![]() |
#451 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: mój tż-et i pieniądze...
Cytat:
"Jaka matka, taka córka." "Niedaleko pada jabłko od jabłoni." ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
No, i nadal są nim zachwyceni? Faaaajnie masz. ![]() Nie pomyślałaś, że teraz przez parę lat nic nie dostaniesz za ten bukiet? Mogłaś policzyć kwiaty, wiedziałabyś na ile to okazji.
![]() Edytowane przez CytrynowaPannica Czas edycji: 2011-07-02 o 12:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
od czasu kiedy wymyślił, że będzie kupował samochód i dojeżdżał do tego innego miasta do pracy powiedział wtedy, że jak będę chciała gdzieś jechać czyli np nad morze to że będę musiała mu się dołożyć a nie podwieźć mnie gdzieś a do tego miasta i tak będzie dojeżdżał i tak ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- już więcej się w tym wątku udzielać nie będę, pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#453 |
Zadomowienie
|
Udzielać może i nie, ale czytać na pewno.
![]() |
#454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie ze mozna. Sama kupilam samochod poltora roku temu zeby dojezdzac do pracy, 10 letni, dalam 9000 zl, w dieslu, porzadny silnik 1,9. i to na spóle z TŻtem. a oboje mamy stala prace na caly etat. I sama wiem najlepiej ile kosztuje utrzymanie, ubezpieczenie, częsci (choc sie nie psuje, ale klocki, przeglad, olej, rozrząd na start trzeba wymienic, opony letnie, zimowe, felgi - i to zwykle, nie alusy, kołpaki, pokrowce na siedzenia, wycieraczki bo się zuzywają) Głupi korek od miski olejowej kosztuje 50 zl ![]() poza tym zatankowanie do pelna kosztuje 300 zl, a auto pali kolo 7l. Kupic tani, dobry samochod na start to nie jest problem - i nikt nie mowi o seicento czy golfie II za 2000 zl. Ubezpieczenie dla mlodego kierowcy to jest 100% zwyzki i przy duzym silniku kosztuje okolo 1000 zl samo OC. a za auto kilkuletnie i AC powinno sie dolozyc. Ja osobiscie tego problemu samochodowego nie rozumiem, nie rozumiem tez kupowania seata, jako ze z calym szacunkiem - nie jest to najbardziej niezadowdne auto pod sloncem, ani najtansze w eskplatacji. Nie rozumiem tego dokladania - ile z tych 17000 tysiecy rzeczywiscie chlopak zarobil a ile wyrwal z rodziny? Kupic to żaden problem, ale utrzymac to są koszty duzo wieksze, ponoszone na codzien. A ostatnia odpowiedz autorki to ewidetnie pod publiczke, albo oni wszyscy bujaja w oblokach.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Miss Pudernica
|
Najważniejsze, że rodzice go poparli w oszczędzaniu
![]() ![]() Mam nadzieję, że ten wątek to prowokacja, bo w głowie mi się nie mieści, że dorośli ludzie mogą się tak zachowywać. Nawet nie zazdroszczę super światłej babci, bo to zaczyna się robić chore. A potem zdziwienie, że Ci młodzi tacy zepsuci, wszystko chcą mieć na gotowe... Co sobie wychowaliście to macie.
![]() |
#456 |
Raczkowanie
|
śedze ten wątek, przeczytałam prawie cały i po prostu nie wierze w to co czytam... a mi sie wydawało, że mój tż jest sepem
![]() autorka predzej czy później przejrzy na oczy, wiadomo lepiej by było predzej, ale widać, że nic niestety nie dociera. a wątek z babcią po prostu mnie rozwalił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Zakorzenienie
|
Mnie też najbardziej rozwaliła reakcja babci.
Tak czy siak mi by było cholernie głupio, że mój facet TAK wykorzystuje moją babcię, nawet jeśli babcia się na to zgadza. Przede wszystkim przez to jak wykorzystuje swoich dziadków-widzi w nich chodzące skarbonki. Jak napisałaś to o tej emeryturze, to mi łzy w oczach stanęły, ze wstydu i smutku, że tak można.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#458 |
Zadomowienie
|
No nieeee to jest po prostu żenujące.
Autorko, mało że jesteś naiwna jak nie przymierzając przedszkolak, to jeszcze moim zdaniem koloryzujesz, zmieniasz fakty na korzyść swego ukochanego i próbujesz udowodnić jakimś 60ciu wizażankom że tak naprawdę to racji nie mamy. Bo jakoś żadna nie poparła Twojego chłopaka. Na nic mój przykład, przykład bodajże Myszeczki i Vivienne, i kilku innych wizażanek, jak takie sprawy powinny wyglądać w NORMALNYM związku. Jak sobie teraz przypomnę jak w wieku lat 18stu czy 19stu wydawałam się sobie dorosła i że wszytko o życiu wiem i że zawsze mam rację to mnie śmiech ogarnia ![]() Bujdy na resorach i tyle ;]
![]() |
#459 |
Zadomowienie
|
Nie kumam w takim razie, po co był ten wątek?
![]() Życzę udanych, wymuszonych wakacji za 300 zł.
Włosomaniaczka ![]() Obecnie: ~60 cm Cel I: do ziemi ![]() Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro ![]() Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania. Edytowane przez ston3d Czas edycji: 2011-07-02 o 13:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Zadomowienie
|
Prawda? Należało od razu spytać rodziny.
Chociaż, naprawdę nie chce mi się wierzyć, że w rozmowie z rodzicami i babcią padły te same słowa, co tu, a oni mimo to, trzymają stronę tego pasożyta.
![]() |
#461 | |
.
|
Cytat:
nie chce mi sie wierzyc, ze powiedzialas rodzicom i babci wszystko, od a do z. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#462 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie od dziś wiadomo, że ludziom bez serca i honoru żyje się wygodniej. Nie narobią się a się dorobią na cudzym garbie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Zakorzenienie
|
Niby tak, ale może to ja jakiś dinozaur z jakimś poczuciem przyzwoitości...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze do autorki: Pomijając już fakt tego całego pasożytowania i tak dalej, warto się zastanowić, czy chcesz być na poważnie z takim facetem z jeszcze jednego powodu: dla niego najważniejsze jest mieć, natomiast wakacje są marnowaniem kasy. A jakie są Twoje priorytety? Mam doskonały przykład w mojej rodzinie. U mnie w domu na pierwszym miejscu stawia się właśnie jakieś wyjazdy, sport itd. Mamy małe mieszkanko, kiepsko urządzone, za to większość pieniędzy odkładamy na wyjazdy, rozwijanie zainteresowań i ogólne cieszenie się życiem. Ktoś wymyśli sobie, że pojedzie czy to do Krakowa, czy do Lizbony, zbiera kasę i jedzie. Chciałam skoczyć ze spadochronem czy iść na kurs jazdy konnej - na to też zawsze znajdowały się pieniądze. Natomiast mój wujek ma podejście zupełnie, jak Twój chłopak - najważniejszy nowy samochód, albo dwa, telewizor na pół ściany, ciągłe rozbudowywanie ich wielkiego domu... Natomiast nigdy nie jeżdżą na wakacje, bo na to szkoda im kasy. I współczuję moim kuzynom, bo oprócz kilku wyjazdów z rodzicami na Mazury czy weekendowych wypadów "żeby zobaczyć morze lub góry" oni nigdzie nie jeżdżą, chociaż wiem, że by chcieli. Nie mają też żadnych zainteresowań, nawet do kina nie chodzą, bo to tylko strata pieniędzy! I właśnie Twój chłopak ma podejście mojego wujka. Ja z takim facetem nie mogłabym być ![]() Edytowane przez Magdallen Czas edycji: 2011-07-02 o 13:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Zakorzenienie
|
ja uwazam ze ona wymyslila to co niby rodzice i babcia powiedzieli po to zeby dalej bronic Tza i zeby zamydlić nam oczy
![]() |
#466 |
Raczkowanie
|
Mój Tż nigdy nie chciał ode mnie pieniędzy, bo gdzieś ze mną pojechał. Nie dawaj mu żadnych pieniędzy jeśli nie chce jechać z Tobą na wakacje. Jak coś zostanie to wtedy się zastanów. Po co mu w ogóle taki drogi samochód. Nikt normalny nie kupuje samochody przy takich zarobkach. Albo niech znajdzie lepiej płatną prace i wtedy kupi samochód jaki chce. Jak można tak oszczędzać na wszystkim na glupi samochód!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli nie - czy Wam nie jest zwyczajnie wstyd? Jak można brać taką kupę kasy od babci swojej dziewczyny? Boże, jestem w szoku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym się wstydziła rodzicom opowiedzieć, że mam takiego faceta, który za głupią podwózkę każe sobie płacić 100 zł ![]() ![]() Widać, że koleś kręci jak może, byleby wyciągnąć od ludzi jak najwięcej kasy. Pijawka zwykła. Mi byłoby wstyd wymagać zwrotu kasy włożonej we wspólny samochód od matki, wyzyskiwania dziadków, że już nie wspomnę o rodzinie partnera ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Zadomowienie
|
B0że jak Ci nie wstyd i Twojemu facetowi też. Co innego miałaby ta biedna babcia powiedzieć? To jest chore,w tym wieku dokładać się do jakiegoś samochodu,żałosny jest ten Wasz cały związek,pewnie jeszcze tu wrócisz,że miałyśmy rację,albo nie-bo Ci wstyd będzie.
Hahahaha,teraz Opel Vectra stoi po 7 tysięcy i co on taki zawody jest? Co samochód za 10 tysięcy się popsuje a za 17 już nie? ![]() Dobra,ale jasne-wszystko jest OK,masz faceta bez honoru co za skoszenie trawy u Twojej babci bierze kaskę i jesteśmy z Was dumni,pozdrawiam serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
Najbardziej mnie zastanawia ta granica 17 tys.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#471 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Zakorzenienie
|
Od babci swojej dziewczyny brać kilka stów na swój samochód? jak najbardziej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Zakorzenienie
|
Nie ma co się produkować, autorka też nie widzi sama nic złego w dojeniu babci. Mimo że oboje z misiem mają po dwie rączki i dwie nóżki. Zero wyrzutów sumienia ze strony tego gościa, i zero poczucia, że robi się coś nie tak biorąc 800 zł za skoszenie trawy.
CZERWCOWE NOWOŚCI KOSMETYCZNE KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK! Biżu i ciuchy M, L, XL "Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..." Edytowane przez ulicznica Czas edycji: 2011-07-02 o 13:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Zadomowienie
|
Ale mi by było głupio brać od babci partnera 500 zł na własne zachcianki.
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
Rudowlosa, mi by było wstyd gdyby mój facet zamiast cieszyć się, że MOJA babcia chce mu zafundować wakacje jeszcze wybrzydzał, żerował na jej dobroci i chciał wyciągnąć kasę na samochód
![]() Edytowane przez balletoevs Czas edycji: 2011-07-02 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
a ja myślę,że nawet jeśli autorka rozmawiała z rodzicami to w stylu czy to dobrze,że on oszczędza na tak drogi samochód? itp
Autorko : daj im swjego pierwszego posta do przeczytania i wtedy spytaj o opinie a nie wybiórcze pytania tendencyjne zadajesz ![]() Widocznie się dobraliście...... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale niech łożą na niego. będzie dorosłym facetem i dalej bedzie brał za darmo od kogo się da jak pijawka. Sama autorka napisała, ze jej TZ myslał nawet pojechac do wujka który ma duza emeryturę, kiedys mu dal pieniadze wiec moze teraz coś sypnie do auta ![]() Żenada. A takich przykładów było podane tu wiele. Sama dziewczyna go pogrążyła. Zastanawia mnie tylko po co to robiła? Skoro teraz zaparcie go broni. Młodość jest naiwna, młodość jest głupia.
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2011-07-02 o 14:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podejrzewam, że rozmowa autorki z rodzicami i babcia wyglądała tak jak od momentu kiedy zaczela go bronić. Swojego tz pewnie postawiła w dobrym swietle. Wielu faktów nie przedstawiła. Bo nie uwierzę, że jej rodzice i babcia byli by tacy naiwni.
![]() |
![]() |
#480 |
Zadomowienie
|
Nie chce mi się wierzyć że rodzina tak zareagowała... Zalatuje to niezłą ściemą... Swoją drogą mnie by było wstyd zapytać się babci czy część pieniądzy które zamierza dać nam na wakacje mogę oddać chłopakowi na samochód.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.