|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII
Witajcie poniedziałkowo
Widzę, że dziś ruch na forum, bo chyba wszędzie pada ![]() Asiago ja też Cię kochana podziwiam Cytat:
(oczywiście było to w dużym mieście...)Justa Ty chyba faktycznie chcesz coś namieszać w tej kolejce ![]() Cytat:
Co do prasowania, to ja skarpetek mam na razie mało, nie prasowałam ich , za to czapeczki tak. Welurowe prasowałam na lewej stronie.Brzuszek fajowy i wg mnie jest na swoim miejscu Cytat:
![]() Ja to praktycznie wcale nie mam zdjęć z okresu ciąży Ostatnio mówiłam o tym mojemu Ł, ale bez odzewu...---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Zapomniałam - Myysiaa super fotka Oli, świetną ma minkę |
|||
|
|
|
#4352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do golenia to u mnie w szpitalu jest tak, że nie trzeba wcale nic golić tylko trzeba ze sobą do szpitala zabrać maszynkę do golenia i w trakcie porodu położna goli tylko ten kawałek gdzie jest nacięcie krocza. Jeśli jest cc to też położna goli tylko od góry tym razem Ja mam taki zamiar, że jak zacznie się poród to sobie sama wszystko w domu wygolę, jeśli zdążę Robiłam już próbę generalną i poszło mi dobrze z użyciem lusterka, tylko moja skóra bardzo źle reaguje na takie zabiegi ![]() Zapisałam się w tym tygodniu na pedicure i do stomatologa na przegląd, jutro jadę na pobranie krwi, w czwartek do gina, więc dopiero pod koniec tygodnia mogę rodzić A jutro wreszcie będziemy tapetować |
|
|
|
|
#4353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No czas najwyższy na położenie tej nieszczęsnej tapety
|
|
#4354 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą teraz chyba mój mąż wozi aparat w aucie - już nie pamiętam po co...Cytat:
![]() Cytat:
)Widzę, że plan masz - godzina 0 najwcześniej w piątek Ja za to chyba od soboty złapałam jakiegoś marudka, wczoraj popołudniu trochę mi przeszło, a dziś też jakoś tak smętnie... Może to ta pogoda?
|
|||
|
|
|
#4355 |
|
Zadomowienie
|
DAnia zamieszać w kolejce idzie teraz bardzo łatwo - są zbliżone terminy porodów
w szczególności u Was w sierpniu karina, myha fajne zdjątka ![]() no właśnie ja też muszę albo urodzić tak, żeby 13 i 14 być już w domu, albo po tym terminie przypomniało mi się o bezpłatnym stomatologu dla kobiet w ciąży i też się zapisałam - tylko muszę się dowiedzieć jakie zabiegi konkretnie są darmowe. a mój Tż się boi mnie tak golić
|
#4356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niby moja ginka mówi, że po 35tc można już spokojnie rodzić, ale mi tam się nie spieszy (to by było za tydzień, a ja jeszcze całkiem nieprzygotowana się czuję )A czemu 13 i 14 musisz być w domu? Ja stomatologa mam zaliczonego, byłam ostatnio chyba 3 tygodnie temu i kazała mi przyjść na przegląd gdzieś we wrześniu/październiku
|
|
|
|
|
#4357 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie bylam w ogole w ciazy u dentysty... chodzilam jak zaszlam w 1ciaze pozniej # i mialam zle wspomnienia wiec w tej nie poszlam...
Ale teraz sie musze przejsc bo bede sobie zakladac korony porcelanowe na górne jedynki ![]() Oliwcia wlasnie zjadla mi cala marchewke w rosołu
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9h5mjbp2r1.png Edytowane przez Myysiaaa Czas edycji: 2011-07-04 o 14:29 |
|
|
|
#4358 |
|
Zadomowienie
|
13 mam poprawkę jednego egzaminu, a 14 mam dentystę
moja gin mówi, że jak dziecko ma 2500g to ciąża jest donoszona. U nas jakaś taka szkoła jest wśród starszych ginekologów. ![]() a mi właśnie jest coraz ciężej, dlatego wolałabym trochę szybciej urodzić. Jak leżę, to źle, siedzę to źle, od kręgosłupa boli, od krocza boli obawiam się, że moja 80-letnia sąsiadka się teraz lepiej czuje niż ja
|
#4359 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze do fryzjera się zapisałam
Później może nie być czasu ![]() Dania ja od kilku miesięcy jak idę na pedicure to tylko french na wszelki wypadek, pazurów u rąk teraz wcale nie maluję. Justa a co będzie 13 i 14, że musisz być w domu?? Ja mam problem bo ma do mnie przyjść paczka za pobraniem w okolicach mojego terminu, coś będę musiała wykombinować. |
|
|
|
#4360 |
|
Zadomowienie
|
możesz na poczcie upoważnić kogoś do odebrania, ale domyślam się, że w domu u Ciebie w tym czasie raczej nikogo nie będzie
|
#4361 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Tylko, że to będzie kurierem a nie pocztą więc dupa. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4362 |
|
Zadomowienie
|
dlatego Tobie nie śpieszno do rodzenia
mam spakowane rzeczy potrzebne na sam poród, czyli te majtki giganty, te podpaski poporodowe, ręcznik, itd. Nie mam pierdół i klapek ![]() Chciałam ją dzisiaj do końca spakować, ale jest taka pogoda, że tylko spać mi się chce... i jeszcze bym zjadła coś z mc donalda i chrupki orzechowe
|
#4363 |
|
Zadomowienie
|
Miałam Wam pokazać zdjęcie bez tego "pasa" na brzuchu - oto ono, właśnie się zorientowałam, że trzeba umyć lusterko
drugie zdjęcie to kącik Matiego trochę zajęty jest a trzecie to nowa "sypialnia" kota - czyli kosz z wypranymi rzeczami
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
babeczki w klubiku zdjęcia wstawiłam
Justa ale brzuch
|
#4365 |
|
Zadomowienie
|
Bella, ale Dziewczyny już są duże, no i pięknie się w tych dresikach prezentują. Na zdjęciu to wszystko wygląda tak pięknie, ale w rzeczywistości to pewnie nieźle dostajesz w kość przy dwójce
![]() Justa brzuch masz mniejszy od mojego, więc się nie masz co tak spieszyć A ten kot czeka może żebyś go wyprasowała
|
|
|
|
#4366 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez coś Wam zostawiłam w klubie
![]() A co do golenia, ja miałam CC, a i tak w domu się przygotowałam, czyli "na zero", przed cesarką pielęgniarka, która mnie przygotowywała zapytała tylko czy jestem ogolona, bo jeśli nie to ona może pomóc
|
|
|
|
#4367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nawet nie pisze, że spróbuję kota wyprasować ![]() bella dziewczynki śliczne, ale jak Wy je rozpoznajecie?
|
|
#4368 | |
|
Zadomowienie
|
No wiesz, tak nam dziecko zostawić?
Gratulacje z okazji pół roku ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
![]() Oj kurde, normalnie się bliźniaki rozpoznaje, ja mam bliźniaki w rodzinie i są niby identyczne, ale się różnią detalami
|
|
|
|
|
#4369 |
|
Wtajemniczenie
|
Justa brzuchol imponujacy
Ciagle w górze wiec jeszcze nie pakuj torby Karina a może dogadaj sie z kurierem żeby ci paczkę na porodówkę przywiózł A ja juz prawi uporałam sie z prasowaniem ufff. moje nogi nie daja rady i chyba bede musiała nastepnym razem korzystac z krzeselka bo mi sie balony porobiły znów mogłam sobie pooglądać te wszystkie ciuszki Zostały mi jeszcze z 2-3 prania.
|
|
|
|
#4370 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
Poznajemy je bo wg są inne. Boże jak mnie dziś głową boli
|
#4372 |
|
Wtajemniczenie
|
Bella dziewczynki cudowne
A ja bym jeszcze poprosiła o foteczke dziewczynek z mamusia ![]() ![]() Dizi Kamilek już taki duży a mnie sie wydaje, ze dopiero co rodzials a tu juz pol roku minelo. Masakra jak ten czas leci |
|
|
|
#4373 |
|
Zadomowienie
|
O kurcze, to się nie dziwię, też bym miała stresa i to jakiego
![]() Myha tylko, że ta paczka będzie dość duża, bo listwy przypodłogowe w niej są Do szałasu sobie kupiłam żeby się dobrze prezentował Właśnie Justa jakby kot się nie nadawał po prasowaniu do niczego to ja go mogę do szałasu przysposobić
|
|
|
|
#4374 |
|
Zadomowienie
|
Myszko oj szybko leci ten czas, pamiętam jeszcze jak równo rok temu pierwszy raz słuchałam serduszka tego maleństwa
I jeszcze niedawno chwaliłyście się z dziewczynami dwiema kreseczkami, a tu za chwilę będą kolejne maluszki |
|
|
|
#4375 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4376 |
|
Zadomowienie
|
Karina listwy przypodłogowe na porodówce na pewno Ci się przydadzą, niech Ci tam kurier przywiezie
![]() Justa a wg mnie brzuchol wcale nie taki duży i wysoko jest, raczej Kariny nie wyprzedzisz Myha mi przy prasowaniu bardziej kręgosłup dawał w kość... Ale oglądać i przekładać te ubranka faktycznie mogę ciągle ![]() U mnie wyszło słońce i od razu jakoś mi się humor poprawił ![]() Lecę do klubu pooglądać foteczki |
|
|
|
#4377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No wiesz, ja mam kilka przygotowanych, pewnie dlatego mój mąż ich nie przykręcił, że na porodówce będą potrzebne A ja głupia się na niego o to wkurzałam...
|
|
|
|
|
#4379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a miałam teraz remont to bym odkreciła
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

(oczywiście było to w dużym mieście...)
, za to czapeczki tak. Welurowe prasowałam na lewej stronie.

05.06.2010 ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ciagle w górze wiec jeszcze nie pakuj torby
a miałam teraz remont to bym odkreciła