|
|
#1951 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: No dobrze... ale co z MOTORAMI? :)
Mnie tez czeka egzamin,mam nadzieje ze w lipcu sie jeszcze załapie bo jeszcze nie ustalilam. Ja bede pisala podanie na 125 :P
250 na mnie za duza
|
|
#1952 |
|
Raczkowanie
|
jak dla mnie jezdzenie na moto bez prawka jest totalna nieodpowiedzialnoscia, zeby nie powiedziec wrecz glupota... jesli takiej osobie sie cos niechcaco stanie to pol biedy, ale co, jesli w wyniku jakiegos wypadku poszkodowani zostana inni..?
odnosnie samego egzaminu i jazdy na moto - w zyciu przed kursem nie siedzialam za 'sterami' motocykla, wyjezdzilam 20h na jakims chinskim sprzecie keeway czy cos takiego o poj. 150, a nastepnie poszlam na egzamin, gdzie pierwszy raz w zyciu 'ujezdzalam' cb250f, no i jakos zdalam za pierwszym razem, nie ma rzeczy niemozliwych... zas jak kupilam pierwsze moto - bylam przerazona jego rozmiarami i moca [72kuce], wiec zalozylam blokade gazu, przejezdzilam troche, oswoilam sie i zdjelam, teraz jezdze normalnie, a gabaryty mnie w ogole nie przerazaja...
|
#1953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tyle, że ten co spowodował wypadek dostanie zawiasy.
|
|
|
#1954 |
|
Zadomowienie
|
Asvr - myślę, że Engracado chodziło o inną sytuację. Skoro osoba nie ma prawa jazdy to od razu nie umiała jeździć więc ucząc się na ulicy stwarzała realne zagrożenie i to jest totalna nieodpowiedzialnością.
Skoro kogoś stać na motór i paliwo to i na prawko powinno.
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic , co bylo to bylo teraz czekam na plasticzek
|
|
#1956 |
|
Raczkowanie
|
heh.. laseczki... miałam dzisiaj egzamin, nie zdałam.
trochę się podłamałam chociaż już teraz jest ok. na 8ce się ✂✂✂nęłam. 2 razy wyjechałam poza linię. szczerze mówiąc nie spodziewałam się, że tak rozklekotane mogą być moto w wordzie. skrzynia biegów luźna, często zamiast na 2kę wchodzi na luz, masakra. uczyłam się 8kę robić na 2 na pół sprzęgle no i za✂✂✂iście... już nie pamiętam kiedy ostatni raz z✂✂✂ałam 8kę. a te moto? no 2ce pół sprzęgle zapierdalały jak szalone, a wiadomo jak się kończy hamowanie ze skręconymi kołami, więc wyjechałam poza linię. drugi raz próbowałam na 1ce ale to samo... za szybko a jak hamowałam to rzucało... ![]() kiszka, muszę iśc do innej szkoł jazdy, żeby na innym moto pojeździć ![]() następny termin za 20 dni :/ u Was też kurna tak długo się czeka? |
|
|
|
#1957 | |
|
in love with life
|
Cytat:
Nastepnym razem sie uda
|
|
#1958 |
|
Przyczajenie
|
Motcykle są super
Nie wiem czy widziałyście stunt na motorach. To dopiero są emocje |
|
|
|
#1959 |
|
Zadomowienie
|
Ja robiłam 8 na 1 bez gazu - na samym sprzęgle. Ale to chyba zależy od wagi - ja mam 50 kg pewnie cięższej osoby tak łatwo nie uciągnie.
|
#1960 |
|
Zadomowienie
|
Gdy ćwiczyłam to 8mkę robiłam na dwójce, bez sprzegła - szybko, ale jak przyjemnie
Na egzaminie sprzęt niewyczuty więc nie ryzykowałam, wrzuciłam jedynkę i bez gazu, sprzęgła czy hamowania ładnie poszło.
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie w wordzie nie mozna na 2 robic osemki trzeba na jedynce i przez caly czas nie mozna dotykac gazu ani hamowac nic a noo , motocykle w wordzie sa takie rozklekotane ja na egzamin musialam czekac ponad 20 dni
|
|
#1962 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) i zawsze wiem, ze nic mi nie wyjdzie
|
|
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;27890090]ja mam takiego farta, ze jesli jest jedna na milion, ktora nie zdala, to ta osoba bede ja. NICZEGO nie jestem pewna, mam niskie poczucie wlasnej wartosci (jakiej wartosci
) i zawsze wiem, ze nic mi nie wyjdzie [/QUOTE]przestan , zdasz ![]() tez mam niskie poczucie wlasnej wartosci
|
#1964 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
już dzisiaj mi trochę przeszła złośc na siebie ale za to straciłam wiarę i nie jestem już taka pewna co do sukcesu na nast egz... tak jak mówicie, w WORDzie będę musiała 8kę na 1 na sprzęgle robić. szkoda tylko, że teraz kolejne 400 zł z nieba trza wytrzasnąć ;/ |
|
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu 400 ?
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Zaczynam przygodę z motorami i chciałam Was dopytać o pare rzeczy. Robiłam któraś kursy w Warszawie w szkole Promotor? Co powinnam kupić na kurs a co mogę dokupic potem, gdy kupię swój motor? Planuję tak: kurtka buty rękawiczki kask na razie ze szkoły potem dokupię spodnie i kask, bo na raz nie wyrobię finansowo, a wolałabym coś dobrego zakupić czytam i czytam po różnych forach na co zwracać uwagę przy poszczególnych elementach stroju, ale czasem mam już dość jesli gdzies to jest w wątku, to pewnie doczytam, bo na razie jestem w połowie idąc od tyłu pozdrawiam
20*12*2007 zapuszczam włosy po pas 01*09*2008 nie farbuję wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711 szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy |
|
|
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby slyszalam ze kazdy stroj pasuje do kazdego motocyklu , ale to juz kwestai gustu , ja sobie nie wyobrazam np. siebie w skorach na scigaczu no i w czym czujesz sie lepiej , co Ci sie bardziej podoba a potem szukasz po allegro , patrzac na cene , tanie to wiadomo ze nic ciekawego nie mozesz miec dosc szukania odpowiedzi na forach , nikt Ci bardziej nie pomoze niz doswiadczeni kierowcy ktorzy jezdzili juz w kazda pogode , w kazdych warunkach
Dopiero gdy ulegamy pasji, jesteśmy naprawdę sobą. Ze wszystkich naszych namiętności najbardziej określają nas te, których nie potrafimy okiełznać. Motocykl - mój sposób na życie. ![]() Edytowane przez talkshit Czas edycji: 2011-07-02 o 23:54 |
|
|
|
|
#1968 |
|
in love with life
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;27890090]ja mam takiego farta, ze jesli jest jedna na milion, ktora nie zdala, to ta osoba bede ja. NICZEGO nie jestem pewna, mam niskie poczucie wlasnej wartosci (jakiej wartosci
) i zawsze wiem, ze nic mi nie wyjdzie [/QUOTE]To je podbuduj Na pewno zdasz, tylko uwierz w siebie
|
#1969 |
|
Zadomowienie
|
A ja poszłam z przekonaniem, że przecież to proste - robiłam to mnóstwo razy i pięknie wychodziło, więc dlaczego tym razem ma być inaczej. Oczywiście stres mnie zjadał ale cały czas wierzyłam, że dam radę bo jestem dobrze przygotowana.
Ja pierwsze co to kupiłam kask - brzydziłam się tych kursowych jakieś to mało higieniczne Rękawice Ci się przydadzą bo glebę na placu się czasami zalicza ( u mnie były 2
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1971 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
400 zł - bo 140 zł egzamin no i z 4, 5 jazd trzeba wykupić po 50 zł (; Cytat:
Cytat:
Cytat:
dlatego niestety - każdy sport wymaga pieniędzy, ale nie warto oszczędzać na stroju bo na prawdę widać różnicę. cena w kurtce 2-krotna ale cóż poradzić... |
||||
|
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem dlaczego nie mozna dodawac gazu , tak jest w wordzie u nas i tego sie mamy trzymac co moim zdaniem jest glupie .. powiedzialam ze to tylko i wylacznie moje zdanie .. dla mnie to wql nie pasuje ale co ludzie to opinia przeciez ![]() dokladnie przeciez stroj u motocyklisty odpowiedni to podstawa ja ostatnio dorwalam 2 pary spodni skorzanych , tanio
Dopiero gdy ulegamy pasji, jesteśmy naprawdę sobą. Ze wszystkich naszych namiętności najbardziej określają nas te, których nie potrafimy okiełznać. Motocykl - mój sposób na życie. ![]() Edytowane przez talkshit Czas edycji: 2011-07-03 o 15:03 |
|
|
|
|
#1973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raczej turystykjak mi się uda w tym sezonie zrobić kurs i zdać byłoby git, na następny sezon kupiłabym już swój motocykl, ale pierwszy sezon, może dwa to i tak pewnie tylko po mieście do pracy bym śmigała Cytat:
![]() ja buty i rękawice najpierw, potem kurtka, na koniec swój kask i spodnie, wiem że kaski z kursu mało higieniczne, ale nie wyrobię się z kasą
20*12*2007 zapuszczam włosy po pas 01*09*2008 nie farbuję wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711 szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy |
||
|
|
|
#1974 | |
|
Konto usunięte
|
jakby to bylo takie proste...
ale nie powiem, na moto na elce czulam sie zaje***cie![]() wole sie nie nastawiac, ze zdam, bo potem sie tylko rozczaruje:P Cytat:
![]() ![]() nie wiem, ja to czarno widze. jak nie zdam u siebie to jade do tarnowa
|
|
|
|
|
#1975 |
|
Zadomowienie
|
a ja sobie np nie wyobrażam siebie NIE w skórze na ścigaczu :P
mi się wydaje, ze to świetnie pasuje takie sexi :Postatnio skóra mnie uratowała po tym jak leciałam paręnaście metrów po asfalcie i po upadku. Gdyby nie skóra i ochraniacze pewnie bym coś złamała a tak skończyło ja siniakach i coś se ścięgnem ale już po paru dniach moge wracać na moto :P
"Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość." Edytowane przez asvr Czas edycji: 2011-07-04 o 08:25 |
|
|
|
#1976 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, w jakim przedziale cenowym kupujecie kaski? Czy 300-600 zł to totalne g** ? Bo na razie tyle tylko mam, na ten cel :/
|
#1977 |
|
Raczkowanie
|
Laski, mam pytanie. Jakiś czas temu zdałam egzamin i przymierzam się do kupienia swojego pierwszego motocykla. Sugeruję się przede wszystkim radami ojca-motocyklisty, ale on jest zakochany w swoich suzuki, więc jego opinie są mało obiektywne
![]() W każdym razie myślę nad 250 - najpierw chcę się nauczyć jeździć na czymś mniejszym, mimo że ojciec najchętniej wrzuciłby mnie na 500 ;/. Zaproponowano mi Rometa Division 250 - ze względu na 2letnią gwarancję, tanie części, wygląd oraz cenę. Zdania na jego temat są podzielone, więc z chęcią dowiem się co o nim myślicie. Nadaje się na pierwszą maszynę? Co innego polecacie? Dodam, że zależy mi na wyglądzie typu ścigacz bądź właśnie coś typu ten romet. |
|
|
|
#1978 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam egzamin 22 lipca !!! juz sie boje
|
|
#1979 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na temat samego modelu nie moge sie wypowiedziec, ale na pewno ciezko bedzie Ci go sprzedać o utracie wartosci w ciagu tych 2 lat nie wspomne.... |
|
|
|
|
#1980 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wg mnie za te pieniądze to już coś fajnego znaleźć można, tylko właśnie szukaj porządnej firmy. kask to podstawa! warto iśc do sklepu przymierzyć i na allegro taniej zwerbować pasujący rozmiar, dużo kasy można w ten sposób zaoszczędzić. i kask kaskowi nie równy, też samej firmy integrale noszę M a szczękowce S. Cytat:
hehe ale też mnie już trochę bierze (;TrueLook - ja tam bym słuchała ojca, który ma już doświadczenie (tak apropo to zazdroszczę jeżdżącego ojca bo ja z moim muszę walczyć -.-). 250 to nic, motocykl musi mieć moc, żeby wyprzedzić. 250 szybko Ci się znudzi, nie wspominając, że chcesz kupić nowe! Moto po wyjechaniu z salonu już traci połowę na wartości. Na 1., jeżeli już naprawdę chcesz tę 250, to używkę. Jeżeli jeździ się z głową, to nic sobie na 500 nie zrobisz! To, że będzie w stanie zapieprzać 200km/h nie znaczy, że Ty musisz tyle jeździć. Ale w sytuacji awaryjnej masz świadomość, że stać Cię szybko na wyminięcie czegoś. To moja opinia, na moje 1 cudo chcę kupić Bandita 600 więc mnie nie słuchaj (; |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

No nic , co bylo to bylo
teraz czekam na plasticzek 

Nie wiem czy widziałyście stunt na motorach. To dopiero są emocje 

trzeba na jedynce i przez caly czas nie mozna dotykac gazu ani hamowac nic 

.