Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać cz.X - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-02, 11:44   #211
skazana_na_bluesa
.

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
nie znam nikogo kto na początku by był na samej farmakoterapii bez wizyt u psychologa.
a ja znam np. przy problemach ze spaniem nie trzeba chodzic do psychologa
Cytat:
Napisane przez NothingElse Pokaż wiadomość
czy na badania hormonow tarczycy trzeba miec skierowanie?
nie, nie trzeba. ja robilam w laboratorium kolo szpitala, ale placilam za nie.
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 11:53   #212
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Cytat:
Napisane przez cremova Pokaż wiadomość
ustawienia/sieci zwykle i bezprzewodowe/siec komorkowa/polacz z internetem powinnas odznaczyc, w domu przy uzytkowaniu wifi nie bedzie to przeszkadzalo

chyba ze to jeszcze cos innego..
Chodzi dokladnie o to, ze jak wychodze z domu wifi mi sie przelacza na to na pakiet blueconnecta, albo jak wifi pada to wlacza sie blueconnect
A nie odczuwam potrzeby koniecznosci sprawdzania maili 24h na dobe
Niby mam tego blueconnecta 2gb, ale troszke sie martwie, ze poczta, ze facebook, ze sciaganie z android market szybko mi go wykoncza.
Dzieki, jak sie naladuje to sprawdze

A jeszcze powiedz mi, bo a nuz masz tez ponoc gps, mam locations, google, jakas nawigacje i cholera wie co jeszcze do lokalizowania, ktory uzywa satelit a nie map google i internetu do nawigacji? (Desire Z mam )
Niestety instrukcja do tego jest okropnie krotka, i dopiero wczoraj TZ mi pomogl sobie spersonalizowac dwa pulpity (stwierdzilam ze podwojna pogoda mi niepotrzebna, tak samo podwojnie zegar, czy ten z grupami kontaktow)
Juz chcialam mu oddac ten cholerny telefon ;D

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców
Czas edycji: 2011-07-02 o 11:55
SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:09   #213
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowe Pokaż wiadomość
W pierwszym odruchu chciałam napisać "podaj swój tytuł naukowy", ale licencjat niczego przed nazwiskiem nie daje, prawda? (chyba że to CV po angielsku, wtedy się da)
To w takim razie może tytuł pracy licencjackiej i np. końcową ocenę ze studiów (jeśli jest czym się chwalić ). Powinno wystarczyć.
Cytat:
Napisane przez Myszka_83 Pokaż wiadomość
Ja bym wpisała pod kierunkiem studiów i uczelnią: "uzyskany tytuł - licencjat" (może być w nawiasie, ale nie koniecznie)

Dzięki

Tak sobie nieśmiało obstawiałam tę drugą opcję.

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:21   #214
cynamonowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
A jak przy telefonach jestesmy. Znajde tu posiadaczke HTC, ktora mi doradzi co ustawic, zeby tel po wyjsciu z domu gdzie mam wifi, nie laczyl mi sie automatycznie z tym internetem za ktory place? ;P
Ja co prawda HTC nie mam, ale pewnie będzie podobnie. Musisz znaleźć w ustawieniach opcję "łącz z sieciami 3g" lub podobną i ją odhaczyć.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
A jeszcze powiedz mi, bo a nuz masz tez ponoc gps, mam locations, google, jakas nawigacje i cholera wie co jeszcze do lokalizowania, ktory uzywa satelit a nie map google i internetu do nawigacji? (Desire Z mam )
Niestety instrukcja do tego jest okropnie krotka, i dopiero wczoraj TZ mi pomogl sobie spersonalizowac dwa pulpity (stwierdzilam ze podwojna pogoda mi niepotrzebna, tak samo podwojnie zegar, czy ten z grupami kontaktow)
Juz chcialam mu oddac ten cholerny telefon ;D
O, nie zauważyłam, że odpowiedź już dostałaś .

GPS też można włączyć i wyłączyć (ja np. nie używam w ogóle, bo baterie żre), chociaż to powinno już być bardziej przystępne niż obsługa internetu . Spróbuj poszukać w widgetach na pulpit, może masz coś, co jednym dotknięciem kontroluje takie rzeczy.
(ja mam taki pasek z ikonkami, gdzie mogę włączać/wyłączać wifi, bluetooth, gps i automatyczną synchronizację)
cynamonowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:23   #215
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

No ja bym chciala do samochodu, bo widze ze korzysta z tych map co mam na karcie - pierdyliard razy szybciej sie wczytuje nic navigo na omni TZta

Taki pasek tez znalazlam ;D

Boze, ja wiem ekologia i w ogole, ale mogli by dac porzadna instrukcje

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:43   #216
MalaArielka
Wtajemniczenie

Mam pytanie związane z transekonomikiem- czy jeśli się jedzie na wymianę w semestrze w którym się ma seminarium dyplomowe to się je odbywa na innej uczelni? Czy trzeba wziąć zamiast niego inne przedmioty?
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 13:19   #217
skazana_na_bluesa
.

do czego sa "kubki smaku" przy parowarze? o_O
Stary 2011-07-02, 13:47   #218
paulinkaa_nh92
Rozeznanie

mam pytanie dotyczące koloryzacji włosów. mój kolor to ciemny brąz, mam rozjaśnione włosy ( balejage ) , widoczne są już odrosty, jednak nie chcę teraz na wakację znowu farbować włosów, więc pomyślałam o szamponetce. Jeśli nałożyłabym szamponetkę o jakimś jasnym kolorze, blondzie, to w ogóle miałoby to jakiś sens? , chciałabym, żeby te odrosty były troche zniwelowane.
I'm makin' love"
paulinkaa_nh92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 13:57   #219
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
a ja znam np. przy problemach ze spaniem nie trzeba chodzic do psychologa

nie, nie trzeba. ja robilam w laboratorium kolo szpitala, ale placilam za nie.
No ale ja mówię o problemach psychicznych Poza tym, jeśli problemy ze spaniem biorą się z problemów psychicznych to wtedy powinno się
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 13:58   #220
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinkaa_nh92 Pokaż wiadomość
mam pytanie dotyczące koloryzacji włosów. mój kolor to ciemny brąz, mam rozjaśnione włosy ( balejage ) , widoczne są już odrosty, jednak nie chcę teraz na wakację znowu farbować włosów, więc pomyślałam o szamponetce. Jeśli nałożyłabym szamponetkę o jakimś jasnym kolorze, blondzie, to w ogóle miałoby to jakiś sens? , chciałabym, żeby te odrosty były troche zniwelowane.
raczej nie ma sensu, może coś ci się zmienią te rozjaśnione ale jasna szamponetka nie ruszy ciemnych włosów.
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 14:06   #221
paulinkaa_nh92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
raczej nie ma sensu, może coś ci się zmienią te rozjaśnione ale jasna szamponetka nie ruszy ciemnych włosów.
no właśnie tak myślałam, dzięki a istnieje jakiś cudowny sposób, żeby zamaskować choć trochę odrosty bez wizyty u fryzjera?
I'm makin' love"
paulinkaa_nh92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 14:12   #222
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinkaa_nh92 Pokaż wiadomość
no właśnie tak myślałam, dzięki a istnieje jakiś cudowny sposób, żeby zamaskować choć trochę odrosty bez wizyty u fryzjera?
nosić czapkę
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 14:18   #223
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
No ale ja mówię o problemach psychicznych Poza tym, jeśli problemy ze spaniem biorą się z problemów psychicznych to wtedy powinno się
kolezanka miala problemy z powodu studiow, wiec tutaj psychoterapia nie miala sensu. byla swiadoma, dlaczego tak sie stalo (powtarzanie roku), ale teoretycznie nie miala powodow do stresu (rodzice mega wyluzowani, zero problemow z tego powodu)

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

dobra, jestem zdesperowana... jesli ktoras z was mialaby ochote wyjechac gdzies w lipcu, niech sie odezwie na pw. podam swoj nr gg i bedzie mozna obgadac to...

cos wiecej na temat wyjazdu - moga to byc bieszczady, balkany, cokolwiek, byle dalej... fundusze mam ograniczone, wiec ukochana jazda stopem + spanie pod namiotem... caly lipiec mam do dyspozycji, najpozniej 30 musze byc w domu....
gdybyscie mialy namiary na ludzi, ktorzy szukaja jakiegos towarzystwa w podrozy - tez sie odzywajcie facet, dziewczyna, egal.... ;P
Stary 2011-07-02, 14:33   #224
_Caramel
BAN stały

Znacie może jakieś gry przeglądarkowe, w których chodzi o zbudowanie miasta? Coś w stylu CityVille, ale niepowiązane z Facebook'iem.
_Caramel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 14:52   #225
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Caramel Pokaż wiadomość
Znacie może jakieś gry przeglądarkowe, w których chodzi o zbudowanie miasta? Coś w stylu CityVille, ale niepowiązane z Facebook'iem.
SimCity
Znaczy ja nie grałam, ale mój brat tak i z tego co widziałam chyba o to chodzi.
Stary 2011-07-02, 14:59   #226
_Caramel
BAN stały

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
SimCity
Znaczy ja nie grałam, ale mój brat tak i z tego co widziałam chyba o to chodzi.
Tak, właśnie o coś takiego mi chodzi. Tylko że zależy mi, aby to była gra przeglądarkowa, a z tego co kojarzę, SimCity takową nie jest.
Stary 2011-07-02, 15:09   #227
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
Tak, właśnie o coś takiego mi chodzi. Tylko że zależy mi, aby to była gra przeglądarkowa, a z tego co kojarzę, SimCity takową nie jest.
Nie zauważyłam, że pisałaś o takich, których nie trzeba instalować Coś mi po głowie z takich też chodzi, ale nie pamiętam nazwy, jak przypomnę sobie to napiszę.
Stary 2011-07-02, 16:24   #228
enamour
Zakorzenienie

Cytat:
Ja często gram w tower bloxx (inna nazwa city bloxx) tylko, że na nokii, ale w internecie też są. Ta gra polega na budowaniu bloków, ja ją uwielbiam
Nie wiem czy dokładnie o to Ci chodzi.
Stary 2011-07-02, 16:25   #229
karl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Mam pytanie związane z transekonomikiem- czy jeśli się jedzie na wymianę w semestrze w którym się ma seminarium dyplomowe to się je odbywa na innej uczelni? Czy trzeba wziąć zamiast niego inne przedmioty?
Podejrzewam, że tak samo jak na Erasmusie, czyli seminarium dyplomowe musisz jednak zaliczyć na swojej uczelni macierzystej. Zwykle to jednak wygląda tak, że umawiasz się z promotorem i coś mu w międzyczasie lub też na koniec semestru wysyłasz/przynosisz, a z chodzenia na seminaria jesteś zwolniona
karl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 16:41   #230
pannaleksandra
Wtajemniczenie

Może znajdzie się tu jakaś posiadaczka blackberry? Możecie polecić? Jakieś poważne wady? Chciałabym się dowiedzieć jak się sprawuje i tak dalej, bo zaraz mi się kończy umowa i wpadł mi w oko.
pannaleksandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 16:44   #231
cynamonowe
Zadomowienie

Szpiegu, czy Ty masz może tę instrukcję: http://dl4.htc.com/web_materials/Man..._Polish_UM.pdf? Bo ona ma jakieś 250 stron jak widzę i jak dla mnie to krótka nie jest :P.
cynamonowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 17:24   #232
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
Ja często gram w tower bloxx (inna nazwa city bloxx) tylko, że na nokii, ale w internecie też są. Ta gra polega na budowaniu bloków, ja ją uwielbiam
Też w nią gram na telefonie Tylko, że w niej buduje się tylko domki, więc trochę może być to nudne
Stary 2011-07-02, 17:34   #233
_Caramel
BAN stały

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
Właśnie nie... Bardziej szukam czegoś takiego, gdzie możesz zarządzać własnym miastem - być burmistrzem, czy prezydentem. Pamiętam, że kiedyś w taką grę grałam, tylko nie pamiętam jak ona się nazywała. Mam nadzieję, że ktoś skojarzy. :P
Ale dziękuję dziewczyny za pomoc.
Stary 2011-07-02, 17:42   #234
magne
Zadomowienie

Czy są tabletki ograniczające wchłanianie cukrów ?
magne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 18:21   #235
natalkaa7522
Zakorzenienie

Można do olejowania włosów używać zwykłego, domowego oleju ? (rzepakowego)

Ile w aptece kosztują tabletki Silica?
Stary 2011-07-02, 18:25   #236
nataleczka_t
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez magne Pokaż wiadomość
Czy są tabletki ograniczające wchłanianie cukrów ?
Morwa biała - Humavit
Działanie: Uzupełnia codzienną dietę w substancje stabilizujące poziom cukru we krwi, zmniejszające jego przyswajanie po posiłkach i jednocześnie wspomagające odchudzanie. Liście morwy białej (Morus alba) zawierają substancje hamujące działanie enzymów odpowiedzialnych za rozkład węglowodanów w organizmie (ograniczające metabolizm cukrów złożonych w glukozę). Dzięki temu część węglowodanów przechodząc przez jelita pozostaje niestrawiona i wydalana z organizmu, co w efekcie prowadzi do ograniczenia wchłanianie glukozy przez organizm i uzyskania niższego poziomu cukru we krwi po posiłkach. Pomaga to w utrzymaniu prawidłowej wagi ciała i wspomaga odchudzanie, redukując do 35% wchłaniania kalorii po posiłkach oraz zapobiega lub łagodzi przebieg cukrzycy typu 2. Dodatkowo związki zawarte w morwie białej wpływają na obniżenie poziomu trójglicerydów, jak również "złego" cholesterolu LDL, podczas gdy poziom "dobrego" cholesterolu HDL ulega podwyższeniu.
nataleczka_t jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 18:31   #237
olcia 810
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie nie... Bardziej szukam czegoś takiego, gdzie możesz zarządzać własnym miastem - być burmistrzem, czy prezydentem. Pamiętam, że kiedyś w taką grę grałam, tylko nie pamiętam jak ona się nazywała. Mam nadzieję, że ktoś skojarzy. :P
SimCity?
olcia 810 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 18:42   #238
Alicja z Krainy Czarow
Raczkowanie

Cytat:
a moze...bogiem?
Black & White
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=32
z tym ze tu sie bez instalacji nie obejdzie, ale wlasciwie czemu przez internet? jak moze w polowie fajnej rozrywki pasc siec, bo w ciagu wakacyjnego remontu rur jak u mnie na osiedlu naruszyli kable i sie nie zapisze.. a na laptopie pewniej

ewentualnie El Presidente ale tez instalacja
Tropico( rozne czesci)
http://www.gram.pl/news_8gPiHei1_Wci...gramer_pl.html

Edytowane przez Alicja z Krainy Czarow
Czas edycji: 2011-07-02 o 18:47
Alicja z Krainy Czarow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 18:53   #239

Cytat:
Napisane przez Alicja z Krainy Czarow Pokaż wiadomość
a moze...bogiem?
Black & White
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=32
Polecam Black&White, świetna gra
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 18:59   #240
Alicja z Krainy Czarow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
tego konkretnego programu nie znam.
u nas jest tak ze seminarium mimo wszystko zdaje sie na macierzystej uczelni a reszty przedmiotow sie nie ma( ma sie inne za granica), wiadomo ze miedzy uczelniami sa roznice w programie a miedzy krajami nawet inna wizja kierunku studiow takich jak finanse. kolezanka z roku pojechala na wymiane z innego programu a seminarium (koniec 3 roku licencjatu)miala na zasadzie mailowej z promotorka(u nas seminarium trwa 2 semestry, z tym ze w pierwsze jest rzadko bo dopiero ustala sie tematyke). polegalo to na wysylaniu podrodzialow w umowionych terminach w wersji gotowej( czyli nie obliczenia a dokument tekstowy), teraz wrocila i w spotkala sie 2 razy osobiscie zeby skonczyc prace i za 2 tyg sie broni. w bibliotece uczelnianej przesiedziala caly ostatni tydzien- wiadomo jak jest ciezko z dostepnoscia fachowej literatury wydanej nascie lat temu poza zajmujacymi sie tematyka uczelnianymi bibliotekami danej katedry. a ja chodzilam na seminarium co tydzien i mam termin obrony wtedy co ona- da sie napisac prace na wyjezdzie, tylko o ksiazki trudniej, zostaje internet a to trudno idzie jak jest plagiat mysle ze ten wyjazd ja bardziej zmobilizowal do pisania pracy, ja na miescu majac pol roku zabieralam sie do tego jak by praca gryzla z tym ze ona miala prace analizujaca, duzo obliczen mozna zrobic bez literatury bazujac na zajeciach z poprzedniego roku wiec tylko przy pisaniu teoretycznych rozdzialow potrzebowala ksiazki. nie wiem jak sie pisze prace mniej badawcze bo nie mam broniacych sie znajomych na humanistycznych kierunkach. mysle ze przy takim kierunku bronienie sie na wyjezdzie wiazaloby sie z wiekszym przygotowaniem odnosnie literatury do pracy przed wyjazdem typu kserowanie potrzebnych tresci.
Alicja z Krainy Czarow jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości