|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Cytat:
![]() Psinka tak zawsze leży, boje się że jak dzidzia się pojawi na świecie będzie tak chciała leżeć. Muszę ją jakoś od tego odzwyczaić, bo jak na razie to ona jest oczkiem w głowie.
|
|
#3002 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=magolina;27920898]
Oooo witaminko Ty już masz dziś połówkowe a ja dopiero za tydzień trzymam kciuki ![]() tak, ale ja jutro na 9 normalna wizyta, a potem czekam do 28.08 nie doczekam się
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#3003 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie ....
Już 3 dzień męczy mnie zgaga Kurcze nie wiem co mam kupić, zaraz wybieram się do apteki a nie wiem co mam kupić. Ponoć jakiś syrop jest dobry, ale nie pamiętam jak on się nazywa
|
#3004 |
|
Raczkowanie
|
Na zgagę - która mnie tez męczy niemiłosiernie - pomagają podobno migdały, albo mleko popijane malutkimi łyczkami... Ale mnie tylko RENI do ssania pomaga
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy czym przy syropie- zwlaszcza anyzkowym sie czulam jakbym klej do tapet pila ( a mietowy- rozwodniona paste do zebow)- a przy tabletkach- jakbym krede jadla
|
|
#3006 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
chciałbym się do was przyłączyć aktywnie, bo cały czas was podczytuję . Mam teraz więcej czasu, bo jestem na L4 i samopoczucie pozwala mi już więcej siedzieć. Mam na imię Gosia, mam 26 lat i jestem w pierwszej ciąży, dzisiaj zaczynam 21 tc. Jestem po badaniu połówkowym w 18+2 tc i będę miała dziewczynkę. Mieszkam z mężem w Krakowie ale pochodzę z podkarpacia, a widze ze was sporo jest z podkarpackiego. W sierpniu będziemy mieli 2 druga rocznice ślubu a parą jesteśmy juz ponad 10 lat Kiepsko znosiłam ciąże do mniej więcej 16 tc. Jak mi mineły nudności i wymioty ze względu na hormony, odezwały sie moje problemy gastryczne z którymi walcze cały czas, niestety teraz tylko dietą, bo leki odpadają. Czasem męczę się okropnie, bo nie mogę jeść surowych owoców i warzyw a truskawki, czereśnie, morele tak kuszą. A jak juz na coś się skusze to później cierpię . Na szczęście jest już coraz lepiej i pomału odrabiam kg stracone w I trymestrze. Ale sie rozpisałam... mam nadzieję, że nie będziecie miały mi tego za złe. |
|
|
|
#3007 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O matko, to może jednak reni kupię. Ja po wszystkim anyżowym mam odruch wymiotny
|
|
#3008 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
hej Gosiu
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
![]() wlasciwie tylko mietowa ![]() http://www.gaviscon.pl/pregnancy/index.php
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-07-04 o 13:23 |
|
|
|
|
#3010 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
smacznego
![]() swoja droga a propos gavisconu- w poprzedniej ciazy na watku mamusiowym dziewczyny sie skarzyly ze tztowie im wyjadaja zapasy slodyczy, nutelli i innych przysmakow. a moj slodyczy nie lubil wiec mi nie wyzeral za to zawsze mi wypijal moj gaviscon bo lubil to uczucie swiezosci
|
#3012 |
|
Rozeznanie
|
Temat zgagi mam opanowany bo moje dolegliwości tak się m.in objawiają, w ciąży bezpiecznie można brać
-Renne - Ranigast 75g - mi zalecił gastrolog Gaviscon wypróbuję, bo gdyby robił to co obiecuje ulotka, był by dla mnie wybawieniem a z tradycyjnych metod neutralizujących kwas: - mleko, lub cokolwiek mlecznego, - migdały bez skórek, - rumianek (może uczulać) - moim faworytem jest ziołowa ekologiczna herbata dla żołądkowców http://www.ekoizdrowie.pl/index.php/...duct,nr,9.html ja ją kupuje w sklepach z żywnością ekologiczną. Skład ma dozwolonych w ciąży ziół. Z tej serii jest jeszcze typowa na zgagę ale tam są zioła, których nie można w ciąży. |
|
|
|
#3013 |
|
Raczkowanie
|
mszpilka witamy
dzięki dziewczyny, chyba rzeczywiście zrezygnuję z tej położnej. Powiem tż żeby miał ze sobą ze 300 i się w razie co po cichu da jakby była taka potrzeba. ![]() dygotka patrzyłam na cenniki i na Żelaznej chcą też 1500 za indywidualną opiekę położnej; a na Karowej 1.200 http://www.szpitalzelazna.pl/poradnik-pacjenta/cennik http://www.szpitalkarowa.pl/cennik.htm więc ceny są bardzo porównywalne. Ale jak mówię, raczej przeznaczę tą kasę na wyprawkę dla dzidziusia, np na wózek ![]() Jeszcze raz dzięki za pomoc w podjęciu decyzji |
|
|
|
#3014 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() My dziś jedziemy na USG połówkowe trzymajcie kciuki może i ja sie dowiem wreszcie co mam w środku heh Ale mnie w nocy dzidziol kopał chyba mu sie chrapanie taty nie podobało heheh pierwszy raz tak dużo razy pod rząd było tak to do tej pory raz albo dwa było ![]() To lece papatki
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie tez ciesze bardzo ze jutro mam ta wizyte bo kurcze dzidziek z prawej rusza mi sie z 6 razy tyle co ten z lewej- co chwila sie kotluje, a ten drugi to 1-2 razy dziennie cos tam puknie- i to tez raczej po srodku brzuszka niz po swojej stronie...juz sie martwie czy to nie ten zespol podkradania albo inne paskudztwo
|
#3016 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() i żeby maluszek pokazał co ma między nóżkami
|
|
|
|
|
#3017 |
|
Zadomowienie
|
gosia witaj kochana, ja jestem z podkarpacia
![]() ja już naszykowana do gina ale jeszcze muszę jakąś godzinkę poczekać na męza, jest w pracy, wyrwie się na te 2, 3 godzinki i potem znowu do pracy. Dziewczyny chodziłyście na usg z tżtami i pociechami starszymi?, my tak idziemy ale nie wiem czy lekarz tego nie skomentuje .
|
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
Mszpilka witaj i pisz często
Sporo nas z Podkarpacia jest Ja, Domi7ks, Chawa, Ela, Basiula, Ona (chyba dwie Ony? )Na moim poprzednim wątku tylko jedna mama była, a teraz jakiś wyż demograficzny na Podkarpaciu chyba się szykuje![]() Ela, ja zawsze na wizyty chodzę sama. Mój Mąż to nawet zdjęć z usg nie chce oglądać i tylko pyta czy wszystko ok On by padł na zawał na takiej wizycie![]() Basiula, za wizytę. Jak tam sytuacja w domu? Twój mąż już wrócił? Kiedy wyjeżdża znowu?
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-07-04 o 14:00 Powód: dopisek |
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na Karowej to wiem gdzie szukać,proszę http://www.szpitalkarowa.pl/pieleg.htm podkreślam,że to dla osób ubezpieczoneych.nie wiem czy dla nieubezpieczonych ceny sa takei same
|
|
#3020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
No to czekamy na wiesci i moze foto ![]()
|
|
|
#3021 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3022 |
|
Zadomowienie
|
Szlak mnie trafi.
Nie chce kolejny raz placic za usg 250 zl , wiec zadzownilam do nfz czy w naszym miescie mozna na kase chorych ( powiedziano mi , ze nie mozna, ale chcialam sie upewnic).... no i chyba sie okazalo ( jutro bede wiedziec), ze moja ginekolog jest w stanie na kase chorych przyjac!!! Jesli wyjdzie , ze tak, no to milo z jej strony , ze za kazdym razem wysylala mnie prywatnie na badania- czy to krwi, czy usg- majac mozliwosc zrobic to na nfz.... mam nadzieje, ze sie okaze, ze nie przyjmuje na kase chorych, bo mnie szlak trafi, ze taka podla malpa z niej by byla. JEszcze ostatnim razem jak sie pytalam o usg panstwowo to mi powiedziala, ze jej kolega robi tzw kursy- czyli zbiera pacjentki i za darmo usg robia studenci medycyny... nic nie powiedziaal, ze mozna do niej isc na nfz- to albo wyjatkowo wredna malpa, albo faktycznie nie robi na nfz... pokrecilam troche,ale mam nerwa okropnego....w sumie zostalo mi u niej mniej wiecej 4 wizyty do porodu- no i teraz co, placic za kazda wizyte 80 zl plus badania czy jesli wyjdzie na jaw, ze robi za darmo na nfz- isc tam??? tak troche glupio, poza tym moze przestac wystawiac mi l4. Sama nie wiem co robic.
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
w każdym bądź razie koleznaka opłacała położńą,ale nie byął to kwaota 1500 zł.w wawie.
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoja droga chamowa naprawde ze takie cos ma miejsce... ja bylam u gina na kase chorych - ale to ten co mi powiedzial ze calej ciazy na nfz sie nie da chodzic i za usg w 2 i 3 trymestrze bede musiala placic podwojnie....no i naciagal mnie na dodatkowe badania prywwatne- tzn ta kolposkopie czyli badanie wykrywania raka szyjki macicy. wiec zrezygnowalam z tego gina ale w druga strone- chodzisz prywatnie i ze ci nie powie zebys przyszla na jakies tam badani ana nfz??????skandal moj gin do ktorego chodze prywatnie ponoc jest taki (tylko ze on na nfz nie przyjmuje, za to pracuje w szpitalu) ze kaze przyjsc do szpitala na dodatkowe usg czy cos- juz na koszt nfz. ciekawa jestem jak to pojdzie bo jutro wizyta no i wypadaloby sie jakos umowic na to polowkowe- a w szpitalu ma na pewno lepszy sprzet moim zdaniem zapisz sie na nfz- tylko jedna sprawa, moga ci zwlekac z terminem, ja jak sie ostatnio rejestrowalam to musialam czekac chyba ze 3 tygodnie
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-07-04 o 14:58 |
|
|
|
|
#3025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny a słyszałyście o tym przypadku bo sąsiad mi wczoraj opowiadał że mówili w tv albo pisali w internecie o jakiejś kobiecie co zaszła w ciąże i jak była w 2 miesiącu to zaszła ponownie w ciążę (no może piszę nie zrozumiale ale mam nadzieję, ze wiecie o co chodzi) no i lekarze teraz mają problem co zrobić bo wiadomo dzieci się inaczej rozwijają i jak przyjdzie termin porodu to to drugie dziecko będzie miało 7 miesięcy. Obiło wam sie to o uszy? Pytam z ciekawości
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chce mi sie wierzyc- 2 miesiace???? znaczy czytalam ze byly blizniaki pochodzace z 2 roznych stosunkow- ale raczej w odstepie kilku dni ale nie tygodni...czytalam o porodzie blizniaczym- ze jakos 1 dziecko wyjeli a drugie sie po kilku tygodniach urodzilo ale o czyms takim to nie
|
|
#3027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do tej ciazy to slyszalam o kilku takich przypadkach : http://www.we-dwoje.pl/dwie;macice;i...kul,19973.html
|
|
#3028 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cos mi sie o uszy obilo ale nie pamietam dokladnie
|
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: chociaż tutaj kobieta zaszła w drugą ciążę po 2,5 tyg. od pierwszej a nie po 2 m-cach. Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-07-04 o 15:33 Powód: dopisiek |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

.

trzymam kciuki 
nie doczekam się
Kurcze nie wiem co mam kupić, zaraz wybieram się do apteki a nie wiem co mam kupić. Ponoć jakiś syrop jest dobry, ale nie pamiętam jak on się nazywa
. Na szczęście jest już coraz lepiej i pomału odrabiam kg stracone w I trymestrze.