|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
idz Natka jak bedziesz miala chwile, to naprawde uspokaja i utwoerdza w przekonaniu ze porod nie jest zly![]() Cytat:
|
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Oo to widzę, że szaleństwo wyprawkowe będzie trwać pewnie i w kolejnym wątku
![]() Cytat:
Spróbuję się tam wybrać w tym miesiącu
|
|
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
wow
świetna ściana, naprawdę!!anuska_s udanego wieczorku i kochana wszystkiego najlepszego w dniu jutrzejszej rocznicy ślubu cotka ja to drzewko dałabym czarne |
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
19natka ten stojak tani
|
|
|
|
#1926 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo fajny
Balują - w końcu sobota ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Natka fajny ten zestaw
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo średnio mi się widzi noszenie wanienki z wodą do pokoju![]() Ja też już stąd zmykam, wyjątkowo mnie dzisiaj kręgosłup boli ![]() Dobranoc |
|
|
|
|
#1928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1929 |
|
Rozeznanie
|
Jestem i ja
Dobry wieczór
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nareszcie
|
|
|
#1931 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jakbys to robila Ty sama
|
|
#1933 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1934 |
|
Zadomowienie
|
hej babeczki
znowu nadrabiania hehe, dobrze, ze podczytuję sobie co jakiś czas bo tak nadrobić na raz to ciężko... ![]() byłam wczoraj na grilku, ale chyba mojemu synusiowi się nie podobało hehe, pewnie przez głośną muzykę, siedział sobie cichutko w brzusiu i ani nie drgnął, za to jak wrócilam do domu to zaczął dokazywać. siedziałam z tż przed tv i obserwowaliśmy brzuch i co on tam wyrabia... a musiał kicać ze oh oh bo cały brzuch się wyginał i wybrzuszał ![]() widziałam pytanie o kołeczka do wózków... ja wyczytałam na forach, że to zależy co kto po nich oczekuje. pompowane są ok przy "gorszych" terenach, jedyny minus to to,że trzeba je dopompowywać, co może się zdarzyć nawet często, ale to pewnie zależne od modelu. piankowe sprawdzają się w mieście podobno. ile w tym prawdy to no... każdy chyba musi sprawdzić na sobie cotka kiecuszka śliczna
|
#1935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jakoś mi się nie widzi. Wolę tak delikatnie ![]() Bebe-beni 4runner. |
||
|
|
|
#1937 |
|
Rozeznanie
|
Ja wybrałam piankowe koła... Nie wiem czym się różnią tak do konca, ale wiem jedno....są o wiele lzejsze, a to dla mnie bardzo wazne.
|
|
|
|
#1938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no pewnie. waga wózka to jedna z jego zalet, dla mnie jedna z najważniejszych
|
|
#1939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie podoba z tym szarym; zreszta z czarny tez fajnie wyglada![]() Cytat:
|
|
|
#1940 | ||
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczynki, nadrobilam was od wczoraj
![]() AgnesD - zycze udanego urlopu Indygo - gratuluje dziewczynki ![]() Mam nadzieje, ze w poniedzialek dowiem sie co w brzuszku siedzi. W sumie "na przeczucie" zdazylam sie przyzwyczaic juz do chlopaka, mimo ze wlasciwie to wolalam dziewczynke. Jak bedzie calzedonia to chyba nawet w sumie dziwnie mi bedzie. Chociaz imie dla dziewczynki chyba mamy wybrane, a dla chlopaka gorzej, bo jakos nic nam nie odpowiada. ![]() A wlasnie czytalam, ze pisalyscie cos o lozysku, musze pamietac, zeby zapytac w poniedzialek ginki czy sie podnioslo. Cytat:
Cytat:
A co do koszulek - moj maz nie calkiem chetnie nosi rozowe koszulki, ma nawet taki ostry roz - fuksja, bo bardzo ladnie mu w tym kolorze Cotka - ja mam taki fiolet na korytarzu, przelamany bialym, bo mam sciany takie dziwne, ze jest jedna czesc wystajaca. Tez fajnie wyglada. Mialam dzisiaj miec jak zwykle dzien relaksu, a wyszlo na to ze bylam zmeczona jak kon po westernie, a to wszystko przez pogode. Pojechalismy na spacer nad morze, gdzie zawsze jest przyjemnie, bo wieje wiaterek, potem usiedlismy sobie w kawiarni, no i w planach mielismy jeszcze zakupy owocow na targu i ogolne w hipermarkecie. I umeczylam sie sama jazda po miesice (jako pasazer), bo akurat byla najgorsza pora na wyjscia i termometr pokazywal 38 stopni na sloncu. Samo przejscie z hiper do samochodu bylo katorga, a to parenascie metrow . A w domu okazalo sie, ze na tym krotkim spacerze zjaralam sobie nos i jedna reke, bo zapomnialam sie posmarowac kremem z filtrem przed wyjsciem. Takze cale popoludnie odpoczywalam. No i musze sie pochwalic, ze udalo mi sie przelknac watrobke
|
|
|
#1941 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) jak dla mnie bardzo fajnie, łatwo się składa i nie zajmuje duzo miejsca. Wszystkie wózki mają 2 letnią gwarancję, więc nie powinno byc z nimi problemu. Pan w sklepie mówił,że koła pompowane teoretycznie dają lepszą amortyzację, ale tak naprawdę zależy to od podwozia..... i ten mutsy ma fajną amortyzację.
|
|
|
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Sharifa-A czemu zmuszasz się do wątróbki?
Cytat:
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-07-02 o 22:18 |
|
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm, teraz dalas mi zagryche no my sie nastawilismy ostatecznie na te pompowane, ale jesli wozek jest lzejszy i fajnie sie go prowadzi to najwazniejsze
|
|
|
#1944 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I tez mam problem, bo nastawiałam sie na x landera ....
|
|
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też szłam nastawiona na x-landera ale jak go zobaczyłam to lekko zwątpiłam ![]() Poza tym ponoć ciężko się zmienia ze spacerówki na inne. A nie wiem jak ty, ale ja np. cieszę się że w inne można bez problemu wcisnąć fotelik czy gondolkę bez wysiłku fizycznego i nerwów
|
|
|
|
|
#1946 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
hejka
![]() w końcu w łóżku uff, narobiłam się dziś, później wysiedziałam na imieninach u teściowej 5 godzin musiałam jeszcze mięso z grilla w piekarniku zrobić bo obiecałam i mam dość na dzisiaj, kręgosłup mnie boli, czuję się ociężała po tym jedzeniu i jeszcze ten hałas każdy każdego przekrzykiwał, jakby nie można było normalnie spokojnie porozmawiać i nawet nie pomogłam teściowej posprzątać bo nie miałam po prostu siły.. no to sobie ponarzekałam.... to teraz poczytam co naskrobałyście![]() Cytat:
co do anemi to nie pomogę, ale z tego co kojarzę to Acelinka miała, jak się pojawi to na pewno Ci doradziCytat:
ojejku współczuję, kurcze ciężka sprawa, ale chyba lepiej wiedzieć najgorszą prawdę niż snuć domysłysuper i już doczytałam, że sami malowaliście za wytrwałość i cierpliwość![]() Cotka bardzo ładna sukieneczka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
tylko po rozmowie z panią sprzedawczynią dowiedzieliśmy się że nie można wpiąć gondolki ani spacerówki w różnym kierunku, ani nie można zmienić rączki w drugą stronę. a ja sobie jakoś ubzdurałam, że chce mieć wózek, że mogę posadzić dziecko w jedną lub w drugą stronę. no i zaproponowała nam ten tutek grander bardzo fajny, lekki, i do tego bardzo szybka i łatwa zmiana gondoli na spacerówkę lub fotelik, no i cena fajna bo 1500 zł 3w1 i chyba się na niego zdecydujemy, tylko będzie problem z kolorem bo mężusiowi podoba się czarny z czerwonym środkiem, a ja jakoś nie jestem do końca przekonana
|
|
|
#1947 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tutaj mieso (z wyjatkiem kurczakow) jest lepszej jakosci, ale niestety tez sporo drozsze. Ide spac. Dobranoc mamuski
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
To już lepiej gotowaną fasolę lub figi suszone
Przynajmniej smaczne |
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja....
Pisalam juz dzisiaj ale mi wcielo posta i sie wkurzylam ze tyle naodpisywalam i wylaczylam kompa ![]() U nas zaczal sie 25 tydzien Leci ten czas leci kochane ![]() Co do wozkow (kolek) my mamy piankowe i sa ok Tez mysle ze rodzaj kolek zalezy gdzie chce sie jezdzic wozeczkiem Ja mieszkam w duzym miescie i tu za bardzo dziur nie ma poza tym dobre piankowe kola daja sobie rade spokojnie po trawie ... Wozek przy piankowych kolkach jest zazwyczaj lzejszy od wozka z pompowanymi... Jezeli juz wiecie ze czekaja Was wycieczki po dziurawych chodnikach itd. i do tego nie musicie wózka dzwigac po schodach (jak mieszkacie na parterze) to mysle ze lepszy bedzie z pompowanymi.... Tak ja to mysle ale wiadomo ze do tego dochodza tez gusta... Niektorym po prostu z wygladu podobaja sie bardziej pompowane a innym piankowe ![]() Z ubranek my mamy juz wszystko .. chyba ![]() Jak cos to dokupie po porodzie ![]() Mysle nad laktatorem i chyba wezme ten: http://www.mothercare.ie/medela-mini...east-pump.html Butelki mam po Alanie (avent) ale musze zobaczyc w jakim sa stanie... ![]() Jak beda ok to tylko smoczki dokupie... Myslalam nad kupnem sterylizatora takiego co sie do mikrofali wklada taki o: http://www.toys.ie/Avent-Microwave-Steam-Steriliser-!G15758-prod.aspx (przy Alanie nie mialam zadnego i po prostu mialam dosc wyparzania butelek i poparzonych rak )Natka....Fajny ten stojak pod wanienke.... Ja kompalam Alana na poczatku na łozku w sypialni i pamietam jak cierpialy przy tym moje plecy...Potem kupilam sobie ten przewijak na łozeczko i na tym kładłam wanienke Teraz tez tak bede robic![]() Dzis tez mialam przyplyw energii i narobilam sie jak dziki kon ![]() DO tego Alan nie spal w ciagu dnia Wiec jestem wykonczona....spray.......Wspolczuje niewiedzy...Tez uwazam ze jest ona gorsza ![]() Domyslam sie ze masz teraz tysiac mysli.........Biedna Nie martw sie Chyba bym na siłe wyciagnela od siostry to co ukrywa ![]() Nie pamietam co mialam jeszcze pisac wiec narazie to tyle
|
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sterylizator zakupiłam ten sam, z wyglądu i na pierwszy rzut oka b. fajny ![]() uciekam spać, strasznie boli mnie kręgosłup. Miłego wieczorka dla Was Kochane
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-07-02 o 23:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

Nie denerwuj się
Też się zastanawiam nad wizytą w "moim" szpitalu, słyszałam sporo dobrych opinii i tych dobrych się trzymam

świetna ściana, naprawdę!!

. A w domu okazalo sie, ze na tym krotkim spacerze zjaralam sobie nos i jedna reke, bo zapomnialam sie posmarowac kremem z filtrem przed wyjsciem.
ojejku współczuję, kurcze ciężka sprawa, ale chyba lepiej wiedzieć najgorszą prawdę niż snuć domysły