Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-02, 21:21   #1921
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Czyli podobnie jak ja bo ja kończę 31tc Nie denerwuj się Czasami trzeba się wygadać.

Urodzić trzeba jak to ktoś powiedział Też się zastanawiam nad wizytą w "moim" szpitalu, słyszałam sporo dobrych opinii i tych dobrych się trzymam
A będziesz kupować stacjonarnie czy na all czy tu i tu?
Pewnie bede robila zakupy na pol, to i tu zeby nie tracic czasu, poza tym na all czasami naprawde wychodzi taniej idz Natka jak bedziesz miala chwile, to naprawde uspokaja i utwoerdza w przekonaniu ze porod nie jest zly

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
A co do wozkow to jakie sa najlepsze kola w nich?? Piankowe czy pompowane??
Pompowane chociaz jak kto woli bo pewnie jest tyle samo zwolennikow co przeciwnikow; my przynajmniej chcemy pompowane
Stary 2011-07-02, 21:26   #1922
19natka88
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
też mam taki plan
Oo to widzę, że szaleństwo wyprawkowe będzie trwać pewnie i w kolejnym wątku

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Pewnie bede robila zakupy na pol, to i tu zeby nie tracic czasu, poza tym na all czasami naprawde wychodzi taniej idz Natka jak bedziesz miala chwile, to naprawde uspokaja i utwoerdza w przekonaniu ze porod nie jest zly
Czasami jest taniej Aa właśnie: co myślicie o cenie TEGO zestawu? Bo wanienki w sklepach tak ok 40zł kosztują ale nie wiem jak ten stojak?
Spróbuję się tam wybrać w tym miesiącu

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 21:30   #1923
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Pochwalę się Wam kolorkami w sypialni... Ostatnie poprawki
wow podziwiam za cierpliwość świetna ściana, naprawdę!!

anuska_s udanego wieczorku i kochana wszystkiego najlepszego w dniu jutrzejszej rocznicy ślubu

cotka ja to drzewko dałabym czarne fajnie by się odróżniało, choć szare też będzie ładnie wyglądać

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 21:32   #1924
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Oo to widzę, że szaleństwo wyprawkowe będzie trwać pewnie i w kolejnym wątku

Czasami jest taniej Aa właśnie: co myślicie o cenie TEGO zestawu? Bo wanienki w sklepach tak ok 40zł kosztują ale nie wiem jak ten stojak?
Spróbuję się tam wybrać w tym miesiącu
jak dla mnie bomba
Stary 2011-07-02, 21:34   #1925
agnieszka 0605
Zakorzenienie

19natka ten stojak tani

Stary 2011-07-02, 21:43   #1926
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Tako Jumper X 3w1, stoi już na strychu

A gdzie reszta mamusiek?
Bardzo fajny

Balują - w końcu sobota

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Natka fajny ten zestaw i niedrogi
Stary 2011-07-02, 21:48   #1927
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie bomba
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
19natka ten stojak tani
Cytat:
Bardzo fajny

Balują - w końcu sobota

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Natka fajny ten zestaw i niedrogi
No to go biorę Bo średnio mi się widzi noszenie wanienki z wodą do pokoju

Ja też już stąd zmykam, wyjątkowo mnie dzisiaj kręgosłup boli
Dobranoc

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 21:50   #1928
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

Dobranoc
Dobrej nocy
Stary 2011-07-02, 21:50   #1929
pestka78
Rozeznanie

Jestem i ja Dobry wieczór
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 21:54   #1930
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Dobranoc
Super jest, chyba tez sie skusze bo ten stojak naprawde duuuzo daje dla kregoslupa, nie trzeba sie tak schylac Dobranoc

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Jestem i ja Dobry wieczór
No nareszcie
Stary 2011-07-02, 21:56   #1931
pestka78
Rozeznanie

Cytat:

No nareszcie
Składałam komode ...znaczy tz składał a ja patrzyłam
Stary 2011-07-02, 21:58   #1932
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Składałam komode ...znaczy tz składał a ja patrzyłam
To tak jakbys to robila Ty sama
Stary 2011-07-02, 21:59   #1933
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
To tak jakbys to robila Ty sama
I tak tez sie czuje hihihi.... Oj Lulla mówie Ci.... remonty i meblowanie wciąż w nowych - starych miejscach
Stary 2011-07-02, 22:00   #1934
thelilah
Zadomowienie

hej babeczki

znowu nadrabiania hehe, dobrze, ze podczytuję sobie co jakiś czas bo tak nadrobić na raz to ciężko...

byłam wczoraj na grilku, ale chyba mojemu synusiowi się nie podobało hehe, pewnie przez głośną muzykę, siedział sobie cichutko w brzusiu i ani nie drgnął, za to jak wrócilam do domu to zaczął dokazywać. siedziałam z tż przed tv i obserwowaliśmy brzuch i co on tam wyrabia... a musiał kicać ze oh oh bo cały brzuch się wyginał i wybrzuszał

widziałam pytanie o kołeczka do wózków...
ja wyczytałam na forach, że to zależy co kto po nich oczekuje. pompowane są ok przy "gorszych" terenach, jedyny minus to to,że trzeba je dopompowywać, co może się zdarzyć nawet często, ale to pewnie zależne od modelu. piankowe sprawdzają się w mieście podobno. ile w tym prawdy to no... każdy chyba musi sprawdzić na sobie

cotka kiecuszka śliczna
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 22:04   #1935
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
I tak tez sie czuje hihihi.... Oj Lulla mówie Ci.... remonty i meblowanie wciąż w nowych - starych miejscach
Czeka mnie to niebawem i juz sie nie moge doczekac

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
hej babeczki

znowu nadrabiania hehe, dobrze, ze podczytuję sobie co jakiś czas bo tak nadrobić na raz to ciężko...

byłam wczoraj na grilku, ale chyba mojemu synusiowi się nie podobało hehe, pewnie przez głośną muzykę, siedział sobie cichutko w brzusiu i ani nie drgnął, za to jak wrócilam do domu to zaczął dokazywać. siedziałam z tż przed tv i obserwowaliśmy brzuch i co on tam wyrabia... a musiał kicać ze oh oh bo cały brzuch się wyginał i wybrzuszał

widziałam pytanie o kołeczka do wózków...
ja wyczytałam na forach, że to zależy co kto po nich oczekuje. pompowane są ok przy "gorszych" terenach, jedyny minus to to,że trzeba je dopompowywać, co może się zdarzyć nawet często, ale to pewnie zależne od modelu. piankowe sprawdzają się w mieście podobno. ile w tym prawdy to no... każdy chyba musi sprawdzić na sobie

cotka kiecuszka śliczna
Wiesz ze ja tez tak mialam? kiedys poszlismy do znajomych na grilla, bylo mnostwo smiechu, prawie caly czas, bardzo glosna muzyka, tance itd i maluszek sie nie ruszal przez pare godz, bylam ciezko wystraszona, dopiero rano sie wybrzuszyl, wiec to calkiem mozliwe, zreszta maluszki chyba nie lubia takiej bardzo glosnej miusiki
Stary 2011-07-02, 22:04   #1936
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Malgosia swietnie wygladaja te paski, kolorki super dobrane podziwiam cierpliwosc
cotka wlasnie mniej wiecej w takim kolorze bedziemy miec pomalowana jedna sciane w salonie a co to za sukienka???
A taka co kupiłam i śmiesznie wyglądam. Poza tym jest jakaś dziwna bo z tyłu na ściągaczu prześwituje

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że będzie super wyglądać a nie myślałaś aby na fiolecie zrobić od razu drzewko ale czarne bo jak pamiętam to mebelki masz białe więc dla kontrastu może czarne drzewko
Nie chcę czarnego Jakoś mi się nie widzi. Wolę tak delikatnie

Cytat:
Cotka, a podasz raz jeszcze swój model bo nie doczytałam
Bebe-beni 4runner.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 22:05   #1937
pestka78
Rozeznanie

Ja wybrałam piankowe koła... Nie wiem czym się różnią tak do konca, ale wiem jedno....są o wiele lzejsze, a to dla mnie bardzo wazne.
Stary 2011-07-02, 22:09   #1938
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Czeka mnie to niebawem i juz sie nie moge doczekac

Wiesz ze ja tez tak mialam? kiedys poszlismy do znajomych na grilla, bylo mnostwo smiechu, prawie caly czas, bardzo glosna muzyka, tance itd i maluszek sie nie ruszal przez pare godz, bylam ciezko wystraszona, dopiero rano sie wybrzuszyl, wiec to calkiem mozliwe, zreszta maluszki chyba nie lubia takiej bardzo glosnej miusiki
też gdzieś czytałam, ze nie lubią głośnej muzyki, zwłaszcza takiej w której aż "czuć" basy... podobno najlepsza klasyczna, relaksuje dzidziolki

Cytat:
Ja wybrałam piankowe koła... Nie wiem czym się różnią tak do konca, ale wiem jedno....są o wiele lzejsze, a to dla mnie bardzo wazne.
no pewnie. waga wózka to jedna z jego zalet, dla mnie jedna z najważniejszych
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 22:10   #1939
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A taka co kupiłam i śmiesznie wyglądam. Poza tym jest jakaś dziwna bo z tyłu na ściągaczu prześwituje

Nie chcę czarnego Jakoś mi się nie widzi. Wolę tak delikatnie

Bebe-beni 4runner.
A wyglada swietnie mi sie podoba z tym szarym; zreszta z czarny tez fajnie wyglada

Cytat:
No i wlasnie podziel sie opinia i pochwal jak piankowe kola sie sprawuja kochana
Stary 2011-07-02, 22:11   #1940
Sharifa
Rozeznanie

Czesc dziewczynki, nadrobilam was od wczoraj

AgnesD - zycze udanego urlopu

Indygo - gratuluje dziewczynki
Mam nadzieje, ze w poniedzialek dowiem sie co w brzuszku siedzi. W sumie "na przeczucie" zdazylam sie przyzwyczaic juz do chlopaka, mimo ze wlasciwie to wolalam dziewczynke. Jak bedzie calzedonia to chyba nawet w sumie dziwnie mi bedzie. Chociaz imie dla dziewczynki chyba mamy wybrane, a dla chlopaka gorzej, bo jakos nic nam nie odpowiada.

A wlasnie czytalam, ze pisalyscie cos o lozysku, musze pamietac, zeby zapytac w poniedzialek ginki czy sie podnioslo.

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Ja Filipowi jak był mały śpiewałam tę kołysankę odkąd umie mówić, mówi - mama cicho
Moje malenstwo pewnie tak samo by reagowalo, wiec nawet nie probuje "spiewac".

Cytat:
Sama...bo mój Tż powiedział, że on daltonista. Paski są tylko na tej jednej ścianie i w rogu tam gdzie będzie stało łożeczko tzn. na jednej ścianie w rogu zielony a potem na drugiej fiolety... łącznie trzy paski ale wytłumaczyłam...

Bardzo ładny fiolet i wcale nie mało męski Podobno fiolety i róże (np. na koszulach) mogą nosić tylko mężczyźni 100% pewni swojej męskości
Malgosia1983 - fajnie te pasy wygladaja w sypialni. To wszystko malowane? Ja myslalam, ze takie cuda to tylko jak sie ma tapete.
A co do koszulek - moj maz nie calkiem chetnie nosi rozowe koszulki, ma nawet taki ostry roz - fuksja, bo bardzo ladnie mu w tym kolorze

Cotka - ja mam taki fiolet na korytarzu, przelamany bialym, bo mam sciany takie dziwne, ze jest jedna czesc wystajaca. Tez fajnie wyglada.

Mialam dzisiaj miec jak zwykle dzien relaksu, a wyszlo na to ze bylam zmeczona jak kon po westernie, a to wszystko przez pogode. Pojechalismy na spacer nad morze, gdzie zawsze jest przyjemnie, bo wieje wiaterek, potem usiedlismy sobie w kawiarni, no i w planach mielismy jeszcze zakupy owocow na targu i ogolne w hipermarkecie. I umeczylam sie sama jazda po miesice (jako pasazer), bo akurat byla najgorsza pora na wyjscia i termometr pokazywal 38 stopni na sloncu. Samo przejscie z hiper do samochodu bylo katorga, a to parenascie metrow . A w domu okazalo sie, ze na tym krotkim spacerze zjaralam sobie nos i jedna reke, bo zapomnialam sie posmarowac kremem z filtrem przed wyjsciem. Takze cale popoludnie odpoczywalam.

No i musze sie pochwalic, ze udalo mi sie przelknac watrobke Jak na mnie to nielada wyczyn, bo od dziecka wypluwam najmniejszy kawalek. Tym razem co prawda malutkie kawalki koniecznie z bagietka, ale jakos przeszlo. Moze w koncu mi sie to zelazo poprawi.
Stary 2011-07-02, 22:15   #1941
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
No i wlasnie podziel sie opinia i pochwal jak piankowe kola sie sprawuja kochana
Wózek mutsy transporter prowadzi sie (po sklepie) jak dla mnie bardzo fajnie, łatwo się składa i nie zajmuje duzo miejsca. Wszystkie wózki mają 2 letnią gwarancję, więc nie powinno byc z nimi problemu. Pan w sklepie mówił,że koła pompowane teoretycznie dają lepszą amortyzację, ale tak naprawdę zależy to od podwozia..... i ten mutsy ma fajną amortyzację.
Stary 2011-07-02, 22:16   #1942
cotynato
Zakorzenienie

Sharifa-A czemu zmuszasz się do wątróbki?
Cytat:
Stałym składnikiem diety w okresie ciąży powinna być wątróbka.
NIEPRAWDA.
Kiedyś wierzono, że wątróbka ze względu na wysoką zawartość kwasu foliowego korzystnie wpływa na rozwijający się organizm. Dziś raczej się ją odradza, gdyż zawiera też bardzo dużo witaminy A, jej przedawkowanie zaś może powodować wady płodu.
Jeśli ktoś lubi wątróbkę, od czasu do czasu może sobie na nią pozwolić. Na pewno natomiast nie ma sensu objadać się nią „dla dobra dziecka".
Poza tym wiele zwierząt jest teraz faszerowanych jakimiś środkami aby szybko rosły i np. kupując wątróbkę drobiową mamy lekko ją przyfaszerowaną :

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-07-02 o 22:18
Stary 2011-07-02, 22:18   #1943
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Wózek mutsy transporter prowadzi sie (po sklepie) jak dla mnie bardzo fajnie, łatwo się składa i nie zajmuje duzo miejsca. Wszystkie wózki mają 2 letnią gwarancję, więc nie powinno byc z nimi problemu. Pan w sklepie mówił,że koła pompowane teoretycznie dają lepszą amortyzację, ale tak naprawdę zależy to od podwozia..... i ten mutsy ma fajną amortyzację.

Hmmm, teraz dalas mi zagryche no my sie nastawilismy ostatecznie na te pompowane, ale jesli wozek jest lzejszy i fajnie sie go prowadzi to najwazniejsze
Stary 2011-07-02, 22:21   #1944
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Hmmm, teraz dalas mi zagryche no my sie nastawilismy ostatecznie na te pompowane, ale jesli wozek jest lzejszy i fajnie sie go prowadzi to najwazniejsze
Pan sciagnał dwa koła i powiedział abym poczuła różnicę.... i poczułam. Ale jak jest naprawde to nie wiem... I tez mam problem, bo nastawiałam sie na x landera ....
Stary 2011-07-02, 22:21   #1945
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Pan sciagnał dwa koła i powiedział abym poczuła różnicę.... i poczułam. Ale jak jest naprawde to nie wiem... I tez mam problem, bo nastawiałam sie na x landera ....
A nie zniechęcił Cię trochę jego wygląd? Bo mnie strasznie.
Też szłam nastawiona na x-landera ale jak go zobaczyłam to lekko zwątpiłam
Poza tym ponoć ciężko się zmienia ze spacerówki na inne. A nie wiem jak ty, ale ja np. cieszę się że w inne można bez problemu wcisnąć fotelik czy gondolkę bez wysiłku fizycznego i nerwów

Wymianka.
Stary 2011-07-02, 22:39   #1946
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hejka
w końcu w łóżku uff, narobiłam się dziś, później wysiedziałam na imieninach u teściowej 5 godzinmusiałam jeszcze mięso z grilla w piekarniku zrobić bo obiecałam i mam dość na dzisiaj, kręgosłup mnie boli, czuję się ociężała po tym jedzeniui jeszcze ten hałas każdy każdego przekrzykiwał, jakby nie można było normalnie spokojnie porozmawiaći nawet nie pomogłam teściowej posprzątać bo nie miałam po prostu siły.. no to sobie ponarzekałam.... to teraz poczytam co naskrobałyście
Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Wizażystki
Do tej pory tyko czytałam forum traktując je jako skarbnicę wiedzy. Ale chyba nadszedł czas, by zacząć brać w nim aktywny udział
Poza tym, tak niewiele dziewczynek w październiku, więc troszkę podniosę tą liczbę.
Próbowałam ogarnąć cały temat, ale tyle tego jest... I jestem przerażona. Większość z Was już ma wszystko gotowe, a ja w takiej rozsypce. Termin mam na 2 października (zrobiliśmy sobie noworoczny prezent ) a ja zdążyłam kupić tylko kilka ciuszków. Nie mam jeszcze wybranego łóżeczka, wózka, nawet szpitala w którym chciałabym rodzić - a opcji mam wieeeele i to rozrzuconych po całej Polsce.
Zauważyłam, że większość z Was bardzo uważa na cukier, a żadna nie skarży się na anemię. A mnie niestety dopadło to drugie i to już od początku ciąży. Pomijając bardzo zawiłą i dramatyczną historię, kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży - to od 5 tygodnia mam około 6-7 HGB i za cholerę nie chce mi się to unormować. Jem codziennie wołowinę i brokuły wg wskazań lekarza, łykam Tardyferon 2xdziennie i kwas foliowy 3xdziennie i za dwa tygodnie na wizycie jak nadal wyniki się nie poprawią, no to niestety terapia zastrzykowa
Może macie jakieś pomysły....
Witamy nową październikową mamuśkę jeszcze trochę czasu na wyprawkę zostało więc spokojnie co do anemi to nie pomogę, ale z tego co kojarzę to Acelinka miała, jak się pojawi to na pewno Ci doradzi
Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Moja siostra jest na coś chora, dostała skierowanie do szpitala na jakąś operację, ale nie chce mi powiedzieć o co chodzi 'żebym się nie denerwowała, bo zaszkodzę dziecku i że wszystko będzie dobrze'. A jak się tu nie denerwować, już prawie po ścianach chodze, bo się dowiedziałam, że ona nawet do koscioła poszła się modlić w tej sprawie chociaż jest niepraktykująca
ojejku współczuję, kurcze ciężka sprawa, ale chyba lepiej wiedzieć najgorszą prawdę niż snuć domysły
Cytat:
Pochwalę się Wam kolorkami w sypialni... Ostatnie poprawki
super i już doczytałam, że sami malowaliścieza wytrwałość i cierpliwość

Cotka bardzo ładna sukieneczka
Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Wpadłam tylko się przywitać. Dziś zaganiany dzionek. Do 15 byłam w szkole, na szczescie to juz ostatni zjazd, jeszcze jutroa teraz szykuje sie, bo wychodzimy ze znajomymi do knajpy posiedziec a jutro mamy rocznice slubu
Fabianuś kopie mnie dzis caly dzien, lobuzek moj maly
udanego wieczorku i wszystkiego naj, dużo miłości i szczęścia z okazji rocznicy ślubua która to??
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ide zaraz się kąpać i spać wcześniej bo jutro jedziemy do rodzinki do Kielc wyjazd o 7.30, masakra cieszę się bo dawno nie byłam, a to juz pewnie ostatni wypad tam przed porodem bo potem oni wybędą na wakacje. A we wrzesniu to chyba juz z brzucholem nie bedzie mi się chciało...
to szczęśliwej podróży i miłych odwiedzin
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
A co do wozkow to jakie sa najlepsze kola w nich?? Piankowe czy pompowane??
my chcemy pompowane, bo planujemy więcej jeździć po lesie i tym podobnych terenach

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
A nie zniechęcił Cię trochę jego wygląd? Bo mnie strasznie.
Też szłam nastawiona na x-landera ale jak go zobaczyłam to lekko zwątpiłam
Poza tym ponoć ciężko się zmienia ze spacerówki na inne. A nie wiem jak ty, ale ja np. cieszę się że w inne można bez problemu wcisnąć fotelik czy gondolkę bez wysiłku fizycznego i nerwów
my też chcieliśmy x-landera xa i mi się bardzo podoba na żywo, koła są mega-duże tylko po rozmowie z panią sprzedawczynią dowiedzieliśmy się że nie można wpiąć gondolki ani spacerówki w różnym kierunku, ani nie można zmienić rączki w drugą stronę. a ja sobie jakoś ubzdurałam, że chce mieć wózek, że mogę posadzić dziecko w jedną lub w drugą stronę. no i zaproponowała nam ten tutek grander bardzo fajny, lekki, i do tego bardzo szybka i łatwa zmiana gondoli na spacerówkę lub fotelik, no i cena fajna bo 1500 zł 3w1 i chyba się na niego zdecydujemy, tylko będzie problem z kolorembo mężusiowi podoba się czarny z czerwonym środkiem, a ja jakoś nie jestem do końca przekonana

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 22:59   #1947
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Sharifa-A czemu zmuszasz się do wątróbki? Poza tym wiele zwierząt jest teraz faszerowanych jakimiś środkami aby szybko rosły i np. kupując wątróbkę drobiową mamy lekko ją przyfaszerowaną :
Ze wzgledu na zelazo, bo pomimo tabletek wyniki krwi sie pogorszyly. A watrobka barania chyba, nie wiem bo malz kupowal i przygotowywal, ja takich obrzydliwosci sie nie tykam Tutaj mieso (z wyjatkiem kurczakow) jest lepszej jakosci, ale niestety tez sporo drozsze.

Ide spac. Dobranoc mamuski Kupilismy dzisiaj srodek na komary taki co sie do kontaktu wklada. Nie jestem przekonana co do skutecznosci, ale mam nadzieje ze chociaz troche mniej pogryziona sie obudze
Stary 2011-07-02, 23:02   #1948
cotynato
Zakorzenienie

To już lepiej gotowaną fasolę lub figi suszone Przynajmniej smaczne

Wymianka.
Stary 2011-07-02, 23:06   #1949
kellysss
Zakorzenienie

Witam i ja....

Pisalam juz dzisiaj ale mi wcielo posta i sie wkurzylam
ze tyle naodpisywalam i wylaczylam kompa

U nas zaczal sie 25 tydzien
Leci ten czas leci kochane

Co do wozkow (kolek) my mamy piankowe i sa ok
Tez mysle ze rodzaj kolek zalezy gdzie chce sie jezdzic wozeczkiem
Ja mieszkam w duzym miescie i tu za bardzo dziur nie ma poza tym
dobre piankowe kola daja sobie rade spokojnie po trawie ...
Wozek przy piankowych kolkach jest zazwyczaj lzejszy od wozka z pompowanymi...
Jezeli juz wiecie ze czekaja Was wycieczki po dziurawych chodnikach itd.
i do tego nie musicie wózka dzwigac po schodach (jak mieszkacie na parterze) to mysle ze
lepszy bedzie z pompowanymi....
Tak ja to mysle ale wiadomo ze do tego dochodza tez gusta...
Niektorym po prostu z wygladu podobaja sie bardziej pompowane a innym piankowe

Z ubranek my mamy juz wszystko .. chyba
Jak cos to dokupie po porodzie

Mysle nad laktatorem i chyba wezme ten:
http://www.mothercare.ie/medela-mini...east-pump.html

Butelki mam po Alanie (avent) ale musze zobaczyc w jakim sa stanie...
Jak beda ok to tylko smoczki dokupie...

Myslalam nad kupnem sterylizatora takiego co sie do mikrofali wklada
taki o:
http://www.toys.ie/Avent-Microwave-Steam-Steriliser-!G15758-prod.aspx
(przy Alanie nie mialam zadnego i po prostu mialam dosc wyparzania butelek

i poparzonych rak)

Natka....Fajny ten stojak pod wanienke.... na pewno sie przyda...
Ja kompalam Alana na poczatku na łozku w sypialni i pamietam jak cierpialy
przy tym moje plecy...Potem kupilam sobie ten przewijak na łozeczko i na tym kładłam wanienke Teraz tez tak bede robic

Dzis tez mialam przyplyw energii i narobilam sie jak dziki kon
DO tego Alan nie spal w ciagu dnia Wiec jestem wykonczona....

spray.......Wspolczuje niewiedzy...Tez uwazam ze jest ona gorsza
Domyslam sie ze masz teraz tysiac mysli.........Biedna
Nie martw sie chociaz wiem ze to niemozliwe...
Chyba bym na siłe wyciagnela od siostry to co ukrywa

Nie pamietam co mialam jeszcze pisac wiec narazie to tyle

Stary 2011-07-02, 23:29   #1950
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość

Myslalam nad kupnem sterylizatora takiego co sie do mikrofali wklada
taki o:
http://www.toys.ie/Avent-Microwave-Steam-Steriliser-!G15758-prod.aspx
(przy Alanie nie mialam zadnego i po prostu mialam dosc wyparzania butelek

i poparzonych rak)
za 25 tc a sterylizator zakupiłam ten sam, z wyglądu i na pierwszy rzut oka b. fajny zle zobaczymy jaki będzie w praktyce

uciekam spać, strasznie boli mnie kręgosłup. Miłego wieczorka dla Was Kochane

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-07-02 o 23:39
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości