Nie ma chętnych do pracy,a praca czeka ... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-09-26, 16:20   #1
Fresa
Zakorzenienie

Nie ma chętnych do pracy,a praca czeka ...

Cytat:
To nieprawdopodobne, ale w Olsztynie firmy zaczynają mieć problemy ze znalezieniem pracowników. Można się było o tym przekonać na targach pracy, gdzie firmy proponowały etaty nawet maturzystom - informuje "Gazeta Olsztyńska".

Pomocnik na budowie (1000 zł na rękę), robotnik w fabryce opon (1200 zł plus premie), sprzedawca w markecie (900 zł plus premie), telefoniczny doradca klienta (1200 zł) - tylko w ciągu godziny udało mi się znaleźć pracę w czterech olsztyńskich firmach. Na Targach Pracy, które odbywają się w Urzędzie Wojewódzkim - relacjonuje dziennikarz "GO".

Wcielił się on w absolwenta liceum z maturą, który zaocznie studiuje. Nie ma doświadczenia zawodowego. Ale okazuje się, że bez niego też można znaleźć pracę. Na przykład w fabryce opon przy obsłudze maszyn produkcyjnych.

To tylko jedna z propozycji. Mamy całą górę innych ofert - zapewnia Joanna Piwowarska-Chmielnicka, pośrednik pracy w PUP. Bez doświadczenia zawodowego dość łatwo może pan też znaleźć pracę jako sprzedawca. Czy to w sklepie z ubraniami, czy w markecie - dodaje.
Źródło:
http://www.wp.pl/r/5i1546

Więc jak to jest w Polsce-jest praca,czy jej nie ma?
A może lepiej siedzieć w domu bez prawa do zasiłku niż pracować za 1000-1200 złotych?
Jakie macie zdanie na ten temat?

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-26, 16:23   #2
isa666
Zakorzenienie

Dot.: Nie ma chętnych do pracy,a praca czeka ...

Ja bym chętnie poszła do pracy za 1000 zł
Ale jakoś nigdzie nie znalazłam oferty, która by mnie zainteresowała, wszędzie dają max. 600-700 zł
Stary 2006-09-26, 16:27   #3
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Ja z chęcią bym poszła ale jak na razie jeszcze rok w LO a potem pójdę chyba na dzienne studia ale jeśli wyjdzie tak, że na zaoczne to na pewno znajdę pracę a panowie pod sklepem niech chociaż głupot nie gadają, bo ,z tego co widziłam ,w urzędach pracy wisi mnóstwo ofert dla każdego
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-26, 16:28   #4
froggie
Zakorzenienie

Moim zadniem to tak pięknie napisali. Ze praca jest tylko ludzie nie chcą pracować. Nic bardziej mylnego.
Firmy sa po prostu bardzo wybredne jeśli chodzi o wybiór pracowników, wymagania stawiają z choinki. A jak sie okazuje że nikt ich widzimisie nie spełnia to robią wielkie halo ze ludzie nie chcą pracować.
Sama wiem co to znaczy szukać pracy, ogloszeń jest tak naprawde niedużo (bynajmniej u mnie), a prawdopodobieństwo że cie zatrudnią jeszcze mniejsze.

A swoją drogą do budownictwa bym sie nie pchała, skoro na tym się nie znam; a supermarket to coś jak obóz pracy; jedna z najgorszych możliwych; kto pracował ten rozumie.
Stary 2006-09-26, 16:30   #5
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

echhh szkoda gadać, znam pare osób co wolą siedzieć w domu i patrzec w sufit niż pojsc do pracy za 800zł
Ja zaczełam od stażu za jakieś 350zł, ważne było dla mnie aby pracować no i zostałam po stażu w tej firmie za 720zł potem przyszedł kryzys finansowy w firmie i dostałam wypowiedzenie, przez pół roku szukałam pracy bezskuteczni, chciałam newet obsługiwac xero za 600zł szlag mnie trafiał jak musiałam siedzieć w domu. Było to pare lat temu przed wejsciem do Unii i cięzko było znależć pracę. Potem jakoś poszło z górki znalazłam prace ale na umowe zlecenie za 700zł ale szukałam dalej a w międzyczasie szukałam pracy etatowej no i znalazłam w firmie eksportowej za naprawde dobre pieniądze.
Więc teraz sie dziwię, że jest praca prawie że na wyciągnięcie ręki, nie trzeba się jakoś specjalnie gimnastykować a ludzie grymaszą szczególnie tacy od razu po szkole bez żadnego doświadczenia..
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-26, 16:30   #6
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Źródło:
http://www.wp.pl/r/5i1546

Więc jak to jest w Polsce-jest praca,czy jej nie ma?
A może lepiej siedzieć w domu bez prawa do zasiłku niż pracować za 1000-1200 złotych?
Jakie macie zdanie na ten temat?
w Krakowie na pewno w gastronomii jest praca. moj TŻ bez problemu sobie przebiera w ofertach i zmienia prace jak mu sie znudzi.

a ja bez zadnego doswiadczenia znalazlam prace w sklepie odziezowm za 5zl/h na reke na umowe zlecenie - wiec ile godzin sobie wypracuje tyle zarobie mysle, ze ok jak na poczatek.
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-26, 16:37   #7
ossirisa
Raczkowanie

Cytat:
w Krakowie na pewno w gastronomii jest praca. moj TŻ bez problemu sobie przebiera w ofertach i zmienia prace jak mu sie znudzi.
Z góry przepraszam za OT

Lain skoro Twój TŻ pracuje w gastronomii to może orientuje się gdzie można wyrobić książeczkę sanepidu?.Jestem właśnie na etapie poszukiwania pracy ( np jako kelnerka) a bez tego ani rusz.
ossirisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-26, 16:42   #8
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ossirisa Pokaż wiadomość
Z góry przepraszam za OT

Lain skoro Twój TŻ pracuje w gastronomii to może orientuje się gdzie można wyrobić książeczkę sanepidu?.Jestem właśnie na etapie poszukiwania pracy ( np jako kelnerka) a bez tego ani rusz.
oczywiscie, ze wiem, bo sama sobie wyrabialam idziesz na Gazowa (Kazimierz) do sanepidu. daja ci odpowiednie oprzyrzadowanie (3 pojemniczki i kartki do tych pojemniczkow), 3 dni nosisz probki, pare dni czekania na wyniki, odbior ksiazeczki, pozniej wizyta u jakiegos lekarza medycyny pracy i juz
Stary 2006-09-26, 16:53   #9
aga378
Raczkowanie

A ja się nie zgadzam z tymi słowami. Od 1,5 roku usiłuje zmienić pracę i nie mogę nic znaleźć, a nie jestem jakoś szczególnie wybredna. Może są jakieś miejsca pracy w określonych regionach, ale nie ma tej pracy zbyt dużu i najczęściej jest to praca fizyczna. Z tym brakiem rąk do pracy to propaganda, mamy najwyższe bezrobocie w Europie,a ja nie sądze , że Polacy to nieroby.
A co do pracy za 600- 900 zł, to ja się nie dziwię ludzią, że nie chcą za takie pieniądze tyrać, jeśli pracuje sie za takie pieniadze, to znaczy po prostu, ze ma sie inne źrodlo utrzymania, bo z takich pieniedzy żyć sie nie da. Jak ktos ma rodzine na utrzymaniu nie moze pozwolic sobie na luksus chodzenia do pracy za poldarmo, musi kombinowac. W pewnym sensie to nasza wina ze sa takie place jak 600 zl, bo jakby nikt nie chcial za taka kase pracowac, to pracodawcy musieli by dac zarobić nam wiecej.
Nie popieram twierdzenia, ze jesli ktos nie chce pracowac za 700 zl jest nierobem, do jasnej cholerki sa jakies granice godnosci ludzkiej.
aga378 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-26, 17:00   #10
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga378 Pokaż wiadomość
Nie popieram twierdzenia, ze jesli ktos nie chce pracowac za 700 zl jest nierobem, do jasnej cholerki sa jakies granice godnosci ludzkiej.
to uwazasz ze lepiej nie pracowac, nic nie robic i czekac na zasilek z rak podatnikow? to jest w granicach ludzkiej godnosci? majac sprawne raczki i nozki ciagnac kase od innych?
Stary 2006-09-26, 17:07   #11
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
A co do pracy za 600- 900 zł, to ja się nie dziwię ludzią, że nie chcą za takie pieniądze tyrać, jeśli pracuje sie za takie pieniadze, to znaczy po prostu, ze ma sie inne źrodlo utrzymania, bo z takich pieniedzy żyć sie nie da. Jak ktos ma rodzine na utrzymaniu nie moze pozwolic sobie na luksus chodzenia do pracy za poldarmo, musi kombinowac.
Chyba nie rozumiem.
Więc lepiej jest siedzieć w domu i nie zarabiać w ogóle ,niż pracować za 600-900 złotych?
Owszem ,może rarytasy to nie są,ale jeśli pracuje mąż i żona to z dwóch pensji chyba już można się utrzymać.
Cytat:
Nie wiem,ale jak nie ma widoków na lepszą pracę za większe wynagrodzenie,to osoba bezrobotna mogłaby pracować za 700 złotych-bo samą godnością rodziny nie nakarmi.

Stary 2006-09-26, 17:14   #12
izabela82
Raczkowanie

z praca jest roznie.ja po mojej pedagogice opiekunczo wychowawczej znalesc nie moge,za to kolega ktory otworzyl w Krakowie firme telemarketingową za chiny nie moze znalesc ludzi do pracy:moze za duzo nie daje bo 700 zl netto na umowe zlecenie bo firma sie na razie rozkreca i na wiecej zwyczajnie go nie stac ale to naprawde super gosc,atmosfera w firmie rewelacyjna,a jak sie sprawdzisz i firma sie rozkreci to na pewno sie pojdzie wyzej i bedzie wiecej zarabiac.o co ?i nic?

takze reguly nie ma
Stary 2006-09-26, 17:25   #13
manolita
Zakorzenienie

To chyba nie do końca jest tak, jak napisali w tym artykule. Praca jest, owszem, ale nie dla wszystkich.
Du zo też zależy od miasta, w którym bezrobotny poszukuje pracy.

Pensja od 600-800 zł nie zawsze jest opłacalna, zwłaszcza jeśli ktoś za tą kwotę musi opłacić r-ki, przedszkole, bilet m-czny, więc nie mówcie, że to zawsze lepiej niż siedzieć w domu.

Obecnie poszukuję pracy. Interesujących mnie ofetr jest niewiele, a praktycznie wcale od kilku tyg., pracodawcy też czasami mają wymagania duuuużo zawyżone w stosunku do oferowanego stanowiska, chodzi mi tu głównie o staż pracy.

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-26, 17:28   #14
dra
Zakorzenienie

jak ja bym miała oferte to bym poszła,tak miałam oferte za 900zł w markecie,ale co się tam wyprawia nie wiem czy psychicznie bym wytrzymała...siedzieć na kasie+rozkładać towary(jak mniej klijętów)i to każdy wszystko razem i na pewno nie 8h tylko 10 do 12h...i niedziele święta też ...charować jak wół za 900 zł???
dra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-26, 17:29   #15
aga378
Raczkowanie

Z dwoch pensji 700 zl, rodziny sie nie utrzyma i prosze mnie nie przekonywac, ze można (wyjątkowo zaradni mogą za to wegetować) Godząc sie na zarobek - ten już przykładowy 700 zł, podkreślam- trzeba mieć inne źródło dochodu. Otrzymująć taką propozycję płacy, ludzie decydują się po prostu na pracę na czarno za większe pieniądze, a nie koniecznie na siedzenie w domu. Zasiłek od Państwa? a ileż go można dostać i na ile? więc chyba nieliczni tylko na to pójdą. Może jestem tak negatywnie nastawiona, bo ostatnio dostałam taka propozycje pseudo pracy, 12 godzin, 700 zł, a ja opłat mam ok. 600, i co miałam sie zgodzić, bo jak nie to znaczy ,że jestem nierobem? Jaki sens ma chodzenie do takiej pracy? Kto mnie zwolni z opłat, bo mało zarabiam?
Stary 2006-09-26, 17:29   #16
dra
Zakorzenienie

aha jeszcze doliczyć moje dojazdy do miejscowości to bym zarabiała 700zł
dra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-26, 17:32   #17
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manolita Pokaż wiadomość
Pensja od 600-800 zł nie zawsze jest opłacalna, zwłaszcza jeśli ktoś za tą kwotę musi opłacić r-ki, przedszkole, bilet m-czny, więc nie mówcie, że to zawsze lepiej niż siedzieć w domu.
to lepiej swoim nic nie robieniem obarczac panstwo i nas - podatnikow? brac pieniadze za siedzenie w domu?
zawsze mozna praowac za te marne grosze i rownoczesnie szukac lepszej pracy. trzeba byc mobilnym na rynku pracy, a nie czekac wiecznosc na oferte idealna odpowiadajaca naszemu wyksztalceniu i marzeniom...

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
siedzieć na kasie+rozkładać towary(jak mniej klijętów)i to każdy wszystko razem i na pewno nie 8h tylko 10 do 12h...i niedziele święta też ...charować jak wół za 900 zł???
ja pracuje po 11 godzin non stop na nogach, w niedziele takze i zyje. a moja mama zapierniczala przez 20 lat po oddziale, swiatek piatek i niedziele za marne grosze i tez zyje tylko musi sie chciec... wole sie troche przemeczyc niz siedziec w domu i tepo gapic sie w sciane

Cytat:
Z dwoch pensji 700 zl, rodziny sie nie utrzyma i prosze mnie nie przekonywac, ze można (wyjątkowo zaradni mogą za to wegetować)
zareczam ze wiele rodzin zyje za mniej niz 1400zl miesiecznie (w koncu masa ludzi spelnia kryterium zasilkowe). wazne jednak ze cos robia a nie obijaja sie po katach

Cytat:
Otrzymująć taką propozycję płacy, ludzie decydują się po prostu na pracę na czarno za większe pieniądze, a nie koniecznie na siedzenie w domu.
tu akurat pisalam o gigantycznej rzeszy ludzi ktorym sie nawet na czarno nie chce tylko wyciagaja lape po zasilek
Stary 2006-09-26, 17:34   #18
bess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Chyba nie rozumiem.
Więc lepiej jest siedzieć w domu i nie zarabiać w ogóle ,niż pracować za 600-900 złotych?
Owszem ,może rarytasy to nie są,ale jeśli pracuje mąż i żona to z dwóch pensji chyba już można się utrzymać.

Nie wiem,ale jak nie ma widoków na lepszą pracę za większe wynagrodzenie,to osoba bezrobotna mogłaby pracować za 700 złotych-bo samą godnością rodziny nie nakarmi.
zalezy w jakim miescie ,jakie masz oplaty za mieszkanie, w jakiej dzielnicy jakie sa ceny w sklepach itd
a ten sprzedawca w markecie 900 zl +premie...nie znam takiego
znam 600 bez premii heh
no i dlaczego ten spiskowiec nie udal ze nie studiuje?za niestudiujacego sa normalne składki i mysle ze nie znalazlby tylu ofert
trzeba bylo isc do zawodowki i zostac murarką ,praca w kraju za granica,mozna przebierac wybierac,niezly zarobek i premie
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-26, 17:35   #19
sweetes_things
Rozeznanie

Praca zawsze jest tylko trzeba ją znaleźć a nie siedzieć na du*** i czekać aż sama do nas przyjdzie.
Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ
Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ
Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM
Taka już jestem..i to właśnie jA
by Sweetes_things
sweetes_things jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-26, 17:39   #20
eweska
Moderatoreska

Od jakiegos czasu juz trabia, ze w Polsec brakuje rak do pracy, nawet zastanawiaja sie nad sciagnieciem ludzi zza wszchodniej granicy. Dziwi mnie tylko jedno, skoro jest tyle pracy to czemu nie mozna jej dostac
A co do pracy za 800-1000zł malo kto chce za za taka kwote pracowac, wola dostawac pieniadze z MOPS, lub PUP i dorabiac sobie na czarno, lepiej im sie to poprostu oplaca
Watpie czy ktoras z Was chcialaby zyc np. w trzyosobowej rodzinie za 1000-1200zł.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-26, 17:40   #21
Verena
Rozeznanie

Pracuję w urzędzie pracy jako pośrednik pracy. I to jest fakt- wielu ludzi nie chce, po prostu nie chce pracować i już - żyją z opieki społecznej, kombinują. Inni pracuja na czarno. Tyrać za 900 zł brutto (czyli na rękę niecałe 650 zł) im się nie opłaca.
Inna sprawa, że pracodawcy naprawde traktują ludzi koszmarnie. Wydaje im się, że jak juz raczą zatrudnić i płacić te chore 650 zł to mogą zrobić z człowiekiem wszystko - poniewierać nim, obrażać, wykorzystywac bez umiaru (nadgodziny myslicie że są płatne?), chcą zeby za takie psie pieniądze pracownik był na każde zawołanie i o każdej porze. Inni pracodawcy w ogóle nie podpisują umów, zwodzą pracowników, że już zaraz, w pzryszłym tygodniu będzie umowa bla bla bla. Potem nie wypłacają kasy, i takie tam kwiatki. Owszem, wiele takich sytuacji kończy się w sądzie pracy, ale wiele osób nawet nie wie jak sie do tego zabrać....
Wiadomo - koszty utrzymania pracownika w Polsce są ogromne (zusy, srusy, ipt), ale to nie usprawiedliwia podejścia pracodawców do pracowników. Ciekawe, jak utrzymać rodzinę za 2x650 zł, przy układzie ze oboje małżonków tyle zarabia? Jak rodzice pracują, to np dziecko trzeba zapisać do przedszkola - za co?
Nie mówię, że rozumiem osoby, które po prostu nie chcą pracować, bo tak nie jest. Wkurza mnie to, bo mam na codzień styczność i z tymi "nierobami" i z tym, którzy naprawdę pracy szukają. Niesety, tych pierwszych jest jakby więcej... :/
Poza tym... a propos tej pracy za 700 zł i poczucia godności... skończyłam studia, nie jestem głupia i... jak na razie zarabiam właśnie tyle, więc... każdy tekst o tym, że "ja za takie pieniądze nie będę pracować" zwłaszcza z ust osoby z wykształceniem np podstawowym doprowadza mnie niemal do białej gorączki :/
Ale z drugiej strony... cóż... na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie np żyć zupełnie na własny rachunek, założyć rodziny, bo... jak za takie pieniądze się utrzymać?
Koszmarnie jest z ta pracą, zwłaszcza w małym miasteczku, takim jak moje...
Stary 2006-09-26, 17:40   #22
aga378
Raczkowanie

Lain, ależ nasze Państwo nie da Ci tak chętnie zasiłku, to nie tak prosto , siedzieć w domu i nic nie robić a od Państwa i podatników brać, a zreszta jak ktoś ma prawo do zasiłku, to zapracował na to. I moje pytanie, a co się będzie jadło i gdzie mieszkało pracując za 700 zł i szukacąc lepszej pracy? Od kogo będzie się brało?
Stary 2006-09-26, 17:42   #23
bess
Zakorzenienie

no i jeszcze fajne panstwowe etaciki sa obsadzane kluczem rodzinnymznam takich z jednego miasta to wiem ,po prostu mafia i nie musza sie martwic o prace dla zon,braci,mezow a i przyszlych dzieci tez nie.
Stary 2006-09-26, 17:48   #24
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Lain, ależ nasze Państwo nie da Ci tak chętnie zasiłku, to nie tak prosto , siedzieć w domu i nic nie robić a od Państwa i podatników brać, a zreszta jak ktoś ma prawo do zasiłku, to zapracował na to.
do zasilku z pomocy spolecznej wystarczy, ze masz ponizej okreslonej kwoty w rodzinie na lebka.

Cytat:
I moje pytanie, a co się będzie jadło i gdzie mieszkało pracując za 700 zł i szukacąc lepszej pracy? Od kogo będzie się brało?
a widzisz jakies inne rozwiazanie? dla ciebie jedynym rozwiazaniem jest zycie na zasilku i praca na czarno? bo tak wnioskuje z twoich wypowiedzi...
Stary 2006-09-26, 17:48   #25
kariera85
Wtajemniczenie

GG do kariera85

jak ktos nie chce pakowac sie w umowe za 600zł bo go to nie urządza, tylko szuka miesiącami albo kombinuje łącząc zlecenia z polową etatu itp to nie znaczy że ma złe podejscie ,bo świadomie nie chce pracowac za 700zł

praca pracy nie równa-mozna pracowac nadziewając pączki i zamiatając cukiernie jako pomoc piekarza/cukiernika a mozna pracować będąc asystentką w biurze przedsiebiorcy-z obu prac wyciągnie się te 600-700zl a czy to mozna w ogole porownać??

tworca arytkulu chyba nie do konca jest zorientowany w tym,jak wiele składowych tworzy rynek pracy i zbyt to roznorodne zjawisko "spłaszczył"
Starring: Cudowna Dieta Mniej Żreć
kariera85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-26, 17:50   #26
bess
Zakorzenienie

ten caly zasilek to sa podobno strasznie mizerne pieniadze,takie jak niektorzy tutaj moze kieszonkowe dostaja wiec nie demonizujmy
Stary 2006-09-26, 17:55   #27
aga378
Raczkowanie

Lain, no nie dla mnie, ale niestety dla wielu ludzi zasiłek, kombinowanie i praca na czarno to jedyne wyjście, żeby nie kipnąc z głodu, i nie potempiam ich, potępiam te osoby, które stworzyły takie warunki w Polsce. ehh, podkręciłam się może niepotrzebnie, bo strasznie rozgoryczona jestem.
Stary 2006-09-26, 17:58   #28
ktosia86
Zakorzenienie

Trudno się jednoznacznie wypowiedzieć w tym temacie. To nie jest na pewno tak, że praca leży na ulicy i każdy może ją dostać. Oczywiście są ludzie, którzy nic nie robią, nawet na czarno bo tak im wygodnie,ale to już osobna para kaloszy. Nie dziwię się jednak ludziom, którzy kończą studia i nie chcą iść do pracy za 650 zł, bo to jest kpina, więcej wydali na te studia niż teraz zarobią. Wiadomo, że im wyższe wykształcenie tym wyższe aspiracje. Nie jestem jednak za tym, żeby położyć się na kanapie i patrzeć w sufit, tylko są też granice opłacalności danej pracy (koszty dojazdu, opłacenie przedszkola lub opiekunki przez pracujących rodziców).Aha, jeszcze jedno, facetom jest łatwiej o pracę, bo kobiet na budowie raczej jest mało, a ofert z praca fizyczną chyba jest najwięcej.

Dużo tez zależy od tego czy ktoś żyje na swoim i musi utrzymać rodzinę czy np mieszka z rodzicami. Mnie osobiście taka pensja wystarczy, zarabiałam kiedyś połowę tego i też mi starczało. Nie wyobrażam sobie jednak z taką wypłatą założyć rodzinę i wyprowadzić się z domu.
Nie ma lekko niestety i nigdy nie będzie tak, że wszyscy będą zadowoleni

Edytowane przez ktosia86
Czas edycji: 2006-09-26 o 18:02 Powód: coś mi się przypomniało:)
ktosia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-26, 17:59   #29
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
ten caly zasilek to sa podobno strasznie mizerne pieniadze,takie jak niektorzy tutaj moze kieszonkowe dostaja wiec nie demonizujmy
Więc lepiej utrzymywać rodzinę z kieszonkowego niż z 700 zł .

Lain ,zgadzam się z Twoimi dotychczasowymi wypowiedziami na ten temat i podziwiam dojrzałe podejście do sprawy .

Stary 2006-09-26, 18:01   #30
bess
Zakorzenienie

haha nie o to mi chodzilo ale wymyslilas
mowie ze jesli taki zasilek to 150 czy 200 zl to bez przesady po co robic wyrzuty komus kto go bierze i naskakiwac ze utrzymujemy go z naszych podatków
utrzymanie wiezniow tez duzo kosztuje
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości