Zazdrośnice cz. 38 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-03, 22:28   #1501
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice cz. 38

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
spokojnie, o tej godzinie już i tak nic nowego się nie wydarzy. Myć zęby i spać spokojnie, będzie dobrze (ja to mam chyba wieczór tulenia do cyca dziś, choć mam małe) - dla Ciebie też
No właśnie wiem, że nic się nie wydarzy i dlatego będę się stresować. Bo czekanie na odpowiedź jest najgorsze. Tak jak z czekaniem na wyniki egzaminów.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 22:28   #1502
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Naj to niekoniecznie jest hipokryzja i chęć urządzenia "ładnego ślubu". Są ludzie którzy mimo nie przestrzegania wszystkich zasad kościoła wierzą w istnienie Boga i chcę składać ślub przed nim. Poza tym wiesz skoro ktoś uprawiał sex a teraz zamierza brać ślub to może jest niczym ta zbłąkana owca i powracający syn marnotrawny, może ślub jest chęcią poprawy i zerwania z grzechem. I żeby nie było wątpliwości to bardzo cenię i podziwiam twoją postawę.
tacy też są, nie wątpię. i w tym przypadku rozumiem ślub kościelny, rozumiem spowiedź, bo jest żal za grzechy.
ale - według mnie niestety - wiele osób bierze ślub kościelny, bo właśnie wierzy w Boga, ale nie żyje i nawet nie stara się żyć z zasadami Kościoła, w którym ślub bierze (zazwyczaj katolickiego). i to osobiście uważam za hipokryzję.
ja też wierzę w Boga, Chrystusa i dogmaty wiary katolickiej, ale z bólem serca stwierdzam, że katoliczką nie mogę być, skoro traktuję tę wiarę wybiórczo, np. nie uważam seksu niemałzeńskiego za grzech, jeśli powoduje go miłość. nie zgadzam się też z wieloma innymi sprawami ale w sensie wiary w Boga, to jestem wierząca.
a nie wezmę ślubu w KK, bo szanuję to, że dla kogoś to ważne, nie chcę "brudzić" czyjejś wiary, umniejszać wartości małżeństwa zawartego w Kościele swoim widzimisię, znaczy się chęcią, by było cudnie i przed Bogiem. trudno, nie będzie przed Bogiem w sensie pomieszczenia, ale wierzę, że On gdzieś tam z góry nas pobłogosławi, jakkolwiek patetycznie to brzmi
ale i tak póki co nie ma czego podziwiać, bo piszę teoretycznie

Kawa, a co dziś było? Dojechaliście do tej ikei?
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 22:30   #1503
Hawwa87
Zakorzenienie

Hej

Intensywny dzień dziś mieliśmy Mamy już kupioną wódkę, napoje gazowane i te imitujące soki i wodę mineralną Z mokrych rzeczy zostały szampan i wino

No i dziś było 20 dni do ślubu A w sumie nadal sporo do załatwienia jest.
Ciekawa jestem, jak przygotowania Katarakty, ma ślub tego samego dnia

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 22:32   #1504
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość

Kawa, a co dziś było? Dojechaliście do tej ikei?
tak dojechalismt ale pogoda byla tak do bani ze plakac mi sie chcialo, pałac w pszczynie tylko wnetrza zrobilsmy a nikisz 10 minut w deszczu jutro jak wroce do domu napisze relacje

a Narzut z bratem stwierdzili że jesteś niezła, bo jak chcesz sie napic soku to piwo z sokiem pisze kilkakrtonie do tego dzis wracali

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 22:32   #1505
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Justi, zazdraszczam Chorwacji Dobrze, że wyjazd się udał, jesteś zadowolona i pełna jeszcze tamtejszego słońca. Przyda się na tą polską pogodę

Ilsa, zgadzam się z Aleks. Przemiana Ciebie, Jego i Waszego związku jest widoczna Serce rośnie, gdy się patrzy!

Naj, co do ślubu humanistycznego... Dla mnie to trochę bez sensu, gdy nie ma żadnej mocy prawnej, żadnego odcisku w rzeczywistości (poza naszym wspaniałym uczuciem podniosłej chwili). Fajnie by było, gdyby ślub cywilny mógł być załatwiany w ten sposób (oczywiście za opłatą). Co do hipokryzji itd. - ja mimo współżycia chciałabym ślub kościelny. Może i jestem pod tym względem hipokrytką, ale gdzieś tam w środku wiem, że wg przykazań robię źle, tylko ciężko nałożyć sobie wstrzemięźliwość seksualną na jakieś 10 lat. Jak już będzie "po Bożemu", na pewno będzie mi lżej. A spowiedź po to jest, żeby po upadku iść i się wyspowiadać, przyznać się do błędu

Dopadł mnie bezsens.

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2011-07-03 o 22:33
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 22:37   #1506
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Hej

Intensywny dzień dziś mieliśmy Mamy już kupioną wódkę, napoje gazowane i te imitujące soki i wodę mineralną Z mokrych rzeczy zostały szampan i wino

WOW,późno alkohol kupujecie. w moich stronach to jedna z pierwszych rzeczy do załatwienia
ale spokojnie, wszystko zdążycie załatwić

Kawa, no właśnie tak myślałam, że pogoda nieciekawa Wam Nikisz popsuje. W Szybie Wilson nie byliście?
co do soku to chwycili za słówko i tyle :brzydale: przecież wiesz, że ja jak Czesław Mozil w X-Factor - rzadko umiem ubrać w słowa to, co chcę powiedzieć

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Justi, zazdraszczam Chorwacji Dobrze, że wyjazd się udał, jesteś zadowolona i pełna jeszcze tamtejszego słońca. Przyda się na tą polską pogodę

Ilsa, zgadzam się z Aleks. Przemiana Ciebie, Jego i Waszego związku jest widoczna Serce rośnie, gdy się patrzy!

Naj, co do ślubu humanistycznego... Dla mnie to trochę bez sensu, gdy nie ma żadnej mocy prawnej, żadnego odcisku w rzeczywistości (poza naszym wspaniałym uczuciem podniosłej chwili). Fajnie by było, gdyby ślub cywilny mógł być załatwiany w ten sposób (oczywiście za opłatą). Co do hipokryzji itd. - ja mimo współżycia chciałabym ślub kościelny. Może i jestem pod tym względem hipokrytką, ale gdzieś tam w środku wiem, że wg przykazań robię źle, tylko ciężko nałożyć sobie wstrzemięźliwość seksualną na jakieś 10 lat. Jak już będzie "po Bożemu", na pewno będzie mi lżej. A spowiedź po to jest, żeby po upadku iść i się wyspowiadać, przyznać się do błędu

Dopadł mnie bezsens.
to nie jest hipokryzja, skoro żałujesz tzn. np. nie widzę sensu spowiadania się teraz, jeśli wiesz, że znów popełnisz ten grzech, ale przed ślubem to co innego - chęć nawrócenia, i to jak najbardziej szanuję natomiast tak jak pisałam - wiele osób nie żałuje (przynajmniej z tego, co mówią), a ślub w kościele biorą.

czemu bezsens?
Stary 2011-07-03, 22:39   #1507
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
WOW,późno alkohol kupujecie. w moich stronach to jedna z pierwszych rzeczy do załatwienia

Kawa, no właśnie tak myślałam, że pogoda nieciekawa Wam Nikisz popsuje. W Szybie Wilson nie byliście?
co do soku to chwycili za słówko i tyle :brzydale: przecież wiesz, że ja jak Czesław Mozil w X-Factor - rzadko umiem ubrać w słowa to, co chcę powiedzieć

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

to nie jest hipokryzja, skoro żałujesz tzn. np. nie widzę sensu spowiadania się teraz, jeśli wiesz, że znów popełnisz ten grzech, ale przed ślubem to co innego - chęć nawrócenia, i to jak najbardziej szanuję natomiast tak jak pisałam - wiele osób nie żałuje (przynajmniej z tego, co mówią), a ślub w kościele biorą.

czemu bezsens?
ja jak oni sa we dwoch to pszerane mam, do wilsona nie doszlismy tak lalo, zaprakowalismy samochod kolo lodowiska doszlismy do ul. Św Anny i tyle

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

Edytowane przez czarna_kawa80
Czas edycji: 2011-07-03 o 22:42
czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-03, 22:40   #1508
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Naj, nie mam pojęcia. Może zmęczenie, ale od ponad tygodnia nie radzę sobie ze sobą Niby jest ok, ale nie jest.

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2011-07-03, 22:43   #1509
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
ja jak oni sa we dwoch to pszerane sa, do wilsona nie doszlismy tak lalo, zaprakowalismy samochod kolo lodowiska doszlismy do ul. Św Anny i tyle
uch, szkoda...
Cytat:
Naj, nie mam pojęcia. Może zmęczenie, ale od ponad tygodnia nie radzę sobie ze sobą Niby jest ok, ale nie jest.
ja mam dziś taki dzień z powodu, o którym pisałam.
chodź do cyca
Stary 2011-07-03, 22:55   #1510
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
to pogoda i zmęczenie nałożyły się na siebie przykro Cię "widzieć" smutną i w stanie beznadziei ! Dla nas wszystkich poczujesz się lepiej, ok ?

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 22:59   #1511
peach_passion
Zakorzenienie

med w sumie lepszy taki dół nie wiadomo czemu, niż z jakiegoś konkretnego powodu. chyba
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-03, 22:59   #1512
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
uch, szkoda...

ja mam dziś taki dzień z powodu, o którym pisałam.
chodź do cyca
Juz pędzę Tylko niech we mnie jeszcze ktoś jakieś życie wetchnie, jakąś chęć i brak słomianego zapału. O.

Peach, no konkretnego chyba nie mam powodu. Chyba, bo mogłabym ciągle płakać. Tak po prostu I nie ruszać się z kanapy, nie odzywać do nikogo, nikt do mnie, bo mnie rozdrażnia. Jakaś masakra. I jeszcze z tego ostatniego egzaminu to cyrki znowu są i w ogóle do kitu.

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2011-07-03 o 23:06
Stary 2011-07-03, 23:57   #1513
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Ale właściwie po co prędzej? Wczoraj zrobiliśmy objazd po sklepach, sprawdziliśmy ceny i dziś w trzech różnych miejscach robiliśmy zakupy w zależności od tego, jak się najbardziej opłacało

Jakbyśmy wcześniej kupili, to nie byłoby gdzie tego trzymać, a tak 3 tygodnie wytrzymamy Zresztą sklepy są pełne wszystkiego i można wybrać coś w rozsądnej cenie

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 07:04   #1514
justyna_dt
Zakorzenienie

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 07:19   #1515
najfajniejsza
Zakorzenienie

dobry dzień
hawwa, ja sie nie znam na zakupach alkoholowych w takich ilościach, więc nie wiem, czemu tak szybko u nas kupują ale podejrzewam, że chodzi o cenę
Stary 2011-07-04, 07:21   #1516
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Ale właściwie po co prędzej? Wczoraj zrobiliśmy objazd po sklepach, sprawdziliśmy ceny i dziś w trzech różnych miejscach robiliśmy zakupy w zależności od tego, jak się najbardziej opłacało

Jakbyśmy wcześniej kupili, to nie byłoby gdzie tego trzymać, a tak 3 tygodnie wytrzymamy Zresztą sklepy są pełne wszystkiego i można wybrać coś w rozsądnej cenie
To chyba chodzi o zakup dobrego alkoholu w dobrej cenie, bo drożeje systematycznie... tzn. tak mi się wydaje.
Madziu, nie no, nie zaleca się jakoś szczególnie ale jest jeszcze jeden, fajniejszy

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 07:31   #1517
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Dzien dobry
Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 07:35   #1518
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Hawwa grunt, że macie alkohol a późno to by było w dzień ślubu

nie ma to jak jesień za oknem ale spokojnie zapowiadają upały
no i ten tego spać mi się chce
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 07:37   #1519
najfajniejsza
Zakorzenienie

idę do pracy... dziś jest 33-procentowa szansa, że zostanę królikiem doświadczalnym - doszły nam nowe obowiązki w nowym, przynajmniej na początku dość skomplikowanym programie. A mam w sobie tyle energii, że jak szef to zleci właśnie mnie, to ciężko będzie mi tego nie sknocić miłego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 07:37   #1520
Stefannia
Wtajemniczenie

Cześć
Wesele było rewelacyjne, tańczyliśmy do piątej. Super zespół, grali rewelacyjną muzykę, dziewczyna śpiewała super. I w ogóle było bardzo fajnie A jak na mnie to jest komplement pierwszego stopnia, bo za weselami nie przepadam

Ale nadal mi się chce spać
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 07:39   #1521
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Cześć
Wesele było rewelacyjne, tańczyliśmy do piątej. Super zespół, grali rewelacyjną muzykę, dziewczyna śpiewała super. I w ogóle było bardzo fajnie A jak na mnie to jest komplement pierwszego stopnia, bo za weselami nie przepadam

jakieś sweet focie masz?
Stary 2011-07-04, 07:41   #1522
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
jakieś sweet focie masz?
Koleżanka robiła, więc jest szansa że będę mieć
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 07:48   #1523
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
idę do pracy... dziś jest 33-procentowa szansa, że zostanę królikiem doświadczalnym - doszły nam nowe obowiązki w nowym, przynajmniej na początku dość skomplikowanym programie. A mam w sobie tyle energii, że jak szef to zleci właśnie mnie, to ciężko będzie mi tego nie sknocić miłego
powodzenia króliczku
Cytat:
Cześć

Fajnie, że się wybawiłaś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 08:13   #1524
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Cytat:
to tak jak ja - mam brać udział w pilotażu nowego programu - taa kolejne obowiązki (to lubię!), ale nie mają dla mnie licencji - może zapomnieli, a ja się nie wychylam
Cytat:
Cześć

no to super, że się dobrze bawiłaś.
U Glen też był dobry zespół
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 08:23   #1525
carmelova
Zakorzenienie

Cześć
Cytat:
ale ten ślub może dać tylko konkretna osoba i musisz go zgłosić w USC, czyli znaczenie dla państwa taki ślub ma, ale nie stanowi mocy prawnej. coś jak sam ślub kościelny.
no a ślubu, który Ci dała przyjaciółka, nie zgłosisz w USC

edit: fajnie, że wieczór udany, mimo złego jedzenia
Naj moim zdaniem ślub humanistyczny to taka sztuka dla sztuki. Nie ma znaczenia dla państwa, ale muisz go zgłosić. Moim zdaniem taka "opcja" zostala stworzona z dwóch powodów - ze względów "estetycznych" i dla poprawy samopoczucia przyszłych małżonków, że zawierając ślub robią roś więcej niż podpisanie papierka. Uważam podobnie jak Smerfetka, że róznie dobrze ślubu mógłby udzielić przyjaciel na łące. I nie burz się Maleńka, bo pytasz nas o zdanie a jednocześnie bronisz tej opcji jak lwica
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 08:39   #1526
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Witam
już tyle czasu siedzę czytam a nie mam co napisać ...
Cytat:
Hej

Cytat:

a jaką wódkę kupiliście jeśli można wiedzieć ?
Pamiętam jak moja mam przed weselem w większości sklepów wykupiła wszystkie małe napoje gazowane na wesele
kurcze kolejne wesele na wątku się zbliża kolejna szczęśliwa PM-ka będzie a no i makijaż moim zdaniem bardzo ładny makijaż sobie wybrałaś jeśli w ogóle się nie malujesz

weekend minął TŻ pojechał
dodam,że sam TŻ zakupił mi garden party drink - sok do drinków, żebym miała co pić z przyjaciółką
och jak on teraz o mnie dba ten sok do drinków dopiero na sklepy ma wejść w weekend może będę go testować .
A i TŻ zaproponował bym z przyjaciółką wybrała się do klubu poszaleć on nas zawiezie i przywiezie
a i w bonusie deser dla Was
deser z rabarbarowo czekoladowy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Garden-Party-Drink-ma%C5%82y.jpg (49,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg deser.jpg (32,5 KB, 8 załadowań)
Stary 2011-07-04, 08:48   #1527
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość

A i TŻ zaproponował bym z przyjaciółką wybrała się do klubu poszaleć on nas zawiezie i przywiezie
a i w bonusie deser dla Was
deser z rabarbarowo czekoladowy
dziękujemy

Edytowane przez Smerfetka_88
Czas edycji: 2011-07-04 o 08:49
Stary 2011-07-04, 08:48   #1528
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Cześć

Naj moim zdaniem ślub humanistyczny to taka sztuka dla sztuki. Nie ma znaczenia dla państwa, ale muisz go zgłosić. Moim zdaniem taka "opcja" zostala stworzona z dwóch powodów - ze względów "estetycznych" i dla poprawy samopoczucia przyszłych małżonków, że zawierając ślub robią roś więcej niż podpisanie papierka. Uważam podobnie jak Smerfetka, że róznie dobrze ślubu mógłby udzielić przyjaciel na łące. I nie burz się Maleńka, bo pytasz nas o zdanie a jednocześnie bronisz tej opcji jak lwica
podpisuję się pod tym obiema rękami

Cześć

Ciekawe kiedy zajrzy do nas młoda żonka

Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 08:58   #1529
carmelova
Zakorzenienie

Anioł słyszałam dzisiaj w radio reklamę tych soków, ale to pewnie sama chemia i cukier.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 09:03   #1530
upadly_aniol00
Zakorzenienie

carmi jak większość naszych soków . Najlepsze soki idą zagranicę .
Ale to bym musiała dobrze TŻ się zapytać .
Ale jakby to on powiedział najzdrowsze soki jakie produkują to są tylko pomidorowe i wielowarzywne

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości