|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Cytat:
też muszę iść do sklepu,ale póki co to mi sie nie chce,pewnie za jakieś 2 godzinki pójdę bo czeka mnie kaaawał drogi i ponad godzinę mnie pewnie nie będzie-tyle łażenia. czy któraś będzie może teraz piła akawkę??bo ja chyba mam ochotę więc możemy taką wirtualną wspólnie wypić ![]()
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
a aj sie umowilam na jutro na wizyte
a wlasnie, w polsce szkoly rodzenia sa platne???? w irlandii za darmo to bylo
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
ona to masz taka ciaze jak ja 1 tylko mnie 9 miesiac tak dal popalic ze uffff.....
az mam ciarki jak pomysle;/ ja do sr nie ide bo u nas darmowa i lipna jak cholera, szkoda tylko mojego czasu i tak niczego baba mnie tam nie nauczy:P a jakbym chodzila mialabym znizke przy porodzie rodzinnym 50 zl hahah nie nie nie nie mam co chodzic i sie wkurzac, baba na prawde nie przyjemna strasznie jest;/
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi się,że jak ktoś jest ubezpieczony i zamledowany w damym miejscu to jest bezpłatna.
w wawie chyba jest tak,że jak ktos nie jest tutaj zameldowany to nie ma szkoły rodzenia. ja jakos nie mam potrzeby by się zapisywać.
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas różnica wieku będzie 4,5 roku dużo ale cóż ja mogę zrobić, a teraz to bym tak nie chciałą zdecydowanie za długo to nam wyszło. Teraz to różnica jak była by 2 latka to aż nadto, jeśli będziemy mieć wogóle to 3 ale ja chce
|
|
|
#2946 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No już nie wspomnę o tym, ze jak się dowiedziała że chodzę prywatnie do lekarza co 3 tygodnie to stwierdziła że nam się w głowie poprzewracało żeby płacić lekarzowi, skoro i tak i tak będę musiała urodzić ![]() Cytat:
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na jedno- 2 spotkania bym chetnie wpadla zobaczyc jak wyglada porodowka itd- zeby wiedziec na co sie nastawiacale mi moje urwisy szaleja
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
o jojoj tu u nas w szpitalu sie zaplacza hahahaha
![]() zdzierusy wstretne! moja szwagierka tez taka durna jest!!! no tragedia doslownie, 31 lat a panienka jakby z 13 miala.... dosrala mi juz ile to ja mam par butow i po co mojemu dziecku tyle, jej dziecko to mialo pare na sezon, qlbo po co nocnik z fishera sa tez zwykle, generalnie zazdrosc jej z oczu bije strasznie, no kosmiczna jest, spojrzenie na swiat ma okropne, zawsze cos jej w kims przeszkadza.. ona jest piekna, cudna i pachnaca a w rzeczywistosci strasznie z niej brzydka kobieta
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- ja mam fajna szwagierke, urodzil sie im maluszek w czerwcu mieszjaka w stanach, wiec w sumie nie mamy kontaktu za czesto ale jak bylismy teraz w indiach to spedzilysmy razem praktycznie cale 2 miesiace. dziewczyna bardzo niesmiala ale jak juz sie zaprzyjaznilysmy to byly rozmowy na kazdy temat i smichy- chichy naprawde fajnie to wspominam
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
jak juz będę wiedziała, w którym szpitalu będę rodziła to wcześniej pojedziemy z tż obejrzeć porodówkę itd.
ja musiałabym płacić jakieś 500zł za szkołę rodzenia-wolę za te pieniądze pójśc 2x na usg i jeszcze reszta zostanie
|
#2951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2952 |
|
Rozeznanie
|
Ja też zapisałam się do szkoły rodzenia. Pierwsze zajęcia mam 4 sierpnia, ale będę jeszcze na urlopie, także idę dopiero 8 sierpnia. Niestety szkoły rodzenia we Wrocławiu są dość drogie. W moim przypadku to koszt 340 zł za 32 godziny, czyli 2 miesiące.
|
#2953 |
|
Zadomowienie
|
Ja nawet nie chcę sie zastanawiać co to będzie jak sie dziecko urodzi, bo ona razem z teściową myślą że ja wezmę całą wyprawkę po 2 siostrze tż, że przecież jej mała ma 2 lata to dla nas idealnie, ale ja nie zamierzam z tego korzystać, bo szwagierka niestety nie umie dbać o rzeczy i ciuszki tej małej wszystkie są mniej więcej w jednym kolorze szarym
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
ona24,a ile płatna ta szkoła?jesli uważasz,że ci się przyda to czemu miałabyś nie iść
tak jak napisałam, u nas to conajmnije 500zł (taka wygooglałam) więc nie ukrywam,że takiej kasy mi szkoda,żreszta i tak tz nie miłąby kiedy ze mna pójśc bo nie ma czasu-no chyba,że będą spotkania między godz 22 a 5 rano... kkkasikkk-jak Ci się udało udekorować stół przed wizytą znajomych?masz foteczkę?bo bym chciała zobaczyć
|
#2955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
A ja powiem swoje zdanie na temat sr, uwazam ze to strata czasu, pieniedzy, nie dlatego ze mi sie moja nie podobala, bo gdyby byla prywatna pewnie w 1 ciazy bym poszla, w 2 nawet noga bym nie stanela, opieki sie nauczycie same przy swoim dziecku , co z tego ze przewine lalke ktora sie nie rusza? nie wyje i nie robi sie przy tym bordowa?:P heheheheheheh
a przy skurczach zwlaszcza takich jak mialam ( przyszla polozna i tekst sie pani nie martwi bo gorzej juz nie bedzie) to ja nawet czasu nie mialam aby pomyslec co ona tam mowila, jak to bylo? oddychac oddychac? hehehehe to tylko i wylacznie moje zdanie, a przy samym porodzie bylam w takim szoku i amoku ze juz tlen musialam dostac.... nie wiedzialam jak wyglkada porod i uwazam ze to chwila najcudowniejsza i najgorsza dla kobiety, najcudowniejsza bo widzi w koncu swoje dziecko , najgorsdza bo to jakies ponizenie takie poczulam w pewnych momentach, nie przez polozne ale tak po prostu.... tak jakos dziwnie mi bylo....
|
|
#2957 |
|
Zadomowienie
|
Witam serdecznie i od razu przepraszam, ze wczoraj tak przepadłam. Piję właśnie eksperymentalną kawę z dodatkiem kakao, cynamonu i cukru waniliowego oraz spienionego mleka.
OlusiaS nas nikt nie naciskał na dziecko choć niedługo wybije 6 rok bycia małżeństwem a w metryczce 34lata już stuknęło pół roku temu. Po prostu moim jak i tż rodzicom było to na rękę, ze nie mamy dzieci. Moja mam cieszy sie z faktu, ze u nas dzidzia się pojawi, ale teściowa wręcz odwrotnie - ma już gromadkę wnucząt poza tym nienawidzi dzieci. Bliscy znajomi wiedzieli, ze wcześniej poroniłam i ze się leczę. I choć samo zaciążenie to wpadka, bo mieliśmy jeszcze poczekać miesiąc zanim się zaczniemy starać to dziecka pragnęliśmy już od kilku lat. ela3010 masz całkowitą racje to nie powinno nikogo interesować. Moja znajoma zaszła w ciażę jeszcze przed ślubem - ślub planowali ale obydwoje wówczas nie pracowali i czekali na polepszenie sytuacji finansowej. Wszyscy oczywiście mówili, ze wpadka. Ją to drażniło, bo twierdziła, że skoro i tak planowali wspólne życie to również posiadanie dzieci - myślę tak jak ona, może samo poczęcie było wpadką, ale chęć posiadania dzieci nie. Uważam, ze totalna wpadka jest wówczas kiedy dziecka się nie chce. I tak samo jest ze mną - samo poczęcie to wpadka - ale dziecko było chciane i oczekiwane od dłuższego czasu. dygotka nie ma sprawy - znalazłam przypadkiem i pomyślałam o Tobie magolina ja też bym o to czy ktoś dzidziusia planował czy nie nie zapytała - to zbyt intymne pytanie. A propos wpadek to ja i tż też jesteśmy z wpadki, ale takich mega. Obydwoje byliśmy dziećmi niechcianymi. Resztę sobie dopowiedzcie. dominej ja wykonuję tylko ćwiczenia przygotowujące do porodu i uśmierzające dolegliwości bólowe np. kręgosłupa. Przed ciążą ćwiczyłam nieregularnie wiec teraz wolę sie nie forsowac. Bliźniacza ciąża niesie za sobą większe zagrożenie, ale nie jest traktowana jako zagrożona dopóki nie pojawi się jakaś patologia, czyli tak samo jak w ciąży pojedynczej. O patologiacg ciaży wiem za dużo i ta wiedza teraz mi przeszkadza - lepiej nie wiedzieć |
|
|
|
#2958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Znalazłam tą gazetę http://baby-online.com.pl/mamo_to_ja...ykul,9061.html jak nie zapomnę to postaram sie zeskanować ten artykuł i wam pokaże
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
aczkolwiek dla ciezarowek te spotkania sa fajne bo spotyka sie czlowiek z innymi przyszlymi mamami , moze sobie pogadac, posmiac sie, porownac i tak dalej...to dla mnie fajny plus sr.
|
|
#2960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. W ten weekend u mnie na stole królował kolor zielony i niebieski. Naśrodku był wielki kielich ze świeczką okrągłą zieloną (udało się nam kupić ostatnio w almi deco, bo były wyprzedaze 50% Oczywiście białe talerze. I tyle ![]() Za tydzień znowu mamy znajomych Tym razem kolacja na tarasie, więc chyba wymyślę coś podobnego, ale jeszcze zobaczymy, bo u mnie na 5 piętrze wiatry jakbym mieszkała na kasprowym
Edytowane przez kkkasikkk Czas edycji: 2011-07-04 o 11:21 |
|
|
|
|
#2961 |
|
Zadomowienie
|
glamourous szkoły rodzenia są niestety płatne.
dygotka nie wiem czy tak z ulicy wpuszcza Cie na porodówkę - nie liczyłabym raczej na to. A co do kasy to w sumie mam takie samo zdanie. Dla mnie taka szkoła jest po prostu stratą i czasu i pieniędzy, bo o porodzie wiem prawie wszystko. Widziałam kilka porodów na żywca, orientuję się czego mam się spodziewać. Moja siostra do szkoły rodzenia chodziła sama, a po porodzie stwierdziła, ze wiedza jaką tam przekazywali wcale jej się nie przydała. Podczas skurczów wcale nie pamiętała o tym jak ma się zachowywać prawidłowo - instynkt załatwił wszystko. Nie jestem przeciwna zdobywaniu wiedzy, ale tę wiedzę można pozyskać w tańszy sposób, bo szkoły rodzenia mają zbyt wygórowane ceny. |
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
kkkasikkk to jak bedziesz nastepnym razm robiła imprezę to zrób zjd dekoracjom
![]() w almi sa wyprzedaże?to jutro pójdę marzą mi się lniane serwetki biała-czy szare lepiej? i rózne takie pierdoły ...ale cóż....
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
chawa jestem tego samego zdania
![]() przy skurczu o oddychaniu sie nie mysli, kobiecy organizm sam zalatwia te sprawy ....
|
|
#2964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://ekomama.pl/index.php?option=c...ykuy&Itemid=29 http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_str...o_21012010.pdf http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_str...k_24092010.pdf
|
|
#2965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najgorsze zew to baba co ma 60 lat !!!! nie zadna mloda, glupia dziewucha, tylko babka co niedawno 60 lat skonczyla.... na szczescie tżet stanał, chyba po raz 1wszy od jakiegos czasu, na wysokosci zadania i wczoraj byl boski i cudowny.... ugotowal, posprzatal, przytulil.... faknie bylo wiedziec ze jest
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
Chawa mój lekarz pracujący w jednym z warszawskich szpitali powiedział,że położna powinna mnie oprowadzić właśnie,ze tak powiem jak przyjdę prosto z ulicy.Sama byłam strasznie zdziwiona.
|
#2967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najgorsze ze to baba co ma 60 lat !!!! nie zadna mloda, glupia dziewucha, tylko babka co niedawno 60 lat skonczyla.... na szczescie tżet stanał, chyba po raz 1wszy od jakiegos czasu, na wysokosci zadania i wczoraj byl boski i cudowny.... ugotowal, posprzatal, przytulil.... faknie bylo wiedziec ze jest
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co tam sie na zapas stresowac, tez sie mnostwo naczytalam o zagrozeniu przy jednym lozysku- jest cos takiego jak zespol podkradania, jedno dziecko rozwija sie kosztem drugiego bo idzie do niego przez lozysko wiecej krwi... zagrozenie ogromne, ale nie moge sie na zapas martwic
|
|
#2969 |
|
Zadomowienie
|
ggoraa mi najbardziej podoba się to, ze do porodu można wziąć kogo sie chce i to bez szkoły rodzina - nie tak jak było wcześniej. Dla mnie oczywiście to bez znaczenia, bo czy tak czy tak tż mógłby być obecny podczas porodu, ale przynajmniej nie będę się obawiać, że ktoś nadgorliwy robiłby problemy
Ja uciekam zrobić szybki obiadek i będę się zbierać do lekarza - do wieczora |
|
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.