|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
A z Wojtkiem to lepiej smigaj do lekarza, zeby sie nie okazalo, ze ma jakis wstrzas, tak jak Sanrze sie przytrafilo ![]() Elu, pieknie sobie radzicie ![]() ![]() Zebra, jak piaskownica bedzie gotowa, to prosimy o fotki ![]() Nie ma co czytac, to ide spac ![]() ![]()
![]() |
#3062 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Gucia fotki napewno będą
![]() Faktycznie cisza dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ja juz w pracy... hehe.. dzis odbieram Sandre ze zlobka, to i godziny trzeba wyrobic ![]() ![]() Takze dzis prosze ladnie i duzo pisac, zebym miala co czytac ![]() ![]()
#3064 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A wy piszcie piszcie,pogoda znowu nie nastraja więc chyba znów w domu zostaniemy ![]() Tż dziś na nockę,a teraz pojechał na fuszkę ![]() ![]() Oli od 2 dni je sama ![]() ![]() A ja?hmmm pogoda do ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3065 |
Zadomowienie
|
ja tylko na chwilke, bo zdycham. moje dziecie wczoraj juz nie wymiotowalo, zrobila dwie luzne kupki.i dzi czuje sie dobrze. za to ja masakra;/ wymioty w nocy i teraz herbata sie nie przyjela;/ ide sie polozyc, poki tz wzial mala na zakupy. a potem idzie na 2 zmiane, nie wiem jak dam rade;/
#3066 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
[QUOTE=aniulka8204;2788267 4 położna ma być dopiero w poniedziałek a w szpitalu zapomniałam żeby mi pokazały jak się pięlęgnuje siusiaczka położna mi powiedziała przez telefon że nic tam nie ściągać nie naciągac tylko lekko odchylić przy kąpieli i podmyć siusiaczka [/QUOTE] teraz chyba za wcześnie Cytat:
tak jak napisała Joaska - delikatnie, ale ja bym chyba poczekała z tym jeszcze ze dwa tygodnie u nas TZ nie chce - choć powinien wiedziec - choć jak sie zastanowię to moze on sie boi że zbyt mocno to zrobi Cytat:
a teściowa - jak jej sie nie podoba to niech posprząta - moja mi kiedyś powiedziała, ze krakowskie przedmiescie powinno yc posprzątane - ![]() Cytat:
jak ja sobie pomyśle ile ja to mnie ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3068 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() u nas jakos leci...pogoda zaplakana wiec ja na ta wilgoc chodze i czuje sie jak 70-latka...nie ma to jak byc mlodym ![]() A André od wczoraj zasmarkany a dzisiaj rano w lozeczku zaczal cos pokaszliwac wiec humor mam do kitu... ![]() Malz poszedl dzisiaj juz do pracy ![]()
#3069 |
Zakorzenienie
|
Asioczka dużo zdrówka!
Marta mój potfór się bawi , a ja kukam na wizaz ![]() Gucia mnie też czeka nudny dzień... gdzie to k... słońce? Ech... Chyba, że Tż weźmie z pracy papiery to chcemy iść poszukiwać pralki- wtedy bym ruszyła się z popołudniu z Piotrusiem z domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3070 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i witaj ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3071 |
Zakorzenienie
|
Zeberko face podpowiedział mi że masz dzisiaj urodzinki
![]() ![]() a to wirtualne kwiatuszki dla Ciebie ![]()
ślubowaliśmy - 20.09.2008 ![]() Wojtuś - ur. 06.12.2009 ![]() Ewunia - ur. 10.01.2013 ![]() Edytowane przez gochaa_p Czas edycji: 2011-09-13 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Zakorzenienie
|
Gochaa o ten fejsik przebiegły
![]() Dziękuje za życzenia ![]() Gucia hmmm ,ale ja mam tyle sprzątania, że wstyd będzie jak tego nie rusze, więc będe musiała udawać chociaż, że sprzątam hihi:P |
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Zakorzenienie
|
Zeberko, wszystkiego najlepszego w takim razie
![]() A u mnie... uwaga, uwaga, mam co robic ![]() ![]()
#3074 |
Rozeznanie
|
elalank - poszukaj choćby na allegro. Dziewczyny wystawiają używane. Można je też czasem znaleźć na ciucholandzie, między zasłonami, obrusami. Nikt nie jarzy, że to chusta. Znam historie, że dziewczyny za 10zł kupiły chustę wartą 400zł... No ale to już trzeba mieć naprawdę szczęście. I nie dobijaj mnie z tymi kilogramami... Proszę
![]() ![]() asioczka - współczuję przejść. Dobrze, że już z małą lepiej a Tobie życzę szybkiego powrotu do zdrowia ![]() kate - jak tam Wiktor się ma po upadku z łóżka??? suonko - teściową się przejmujesz??? Olej to, że tak brzydko powiem ![]() gochaa - a Wojtuś jak się ma??? zebra - dzięki za komplementy ![]() ![]() gucia - postaram się z pisaniem, co by Ci czas zająć ![]() marta - na pewno woli jeść sama. Teraz z tych naszych dzieci to takie zosie samosie ![]() magda - wysłane ![]() karenina - gdzie byłaś jak Cię nie było ![]() ![]() gucia - no nie wiem czy zebra może tak spokojnie na necie siedzieć. Jak pralki nie ma, to co włączy, żeby było, że coś robi a nie siedzi na necie tylko i wyłącznie??? ![]() zebra - w takim razie Spełnienia Marzeń, mniej problemów z AGD i pociechy z chłopaków!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Moje dzieciaki się bawią w plac zabaw, ja piję kawkę i odpisuję. Pogoda u nas też do kitu ale nie narzekam. Właśnie, ktoś pytał mnie o atrakcje w Ustroniu. Skleroza - nie pamiętam kto. W każdym razie: Ustroń - hmmm... można wyjechać wyciągiem krzesełkowym na Czantorię (tam są różne atrakcje,np.całoroczny tor saneczkowy itp). Można też pojechać sobie na górę Równicę. Tam też atrakcje typu tor saneczkowy, trampoliny, knajpka, żeby coś zjeść... W sumie nie wiem co jeszcze ciekawego w samym Ustroniu. Tak, Leśny Park Niespodzianek to na pewno radocha dla dzieci. Można tam kupić ziarenka i karmić sarenki. Są tam takie małe domki, w których ruszają sie postaci z bajek, a lektor bajkę opowiada, jest plac zabaw, pokazy lotów ptakó drapieżnych - fajnie. Wisła - możecie zobaczyć skocznię, odwiedzić muzeum Małysza albo takie regionalne, zjeść ciacho mistrza AM AM w cukierni, zwiedzić zamek prezydencki, połazić po deptaku, karuzele są... Istebna - to już jakiś kawałek od Ustronia ale gdzieś tam przy drodze zrobili fajny akacjowy plac zabaw http://bielskobiala.gazeta.pl/bielsk...lac_zabaw.html W Hermanicach przed Ustroniem po prawej stronie jest taki mały park dinozaurów http://parkdinozaurow-ustron.pl/. Nie wiem kiedy dokładnie będziecie ale jakoś w lipcu ma być uruchomiony taki park rozrywki w Ochabach - to jest jak się jedzie z Katowic na Ustroń, przed Skoczowem http://www.dream-park.pl/pl/rozrywka. No i w Inwałdzie jest park miniatur i dinozaury ale to też kawałek drogi już... Oki, lecę do dzieciaków. Szkoda mi było zakładać tych wielorazowych pieluch od szwagierki (niech ma sobie mały dzidziuś nowe pieluszki) więc założyłam pieluchę tetrową i majtki. |
![]() ![]() |
![]() |
#3075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
TO ja pytałam, dzięki. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3076 |
Rozeznanie
|
Tak mi się wydawało Gosiu, że to Ty. Na wyciąg na Czantorię to by się przydała chusta - tak byłoby chyba najbezpieczniej. Na górze Żar byłam lata temu. Nie wiem jak teraz tam jest. W każdym razie jak już góra Żar, to wybierzcie się nad jezioro żywieckie.
![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- elalank - z ciekawości wpisałąm na allegro chusta tkana i wyskoczyło mi mnóstwo odpowiedzi i między innymi takie chusty, nowe, bardzo tanie. Mam nadzieję, ze mimo ceny, bardzo dobre. Najważniejszy to splot skośno-krzyżowy ale taki chyba mają, bo napisane, ze rozciąga się po skosie... http://allegro.pl/chusta-tkana-exoti...678595872.html. A tu ogólny link http://allegro.pl/listing.php/search...Mozilla-search. Aż mi się zachciało takiego dzidziusia ponosić w chuście. Już w lipcu ponoszę od szwagierki ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Pisałam ostatnio, że jak ja piszę, to cisza na wątku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3078 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zeberko 100lat ![]()
![]() |
#3079 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3080 | |
Zakorzenienie
|
Serio? Fajnie by bylo...mi nie przeszkadza jak jest zimno czy cos - przeciez mozna sie ubrac i na spacer tylko zeby chociaz nie padalo... ![]() ![]() A to tu to tam... ![]() Grunt to fakt, ze nie mialam internetu wiec nie bylo jak do was zajrzec...udawalo mi sie zlapac sygnal od sasiada, ale to tylko w samym oknie w kuchi i to w pozycji lezacej na blacie...raz tak sprobowalam, ale po napisaniu jednego maila noga prawie mi odpadla i wolalam tego nie powtarzac... ![]() Cytat:
Moment moment, przeciez pisalas, ze cos udalo ci sie znalezc do popracowania... ![]() ![]() ![]() wszystkiego naaaaaaaaaajlepszego duzo zdrowka pociechy z obydwu Twoich mezczyzn ![]() ![]() ![]() Maly spi, ja zrobilam juz pazurki....na dosc nietypowy cudny niebieski kolor ![]() ![]()
![]() |
#3081 | |
Zadomowienie
|
Melduję się i ja
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tżt coś wspominał ale nam się do bagażnika już nie zmieści ![]() Zeberko sto latek a przedewszystkim SPOKOJU i żeby się wszystko ułożyło tak jak sobie życzysz ![]() ![]() ![]() ![]() Dobra zmykam bo mnie wybiłyście z rytmu pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pazurki pokazuj, pokazuj ![]() Ja dzis tez mam niebieskie i o dziwo, nikt mi jeszcze zadnego komentarza nie rzucil ![]() ![]()
![]() |
#3083 |
Rozeznanie
|
gucia - tak, sprzątałam u Mi w szafie i jak już skończyłam i byłam taka uradowana i nawet zaskoczona, że wszystko się pomieściło, przypomniałam sobie, że przecież robiłam ten porządek, bo w łazience cały kosz z wypranymi rzeczami od Mi stoi i nie miałam gdzie ich włożyć... No i teraz mała śpi a później znów się biorę do robot, tylko nie wiem gdzie to wszystko upcham...
![]() karenina - chciałabym Cię widzieć piszącą w tej pozycji... To musiało naprawdę ciekawie wyglądać... Zdjęcia wrzucaj ofcourse ![]() Biorę się za drugie danie i ogarnąć kuchnię muszę ale będę zaglądać. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3084 |
Zadomowienie
|
I jeszcze chciałam Wam napisac jakiego mistrza ma mój tżt. Wczoraj zrobiłam pranie i już nie zdążyłam powiesić i dzwonie mu teraz żeby jeśli nic nie robie ( a nie robi chyba że siedzenie na necie można nazwać robotą
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie w takiej sytuacji dziecko powinno byc wziete do szpitala na obserwacje kilkudniowa, ale jesli nic sie nie dzieje to ok. Generalnie mielismy tym razem duzo szczescia, ale jesli teraz Sandra by sie uderzyla w glowke w najblizszym czasie, to powinnismy od razu jechac do lekarza, bo to jeszcze jest bardzo swieze ![]()
![]() |
#3086 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jakie niebieskie masz?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Moje pazureski...z serii p2 Sun City...sun city nagellacke.jpg wszystkie mam i sa super... ![]() To jest ten lakier p2 sun.jpg I wyglada tak IMG_4647.jpgIMG_4646.jpgIMG_4645.jpg Bonusik - André daje mamie "delikatne" sygnaly, ze juz sie najadl... ![]()
![]() |
#3087 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jezioro Żywieckie - -dobry pomysł zwłaszcza że mój mąż i kolega z którym jedziemy to zapaleni wędkarze :P ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3088 |
Rozeznanie
|
kate -
![]() karenina - pazurki fajne, choć ja wolę bez perły. Bo te są perłowe??? Chyba dziś też pomaluję ale na miętę lub czerwień. Zastanawiam sie też nad tym hybrydowym wciąż... Andre wcale nie wygląda jakby właśnie coś zjadł. Raczej jakby mu mama jeść nie chciała dać ![]() gochaa - cieszę się, że mogę jakieś pomysły podsunąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3089 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Hmm...nie, nie sa perlowe raczej...tak troche moze....ale maja drobinki ![]() Cytat:
No to sie wydalo.... ![]() Czekam az maly sie obudzi, zjemy deserek i idziemy na spacer i male zakupki... ![]() A i zapomnialam - zapiekanka z kaszy jaglanej Konspi jest pyyyyszna!! ![]() Robilam juz kilka razy i za kazdym razem mialam napisac...malz, André i ja jemy az sie uszy trzesa ![]()
![]() |
#3090 | |
Zadomowienie
|
heloł
![]() Z nowych wiadomości to odpadł Ali dziś pępek ![]() Cytat:
![]() a czy splot płócienny to to samo co skośno-krzyżowy?? ![]() Bo przed chwilką właśnie zakupiłam i tam była informacja o takim splocie ![]() A z tym ciuchlandem to serio???? za 10 zł???? ale byłoby super!! ![]() ![]() Zebra- 100 laaaaaaaaaaaaaaaaaat sto laaaaaaaaaaaaaat ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-07-04 o 13:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.