pojazdów .. widziałyście w gazetce na ostatniej stronie Rowerek do nauki jazdy ? .. To jakaś parodia jest chyba :/ Rower bez pedałów ?! To co to za rower do NAUKI jazdy :/ i po rysunku wygląda, że ma piankowe opony :/
http://esklep.rossmann.com.pl/images/thumbs/0001425.jpg
Tak się składa, że nie parodia, bo dzięki odpychaniu już mniejsze dzieci uczą się utrzymywać równowagę na dwóch kółkach, co w przypadku obecności pedałów byłoby niemożliwe.

Ostatnio kupiłam w Rossmannie te maszynki Venus Riviera i są świetne, jeszcze ani razu się nimi nie zacięłam, główka się świetnie dopasowuje, a co najlepsze prawie w ogóle nie czuję ostrzy, a wystarczy tylko raz przejechać.
pannaleksandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 09:57   #1936
Francuska Fantazja
Zadomowienie

GG do Francuska Fantazja

Kończy mi się różowa odżywka w sprayu Gliss Kura i zastanawiam się nad kupnem tej najnowszej, czarnej. Miała ją któraś z Was?

Francuska Fantazja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 10:10   #1937
krolewna1986
Wtajemniczenie

Kobitki a w jakiej cenie są te lakiery z różanej serii?

i macie jakieś fajne preparaty na brzydki zapach stóp u faceta? ostatnio mojemu zaczęły się pocić nóżki (chyba nieodpowiednie buty :/) i nie może temu zaradzić.. polećcie coś dobrego

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 10:19   #1938
karolajjnn
Wtajemniczenie

Cytat:
fajna ta szczoteczka

Teraz ja mam dla Was obiecane swatche granatowego eyelinera
na dłoni widać, że jedna warstwa nie wystarcza aby uzyskać jednolite krycie
Co do trwałości - jak na razie jestem zadowolona, makijaż od rana w nienaruszonym stanie.
Jakoś lepiej malować mi kreski tym czarnym eyelinerem ale może jeszcze i tym się nauczę
strasznie bym go chciała no ale niestety mam już swój linerek niebieski ...
Cytat:
Napisane przez Quera Pokaż wiadomość
Byłam dziś w Rossie w Silesii i były róże i cienie z różanej serii

Kupiłam:
-puder Synergen 03 - w sumie to mąka ziemniaczana była ok, ale tyle tu mówicie o tym pudrze, więc gdy tylko go zobaczyłam, porwałam do koszyka
- pumeks
- mleczko do opalania SunOzon 50
- mleczko do opalania SunOzon 20
- 2 lakiery wibo - liliowy i błękitny
- jedwab do włosów Loton - ciekawe jak się będzie spisywał? mam problemy z rozczesywaniem, a po nim rozczesałam je bardzo łatwo
róż i cienei z kolekcji różanej wowwww
Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Kobitki a w jakiej cenie są te lakiery z różanej serii?

i macie jakieś fajne preparaty na brzydki zapach stóp u faceta? ostatnio mojemu zaczęły się pocić nóżki (chyba nieodpowiednie buty :/) i nie może temu zaradzić.. polećcie coś dobrego
4,99 na promocji ;D

było->72 jest ->61.5będzie -> 55
10,5 kg = aktualizacja 2013 mam 93
28.05 - 90,9

kolejna dieta Herbalife dwa tygodnie
karolajjnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 11:26   #1939
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
ja się cieszę, że są osoby, które chętnie pomagają i odpowiadają na pytania
no właśnie ja tego plątania się boję, ale jak mnie kiedyś pokusi, to z jakąś dobrą odżywką albo maską może da radę. ostatnio kupiłam zachwalaną na wizażu Glorię i po 1 użyciu jestem nią zachwycona
ja nie polecam szamponu Babydream

Cytat:
Napisane przez karolajjnn Pokaż wiadomość
strasznie bym go chciała no ale niestety mam już swój linerek niebieski ...

róż i cienei z kolekcji różanej wowwww

4,99 na promocji ;D
co szkodzi mieć kolejny
nawet nie napiszę ile ja mam a wciąż kupuję kolejne

Rośnijcie
Stary 2011-07-02, 11:55   #1940
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:
ja nie polecam szamponu Babydream
a dobre mycie szamponu to dzięki braku sls? tzn czy każdy szampon bez sls będzie dobrze czyścił włosy?
Stary 2011-07-02, 12:00   #1941
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
a dobre mycie szamponu to dzięki braku sls? tzn czy każdy szampon bez sls będzie dobrze czyścił włosy?
ja już skończyłam z patrzeniem na składy szamponów więc nie pomogę

Rośnijcie
Stary 2011-07-02, 12:00   #1942
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
SLS właśnie dobrze wymywa,ale przy tym nadmiernie wysusza niektóre osoby.

Kachnaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:00   #1943
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:
ja już skończyłam z patrzeniem na składy szamponów więc nie pomogę
a jakim szamponem najłatwiej zmywa Ci się oleje?

