SPD off - topowo po raz pierwszy i nie ostatni ;-) - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-03, 19:07   #631
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: SPD off - topowo po raz pierwszy i nie ostatni ;-)

Dziewczyny, jako że " na wyrazną prośbę Haniuli" został zamknięty klub SPD, pytanie ode mnie, czy jesteście za utworzeniem NASZEGO klubu? w którym nie bedzie dziwnych zasad i podziału na nasze/ wasze pod władzą załozyciela ?
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 19:09   #632
evangeline
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caroline_88 Pokaż wiadomość
Witam
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
sie da sie
dziękuję za miłe powitanie

WYMIANKA
evangeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 19:10   #633
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczynki w tym wątku Od razu mówię, że będę się mało udzielać, bo po prostu nie mam na to czasu po pracy. Dodatkowo mam teraz mamusię na tydzień w domu, więc pewnie w ogóle komputera nie włączę, chyba że na sekundkę...

Dzisiaj mega intensywny dzień. Wstałam o 5:30 i ciągle jestem na nogach. Byliśmy w Castorami i Obi i obkupiliśmy się w kwiaty na balkon i w końcu wszystko będzie ładnie wyglądać

Jutro pierwszy dzień w nowej pracy. Nawet się nie stresuję, bo rano przychodzę jeszcze do starej pozamykać wszystkie sprawy. W nowej zjawię się pewnie koło 9-10. Ciągle zastanawiam się w co się ubrać

sikorka, ala to kiedy spotkanie?
ja jestem zawsze chętna na spotkanko jeszcze przez jakiś czas jestem bezrobotna ( ale to się zmieni niedługo ) więc mam sporo czasu i dostosuje się do Was

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 19:15   #634
evilcia
Zadomowienie

Haniula ja jestem za. Zwłaszcza, że to przydatne miejsce.

Dzisiaj zrobiłam zakupy i poszły się ponad 2 stówy huśtać kupiłam sobie wagę kuchenną elektroniczną, drylownicę, szklaną tartownicę (tak to się odmienia ???) i jeszcze kilka innych pierdół, no i oczywiście standardowo chlebek dla TŻ i dla mnie, jakaś tam wędlina, trochę jogurtów.

Właśnie mi stygnie wiśniowa tarta z wiśniową pierzynką nie mogłam się oprzeć i ukroiłam kawałek dla TŻ i dla siebie Wyszło przepyszne Mam nadzieję, że moje zdanie podzielą jutro w pracy
No a jak mam już tartownicę, to mogę szaleć z różnymi przepisami, niekoniecznie na słodko.

W ogóle przez ten deszcz, to mi zimno, smutno i złośliwie. Chyba aż w piecu napalę.
evilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 19:17   #635
Caroline_88
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, jako że " na wyrazną prośbę Haniuli" został zamknięty klub SPD, pytanie ode mnie, czy jesteście za utworzeniem NASZEGO klubu? w którym nie bedzie dziwnych zasad i podziału na nasze/ wasze pod władzą załozyciela ?
hehe Haniu czytałam Twojego posta w NIE TWOIM KLUBIE a więc Droga Haniu masz władzę więc załóż NASZ klub jestem ZA

- Marilyn Monroe
Caroline_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 19:20   #636
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
ja też jestem za

iskierka zgasła...
Stary 2011-07-03, 19:21   #637
Haniula
Zakorzenienie

licze, ze golden załozy klub i ze za rok lub wiecej juz nik mnie/nas nie rozczaruje, i nie ukaże swojego prawdziwego oblicza tak jak miało miejsce przy ostatnim
Stary 2011-07-03, 19:22   #638
Anastazja86
Zakorzenienie

Cytat:
oczwiście
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 19:24   #639
alazkrainy
Zakorzenienie

Danae, sikoreczko mi pasuja weekendy ,bo wtedy Tz podzucam do rodzicow i hulaj dusza
tyle ze nie te obecny bo rodzicow Tz zaprosilismy na obiad, jak powiedzialam A to musze i B co by nie bylo

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 19:24   #640
golden_eye
Wtajemniczenie

Hania - ja Ci się nie dziwię, też bym nerwy miała i dlatego upierałam się przy mieszkaniu sam na sam. święty spokój w sumie nie ma ceny a zawsze to inaczej, już trzeba szanować prywatność czyjąś w czyimś mieszkaniu zastanów się nad tym mieszkaniem, bo myślę, że jak będzie Leoś to będzie gorzej a fochującego Tżta to bym po tyłku wytrzaskała i za fochy i za taką jazdę. co jak co ale w samochodzie to trzeba myśleć nie tylko o sobie
Niniona - super te kulki
Punto - ten bluszczyk to chyba cissus rombolistny, też nie do zdarcia za nim po prawej takie małe z zielonymi liśćmi jak szabelki to zielistka a to drugie zdjęcie to nie wiem wiesz co - ja może nudna jestem z tymi skrętnikami ale to kwitnące i jedne z niewielu, które uwielbiają podlewanie raz na tydzień latem, raz na 2 zimą mam ich duuuużo
Tygrysek - też super zakupy
Ala - ja tam bym się nie martwiła jakbym nie pojechała do t.
Danaee - powodzenia w pracy

ooo bilard poszłabym
i fasolka szparagowa z kiełbaską i bułeczką tartą jeść mi się zachciało
piszecie o zabiegach wyszczuplających też bym poszła, celulit to normalnie mam do kręgosłupa przyrośnięty, a gąbką szorstką od liceum się smaruję, bo też lubię drapanie ale nie pomaga

jezdem na pół godzinki i nadrobiłam
kłaki zdążyłam umyć, poza tym lapek się domaga formatu i zgrywaliśmy z niego co ważniejsze rzeczy na moją stacyjkę. wywaliłam ponad 2 gb zdjęć, oczywiście trzeba było je najpierw przejrzeć. zawsze coś wypadnie. jak nie urok to sr.aczka. moja lista zostaje na za tydzień a impreza się przełożyła z czwartku na piątek ale gości nie informowałam jeszcze w ogóle o terminie, tylko P. nie pasuje czwartek bo ćwiczy
oby się dostosowali a nie jak w zeszłym roku...
za pochwały zakupów dziękuję obcasy kocham. na płaskim mam tylko adidasy, trampki (poszły do kosza bo podeszwa pękła) i jedną parę japonek laćki domowe się nie liczą reszta obcasy i wysokie obcasy zimówki też
Stary 2011-07-03, 19:26   #641
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość
Danae, sikoreczko mi pasuja weekendy ,bo wtedy Tz podzucam do rodzicow i hulaj dusza
tyle ze nie te obecny bo rodzicow Tz zaprosilismy na obiad, jak powiedzialam A to musze i B co by nie bylo
Mi nie pasują dwa najbliższe weekendy niestety
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-03, 19:31   #642
Haniula
Zakorzenienie

golden niestety ale juz mieszkania nie zmienimy, moge tylko starac sie 'ustawic' mame i jakos to pogodzić, bo niestety, ale ze wzgledu na to abysmy mieli tu mieszkanie rodzice zrezygnowali z połowy domu, wydali wrecz majątek na przebudowe, nie wspomne o poswieceniu bo stracili sypialnie ktora mieli cale zycie i duzo waznych dla nich pomieszczen, tak wiec zwyczajnie nie możemy.
Polak mądry po szkodzie- trzeba było wczesniej przemyslec czy to dobry pomysł teraz pozostaje mi sie tylko pozalić tu u was
Stary 2011-07-03, 19:33   #643
senioritta19
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
ja też jestem za
i ja

robimy dzisiaj z tż wieczór filmowy, nie wiem co mnie dzisiaj napadło ale cały czas jem

Hania
wiem jak to jest ale ja postawiłam na swoim stanowczo (kilka razy) i podziałało.

Szkoda dziewczyny że ja mieszkam tak daleko bo też bardzo bym chciała się z Wami spotkać

Co do zabiegów to planuję w przyszłym miesiącu zrobić sobie peeling kawitacyjny i odrosty mam już na włosach

— Maria Kalergis
senioritta19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 19:36   #644
201608051010
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

Niniona boskie
A mam pytanie jaki mniej wiecej rozmiar mają te wycięte kwadraty?
wiesz co my to robiliśmy , metodą prób i błędów, wsyztsko zalezy od tego jakiej srednicy są kule styropianowe i jaki chce się osiągnąć efekt
na kule o średnicy 6,5 cm( sporo mniejsze niż te ze zdjęcia) mamy paski 9 cm na 6, a na kule o średnicy 10 cm mamy w planie wykorzystać paski 15 cm na 10 (narazie zrobiliśmy tylko te mniejsze kule)

Cytat:
Napisane przez Princesska22 Pokaż wiadomość

A jesli mogę spytac...dlaczego Blondyneczka sie nie udziela?
a kto to jest blondyneczka? nie kojarzę nikogo takiego?

Cytat:

niniona no to macie zajęcie, szkoda że teraz piękna pogoda, bo na deszczowe dni w sam raz na nudę, ale podziwiam, że Wam się tak chce

.
ojj nie chce nam się, baaaardzo się nam nie chce
ale jak się powiedziało a to trzeba powiedzieć b
Cytat:
Napisane przez evangeline Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, czy można się do Was przyłączyć?
czeeeść
Cytat:
jestem oczywiście jak najbardziej za
szkoda tylko, że wszystko to co tam pisałyśmy poszło w niepamięć i zaczynamy wszystko od nowa

pojechaliśmy na zakupy, weszłam do jednego sklepu i w brzuchu zaczęło mi jeździ, zemdliło mnie i szybko wróciliśmy do domu, szkoda bo mieliśmy się jeszcze ze znajomymi spotkać, umawiamy się już od dawien dawna i ciągle coś nam stoi na przeszkodzie :/
201608051010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 19:36   #645
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senioritta19 Pokaż wiadomość

Hania
wiem jak to jest ale ja postawiłam na swoim stanowczo (kilka razy) i podziałało.
to wy tez mieszkacie coś jakby z rodzicami ? bo nie pamietam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-03, 19:41   #646
evangeline
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evilcia Pokaż wiadomość
Właśnie mi stygnie wiśniowa tarta z wiśniową pierzynką nie mogłam się oprzeć i ukroiłam kawałek dla TŻ i dla siebie Wyszło przepyszne Mam nadzieję, że moje zdanie podzielą jutro w pracy
ale reklama
w pracy na pewno będą zachwyceni

Cytat:
Napisane przez niniona Pokaż wiadomość
czeeeść
hej
czy dobrze mi się kojarzy, że poznałyśmy się kiedyś na wątku dla 86'?

WYMIANKA
Stary 2011-07-03, 19:42   #647
201608051010
Konto usunięte

Cytat:

hej
czy dobrze mi się kojarzy, że poznałyśmy się kiedyś na wątku dla 86'?
201608051010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 19:45   #648
senioritta19
Rozeznanie

Cytat:
to wy tez mieszkacie coś jakby z rodzicami ? bo nie pamietam
nie nie ale mieliśmy też przeboje z mama tż bo mieszka kilka domów dalej i chciała matkować tż... nie chcę wdawać się tutaj w szczegóły ale usłyszałam od niej np że mam się cieszyć że tż jest ze mną bo takiej chorej to nikt by nie chciał i jaki to on jest wielko duszny....

— Maria Kalergis
senioritta19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 19:45   #649
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość

no właśnie.
nowa torebka.
i buty
razem 55 zł i na takie zakupy dostałam dożywotnie pozwolenie dzisiaj może już torebkę wybrałabym inną, ale i tak mi się podoba, a wczoraj podziałała jak najlepszy lek i balsam a buty jak buty, do chodzenia

i wszędzie chodzisz w butach na obcasie?
bo ja strasznie lubie ale jak mam być dłużej to strasznie mnie stopy bolą

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Nurku przestrzegam przed centrum kopernika w weekend. Pojechaliśmy, kolejka ponad 200 m(przed centrum a jeszcze w środku), akurat jakieś dziewczyny z obsługi wyszły na fajka i sie pytaliśmy czy warto czekać, one powiedziały, że nie, bo z 3 godz min postoimy i zostanie godz na zwiedzanie, a do planetarium i tak biletów juz nie było. Trzeba chyba w tyg rezerwacje robić.
w takim razie pojdziemy do zoo

Cytat:
Napisane przez tygrysekak Pokaż wiadomość

- granatowe japonko-sandałki z Quazi - kosztowały mnie 59 zł, bo miałam zniżkę 30%
- granatowa spódniczka (zdjęcie zapożyczone z Allegro) - koszt 19,90 plus 8 zł przesyłka
hehe fajne
jak najpierw zobaczyłam zdjęcie spódniczki to nie wiem czemu ale na ręcznik mi wyglądało

Cytat:
Napisane przez Caroline_88 Pokaż wiadomość
Jeśli mogę wtrącić swoje trzy grosze co do tej ciągłej afery, zupełnie jako osoba z poza tego wszystkiego. Tak na prawdę to nigdy tam nie pisałam bo jakby to powiedziec bałam się, że któraś mnie wyśmieje (najbardziej chodziło mi o przysłowiową swiętą trójcę )gdyż za dużego doświadczenia w tym nie mam (prowadzenie domu czy oszczędzanie). Tutaj na off topowym jest luźniejsza atmosfera dlatego postanowiłam się udzielać od pierwszej części i na pewno nie ostatniej jak to golden pięknie ujęła A swoją drogą to nawet nie wiedziałam, że abby ma 23 lata tylko, może stąd takie zachowanie? nie ma się co przejmować, pora zakończyć tamto co było w takim razie i zacząc tutaj od nowa bez żalu
myśle, że wiek nie ma nic do rzeczy ja mam 20lat i 6 miesiecy a chyba

Cytat:
Hej dziewczyny, czy można się do Was przyłączyć?

Cytat:

dotrałam
jazda w pociągu spowodowała pewne przemyślenia i jutro ide na zakupy
w sklepie w którym zawsze mi się wszystko dosłownie podoba ale ceny zabiją dziś weszłam i torby w których byłam zakochana (214zł) przecenione o 50% więc jutro ide i jakąś sobie kupie uznałam, ze pierwszą pensje trzeba wydać na co się chce poem zakupie sobie jeszcze podkład z Kryolanu ale żeby nie być takim samolobem to kupie tżowi taki mazak do autka (nie mam pojecia po do czego ale wiem ze od dawna mysli o kupnie jego) i tacie takie kulki zeby sobie na biurku postawił
ale zmrzłam! przebralam się w piżamkę, bluzeczka bez rekawów i krótkie spodenki i tak was nadrabiałam i masakra teraz leze pod koldrą
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 19:46   #650
tygrysekak
Rozeznanie

Cytat:
Haniula ja jestem za. Zwłaszcza, że to przydatne miejsce.

Dzisiaj zrobiłam zakupy i poszły się ponad 2 stówy huśtać kupiłam sobie wagę kuchenną elektroniczną, drylownicę, szklaną tartownicę (tak to się odmienia ???) i jeszcze kilka innych pierdół, no i oczywiście standardowo chlebek dla TŻ i dla mnie, jakaś tam wędlina, trochę jogurtów.

No a jak mam już tartownicę, to mogę szaleć z różnymi przepisami, niekoniecznie na słodko.

W ogóle przez ten deszcz, to mi zimno, smutno i złośliwie. Chyba aż w piecu napalę.
Wiśniowa tarta z wiśniową pierzynką Proszę o przepis do mojego dopiero co założonego zeszytu

Kupiłam w środę taką silikonową formę do tarty i jeszcze jej nie wykorzystałam, a widzę, że rażący zielony pięknie komponowałby się z tym wiśniowym kolorkiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tarta.jpg (9,2 KB, 5 załadowań)
Stary 2011-07-03, 19:49   #651
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
Cytat:
no to najbliższy wolny termin to 23-24 lipca ( miałam wtedy jechać do Łodzi , ale z racji tego, że nie mam pracy, to na chwilę obecną nie pojadę ... ) -- może jak będzie klub to ustalimy jakieś szczegóły??

30 - 31 lipca u mnie odpada bo mamy rodznicę z TŻ i będziemy świętować

iskierka zgasła...
Stary 2011-07-03, 19:50   #652
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
nie nie ale mieliśmy też przeboje z mama tż bo mieszka kilka domów dalej i chciała matkować tż... nie chcę wdawać się tutaj w szczegóły ale usłyszałam od niej np że mam się cieszyć że tż jest ze mną bo takiej chorej to nikt by nie chciał i jaki to on jest wielko duszny....

Wróciłam, ogarnęłam kuchnię (tak, dopiero teraz od obiadu zalegała sterta naczyń.
Z herbatą zaległam na kanapie.
Musiała bym jeszcze pranie zrobić ręczne, ale to może już jutro... jakoś tak bez energii.

Podobno, od czwartku pogoda ma się poprawiać Coraz bardziej obawiam się że nad morzem pogoda nie będzie nas rozpieszczać
Normalnie się zapłaczę, bo gdyby nie pewne okoliczności to tego lata smażylibyśmy tyłki w Chorwacji lub Grecji A tak zostaje nam polskie morze i nadzieja na jako taką pogodę.

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 19:50   #653
evangeline
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niniona Pokaż wiadomość
poznałam Cię po avatarku

Cytat:
brak słów...

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
u mnie to samo, też bardzo lubię buty na obcasie, ale ze względów organizacyjnych rzadko mogę sobie na nie pozwolić

Cytat:
w sklepie w którym zawsze mi się wszystko dosłownie podoba ale ceny zabiją dziś weszłam i torby w których byłam zakochana (214zł) przecenione o 50% więc jutro ide i jakąś sobie kupie uznałam, ze pierwszą pensje trzeba wydać na co się chce
tak jest

WYMIANKA
Stary 2011-07-03, 19:54   #654
evilcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tygrysekak Pokaż wiadomość
Wiśniowa tarta z wiśniową pierzynką Proszę o przepis do mojego dopiero co założonego zeszytu

Kupiłam w środę taką silikonową formę do tarty i jeszcze jej nie wykorzystałam, a widzę, że rażący zielony pięknie komponowałby się z tym wiśniowym kolorkiem
Kolor cudny !! A foremka na bank Ci się przyda, bo mi to zawsze się marzyła, bo można świetne robić tarty z farszami różnymi i podawać na obiad. Urozmaicenie według mnie super, bo ile można mięsa w kółko wcinać

Przepis brałam stąd: KLIK.

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość

Wróciłam, ogarnęłam kuchnię (tak, dopiero teraz od obiadu zalegała sterta naczyń.
Z herbatą zaległam na kanapie.
Musiała bym jeszcze pranie zrobić ręczne, ale to może już jutro... jakoś tak bez energii.

Podobno, od czwartku pogoda ma się poprawiać Coraz bardziej obawiam się że nad morzem pogoda nie będzie nas rozpieszczać
Normalnie się zapłaczę, bo gdyby nie pewne okoliczności to tego lata smażylibyśmy tyłki w Chorwacji lub Grecji A tak zostaje nam polskie morze i nadzieja na jako taką pogodę.
Mam nadzieję, że pogoda Wam jednak dopisze i wrócicie zadowoleni i opaleni fajnie
Stary 2011-07-03, 19:54   #655
Caroline_88
Zadomowienie

Cytat:

i wszędzie chodzisz w butach na obcasie?

w takim razie pojdziemy do zoo

hehe fajne
jak najpierw zobaczyłam zdjęcie spódniczki to nie wiem czemu ale na ręcznik mi wyglądało

myśle, że wiek nie ma nic do rzeczy ja mam 20lat i 6 miesiecy a chyba

dotrałam
jazda w pociągu spowodowała pewne przemyślenia i jutro ide na zakupy
w sklepie w którym zawsze mi się wszystko dosłownie podoba ale ceny zabiją dziś weszłam i torby w których byłam zakochana (214zł) przecenione o 50% więc jutro ide i jakąś sobie kupie uznałam, ze pierwszą pensje trzeba wydać na co się chce poem zakupie sobie jeszcze podkład z Kryolanu ale żeby nie być takim samolobem to kupie tżowi taki mazak do autka (nie mam pojecia po do czego ale wiem ze od dawna mysli o kupnie jego) i tacie takie kulki zeby sobie na biurku postawił
ale zmrzłam! przebralam się w piżamkę, bluzeczka bez rekawów i krótkie spodenki i tak was nadrabiałam i masakra teraz leze pod koldrą

Nurku weszłam do niej z ciekawości zobaczyć jej profil (nigdy tego nie robię) i patrzę ma 23 lata i jest w moim wieku ciężko stwierdzić dlaczego tak wyszło

- Marilyn Monroe
Caroline_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 20:04   #656
evilcia
Zadomowienie

Cytat:
golden niestety ale juz mieszkania nie zmienimy, moge tylko starac sie 'ustawic' mame i jakos to pogodzić, bo niestety, ale ze wzgledu na to abysmy mieli tu mieszkanie rodzice zrezygnowali z połowy domu, wydali wrecz majątek na przebudowe, nie wspomne o poswieceniu bo stracili sypialnie ktora mieli cale zycie i duzo waznych dla nich pomieszczen, tak wiec zwyczajnie nie możemy.
Polak mądry po szkodzie- trzeba było wczesniej przemyslec czy to dobry pomysł teraz pozostaje mi sie tylko pozalić tu u was
Powiem Ci, że z jednej strony macie fajną sytuację, bo zawsze jest ktoś, kto Wam pomoże, zwłaszcza jak rodzina się powiększy, ale z drugiej kiepską, bo nie ma tak naprawdę 100% prywatności.

Wiem jak ciężko jest odciąć pępowinę. Jak będziecie konsekwentnie reagować odpowiednio na zbytnie matkowanie, to się uda. Grunt, żeby nie dać sobie wejść na głowę, bo naprawdę będzie Wam ciężko.

I może faktycznie trzeba by jakieś zajęcia dla Twojej Mamy obmyśleć??
Stary 2011-07-03, 20:08   #657
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
tak jest
a ponieważ ta pensja będzie podzielona tak jakby na dwie częsci (bo 2tyg pracowalam w czercu więc dostane pieniążki 10lipca, a dwa tyg bede pracowac w lipcu wiec dostane w sierpniu) to tą pierwszą część wydam
chciałam bym pracować nawet jako tele-ankieterka w czasie roku akademickiego trzeba bedzie nad tym pomyslec
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-03, 20:10   #658
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci, że z jednej strony macie fajną sytuację, bo zawsze jest ktoś, kto Wam pomoże, zwłaszcza jak rodzina się powiększy, ale z drugiej kiepską, bo nie ma tak naprawdę 100% prywatności.

Wiem jak ciężko jest odciąć pępowinę. Jak będziecie konsekwentnie reagować odpowiednio na zbytnie matkowanie, to się uda. Grunt, żeby nie dać sobie wejść na głowę, bo naprawdę będzie Wam ciężko.

I może faktycznie trzeba by jakieś zajęcia dla Twojej Mamy obmyśleć??
Noo tylko, ja tez nie mam czasu, głowy ani ochoty jej ciagle czegoś wymyslac . teraz jest ciepło to ma zajecie na ogrodzie niby ale itak ciagle przychodzi z naprawde błachymi pomysłami.

ja doceniam to ze pomagaja nam bardzo, bo kiedy tak zle sie czułam to robila obiad i nam przynosiła, jak chcielismy wyjechac na weekend to sie psem zajeli. ja to wszystko doceniam ale ta codzienna nadgorliwośc jest naprawde straszna.

Sytuacja z wczoraj. tata wyprawiał imieniny. Wszyscy razem stwierdzilismy ze my ( dzieci) nie bedziemy przyhcodzić bo to impreza dla nich i ich znajomych, a my to inne pokolenie i bedziemy sie nudzić wiec moze przyjdziemy dzis na kawe. W koncu mama wymysliła ze na obiad. Ok to przyjdziemy dziś na obiad i kawe.
Wczoraj godzina 19 a ona do nas przychodzi i krzyczy no idziecie, zaraz beda goscie, ja zdziwiona o co kaman, mowie ze inaczej sie umawialismy a ona do mnie nooo ale mozecie przeciez przyjsc. i obrazona jak odmówiłam ( bylam w dresie i juz zaplanowałam sobie inaczej ten dzien )

Ok, przebolała. rano telefon ze mamy przyjść na sniadanie bo sie umawialimsy na dziś. tylko umawialismy sie na obiad a nie sniadanie

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-07-03 o 20:12
Stary 2011-07-03, 20:11   #659
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
to pomyslimy cos na koniec lipca albo jak kazdej z nas bedzie pasowalo

golden to tesciowe do mnie przyjezdzaja tzn do Tz bo oni nigdy do mnie nie jada
no ale nie ma co sie denerwowac jeszcze tydzien do wizyty hehe

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 20:13   #660
evilcia
Zadomowienie

Rzeczywiście będzie ciężko Najgorsze chyba w tym wszystkim jest to, że Wy jesteście w porządku, bo jak się umawiacie, to tak robicie, a Mama swoje i tak odstawia. Paskudne uczucie. Pozostaje tylko z tym walczyć i się nie poddawać.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości