|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Idę spać, więc kolorowych wam życzę
A jutro zaczynamy 39 tc
|
#4532 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
Sytuacja jest jasna - masz prawo czuc się słabiej, więc korzystaj i lez sobie ile wlezie. Nie musicie jeśc codziennie obiadków, mieszkać w wysprzątanym mieszkaniu i chodzic w czyściusieńkich ciuchach. Niech się facet zastanowi, skoro powiedzieć mu nie można...Ja juz też chcę być o te kilka kg mniejsza, wziąć sie za dietę, ćwiczenia, założyć jakies normalne spodnie, żeby nie cisnęło, żebym mogła swobodnie przełożyć się z boku na bok w nocy i nie stękać! Jeszcze tylko trochę... Ale do fryzjera to na dniach polecę ![]() Sweet, ja bym jednak mężowi nawciskała, nie powinien zostawaić Cię w zaawansowanej ciąży tak totalnue bez kontaktu ze sobą. Chyba już czas, żeby panowie czuwanie włączyli, a balety na bok. Ale za to wizyta super! ![]() Cytat:
Mój nie wierzy, że połogu jest 6 tyg., więc powiedziałam, ze zobaczę, czy sobie nie pzredłużę dla lepszego zdrowia, wszystko od niego zależy![]() Poka, poka ![]() Cytat:
A cioteczka, faktycznie...
|
|||
|
|
|
#4533 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To czemu nie podeszłaś i nie spytałaś czy ja to ja? (Śmiesznie by było, jakbym to nie była ja )A jak mnie poznałaś? ![]() To Mutsy Transporter. Na dole załączam zdjątka ![]() Cytat:
Dziękujemy ślicznie, że nam osobiście napisałeś cudowne wieści Cytat:
Za to dziecko wielkie! To ciekawe kiedy urodzisz, czy ten termin z OM bardziej prawdopodobny czy jednak się przesunie ![]() Cytat:
|
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4535 |
|
Rozeznanie
|
Dziubek - Gratulacje Szymka - piękny chłopak!
powiedzcie mi, na Waszych zdjęciach ze szpitali widzę że dzieci zawinięte w jakieś kocyki, rożki. Brałyście czy dają? bo w spisie rzeczy do mojego szpitala są tylko pieluchy tetrowe i ubranka a nic nie ma o kocykach czy rożkach. Pan Metka bardzo mi się podoba )Zaneta - super rymy, uśmiałam się |
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4537 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję Tatusiowi!![]() Szczerze? Mnie ręce opadły i radość z całego tego forumowania... Wózek super! Wydaje się być taki lekki i zwinny ![]() Cytat:
Teraz jest już większa, więc nie jest tak wesoło, ale chociaż nóżkami w żebrach mi nie grzebie![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Ciekawe czy u Zanki się ruszyło po tym kolorowym śluzie? Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-07-02 o 23:47 |
||
|
|
|
#4538 |
|
Zadomowienie
|
U mnie wszystko do ubrania dziecka na czas pobytu w szpitalu dają, łącznie z rożkiem. Swoje trzeba mieć tylko na wypis.
|
|
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przypomniało mi się że pisałaś że zdecydowaliście się na Transporteragłupio mi było i nie wiedziałam czy się wychylać czy to na pewno Ty ![]() Ale powiem Ci że na żywo brzuszek masz mały ale wcale nie malutki ![]() Kurczaki... ale ten świat mały, pierwszy raz od 3 miesięcy wyszłam z domu i się na brumka natknęłam ![]() a co do konspiry to też mi się to bardzo nie spodobało zgłaszam sprzeciw
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-07-02 o 23:51 |
|
|
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A właśnie - przecież Ty leżysz! Więc co robiłaś na nogach?
|
|
#4541 |
|
Rozeznanie
|
brumek bardzo mi sie podoba ten wozek
|
|
|
|
#4542 |
|
Zadomowienie
|
Lecę lulu, bo małż woła
Dobrej nocy!
|
|
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Ale stwierdziłam, że w końcu to też jego dziecko, a i tak prawie wszystkie rzeczy ja wybrałam, więc niech ma poczucie, że może decydować na równi ze mną Dobrej nocki youyou - czy ja dobrze pamiętam, że masz wanienkę Tega Komfort? Mogłabyś mi napisać jakie ona ma wymiary (szczególnie długość). Bo chyba taką kupimy i szukam jej miejsca w mieszkaniu ![]() A macie do niej stojak?
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
u nas, nie wiem jak teraz, dawali rożek (ale jeden - jak uświniony to kręcili nosem na wymianę...), ciuszki od biedy też (na 100% ubierali, potem trzeba bylo w swoje bo kolejnych nie dawali no i wiadomo - jakosc niekoniecznie powalająca...). ale teraz nie bede rozkowac, wystarczy jak mi zapakuja w tetre (nie wiem jak to robia, dla mnie czarna magia że dziecko sie z tego nie wyplątuje...)
NO MORE KONSPIRA!!!! ide spac, wszystko mnie boli i mam zgage po pizzy... |
|
|
|
#4545 |
|
Rozeznanie
|
fajan ta wanienka taga tylko tak sie zastanawiam jk sie sprawdzi wlasnie przy dziecku powyzej roku,u znajomych maly strasznie szaleje w wanience staje siada itp,uwielbia robic "myju myju"ale w tej zwyklej a w tej pewnie niebardzo takie wygibasy a dobrze jaks ie dziecko cieszy na kapanie,sama niewiem w sumie potem mozna juz w wannie kapac,zglupialam
|
|
|
|
#4546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() piszesz ze czujesz dyskomfort, mnie w czerwcu sie pojawilo podobne odczucie, i z kazdym dniem jakby gorzej jest, czuje napor na szyjke, czasami uklucie mnie tez sie nie podobaja takie tajemnice tym bardziej ze tu nie bylo z czego robic tajemnicyyouyou i brumek, wasze spotkanie w sklepie - niesamowite, swiat jest maly ![]() swoja droga ciekawe ile razy mijalismy sie na ulicach, w sklepie itp ktorakolwiek z nas, gdziekolwiek mieszkamy, nie majac swiadomosci ze my to my
|
|
#4547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więcej radochy jest ![]() Cytat:
A świat mały, to fakt
|
|
#4548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na inflanckiej mialysmy spora szanse sie spotkac dzis wypralam druga partie ubranek maluszka, tym razem w dzidziusiu, zapach delikutasny utrzymuje sie popraniu, w przeciwienstwie do loveli - po ktorym ubranka maja neutralny zapach kurcze powinnam juz spac, jutro wstaje wczesniej, tesciowie wracaja z wczasow i na jedna noc zatrzymuja sie u nas
|
|
#4549 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale na przyklad moja kuzynka, ktora niedawno rodzila, mowi by przygotowac dwa, bo pierwszy ubabrali krwia jak malemu krew pobierali do badan i lezal w takim wysmarowanym, do czasu az nie doniesli nowego ![]() zamowilam koszulke alles
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc już też coraz bardziej czuć malucha w domu Dobranoc
|
|
#4552 |
|
Zadomowienie
|
dobranoc
![]() koszulke bede miec taka jak w zalaczniku jeszcze na jedna musze sie zdecydowac i na biustonosze do karmienia, tu wybor bedzie trudny, nie obedzie sie bez mierzenia
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn wie ze lubie takie monterskie tematy i zawsze mu asystuje - nie wyreczam go, bo tez musi miec jakies zajecia w domu a w wielu sytuacjach moglabym to rownie dobrze zrobic ![]() ---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- iii? ja mialam w planie dzis polazic za koszulami, ale ostatecznie czasu nie wystarczylo te zamowilam przez net, wiec zobacze ja jak przysla
|
|
#4555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc się zamknął po cichu i składał. Ale na jego nieszczęście zaniosłam mu kolację, no i przyłapałam zanim jeszcze było gotowe ![]() A koszulka na mnie niestety nie pasowała. Bo jak była dobra "na całości" to w biuście za mała. A jak w biuście dobra, to dużo za duża na reszcie ciała.
|
|
#4556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze na mnie bedzie ok zmykam spac, dobranoc!
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia z teściami
|
|
#4558 | |||
|
Zakorzenienie
|
A my dopiero wróciliśmy od znajomych
Chłopaki oglądali jakąś walkę.Szymuś śliczny chłopczyk Cytat:
Dziękuję Kochane Cytat:
Nie martw się na zapasA dzidzia już ma swoją wagę ![]() Cytat:
A takim głupim gadaniem Kochana się nie przejmuj, ja też wysłuchiwałam przeróżne komantarze na temat wielkości brzuszka. Przykre to, bo kobiecie w ciąży nie powinno się takich głupot gadać chociażby z tego względu, że każdej z nas zależy na zdrowym dziecku i niemiło jest wysłuchiwać... Ty urodzisz zdrowego pięknego chłopczyka, wszystko jest w jak najlepszy porządku Wózek śliczny I ja się też muszę pożalić, że to jak się zachowała Dziubek ani trochę mi się nie podoba... Po to tu jesteśmy żeby się wspierać! |
|||
|
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
O, mam towarzystwo
![]() Dzięki Natko Ja właśnie siedzę w sieci i usiłuję wybrać najlepszą maść na popękane brodawki Nie chcę kupować od razu, ale wiedzieć po co wysyłac męża w razie czego
|
#4560 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
od piątej nie śpie, a zasnęłam ok północy...to poszalałam z ilością snu ![]() ostatnio nie mogę spać, bo momentalnie jak leżę - nawet na płasko tzn. na plecach, drętwieją mi ręce i paluchy puchną i takie mam dziwne uczucie, jakbym się poprzedniego dnia napracowała w polu... i taka zdrętwiała się wybudzam i nie ma mowy żeby spać dalej...a ja raczej z tych co potrzebują z 8 godz snu, więc pod koniec dnia będę pewnie jak zombie ![]() szymonek dziubka śliczny ![]() a konspira to nie fajne zagranie ![]() brumku fajny wózeczek idę chyba sobie kawkę zrobię... i tak już nie zasnę... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

Sytuacja jest jasna - masz prawo czuc się słabiej, więc korzystaj i lez sobie ile wlezie. Nie musicie jeśc codziennie obiadków, mieszkać w wysprzątanym mieszkaniu i chodzic w czyściusieńkich ciuchach. Niech się facet zastanowi, skoro powiedzieć mu nie można...

Mój nie wierzy, że połogu jest 6 tyg., więc powiedziałam, ze zobaczę, czy sobie nie pzredłużę dla lepszego zdrowia, wszystko od niego zależy
Mały kopie jakoś zupełnie inaczej niż do tej pory i bardzo nisko. Mam wrazenie ze mi miednice rozwali
I ciągnie ten brzuch okrutnie... takie mam uczucie, że już ani cm więcej tam nie zmieszczę, a tu jeszcze cały kilogram powinien Tymek utyć.

To ciekawe kiedy urodzisz, czy ten termin z OM bardziej prawdopodobny czy jednak się przesunie 

Nie martw się na zapas