|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rossmann - cz. X
Cytat:
![]() BD chyba też może być ale już nie pamiętam. Hipp dosyć łatwo się zmywa, wiem z doświadczenia
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Olej kokosowy to m.in Vatika, którą możesz kupić na Allegro lub w sklepach "hinduskich". najwazniejsze jest, aby dobrze go spłukać, najlepiej umyć głowę szamponem dwa razy, najlepiej zmywa sie go szamponem dla włosów tłustych.
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi ostatnio bardziej pasuje oliwka Hipp niż olej kokosowy
|
|
|
#1924 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Malina, na te Twoje kłaczki-biedaczki to patrzeć się nie da a tak serio to śliczne włosy masz, kiedyś miałam podobne, długość, kolor, tylko mniej błyszczały a tak się załatwiłam i już nie farbuję i musiałam sporo obciąć. jak patrzę na te Twoje to aż się płakać chce z tęsknoty
|
||
|
|
|
#1925 |
|
Zadomowienie
|
Byłam dziś w Rossie w Silesii i były róże i cienie z różanej serii
![]() Kupiłam: -puder Synergen 03 - w sumie to mąka ziemniaczana była ok, ale tyle tu mówicie o tym pudrze, więc gdy tylko go zobaczyłam, porwałam do koszyka ![]() - pumeks - mleczko do opalania SunOzon 50 - mleczko do opalania SunOzon 20 - 2 lakiery wibo - liliowy i błękitny - jedwab do włosów Loton - ciekawe jak się będzie spisywał? mam problemy z rozczesywaniem, a po nim rozczesałam je bardzo łatwo |
|
|
|
#1926 |
|
Raczkowanie
|
Taki mały Off topik : do olejowania włosów może też służyć zwykła oliwka do masażu ? ? Mam w domu taką właśnie oliwkę Ziaji i nie wiem do czego ją zużyć.. gUpie pytanie ;/
|
|
|
|
#1927 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
czasem dodaję do niego trochę rycynowego , ale w mniejszej proporcji właśnie z tej racji, że ciężko się go zmywa jak często hmmm zależy ile mam czasu, czasami 3 razy w tygodniu, czasami tylko raz różnie, naprawdę Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1928 |
|
Zadomowienie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;27877598]hmmmm ja używam oleju ze słodkich migdałów (zamawiałam w aptece dbam o zdrowie) i mi służy
czasem dodaję do niego trochę rycynowego , ale w mniejszej proporcji właśnie z tej racji, że ciężko się go zmywa jak często hmmm zależy ile mam czasu, czasami 3 razy w tygodniu, czasami tylko raz różnie, naprawdę jeżeli chodzi o Babydream to dziewczyny bardzo polecają do włosów ten olejek dla mam w różowym opakowaniu ![]() albo Efavit dzięki za wyczerpującą odpowiedź mam nadzieję, że ze zmywaniem też problemu nie będzie
|
|
|
|
#1929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przy okazji - nie zauważyłam, żeby golenie nóg zjadało mi opaleniznę. ![]() Serię różaną widziałam dzisiaj w R. na ul. Strzegomskiej - stand raczej pustawy, kilka rzeczy tylko było. Za to pełen stand spotkałam na ul. Ruskiej. Cytat:
Póki co moim faworytem jest mango i kwiat tiare oraz aloes. Zakupy z nowej gazetki poczynione, nie powinnam zbliżać się do R. przez najbliższe 1,5 tygodnia.
|
|
#1930 |
|
Konto usunięte
|
Mi najlepiej zmywał Babydream ale wiadomo, plącze włosy
ale inne, drogeryjne też się sprawdzają. Obecnie mam czerwonego garniera (z żurawiną i olejkiem arganowym), ale nie polecam
|
|
|
|
#1931 |
|
Zadomowienie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;27877897]Mi najlepiej zmywał Babydream ale wiadomo, plącze włosy
ale inne, drogeryjne też się sprawdzają. Obecnie mam czerwonego garniera (z żurawiną i olejkiem arganowym), ale nie polecam [/QUOTE]ja się cieszę, że są osoby, które chętnie pomagają i odpowiadają na pytania ![]() no właśnie ja tego plątania się boję, ale jak mnie kiedyś pokusi, to z jakąś dobrą odżywką albo maską może da radę. ostatnio kupiłam zachwalaną na wizażu Glorię i po 1 użyciu jestem nią zachwycona
|
|
|
|
#1932 |
|
Konto usunięte
|
ja też miałam Glorię i faktycznie efekt był super ! Tylko ten zapach specyficzny po jakimś czasie zaczął mnie drażnić
|
|
|
|
#1933 |
|
Zadomowienie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;27878303]ja też miałam Glorię i faktycznie efekt był super ! Tylko ten zapach specyficzny po jakimś czasie zaczął mnie drażnić
[/QUOTE]ja się właśnie tyle naczytałam na KWC o tym specyficznym zapachu, a nic nie czuję |
|
|
|
#1934 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jest tyle dobrych, tanich, polskich produktów, które zrobiłyby furorę w Rossmannach
|
|
|
|
|
#1935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio kupiłam w Rossmannie te maszynki Venus Riviera i są świetne, jeszcze ani razu się nimi nie zacięłam, główka się świetnie dopasowuje, a co najlepsze prawie w ogóle nie czuję ostrzy, a wystarczy tylko raz przejechać. |
|
|
|
|
#1936 |
|
Zadomowienie
|
Kończy mi się różowa odżywka w sprayu Gliss Kura i zastanawiam się nad kupnem tej najnowszej, czarnej. Miała ją któraś z Was?
|
#1937 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobitki a w jakiej cenie są te lakiery z różanej serii?
![]() i macie jakieś fajne preparaty na brzydki zapach stóp u faceta? ostatnio mojemu zaczęły się pocić nóżki (chyba nieodpowiednie buty :/) i nie może temu zaradzić.. polećcie coś dobrego
|
|
#1938 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
4,99 na promocji ;D
|
|
#1939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nawet nie napiszę ile ja mam a wciąż kupuję kolejne
|
|
|
#1940 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
SLS właśnie dobrze wymywa,ale przy tym nadmiernie wysusza niektóre osoby.
|
#1943 | |
|
Zadomowienie
|
a jakim szamponem najłatwiej zmywa Ci się oleje?
Cytat:
no to mnie zaskoczyłaś. ale skoro SLS może wysuszać, to wciąż jest sens szukania mojego Palmolive
Edytowane przez nothing_matter Czas edycji: 2011-07-02 o 12:04 |
|
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie nie do mnie,ale odpowiem
![]() Oleje fajnie zmywają się szamponem babydream,po wszystkich innych mam uczucie niedoczyszczenia i oklapnięcia włosów. Plącze włosy przy myciu,ale dobra odzywka załatwia sprawę.
|
#1945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
drogi nie jest to będzie można kiedyś wypróbować, ale najpierw trzeba zakupić olej ![]() swoją drogą lepiej jest mieć kilka szamponów bo do tej pory myłam włosy 1, czasem pożyczałam inne z łazienki, ale to bardzo rzadko. a tak to się obkupię i będę miała taaaki wybór
|
|
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zależy co mam pod ręką. Dla mnie jest ważne żeby szampon się pienił. Jeśli komuś łatwo zmywają się oleje to i babydreamem może myć, ja raczej nie chcę chodzić z tłustymi włosami (a tak właśnie było w przypadku BB)
|
|
|
#1947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczęłam się trochę gubić
![]() Te niebieskie eyelinery Wibo są w stałej ofercie tak? A czy oprócz nich pojawiły się też eyelinery w tej różanej limitowanej wersji? Jeśli tak to jakie kolory? Bo u mnie wczoraj ich jeszcze nie było
|
|
|
|
#1949 |
|
Zadomowienie
|
Skusiłyście mnie na różany lakier, wzięłam taki pastelowy róż
![]() Z serii różanej u mnie były 2 rodzaje - czarny i niebieski (granatowy?) |
|
|
|
#1950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taka dobra rada ode mnie - nie radzę sugerować się wizażowymi hitami ![]() Najlepiej wypróbować olej i obserwować który szampon najlepiej sobie z nim poradzi Każdy ma inne włosy i na każdego coś innego działa ![]() Może masz podobne włosy do moich i musisz myć przynajmniej 2-3 razy myć aby zmyć olej z włosów ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() jeśli chodzi o ten który ja mam, to on nie jest z serii różanej
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

a tak się załatwiłam
i już nie farbuję i musiałam sporo obciąć. jak patrzę na te Twoje to aż się płakać chce z tęsknoty
moje by tego nie zniosły. co do olejowania to próbowałam raz, ale na drugi dzień nie umiałam domyć włosów, a że się spieszyłam, to chodziłam cały dzień z tłustymi
także mam niemiłe wspomnienia. a jak często to robisz? i olejami specjalnymi? bo ja mam w domu póki co rycynowy i Babydream, a na wątku o olejach czytałam, że się nadają oba, tylko właśnie się trochę zraziłam po tamtym niedomyciu..
jak często hmmm zależy ile mam czasu, czasami 3 razy w tygodniu, czasami tylko raz 

włosy oklapnięte, przetłuszczają się szybciej, nie zostaje na nich żaden zapach. pieni się, jest wydajny, ładnie pachnie, ale to koniec zalet.

będzie -> 55
bo do tej pory myłam włosy 1, czasem pożyczałam inne z łazienki, ale to bardzo rzadko. a tak to się obkupię i będę miała taaaki wybór