Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-03, 11:20   #2881
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

my tez chcemy wiecej niż 1 dziecko-ale jak będzie dalej to się okaże

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 11:20   #2882
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dokladnie tak to jest!
ja mialam o tyle fajnie ze mialam na przeciwko kolezanke jedynaczke 2 lata roznicy miedyz nami i jest teraz chrzestna malej
wiec o tyle dobrze ze my jak siostry dla siebie jestesmy , ona jak miala 12 lat urodzila jej sie siostra ale wiadomo ze to nie to bo roznica wieku wielka, takze ze tak powiem ratowalysmy siebie nawzajem, spalysmy u siebie, jadlysmy z jednych talerzy i tak dalej....

ja tez uwazam ze jezeli rodzice majac wybor wybieraja jedno dziecko to nawet nie zdaja sobie sprawy z tego jaka krzywde robia... bo nawet jesli jest zle miedzy rodzenstwem kiedys zawsze sie dogadaja i beda miec siebie nawzajem, dlatego tez tak szybko zdecydowalismy o 2 dziecku zeby oliwka miala z kim pogadac , mogla sie z kim pobic, poklocic....ja tez mialam wszystko, najlepsze sprzety, ciuchy nigdy niczego nie brakowalo a jednak czegos bylo za malo.....
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 11:22   #2883
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość

Dygotka Ja w prawdzie mam już długo i nie pamiętam ile za nia dalismy ale ostatnio były w biedronce i Moje siostry 2 sobie kupiły i są zadowolone z nich, dobrze waża i nie były drogie.
ale od tego sprzedawcy też miałaś??
bo co innego jak można dotknąc obejrzeć,a nie jak się w ciemno kupuje...

ggłodna jestem

Stary 2011-07-03, 11:35   #2884
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość
U mnie z kolei odwrotnie prawie nic nie mogę zjeść bo od razu mam pełny żołądek nawet po zwykłym serku danio. Nie chcę nawet myśleć o następnej wizycie bo w 16 tygodniu miałam 4 kilo na minusie i lekarz pytał niby w żartach kiedy zacznę w końcu coś jeść. Miłej niedzieli babeczki

Paula moje koleżanka tak miała z 1 dzieckiem i teraz też do 20 tygodnia leciała z wagi nawet 7kg a potem nadrobiła 20kg takze moze i ty tak masz. Teraz jest ona w 17 tygodniu i jest na -4 kg a ja na plusie 4 takze jeszcze pewnie nadrobisz

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
no ja nie wzielam za 1 razem bo nie wiedzialam jak to wyglada i siedzialam jak pipka:P
dobrze ze byly inne ciezarowki to sie troche pogadalo

nawet nie wiecie jak ja bym chciala byc juz po porodzie (wrrr) i chcialabym tulic ta mala kruszynke i byc z nia w domu i pokazywac oliwce ze jest potrzebna, mowic zeby mi cos przyniosla podala czy zrobila cacy i dala buzi, bedziemy robic wszystko zeby nie poczula sie odepchnieta, razem bedziemy malucha kapaly, w sensie ona bedzie patrzec ii np poda mi mydelko itd....
bedziemy miec wesolo!

wkurzam sie czasami ze duzo osob mysli ze 1 dziecko to epadka a teraz 2 i to znowu wpadka, no cholera jasna, majac 23 lata nie mozna miec dziecka bo sie go chce??? tak po prostu! a potem drugiego!
a tak znajomi w moim wieku toi chyba wszyscy zapytali czy chcielismy 2 bo oni to nawet pierwszego nie chca...;/

Darusia wiem co piszesz z tym że to nie do Mnie sa takie pytania kierowane tylko do innych ale czasem są tacy ludzie nieodpowiedzialni ale nie wszyscy a każdy mysli że to napewno była wpadka takie są złosliwcy.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Dygotka ja miałam w sklepie kupowanom i dałam za moja dosc dużo bo cos koło 70zł.

Ja dzis byłam w kościele na 10 i w ciągu całej mszy zrobiło mi sie 2 razy słabo, jejku czy tak juz zawsze bede miec dopóki nie urodzę ??

Co do legginsów ja sobie zamówiłam takie i tak są bardzo fajne, nie prześwitują ale z tyłu wydaje mi sie maja za niski ten pas jak na teraz bo póżniej to już będą ok jak sie na brzucholku dużym założy.

http://allegro.pl/legginsy-getry-spo...656930795.html

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 11:38   #2885
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no nic spadam prasowac dalsza czesc ciuchow srola... a ona jak na zlosc nie chce isc spac a juz ledwo co na oczy patrzy
A.Camus
Stary 2011-07-03, 13:38   #2886
ggoraa
Zadomowienie

Czesc dziewczynki.
Wczoraj w poludnie braklo mi neta i dopiero dzis mam od nowa ( jaka ulga- chyba jestem uzalezniona )

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny z rana
wczoraj było ze mną tak źle że jednak wylądowałam na pogotowiu około dwunastej zaczęło mnie dosłownie dusić nie mogłam złapać oddechu lekarz powiedział mi że to silne zapalenie gardła i mam się zgłosić na kontrolę do lekarza w poniedziałek przepisał mi tantum verde w psikaniu, Halset i Dentosept do płukania gardła tylko on jest na bazie etanolu i nie wiem czy go brać
Dzisiaj się lepiej wcale nie czuje
Ojojoj... no to ladnie cie rozlozylo chorobsko ale ja dzis z rana tez okolo 5-ej sie obudzilam z bolem gardla i cisnieniem w uszach

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
tak czekałam aż zgłodnieję juz półtorej godziny i teraz tak mnie żołądek boli(( głodu nie czuję,ale i tak sobie już przygotowuje coś do zjedzenia,ale tak skubaniec boli(
nie wiem jak ja wytrzymam tyle godzin bez jedzenie przy tej glukozie...a czy wtedy pić wodę mozna czy też nie??coś czuję,ze ja po tym badaniau zrobię
Wez nic nie mow...ja mam zrobic te badania po 20-tym a juz przezywam jak to zniose....najlepiej jakbym miala juz za soba.

Cytat:
wkurzam sie czasami ze duzo osob mysli ze 1 dziecko to epadka a teraz 2 i to znowu wpadka, no cholera jasna, majac 23 lata nie mozna miec dziecka bo sie go chce??? tak po prostu! a potem drugiego!
a tak znajomi w moim wieku toi chyba wszyscy zapytali czy chcielismy 2 bo oni to nawet pierwszego nie chca...;/
U mnie to samo... Tż ma 31 lat, ja 29 , 10 lat po slubie.. Filip oczekiwany i zaplanowany, druga dzidzia -mniej wiecej-...a znajoma mojej siostry wyskoczyla z pytaniem -To twoja siostra ZNOWU w ciazy???? ... ..nic tylko przywalic takiej w leb.

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Daria ja mam siostrę i brata, brat niepełnosprawny więc nie pogadam ani nic, ale gdybym siostry nie miała to masakra. Jak byłyśmy młodsze to darłyśmy koty, ale potem to super sprawa, pogaduchy, kawka, zakupy. Mieszkamy blisko siebie więc tym bardziej się zżyłyśmy. Jej syn a mój chrześniak ma 16 lat, jedynak, i przez długi czas mnie traktował jak siostrę, słuchanie muzyki zwierzenia, ale jak założyłam rodzinę to już to się urwało ze mną ale za to z moim mężem ma super kontakt, szuka bliskości w rodzinie, bo nie ma brata czy siostry z którymi mógłby się pokłócić, wyjść na imprezę. Uważam że rodzice robią błąd mając jedno dziecko z własnego wyboru, chyba że są inne przyczyny niezależne od nich.

Moja koleżanka będąc jedynaczką i mając jakieś 15 lat czyli bunt, zrobiła mega awanturę o to że jest jedynym ich dzieckiem, wpadła do ich pokoju z krzykiem czy są zadowoleni, bo oni mają siebie a ona, ma wszystko, laptop, swój pokój , gry komp, sprzęt ale nie ma z kim pogadać, pobyć.Masakra, jej mama płakała że błąd zrobiła. Eh.

Kkasikk ogladałam Twoją galerię na nk, ślicznaś, a jaka sesja. Po prostu bomba!!!
Ja mam brata starszego o rok- ale my koty cale zycie drzemy ( bledy wychowawcze rodzicow), siostra jest mlodsza o 10 lat i mieszka za granica i nasze stosunki sporo sie poluznily, ale przez pierwsze 8 lat jej zycia ( jak mieszkalam w domu rodzinnym), to bylam bardzo z nia zzyta i traktowalam jak corke bardziej hehe.

Moj ojciec jest jedynakiem i babcia mi mowi, ze to najwiekszy blad jej zycia- na stare lata zostala sama- rodzice mieszkaja za granica. Dlatego bardzo sie cieszy, ze ja zjechalam, bo cala najblizsza rodzina wyjechala, albo umarla, a zostala jej tylko ta daleka.

Ja zawsze chcialam miec duzo dzieci- ale w obecnych czasach mozliwosci finansowe sa blokada ku temu. Tesciu mowi, ze to lenistwo obecnego pokolenia, ze maja po 1- 2 dzieci , bo za jego czasow to sie mialao 4- 5 i mimo biedy jakos sie zylo... Owszem, zylo sie - ale w jakich warunkach???

Nie wiem co sie porobilo ze mna- ale sypiam po 11 godzin!!! Zasypiam o 23-ej i budze sie z Filipciem o 10-ej (jemu sie poprzestawialo spanie i zasypia przed 22)

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Co do legginsów ja sobie zamówiłam takie i tak są bardzo fajne, nie prześwitują ale z tyłu wydaje mi sie maja za niski ten pas jak na teraz bo póżniej to już będą ok jak sie na brzucholku dużym założy.

http://allegro.pl/legginsy-getry-spo...656930795.html
Wiesz co, ja zmaowilam legginsy wlasnie i ten pas jakos byl zle dobrany, uciskal cos w brzuchu mnie- jakby byl za nisko. Ale znalazlam rozwiazanie- zawijam sobie ten pas pod brzuch i jest mega wygodnie
Stary 2011-07-03, 13:40   #2887
magolina
Wtajemniczenie

Ja nie wyobrażam sobie żeby moje dziecko było jedynakiem chciałabym mieć przynajmniej dwoje ale Tż uparcie twierdzi że będziemy mieć tylko jedno dziecko, na razie bez sensu się o to kłócić więc po prostu nie poruszamy tego tematu, na razie czekamy na pierwsze

Ja mam siostrę 14 lat starszą, za duża różnica jest między nami, teraz jest już ok ale była czas że dosłownie się nienawidziłyśmy - nie ma się co dziwić - miała 14 lat jak przyszłam na świat i jej świat przez to całkowicie się zmienił, a że rodzice pracowali to ona dużą część czasu ze mną spędzała.

Za to ma syna, który ma już 21 lat, młodo zaszła w ciążę i różnica między mną a siostrzeńcem wynosi tylko 5 lat, wychowywaliśmy się razem dlatego bardziej traktujemy się jak rodzeństwo a nie ciotka-siostrzeniec
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 14:01   #2888
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Ja zawsze chcialam miec duzo dzieci- ale w obecnych czasach mozliwosci finansowe sa blokada ku temu. Tesciu mowi, ze to lenistwo obecnego pokolenia, ze maja po 1- 2 dzieci , bo za jego czasow to sie mialao 4- 5 i mimo biedy jakos sie zylo... Owszem, zylo sie - ale w jakich warunkach???
warunki to raz,a dwa to kiedyś tanije było wychować gromadke dzieci.teraz edukacja jest strasznie droga,a kiedyś ksiązki można bylo miec po rodzeństwie,kuzynach itd o 8-10 lat starszych,a teraz co roku nowe i pieruńsko drogie...
głuoty teściu mówi i ja już bym się z nim posprzeczała bo chyba sam nie zauważył,że wszytsko jest diablenie drogie...

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-07-03 o 14:04
Stary 2011-07-03, 14:46   #2889
Anusiak 83
Raczkowanie

ania ja gardło płukałam dentoseptem, tylko mi zbytnio nie pomógł, teściowa poleciła sodą oczyszczoną - łyżeczkę na 1/4 szklankę ciepłej wody, i było lepiej.

Kurcze, tak piszecie o tej depresji poporodowej, że zaczynam się bać, tym bardziej że już teraz mam małe huśtawki nastrojów

Też chodzę ciągle głodna, średnio co 2-3 godziny muszę coś zjeść.
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 14:57   #2890
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Witam z rana, mnie dzisiaj wykończyły moje sny najgorsze jest to że zawsze to miejsce śni mi się na coś złego, no i zaczęłam sobie wkręcać jakieś głupoty, dodatkowo śniło mi się że miałam poród przedwczesny i że karmiłam w domu dziecko krzywymi piersiami były jakies takie niewymiarowe i powygniatane, a najlepsze bo śni mi się że próbuje karmić (oczywiście bezskutecznie) i nagle pytam się Tż: to co urodziłam?? (mając dziecko na rękach) a on do mnie: dziewczynkę, no to ja patrzę w kroczę i mówię: oooo Lenka porażka.

Dziś zaczęłam 20 tc
Poczytałam o tych skurczach przepowiadających i trochę by mi ten opis pasował, tylko u mnie trwają dłużej i są częstsze
Za tydzień mam wizytę, a w czwartek obrona, dlatego modle się aby wszystko było ok, bo na szpital znów nie mogę sobie pozwolić

A pogoda dzisiaj straszna leje, pochmurno, zimno i generalnie do

gratuluje 20 tygodnia... wg babystrology jesteś 1 dzień przede mną

u mnie tak samo... to niemiłe uczucie jest ciągłe, nie czuje jakiś konkretnych skurczy raczej wszystko constans .... :/

trzymam kciuki za wizyte i obrone!! dasz rade

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 14:57   #2891
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
No tak, dygotka, na początku jest ciężko ale potem lapie się ten rytm to i radość przychodzi i miłość do dzieciątka.
Zgadzam się w całej rozciągłości. Najgorsze są początki, trzeba się nauczyć obsługi dziecka

Ja też zawsze chciałam mieć więcej niż 1 dziecko. Jedynaka nigdy nie brałam po uwagę

Darusiaaa, Ty pisałaś kiedyś, że jesteś adoptowanym dzieckiem? Nie wiesz czy masz rodzeństwo lub masz kontakt z biologiczną matką? Jeśli pytanie zbyt osobiste to nie odpowiadaj A ja przepraszam z góry, bo wiem, że czasem na publicznym forum nie chce się takich rzeczy poruszać, a czasem osoby nie mają nic przeciwko i opowiadają śmiało o swojej sytuacji

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 15:01   #2892
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
no ja nie wzielam za 1 razem bo nie wiedzialam jak to wyglada i siedzialam jak pipka:P
dobrze ze byly inne ciezarowki to sie troche pogadalo

nawet nie wiecie jak ja bym chciala byc juz po porodzie (wrrr) i chcialabym tulic ta mala kruszynke i byc z nia w domu i pokazywac oliwce ze jest potrzebna, mowic zeby mi cos przyniosla podala czy zrobila cacy i dala buzi, bedziemy robic wszystko zeby nie poczula sie odepchnieta, razem bedziemy malucha kapaly, w sensie ona bedzie patrzec ii np poda mi mydelko itd....
bedziemy miec wesolo!

ja dzis od zony mego taty, ktora dotychczas sprawiala wrazenie zadowolonej z ciąży, usłyszalam ze majac 26 lat, bedac rok przed skonczeniem szkoly zachowalam sie kompletnie nieodpowiedzialnie, jak kretynka, ze sie nie zabezpieczalam tylko zaszlam w ciaze, bez kasy, bez mieszkania, bez perspektyw, bez wsparcia ze strony partnera i bez wyksztalcenia i ze sobie nie poradze i ze nie spodziewala sie po mnie takiej nieodpowiedzialnosci , lekkomyslnosci i glupoty ....

wiec dzien dzis ryczący jak pogoda

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 15:07   #2893
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
warunki to raz,a dwa to kiedyś tanije było wychować gromadke dzieci.teraz edukacja jest strasznie droga,a kiedyś ksiązki można bylo miec po rodzeństwie,kuzynach itd o 8-10 lat starszych,a teraz co roku nowe i pieruńsko drogie...
głuoty teściu mówi i ja już bym się z nim posprzeczała bo chyba sam nie zauważył,że wszytsko jest diablenie drogie...
No , mi tez nerwy wtedy popsul i powiedzialam co o tym sadze, ale on stara sie zyc ze wszystkimi w zgodzie, wiec nie kontynuowal dyskusji heheh.
Nie ma co, dzisiejsze zycie jest o mega drozsze niz 50 lat temu.
Same rachunki zzeraja ile rocent wyplaty

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
ja dzis od zony mego taty, ktora dotychczas sprawiala wrazenie zadowolonej z ciąży, usłyszalam ze majac 26 lat, bedac rok przed skonczeniem szkoly zachowalam sie kompletnie nieodpowiedzialnie, jak kretynka, ze sie nie zabezpieczalam tylko zaszlam w ciaze, bez kasy, bez mieszkania, bez perspektyw, bez wsparcia ze strony partnera i bez wyksztalcenia i ze sobie nie poradze i ze nie spodziewala sie po mnie takiej nieodpowiedzialnosci , lekkomyslnosci i glupoty ....

o ja pierdziele.....jaka kretynka!!!! Nie przejmuj sie kochana....oj jakbym na taka tylko tafila to juz bym jej pokazala gdzie jej miejsce!!
A kim ona jest , ze ma szczelnosc komentowac twoje zycie i to w ten sposob? jaka zmija.... sciskam cie mocno na poprawe nastroju
Stary 2011-07-03, 15:19   #2894
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

ja pie! co za glupia baba!!!! no litosci...az mi rece opadly, kochana Ty sie nie przejmuj ........szkoda tylko nerwow!

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Zgadzam się w całej rozciągłości. Najgorsze są początki, trzeba się nauczyć obsługi dziecka

Ja też zawsze chciałam mieć więcej niż 1 dziecko. Jedynaka nigdy nie brałam po uwagę

Darusiaaa, Ty pisałaś kiedyś, że jesteś adoptowanym dzieckiem? Nie wiesz czy masz rodzeństwo lub masz kontakt z biologiczną matką? Jeśli pytanie zbyt osobiste to nie odpowiadaj A ja przepraszam z góry, bo wiem, że czasem na publicznym forum nie chce się takich rzeczy poruszać, a czasem osoby nie mają nic przeciwko i opowiadają śmiało o swojej sytuacji
nie wiem, mysle ze gdzies mam, ale nie chce tego tematu z rodzicami poruszac, nie nie spoko ja raczej z tych otwartych ludzi jestem

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

DZIEWCZYNY MIESZKAJACE W UK POTRZEBUJE PARU INFORMACJI.....Agnieszka jak bedziesz odezwij sie na prv i ktora z was jeszcze mieszka? bo chcemy sie przeniesc tam ale potrzebuje paru info.
A.Camus
Stary 2011-07-03, 15:42   #2895
basiula19
Zadomowienie

Witam

U nas dzisiaj paskudnie.....zimno....mo kro....bleee
Wczoraj znajoma wróżyła mi i Tż obrączką ile bedziemy mieć dzieci no i ich płeć i wyszło, że niby najpierw dziewczynka a później chłopak i tyle..

A ja ciąle czuje, że teraz nosze chłopaka ale jutro sie wszystko wyjaśni.....no i jak wróciliśmy do domu to sami zaczęliśmy wróżyć i wyszło nam chłopak-dziewczynka-chłopak i obojgu tak samo wyszło....czyżby 3 się szykowała w sumie zawsze chciałam mieć 3 dzieci.....dodam tylko, że nam się obrączka bardzo intensywnie bujała a ona jak robiła to słabo...........zobaczymy , z której lepsza wróżka hehheheh

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 18:06   #2896
kami5
Raczkowanie

Witam po długiej przerwie. Czytałam was ale nie chciało mi się pisać.
Ostatnio mam większy przypływ energii i staram się coś w domu zrobić. Wczoraj sprzątałam, a dziś prasowanie było.

Mam znowu problem z moją córeczką- włosy jej strasznie wypadają. Nigdy nie miała dużo, ale teraz to masakra. Zaraz łysa będzie. Nawet tż to zauważył, a on z tych mało spostrzegawczych:rolleyes : Chyba wybiorę się do pediatry jak będę w Pl. Opróccz tego czeka mnie wizyta z małą u ortopedy bo jej strzykają bioderka.

Jakoś ostatnio martwię się bo w środę po wizycie u położnej dzidzia mnie 1 raz tak mocno kopnęła, teraz cisza. Coś tam czyję czasami. Pewnie niepotrzebnie się martwię bo powiedziała że jeszcze ze 2 tyg i poczuję lepiej.

Darusia ja mieszkam w Uk. Jak będę umiała to pomogę

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Ty chcesz się przenieść a ja mam ochotę wrócić, ale wiem że tu mam lepiej. Tylko że rodzina daleko
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 18:15   #2897
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
Witam po długiej przerwie. Czytałam was ale nie chciało mi się pisać.
Ostatnio mam większy przypływ energii i staram się coś w domu zrobić. Wczoraj sprzątałam, a dziś prasowanie było.

Mam znowu problem z moją córeczką- włosy jej strasznie wypadają. Nigdy nie miała dużo, ale teraz to masakra. Zaraz łysa będzie. Nawet tż to zauważył, a on z tych mało spostrzegawczych:rolleyes : Chyba wybiorę się do pediatry jak będę w Pl. Opróccz tego czeka mnie wizyta z małą u ortopedy bo jej strzykają bioderka.

Jakoś ostatnio martwię się bo w środę po wizycie u położnej dzidzia mnie 1 raz tak mocno kopnęła, teraz cisza. Coś tam czyję czasami. Pewnie niepotrzebnie się martwię bo powiedziała że jeszcze ze 2 tyg i poczuję lepiej.

Darusia ja mieszkam w Uk. Jak będę umiała to pomogę

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Ty chcesz się przenieść a ja mam ochotę wrócić, ale wiem że tu mam lepiej. Tylko że rodzina daleko
O kurcze, mam nadzieje, ze z coreczka to nic powaznego a dzidzia sie nie martw- czasem tak lubia sie ukrywac -jak ja mialam duzo stresu jak Tż byl w szpitalu to moja pirania, ktora zazwyczaj jest bardzo aktywna- siedziala cichutko jak mysz pod miotla.

A co do uk- to ja wrocilam zeszlego lipca po 6 latach pobytu i zjada mnie tesknota... okropnie jest byc emigrantem/imigrantem.... tu mi zle i tam mi bylo zle.... tam tesknota za rodzina i rodzinnymi stronami nas zjadala, a tu tesknota za latwoscia zycia, luksusem i za przepieknymi krajobrazami I co tu poczac???
Stary 2011-07-03, 18:20   #2898
Darusiaaaa
Zakorzenienie

jesli chcesz wrocic to tylko jesli macie tu prace zapewniona, inaczej nie radze;/ coraz gorzej, dlatego wlasnie chcemy wyjechac.....tz znalazl prace na caly rok w miare fajna, mysle ze kolo pazdziernika bym z mala juz jechala do niego...

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

skoro my tu mamy nie wiele to co tu powiedziec co beda mialy nasze pociechy?
masakra jakas to jest, my w uk mamy rodziny troszke z tym ze wszyscy rozproszeni , zadni z nich nie zamierzaja wrocic...
A.Camus
Stary 2011-07-03, 18:28   #2899
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
jesli chcesz wrocic to tylko jesli macie tu prace zapewniona, inaczej nie radze;/ coraz gorzej, dlatego wlasnie chcemy wyjechac.....tz znalazl prace na caly rok w miare fajna, mysle ze kolo pazdziernika bym z mala juz jechala do niego...

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

skoro my tu mamy nie wiele to co tu powiedziec co beda mialy nasze pociechy?
masakra jakas to jest, my w uk mamy rodziny troszke z tym ze wszyscy rozproszeni , zadni z nich nie zamierzaja wrocic...
Ja jestem z tej grupy polakow, ktorzy wyjechali jako pierwsi i teraz sposrod moich znajomych ktorzy wyjechali w 2004 to juz nikt nie siedzi w uk- wszyscy wrocili i jakos sobie te zycie w polsce ulozlismy.
W polsce nie jest latwo, tutaj czlowiek sobie przypomina czym jest podlosc, chamstwo, nienawisc i marudzenie naszego narodu- zycie jak w dzungli -dzida i do przodu.
Ja sie czuje jak obudzona ze spiaczki- od nowa ucze sie zycia w polsce.

Caly czas sie zastanawiam czy podjelismy dobra decyzje z powrotem- dajemy sobie jeszcze troche czasu. Mamy caly czas dom w szkocji i miejsca w pracy, wiec w razie tragedii jest do czego wracac.

Edytowane przez ggoraa
Czas edycji: 2011-07-03 o 18:56
ggoraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 18:38   #2900
kami5
Raczkowanie

Ja tu nie narzekam na finanse, mimo że pracuję 16h/tydz. Tż też niema źle. TYlko ta tęsknota jest straszna.
Stary 2011-07-03, 18:41   #2901
glamourous
Zakorzenienie

hej dziewczynkio,podczytalam was ale nie mam sil odpisywac, wyjatkowo aktywnie czas spedzam z mala dzis...

Ania szybkiego powrotu do zdrowia zycze
Stary 2011-07-03, 18:42   #2902
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no wlasnie kami powiedz mi jak to jest , ciezko jest znalesc prace na pare godzin w tygodniu?
tz bedzie prace mial ale ja jak pojade nie.... z 2 dzieci na wiecej niz pare godzin w tygodniu nie dam rady..
A.Camus
Stary 2011-07-03, 19:05   #2903
Tincia
Wtajemniczenie

Ja bylam w Walii 2 miesiące... Moje najgorsze miesiące życia. Pierwszy tydz fajny, niby Polacy razem sie trzymaja mieszkajacy tam, milo przyjeli itp... ale zeby pomoc z praca czy cos... zapomnij... Mialam depreche na calego... i czekalam na powrot do domu. W zyciu bym nie wyjechala!
No, ale ja mam dobra prace, Tż też. Dobrze nam tu

A tak z innej beczki
Dziewczyny NO-SPA jest bezpieczna w ciąży? bo tak ostatnio pisałyście, że ją bierzecie...
Ja już dobę umieram na ból nie wiem czego... obrazowo mówiąc boli mnie odbyt od środka i podbrzusze... o 7 rano miałam akcję rozwolnienie i cały dzień ledwo chodzę, a jutro do pracy a ja już po ścianach chodzę i Tż właśnie mi nospe przywiozl z apteki....

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-07-03 o 19:11
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 19:15   #2904
Darusiaaaa
Zakorzenienie

yyy a to nie przypadkiem hemoroidy? w ciazy sie zdarzaja....;/ niestety jestem tego przykladem;/

no wlasnie gdyby tz mial tu dobra pracxe tez bysmy o tym nawet nie mysleli to logiczne....;/
A.Camus
Stary 2011-07-03, 19:18   #2905
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
yyy a to nie przypadkiem hemoroidy? w ciazy sie zdarzaja....;/ niestety jestem tego przykladem;/
Nie... jeszcze mnie to nie dopadło (mam nadzieję, że nie dopadnie) Ale ból jest okropny- żebym wiedziała, co to... cały dzień leże... Zaraz zrobie mięte i wezme nospe, zobaczymy...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 19:20   #2906
OlusiaS
Wtajemniczenie

Witajcie niedzielnie .
My wrocilismy przed chwila z wyprawy,bylismy w Holandii,bo dzisiaj otwarta niedziela i ze lipiec,to wyyyyyyyyyyyprzedazeeee .Ja sobie nic nie kupilam,bo ciazowe rzeczy mam,chociaz nie byly drogie (ok. 10,20 €),ale za to obkupil sie moj TZ (on jest maniak pod wzgledem klamotow ,ma wiecej ode mnie) i kupilam dla dzidzi pare rzeczy (zdjecie ponizej).
Ania-co do przeziebienia-nie panikuj,dziecko ma juz swoja odpornosc,Ty musisz jakos to przezyc.Ja na poczatku ciazy bylam caly czas chora.Zrobilam sobie napoj z cytryny,czosnku,miodu i wody,stal w lodowce,pilam kilka razy dziennie po 2 lyzki i przechodzilo.
Apropo mieszkania za granica-jak Ggorra napisala-tam teskni sie za Polska,w Polsce za tym innym miejscem...Ze wzgledu na obecna sytuacje z moimi rodzicami,jakos mi juz nie teskno za krajem...Sa rzeczy oczywiscie,ktorych mi tu brakuje,no ale niestety materialnie mamy tu lepiej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03069.jpg (84,7 KB, 32 załadowań)
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 19:20   #2907
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Witam w ten "jesienny" wieczór.

Seona dlatego, ze sąsiadka ma korbę na punkcie gospodarki i tak się załatwiła, ze teraz zastrzyki bierze.

dygotka
ja też kilkakrotnie wstaję w nocy na siku, ale zazwyczaj idę prawie na śpiąco. Czasem pies mnie rozbudzi całkowicie, bo ma zachciewajki, ale po powrocie do łóżka zazwyczaj dalej śpię - dlatego współczuję, bo jak się teraz nie wyśpisz to przy dziecku będzie to wręcz niemożliwe. Chciałaś poczytać coś na temat cukrzycy w ciąży, znalazłam taki artykuł
http://www.ciaza.ebrzuszek.pl/index....304&Itemid=103

ania21_21 życzę szybkiego powrotu do zdrowia - wiem, ze przeziębienie w ciaży to masakra

magolina bardzo Cię przepraszam, bo wiem że sen był dla Ciebie nieprzyjemny, ale mnie ubawi

Cytat:
Ironio losu - większość z Was planowała dzidziusia a podejrzewają Was o wpadkę. Ja zaliczyłam 100% wpadkę, bo lekarz jeszcze odradzał zajście w ciążę, ale wszyscy myślą, że planowana.

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Dygotka a nie masz możliwości aby Twoja Mama lub TŻ przyjechała choć na kilka dni? A mąż mojej znajomej, która miała CC dostał dodatkowo 2 tygodnie opieki nad żoną po CC!!! I to podobno jakiś nowy przepis. Poza tym jest chyba jeszcze tydzień dla ojca i może jak będzie miał niewykorzystany urlop to może wtedy wziąć?
Mąż mojej siostry też wziął L4 jak siostra urodziła choć dziecko jeszcze trzy miesiące leżało w szpitalu.

Cytat:

Jak można tak mówić, cóż za okropna baba. To niby masz czekać aż wszystko sobie poukładasz? - możne się okazać wówczas, ze jest juz za późno na dzieci. Ja też jestem bez kasy, bez mieszkania, bez perspektyw z wykształceniem, które mi nic nie daje (może lepiej gdybym go nie miała). Ja uważam, ze bardzo dobrze zrobiłaś iż zaszłaś w ciąże, bo dobrego momentu nigdy nie ma.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 19:31   #2908
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:

nic tylko baty takiej sie naleza....Jak mozna kobiecie w ciazy takie rzeczy opowiadac!!
Nas tez duzo osob pytac,czy planowane .W ogole co to za pytanie glupie!
Aaaa,zapomnialam wam powiedziec.Kupilismy druga papuzke .Takze nie jest juz sam .Zarazilismy w ogole znajomych,nastepnego dnia byla akcja papuzka .Kupili klatke,wyposazenie i oczywiscie zwierzaki .A najlepsze jest to,ze najbardziej cieszy sie z nich moj TZ i kolega,a myslalam ze kobiety maja hopla na punkcie zwierzakow
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 19:48   #2909
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Nas tez duzo osob pytac,czy planowane .W ogole co to za pytanie glupie!
Masz racje - pytanie strasznie głupie i denerwujące. Ja mam komfort, bo mnie nikt o to nie pyta. Wszyscy zakładają, ze skoro jesteśmy już tyle lat małżeństwem i mamy tyle lat ile mamy to zrozumiałe jest iż dzidziusia planowaliśmy.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 19:57   #2910
kami5
Raczkowanie

[QUOTE=Darusiaaaa;27907622]no wlasnie kami powiedz mi jak to jest , ciezko jest znalesc prace na pare godzin w tygodniu?
tz bedzie prace mial ale ja jak pojade nie.... z 2 dzieci na wiecej niz pare godzin w tygodniu nie dam rady..

Z pracą to może być różnie. Moja znajoma już parę miesięcy szuka i nic. Jest samotną matką. Ja wróciłam do tej samej co przed ciążą, ale na 16 h. My jesteśmy w tej dobraj sytuacji że jak ja idę do pracy to tż zostaje z małą. On ma inny system pracy, czyli świątek, piątek i niedziela by mógł chodzić. Sądzę że nawet jak pojedziecie to maci szanse na jakieś dofinansowanie, chociażby na dzieci.
Inna sprawa gdzie jest tż tzn w jakim mieście, bo w londynie to chyba o pracę łatwiej i zarobki większe powinny być
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości