|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Optymistka
Wiadomo¶ci: 942
|
![]() Pozycja cia³a podczas mycia w³osów a zawroty g³owy
Mo¿e troszkê g³upie pytanie.. Ale tak siê ostatnio zastanawia³am..
![]() Kiedy¶ my³am w³osy podczas wieczornych k±pieli, ale od jakiego¶ czasu myjê rano, bo pó¼niej lepiej mi siê uk³adaj±. Na stoj±co, nad wann±, pochylam g³owê na dó³, namocze w³osy, na³o¿ê szampon, p³ukam, pó¼niej od¿ywka i znów p³ukanie - ca³kiem normalne czynno¶ci. Pó¼niej zawijam w³osy w turban. Jednak co mnie niepokoi - otó¿ praktycznie za ka¿dym razem po myciu w³osów zaczyna mi siê strasznie krêciæ w g³owie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 692
|
Dot.: Pozycja cia³a podczas mycia w³osów a zawroty g³owy
Nie jest to normalne, zw³aszcza je¶li trwa tak d³ugo (30 min) i w dodatku po³±czone jest z nudno¶ciami. Sama mam problemy z zawrotami g³owy natury neurologicznej. My¶lê, ¿e powinna¶ porozmawiaæ o tym z lekarzem.
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 420
|
U mnie by³o to spowodowane stresem/przemêczeniem itp. Ale nigdy nie trwa³o to a¿ 30 min, raczej sekund i bez nudno¶ci. Do lekarza, ale ju¿!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 815
|
Mycie g³owy nad wann± jest niesamowicie obci±¿aj±ce dla krêgos³upa, to po pierwsze, a po drugie nienaturalne u³o¿enie cia³a i g³owy mo¿e dawaæ takie efekty tzn. zawroty g³owy i omdlenia, wiele osób tak ma. Nie wiem czy to jest problem do rozwi±zania przez lekarza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 809
|
Zawsze myjê w³osy w takiej pozycjii i zawroty g³owy, mroczki przed oczami i ogólne z³e samopoczucie pojawia³y siê okresowo tylko wtedy, gdy akurat moje zdrowie by³o w gorszej kondycji. Na codzieñ mi siê to nie zdarza...
Wiêc co¶ w tym jest... Mo¿e nie jest to od razu problem natury neurologicznej ale warto przyjrzeæ siê bli¿ej swojemu zdrowiu czy nie jeste¶ ostatnio bardziej przemêczona, zestresowane, przeziêbiona. Inna sprawa, ¿e zawroty g³owy to te¿ czêsty problem przy problemach z ci¶nieniem-a taka pozycja cia³a wywo³uje nap³yw krwi do mózgu. Jak masz w domu aparat do mierzenia ci¶nienia to zmierz w chwili takiego ataku, przypomnij sobie czy nie zdarza Ci siê to te¿ w innych sytuacjach, czy nie wywo³uje tego okre¶lony typ pogody (który nasila zmiay ci¶nienia krwi)
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Równie¿ myjê w³osy w opisanej przez Ciebie pozycji i nigdy nie zdarzy³y mi siê zawroty g³owy.
Jak napisa³a poprzedniczka w takiej pozycji krew nap³ywa do mózgu, a kiedy siê gwa³townie prostujemy - odp³ywa i byæ mo¿e wtedy mog± wyst±piæ zawroty g³owy, które trwaj± kilka sekund (ja tak mam czasami kiedy np. gwa³townie wstanê z ³ó¿ka), ale w Twoim przypadku (zawroty trwaj±ce 30 minut + nudno¶ci)... nie wydajê mi siê to normalne ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 881
|
Ja rowniez myje tak jak opisalas i problemow nie mialam nigdy. a czy zdarza sie to tylko i wylacznie przy myciu wlosow? jak sie schylasz wkladac buty np. to juz nie? Moze warto byloby wyniki sobie zrobic? A byc moze to kwestia cisnienia.
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 437
|
Cytat:
je¶li odpowiednio siê stanie, ¶rodek ciê¿ko¶ci przesuwa siê i ca³y ciê¿ar cia³a nie spoczywa na krêgos³upie.
![]() |
![]() |
#9 |
goni±ca w³asny ogon..
Wiadomo¶ci: 5 796
|
Przez kilka ³adnych lat codziennie my³am w³osy w ten sposób. Zero problemów z krêgos³upem i zero zawrotów g³owy.
Zdecydowanie - sio do lekarza! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 390
|
Je¶li myjesz w³osy rano, to pewnie jeste¶ jeszcze przed ¶niadaniem. Mo¿e za bardzo przemêczasz g³odny organizm? Czasem zdarza mi w ten sposób myæ g³owê, ale nie miewam takich dolegliwo¶ci...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.