|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
|
|||
| Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
|
9 | 17,31% |
| Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
|
25 | 48,08% |
| Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
|
1 | 1,92% |
| Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
13 | 25,00% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
Cytat:
![]() Wez, wstyd normalnie, co to jest 390 złotych Cytat:
![]() akurat brzucha do kochania to mój małż nie potrzebuje, bez przesady ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() dobrze, ze przypomniałaś o boksie, tez oglądamy, a walkę Włodarczyka oglądałam w szpitalu na drugi dzień po porodzie
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
ego_ego
ty moja specjalistko, tak sobie myślę, bo niedługo muszę złozyć wniosek o te 2 tyg. urlopu macierzynskiego, złożę o cały stary i nowy urlop i gdybym postanowiła iść jednak na wychowawczy to myślisz, że moge jeszcze wykorzystać 2 dni opieki
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-07-02 o 22:13 |
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam sypialnie na fiolet, a że mała u nas ma swoje łóżeczko to jej też wszystko fioletowe kupuję
|
|
#694 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze nic nie przytyłam a nawet troszkę poleciało w dół ja też poproszę linki na priva to na was pogłosuje codziennie a tak to klikam jak któraś przypomni widzę że ochroniarzy ze sobą wzięłaś Nadusia jak zwykle ślicznie wyszła, my też mamy takie zdjęcie ala muzułmanka iza moje też zasypia w wózku w parę minut ale ja staram się ograniczać jej usypianie w ten sposób bo boje się że potem będę musiała ją wozić żeby zasnęła, chociaż co innego jakbym miała ogród, moja też dziś kompletnie bez humoru, wykończyć chce mnie ta moja córa długo Idalka ma problem z jedzeniem bo jeżeli tylko dziś to może jak ma zły dzień to i jeść jej się nie chce ![]() mordka Oliwia piękna i te włoski eirene my też mieliśmy dziś zaproszenie na domówkę na 21 Cytat:
ojjj nieładnie ![]() Cytat:
montii no boskie traicionera zwariowali z tą ceną ![]() olusia ale twoja Zosia drobniutka castia ja właśnie też sączę karmi, to zdrówko iza ślicznie
|
|
#695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gwiazdki sama wycinałaś?![]() kurczę ja to jestem leniwa bardzo ale siostra powiedziała że mi pomoże i nawet papier kolorowy znalazła z lat szkolnych bo chcę zrobić motylka takiego jak colorady ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------
|
|
|
|
|
#696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to traktuje jako spacer ![]() i jak ona tak jak dzisiaj płakała mi strasznie to nawet nie myślałam czy się przyzwyczai czy nie, lepsze to niż nie spanie ![]() moja siostra swojego małego nigdy nie usypiała, zawsze sam spał, a młody teraz ma 9 miesięcy i nagle spać nie chce i musi go w wózku usypiać, bo inaczej ma dzień z głowy ![]() od kilku dni je mniej ![]() Cytat:
jutro jeszcze je wykorzystam i zrobię ten księżyc z pieluch ![]() a motyla tez chce zrobić tylko właśnie nie mam papieru, siostra ma mi kupić w poniedziałek
|
|
#697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super stylizacja Cytat:
![]() najciekawsze, ze ten sklep świecił pustkami, bo kto tylko zerknął na ceny, to się zaraz wycofywał ![]() szukam spódniczek dla Nadii, zmierzyłam ja w pasie, a ona ma talie 44 cm
|
|
#698 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z imionami mamy problem - Konik jest Panko - bo się rymuje z Franko, a reszta bezimienna... Jakoś weny nam brak, trzeba nad sloniem pomyslec ... Cytat:
![]() My mamy sypialnie w rozowo zielone dodatki i sciany piaskowe. teraz wlasnie odkrylam, ze cala nasza narzuta na lozko jest przeciez zielona .... ale ja jestem bystra matka - mam trawy w domu po sufit ![]() Cytat:
A w cyce niech Wam idzie - mi cyce rozrywa a dziecko spi ... jakos nie mozemy sie zgrac ostatnio - albo w jedną albo w drugą. Ja idę się myć i może się poloze, tz bedzie pewnie po 1wszej z heinekena, tak mi go szkoda, ledwo zyje cale dnie w pracy, a ja ledwo zyje bo Franek przez te 4 dni daje w kosc, ale nawet nie mam sumienia go prosic w nocy ... o ile bym go dobudzila. Wiec moze sie poloze wczesniej dzis zamiast o 1wszej. |
||||
|
|
|
#699 |
|
Zadomowienie
|
Tymkowi sie cos poprzestawialo, od kilku dni zaspia ok 21-22, zawsze zaspyial po ostatnim mleczku w granicach 20. a teraz zonk.
no grunt ze nie placze tylko gadulczy sobie i sie smieje. a na macie teraz spedza wiecej czasu niz pod karuzela! fajna jest mini krauzelka z muzyczka w niej, bo jak ustawie na czujke, to jak Tymo uderza nożką w pałąk to swieca sie swiatelka i pojawia sie dzwięk. IZabela, wiesz mi Tymo też nocnych nie chcial jesc odkąd dosypuje mu kleik , bo sie dziurki pewnie zatkaja. ale z tego co pamietam ty chyba nie masz potrzeby dosypywac kleiku? no i dzis sie wkurzylam bo beczal za jedzeniem a jak butle dostal to lizal smoczek a nie ciagnal! wiec zmienilam mu na ten smoczek do kaszki na najmniejszy przeplyw i wydoił całą butlę, pierwszy raz od 2 tyg! Montii super to pranko! ja jutro też musze zrobić ![]() tż odkrył u nas nowe piwo, (pewnie ze śląska bo nazywa się raciborskie-to może znacie) ale ma ekstra aromat słodkawy, także polecam jak skońćzycie karmić
|
#700 |
|
Wtajemniczenie
|
a poklikalam w Wasze linki, ale ja codziennie zapominam, wiec mozecie mi tez wyslac na priv i musze sie pochwalic wygralam zawieszkę w konkursie liptona i yesa
![]() szmineczka - sliczna - teraz chce wygrac jeszcze bransoletke z 5 zawieszkami ![]() czekam na wyniki.A i tz kupil wentke wiec bedzie gadzet do stylizacji Franko na rybach
Edytowane przez marsylia Czas edycji: 2011-07-02 o 23:21 |
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam potrzeby bo mała potrafi mi na 100ml mleka spać 8-9h ale w 5 miesiącu zacznę jej wprowadzać różne rzeczy, wiec jak to jest z tym kleikiem, jaki smoczek do niego jest potrzebny? bo jak będzie mi tak mało nadal jeść, to chociaż ja kleikiem lub kaszką będę tuczyć
|
|
#702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm ale z czego ja to zrobię ?bloku nie mam... aaa z papieru do drukarki![]() twoje gwiazdeczki super takie zgrabne,idealne a najśliczniejsza to ta w środeczku |
|
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ten twój mąż zalatany, bidulek ![]() zainspirowałaś mnie ta wędką, bo ja mam wędki dla kotów moje szczudła
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też papier do drukarki ![]() zgoogluj sobie "gwiazdki szablon" i wydrukuj ![]() to sa moje jeśli ci sie podobają ![]() http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...1t:429,r:8,s:0 http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...1t:429,r:9,s:0
|
|
#705 |
|
BAN stały
|
Hej babeczki
My u rodzicow-jutro wracamy ;-) A I NAJWAZNIEJSZE DO WAGI WYJSCIOWEJ/NORMALNEJ/ ZOSTALO MI 1,5KG!!!!! TAK TAK TAK JUPIIIIIIIIIIII W 2MIES SCHUDLAM 17KG ;-) ALE DZIWNE BO NIE TAK DRASTYCZNIE ALE POSZLO HE HE NAWET MOI RODZICE ZAUWAZYLI ;-) TRA ILE ONE MAJA CM?? TY JE NOSISZ NA CODZIENNIE?? OMG!!! JA TO W 5CM MAM PROBLEM ALE BUTY PIEKNE Edytowane przez Krusiak Czas edycji: 2011-07-02 o 22:51 |
|
|
|
#706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na motylka jestem napalona jak szczerbaty na suchary - muszę go zrobić ![]() ![]() ![]() z tym jezykiem to nie wiem co myslec, narazie nie czytam ale jutro uwazniej małą poobserwuje ![]() no to życze kolorowych snów- odpocznij sobie ![]() izabela ale ty cwana bestia jesteś a już myslalałam ze sama takie ładne zrobiłaś ![]() hehe ale ja też z nich skorzystam
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-07-02 o 22:53 |
|
|
|
|
#707 |
|
Zadomowienie
|
ojoj traicionera - buty prezentuja sie super, ale czy są wygodne? ja to mam w drugą stronę bo tż jest niski, i jak zakladam obcas z 6-8 cm to jestem z nim równa.wiec nie mam mobilizacji do wysokich butów!
Izabela ja mam butle z aventu,i kupilam smoczki 3 fazowe, tzn ze w zaleznoci czy chce zeby lecialo mniej czy wiecej to taki poziom ustawiam na smoczku. i takim sposobem Tymo wyciagnał 150 ml w 5 minut , a to bylo naprwde geste, mimo ze tylko łyzeczka kleiku w tym była. a ile Idalka teraz waży? mam takie pytanie- co oznacza skót tż(tzn wiem ze partnera , męża) ale od czego to sie wzielo?bo mnie to juz jakis czas zastanawia??? Tymo tak mocno ładuje paluchy i rece do buzi, ze juz pare razy wymusil odruch wumiotny, probwalam juz mu dac gryzak ale sierotka jeszcze nie wiem o co chodzi.smiejemy sie z tż że mała bulimiczka z niego
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-07-02 o 22:55 |
|
|
|
#708 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Twoj wcale nie wazy duzo no co ty ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() traici ja to bym w ttym nawet nie ustała podziwiam że będziesz w tym chodzić![]() TŻ marudzi juz ze wizaż wazniejszy do niego więc zmykam, spokojnen nocki życze bez pobudek dobranoc
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tż- towarzysz życia, ja tego zwrotu nie lubię, wiec nie używam ![]() castia - biegać to się w tych butach nie da, ale iść jak najbardziej, no może nie w marsupi
|
|
#711 |
|
Zadomowienie
|
ludu ludu w życiu bym na to nie wpadła
CAstia moj tez sie wkurza czasem na forum, i najczesciej korzystam jak go nie ma albo jak spi i mam spokoj.traicionera- no to grunt że wygodne. ja kiedys kupilam ok 10cm, to prawa noga mi uciekala-tak zle byly wyprofilowane i 400 poszly sie.... no to uciekam i dobranoc
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorsze jest źle wyprofilowanie, albo jak się ma taka stopę, jak ja i sie kupi buty z dość wąskim noskiem ![]() mój mąż nie wie, ze tu siedzę ![]() ja lecę na boks
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Tajka, gratuluję 3 miesięcy
Monti, Fabianek wymiata ![]() Kasiunia, a brat męża już mieszka? Bo my dopiero wykańczamy ale widzę że już sporo osób się wprowadziło. I chyba wszyscy mają dzieci ![]() Olusia, Anika waży 5700 i ma prawie 60cm a też jeszcze sporo ciuszków na 56 nosi. Jakoś rośnie tylko wszerz ![]() Tra, ale szpile ![]() Marsylia, Anika też od kilku dni zaczęła pokazywać języczek jak się do niej zagaduje. Czasem wywala nawet cały. Zakładam że to normalne Może zauważyła że ma
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko się boję, że teraz kupię przytyję i dup.a...Boże co mi się stało z głową - wszedzie widze gadżety do aranżacji Franka. MASAKRA Chodzę i wymyślam co może udawać nasz durślak albo ubrania - nie jest dobrze![]() A Castia - tego motyla to może też właśnie z ubrań kolorowych? Ręczników? Chciałabym, żeby Franek był Gałką loda, ale jak mu powiedzieć żeby się tak zwinął w kuleczkę ?
|
|
|
|
|
#715 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak ktos nie jest po slubie to co mam pisac;p partner;p?! za dlugie;p bd pisala ze moj J. zrobil to i tamto;p i tyle;p Cytat:
Dobranoc ![]() Wg BMI majakies 15kg nadwagi;p ale on szeroki jest... Dla mnie 3-4cm to za duzo heheheh ale uwielbiam szpilki... tzn patrzec na nie i marzyc ze kiedys sie naucze chodzic w tym czyms;pCytat:
Musze Lene w sukienkach pokazywac na forum;p, bo jak ubieram mala po babsku to nie robie fot;p. Na lato ma duuuzo dziewczecych ubranek ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Owin go bandazem;p to sie nie ruszy;p
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
Krusiak,
a ja przytyłam niecałe 10 i nadal mam 1-2kg na plusie, i nie zanosi się żeby spadło ![]() Castia, Anika też pokazuje język, nie robi tego bezwiednie tylko jak się do niej zagaduje, śmieje się i wtedy go wysuwa. Nie zastanawiałam się nawet nad tym
|
|
|
|
#717 |
|
BAN stały
|
Tajka moj jest szerki ... w brzuchu ha ha
moj maz ma przy tym bardzo rozbudowana klatke piersiowa i wyglada jak czolg ;-) gosikk ja przez ost 2tyg schudlam ponad 2kg ;-) ale sie ciesze he he |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#718 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja odwrotnie, bo kupie portki, schudnę i będą spadać ![]() zastosuj jakieś techniki perswazji, a tak na serio, to nawet nie wiem, czy dzieci w tym wieku się jakoś specjalnie zwijają, moja Nadia nigdy Cytat:
My akurat specjalnie romantyczni nie jesteśmy, raczej walnięci![]() U mnie wszystko zależy od wyprofilowania, wiadomo, ze do latania na codzien biorę buty na mniejszym obcasie albo płaskie, ale takie szpile Szkoda, ze będziesz rzadziej wpadać ![]() co do ciuszków, to właśnie kupiłam spódniczkę za 3 zlote, bo spódnic nie mamy żadnych, tylko sukienki Krusiak- gratuluje spadku wagi
|
|
#719 |
|
Zadomowienie
|
uff mam znowu lapka, dziś naprawili, ale nie dali gwarancji, że znowu sie to samo nie stanie. jak tak, to będzie grubsza naprawa min. 500-600zł
udało mi się doczytać cały dzisiejszy dzień i nawet kawałek wczorajszego ![]() ale te aranżowane foty macie cuuuuuuuuuuuudne ja też chcę, ale nie wiem, czy mi coś wyjdzie. już kombinuję, co by tu wykorzystać ![]() co do TŻ i ich wagi - mój ma ponad setkę przy 174cm wzrostu, jest taki przypakowany misiek, na szczęście w miarę proporcjonalny ale od ponad miesiąca się odchudza - po tym jak zobaczył się na fotach w opiętym, nie dopinającym sie garniturze na komunii siostrzenicy. startował ze 108kg, teraz ma 102. oprócz diety prawie codziennie chodzi na siłownię i są efekty. ma jeszcze z 10 do zrzucenia. oby tylko potem nie przytyłgosikk, Castia moje dziecko też często pokazuje język, więc chyba nie powinnyśmy się martwić Harrods u nas z kciukiem identycznie. jest na drugim miejscu po cycusiu. Anika tak go wciąga aż po nadgarstek, a reszt paluszków wyprostowana w stronę oczu, jak to widzę, to mam ciarki, że sobie coś zrobi, ale na szczęście nic złego sie nie dzieje. bardzo jej pomaga w uspokajaniu się, usypianiu. w nocy często go ssie i cmoka przy tym głośno, aż mnie budzi trai ale masz śliczną muzułmankę
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
facetom łatwiej zrzucić niż kobietom i jojo im tak nie grozi moja Nadia tez ssie z wyprostowana reszta palców, jeszcze nie załapała klasycznego sposobu ale o oczka się nie boje, myślę, ze jakiś swój instynkt samozachowawczy ma. Za każdym razem, jak zasysa kciuka, to staram sie jej zamienić na smoka.dziękuję
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:44.

:/
jutro zaczynamy akcje - tylko zeby aktor byl przystepny

ojjj nieładnie 

podziwiam że będziesz w tym chodzić

a ja przytyłam niecałe 10 i nadal mam 1-2kg na plusie, i nie zanosi się żeby spadło