|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cześć dziewczynki!
Ja tak na szybko z rana, potem się odezwę na ,,dłużej", a teraz mały śpi i muszę się jeszcze w tym czasie umyć, zjeść i wszystko inne ![]() Kupiłam mu ten espumisan i daję. Ale dałam po jedzeniu dziś i mi zwrócil dużo mleka. Babonik pytałaś jak pio zmianie mleka - dziękuję, lepiej, dzięki Waszym radom się zdecydowałam na tą zmianę. Sam robi kupkę, chociaz wczoraj musiałam mu ,,pomóc" czopkiem glicerynowym. Scio - przepraszam, ze dopiero teraz odpisuję, pępek nam odpadł w 12 dniu, pryskałam tylko tym octeniseptem, a jeszcze lepiej to na patyczek tak higieniczny do uszu popryskać i tym pępek dookoła potraktować. Lepiej zbiera te pozostałości. Zanetka - te rymowanki świetne. Bystra dziewczynka z Ciebie, tyle o nas pamiętasz ![]() patik - jejjj no to niunia już duża dziewczynka! Możesz już spokojnie rodzić! ![]() Aaniu Bedzie dobrze, Adasiowi spadnie poziom biliburiny, mój mały miał przy wypisie 212, więc też wyszedł z lekką żółtaczką. Będzie dobrze!!! Całuski dla synka. O i temat szczepionek poruszałyście, ja jestem jeszcze nieobeznana zbyt w tym temacie, jednak z tego co coś tam się orientuję, tez jestem za skojarzonymi. Aha i ja też używałam tej Tantuum Rosy, użyłam 15 saszetek, rozrabiałam w 0,5 l jedną saszetkę, takiej z dzióbkiem, położna powiedziała, że między innymi dzięki temu szybciej się goję. W piątek była z dwoma wziernikami i wyciągnęła mi ok 10 szwów z szyjki. Auuuu. A mały miał w piątek wagę 4750. Potem wracam do Was i nadrabiam, wczoraj czytałam, miałam napisać, ale już nie zdążyłam niestety. I tylko do tych wiadomości dotarłam na które odpisałam. Miłego dnia kochane moje!!! |
|
|
|
#4562 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
dzień dobry
Brumek- super wózek,chciałabym móc kupic taki sam i w dodatku nowy ![]() Kolina-super koszula... Monia- WYEKSPLOATOWANA faceci mają fantazję |
|
|
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
Aha i pamiętam że Brumek pytała o kremy.
Mi małego po oliwce z Nivei strasznie uczuliło cały brzuszek, rączki miał w kaszce...Teraz kapiemy w Oilatum i nic nie natłuszczamy. Ale wydaje mi się, że mimo wszystko jest suchy potem, hmm może sprubóję cos z bebydream. Albo mleczko do ciała, też z nivea. Zobaczymy.A na buzię spasował mu tylko z ziajki od 1 dnia życie kremik. Ja mu smaruję 1 albo 2 razy dziennie buziaka. Pieluszki kupuję z Dady, te premium, wczoraj właśnie kupiłam drugą pakę ( te co ich jest 78 sztuk, 3- 6 kg) Fajne są według mnie, nie przeciekają, nie odparzają i takie cieniutkie są, całkiem inne niż te Dady NewBorny wiecie? |
|
|
|
#4564 |
|
Zadomowienie
|
dziubek- jaki śliczny synuś
stapelka- u nas w szpitalu sami mieli rożki,kocyki itd...skoro nic o tym nie piszą to pewnie nie trzeba nic miec. jak się tak czasem dłużej nie odzywasz to się zastanawiam czy nie urodziłaś już ![]() marinko- to widzę,że jest poprawa z brzuszkiem im będzie starszy tym będzie lepiej![]() gratuluję super wieści z wizyt ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Carmela- ale dobrze,że uda się szybko dostac do specjalisty...oni na pewno coś poradzą ![]() Jacieeeee-mam nadzieje,że dzis humor lepszy ![]() życzę wszystkim miłej niedzieli ![]() Zmalowana żeby szyjka puściła w migu mnie znów pada AgaG. dziekuje za kciuki,póki co w nocy był spokój,mam nadzieję,że już tak pozstanie....mówimy biegunce NIE
|
|
|
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ech, programista...
|
|
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
Baboniku a u Ciebie jak z Nadusią? Pisałaś o biegunce...( kurczę Ty czy youyou...)
Dziubku serdecznie Ci gratuluję! Dobrze, że masz już skarba przy sobie! I jaki duży! Ale łobuziaro za taką tajemnicę to Ci się nalezy Jacieee kochana nie martw się, jak już większość z nas napisała chłopy to ją z innej palnety...Nie rozumieją, nie doceniają (oczywiście nie generalizuję, ale niestety większość trzeba uświadamiać...) Mój też śturmok czasem taki, że hej... Sweet...Normalnie tą pannę tu bym chyba zaje**** Za kogo ona się uważa do cholery? Ajj podniosła mi ciśnienie... Ale Tobie- za wizytę Cieszę się, że Igi ładnie urósł!patik - dziękuję za pochwałę hihi. Kochana, mam to samo - marzy mi się wypacykowanie i wyjście na dicho albo na wesele jakieś...Ale mój małż powiedział, że on za stary już i nigdzie się nie rusza. Ale to nie problem, przecież nie jest przyrośnięty do mnie![]() Dekaro - a wczoraj widziałam jakieś wesele jak przejeżdzało przez Mielec( byłam w aptece, zawsze to jakis pretekst do ubrania się w lepsze ciuchy i makijażu ![]() Zmalowana - a smęć ile wlezie! Zanka myślę, że to czop. I tak jak napisałas, nie smuć sie, bo w lipcu NAPEWNO urodzisz! ![]() Brunetko ojjj to dobrze, ze już jestes w domu. Napisałaś prawdę, że w pierwszej ciaży człowieka wszystko martwi, każdy ból brzucha, ale przy drugim dziecku będziemy już bardziej ,,doświadczone" Carmelko - jej przykro mi,ze ciagle jesteście w szpitalu. Rozumiem, jak musi Ci być cięzko...Pomyśl sobie, że juz za miesiąc, dwa wszystko będzie unormowane i tak jak powinno...A najgorsze przetrwacie, a Ty jestes bardzo dzielna... BĘDZIE DOBRZE, ZOBACZYSZ! Ucałuj Sarunię ( aj jak ja uwielbiam to imię, jeśli kiedys będę miała córcię - będzie właśnie Sarą) Oczywiście musiałam doczytać, bo umierałam z ciekawości co u Was! Idę zjeść sobie musli, bo brzuch mi burczy jak traktor. |
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
Natka Gratuluję b.dobrze zdanych egzaminów
Dziubek śliczny syncio ![]() Brumek Gratuluję zakupu wózia a skąd wiesz że twoja dzidzia jeszcze kg ma przybrać?Marinko super że znalazłaś czas i się odezwałaś Swett ale mąż się popisał ja bym z Nim nie rozmawiała po takim wyskoku![]() Zmalowana , Zanka jak dzisiaj się czujemy? co do chusteczek z Rossmanna ja ich nie lubię dla mnie są cienkie i suche.Nivea są najlepsze ![]() mój M zaraz rusza po bułki na śniadanie a ja mam ochotę na ciemne kakao |
|
|
|
#4568 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() póki co, nic nie wiem, przeglądałam książki i ulotki i nic tam takiego nie ma na ten temat. zapytam jutro położną. to dam znac. byc może nie ma u nich mody robienia tego badania. tak jak ne musisz miec szczepień przeciw żółtaczce, żeby miec operację w szpitalu. na mnie patrzyli jak na wariatkę jak spytałam kiedy mi zrobią. pani w internecie znalazła info, że w naszym kraju ponoc szpitale nie należały do najczystszych i stąd były te szczepienia koniecznością. natomiast tu się tego nie praktykuje. ![]() a jak zajęcia na SR? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
w piątek spotkał się ze swoim kolegą z poprzedniej pracy i po drodze do pociągu wpadł do domu, żeby go przedstawic. miał wypic jedno piwko, ale patrzę na niego i coś mi to wyglądało na więcej. mówię więc : oj chłopcy dawno się nie widzieliście to zamiast jednego były ze 3. a jego kumpel chciał ratowac go mówi: my tylko po 1. a ja z uśmiechem od ucha do ucha mówię,: żebym go dopiero poznała to bym może i uwierzyłą, ale dla mnie wygląda na 3. gośc postawił oczy w słup i patrzy na mojego T. a mój T. się śmieje i mówi: tak kochanie były 3 wiem że miało byc jedno, wybacz. a do gościa dodaje na ma 6 zmysł. więc mówię że nie jestem zła, bo wiem, że był ulicę dalej w pubie i że wszystko jest ok.ale w razie czego to byłoby nieprzyjemnie gdybyśmy musieli jechac na porodówkę.przyznał mi rację.chociaż wiem że jakby co do czego przyszło, to szybko by doszedł do siebie.![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana
zapowiada się kolejny taki sam dzień jak od dłuższego czasu
|
#4570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Marinko dzięki W ogóle moja córa ma śmieszny pępek taki mocno wystający![]() Właśnie gada przez sen
|
||
|
|
|
#4571 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() thx Cytat:
![]() a Ci faceci - zalosni to raczej glupota a nie powod do dumy tak sie zachowywac ![]() Cytat:
![]() ja juz mu dalam wyklad na temat zachowania na tym etapie ciazy..... ale tez mysle ze on tak zeby sie odstresowac bo on strasznie warazliwy i uczuciowy jest i bardzo sie tym wszystki mmartwi i denerwuje.... dziecko, porod, now sytuacja............ tym razem mu sie upieklo ale nastepnym ma zapowiedziane walizka przed drzwiami! ![]() Cytat:
![]() no a dziewczyna rzeczywiscie ma pecha nie jest wogole z mojego miasta i nie wiem z kim weszla na wojenna sciezke ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
maz - wogole nie ma tel. pisalam ze jest w serwisie bo wyswietlacz pekl ![]() i tez zawsze wiem czy bylo jedno czy wiecej
|
||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4572 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.lansinoh.pl/LanolinInfo.php nie jest moze najtansza, ale chyba nasza Scio mowila, ze w 2 dni sie wyleczyla, polecaly mi ja tez dziewczyny na innym forum. Poprzednio polozna polecala mi http://www.forumzdrowia.pl/id,552,ap...-masc-20-g.htm ale ma jeden powazny minus: trzeba zmywac przed karmieniem. Cytat:
I tak trzymac! |
||
|
|
|
#4573 |
|
Zadomowienie
|
A tak wogole to dziendobry............
U mnie pada wieje szaro zimno i do dupy........... jakos nie moglam dzis spac i juz 7.40 bylam na nogach..... zjadlam sniadanie, wyciagnalam miesko na zupke bede gotowac kalafiorowo-koperkową maz jeszcze spi........... a ja coz buszuje po necie
|
|
|
|
#4574 |
|
Wtajemniczenie
|
Wodaqua, Marina1, Agni82 dziękuję za miłe słowa.
Babonik dziś już faktycznie trochę lepiej, Małż całą noc próbował się do mnie tulić, bo widział jak wieczorem wybuchłam płaczem i chyba go serducho ruszyło, ale rozmowa i tak Nas dziś czeka. Poza tym robię strajk i nie gotuję (Wodaqua dzięki za radę ). Albo zabierze mnie gdzieś na obiad, albo będzie głodny chodził. A w ramach przeprosin chyba zażyczę sobie kino i Transformers 3, bo już wczoraj mieliśmy jechać. Poza tym u mnie leje jak z cebra. No mówiłam co prawda, że dla mnie może być chłodno, ale o deszczu nic nie wspominałam
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
Ale pospałam, ale co pogoda sprzyjająca do tego typu czynności ![]() Głodna jestem jak pies ale jeszcze posta dam radę napisać, a jak ![]() Marina a Igor codziennie robi kupy? wiem, ze po MM może robić raz na 2-3 dni i wszystko jest ok, więc może jak się nie pręży to mu nie dawaj czopka.. Brumek wózek super, pewnie leciutki jak piórko Szymon dziubka "zadziorny" chłopaczek ![]() Nie pamiętam co komu miałam odpisać? Tak, to chyba z głodu. Idę, bo teżet katuje ze głodny zrób żono śniadanie...ehh.. |
|
|
|
#4576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas paskudna pogoda Cały czas pada... A ja wczoraj umyłam okna![]() Cytat:
![]() Na początek mam 10 saszetek MALTAN-u, dostalam od położnej (podobno też dobra). Marina bardzo się cieszę, że Igorek dobrze przyswaja nowe mleczko Cytat:
Dziękuję Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-07-03 o 10:23 |
||
|
|
|
#4577 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() Cytat:
długośc max 96cm szerokość max 53cm Mamy też do niej stelaż i jest bardzo fajny bo stabilizuje wanienkę i nie trzeba się nigdzie schylać, czy nosić wanny z wodą, bo ona ma taki korek u spodu przez który można spuścić wodę. Filip używał jej do niedawna, jakieś 2 tygodnie temu przenieśliśmy się do wanny w łazience bo w końcu zmieniliśmy prysznic na wannę. Cytat:
![]() Co do bóli to pewnie sie Tymek obrócił główką w dół Ja to mam taki ucisk jak tylko wstanę, dosłownieczuję jak mi małą z główki po kościach daje i rozpycha mi miednicę.co do maści na brodawki polecam Medeli Purelan!
|
|
#4578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie cisza, tylko nerka boli jak cholera.
|
|
#4579 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje!
Cytat:
Mój mąż też z piątku na sobotę był u kolegi, ale nie pił - wyjaśnił im, że nie chce pić, bo ma żonę w zaawansowanej ciąży i jakby coś się działo to musi być trzeźwy. Pojechał autem. Koledzy to zrozumieli - pili za mój szybki poród i zdrowie Szymona. Mąż towarzyszył im przy soczku, ale pomimo tego spędzili fajny, męski wieczór. Cytat:
Cytat:
Wychodzi na to, że z 3 Szymonów z listy 2 jest już na świecie. Został tylko mój ![]() Dzień dobry, Dzisiaj oficjalnie zaczynamy z Szymonkiem 37 tydzień, czyli 9 miesiąc
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-07-03 o 10:59 |
|||
|
|
|
#4580 |
|
Zadomowienie
|
Marina1 mam pytanie do CIebie
Ty rodziłaś w Kolbuszowej, prawda? Możesz mi powiedzieć o wrażeniach stamtąd? Bo zdecydowałam, że nie chcę rodzić w Mielcu....
|
#4581 | ||||
|
Zadomowienie
|
GRATULACJE!!!! duzy chlopak
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zmalowana z ta nerka to ja bym skonsultowala z lekarzem. Moze zrob badanie moczu co??? U nas pierwsza nieprzespana noc. Maly nie bogl zrobic kupki i z dwie godziny minelo zanim usnal ale spal tak niespokojnie, ze caly czas czuwalam. No i nad ranem wszystko sie odblokowalo. Teraz bidulek spi ale jak tak plakal, to z mezem juz nie wiedzielismy co czynic. No i myslalam, ze juz zapominam o bolu krocza ale nie, dzisiaj znowu napierdziela rowno. Noz masakra jakas.
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool skonsultuje jak będę teraz u gina czyli albo wtorek, albo środa. Ale podejrzewam, że mi Dzieć uciska bo ja strasznie szczupła jestem. Zwłaszcza że jak tak boli w nocy i sobie siądę to przechodzi po 5 minutach.
A Ty może to swoje krocze skonsultuj ? Czy to ma tak boleć ?
|
#4583 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Pieleszka, Babonik, Blondynko - miło mi bardzo że się wózek podoba
Leciutki jest i taki fajny zwiewny się wydaje ![]() Cytat:
No włąśnie my też chcemy stelaż (ja w zasadzie chcę, bo mąż jeszcze nie przekonany że to ułątwia życie ). I zastanawiam się czy każdy o odp. wielkości będzie do niej pasował, czy tylko taki dedykowany? Bo ten który sprzedają do tej konkretnej wanienki to drogawy jest niestety. Jakoś ponad 120 zł, chociaż sama wanienka 55 ![]() Cytat:
Cytat:
Zresztą z tego co widzę to i ona i ten Lanolish to dokładnie to samo, bo obie składają się w 100% z czystej lanoliny ![]() Cytat:
Blondynko, ja nie wiem tylko tak mi sie marzy Bo tak by było najlepiej jakby ważył w okolicach 3200-3500 ![]() Cytat:
Ale to potwierdza regułę, że to co jednemu dziecko bardzo służy, drugie uczula. Niestety chyba każda z nas sama metodą prób i błędów musi dojść do najlepszych kosmetyków dla swojego dziecka... My zaraz zmykamy na zawody wspinaczkowe
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
Zapałeczka a dlaczego nie chcesz rodzić w mielcu? są jakieś powody? a gdzie Twój gin pracuje? wczoraj właśnie wyszłam ze szpitala i powiem szczerze że przekonałam się trochę do niego ..... troszkę zdementowały sąsiadujące pacjentki plotki na temat ordynatora i już tak się nie boję .... myślę że po prostu konkurencja siała propagandę na tego lekarza i tyle ... poza tym to w mielcu jest oddział noworodkowy ... ale wybór jest Twój
u mnie i synka jest lepiej .... zaczął współpracować malutki .... wystraszył się że będzie musiał opuścić brzusio .... idę jeszcze we wtorek na kontrolne usg ... i tylko pozostaje czekać na skurcze bo rozwarcie na palca już jest
|
|
|
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze pytanko - takie rzeczy jak pieluchy tetrowe i kocyki tez opierzecie przed porodem?
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
brumek tetrę wygotowałam ( w pralce) i poprasowałam chociaż nie wiem czy trzeba
A kocyków jakoś nie
|
#4587 |
|
Zadomowienie
|
dziubek gratki
![]() : oklaski: nie mam czasu nadrobić jak to robicie że macie czas pisać???cholerka mały płacze lecę to sobie posiedziałam echhhhhhh
|
|
#4588 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Brumku ja najbardziej na brodawki chwale sobie swoje mleko. Po prostu po karmieniu rozsmarowuje i pozwalam wyschnac.
|
|
|
#4589 | |
|
Zadomowienie
|
no nie, jeden dzien mnie nie ma (odwiedziny rodziny do jutra) i znow super wiesci
DZIUBKU - WIELKIE WIELKIE GRATKI, TAK COS CZULAM, ZE NIE RPZENOSISZ ZA DLUGO WITAMY SZYMUSIA I GRATULUJEMY DZIELNEJ MAMIE ORAZ TATUSIOWI ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
wlasnie chcialam napisac - najlepszy na brodawki jest wlasny pokarm, mi lagodzil rany naprawde dobrze. no i nie mialam wrazenia, ze dziecko zlizuje mi z sutek jakas chemie |
|
|
|
|
#4590 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry choć deszczowy
Dziś zaczynam 39tc wg OM i tego sie trzymam Ja mam pytanie do dziewczyn które są krótko przed terminem czy Wy bierzecie jeszcze magnez ? Marinko ale Ci synek rosnie Stapelka u nas w szpitalu dają ubranka i różki chyba tez Brumek fajny wózeczek widać taki lekki ![]() Kolina za usg Dziś jade na ktg
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.

cały brzuszek, rączki miał w kaszce...Teraz kapiemy w Oilatum i nic nie natłuszczamy. Ale wydaje mi się, że mimo wszystko jest suchy potem, hmm może sprubóję cos z bebydream. Albo mleczko do ciała, też z nivea. Zobaczymy.

nalezy 

na ma 6 zmysł. więc mówię że nie jestem zła, bo wiem, że był ulicę dalej w pubie i że wszystko jest ok.ale w razie czego to byłoby nieprzyjemnie gdybyśmy musieli jechac na porodówkę.przyznał mi rację.chociaż wiem że jakby co do czego przyszło, to szybko by doszedł do siebie.
Mały kopie jakoś zupełnie inaczej niż do tej pory i bardzo nisko. Mam wrazenie ze mi miednice rozwali