|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna
Cytat:
ja mam mieszaną, ale odwodniona i poszukuje czegoś co ją nawilży ale nie przetłuści - jakich olejków używasz, polecasz szczegolnie jakiś W planach mam avokado.
|
|
#3662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) Ale bez tragedii - bo pomoglo mi pozbyc sie problemu odwodnienia.
|
|
#3663 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Postaram się tu zadomowić, bo mi sie ten watek bardzo podoba. A pierwszy raz maski bio Dermaglinu to ja w Naturze kupiłam chyba w marcu. Teraz mam juz kolejna porcję. ![]() ---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- Cytat:
Cytat:
U mnie problem polega głównie na tym, że te które wydaja się być fajne pod względem nawilżania, to zwykle po paru godzinach podkład mineralny na nich zaczyna brzydko wyglądać. ![]() Z tych co przetestowałam, to najbardziej lubię Mineral Flowers do cery normalnej i mieszanej oraz Yes to Tomatoes do cery mieszanej i tłustej. Najgorzej moja cera zareagowała na kremy Aubrey Organics, dostałam od nich mega wysypu pryszczy. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Konsystencje ma faktycznie podobną do kremu Nivea, ale skład na pewno o niebo lepszy (wklejam zdjęcie, bo mi się nie chce przepisywać). ![]() ---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:50 ---------- Cytat:
Na pewno też skóra mniej mi się przesusza i nie podrażnia podczas zmywania makijażu - najgorzej było z powiekami, koszmarnie mnie piekły, były opuchnięte i aż się łuszczyły. Teraz już nie mam z tym problemu. ![]() Chyba mniej mi się też teraz zapychają pory, poza tym nieszczęsnym przypadkiem po kosmetykach z Aubrey Organics.
Edytowane przez Derella Czas edycji: 2011-07-03 o 02:11 |
|||||||
|
|
|
#3664 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
kupuj kupuj kosmetyki AnneMarie Borlind sa rewelacyjne ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
zobacz sobie tem krem http://www.kosmetyki-natury.eu/Lekki...75_ml-604.html to tak przy okazji ja go mam i jestem nim zachwycona bo jednoczesnie nawilża skóre i ja matuje, fajny bo ma dodatkowo filtr UV i jest bardzo wydajny ja jestem jego fanką ![]() kup sobie bellise hydro to nawilżysz skórę od wewnątrz na pewno pomoże |
||
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapach ma zniewalający ![]() Jednak polecam dwufazowy koncentrat jak najbardziej
|
|
#3666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i oba produkty nawilzaly, ale pod warunkiem, ze twarz przed nalozeniem byla dobrze zwilzona tonikiem - nawilzajacym oczywiscie ![]() ankazar, a ze sie tak glupio spytam... jaki to ten olej wspanialy??? kusisz... |
|
|
|
|
#3668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3669 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No ale co sklep to inna wersja ![]() Cytat:
to olej wspaniały alepii (helfy, biolander) to mieszanka 4 olejów:argan, róża, nigelle, figa. Mam drugie opakowanie i jest naprawdę wspaniały, zgodnie z nazwąPo za tym b.fajne sa też inne olejej alepii - róża (boska na młode rozstepy i pomaga w zabliznianiu) i nigelle na grubsze porblemy skórne, ale na poczatku może wysuszać (mój TŻ sobie nim skórę doprowadził do porządku).
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet szwajcarska jest tylko po frenczu i italiano, a ja po italiano to tak slabo, frencz w ogole niet... nie moge znalezc nic po dojcz czy inglisz ale moge sobie kupic wszystkie cztery oleje i pokombinowac z iloscia szczegolnie roza mnie kusi... w najblizszych latach dzieci w planach, wiec trzeba bedzie zapobiegac rozstepom. a nigelle to czarnuszka zdaje sie - juz sie naczytalam o dzialaniu, musze go miec!!!
|
|
|
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobacz samahttp://biolander.com/produkty/katego...i-figowej-bio/
|
|
#3672 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas w jednej Sephorze nie ma już ani sztuki Mineral Flowers, a sprzedawczyni powiedziała mi, że odesłali wszystko do Warszawy i że teraz tylko tam bedą one dostępne w dużych salonach. A za kilka dni byłam w innej Sephorze i kosmetyki jeszcze były i nawet nadal są. |
|
|
|
|
#3673 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja cera zapych się nad wyraz łatwo niestety. Ale róza brzmi ciekawie. ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
Belissa to świetny pomysł, zupełnie mi wyleciało z głowy jej istnienie Własnie przez darmową wysyłke na kosmetykach natury zainteresowała sie jej kosmetykami, ma jeszcze lotion do twarzy - o ten - http://www.kosmetyki-natury.eu/Lotio...150ml-526.html, ma w składzie też avokado ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
Dziewczyny jesteście nieocenione
Edytowane przez Aleksandrap Czas edycji: 2011-07-03 o 13:18 |
|||
|
|
|
#3674 |
|
Rozeznanie
|
Najwyższa pora podzielić się z Wami moim zbiorem kosmetyków:
zd. 1 od lewej - Phenome szampon, odżywka - Phenome żel pod prysznic nourishing - oliwka Hipp - Lucy minerals multi-tasking ambrosia - Lush aqua marina - kwas borny przepisany przez dermatolog -Lush szmpon trichomania - macerat z nagietka - Lush body butter king of skin - Lush maseczka oatifix - Phenome krem do cery naczynkowej ideal skin protector zd. 2 - glinka czerwona - glinka biała Dla wyjaśnienia mam cerę mieszaną w kierunku suchej, naczynkową i wrażliwą
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Kasia&ye ar=2013&month=5&day=31&ba bycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> Edytowane przez Pusia84 Czas edycji: 2011-07-03 o 13:18 |
|
|
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lush nie do konca naturalny niestety....
|
|
#3676 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i znaleźć coś sensownego do mycia twarzyAmbrosie uwielbiam, ma lawendowo olejowy zapach, świetnie nawilża, ja stosuje ok. 2-3 krople rozcieram w wilgotnych rękach i nakładam na twarz zazwyczaj na noc, rano mam super nawilżoną skórę Miałam jescze sweet dream ambrosia ona ma dodatek oleju emu i szczerze mówiąc była jeszcze lepsza! Na stronie jest mowa, że ambrosia dobra także na włosy ale tego jeszcze nie testowałam.
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Kasia&ye ar=2013&month=5&day=31&ba bycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> Edytowane przez Pusia84 Czas edycji: 2011-07-03 o 14:12 Powód: uzupełnienie |
|
|
|
|
#3677 |
|
Organizatorka
|
Wpadłam na chwilkę bo zaraz goście się zjadą. Gdzie mogę kupić Dr.Hauschka? Mieszkam w małej miejscowości więc stacjonarne odpadają bo nie ma w nich. Znalazłam w internecie kilka sklepów ale nigdy tam nie kupowałam, więc spieszę z pytaniem: czy macie jakiś sprawdzony sklep z tymi kosmetykami?
|
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny opiszcie wrażenia z używania odżwyki Citrus & Neroli Detangler JMO jak ją wypróbowałyście.A jeszcze jak któraś z was używa jej dłużej to super
![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Pusia a rzuć linkiem do sklepu gdzie można kupić phenome
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
podczytuje Was od jakiegos czasu
wymienilam kilka produktów ze swojej pielegnacji na naturalne, dzis zamowilam olej wspanialyi spiesze donieść ze niestety rozany zel do mycia twarzy JMO spowodował u mnie wysyp... uzywałam go przez tydzien ![]() mam mieszana cer, przed@ zamienia sie miejscami w poligon. czy mozecie polecic jakis delikatny zel do mycia twarzy z biolander
|
|
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie też żel do buzi JMO się nie sprawdził.Brudną twarz po nim czułam fuu A myślałaś może o mydełkach do twarzy?bo są świetne U nas Anula ma najwięcej sprawdzonych produktów w Biolanderze to może ona poleci jakiś żel. A olej wspaniały
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio używałam zielonej z Dermaglinu i bardzo przypadło mi do gustu ale na ZSK dostanę więcej i taniej więc myślę aby tam zrobić zamówienie.edit. a, i chciałam zapytać o Mazidła mleczko winogronowe - czy używała któraś z was? Mam cerę skłonną do zapychania, zastanawiam się czy nie narobi mi szkód? Chciałabym aby nawilżyło mi buzię.
..że SŁOWA mogą budzić nowy dzień! Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=929016 Edytowane przez One_LoVe Czas edycji: 2011-07-03 o 14:58 |
|
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam za to swietna strone z roznymi ekstraktami, olejkami - jak dotychczas znalazlam tam wszystko
|
|
|
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam kilka próbek JMO i jakos po tej niemilej przygodzie nie mam parcia na wiecej ale potestuje moze jakas perełka sie trafi ![]() prosze mi tu napisac jasno o jakie mydelkach piszesz bo ja raczkujaca tu jestem ![]() no olej tak zachwalasz ze wreszcei go kupilam to ja sie do Anuli usmiecham szeroko ![]() ja tez Ania |
|
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam też cerę mieszaną i kupiłam kilka mydełek tuli-parę dla córci i dla siebie i powiem Ci,że po niczym innym nie czułam tak cudownie oczyszczonej buzi Wbij w gogle mydlarnia tuli i przeleć ofertę,na dobry początek możesz zamówić mini mydełka Z JMO to mi tylko odżywki pasują.Reszta,którą próbowałam mi nie odpowiada,a po okropnym żelu do twarzy nie mam ochoty na testowanie niczego więcej na twarz Ooo a dziewczyny są zadowolone z żeli do twarzy mineral flowers.Zresztą wszystko z MF tutaj jest polecane One w Sephorze są dostępne-pewnie je widziałaś![]() A ja po nicku myślałam,że masz na imię Ola
|
|
#3686 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiesz, sporo z biolandera miałam, ale do mycia twarzy to tylko pelingi i mydła. Nie lubię żeli do mycia Poza tym b.fajne sa mydła z tuli i lawendowej farmy, jak anakazar pisała. Węglowe do oczyszczania jest super! Teraz mam z glinką multani coś tam Jadę na zakupy jak wrócę chętnie odpowiem na pytania, więc zadawaj!
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3688 |
|
Kici kici miau miau
|
ale chyba juz nie ma tej promocji - przynajmniej na stronie netowej nic nie ma.
a kosmetyki fajne - ja mam dla dziecka zel do mycia i jestem bardzo zadowolona. ale tez dosc drogie |
|
|
|
#3689 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wydajny bardzo.
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

poza tym uzywam olejkow bardziej nadajacych sie do tlustej skory. ten koncentrat rewitalizujacy bosko pachnie i jako kuracja nada sie do kazdej cery - przynajmniej tak mi sie wydaje... ogolnie polecam 

szczegolnie roza mnie kusi... w najblizszych latach dzieci w planach, wiec trzeba bedzie zapobiegac rozstepom. a nigelle to czarnuszka zdaje sie - juz sie naczytalam o dzialaniu, musze go miec!!!

mam za to swietna strone z roznymi ekstraktami, olejkami - jak dotychczas znalazlam tam wszystko