|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
|
|||
| Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
|
9 | 17,31% |
| Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
|
25 | 48,08% |
| Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
|
1 | 1,92% |
| Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
13 | 25,00% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
kurcze w hiszpanii jest baaardoz maly wybor jedoznka dla dzieci:/ chyba kupie troche angieslkich sloiczkow i polskich w polskim sklepie... to samo z soczkami bo tma nie ma... ale gdzie to spakowac i ile??
Ile zje dziecko na poczatku ze sloiczka 125g??? na dwa dni?? kupilabym z 4-5 sloiczkow z marchwia i 4-5 z jablkiem i pozniej z 20 rozncyh tyle ze jak mi to starczy na miesiac to nie wiem czy jest sens... hmm
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wanilia, ślicznotka Monti, gratuluję 4 miesięcy Tra, czyli jednak rehabilitacja mam nadzieję że szybko przyniesie efekty ![]() Gosiawolna, zgadzam się z dziewczynami, albo zamieszkacie razem albo nic z tego nie będzie, na odległość nie da się budować związku. Trzymam kciuki za rozmowę Mirabilka, Twój TŻ za bardzo kocha mamusię chyba jednak sama musisz zaprowadzić porządek. Agaaga, biedulek tak sie musiał męczyć co za lekarze ![]() Kasiunia, łał, to szybko się wprowadzili, nam schoodzi. I przesadziłam, poznałam już sąsiadów z mieszkania nad nami i też bezdzietni Współczuję im, ciszy i spokoju to raczej nie zaznają ![]() Castia, śliczna kaczuszka dla Malwinki za siadanie Prunelle, łoo, niezła waga
|
|
|
|
#1053 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
kurde znów mi wszystkiego nie zacytowało... też tak macie? jak za dużo to się w odpowiedzi nie mieści
Cytat:
![]() w ogóle śmiać mi się chciało bo postanowiłam wczoraj bo pogadałam z tżtem kupiliśmy mleko humana plus 1 dla dzieci z silniejszym uczuciem głodu że niby bardziej sycące jest no i dałam mu na noc postanowiłam że jak pośpi mi i będzie wszystko ok z kupką i brzuszkiem to zmienimy na humanę. i wiecie co - obudził mi się o 2 a na tamtym do 3 wytrzymywał a tu ryk próbowałam smoka dać, wody nawet i nic - ryk musiałam nakarmić i humanę wyrzuciłam trudno tylko mnie wkurza najbardziej to że od 1 w nocy praktycznie wstaję co 15 minut - pół godzinki bo on się kręci i placze... i muszę smoka dawać.. i tak do 3 wytrzymujemy... ale co to za interes skoro ja i tak od 1 prawie nie spię... i żaden sposób nie działa jak pisała tracy żeby właśnie smoka dać - nie działa. żeby wody dać - pluje i płacze... a na butli powinien dłużej wytrzymać i ciągiem spąc... i to obojętnie o której idzie spać czy o 21 czy o 23...już mu to chyba w nawyk weszło... Cytat:
mnie się ta pierwsza bardziej podoba ciemniejsza ![]() Cytat:
będę nadopiekuńczą matką wiem to już dziś gratulacje dla Fabianka ![]() Cytat:
postępy ![]() uuu szkoda... a pisałaś do nich? Cytat:
no to fakt - ja ostatnio miałam przykład wiesz. moja mama też tak gada że tak wcześnie zaczynała a pytam jej ostatnio kiedy kaszkę podała taką mleczko ryżową a ona no tak 4-5miesiąc fakt - zupki jarzynowe były szybko ale też pewnie tak 3.5miesiąca-4 ![]() dlatego ja wszystko chcę zapisywać ![]() super mała jaka długa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a macie jakiś patent co odpowiedzieć jak ktoś zwróci uwagę że kregosłup krzywo czy coś takiego??? ![]() Cytat:
ja się tak ważę i idealnie trafiamy ![]() ostatnio nawet psa zważyłam hehe Pitbul waży 1kilo Gosiawolna oryginalna nie będę - musicie coś zrobić aby zamieszkać razem my kiedyś gnieździliśmy się w 10metrowym pokoju i daliśmy radę, ja wiem ze jest dziecko itd ale przecież chyba ta jedna osoba twojemu tacie przeszkadzać nie będzie??? trzymam kciuki
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-07-04 o 14:57 |
||||||||
|
|
|
#1054 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dziękujemy każdej ciociuni za komplementy!!!!!!!!! muaaaaaa
a moja córcia ma dziś swoje pierwsze Imieninki!!!!!!!! ![]() już siedzę na all co by jej kupić z tej okazji ![]() Cytat:
moja też już ładnie zgarnia do siebie zabawki jak lezą w zasięgu jej łapek![]() z tą torebką to dzisiaj wymysliła moja siostra, bo mnie nie było a ona chciała zjeść śniadanie i posprzątać w kuchni a maliwnka na leżaczku cały czas była z nią. ale wiem wiem trzeba uważac ![]() Cytat:
mirabilka ja już próbowałam wszystkiego naprawdę, łacznie z głodzeniem małej żeby zjadła z butelki, zmienianie smoczków, butelek, napojów. no i też zatrudniłam TZ, siostry do tego. nie ja podawałam jej butelki bo własnie o tym tu było na forum że to nie mama powinna uczyć butelki dziecka ale nic nie działa. uparciuch z niej ![]() gosiawolna wiesz co my mieszkamy w pokoju takim maluteńkim że można w nim dostać klaustrofobii ale nie wyobrażam sobie żeby z tego powodu miałabym życ z TZ oddzielnie cierpisz z tego powodu ty,synek, TZ i wasz związek. przecież zmieściłby sie do tego twojego pokoju TZ. co mu potrzebne jest. szafka na ubranie i miejsce obok ciebie do spania. przeciez chyba by sie zmieścił? ![]() czy to tak wiele? czyli z tym siadaniem to spoko. może mi się wydaje że tak wcześnie bo ona co sie dopiero urodziła a juz siada ![]() ![]() jejku niedługo zacznie chodzić tak ten czas leci ![]() ale jak siądzie już i ją puszczę to nadal ładnie siedzi chwilkę i po chwili się majga na boczek
|
||
|
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niutka, ale Frania duuuża |
|
|
|
|
#1056 |
|
Wtajemniczenie
|
niutka no faktycznie wielkoludek z twojej Frani!!!!
wygląda na półroczne dziecko. i w ogóle nawet wyraz twarzy ma taki dorosły ![]() traici trzymam kciuki za znalezienie szybciutko rehabilitanta i szybie efekty!!!
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-07-04 o 15:12 |
|
|
|
#1057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja to mowie, ze ortopeda zalecil
|
|
#1058 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super decyzja![]() Cytat:
![]() Eirene tylko ja daję Olkowi tylko 120 w dzien bo on dostaje dodatkowo cycka, do tej pory tylko na noc dostawał te 150 czyli 170, ale zauwazyłam że po nocy jest bardziej głodny na tym samym cycku i teraz je o 10-11h oprócz cycka jeszcze te 150ml ![]() a dzis ma dzien spiocha, zasnął o 11:45, spał do 14:15, trochę się budził, ale go bujnęłam i dalej spal, teraz od 14:40 wisiał na cycku do 15 i teraz śpi - bez butli! normalnie zadziwia mnie a w nocy pewnie będzie ryk
|
||
|
|
|
#1059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
buzik od cioci i od Lenki |
||
|
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe prezent musi być ![]() Traicionera współczuję ci tej rehabilitacji i tak sobie myślę czy i nas to nie czeka... bo mój też słabo podnosi głowę na brzuszku a jest w tym samym wieku prawie... ehhh
|
|
#1061 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziekujemy Cytat:
dziekujemy mam nadzieje ze Oli cie zaskoczy i podniesie główke niedługo. chłopcy z reguły później robia rozne rzeczy. dziewczynki sie szybciej rozwijaja, wiec moze Oli zbiera siły w koncu przestało padac! słoneczko sie przebija przez chmury, idziemy na spacerek
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-07-04 o 15:29 |
|
|
|
|
#1062 | |||
|
Zadomowienie
|
ja się chyba popłaczę tyle się na cytowałam i mi stronę zeżarło buuu
no nic zaczynam od nowa mam nadzieję że nic nie pominę Tajka dzięki za info, znalazłam nawet na allegro Cytat:
jak skończy ze swoim to mój czeka w kolejce ![]() traicionera to szybcikiem szukaj rehabilitanta, poćwiczycie i Nadusia tak zacznie fikać że własnego dziecka nie poznasz gosia trzymam kciuki żebyście się dogadali Cytat:
castia dziękujemy i ślemy buziaki prunelle łał brawa duży chłopczyk już z Krzysia, super rampersik kupiłaś, widziałam je w h&m ale same 56 zostały bo tak to bym wzięła , no i dziękujemy diatoma ja dziś będę się kąpać z Nadusią miałam to zrobić wczoraj ale znajomi przyszli i siedzieli do 21 więc potem to już szybkie kąpanko jej zrobiłam też muszę tak młodej dupkę pod kranem wymyć castia dla Malwinki, moja to totalny leńmonti tak wycałowałam swojego szkraba że aż się wkurzła i zrobiła tak grrrr ejjj ![]() ja też mam nadzieje że kiedyś zobaczymy się w realu kupuj pandziocha bo tylko dyszkę kosztuje a jaka frajda dla dzieciaka brawa dla Fabianka ucałuj go od ciocikiedy się wybieracie do neurologa ?/ kasiunia jak dla mnie obie ładne, też bym miała problem, to ci pomogłam ![]() niutka córcia wygląda na starszą, słodka jest Cytat:
gosik eirene widzę że nie tylko ja miałam ciężką noc, ehh te nasze dzieciaki castia wszystkiego najlepszego dla Malwinki, wielkie buziaki i hektolitry mleka z tej okazji
|
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spodziewałam sie, ze w końcu stanie an rehabilitacji, ale miałam małą nadzieje, ze może coś ruszy samo- niby ruszyło, ale za mało.
|
|
#1064 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a u nas niby nie pada ale zimno jak... hehe u nas to się mówi zimno jak w kieleckim Cytat:
wyrabiasz sobie jakiś schemat cieszysz się że już jakiś porządek zapanował a tu zonk ![]() Trai tak raz mu się zdarzyło - mial dobry humor a teraz znów rycie o podłoże... i to na podłodze próbuję...
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
kupiłam dziś małej dady 3 bo myślałam, że może 2 już lekko przymałe. ale te trójki to po same pachy ma u nas nocki jakoś coraz gorsze... już spała do 5 a teraz znów wstajemy 3-4 i ta pogoda... mała w domu marudzi. teraz jak zasnęła to już godzinę śpi
|
#1066 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dzis z ciekawości zwazyłam ciuszki i same ciuszki ( spodenki plus body) wazyły 250 gram a jak dorzuciłam bluze to wazyły ponad 350 gram, sam suchy pampers to około 100 gram, a jak z zawartością, to duzo więcej, dlatego najlepiej wazyc bez ciuszków. poza tym kiedys wazyłam mała jednego dnia w ciuchach i bez i była róznica około 400 gram, a mała miała tylko body i spodenki i pampersa Cytat:
Cytat:
Juz wróciłam własnie i od razu pisze- hmmm, nie jest wcale taka wielka, waży niecałe 6700
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|||
|
|
|
#1067 |
|
Zadomowienie
|
dzięki mamusie za odp. co do pasa poporodowego
pozdrawiam i życzę dużo zdrówka Wam i Waszym maleństwom
|
#1068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1069 |
|
Zadomowienie
|
no i byliśmy na spacerku...całe 10minut bo sie znowu rozpadało. do du..y ta pogoda,bleee
![]() dałam Tymkowi 170 mleka plus przemyciłam 10 wody. ale i tak sie pruł, oczywiście wypił wszytsko do dna w 8 minut kurcze pokonczyly mi sie kosmetyki i chemia w domu, i czeka mnie dizś wizyta w rossmanie, ciekawe jaki bedzie rachunek nie lubie tych dni...niutka, w sumie w przychodni powinni go do naga rozebrac. nie wiem co to za moda. jutro posprawdzam wage w domu, na nago i w ubranku i zobaczymy różnice. ale powiem Ci że Franka ma niesamowicie dorosłe spojrzenie-może będzie geniuszem ![]() moja mama mi opowiada, jak ciotka urodziła syna 2 dni po urodzeniu się mojego brata. czyli roznica żadna. ale tamten robił wszytsko wczesniej, a zaczał pożądnie głużyć jak miał nispełna miesiąc, i mama wspomina to tak że bała się do niego podchodzić bo był taki mądry! no i teraz jest efekt. studia o indywidualnym toku naczucania, wszystko po angielsku i niemiecku, niedlugo leci do Japonii.hehhh
|
#1070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak oceniasz co lepsze Marsupi czy chusta?
|
|
#1071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Ratunku Basia cały czas prawie płacze, przed jedzeniem, po jedzeniu, przed spaniem. po spaniu. już mam dość
Ma skończone 11 tydz, kuzwa znowu skok?? Ja się wykończę ![]() Castia buziaczki dla Malwinki A co do wagi, u nas w przychodni ważą na naguska |
|
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
pofarbowałam włosy i wyszło kiepsko
![]() Cytat:
mam nadzieję, że sie dogadacie ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- dziewczyny czy tylko ja mam taką mało towarzyskie dziecko ![]() Poszłam do siostry na chwilę, była w dobrym humorze, więc położyłam ja na łózko (miała swoje zabawki) a sama chciałam iść pofarbować włosy itp a ona w ryk ![]() ciągle by chciała być na rękach, a nawet na rękach nie jest jakoś super, ona najlepiej się czuję w domu. A jak jesteś, my gdzieś to jej się nie podoba, albo jak inni ludzie się do niej odzywają tez ryczy
|
|
#1075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja Nadia akurat dobrze się czuje w obcym otoczeniu, śmieje się do ludzi, których pierwszy raz na oczy widzi, ale jeszcze nigdy jej nie zostawiłam samej w obcym miejscu, wiec nie wiem, jak zareagowałaby w takiej sytuacji.
|
|
#1076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzeba było moze bardziej zaprosic siostrę do siebie ![]() co do dorosłego spojrzenia, to moja starsza tez takie miała i faktycznie bardzo szybko sie rozwijała, bardzo wczesnie mówiła, czytała itd.... widac młodsza idzie za starszą ![]() a synek rozwijał się normalnie, tylko motorycznie był bardziej sprawny ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- wynikałoby, ze moja malutka jest na około 75 centylu obecnie ( a była na 90 msc po urodzeniu ) , to oczywiście jak najbardziej prawidłowo, chociaz mysle, że ona mogłaby wazyć więcej tylko, ze w nocy ona przesypia mi cała noc tak od 22.00- 9.00 śpi z 1-2 wybudzeniem na cyca, a moja strasza córa i syn, którzy byli cały czas na 90-95 centylu - córa budziła się co 3 godziny, a syn co godzinę, mysle, że to jest róznica.
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1078 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Przez weekend nie miałam neta i cały dzień nadrabiałam co napisałyście. Lecicie jak szalone. Maja wczoraj skończyła 2 miesiąc ale przez ostatnie 2 dni to była taka maruda, że szok. Chyba kolejny skok rozwojowy. Dziś z tż mamy 2 rocznicę slubu a w sumie jesteśmy razem już 7,5 roku. Niedawno wyrwał się z pracy i przywiózł mi bukiet kwiatów a ja robie na wieczór zapiekankę. Mam nadzieję, że Mai brzuszek po niej nie będzie bolał. Kobietki które posiadają marsupi powiedzcie mi do ilu kilogramów ono jest?
|
#1079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to należy mu się ![]() My się śmiejemy, że świętujemy Amerykańskie święto 4 lipca
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jest takie powiedzenie, że po ślubie ludzie się zmieniają
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

mam nadzieję że szybko przyniesie efekty 
chyba jednak sama musisz zaprowadzić porządek.
Współczuję im, ciszy i spokoju to raczej nie zaznają 

jakiegoś takiego stracha mam przez te ostrzeżenia na torebkach boje się o podduszenie ;p ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)