Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-04, 09:55   #4321
Myysiaaa
Rozeznanie

Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII

Cytat:
Napisane przez lulka265 Pokaż wiadomość
OLi urodziła się taka drobniutka jak Zuźka i ja uważąm,że takie dzieci nie będa tak szybko przybierać jak dzieci z wagą 3800!! każdy pediatra powinien brać to pod uwage Zuźka waży teraz 4800i wydaje mi się,że jest to przyzwoita waga,chociaż nie wiem gdzie to sprawdzic
tez tak uwazam kochana i nie intresuje mnie zdanie innych, nasze ksiezniczki beda po prostu szczuplutkie
choc twoja bedzie inaczej przybierac bo je mm
...
http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9h5mjbp2r1.png
Myysiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 09:56   #4322
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myysiaaa Pokaż wiadomość
tez tak uwazam kochana i nie intresuje mnie zdanie innych, nasze ksiezniczki beda po prostu szczuplutkie
choc twoja bedzie inaczej przybierac bo je mm

no to też racja najważniejsze,że dziecko zdrowe,chociaż przy tych kłopotach Zuźki z brzuszkiem kazali bardzo zwracać uwage na jej przybieranie
19.04.2011 godz 14:20

Aniołek 26.05.2010r
lulka265 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 09:56   #4323
Myysiaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justa878 Pokaż wiadomość
Mysia bardzo fajne zdjęcie Oli

Lulka szwagierki syn (wcześniak z 36 tc) ur. się z wagą 2670, pod koniec kwietnia. W tej chwili waży ponad 5 kg. Także waga urodzeniowa nie jest chyba wskaźnikiem przybierania. Chyba, że jest różnica między dziewczynką a chłopczykiem w przybieraniu.

u nas też deszczowa pogoda, ale ja się przynajmniej lepiej przy takiej czuje

u mnie biegunki c.d. na szczęście brzuch przestał boleć może to faktycznie jakieś przedporodowe oczyszczanie? Wczoraj zaczęliśmy "wywoływać" Matiego - kochaliśmy się - o ile z takim brzuchem można to nazwać kochaniem się

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Asiago ja Cię podziwiam - ja bym sobie nie poradziła z dwójką maluszków i Julką, no i brakiem męża szkoda, że z teściową masz takie układy, bo mogłyby na zmianę z mamą przychodzić i Ci pomagać.

tak jest roznica chlopca przybiraja szybciej i wiecej
...
Stary 2011-07-04, 09:57   #4324
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
Lulka nie mam pojecia,bo jeszcze nie sprawdzalam

u nas 12 stopni,ale przynajmniej nie pada,ubieram zaraz mloda i idziemy się przewietrzyć,bo od 2 dni nie byla na dworze

Zuźka też się szykuje na spacer bo przez ta ,że nie była tyle na spacerze to marudna,że szok!

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2011-07-04, 09:57   #4325
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

u nas 12 stopni,ale przynajmniej nie pada,ubieram zaraz mloda i idziemy się przewietrzyć,bo od 2 dni nie byla na dworze
Zastanawiam się,czy jesli beda upaly powyzej 30 stopni to moge mloda ubierac tylo w body z krotkim rekawkiem na dwór... do tej pory zakładałam jej mega cienkie z dlugim rekawkiem ..

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684

Edytowane przez stokrotka_to_ja
Czas edycji: 2011-07-04 o 10:00
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 09:59   #4326
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
MYSIAA zdziwko niezłe a jaką Oli ma grzywkę prawdziwa modniara

a Zuźka dziś spała do 4:40 ,dostała mleczko i później do 7:30 normalnie anioł a nie dziecko

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

ja myślę,że to przez ta cholerną pogode,bo wczoraj Mała też była taka marudna ,że oszaleć można
ponoć we czwartek już mają być potworne upały tak źle,tak niedobrze

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

MYSIA Ty piszesz,że Oli to taka bardzo drobniutka jest,a mi się na tych zdjęciach wydaje,że ona to konkretna kobitka jest!!! to jak to jest naprawde??

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

MADZIK TY dalej karmisz piersia??bo kiedyś pisałaś ,żę chyba zrezygnujesz i nie wiem czy nie ominęłam tematu
nie wiem może bo ta pogoda to jets ostatnio tak dziwna, 3 dni upały, 4 dni leje i zimno, teraz znwu mają byc upały od czwartku ponad 30 stopni, a my idziemy na wesele w sobote i chyba się tam ugotujemy
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 09:59   #4327
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:

Zastanawiam się,czy jesli beda upaly powyzej 30 stopni to moge mloda ubierac tylo w body z krotkim rekawkiem na dwór... do tej pory zakładałam jej mega cienkie z dlugim rekawkiem ..

ja tak zakładam z krótkim

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2011-07-04, 10:01   #4328
Myysiaaa
Rozeznanie

Cytat:
Zuźka też się szykuje na spacer bo przez ta ,że nie była tyle na spacerze to marudna,że szok!
my tez jednak idziemy sie przewietrzyc poki nie ma deszczu Oli juz spi ubrana w wozeczku teraz ja sie przygotuje i spadamy
...
Stary 2011-07-04, 10:01   #4329
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Cytat:

Lulka szwagierki syn (wcześniak z 36 tc) ur. się z wagą 2670, pod koniec kwietnia. W tej chwili waży ponad 5 kg. Także waga urodzeniowa nie jest chyba wskaźnikiem przybierania. Chyba, że jest różnica między dziewczynką a chłopczykiem w przybieraniu.

u mnie biegunki c.d. na szczęście brzuch przestał boleć może to faktycznie jakieś przedporodowe oczyszczanie? Wczoraj zaczęliśmy "wywoływać" Matiego - kochaliśmy się - o ile z takim brzuchem można to nazwać kochaniem się

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Asiago ja Cię podziwiam - ja bym sobie nie poradziła z dwójką maluszków i Julką, no i brakiem męża szkoda, że z teściową masz takie układy, bo mogłyby na zmianę z mamą przychodzić i Ci pomagać.
Chłopcy przybierają lepiej, choć to nie reguła, ale przeważnie tak jest.

Justa ty nie wywołuj jeszcze porodu bo mogą ci uznać Matiego za wcześniaka, musi być skończony 37 tydz, a jak będzie miał niską wagę urodzeniową to i tak mogą to zrobić do 38t.c a potem w papierach będzie miał wcześniactwo i opiekę neonatologa i okulisty...

A propo teściowej, nie pisałam wam, że zaraz po powrocie ze szpitala mąż ją przywiózł do domu, a ona jak gdyby nigdy nic, nawet przepraszam nie powiedziała małpa jedna, przyniosła dzieciom pieluch i po ubranku, on oczywiście oprowadził ją po budowie, a ja w tym czasie co ona była u nas w domu, zmywałam naczynia i robiłam inne codzienne rzeczy

Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynki
http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png
asiago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 10:03   #4330
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiago Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Ja po dwóch dniach gorączki 39,5 dochodzę dziś do siebie...w sobotę zrobiło mi się zapalenie lewej piersi, ból jak cholera, nic już nie pomagało, ani kapusta ani okłady, mleko nie chciało lecieć, a gorączka mimo paracetamolu ciągle wracała, od wczoraj biorę antybiotyk (bezpieczny dla dzieci) i już jest ciut lepiej, pierś smaruję altacetem i nie boli, tylko że mleka nawet w tej zdrowej piersi coraz mniej...w nocy musiałam dokarmiać mm, mam nadzieję że tylko tymczasowo... a tak w ogóle to chyba łapie mnie jakaś depresja, w sobotę przy takiej gorączce byłam sama w nocypół przytomna, a w niedzielę mój tż zamiast mi pomóc siedział na budowie, a ja znowu z taką gorączką, jeszcze do mnie pretensje miał że prawie mleka nie mama w nocy miał pretensje że musi wstawać i nie może się wyspać,bo on w dzień pracuje a ja w domu siedze, a co ja mam powiedzieć jak go nie ma i muszę wszystko sama???jestem załamana

Kasiek przez tydzień poszło 116 pieluch, czyli średnia dzienna ok 17szt na dwóch i prawie w każdej kupa.

Dzięki dziewczyny, to ja się wstrzymam z tym obciskaniem jeszcze, tymbardziej że teraz przy tym zapaleniu zaczął mnie znowu pobolewać szew
nie wiem co mam Ci napisac bo jestem w ciżkim szoku jak to przeczytałam, masz na głowie trjke dzieci a mąż mówi Ci takie rzeczy, poprostu załamana jestem że tacy ludzie są na świecie
trzymaj się kochana, pomogłabym Ci gdybym mieszkała w tym samym mieście co TY
Stary 2011-07-04, 10:05   #4331
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
ja tak zakładam z krótkim
no i ja tez chyba zaloze z reszta ma tyle fajnych ciuszkow z krotkim rekawem,a "chodzi" w nich tylko pod domu
Dałam się sterroryzwoac "ciociom dobra rada". Ostatnio opierniczyłam szwagierkę. Powiedziałam,ze ma się nie wpierniczać,bo rzuciła mi tekstem,ze to nienormalne,ze noworodek nie śpi po karmieniu po 3 godziny,bo jej spał.Tesciowa konsultuje ze znajomymi dlaczego młodej kupa wyciekła z pieluchy,a moja mama...ehhh...szkoda gadać....

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 10:06   #4332
enis84
Zakorzenienie

Cytat:

pewnie że możesz,same bodyz krótkim i bez skarpetek, takiemu dziecku jestteż abrdzo gorąco nawet bardziej niż nam
nie słuchaj tych innych rad, Ty jesteś mamą i wychowujesz, ubierasz swoje dziecko jak Ty chcesz a nie inni

my na spacer narazie nie idziemy bo u nas leje

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2011-07-04 o 10:09
Stary 2011-07-04, 10:09   #4333
lulka265
Zakorzenienie

ASIAGO ludzie nawet nie zdają sobie sprawy jak ważna jest pomoc przy małym dziecku!!i nie mówie o tym,żeby teściowa zajmowała Ci się dziećmi,tylko zeby dom ogarnęła,obaid pzygotowała,naczynia umyła!!niby nic a jednak takie ważne!!bo i atka sama musisz to zrobić

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2011-07-04, 10:09   #4334
justa878
Zadomowienie

Cytat:
Justa ty nie wywołuj jeszcze porodu bo mogą ci uznać Matiego za wcześniaka, musi być skończony 37 tydz, a jak będzie miał niską wagę urodzeniową to i tak mogą to zrobić do 38t.c a potem w papierach będzie miał wcześniactwo i opiekę neonatologa i okulisty...
To poczekam do jutra Jutro dowiem się ile waży i będę miała ukończony 37 tc

Wczoraj rozmawiałam na ten temat z położną - to powiedziała, że chodzenie po schodach jest dobre "na wywołanie" - chociaż nam na SR mówili, że nie ma sposobu, dziecko się rodzi wtedy, kiedy chce i bądź tu mądry

P.S. jak karina się dzisiaj nie odezwie to zakładam, że jest na porodówce

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 10:12   #4335
lulka265
Zakorzenienie

JUSTA TY faktycznie poczekaj z tym wywoływaniem,bo ja wiem co to znaczy malutkie dzieckonajpie rw zobacz ile waży Mati a później dzo dzieła

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

PS. u nas się rozpadałonici ze spaceru,a Zuźka tylko wkurzona!!

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2011-07-04, 10:14   #4336
justa878
Zadomowienie

byliśmy wczoraj na chrzcinach u tej mojej szwagierki. Doznałam szoku na "kazaniu" księdza z okazji chrzcin i roczku. Oprócz antyPOprzemówienia, potępił geje i lesbijki i zaczął mówić o jakimś kolesiu, który siekierą wymordował całą rodzinę myślałam, że tacy księża zdarzają się tylko w malutkich wspólnotach - np. małych miasteczkach, czy na wsi, a tutaj taki szok

11.07.2010
05.06.2010
Stary 2011-07-04, 10:16   #4337
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
byliśmy wczoraj na chrzcinach u tej mojej szwagierki. Doznałam szoku na "kazaniu" księdza z okazji chrzcin i roczku. Oprócz antyPOprzemówienia, potępił geje i lesbijki i zaczął mówić o jakimś kolesiu, który siekierą wymordował całą rodzinę myślałam, że tacy księża zdarzają się tylko w malutkich wspólnotach - np. małych miasteczkach, czy na wsi, a tutaj taki szok

i aż się odechciewa drugi raz iść!!!

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2011-07-04, 10:19   #4338
justa878
Zadomowienie

Cytat:
JUSTA TY faktycznie poczekaj z tym wywoływaniem,bo ja wiem co to znaczy malutkie dzieckonajpie rw zobacz ile waży Mati a później dzo dzieła

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

PS. u nas się rozpadałonici ze spaceru,a Zuźka tylko wkurzona!!
ale to ja bym musiała czekać do 42 tc bo on na "byczka" się nie zapowiada - mało przybiera, ma tylko długie nogi 2 tyg. temu ważył 2230, to teraz może będzie miał 2600 - i to przy dobrych "wiatrach". Niestety mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że nerwy mamy mają wpływ na przybieranie dziecka. Ja od lutego ciągle miałam jakieś niemiłe niespodzianki, potem siostra była w szpitalu przez prawie 3 msc i miała 2 operacje i w czasie tych 2 operacji przybierał po 150 g na 2 tyg. tylko. Ostatnio ta historia z tym domkiem. I ciągłe kłótnie z moim Tż o to.

11.07.2010
05.06.2010
Stary 2011-07-04, 10:25   #4339
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
to ja ostatnio byłam na slubie, to ksiądz zamiast mówić o młodej parze o miłości i takich innnych to gadał o jakiś bzdurach, słuchac sie tego nie dało
a tym bardziej ze to ślub, msza opłacona pod ślub to powinien powiedzieć coś do młodych a nie o jakiś pierdach gadać
Stary 2011-07-04, 10:28   #4340
Enia_
Zadomowienie

czesc laski
u nas pogoda do bani
Natala wczoraj odczuła tez tą zmiane bo bardzo marudzila
dzis od 8 probowała zasnąć i udało się przed 10
a ja popijam kawusie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki
u nas marudzenia ciąg dalszy, Franek chyba znowu ma burze

poza tym pogoda do bani, wiec siedzimy w domku
mysia z Oli fajniutka dziewczynka się robi
witam w gronie mam marudzących dzieciaków

Cytat:
OLi urodziła się taka drobniutka jak Zuźka i ja uważąm,że takie dzieci nie będa tak szybko przybierać jak dzieci z wagą 3800!! każdy pediatra powinien brać to pod uwage Zuźka waży teraz 4800i wydaje mi się,że jest to przyzwoita waga,chociaż nie wiem gdzie to sprawdzic
na siatce tak jak pisała stokrotka............nie ważna waga urodzeniowa, dlatego masz tam wagę na rożnych centylach i dziecko musi być alb na wysokim albo niskim centulu a nie poniżej ani powyżej

co do przybierania...........mo ja kumpela urodziła córke dzien po mnie i miała 2,480 bodajże i przybierała szybciej niż Natalka także to bez znaczenia..............ta k mi się wydaje
wrecz kiedys czytalam ze dzieci ktore urodzily się z nizszą wagą urodzeniową przybierają szybciej

Cytat:

noooo biegunka to objaw zvliżającego się porodu
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 11:19   #4341
myha82
Wtajemniczenie

Asiago jesteś bardzo dzielna a twój tŻ to...rece opadają jak czyta sie takie rzeczy. Co on sobie myśli że ty leżysz w domu i pachniesz? Przeciez opieka nad trójka dzieciaczków wymaga nieziemskiego wysiłku a on zamiast ci pomóc, jakos odciazyc chociażby zajmując sie Julka to ma jeszzce pretensje. A jaszcze ta pretensja o mleko Szok
Justa ty może jeszcze nie wywołuj młodego Daj mu jeszcze troche czasu. no chyba, ze postanowiłas zrobic psikusa Karinie i sie wcisnąć przed nia o ile w ten weekend nie postanowiła odwiedzić porodówki
Dziewczęta czy na prodówke trzeba sie o tam wygolic do zera Dzisiaj postanowiłam zadabac o te newralgiczne miejsca i szczerze powiedziawszy szło mi to bardzo opornie nawet z użyciem lusterka. Cos mi sie wydaje, ze krzywo wyszło Najlepszy jest mój małż który ostatnio sam wyszedł z propozycja pomocy w tych czynnosciach w razie jakbym nie dawała rady Stęskniony
Wlasnie bede sie brac za prasowanie pierwszej tury ubranek. Skarpetki i czapeczki tez? A co z welurowymi rzeczami?
A i na koniec fotka mojego brzuszka w 34 t i 3d-zrobialm by sie upewnic czy nie opadł przypadkiem i chyba trzyma sie na swoim miejscu
34t1d.jpg

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 11:19   #4342
myha82
Wtajemniczenie

O widze Karine czyli Justa masz szanse

Martynka

Natalka
Stary 2011-07-04, 11:31   #4343
karina222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
O widze Karine czyli Justa masz szanse
Nie ma szansy, bo ja blokuję listę i jak na razie mam 100% skuteczności

Dzień dobry Laski

Nie rodzę na razie i jeszcze mam 11 dni Dzisiaj w nocy twardniał mi ciągle brzuch i chyba miałam coś ala skurcze, o 5 rano bolały mnie biodra, krzyż i jedna pachwina, ale wstałam i się trochę poruszałam i wszystko przeszło, więc doszłam do wniosku, że poród to to na pewno jeszcze nie jest. Może się jednak zmobilizuję dzisiaj do spakowania torby

Asia ja Cię podziwiam, że dajesz radę i jeszcze Męża nie zamordowałaś.

Justa a co Ci się tak spieszy z tym porodem?

Myha myślę, że brzuch masz na miejscu
karina222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:21   #4344
karina222
Zadomowienie

Też sobie dzisiaj zdjęcia zrobiłam, a co mi tam Tym razem trochę inne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia Kopia P7040032.jpg (64,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia Kopia P7040063.jpg (53,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia Kopia P7040077.jpg (34,6 KB, 19 załadowań)
Stary 2011-07-04, 12:31   #4345
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karina222 Pokaż wiadomość
świetne fotki
Stary 2011-07-04, 12:38   #4346
myha82
Wtajemniczenie

Karina super fotki Dalej ci nie wierze, że masz +18 kg

Martynka

Natalka
Stary 2011-07-04, 12:40   #4347
Myysiaaa
Rozeznanie

Cytat:
Asiago jesteś bardzo dzielna a twój tŻ to...rece opadają jak czyta sie takie rzeczy. Co on sobie myśli że ty leżysz w domu i pachniesz? Przeciez opieka nad trójka dzieciaczków wymaga nieziemskiego wysiłku a on zamiast ci pomóc, jakos odciazyc chociażby zajmując sie Julka to ma jeszzce pretensje. A jaszcze ta pretensja o mleko Szok
Justa ty może jeszcze nie wywołuj młodego Daj mu jeszcze troche czasu. no chyba, ze postanowiłas zrobic psikusa Karinie i sie wcisnąć przed nia o ile w ten weekend nie postanowiła odwiedzić porodówki
Dziewczęta czy na prodówke trzeba sie o tam wygolic do zera Dzisiaj postanowiłam zadabac o te newralgiczne miejsca i szczerze powiedziawszy szło mi to bardzo opornie nawet z użyciem lusterka. Cos mi sie wydaje, ze krzywo wyszło Najlepszy jest mój małż który ostatnio sam wyszedł z propozycja pomocy w tych czynnosciach w razie jakbym nie dawała rady Stęskniony
Wlasnie bede sie brac za prasowanie pierwszej tury ubranek. Skarpetki i czapeczki tez? A co z welurowymi rzeczami?
A i na koniec fotka mojego brzuszka w 34 t i 3d-zrobialm by sie upewnic czy nie opadł przypadkiem i chyba trzyma sie na swoim miejscu
Załącznik 4066095
Cytat:
sliczne macie brzuszki mamuśki az tesknie za swoim....
...
Stary 2011-07-04, 12:52   #4348
karina222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
świetne fotki
Sama je zrobiłam za pomocą samowyzwalacza

Cytat:
Karina super fotki Dalej ci nie wierze, że masz +18 kg
Eh, bo 18 to już przeszłość Już prawie do 20 dochodzę i mam ostatnio taki apetyt, że jest szansa na te 22 Właśnie zjadłam 2 pączki i jogurt półlitrowy i nadal jestem głodna

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
sliczne macie brzuszki mamuśki az tesknie za swoim....
Ja za swoim też już zaczynam tęsknić Ostatnio doszłam do wniosku, że mężczyźni na prawdę wiele tracą w życiu nie mogąc być w ciąży
Stary 2011-07-04, 13:02   #4349
kasiek64
Zadomowienie

Hej laseczki

Pogoda u nas do bani. Jak tak dalej pójdzie to stwierdziliśmy z tż, że trzeba będzie ciuszków dokupić bo nastawieni jesteśmy na lato. Czyli dużo z krótkim rękawem. Wczoraj zocha dostała od mojej mamy super alladynki i bluze cieplutką. Przywiozła jej z urlopu i zabrała wkońcu psa do siebie
Tak ogólnie coś ostatnio niedomagam. Wszystko mnie boli, drażni. krocze kuje, brzuch twardnieje. Na szczęście jutro wizyta to gin zerknie w podwozie czy czasem nie tracę szczelności

Cytat:
ze spacerku dzis pewnie tez lipa bo brzydko moze pozniej wyskocze na kawke do bratowej dobrze miec tak blisko rodzine...

a to Oliwcia i jej zdziwko
http://imageshack.us/photo/my-images/217/p1340970.jpg/
Czasami dobrze ale momentami rodzina w pobliżu to udręka. My mieszkamy z mamą, babcią i mojej mamy siostrą na jednym w zasadzie osiedlu i momentami bardzo mnie to drażni.

Oliwcia super dziewczynka

Cytat:

Kasiek przez tydzień poszło 116 pieluch, czyli średnia dzienna ok 17szt na dwóch i prawie w każdej kupa.

Dzięki dziewczyny, to ja się wstrzymam z tym obciskaniem jeszcze, tym bardziej że teraz przy tym zapaleniu zaczął mnie znowu pobolewać szew
O matko. Przecież to majątek idzie na pieluchy. Czy takie małe dziecko musi ich tyle zużywać??

A twojego tz to normalnie pałą przez łeb bym zdzieliła. Mój czasami mnie wkurzy i uważam że nie rozumie ale bez przesady. Porządne lanie mu się należy

Cytat:
Wczoraj rozmawiałam na ten temat z położną - to powiedziała, że chodzenie po schodach jest dobre "na wywołanie" - chociaż nam na SR mówili, że nie ma sposobu, dziecko się rodzi wtedy, kiedy chce i bądź tu mądry
Justa ja codziennie pokonuję schody po 3/4 razy. Czwarte piętro robi swoje ciekawe czy pomoże mi to przy porodzie. Ostatnio tylko zastanawiam się jak to będzie trzeba z młodą i zakupami do góry włazić. I nadal nie mam rozwiązanej kwestii co z wózkiem, bo nikt do komórek na parterze się nie przyznaje
A my nie chcemy wywoływać ale w sobotę tż też na miłość wzięło, nie pomyslałam nawet o tym, że mogę coś przyspieszyć i może stąd te kłucia

Cytat:
Super. Ja tez chcę sobie porobić (od kilku tygodni wybieram sie w plener) w tym tygodniu skoczę do fryzjera i później strzele sobie sesje

Zosia jest już z nami
kasiek64 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 13:11   #4350
madzik2221
Zakorzenienie

Lulcia tak karmie jeszcze piersia i narazie nie zamierzam tego zmieniac.moze troszke zmniejsze jak wprowadze mlodemu posilki

Asiago szczerze wspolczuje i podziwiam ze dajesz rade.nei jedna na twoim miejscu juz by sie poddala i zalamala.trzymaj sie kobito a twoj tz....ach szkoda gadac....zalosny jest

Pam Oli cudna

Karina swietne ujecia

hej kobitki.my zaraz mykamy na szczepionke a potem moze jakies zakupy zrobimy....musimy sie rozejrzec za jakas komoda do salonu i mlodemu reczniki musze dokupic bo te co mial to wyrosl z nich

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości