Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1245 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-02, 14:45   #37321
anoska
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
anoska - niezła przemiana
kocham rudy, bez wzajemności... Twój jest piękny!! ;]
dziękuję

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
anoska widzialam wpis w dzienniku za takie grube loki dalabym sie pokroic jednak miec takich nie bede juz to wiem bardzo ladnie ci sie ukladaja
oj tam, grube Twoje za to pięknie kręcą się po długości
dziękuję
Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Jakie cudne, grube zakrętaski na końcach

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość

anoska, twój naturalny kolor jest idealny

Dzisiaj spłynęła na mnie zaległa kasa w końcu, może kupię solidną suszarkę. Zaraz wyruszam na polowanie

co do suszarki to ja mam z rossmanna, kiedyś w promocji zapłaciłam za nią 40zł
mogę polecić, spełnia wszystkie wymagania
ale jest wielka, wystraszyłam się jak ją otworzyłam
Stary 2011-07-02, 14:50   #37322
Kociasta
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Znów mam opóźnienie w czytaniu
Testuję różne połączenie - już wiem, że Isana z babassu za słaba, musi być z jedwabiem (z Garnier z karite nie ma sensu mieszać prawda? Ew. jedwab z Garnierem by może pasował). Siedzę z polskim Waxem na głowie w ramach nawilżania - powinien pójść na to jakiś emolient, żeby nie było puszaka. Czy odżywka Garniera jest ok czy za słaba i muszę dać jakiś olej (kokos nie może być, prawda?).

Macie może jakąś radę na ułożenie fryzury? Z tyłu na czubku głowy, lekko w dół mam wicherek (chce mi się przeklinać...), rozkładający się w przedziałek tak, że patrząc od tyłu nie mam tafli włosów, ale gniazdko z małym przedziałkiem w dół. Masakra. Jak próbuję zaczesać w dół włosy z góry, to nie chcą tak leżeć, przy wielokrotnym zaczesaniu troszkę się utrzymują, ale po wyschnięciu wracają na starą pozycję. Głupio to wygląda, bo wtedy jeszcze dodatkowo sterczą.
Nie chcę mieć takiej fryzury, bo głupio to wygląda, a do tego z tyłu jest za mało włosów i wygląda to płasko. Może jakoś podpinać te włosy po myciu, by się przyzwyczaiły do nowej pozycji? Nie wiem...

Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 15:06   #37323
seduction
Zakorzenienie

Kociasta, ja na Twoim miejscu próbowałabym podpinać nagminnie na mokro i sucho te niesforne kosmyki, które lecą na swoje miejsce. Tak po jakimś czasie powinny się przyzwyczaić do nowego miejsca

Cascada, jakbym miała takie włosy jak Ty, to nie przejmowałabym się, że nie miałabym mocniejszego skrętu U Ciebie są one wszystkie takie same, a u mnie I na dodatek nie wiadomo, co z tego będzie

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 15:10   #37324
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
Testuję różne połączenie - już wiem, że Isana z babassu za słaba, musi być z jedwabiem (z Garnier z karite nie ma sensu mieszać prawda? Ew. jedwab z Garnierem by może pasował). Siedzę z polskim Waxem na głowie w ramach nawilżania - powinien pójść na to jakiś emolient, żeby nie było puszaka. Czy odżywka Garniera jest ok czy za słaba i muszę dać jakiś olej (kokos nie może być, prawda?).
Mieszaj i próbuj.
Garnier jest bardzo emolientowy, moje włosy nie potrzebowały niczego więcej ale nie ma reguły.
Cytat:
Macie może jakąś radę na ułożenie fryzury? Z tyłu na czubku głowy, lekko w dół mam wicherek
Najlepiej podpiąć po myciu

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 15:15   #37325
seduction
Zakorzenienie

Wczoraj po umyciu podpięłam włosy tukanami i już nie były takie oklapnięte tylko uniesione trochę a nawet nie miałam ich podpiętych długo. I włosy zaczynają się falować/kręcić wyżej niż zwykle. Nie wiem, czy to zasługa tukanów i podpięcia, czy pielęgnacji, ale podoba mi się

Stary 2011-07-02, 16:20   #37326
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:

Chcę... (Potwór Zakupowy już mi tam kwiczy w środku)
Warto!

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 19:52   #37327
zielona87
Zadomowienie

A jak mam głupie pytanie... moje włosy sie baaardzo wolno przetluszczaja. Umyłam je w poniedziałek i niewiele wychodziłam z domu od tamtej pory (nauka) i są... takie sztywne i nieladne,ale nie tłuste. I tak się zastanawiam... Czy powinnam je umyć dla zdrowia czy lepiej im zrobi brak mycia? Chodzi mi o to czy takie... przebrudzenie włosów dobrze im zrobi? Nie widze sensu estetycznego w myciu i stylizowaniu ich jak wychodze tylko po papierosy i do spożywczego:P
Powiedzcie co myślicie mądre kobiety!!
CP od 26.01.2013
Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC

Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013
Start 70kg
Jest 66 kg
Cel 63 kg
zielona87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 20:06   #37328
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona87 Pokaż wiadomość
A jak mam głupie pytanie... moje włosy sie baaardzo wolno przetluszczaja. Umyłam je w poniedziałek i niewiele wychodziłam z domu od tamtej pory (nauka) i są... takie sztywne i nieladne,ale nie tłuste. I tak się zastanawiam... Czy powinnam je umyć dla zdrowia czy lepiej im zrobi brak mycia? Chodzi mi o to czy takie... przebrudzenie włosów dobrze im zrobi? Nie widze sensu estetycznego w myciu i stylizowaniu ich jak wychodze tylko po papierosy i do spożywczego:P
może w tym czasie zafunduj im olejowanie albo inne fajne i odżywcze specyfiki?
Stary 2011-07-02, 20:13   #37329
zielona87
Zadomowienie

Smaruję je kremem do rąk z biedronki - zielonym. Olej odpada bo zapaćkam wszystko. Związalam je w dwa warkocze i tak się trzymaja już 3-ci dzień.
CP od 26.01.2013
Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC

Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013
Start 70kg
Jest 66 kg
Cel 63 kg
zielona87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 21:35   #37330
Sensualitka
Raczkowanie

Cytat:
Co prawda jedynie regularnie śledzę ten wątek ale jeszcze się nie wypowiadałam, ale ten post chętnie skomentuję Pare lat temu (powiedzmy LO, teraz mam 25 lat) myłam włosy co ok 5-6 dni. Nigdy mi się włosy nie przetłuszczały ani nie miałam łupieżu więc nie widziałam potrzeby mycia częściej. Czytałam kiedyś wątek o myciu włosów i jedna z dziewczyn napisała, że brzydzi ją świadomość niemycia włosów codziennie a już góra dwa dni, że przecież włosy niemyte po tym okresie śmierdza i tak dalej. Cóż, żyję wedle zasady "dla każdego coś dobrego" i być może jej włosy śmierdziały po 2 dniach, u siebie tego nie zauważyłam i jej uwaga nie sprowadziła mnie "do parteru". Przyznam się jednak, ze popełniłam inny poważny błąd - mianowicie: nie odżywiałam ich w tym czasie niczym innym bo odżywkę nakładałam tylko po myciu i włoski były strasznie przesuszone Obecnie myję włosy co 4 dni. Na drugi dzień nakładam dopiero żel lniany na suche włosy. Codziennie jednak psikam je samorobioną mgiełką nawilżającą a co dwa dni nakładam odżywkę bez spłukiwania chociażby na końce. Mogłabym nie myć ich dłużej niż 4 dni jednak po tym czasie moje loki zaczynają się puszyć i pod względem wizualnym prezentują się dla mnie nieciekawie.

Moja pielęgnacja wygląda więc tak
1 dzień: mycie szamponem lub glinką + wszelkie odżywianie
2 dzien: psikadło nawilżające + żel lniany
3 dzień: psikadło nawilżające + odżywka bez spłukiwania
4 dzień: psikadło nawilżające

Myję włosy na zmianę szamponem i glinką. Czyli 1 dzien szampon a gdy przychodzi czas na następne mycie to glinka a gdy znówwww minie 4 dni to szampon i tak dalej i tak dalej

Edytowane przez Sensualitka
Czas edycji: 2011-07-02 o 21:44
Sensualitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 22:05   #37331
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Zwilżyłam włosy, nałożyłam olej kokosowy i mam problem. Strasznie luźny czepek co zrobić, żeby nie spadł mi w nocy? Obawiam się, że przy moim wierceniu może być ciężko. Nie mam żadnej opaski takiej na głowę na takiej gumie (nie wiem jak to się nazywa), tylko czepek na basen, ale obawiam się, że tak mi ściśnie głowę, że jutro aż mnie będzie głowa bolała Macie pomysł?
Stary 2011-07-02, 22:31   #37332
Maliniarka
Zakorzenienie

Felek może zrób sobie plunking koszulką albo czymś ja raz tak spałam i nic nie spadło
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 22:36   #37333
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Właśnie z tym przed chwilą pokombinowałam. Znaczy trochę inaczej, ubrałam na głowę duży podkoszulek, podobnie wyglądałam jak zakonnice Znaczy tak to ubrałam mniej więcej http://www.plotek.pl/plotek/1,78648,...spiewaja_.html
Zawinęłam to co wisiało i przypięłam wsuwkami do reszty. Na razie jakoś się trzyma, ale co będzie w nocy...
Stary 2011-07-02, 22:57   #37334
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Zwilżyłam włosy, nałożyłam olej kokosowy i mam problem. Strasznie luźny czepek co zrobić, żeby nie spadł mi w nocy? Obawiam się, że przy moim wierceniu może być ciężko. Nie mam żadnej opaski takiej na głowę na takiej gumie (nie wiem jak to się nazywa), tylko czepek na basen, ale obawiam się, że tak mi ściśnie głowę, że jutro aż mnie będzie głowa bolała Macie pomysł?
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Felek może zrób sobie plunking koszulką albo czymś ja raz tak spałam i nic nie spadło
Ja też tak spałam i było ok całą noc

Felek, albo możesz nałożyć sobie jakąś folię na głowę (bo nie wiem czy czepek będzie tak się trzymał, ale powinien) i złap końce jak będzie za luźno i złap spinką żabką - ja tak ostatnio zrobiłam przy masce drożdżowej

Stary 2011-07-02, 23:02   #37335
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
A jak mam głupie pytanie... moje włosy sie baaardzo wolno przetluszczaja. Umyłam je w poniedziałek i niewiele wychodziłam z domu od tamtej pory (nauka) i są... takie sztywne i nieladne,ale nie tłuste. I tak się zastanawiam... Czy powinnam je umyć dla zdrowia czy lepiej im zrobi brak mycia?
Końce są suche. Sensualitka bardzo dobrze Ci odpowiada, też bym tak radziła.
Zdarza się dziewczynom "mycie" włosów (bez głowy) dla samego odżywniania czyli woda i odżywka.
Nie wydaje mi się żeby przetrzymanie jakoś na nie wpływało, niektórym skalpom dobrze robi ale włosom?

Sensualitka - witaj

Stary 2011-07-03, 00:37   #37336
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
W Rossmanie też widziałam po 26zł, ale nie wiem jaka wielkość, a się śpieszyłam. Muszę iść znowu i zobaczyć rozmiar, bo chciałabym taki standardowy.
Pytałam kiedyś w Rossmanie o ten ręcznik. Jest malutki, wielkości ściereczki z Biedronki (czyli malutki)

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Jak maz sie zalamie i jednak zgodzi sie na adopcje jednego z czarnych kociakow to nazwe go Skuter (gorzej jak to bedzie panienka, zostanie mi nazwac ja Motorynka)
Motorynka, bardzo mi się podoba

Cytat:
Napisane przez mylittlepony Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam problem dotyczący mycia włosów szamponem babydream - czy wam też schodzi po nim skóra z głowy? macie na to jakieś sposoby?
Oczywiście szampon do odstawienia na zawsze.

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
dziękuję
pamiętam, że ktoś już o to pytał, ale nie zapamiętałam odpowiedzi (a do rąk go próbowałaś? )
Uwielbiam ten krem z Biedronki. Odkryłam go wiele miesięcy temu.

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Padłam KLIK!
Uwielbiam tego kota, jak wszystkie kociaki

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
W końcu po ponad roku się ujawniłam i zamieściłam swój wpis w dzienniku
Zapraszam
Krytyka mile widziana
Przepiekna przemiana, cudne loki

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość

Umyłam wczoraj włosy odżywką i jest super. Włosy (jak na razie) zaakceptowały moją propozycję z czego się cieszę
Gratuluję
Fajnie jest obserwować zmiany po odżywce i szamponie.

Cytat:
no i mam fotki troche po farbowaniu problem z ulozeniem ale kolejne mycie i bedzie lepiej
Cascado, jak zawsze powalające

Maliniarko, piękne skręty, powalający postęp.

Przedwczoraj umyłam włosy slsem, a wczoraj odżywką, odżywianie bez zmian. Fajnie obserwować zmiany w skręcie. po slsie było drobno, po odżywce loki grubsze. Spodziewałam się tego, ale fajnie wiedzieć co będzie, gdy...
Dziś z kolei zapowiadało się pięknie, ale przedobrzyłam z żelem. No cóż, wiem przynajmniej co zrobiłam źle

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 02:28   #37337
Sensualitka
Raczkowanie

Mam już ciut wyżej za sobą swój pierwszy post tutaj, niemniej wpisałam się wraz z fotkami do Dziennika regeneracji jeśli ktoś byłby tak miły to chętnie przyjęłabym sugestie co do typu skrętu moich włosów :P

W dzienniku napisałam, że pogodziłam się ze ścięciem włosów jednak od czasu do czasu kiedy tu wchodzę żałuję z całego serca, że nie znalazłam się na tym wątku dużo dużo wcześniej przed ścięciem

Tak czy inaczej bardzo miło mi zasilić szereg kręconowłosych i na pewno nie opuszczę już was aż do śmierci to więź prawie jak małżeństwo a obrączka? Cóż, jest nią wszak loczek nawinięty na palec
Sensualitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 09:20   #37338
marika161
Raczkowanie

A ja mam pytanko W czwartek umyłam włoski szamponem z SLS, nałożyłam odżywkę d/s Altterki, później odżywkę b/s aloesową Mrs Potter's a później to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...jacy-loki.html (używam tego bardzo rzadko )
I teraz się zastanawiam, czy mogę umyć włoski odżywką, czy jeszcze raz szamponem z SLS ? Wydaje mi się, że powinnam jeszcze raz umyć szamponem z SLS ale Wy się lepiej znacie, więc czekam na wasze odpowiedzi .Dziękuję z góry

Edytowane przez marika161
Czas edycji: 2011-07-03 o 09:22
marika161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 10:33   #37339
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Wymyłam włosy, ale obawiam się, że będę musiała je związać. Pewnie nie spodobał im się olej kokosowy z którym spały W takim razie za jakiś czas spróbuję nałożyć olej tylko na 3-4 godziny i zobaczymy co wyjdzie po takim czasie. Niby kręcą się w miarę ok, ale takie pozbawione objętości są, może jak wyschną do końca to się coś poprawi
Stary 2011-07-03, 11:21   #37340
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość
Mam już ciut wyżej za sobą swój pierwszy post tutaj, niemniej wpisałam się wraz z fotkami do Dziennika regeneracji jeśli ktoś byłby tak miły to chętnie przyjęłabym sugestie co do typu skrętu moich włosów :P
Świetnie mi się czytało Twój wpis Baardzo zdrowe włoski
Nie znam się na typach skrętu. Moja ulubiona typologia opisuje nie tyle widoczny skręt a sposób zachowywania się włosów, poszukaj się tam i daj znać.
Opisz mi proszę jak rozumiesz u siebie ekstremalną porowatość (nie umiem ocenić swojej)
Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanko W czwartek umyłam włoski szamponem z SLS, nałożyłam odżywkę d/s Altterki, później odżywkę b/s aloesową Mrs Potter's a później to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...jacy-loki.html (używam tego bardzo rzadko )
I teraz się zastanawiam, czy mogę umyć włoski odżywką, czy jeszcze raz szamponem z SLS ? Wydaje mi się, że powinnam jeszcze raz umyć szamponem z SLS ale Wy się lepiej znacie, więc czekam na wasze odpowiedzi .Dziękuję z góry
Analiza
100%-owa konieczność SLS byłaby gdybyś używała go regularnie i/lub dużo. Nie mamy informacji nt zmywalności q i pg których jest sporo, silikon jest lekki...
Jeśli zależy Ci na niemęczeniu włosów to rozważyłabym delikatny szampon np z Betainą (np BD)

Stary 2011-07-03, 12:06   #37341
marika161
Raczkowanie

Dzięki Martuś za odpowiedź
Stary 2011-07-03, 12:51   #37342
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
no i mam fotki troche po farbowaniu problem z ulozeniem ale kolejne mycie i bedzie lepiej
Jak zawsze, patrzę, patrzę i napatrzec się nie mogę...
Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
co do suszarki to ja mam z rossmanna, kiedyś w promocji zapłaciłam za nią 40zł
mogę polecić, spełnia wszystkie wymagania
ale jest wielka, wystraszyłam się jak ją otworzyłam
Hm, jako że wczoraj nie poszłam w końcu, to dzisiaj zajrzę do Rossmanna, może akurat mi się coś trafi.
Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Warto!
Skoro tak twierdzisz to już nie ma opcji, kupię

Sensualitka, widziałam twoje włoski w dzienniku, piękne

Moje włosy ułożyły się dzisiaj nadzwyczaj dziwnie. Z przodu zawinęły mi się w takie grubaśne rulony, po ok 3cm średnicy, a z tyłu praktycznie wyprostowały Niestety aparat znowu pożyczyłam, więc zdjęc nie zrobię, ale nie wiem od czego to tak... Myłam je szamponem Cien Baby, potem na 15min Bingo z kaszmirem i kolagenem, potem Mrs Potters z proteinami mlecznymi na same końce, a wyżej jantar. Do stylizacji użyłam pianki FC, może dałam jej po prostu za dużo

Edytowane przez Miss Transept
Czas edycji: 2011-07-03 o 12:52
Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 12:59   #37343
Maliniarka
Zakorzenienie

Sensualitka piekne włosy i wspaniała historia, ubawiłaś mnie
ostatnie zdjęcia

dziękuję za miłe słowa dotyczące moich fallusów może aż się skręcą z wdzięczności
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-07-03 o 23:42
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 13:12   #37344
agacie2804
Przyczajenie

A ja mam takie pytanko Czy oliwka Johnson's Baby była by dobra na końcówki włosów? O skalpie nawet nie myślę, bo chyba by się za szybko przetłuszczały, prawda?
agacie2804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 13:17   #37345
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość

W dzienniku napisałam, że pogodziłam się ze ścięciem włosów jednak od czasu do czasu kiedy tu wchodzę żałuję z całego serca, że nie znalazłam się na tym wątku dużo dużo wcześniej przed ścięciem

Tak czy inaczej bardzo miło mi zasilić szereg kręconowłosych i na pewno nie opuszczę już was aż do śmierci to więź prawie jak małżeństwo a obrączka? Cóż, jest nią wszak loczek nawinięty na palec
Witaj, witaj przeczytałam Twój wpis w dzienniku i muszę przyznać, że teraz włoski masz cudne, ale i tak wymiata pierwsze zdjęcie
Fryzjerkę bym zabiła na Twoim miejscu i chyba kasy nie zapłaciła
Też kiedyś myślałam, że u każdego wystarczy nałożyć piankę i ma kręcone Widać, że o swoje włosy ładnie dbasz, nawet na 4 dzień masz małego puszaka, więc zazdroszczę

Cytat:
Moje włosy ułożyły się dzisiaj nadzwyczaj dziwnie. Z przodu zawinęły mi się w takie grubaśne rulony, po ok 3cm średnicy, a z tyłu praktycznie wyprostowały Niestety aparat znowu pożyczyłam, więc zdjęc nie zrobię, ale nie wiem od czego to tak... Myłam je szamponem Cien Baby, potem na 15min Bingo z kaszmirem i kolagenem, potem Mrs Potters z proteinami mlecznymi na same końce, a wyżej jantar. Do stylizacji użyłam pianki FC, może dałam jej po prostu za dużo
A może poświęciłaś za mało czasu tyłowi po prostu? Ja zawsze miałam tam najsłabszy skręt przez moją nieuwagę, ale teraz staram się pilnować włosów z tyłu i jest lepiej o wiele, prawie jak na przodzie
I od kilku dni jak przestałam używać pianki FC to moje włosy są o wiele lepsze, ale nie próbowałam jej w połączeniu z CG

Stary 2011-07-03, 13:18   #37346
doti8
Raczkowanie

Zaglądam tu do Was, ale czasowo nie wyrabiam Na ostatnią wilgotną pogodę służy mi isana różowa, nie ta z babasu. Mogę z czystym sumieniem polecić. Chociaż i tak pogoda wygrywa z moimi włosami
Obejrzałam wszystkie fotki i podziwiam włoski i kociaki Ta kocią rodzinkę z podwórka Rybiorka chciałabym w swoim domku
W ogóle to ostatnio spotykam wiele pięknych lokasów na mieście! Ach! Nawet odważyłam się i zagadałam do jednej dziewczyny o pięknych długich lokach, takich od nasady polokowanych, błyszczących, niespuszonych. Ładnie pochwaliłam i zapytałam o metodę pielęgnacji pewna, że usłyszę coś o CG lub o myciu odżywką czy coś a ona powiedziała, że tylko zwykły szampon stosuje Tak mnie zamurowało, że nie wiedziałam jak dalej pociągnąć rozmowę
Pozdrawiam pogodnych wakacji
doti8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 13:28   #37347
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doti8 Pokaż wiadomość
Zaglądam tu do Was, ale czasowo nie wyrabiam Na ostatnią wilgotną pogodę służy mi isana różowa, nie ta z babasu. Mogę z czystym sumieniem polecić. Chociaż i tak pogoda wygrywa z moimi włosami
Obejrzałam wszystkie fotki i podziwiam włoski i kociaki Ta kocią rodzinkę z podwórka Rybiorka chciałabym w swoim domku
W ogóle to ostatnio spotykam wiele pięknych lokasów na mieście! Ach! Nawet odważyłam się i zagadałam do jednej dziewczyny o pięknych długich lokach, takich od nasady polokowanych, błyszczących, niespuszonych. Ładnie pochwaliłam i zapytałam o metodę pielęgnacji pewna, że usłyszę coś o CG lub o myciu odżywką czy coś a ona powiedziała, że tylko zwykły szampon stosuje Tak mnie zamurowało, że nie wiedziałam jak dalej pociągnąć rozmowę
Pozdrawiam pogodnych wakacji

Też widziałam ostatnio trochę Zakręconych: jedna włosy przepiękne, zero puszaka. Szkoda, że druga busz na głowie, jak nie z tej planety - gorzej niż ja miałam przed pielęgnacją

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Pytałam kiedyś w Rossmanie o ten ręcznik. Jest malutki, wielkości ściereczki z Biedronki (czyli malutki)
Dzięki W takim razie już na 100% zamówię przez neta

Stary 2011-07-03, 13:31   #37348
caskada
Zakorzenienie

sensualitka swietny wpis i ladne wlosy
Stary 2011-07-03, 13:38   #37349
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Czy coś w tym zestawie albo konfiguracja była nowa?
Niestety nie umiem powiedzieć o co cho ;]
Cytat:
Napisane przez agacie2804 Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanko Czy oliwka Johnson's Baby była by dobra na końcówki włosów? O skalpie nawet nie myślę, bo chyba by się za szybko przetłuszczały, prawda?
Oliwki Johnsona z tego co widzę w KWC zawierają samą parafinę i zapach. Możesz stosować ale z zastrzeżeniem że świadomie jeśli chcesz żeby włoskom wyszła na dobre. Parafina ma działanie przede wszystkim ochronne jak silikony, może obciążyć i trzeba ją zmywać SLSem co jakiś czas.
Optymalne będzie stosowanie oliwki przed niszczącym wydarzeniem w sensie basen, wycieczka lub myciem SLS jeśli uważasz że końcówki potrzebują szczególnej troski.
Lub po myciu po odżywce (im więcej dobrych składników dostanie się do włosa przed parafiną tym dłużej tam posiedzą i lepsza kondycja włosków będzie
Cytat:
Napisane przez doti8 Pokaż wiadomość
Ładnie pochwaliłam i zapytałam o metodę pielęgnacji pewna, że usłyszę coś o CG lub o myciu odżywką czy coś a ona powiedziała, że tylko zwykły szampon stosuje Tak mnie zamurowało, że nie wiedziałam jak dalej pociągnąć rozmowę

[qoute]Pozdrawiam pogodnych wakacji [/QUOTE]
Tja ;P u mnie rano był kwiecień a teraz znowu październik ;P

Stary 2011-07-03, 14:43   #37350
Kociasta
Raczkowanie

Zrobiłam sobie wczoraj Wax na godzinkę i włosy były potem słabe... Czy odżywka emolientowa po nim by pomogła? Rozumiem, że wszystko muszę sprawdzać sama, ale jaka jest teoria? A może po prostu inny nawilżacz (np. jaki jeszcze byłby dobry?)?

Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości)

Zasady wysyłania wiadomości