|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
kurcze- chyba zaraz powiem dobranoc ![]() Cytat:
Cytat:
Dzis czytałam, że jak coś dziecku teraz będzie się śpiewało to będzie to lubiło po urodzeniu i będzie się uspakajało!!!
|
|||
|
|
|
#1832 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
![]() Cytat:
przydają się co jakiś czas takie dni ach ale bym dała żeby mój mężuś miał wolne soboty, ale on niestety w każdą pracuje ale co zrobić...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój mężuś codziennie mówi, że to dla niego kosmos z bobaskiem, że tak kopie, brzuch się rusza i jak to się wogóle w brzuszku rozwija jest kochany
|
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
proponuje krzysztofa krawczyka na jesien
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dlaczego trzeba by to mnożyć? Cytat:
![]() Ostatnio przy jakimś filmie zauważyłam, że Michaś reaguje na dźwięk wiolonczeli ale bynajmniej się nie uspokaja - tylko kopie jak szalony
|
||
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbujemy po urodzeniu mu wiolonczelę zapodać to się dowiem
|
|
|
|
|
#1838 |
|
Rozeznanie
|
Już doczytałam, to chodzi o to, że niektóre paski nie są skalibrowane na osocze tylko na krew, i te na krew żeby pokazywały wynik najbardziej zbliżony do laboratoryjnego należało mnożyć przez 1,12. Ja mam w jednym i drugim glukometrze kalibrowane na osocze, czyli nie trzeba mnożyć - tak wyczytałam ale może być różnie. Mam nadzieję, że lekarz powie mi co jest prawdą i które wyniki są ok...
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
asia- wczo. po 23 pojechałam z mężem do Tesco- pod pretekstem zakupów- po lody carte dora
Pyyyyyyyyyysznościowe! Właśnie sobie zapodaje- może mnie trochę rozbudzą bo jestem śnięta jak ryba
|
|
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie strasz
|
||
|
|
|
#1842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jego portfel już prosi się o wymianę hahah ma kilka ładnych lata co do rocznicy - nie wiem co my zrobimy chciałam zrobić jakiś obiad albo grilla, ale my rocznice mamy 7.08 a na 6.08 mój tata, ja i siostra proszeni jesteśmy na wesele kuzynki. Nie wiem czy pójdziemy (raczej nie), ale przeciez nie zrobie rocznicy bez mojej rodziny, a robić rocznicę np. tydzień po bez sensu buuui od wczoraj zakochałam się w tej kołysance: http://www.youtube.com/watch?v=YWFKC...eature=related Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-07-02 o 13:44 |
||
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- a my tez mamy 07.08 rocznicę ślubu!!! ![]() i to pierwszą ![]() Chyba będzie kolejny zegarek w takim razie No żeby nie było- te zegarki to tak wiecie co parę lat dostawał ode mnie (w tym roku strzeliło nam 10 lat )Słodka kołysanka. Tylko jak ją powtórzyć????? ![]() Lubię głos steczkowskiej- ale ost. coś za fajnie nie tworzy , a szkoda. |
|
|
|
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Klasyczna go nie ruszała
|
|
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zawszę TĘ KOŁYSANKĘ lubiłam
|
|
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znaczy się ślubowałyśmy razem ![]() 2. a nie ma opcji odtwórz jeszcze raz? |
|
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1848 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet ją straszę, że jak będzie za bardzo szaleć to zawołam tatę ![]() Cytat:
ja spie taka zamotana w kołdrę, że wogóle nie ma do mnie dostępu ja kupiłam chlebek taki specjalny dla diabetyków i moge zjeść 2 kromki z wędlinką i pomidorem i cukier ok jescze wyprobuje żytni, teraz mam orkiszowy.Cytat:
o widze ze juz doczytałaś ![]() Cytat:
![]() my mamy 7 lipca już czwartą kiedy to minęło ![]() własnopaszczowo to ja nawet nie probuję, bo taki talent ze mnie, że dziecko by się wystraszyło
|
||||
|
|
|
#1850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam badanie na dwóch glukometrach (OneTouch Select i iXell) i wynik 114 i 116 mg/dl
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Danika ja jem zwykły chleb bo do innych mam średni dostęp ![]() Apropo lodów to nawet na malutką gałeczkę sobie nie pozwolisz? |
||
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
ja nawet nie brałam tego pod uwagę, żeby samej to zaśpiewać
|
|
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
dobra- zmykam coś poogarniać- lub spać
bo tak mi się nic nieeeeeeeee chceeeeeeeeeeeeeeee
|
|
|
|
#1853 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wolę 2 kostki czekolady gorzkiej bo ja jestem czekoladożerna
|
|
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki, mam pytanie: będziecie kupować pościele do wózków? bo ja nie wiem, czy na jesień i zimę się kupuje. jeśli tak, to macie może jakieś linki?
|
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, ja na śniadanie wcinam dwie kromki razowego albo grahama z wędliną, pomidorem, serkiem białym i cukier ok nawet 100 nie ma tylko że po 2 h gorzej z kolacją wczoraj było bo zjadłam dwie kromki z tym samym i pokazało 116 po 2h ale fakt na podwieczorek zjadłam parę truskawek, czereśni i trochę kisielu i pewnie to wpłynęło na wynik. Dzisiaj nie zamierzam jeść na podwieczorek nic więc zobaczymy jaki wyjdzie cukier
|
|
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1858 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie Wizażystki
![]() Do tej pory tyko czytałam forum traktując je jako skarbnicę wiedzy. Ale chyba nadszedł czas, by zacząć brać w nim aktywny udział ![]() Poza tym, tak niewiele dziewczynek w październiku, więc troszkę podniosę tą liczbę. Próbowałam ogarnąć cały temat, ale tyle tego jest... I jestem przerażona. Większość z Was już ma wszystko gotowe, a ja w takiej rozsypce. Termin mam na 2 października (zrobiliśmy sobie noworoczny prezent ) a ja zdążyłam kupić tylko kilka ciuszków. Nie mam jeszcze wybranego łóżeczka, wózka, nawet szpitala w którym chciałabym rodzić - a opcji mam wieeeele i to rozrzuconych po całej Polsce. Zauważyłam, że większość z Was bardzo uważa na cukier, a żadna nie skarży się na anemię. A mnie niestety dopadło to drugie i to już od początku ciąży. Pomijając bardzo zawiłą i dramatyczną historię, kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży - to od 5 tygodnia mam około 6-7 HGB i za cholerę nie chce mi się to unormować. Jem codziennie wołowinę i brokuły wg wskazań lekarza, łykam Tardyferon 2xdziennie i kwas foliowy 3xdziennie i za dwa tygodnie na wizycie jak nadal wyniki się nie poprawią, no to niestety terapia zastrzykowa ![]() Może macie jakieś pomysły.... |
|
|
|
#1859 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też tak zacznę jeść "na raty" Cytat:
czułabym bardziej lepiej. aa2 Asiu Ty czujesz głównie mocno jak leżysz na boku tak jak ja, pewnie dlatego, że obie mamy łożysko na przedniej ścianie macicy (chyba dlatego )Cytat:
(i kto by pomyślał... ta co 2kg. przytyła... )Po tych 3kromkach, po godzinie miałam cukru 144mg/dl Na glukometrze od babci pisze, że osoby zdrowe (nie będące w ciąży) powinny mieć cukier na czczo do 120mg/dl a po godz po posiłku do 160 (a ja ile powinnam mieć??? ) W pon. pójdę na wiztę do gin. to się w końcu dowiem wszystkiego (raczej)Cytat:
odkąd umie mówić, mówi - mama cicho |
||||
|
|
|
#1860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aj dont fink sołCytat:
![]() co do lulowania kolysanka-
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

) Najwięcej czuję ją jak leżę na jednym czy drugim boku, wtedy "gulki" powstają - malutka się wygina i chyba często jej rączki tam czuję 

ale co zrobić...
Też mam nadzieję, że te mniejsze wyniki są prawidłowe

Właśnie sobie zapodaje- może mnie trochę rozbudzą bo jestem śnięta jak ryba 

chciałam zrobić jakiś obiad albo grilla, ale my rocznice mamy 7.08 a na 6.08 mój tata, ja i siostra proszeni jesteśmy na wesele kuzynki. Nie wiem czy pójdziemy (raczej nie), ale przeciez nie zrobie rocznicy bez mojej rodziny, a robić rocznicę np. tydzień po bez sensu buuu
- a my tez mamy 07.08 rocznicę ślubu!!!