Cytat:
Napisane przez Kachnaaaa Pokaż wiadomość
SLS właśnie dobrze wymywa,ale przy tym nadmiernie wysusza niektóre osoby.
o proszę no to mnie zaskoczyłaś. ale skoro SLS może wysuszać, to wciąż jest sens szukania mojego Palmolive

Edytowane przez nothing_matter
Czas edycji: 2011-07-02 o 12:04
Stary 2011-07-02, 12:03   #1944
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie nie do mnie,ale odpowiem
Oleje fajnie zmywają się szamponem babydream,po wszystkich innych mam uczucie niedoczyszczenia i oklapnięcia włosów.
Plącze włosy przy myciu,ale dobra odzywka załatwia sprawę.

Kachnaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:08   #1945
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kachnaaaa Pokaż wiadomość
Pytanie nie do mnie,ale odpowiem
Oleje fajnie zmywają się szamponem babydream,po wszystkich innych mam uczucie niedoczyszczenia i oklapnięcia włosów.
Plącze włosy przy myciu,ale dobra odzywka załatwia sprawę.
co włosy to opinia drogi nie jest to będzie można kiedyś wypróbować, ale najpierw trzeba zakupić olej
swoją drogą lepiej jest mieć kilka szamponów bo do tej pory myłam włosy 1, czasem pożyczałam inne z łazienki, ale to bardzo rzadko. a tak to się obkupię i będę miała taaaki wybór
Stary 2011-07-02, 12:09   #1946
malina333
Zakorzenienie

Cytat:

o proszę no to mnie zaskoczyłaś. ale skoro SLS może wysuszać, to wciąż jest sens szukania mojego Palmolive
ja zmywam szamponem Barwa, Joanna Z apteczki..., Schauma lub Clear zależy co mam pod ręką. Dla mnie jest ważne żeby szampon się pienił. Jeśli komuś łatwo zmywają się oleje to i babydreamem może myć, ja raczej nie chcę chodzić z tłustymi włosami (a tak właśnie było w przypadku BB)

Rośnijcie
Stary 2011-07-02, 12:14   #1947
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:
ja zmywam szamponem Barwa, Joanna Z apteczki..., Schauma lub Clear zależy co mam pod ręką. Dla mnie jest ważne żeby szampon się pienił. Jeśli komuś łatwo zmywają się oleje to i babydreamem może myć, ja raczej nie chcę chodzić z tłustymi włosami (a tak właśnie było w przypadku BB)
a te Schauma i Clear to chodzi o przeciwłupieżowe? bo takie skoro farbę z włosów wymywają to i oleje powinny, a u mnie sobie nie poradziły z tym. specjalnie wzięłam przeciwłupieżowy, jakiś sobie stał w szafce, właśnie Clear bodajże, i kupa z tego była. chyba, że źle myłam, a druga sprawa złe olejki. zobaczymy po moim drugim podejściu z olejem kokosowym
Stary 2011-07-02, 12:19   #1948
maddzia007
Zakorzenienie

Zaczęłam się trochę gubić
Te niebieskie eyelinery Wibo są w stałej ofercie tak?
A czy oprócz nich pojawiły się też eyelinery w tej różanej limitowanej wersji? Jeśli tak to jakie kolory? Bo u mnie wczoraj ich jeszcze nie było
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:22   #1949
Quera
Zadomowienie

Skusiłyście mnie na różany lakier, wzięłam taki pastelowy róż

Cytat:
Napisane przez maddzia007 Pokaż wiadomość
Zaczęłam się trochę gubić
Te niebieskie eyelinery Wibo są w stałej ofercie tak?
A czy oprócz nich pojawiły się też eyelinery w tej różanej limitowanej wersji? Jeśli tak to jakie kolory? Bo u mnie wczoraj ich jeszcze nie było
Z serii różanej u mnie były 2 rodzaje - czarny i niebieski (granatowy?)
Quera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:26   #1950
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
a te Schauma i Clear to chodzi o przeciwłupieżowe? bo takie skoro farbę z włosów wymywają to i oleje powinny, a u mnie sobie nie poradziły z tym. specjalnie wzięłam przeciwłupieżowy, jakiś sobie stał w szafce, właśnie Clear bodajże, i kupa z tego była. chyba, że źle myłam, a druga sprawa złe olejki. zobaczymy po moim drugim podejściu z olejem kokosowym
Clear przeciwłupieżowy ale Schauma nie
taka dobra rada ode mnie - nie radzę sugerować się wizażowymi hitami
Najlepiej wypróbować olej i obserwować który szampon najlepiej sobie z nim poradzi Każdy ma inne włosy i na każdego coś innego działa
Może masz podobne włosy do moich i musisz myć przynajmniej 2-3 razy myć aby zmyć olej z włosów Poza tym wypróbujesz łatwej zmywalny olej i wtedy się okaże jakiego szamponu potrzebujesz

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Quera Pokaż wiadomość
Skusiłyście mnie na różany lakier, wzięłam taki pastelowy róż

Z serii różanej u mnie były 2 rodzaje - czarny i niebieski (granatowy?)
z serii różanej nie ma czarnego eyelinera
jeśli chodzi o ten który ja mam, to on nie jest z serii różanej

Rośnijcie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości