|
|
#421 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode - część II
Jeszcze 2 tygodnie., ja już się zaczynam stresować
![]() Odkąd stanęłam na nogi, to przygotowania ruszyły pełną parą i teraz naprawdę czuję, że to już lada dzień. Mamy już ostateczną liczbę osób, odmówiło 7 na 30, więc naprawdę sporo
|
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27880686]Jeszcze 2 tygodnie., ja już się zaczynam stresować
![]() Odkąd stanęłam na nogi, to przygotowania ruszyły pełną parą i teraz naprawdę czuję, że to już lada dzień. Mamy już ostateczną liczbę osób, odmówiło 7 na 30, więc naprawdę sporo [/QUOTE] To faktycznie sporo, przykro mi A przynajmniej mają jakieś "ważne" powody, czy wymówki?Jestem już po wieczorze panieńskim, wstałam o 10, ale chyba niedługo znowu zasnę Fajnie było, chociaż dla kogoś, kto jest raczej "zwierzakiem kanapowym" a nie imprezowym, takie imprezy są trochę męczące ![]() Ale dziewczyny wiedzą, że nie jestem zbyt śmiała, więc nie robiły mi krzywdy i pomagały przy zadaniach - przebijałam balony i wypadały z nich karteczki z różnymi poleceniami Akurat jako pierwsze wylosowałam poproszenie jakiegoś faceta do tańca A w ogóle mój wieczór panieński został podzielony na 2 dni Tzn. koleżanka zaplanowała coś, co niestety wymagało dobrej pogody, więc ta część została przełożona na środę - akurat będzie relaks po obronie ![]() A teraz uciekam się uczyć. Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych zaślubionych
|
|
|
|
|
#423 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#424 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkim dziesiejszym Pannom Młodym życzę samych pogodnych dni w nowym, małżeńskim życiu oraz wszystkiego, wszystkiego najlepszego
|
|
|
|
|
#425 |
|
Zadomowienie
|
Kochane dzisiejsze - pewnie już mężatki - oby Wasza miłość z każdym dniem była silniejsza i abyście byli zawsze tacy szczęśliwi jak w dniu dzisiejszym. Mam też nadzieję, że żadnej z Was pogoda nie zepsuła humoru. We Wrocławiu dziś paskudnie. No, ale na pogodę nie ma rady.
Ja jakaś jestem zamotana - w czwartek byliśmy na jednodniowym wypadzie na Open'era na Coldplay Przy ich utworze mój M. mi się oświadczał i nie wyobrażałam sobie, żeby na 3 tygodnie przed ślubem nie pojechać na ich pierwszy w Polsce występ Szkoda tylko, że akurat tego naszego" utworu nie zagrali. Kupiłam też w końcu bieliznę na ślub - gładka bez rewelacji, ale dobrze się trzyma. W pon jadę do rodzinnego domu to przymierzę wszystko z sukienką - buty, bieliznę i biżuterię. Aż jestem ciekawa efektu. A teraz już zabieram się za winietki i robienie albumów dla rodziców. Jakoś ten czas tak się mocno zaczyna kurczyć ![]() Co do potwierdzeń - w sumie to trochę nam zostało do obdzwonienia, ale generalnie wyjdzie tyle ile się spodziewaliśmy. Zaproszone były 102 osoby - będzie pewnie coś ok.80. Ale Ci, co odmówili to jak na razie w sumie dalsza rodzina i odpadły osoby towarzyszące znajomych (Ci, co nie mają stałych partnerów przychodzą sami). W sumie jak dla nas to i lepiej - po co płacić za kogoś kogo nawet nie znamy.
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2011-07-02 o 20:33 |
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dzisiaj spokój na forum,co tak cicho ?
Mnie dopadł stres, to już za tydzień !!! Dziś rozpisałam całą kartkę rzeczy do załatwienia w tym tygodniu, sporo tego, zaczynam się stresować że będziemy w centrum uwagi ,na samą myśl ściska mnie w brzuchu. Ciekawe jak dzisiejsze PM, już czekam na relację i pierwsze zdjęcia
|
|
#427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z 9 lipca - napiszcie proszę, co macie jeszcze do załatwienia w tym tygodniu?
![]() U mnie tak: -obronić pracę mgr ![]() -ustalić szczegóły z foto i DJ-em -zawieźć do restauracji alkohol, napoje i winietki -zrobić paznokcie -odebrać suknię -wyćwiczyć pierwszy taniec -przygotować niezbędnik na sobotę typu kosmetyczka, igła z nicią, agrafki, chusteczki O czym zapomniałam? Może jak poczytam Wasze listy to coś sobie przypomnę. Ta dzisiejsza pogoda zniechęca mnie do wszystkiego, najchętniej poszłabym spać, ale muszę się uczyć
|
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem z 9 lipca , wczoraj zrobiłam listę, wyszła mi cała karta A4 :
ostatnie spotkanie w poradni kosmetyczka (konsultacje, brwi) przymierzyć obrączki, oddać na grawer solarium ostateczne potwierdzenie gości spotkanie w sali weselnej ,omówienie szczegółów , wybór ostatecznego menu spotkanie z zespołem, fotografem,kamerzystą rozpisanie usadzenia gości spowiedź spotkanie z księdzem (piątek) konsultacje z fryzjerką kupić bielizne, rajstopy odebrać zapowiedzi prezent dla rodziców paznokcie pomysł na sesje zdjęciową spakować niezbędnik przygotować sukienkę i dodatki na poprawiny wybrać czytania do Kościoła kupić czekolady dla dzieci Teraz nasza kolej dziewczęta od wczoraj jestem zestresowana
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2011-07-03 o 11:09 |
|
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim wczorajszym PMkom wszystkiego naj
![]() teraz czas na PMki z 9 ![]() ja mam za tydzień panieński, a wczoraj byłam na próbnej fryzurce, wyszło pięknie już coraz bliżej, PMki z 23
|
|
|
|
|
#432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
poniedziałek: ja nic, rodzice i TŻ będą mogli się wykazać w przygotowaniach ![]() wtorek: odbiór suknie, dokupić zgrzewę wódki ![]() środa: na chwilę obecną nic ![]() czwartek: jechać rano na giełdę kwiatową, zawieźć kwiaty do dekoratorki, przygotować na sali ścianę za młodymi piątek: regulacja brwi, paznokcie, spakować niezbędnik, spowiedź A w międzyczasie: posprzątać pokój zawieźć na sale co trzeba, więcej nie pamiętam bo głupiejeStres też mam mega!
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja stresu przedślubnego jeszcze nie mam, bo całe moje nerwy idą na obronę |
|
|
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, macie sytuacje, że nie znacie imienia i nazwiska osoby towarzyszącej?
Co piszecie na winietce? Osoba towarzysząca? Ja mam taką sytuację z dwoma kuzynami.Z jednym rozmawiałam ostatnio.Rozstał się z dziewczyną po paru latach.Zaprosi jakąś koleżankę, ale jeszcze nie wie którą Drugi kuzyn też nie ma dziewczyny i zaprosi jakąś znajoma.
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#436 |
|
Zadomowienie
|
jejku nie było mnie przez cały wekend, a tu już pierwsze z nas mają ślub za sobą!
u nas wielki problem - TZ padł samochód, jakbyśmy mieli mało wydatków przed weselem.... teraz będzie jezdził moim, więc ja poki co uziemiona jestem, a autobusów niecierpię, już wolę na piechotę. boję się bo mieliśmy nim jechać w podróż poslubną, a teraz co? nawet jak go naprawią to tak niepewnie będzie nim jechać 1200 km czy znów coś się nie popsuje. powiedzcie jak to jest u was z wieczorem panienskim? same organizujecie czy zostawiacie przyjaciółkom? kto płaci za imprezę? kazdy za siebie, ja za wszystkie znajome, czy one organizują to mnie? wiem ze nie ma żadnych zasad co do tego, ale chcialabym wiedziec jak to jest u was? chyba sama będę musiała zabrać się za jakies zorganizowanie wieczoru, najbliższa przyjaciółka na którą mogłabym liczyć że coś zaplanuje wyjeżdża na 2tyg. na szkolenie przed panienskim (ustaliśmśmy tylko że będzie to 16 lipca) więc nie będzie miała czasu ani możliwości nic zorganizować. TZ bedzie w ten sam dzien robił kawalerski i już mają wszystko zaplanowane. poza tym mam problem - bo coraz więcej osób chce być u nas w dzień ślubu rano. a to z powodu fryzjera, który będzie mnie czesać- jest wśród nas bardzo lubiany mimo że na ślub zdecydowaliśmy się 4 miesiące temu to ten czas tak się dłuży, że im bliżej tym mniej mnie to wszystko cieszy a wszyscy wokół co raz bardziej drażnią wymądrzaniem się i dawaniem cudownych dobrych rad! u nas w rodzinah dużo kuzynów, kuzynek i ciągle wesela, także każdy ma coś "mądrego" chyba ta pogoda tak na mnie drażniąco działa. oby do kolejnego wekendu i kolejnych waszych ślubów się wreszcie wypogodziło! do 23. jeszcze 19 dni ![]() przy winietkach gdzie nie znałam imienia osoby tow. wydrukowałam dwie takie same z imieniem i nazwiskiem osoby zaproszonej. mam takich podwójnych chyba z 5 kompletów, nawet mój brat nie wie jeszcze z kim przyjdzie
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bie wiem jeszcze co zaplanowały jako drugą część, ale podobno wymaga pogody, więc może znowu nie wypalić.
|
|
|
|
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
Jeśli chodzi o panieński/kawalerski my prawdopodobnie zrezygnujemy z powodów finansowych. Oboje mamy dużo znajomych min. 22-24 osoby do zaproszenia, a u nas jest tak, że wieczór organizuję sama-alkohol, jedzenie, miejsce. U Tż chłopcy chociaż alko przynoszą ze sobą. Jednak obliczyliśmy, że wieczory łącznie mogłyby nas kosztować ok.1000zł ![]() Wczoraj stwierdziliśmy, że może wyjdziemy sobie razem do knajpy ze znajomymi, ale wieczorów nie robimy. Szkoda trochę, ale nie mogę zaprosić części koleżanek, albo nie zaprosić kuzynek. Co do fryzjera to radzę ci pogoń tą hołotę musisz być zrelaksowana i mieć trochę intymności.Nie wyobrażam sobie tyle osób w dniu mojego ślubu w moim domu. Jeden wielki zamęt i szum ![]() U mnie będzie tylko siostra (jej mąż i dzieci przyjadą później) ew.mama i tyle.
razem Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2011-07-03 o 19:37 |
|
|
|
|
#439 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale porażka... Byłam wczoraj na ślubie i rozkleiłam się już jak para młoda szła do ołtarza...
Co do ślubu i wesela nasuwają mi się takie spostrzeżenia: - tuby z płatkami róż robią strasznie dużo hałasu jedna dziewczyna myślała, że ktoś strzela i strasznie się wystraszyła, nie mowiąc o piszczącej pannie młodej- lepiej mieć w zanadrzu parasol (tak lało, że PM nie chciała wyjśc z kościoła- wcale się jej nie dziwię- nawet pod parasolem można było zmoknąć), - nie wyciągajcie na siłę do łapania welonu, muchy i innych zabaw oczepinowych - zabawy oczepinowe powinny przebiegać w miare szybko i zwinnie a nie tak jak wczoraj, że 15 minut trwało samo zbieranie i ustawianie ludzi do łapania welonu i muchy ![]() - jeśli ktoś nie ma któregoś rodzica lepiej uprzedzić zespół, by nie było niezręcznych sytuacji typu: "gdzie jest mama pm? nie ma? a gdzie jest? dlaczego jej nie ma?" - pijany ojciec PM- to nie wygląda dobrze Ogólnie wesele było takie sobie, zespół beznadziejny więc zabawa nie szła... pary młodej często nie było na sali, znikali na dość długo... bardzo podobało mi się za to jak wyglądała PM, miała śliczny kolorowy bukiet i piękną suknię tego jej zazdroszczę ![]() Szczerze mówiąc po wczorajszym odechciało mi się naszego wesela, bo boję się że będzie równie męczące i beznadziejne ledwo wytrzymałam do końca oczepin (którymi nie było żadnego zainteresowania-oprócz tych, którzy brali udział w zabawie nikt nie stał na środku, wszyscy powychodzili albo posiadali do stołów i nawet nie patrzyli co się dzieje)Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ciekawe jak tam nasza Asia po ślubie
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2011-07-03 o 20:17 |
||||
|
|
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak byliśmy na weselu i para młoda podchodziła do wszystkich do stolików posiedzieć chwilkę, porozmawiać (ew.wypić łyczek kielich-jak koś pije) widziałam, że każdy czuł się miło i zauwazony (,a nie jak hurtowy klient w makro, bo przyszedł z kopertą
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcześniej nie dalibyśmy rady załtwić większości rzeczy z listy ze względu że na co dzień jesteśmy w Wawie, a od wczoraj jesteśmy już w naszym rodzinnym mieście .
|
|
|
#442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wasze będzie napewno lepsze, nie będziecie musieli skupiać się na realizowaniu tych wszystkich drogich atrakcji, tylko spędzicie wesoło i beztrosko cały czas bawiąc się z gośćmi. po latach ludzie będą pamiętać tylko to czy się dobrze bawili na waszym weselu, a nie to czy były pokazy barmanów czy inne wymyślne cuda!! także pomyśl jak ty się bawiłaś, i że to nie tylko twoje odczucia, napewno nikt nie powie że wasze wesele było gorsze tylko z powodu braku tych rzekomych atrakcji (ja wcale nie uważam żeby były one konieczne, u nas największą atrakcją będziemy my sami hehe) a pomysł z poświęceniem kilku minut na porozmawianie czy wypicie z każdym z gości z osobna jest świetny, i na bank takie wesele będzie zapamiętane jako lepsze niż te na którym para młoda czy rodzina chce się pokazać na co ich to nie stać i czego oni to na swoim weselu nie mieli.... macie racje tym fryzjerem - powiem że zwyczajnie mu nie starczy czasu na uczesanie więcej osób i koniec bez dyskusji i denerwowania się. tez najchetniej zrobiłabym na wieczor panienski grila, poplotkowałybyśmy przy winku, ale już niestety TZ zarezerwował na ten dzien podwórko i grill
|
|
|
|
#443 |
|
Zadomowienie
|
Co do panieńskiego - u nas organizują nam znajomi
Jakoś tak koleżanka sama się zaoferowała, a potem dołączyła druga. w rezultacie jest to dla mnie niespodzianka - nie wiem nic, ja też za nic nie płacę, chociaż mówiłam dziewczynom, że chociaż alkohol zapewnię, ale one się zarzekały, że mam się o nic nie martwić. To dałam spokój. No, ale u mnie będzie 13 dziewczyn Za to u mojej siostry na panieńskim, to ona była odpowiedzialna za alkohol, jedzenie. Dziewczyny przyniosły tylko prezenty
|
|
#444 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas to normalne że para młoda chodzi po ludziach i z każdym stara się zamienić chociaż parę słów. Rodzice tak samo, starają się do każdego podejść. A nawet jak byliśmy z TŻ świadkami u znajomych i większości gości nie znaliśmy to też podchodziliśy i pytaliśmy jak zabawa, czy wszystko w porządku itd a potem rozmowa już jakoś sama szła może nie z każdym wypiliśmy bo upić się można ale goście byli zadowoleni nawet potem śpiewali że fajni świadkowie ludzie od razu inaczej się bawią i tak jak mówicie czują się zauważeni ![]() Myślałam, że tak wszędzie jest... A na tym weselu właśnie było tak, że młodzi nawet raz do nas nie podeszli, przy stolikach obok też ich nie widziałam... widocznie za wysokie progi... bo po co zawracać sobie nami głowę, co więcej siedzieliśmy z rodzicami PM i do nich też nie przychodzili). W ogóle dziwne było te wesele, jak to jeden facet powiedział: czego to oni nienawymyślali i że wesele w stylu amerykańskim... Cytat:
|
|
|
#445 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
), więc się wypowiem. U mnie cały panieński od początku do końca organizowała moja siostra - świadkowa. Do końca wszystko było dla mnie niespodzianką. Nie płaciłam za nic. Ale pewnie, gdyby ona miała np. taką sytuację finansową jak my, to nie pozwoliłabym jej wykosztowywać się na wszystko. Dotychczasowe panieńskie wyglądały różnie - zazwyczaj składały się wszystkie dziewczyny i to one organizowały PM wieczór. Co do fryzjera, to ja powiedziałabym zarówno tym wpychającym się, żeby sobie odpuściły, jak i fryzjerowi, że jeśli one się z nim skontaktują, to niech kulturalnie odmówi z racji napiętego dnia i poświęceniu maksymalnej ilości uwagi PM. Cytat:
Uważam, że dla gości liczy się bardziej poświęcenie im kilku minut, aniżeli barmani, fajerwerki, fontanny i inne cuda! Nie przejmuje się Kochana, bo będzie pięknie Dzień dobry lipcowe! Przede wszystkim (już) Żonom z minionej soboty życzę wszystkiego najpiękniejszego na nowej drodze życia! ) nie popsuły Wam tego dnia Przepraszam, że się nie odzywałam, ale weekend był baaardzo szybki. W piątek spóźniłam się kilka minut na próbną fryzurę (medycyna pracy Próbowałyśmy coś wymyślić. Od razu jak zobaczyła suknię to powiedziała, że aż się prosi jeden zawijas puszczony na ramię (to, które jest gołe). Zatem w tę stronę poszłyśmy. Niestety przez spóźnienie nie zdążyłam podejść do kwiaciarni po jakieś kwiaciora, więc improwizowałyśmy. Problem jest z zakryciem uszu (to, gdzie nie ma loka, zakryć idzie bez problemu, ale tam, gdzie jest lok, będzie ciężko) Ostatecznie puściła tam parę włosów i uznałyśmy, że tam wepniemy dużego kwiata, którego płatki choć trochę je przysłonią. Był też problem z grzywką. Fryzjerka od razu chciała podpiąć do góry, ale ja nie czuję się dobrze z odkrytym czołem, zatem próbowała ją jakoś zakręcić i podpiąć. Od początku nie byłam do końca do tego przekonana (wyglądałam trochę jak lata '20 ), a że to niewypał, utwierdziło mnie jej rozwalenie się po kilku h. Więc pewnie nawet bym do kościoła z nią nie dotarła. Bałam się też o tego loka, bo moje włosy nie są skłonne do kręcenia się, a że było w piątek deszczowo, to już w ogóle. Ale o dziwo przetrwał. Lakier co prawda trochę puścił, ale lok zachował kształt. Poza tym wsuwki z tyłu puściły ). Jako, iż próbna wyniosła mnie o prawie połowę mniej, niż zakładałam, chyba umówię się na jeszcze jedną. Wiem, fanaberia, ale bardzo martwię się tą fryzurą i nie chciałabym w dniu ślubu mieć takiego niewypału, jak w piątek... No i spróbujemy podpiąć grzywkę. Mam na telefonie zdjęcie, które sobie na szybko pstryknęłam w samochodzie po wyjściu od fryzjera. A wieczorem TŻ mnie obstrykał naokoło, żeby pokazać fryzjerce, co się rozpadło. No i później podpięłam na próbę grzywkę. Chyba nie jest aż tak koszmarnie Postaram się wieczorem wrzucić fotki do klubu. A potem była przymiarka... ![]() Talia osy oczywiście się pojawiła Niestety bułki trochę pod pachami wyłażą Stanika jednak nie będzie, co więcej - nie będzie też wszytych poduszek, bo wszystkie panie zgodnie stwierdziły, że zwyczajnie tego nie potrzebuję Co prawda trochę jeszcze nad biustonoszem się zastanawiam, bo może by te bułki w niego upchnąć No ale chyba jednak nie. Za to kupiłam figi - zdecydowałam się jednak na hipstery, bo nie mam ciała modelki i uważam, że w nich wyglądam 100x lepiej, aniżeli w stringach. Suknia jest ciut do zwężenie w biodrach i do skrócenia ta guma z tyłu, którą się zapina przed zapięciem. No i trochę do skrócenia. Przymiarki już nie będzie, odbiór 21 lipca. Wtedy też jeszcze raz ją założę. Na szczęście krawcowa jest na miejscu, więc gdyby coś nie pasowało, to na miejscu poprawią ![]() A teraz sobota... Panieński baaardzo udany ). W klubie był fotograf, więc jak tylko na ich stronie pojawią się fotki, to wrzucę, bo chyba z dwie mi zrobił ![]() Niestety wczorajszy dzień miałam skopany, bo... do TŻa na kawalerski chłopacy zamówili dla niego striptizerkę Wiem, histeryzuję... I tyle z weekendu... Dziś po pracy jedziemy do zespołu omówić szczegóły, a wieczorem na salę. Sen z powiek spędza mi za to inna rzecz. Do ślubu niecałe trzy tygodnie, a mi znów wyszły zajady Ostatnie trwały 4 m-ce. Jak tu upchnąć 4 m-ce w 2,5 tygodnia?! ![]() Patrząc na te ostatnie, w dniu ślubu akurat będę miała ogromne strupy na pół polika
|
|
|
#446 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A co do drugiej sprawy - współczuję...
|
|
|
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
A bierzesz witaminki na te zajady? Mi zawsze przechodziło bardzo szybko, po kilku dniach.
|
|
|
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio walczyłam od grudnia do początku kwietnia, przez ten czas używałam Lips, Chlorchinaldin H, Clotrimazolum, Vratizolin, maści z wit. A, wazeliny, Tisane, Tribiotic i Triderm. Miałam nawet antybiotyk. Niestety nic nie pomagało... Jestem załamana
|
|
|
#449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem że jakby była to by napewno cos wykombinowała. tak pomyślałam że moze u moich rodziców na grilu posiedzimy, oni chodzą wczesnie spać, a brat będzie na kawalerskim u TZ to nam nikt nie bedzie przeszkadzac ![]() chwal się aaby fryzurką i bielizną ![]() a striptizerką sie nie przejmuj. ma figurę i ładną buźkę, ale pewnie nie ma kochajacego faceta (bo ktory by jej pozwolił na taka prace??) a ty masz TZ i za 19 dni ślub i on napewno woli twoje "bułki" niż chudy tyłek takiej striptizerki my jutro mamy spotkanie z DJ i animatorką do dzieci. a nie mamy nawet wybranej piosenki na 1. taniec przez to rozwalone auto TZ chodzi wsciekły i nic nie da sie z nim ustalić...
|
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poetry feelings hipster.jpg Włoski wrzucę do klubu wieczorem (choć naprawdę po tej próbnej nie ma się czym chwalić). Dziękuję za to, co napisałaś Problemów z samochodem serdecznie współczuję - nam przed ślubem też ciągle coś pada, jakbyśmy mieli mało wydatków
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.

Drugi kuzyn też nie ma dziewczyny i zaprosi jakąś znajoma.
same organizujecie czy zostawiacie przyjaciółkom? kto płaci za imprezę? kazdy za siebie, ja za wszystkie znajome, czy one organizują to mnie?
musisz być zrelaksowana i mieć trochę intymności.Nie wyobrażam sobie tyle osób w dniu mojego ślubu w moim domu. Jeden wielki zamęt i szum 
).