| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |      | 1 | 1,92% | 
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |      | 22 | 42,31% | 
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |      | 1 | 1,92% | 
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |      | 2 | 3,85% | 
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |      | 18 | 34,62% | 
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |      | 10 | 19,23% | 
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-07-04, 00:01 | #2101 | 
| Zakorzenienie | 

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

A jak na moje oko to to nosidełko które zakupiłaś jest mega dziwne i dziwi mnie fakt, że jest uznawane za najzdrowsze skoro tak wykrzywia dziecko. Chyba im dobrze zapłacili za reklamę   Ja raczej wyniorę chustę   | 
|     | 
|  2011-07-04, 08:50 | #2102 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2011-07 
				 | 

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Dzień dobry dziewuszki U mnie 4 dzień leje i pochmurno. Kurcze zawsze miałam niskie ciśnienie a w ciąży to już masakrycznie niskie koło 100 i poniżej tylko tętno mi dawało w kość... a teraz od 4 dni przy takiej pogodzie mam powyżej 120 ;( w sumie czuję się okej ale trochę mi się nie podoba, że ciśnionko rośnie w taką pogodę normalnie chodziłabym jak zombi i podpierała się ścian, jaka jest norma, coś mi się obiło o uszy że powyżej 140 to niedobrze? wiecie może??? ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- ooo sama jestem ;( to se pogadałam pewno wszystkie pod kołderką albo w pracy, mi się w ciąży wszystko poprzestawiało jak jestem na L4 to wstaje rano bez ociągania (może przez kręgosłup heh) a jak trzeba było do roboty się zwlec to "końmi wyciągać " ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat: 
    m  ój też tak gada jak tylko zbliżę się do wody  a ja żyję w błogiej nieświadomości że mam mały zgrabny brzuszek  mam tylko jedno wysoko powieszone lustro w łazience i musiałabym gdzieś włazić na krzesło żeby się oblukać hihi swoją drogą kogo chce oszukać, parę dni temu kupiłam sobie kamizelkę z kapturkiem żeby coś narzucić na plecy jak się chłodniej zrobi i mądra zapakowałam S bez przymierzania bo taka duża S mi się wydawała a w domu  nawet się nie okryję nie mówiąc nic o zapięciu zamka   
				__________________  HANIA   | |
|     | 
|  2011-07-04, 08:57 | #2103 | ||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-11 Lokalizacja: Zabrze 
				 | 

Dzien dobry dzień dobry  Wstajemy drogie Panie. Mam poniedziałek, 4 dzień lipca  Imieniny dziś obchodzą Elżbieta, Malwina i Teodor  Cytat: 
  rabarbar U nas padało i padało. Dziś jest pochmurno ale nie pada - jeszcze.... Norma chyba 140/90 ale za bardzo się nie znam... Ja przy takiej pogodzie to nie mam ciśnienia  Ja wstaję razem z moim Tż a potem jak mi się chce to zdrzemnę się w ciągu dnia  A do pracy też nie lubiłam wstawać  ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat: 
   ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Śmigam zamówić szafę  Do potem   
				__________________ "Moja matka nauczyła mnie aby stać prosto, siedzieć wyprostowaną i palić najwyżej sześć papierosów dziennie..." - Audrey Hepburn | ||
|     | 
|  2011-07-04, 09:02 | #2104 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2011-07 
				 | 

Cytat: 
  ponoć mocz ma działanie ściągające i odkażające, to tak dodaje do tej mieszanki z krwi miesiączkowej i wydzielinki z majtek  ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- udanych wyborów życzę  ooo przestało padać moja psiurka zagląda przez szybę no to idę nakarmić ten mój niemały zwierzyniec papatki 
				__________________  HANIA   | |
|     | 
|  2011-07-04, 09:03 | #2105 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-11 Lokalizacja: Okolice Lublina 
				 | 

Jadę do szpitala nie wiem czy mnie zatrzymają czy nie sie okaże, torby nie zabieram bo nie chce zostać   w nocy już nie mogłam sie przekręcić, ból i rwanie w pochwie niesamowite  a jak już z łóżka nie mogłam zejść to się rozbeczałam, ryczałam mężowi w ramię z godzinę, brzuch mi twardnieje, ciągnie , rwie, chodzić nie mogę , malutkimi kroczkami, mam nadzieje że szyjka mi się nie skróciła..... boże boję się strasznie Mały się rzuca jak szalony cały czas.. chociaż tyle. Uciekam, jak się nie odezwę znaczy że mnie zostawili. 
				__________________ Obrączkę mi wcisnał na rękę... 5.09.2009   Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!   25.08.2011 Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami   | 
|     | 
|  2011-07-04, 09:06 | #2106 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 
				 | 

cześć   wróciłam wczoraj późno i juz nie chciało mi się nic pisać...Przeczytałam was, ale nie dam rady poodpisywać. Za to dziś już jestem na bieżąco  Acelinko fajnie, że weselicho się udało  ja też bym jeszcze potańcowała trochę  ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Małgosia trzymaj się  oby to nie szyjka...niech mały siedzi jeszcze grzecznie w brzuszku   | 
|     | 
|  2011-07-04, 09:29 | #2107 | ||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-12 Lokalizacja: Tanger 
				 | 

Dzien dobry  Cytat: 
  W sumie bratowa mi mowila ze za dlugo tez dziecka sie w tym nie nosi, bo pozniej po prostu za duzo wazy. Oni stosowali chyba tak max do roku. Cytat: 
  Na pewno Ci w szpitalu cos zaradza i uspokoja. Bedzie dobrze  U mnie dzisiaj cudownie pochmurno i chlodno  po sobotnich +38 to baaaardzo mila odmiana   
				__________________ Totalna fanka oleju arganowego   | ||
|     | 
|  2011-07-04, 09:31 | #2108 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Cytat: 
  czekamy na dobre wieści, trzymaj się   
				__________________ powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT.  :5 | |
|     | 
|  2011-07-04, 09:33 | #2109 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-07 
				 | 

Malgosia   trzymaj się kochana!!!! Torbę do szpitala w razie "W" mogłaś zabrać...i zostawić w samochodzie... Dzidzia najważniejsza...i jak Cię będą chcieli zostawić dla dobra dziecka to nie ma co się upierać...Tam bezpieczniej... Trzymam kciuki    | 
|     | 
|  2011-07-04, 09:37 | #2110 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: śląsk 
				 | 

Cytat: 
   Dzień dobry  Boszz... w lipcu siedzę w swetrze i skarpetkach   | |
|     | 
|  2011-07-04, 09:41 | #2111 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-11 
				 | 

Małgosia trzymam kciuki  mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze   
				__________________ KAMILKA - 02.10.2011  "Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje." | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2011-07-04, 09:47 | #2112 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 
				 | 

| 
|     | 
|  2011-07-04, 09:48 | #2113 | |
| Zadomowienie | 

hej dziewczynki poniedziałkowo- ale miło miec woooolne  Cytat: 
  dziewczyny czy robiłyśmy coś takiego jak list polecacnych sprzedawców na allegro? bo wiele z was już sporo zamawiało i jest zadowolonych to może by podrzucić konkretne linki? tak mnie naszło, bo dziś całą noc mi się śniło, ze na allegro kupuje rzeczy dla małej   
				__________________  Agatka  "w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. | |
|     | 
|  2011-07-04, 09:59 | #2114 | |||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-05 Lokalizacja: r-k, śląskie 
				 | 

Cytat: 
  co do nosidełek to pewnie ile fachowców tyle opinii, więc chyba najlepiej kierować się własną intyuicją  Cytat: 
  ale na pewno nie dopuściliby do używalności czegoś, co może zrobić dziecku krzywde  tak samo mi się wydaje że w tym pierwszym foteliku samochodowym dziecko leży w takiej niewygodnej pozycji  a przecież gdyby tak było to na pewno robiliby jej inaczej  Cytat: 
  teraz biore te tabletki rozkurczowe i czasami mam nawet 155 co dla mnie jest mega ciśnieniem  w ciąży można mieć wyższe ale trzeba to kontrolować  ja odkąd biore te tableti i zauważyłam że się podwyższyło to mierze sobie chociaż raz dziennie no i zawsze gin mi też mierzy  masz zgrabny brzusio na pewno  a faceci to faceci  mój tż mówi do mnie Buli albo kul-kulka   Cytat: 
    Cytat: 
   trzymam kciuki kochana  u mnie znowu pochmurno, ale chociaż nie pada póki co   | |||||
|     | 
|  2011-07-04, 10:18 | #2115 | 
| Zadomowienie | 

w lublinie też zimno i ciemno  już ze dwa razy kropiło. aha, czy wy robicie zakupy dla maluszka wg tej listy wyprawkowej z początku wątku? bo ja troche na allegro pooglądałam i zgłupiałam co temu maleństwu jest potrzebne.....matko...... .   
				__________________  Agatka  "w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. | 
|     | 
|  2011-07-04, 10:19 | #2116 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-03 
				 | 

Hej, miałam nadzieję, że dziś będzie ładniejsza pogoda a tu znów to samo i do tego ciągle pada a ja mam dziś sporo spraw do załatwienia na mieście  W ogóle nie wiem czy to ciąża czy pogoda tak na mnie działa, ale wszytko mi z rąk leci i ciężko u mnie z myśleniem... Niedawno wzięłam się za odkurzanie, najpierw wyjęłam stary papierowy worek i wyrzuciłam go do śmieci, a potem zaczęłam odkurzać - oczywiście na śmierć zapomniałam że trzeba włożyć nowy worek  Dobrze, że odkurzacza nie zepsułam   Cytat: 

__________________ | |
|     | 
|  2011-07-04, 10:22 | #2117 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: śląsk 
				 | 

Cytat: 
  Jakoś mi nie smakuje  Cytat: 
  Co myślicie? | ||
|     | 
|  2011-07-04, 10:23 | #2118 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-05 
				 | 

witajcie  Małgosia trzymam kciuki, żebyście jeszcze dziaisj byli w domu i zeby ból ustąpił  właśnie pochłonęłam z pół kilo czereśni   dołączam sie do zmarzluchów, też mam bluzę i skarpetki i pootwierane okna, bo panowie kominiarze nam kominy przetykają   Acelinka nie nadrobiłam jeszcze wszystkiego, ale coś mi mignęło że się wytańczyłaś na weselu  , podziwiam bo ja tydzień temu zadyszkę miałam, ah ta moja kondycja (albo jej brak)   | 
|     | 
|  2011-07-04, 10:24 | #2119 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-01 Lokalizacja: Warszawa =) 
				 | 

Witam Was =) Ja wczoraj ochrzaniłam narzeczonego że nie pomaga w porządkach, to jak wrócił z rana to zrobił porządek że aż się błyszczy, śniadanko do łóżka i przeprosił =))) | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2011-07-04, 10:27 | #2120 | ||
				 | 

Cytat: 
   Cytat: 
  ja też łapałam zadyszke w połowie piosenek  ale daliśmy rade  zespół grał tak dużo i często że zdąrzyliśmy się wytańczyć, pierwszy raz odpuściliśmy wszstkie rock'n rolle i twisty   | ||
|     | 
|  2011-07-04, 10:30 | #2121 | ||
| Zadomowienie | 

Cytat: 
  Cytat: 
  czyli jeśli chodzi o tańce to więcej przytulańców?   
				__________________  Agatka  "w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. | ||
|     | 
|  2011-07-04, 10:31 | #2122 | 
				 | 

Mi zawsze było mega zimno, ale dzisiaj wyjątkowo jest Mi ciepło =)

| 
|     | 
|  2011-07-04, 10:34 | #2123 | |
				 | 

Cytat: 
  ale są też rzeczy które one uznaje za zbędne a ja chce mieć, każdy ma swoje widzimisię   przytulańce chyba wszystkie zaliczone plus takie piosenki w tempie gdzie nie trzeba podskawiwac za bardzo  ale ogólnie mieli super zespół, świetny śpiewlai, grali i prowadzili zabawe   | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-07-04, 10:39 | #2124 | 
				 | 

Ja narazie kupuje bez listy, napewno za miesiąc zacznę kupować z listą

| 
|     | 
|  2011-07-04, 10:48 | #2125 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-11 
				 | 

ja kupuje z listy pomieszałam te dwie razem  juz czesc tych drobnych rzeczy mam reszta chyba w sierpniu   
				__________________ KAMILKA - 02.10.2011  "Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje." | 
|     | 
|  2011-07-04, 10:56 | #2126 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-08 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
  wszystko będzie dobrze...będę mocno trzymać kciuki | |
|     | 
|  2011-07-04, 11:01 | #2127 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-03 
				 | 

Małgosia     
				__________________ | 
|     | 
|  2011-07-04, 11:24 | #2128 | ||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Ja swojego w takiej nie  będę nosiła  w ogóle chyba sobie na początku odpuszczę.Później chusta ponieważ dobrze opleciona jak dla mnie była najwygodniejsza jak się opiekowałam ninką. Od ok. 8 miesięcy do 1,5 dało się ją nosić i uzywałam prawie codziennie, nawet na spacer zamiast wózka. | ||
|     | 
|  2011-07-04, 11:27 | #2129 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

Dzień dobry  Małgoś trzymaj sie....i daj znac jak najszybciej.... Zaczełam sie bac... ja nawet torby nie mam nie mowiac o zawartosci....   | 
|     | 
|  2011-07-04, 11:28 | #2130 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: piękne miasto 
				 | 

Cytat: 
  przytulamy mocno! 
				__________________ Maluszek | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

tak za mną chodzą maliny że już wytrzymać nie mogę
 tak za mną chodzą maliny że już wytrzymać nie mogę 

tylko jest "motania" dużo
 tylko jest "motania" dużo