Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać cz.X - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-04, 11:37   #301
Asienka187
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;27919246]co to jest to t-mobile? to jakaś nowa sieć?[/QUOTE]

Operator komórkowy, należy do Deutsche Telekom. Z tego co wiem to działają w wielu krajach. Nawet w USA. U nas przejęli Erę.
Stary 2011-07-04, 11:41   #302
Charmain
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Nowa nazwa "Ery"
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 11:43   #303
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

aha
dzięki
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 11:44   #304
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
Operator komórkowy, należy do Deutsche Telekom. Z tego co wiem to działają w wielu krajach. Nawet w USA. U nas przejęli Erę.
Sa miedzynarodowi Wiec tak, dzialaja wszedzie. I efekt tego taki, ze jak bede miala jakas funfele z UK ktora tez ma T-mobile i nawet ich starter kupiony w kiosku mam do niej nielimitowane rozmowy No co ja na to poradze ze ciesze sie jak dziecko z tego co mi zaoferowali po tym rebrandingu

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców
Czas edycji: 2011-07-04 o 11:46
SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 11:50   #305
Hortencja
Zadomowienie

A Heyah to jeszcze istnieje?

2 more months...
Hortencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 11:55   #306
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hortencja Pokaż wiadomość
A Heyah to jeszcze istnieje?
Istnieje, bedzie zupelnie oddzielna marka.
TakTak bedzie natomiast submarka/nazwa oferty
Cytat:
Marka Era zniknie włąściwie z dnia na dzień (nazwa firmy się nie zmieni, ale wszystkie materiały, ulotki, startery, cała identyfikacja wizualna firmy będzie brandowana marką T-Mobile, a stroną internetową operatora będzie T-mobile.pl) natomiast marka Tak Tak (istnieje od czerwca 1998 r.) pozostanie jako submarka/nazwa oferty. Natomiast zupełnie osobną marką pozostanie Heyah (wprowadzona w marcu 2004 r.).

Jak mówi Wojciech Kliniewski, dyrektor departamentu sprzedaży i marketingu rynku prywatnego w PTC, choć przez ostatnie miesiące firma zajmowała się niemal wyłącznie rebrandingiem i on będzie dominował przez najbliższe miesiące, to PTC powróci do pracy nad zmianami marki Heyah – ma się ona doczekać "drugiego życia", nowej platformy komunikacji, a być może także oferty abonamentowej (co operator zapowiadał już dawno temu). Tutaj najważniejszym elementem jest model dystrybucji – nie będzie ona sprzedawana w salonach T-Mobile, a np. w zewnętrznych kanałach sprzedaży (PTC ma taką umowę np. z Arterią dotyczącą sprzedaży w marketach Media Markt i Saturn).

źródło: http://mediamikser.pl/article/71614/...-tak-pozostana

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Czas edycji: 2011-07-04 o 11:57
Stary 2011-07-04, 12:08   #307
enamour
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charmain Pokaż wiadomość
Nowa nazwa "Ery"
Dokładnie. Sama mam telefon w tej sieci i byłam przedłużyć umowę i mają takie dziadowe telefony, że szok wcześniej w erze za złotówkę dostałam lg gd510 z panelem słonecznym, a teraz lg t500, który był już ponad 1,5 - 2 lata temu, musiałam dopłacić 50 zł ;/
Proponowali tak stare telefony, że szok, które były ponad 5 lat temu. Facet, który tam pracuje przyznał, że z całego świata telefony, które się nie sprzedały teraz dają.
Ale nie chcę z tej sieci "wychodzić" ponieważ rodzice, siostra i babcia w tej sieci mają.

A co do heyah, to oddzielna sieć, pytałam o to w salonie.

Edytowane przez enamour
Czas edycji: 2011-07-04 o 12:11
enamour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:14   #308
Daishi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
a ja powiem tak - uwazam, ze warto inwestowac w dobre ciuchy, jesli chodzi o te sportowe. na poczatku ceny moga sie wydawac jak z kosmosu, ale w wielu przypadkach warto. takie ciuchy sa bardzo dobrej jakosci i sluza przez lata. trzeba tylko wiedziec, jakie marki sa tansze, ale jakosciowo nie odbiegaja od tych najdrozszych. jesli chodzi o kurtki przeciwdeszczowe to ja polecam softshella z hi-teca. w zeszlym roku kosztowal bodaje 249zl, ale warto
Hej
Co do fragmentu, który zacytowałam - owszem, masz rację, chociaż też nie zawsze tak jest. Niektóre ciuchy, okropnie drogie, okazują się niewarte swojej ceny, a ubrania kosztujące marne grosze służą nam jeszcze długo.
Mam taką jedną kurtkę. Żadna tam firmowa, kupiłam ją na rynku za 30 zł. Mam ją już ok. 6 lat, a wciąż wygląda jak nowa

EDIT:
Mój Boże, włączyłam odpowiedź, a później musiałam zająć się kotem (o czym lepiej nie będę pisać, dość obrzydliwa sprawa, może ktoś je śniadanie ), a wy już natłukłyście 1,5 strony! Albo ja po prostu opóźniona jestem.

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu użyłam kosmetyku który bardzo mocno podrażnił mają skórę - całą buzię miałam czerwoną i piekącą przez kilka dni! Potem skóra wydawałoby się, że wróciła do normy. Niestety ale jest bardzo przesuszona, po posmarowaniu podkładem wychodzą suche "placki", skóra się łuszczy. Od 3 tygodni używam belissę hydro, stosuję krem półtłusty nagietkowy z ziaji. jest ciut lepiej ale po takim czasie smarowania się i łykania tabletek oczekiwałam czegoś więcej. Co jeszcze mogę zrobić aby nawilżyć cerę?
Heledore, ja kiedyś strasznie wysuszyłam sobie skórę na twarzy po parogodzinnym pobycie na słońcu - niestety, obowiązkowe wyjście na stadion w upalne, czerwcowe przedpołudnie Na początku wszystko było spoko, ale wieczorem miałam twarz suchą jak wiór. Nie pognałam jednak do sklepu po cudowny specyfik tylko sama zmieszałam sobie kremik ^^
Mianowicie, krem nawilżający Cien z Lidla (to taki 2 razy tańszy odpowiednik Nivei) + oliwka dla dzieci z jakimś tam rumiankiem łagodzącym podrażnienia. Posmarowałam tym twarz kilka razy i jest super.

Edytowane przez Daishi
Czas edycji: 2011-07-04 o 12:29
Daishi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:44   #309
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
Dokładnie. Sama mam telefon w tej sieci i byłam przedłużyć umowę i mają takie dziadowe telefony, że szok wcześniej w erze za złotówkę dostałam lg gd510 z panelem słonecznym, a teraz lg t500, który był już ponad 1,5 - 2 lata temu, musiałam dopłacić 50 zł ;/
Proponowali tak stare telefony, że szok, które były ponad 5 lat temu. Facet, który tam pracuje przyznał, że z całego świata telefony, które się nie sprzedały teraz dają.
Ale nie chcę z tej sieci "wychodzić" ponieważ rodzice, siostra i babcia w tej sieci mają.
To chyba zalezy od oferty. Mi zaproponowali naprawde fajne telefony i wybralam HTC Desire Z
I tez zalezy jak przedluzasz, bo ja przedluzalam przez BOK, a nie salon.
Ostatnio jak przedluzalismy, tez w BOK zaproponowano nam co innego niz w salonie.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Czas edycji: 2011-07-04 o 12:51
Stary 2011-07-04, 12:49   #310
koszyk
Wtajemniczenie

Szukam wątku, niedawno powstał było tam napisane co wysyłają dziewczyny w mailach do pracodawców tzn co piszą, pomoże ktoś?
Stary 2011-07-04, 12:52   #311
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Chyba chodzi Ci o "Dom na sprzedaż" leciał na TVN Style
Tak! Dziękuję Ci bardzo!
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:54   #312
enamour
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
To chyba zalezy od oferty. Mi zaproponowali naprawde fajne telefony i wybralam HTC Desire Z
I tez zalezy jak przedluzasz, bo ja przedluzalam przez BOK, a nie salon.
Ostatnio jak przedluzalismy, tez w BOK zaproponowano nam co innego niz w salonie.
A o co dokładnie chodzi w przedłużaniu przez BOK?
Muszę się zorientować bo swoją umowę przedłużam w listopadzie, a płacę 40 zł w abonamencie. Ale chciałabym jakiś lepszy telefon.
Ofertę wybrałam najprostszą, tata by się na inną nie zgodził, bo to on płaci rachunki.
Akurat brałam telefon na siostry umowę i była to umowa na 30 doładowań po 25 zł.
Stary 2011-07-04, 13:17   #313
NothingElse
Rozeznanie

kupilam dzisiaj jogurt do picia, i na zakretce byl termin waznosci 25/07/2011 ale w srodku na tym sreberku zalepiajacym 25/06/2011. wiec ktora data jest dobra? czy ten czerwiec to moze data produkcji?
Stary 2011-07-04, 13:18   #314
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
A o co dokładnie chodzi w przedłużaniu przez BOK?
Muszę się zorientować bo swoją umowę przedłużam w listopadzie, a płacę 40 zł w abonamencie. Ale chciałabym jakiś lepszy telefon.
Ofertę wybrałam najprostszą, tata by się na inną nie zgodził, bo to on płaci rachunki.
Akurat brałam telefon na siostry umowę i była to umowa na 30 doładowań po 25 zł.
No u mnie za pierwszym razem bylo tak ze Biuro Obslugi Klienta do mnie dzwonilo, i ze termin umowy sie konczy ze przedluzyc, ze proponujemy pani to i to... ja marudzilam to dostalam 50% znizki na telefon, aparat cyfrowy i bluetootha.
Za drugim razem, to w ogole nie wiedzialam ze bedziemy przedluzac, po prostu BOK do mnie caly dzien dzwonil, ja na egzaminach, wiec oddzwaniam i sie pytam o co kaman, no to pan mowi ze z innego dzialu z jakas promocja, "ale moze bylaby pani zainteresowanaa....", no to stwierdzilam "Wie pan co? dam panu osobe placaca rachunki", no i koles teraz mimo ze za rok powinnismy przedluzyc, przedluzyl nam umowe, wcisnal nam nielimitowane rozmowy do tmobile (ale te wiem ze sa w abonamencie 149) 1300 min do wszystkich, i 2gb blueconnecta i htc desire Z. No i abonament mam juz taki ze go nie przekrocze a jest 50zl taniej niz ostatnio
Ale nawet w tym niskim abonamencie, przewaznie jest tak, ze jak miesiac przed zakonczeniem umowy, zadzwonisz do nich i powiesz "Dzien dobry, chcialabym przedluzyc umowe, co fajnego moga mi panstwo zaproponowac" to ci wysylaja oferte na maila.
Jak cos wybierzesz, przyjedzie kurier z umowa i telefonem
Tylko za kuriera niestety trzeba poniec oplate w wys. 15zl no i do tego oczywiscie cena telefonu.

NothingElse, na sreberku, nakretke kazdy moze przekrecic.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Czas edycji: 2011-07-04 o 13:20
Stary 2011-07-04, 13:26   #315
201712181913
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kwaśna truskawka Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny

wiecie może do kiedy trzeba wgrać zdjęcie do elektronicznej legitymacji studenckiej na Uniwersytecie Wrocławskim? Bo szukam, szukam i nigdzie nie widzę, żeby była jakaś adnotacja co do ostatecznego terminu wgrania zdjęcia
Zrób to chyba jak najszybciej. Nie wiem czy jego brak dyskwalifikuje, w regulaminie nic właściwie o tym nie ma, ale z drugiej strony jest to wymienione jako jeden z kroków rekrutacji, więc lepiej nie ryzykować do 6 lipca chyba jeszcze zatwierdzają opłaty itd, ten proces rekrutacji rusza chyba 6 albo 8, więc lepiej wgraj to zdjęcie do tego czasu.
ja wrzuciłam zdjecie w piątek
201712181913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 13:27   #316
hihi
Zakorzenienie

Właśnie do mnie zadzwoniło t-mobile z ofertą. Jak dla mnie mało atrakcyjną, ale nie o to chodzi, chodzi o to, że dzwonią, głowę zawracają, a nie maja pojęcia o ofercie. Ja potrzebuję drugiego telefonu i chcę z kimś podpisać umowę, ale muszę znać warunki i cennik, a babka z boku nie ma zielonego pojęcia o cenach połączeń w roamingu, ani o tym jakie są zasady dokonywania cesji - nic. W efekcie pewnie pójdę do salonu, gdzie dostanę jeszcze mniej atrakcyjna ofertę...

PS
Samsung galaxy mini fajny jest?
Stary 2011-07-04, 13:32   #317
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Mogłabyś podać skład Moisturising Lotion? Bo mam wrażenie, że coś tu nie gra ze składem...
Koleżanka mówiła o starej wersji w której są parabeny.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg C.jpg (50,5 KB, 21 załadowań)
Stary 2011-07-04, 13:55   #318
Elmok
Raczkowanie

ja mam pytanie natury weselno- technicznej

Otóż jako osoba towarzysząca chyba powinnam dorzucić się do ewentualnego prezentu prawda? Szcerze mówiąc, nie mam pojecia jak się to organizuje, zawsze na weselach byłam z rodzicami więc to oni zajmowali się kwestiami finansowymi;D
Elmok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 14:06   #319
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elmok Pokaż wiadomość
ja mam pytanie natury weselno- technicznej

Otóż jako osoba towarzysząca chyba powinnam dorzucić się do ewentualnego prezentu prawda? Szcerze mówiąc, nie mam pojecia jak się to organizuje, zawsze na weselach byłam z rodzicami więc to oni zajmowali się kwestiami finansowymi;D
Wg mnie to zależy od tego czy znasz parę młodą czy nie. Ja nie wyobrażam sobie, że miałabym kogoś zaprosić na wesele i kazać mu dołożyć sie do prezentu jeśli byłby moją osobą towarzyszącą i nie znał tam nikogo.

Oczywiście jeśli chcesz to możesz
Stary 2011-07-04, 14:07   #320
Reme
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koszyk Pokaż wiadomość
Szukam wątku, niedawno powstał było tam napisane co wysyłają dziewczyny w mailach do pracodawców tzn co piszą, pomoże ktoś?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=540684
Stary 2011-07-04, 14:16   #321
Elmok
Raczkowanie

Cytat:
Wg mnie to zależy od tego czy znasz parę młodą czy nie. Ja nie wyobrażam sobie, że miałabym kogoś zaprosić na wesele i kazać mu dołożyć sie do prezentu jeśli byłby moją osobą towarzyszącą i nie znał tam nikogo.

Oczywiście jeśli chcesz to możesz

no własnie nie znam nikogo, ( wesela jakiegoś dalekiego kuzyna) ale z drugiej strony mam byc osoba towarzysząca TŻ-a więc jakoś mi się wydaje, że powinnam w tym prezencie uczestniczyc

może mu to jakoś zasugeruje. Ewentualnie może ja powinnam w takim razie zając się kwiatami, czy co to tam sie daje razem z koperta?
Stary 2011-07-04, 14:21   #322
karl
Raczkowanie

Ponawiam pytanie: czy wie ktoś ile waży butelka wina 750 ml, z zawartością rzecz jasna
karl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 14:26   #323
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elmok Pokaż wiadomość
no własnie nie znam nikogo, ( wesela jakiegoś dalekiego kuzyna) ale z drugiej strony mam byc osoba towarzysząca TŻ-a więc jakoś mi się wydaje, że powinnam w tym prezencie uczestniczyc

może mu to jakoś zasugeruje. Ewentualnie może ja powinnam w takim razie zając się kwiatami, czy co to tam sie daje razem z koperta?
Myślę, że to uczciwy układ Kwiaty albo wino. Coraz więcej par nie chce kwiatów, bo nie ma z nimi co później zrobić.
Stary 2011-07-04, 14:30   #324
koszyk
Wtajemniczenie

Dziękuję
Stary 2011-07-04, 14:47   #325
nicRu
maszyna, nie człowiek

Jak oddaję krew na badanie poziomu magnezu, TSH, ft3 i ft4 to nie musze być na czczo?
Stary 2011-07-04, 14:49   #326
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Jak oddaję krew na badanie poziomu magnezu, TSH, ft3 i ft4 to nie musze być na czczo?
Na 3 ostatnie na pewno nie musisz, co do magnezu - nie mam zielonego pojecia.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2011-07-04, 15:00   #327
Alicja z Krainy Czarow
Raczkowanie

na ognisku dla dzieci grilowalam pianki jojo( http://www.domowezakupy.eu/edycja/im...upy_3502_3.jpg ) jak saszlyki- znacie podobne produkty ktore sie nadaja na grill dla dzieci poza owocami?czy inne pianki( lidl biedronka) nadaja sie na ogien? pytam bo maja zupelnie inny sklad i nie wiem jak sie zachowaja na ogniu a czeka mnie druga impreza dziecieca
Alicja z Krainy Czarow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:32   #328
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Kwaśna truskawka Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny

wiecie może do kiedy trzeba wgrać zdjęcie do elektronicznej legitymacji studenckiej na Uniwersytecie Wrocławskim? Bo szukam, szukam i nigdzie nie widzę, żeby była jakaś adnotacja co do ostatecznego terminu wgrania zdjęcia
zazwyczaj to sie wgrywa PO przyjeciu na studia. po co im by to bylo potrzebne wczesniej?

Cytat:
Napisane przez NothingElse Pokaż wiadomość
kupilam dzisiaj jogurt do picia, i na zakretce byl termin waznosci 25/07/2011 ale w srodku na tym sreberku zalepiajacym 25/06/2011. wiec ktora data jest dobra? czy ten czerwiec to moze data produkcji?
sprawdz, co jest napisane przy skladzie. zazwyczaj jest ujete, ze np. termin przydatnosci do spozycia znajduje sie na ...

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
nie, nie musisz
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 16:39   #329
Paseczkowa
Zakorzenienie

Mam antywirusa McAfee, który widzi coś, co chcę zainstalować jako trojana i automatycznie usuwa, mimo że ja wiem, że to nie jest trojan Próbuje, próbuję i nie mogę tego ustrojstwa za nic wyłączyć, wie ktoś co z tym zrobić ?
Paseczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 16:50   #330
Elmok
Raczkowanie

Cytat:
Myślę, że to uczciwy układ Kwiaty albo wino. Coraz więcej par nie chce kwiatów, bo nie ma z nimi co później zrobić.
dziękuję za pomoc co to ma być muszę dokładnie zapytać, ale wydaje mi się ze i tym razem para młoda jakis ciekawy pomysł miała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości