Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-04, 16:29   #2281
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Szafa bite
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szafa.jpg (33,9 KB, 19 załadowań)
Stary 2011-07-04, 16:29   #2282
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Agnieszka wszędzie mnie było pełno, tylko nie tutaj. Ale teraz muszę zwolnić, więc postaram się częściej ujawniać. Podczytywałam, ale bez weny na pisanie.
no! i żeby mi to było ostatni raz nie przemęczaj się
a jak Twoje wyniki, ok? Jak glukoza? - bo coraz więcej nas cukierkowych mam niestety Wyczytałam już, że ruchy ok i super

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 16:31   #2283
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Szafa bite
dzięks
całkiem spora jak na małe mieszkanko
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 16:35   #2284
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
a daj spokój - jedna wielka mega schiza po prostu masakra, a ten lek. od usg po ost. wizycie to Czytałaś pewnie...
W każdym bądz razie niby jest ok- chociaz wiadomo- spokojna nie będę i nie powiem, dalej mam złe mysli, ale staram sie przeganiać. Najgorsze 2 tyg. w moim zyciu!
Za tydzień idę do mojej lekarki to sobie ulżę wyżywając się na gościu- znaczy sie na ost. jego wymysłach.
Przeganiaj, przeganiaj. I ja je przeganiam razem z Tobą. Na pewno wszystko jest i będzie ok, a lekarzy konowałów pojawiło się niestety tutaj sporo.
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
no! i żeby mi to było ostatni raz nie przemęczaj się
a jak Twoje wyniki, ok? Jak glukoza? - bo coraz więcej nas cukierkowych mam niestety Wyczytałam już, że ruchy ok i super
Glukozę robiłam już z 8 tygodni temu i wyniki wyszły książkowe. Teraz może czeka mnie powtórka, ze względu na moje i Franka wymiary, ale staram się być dobrej myśli.
Już pisałam, że przed chwilą wsunęłam całą tabliczkę czekolady .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 16:39   #2285
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięks
całkiem spora jak na małe mieszkanko
Na całą ścianę do sufitu jakieś 3,5m szerokości x 2,4m wysokości.
Stary 2011-07-04, 16:42   #2286
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Przeganiaj, przeganiaj. I ja je przeganiam razem z Tobą. Na pewno wszystko jest i będzie ok, a lekarzy konowałów pojawiło się niestety tutaj sporo.
To nie do końca tak,ze konował- ale jakiś taki nie życiowy i albo naciągacz, albo nadmiernie wystraszony i niepewny swego
Poprzednie wyniki- te opory, rzeczywiście były złe w sumie sama sobie też analizowałam cała sytuację dlatego tak sie schizowałam. No w każdym bądź razie już jest z tym okej- jakby coś dalej było nie teges to już bym szukała specjalisty w Pozku lub Wrocku.
A z tym downem co próbował na straszyć to się rozliczę moją gin (ona go poleciła) -że to lekko nie halo- ledwo przekazać dobrą wiad. a po chwili jakieś wymysły i domysły

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Ale się obżarłam tą cukinią
Stary 2011-07-04, 16:46   #2287
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Pr
Glukozę robiłam już z 8 tygodni temu i wyniki wyszły książkowe. Teraz może czeka mnie powtórka, ze względu na moje i Franka wymiary, ale staram się być dobrej myśli.
super, że wyniki wyszły książkowe jeden problem z głowy
a mały jaki duży ?? -> ale mi się napisało

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 16:48   #2288
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
będzie super extra grejt

Polcam
Czerwona szybciej się robi- zieloną trzeba(albo może ->warto) moczyć przez noc to tak na marginesie

Jak każda telenowela, wątki strachu i grozy muszą być
Kobito no jak ja za Tobą tęssssssssssssssskniłam
spróbuje na pewno jak tylko soczewica nawinie mi się pod ręke na zakupach
Cytat:
Szafa bite
wygląda ciekawie
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 16:48   #2289
anciaahk
kosmitka

Tak czy inaczej - potem te ich domysły spadają na biedne ciężarne kobietki, które to przeżywają.
Myślałam, że Ty też wcinasz czekoladę .

Stary 2011-07-04, 16:48   #2290
archinta
Zakorzenienie

Ancia- wróciłaś i musiałam sobie puścić TĘ PIO w zasadzie nie przepadam za takim typem muzzy ale tę pio uwielbiam
Stary 2011-07-04, 16:52   #2291
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Agnieszka ostatnią wizytę miałam 3 tygodnie temu, a więc jakoś w 28 tc a wyniki typu obwód brzuszka, długość nogi - wskazywały na 31 tydzień. Ważył 1400 gram, waga podwoiła się w miesiąc. Zobaczymy co teraz wywinie, bo kolejna wizyta już za tydzień.
1400 to chyba nie tak aż dużo jak na 28tc

siatka centylowa:
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-07-04 o 16:58
Stary 2011-07-04, 16:53   #2292
anciaahk
kosmitka

Agnieszka ostatnią wizytę miałam 3 tygodnie temu, a więc jakoś w 28 tc a wyniki typu obwód brzuszka, długość nogi - wskazywały na 31 tydzień. Ważył 1400 gram, waga podwoiła się w miesiąc. Zobaczymy co teraz wywinie, bo kolejna wizyta już za tydzień.

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Ancia- wróciłaś i musiałam sobie puścić TĘ PIO w zasadzie nie przepadam za takim typem muzzy ale tę pio uwielbiam
Arch a czemu akurat taką?? Tak się składa, że też uwielbiam .

Stary 2011-07-04, 16:58   #2293
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Taką pio??? Bo masz Rhiankę w avku

Ancia- a może Ty będziesz jak lullcia- o 3 tyg do przodu niż wszyscy (razem z gin) myśleli
Stary 2011-07-04, 16:59   #2294
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
1400 to chyba nie tak aż dużo jak na 28tc
Nasz Stefek w 28tc mial 1200 gram i jeszcze napewno urosną i przybiorą na wadze

Edytowane przez Malgosia1983
Czas edycji: 2011-07-04 o 17:01
Malgosia1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 17:00   #2295
danika
Zakorzenienie

my sie zaraz zbieramy do szkoły rodzenia a potem na zakupy jedzeniowe bo lodówce mamy tylko światło
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 17:01   #2296
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

Kurcze i to niby dziwna waga ? Bo mi w 28-29 tygodniu wychodziło ok 1390 z tego co pamiętam

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 17:06   #2297
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Hello podczytałam Was troszkę do południa i już miałam Wam odp. ale synkiem musiałam się zająć, teraz śpi ale nie mam zbytnio już nastroju przyszłam trochę się wyżalić, posmęcić i spadam
Otóż z mężem mamy codziennie taki sam schemat wydarzeń, a mianowicie on wstaje rano do pracy, puszcza mi strz. czasem eska napisze. Dziś wstaję rano, patrzę na tel. i nic się w tel. nie wyświetla -pustka, no to sobie myślę, może przysnął, zerwał się do pracy i nie miał czasu dać cynka, odezwie się na przerwie koło 9:30 i co? i do teraz się nie odezwał, smsy mu nie dochodzą (jest nie osiągalny) a ja ostatnio wciąż tylko negatywne myślenie mam włączone i martwię się że coś się stało, z drugiej jednak strony myślę, że chyba by mnie ktoś powiadomił gdyby coś się stało??? chociaż sama już nie wiem, mężul kiedyś wspominał, że jeden by umarł w swoim pokoju takie miał zapalenie płuc a nikt się człowiekiem nie przejął i w ogóle, bo myśleli, że pijany leży Mam nadzieję, że wieczorem mężul da znać
Z wizyty u gin, też nie jestem zbytnio zadowolona, 200g przytyłam czyli dokładnie od początku ciąży 1900g i gin. się tym nie przejęła, pytałam jej czy to źle, że jem i nie tyję a ona odp. że niektóre kobiety tak mają no i że w ogóle to mogę (ale nie muszę) jeszcze przytyć. Poza tym mała ze mnie pewnie wszystko ściąga. Myślałam, że małą zważy, jakbym wiedziała, że ładnie przybiera może bym się uspokoiła ale gin. powiedziała, że zważy i zmierzy ją na następnej wizycie. To jest dobra gin. więc powinnam się cieszyć a nie narzekać, no ale dziś pewnie będę doszukiwać się samych problemów aż mężul się nie odezwie...
No i okazuje się że norma cukru po godz. po posiłku jest 120mg/dl (ale każdy inny mówi co innego) no i jak gin. powiedziałam, że na czczo mam do 89mg/dl a po godz. po posiłku miałam raz 144mg/dl to się nie przejęła (no i że niby te glukometry różnie mierzą...) Powiedziała, że trzeba powtórzyć test obciążenia glukozą ale tym razem 75g. i jak będzie wynik wysoki to będziemy działać (dostanę skierowanie do poradni diabetologicznej) a i powiedziała, że gdybym miała wynik po 50g. po godz. 180 (a miałam 177) to bym od razu do poradni diabetologicznej poszła i ja nie wiem czy to nie chodzi o to, że pójdę do szpitala leżeć I co wtedy z moją małą niunią kochaną (Filipkiem) kto mi się nim zajmie, będę tęsknić... och!!! tylko usiąść i płakać Dobrze w ogóle że jeszcze nie czytałam jaki wpływ nietolerancji glukozy może być na Amelkę bo bym całkiem się załamała
No a malutka to też wredziocha na dzień dobry na USG zasłoniła buźkę rączkami i nie chciała się odsłonić ale po dłuższym namyśle na jakiś czas zdjęła łapki ale nadal g**** widać przez to łożysko no i później maluta stwierdziła, że wystarczy tego podglądywania jej i zasłoniła się rączkami i nóżkami
Tak więc jakiś mam dziś dzień do doopy
ciotka ja wiem, ze kaśki lubią czarnowidztwo i panikowanie ale pamiętaj co Ty czujesz to i maleństwo - i to jedno i drugie. mężowi może komóra się popsuła. a co do wątpliwości zdrowotnych.... może idź do innego gina, tak żeby mieć inna opinie? to, że gin dobry nie znaczy że nieomylny. nie daj się czarnym myślom

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 17:11   #2298
cotynato
Zakorzenienie

http://allegro.pl/posciel-dziecieca-...693551664.html

jak już znalazłam jednolitą pościel to dowalili koronki grrr.

Wymianka.
Stary 2011-07-04, 17:15   #2299
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

no zdecydowanie "dowalili" a słuchaj może podpytaj, któryś sprzedawca producent uszyje ci jednolitą?

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 17:15   #2300
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Dzięki

Kochana temat NFZ i naszej służby zdrowia to temat który wpędza w chorobę ja narazie robię wszystko z prywatnego ubezpieczenia i staram się nie myśleć o tym co potem

Dobrze powiedziane, masz świętą rację lepiej się nie nakręcać i ja już tematu służby zdrowia nie poruszę napewno

Jeszcze mam taki dylemat... otóż dzieciątko jak jest malutkie na początku się weranduje a dopiero potem na spacer. A przecież jak urodzę i zabieram maluszka ze szpitala to jakoś muszę go przewieźć do domu a jeszcze nie było werandowane jak to ogarnąc, na fotelik na którym jest maluszek narzucić koc? Na całość czy buźka może być odkryta???
ze szpitala do autka to tylko chwilka, potem z auta do domciu też, u mnie w rodzinie dużo dzidziusiów rodziło się w zimie(w tym ja) i myślę że kocyk ciepły dzidzia w jakimś śpiworku czy kombinezonie a na buźkę moja siostra i mama dawały luźno pieluszkę, znaczy nie na buźkę tylko tak lekko na fotelik żeby nakryć buźkę no kurcze nie wiem jak to opisać
Stary 2011-07-04, 17:17   #2301
agnyska81
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Ancia

MałgosiuM, dobrze że na tym się skończyło. Bierz ładnie leki, odpoczywaj i zaciskaj mocno nogi A my trzymamy kciuki za jak najdłuższe wytrzymanie

Cytat:
Podobno tak tylko czy ja będę o tym myślała żeby mi zaraz po porodzie to podali... Musze mojego Tż na to uczulić zeby przypilnował
Spokojnie, oni pewno będą pilnować, choć trzymać rękę na pulsie nie zaszkodzi. Dostaje się to do 48 czy 72 godzin od porodu.

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Moja siostra jest na coś chora, dostała skierowanie do szpitala na jakąś operację, ale nie chce mi powiedzieć o co chodzi 'żebym się nie denerwowała, bo zaszkodzę dziecku i że wszystko będzie dobrze'. A jak się tu nie denerwować, już prawie po ścianach chodze, bo się dowiedziałam, że ona nawet do koscioła poszła się modlić w tej sprawie chociaż jest niepraktykująca
Spray, może siostra tak tylko się wystraszyła, niektórzy po prostu boją się pobytu w szpitalu czy operacji. Jeśli wiedza Cię uspokoi, to pogadaj z nią

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Mysle nad laktatorem i chyba wezme ten:
http://www.mothercare.ie/medela-mini...east-pump.html
Też go wczoraj kupiłam Ciekawe co to będzie

Cytat:
Później chusta ponieważ dobrze opleciona jak dla mnie była najwygodniejsza jak się opiekowałam ninką. Od ok. 8 miesięcy do 1,5 dało się ją nosić i uzywałam prawie codziennie, nawet na spacer zamiast wózka.
A nie bolało Cię nic od noszenia tak dużego dziecka? Ja to myślę, że z takim małym dam radę, ale jak już nabierze ciężaru, to tego nie widzę

Cytat:
A ja dołączę jeszcze jedno pytanie odnośnie śpiworków do spania. Bardzo podobają mi się te polecane z ikei. Zastanawiam się tylko co z rączkami które wystają? Nie będzie dzidziusiowy zimno?
No a spod kołderki czy koca też chyba rączki wystają? Tak mi się zdaje

Cytat:
Ej- a czy tylko mi się wydaję czy dawno nie było naszej jedynej forumowej mamuśki bliźniaczków- egwene???
Chyba w zeszlym tygodniu się maldowała i podpytałysmy ją jakie imiona dla dzieci wybrali Możliwe, że Ciebie wtedy nie było

Malamutka, Rabarbar i dwie pozostałe nowe mamy (przepraszam, nie pamiętam nicków) - witajcie Rabarbar zaraz wpiszę na listę, a pozostałe dziewczyny jesli tylko chcą, proszę o dane na pw (dane jak w I poście).

Dziewczyny, chwaliłam się, że pozbyłam się infekcji. Dupa, wcale nie Oczywiście, jak mnie zaatakowało to tradycyjnie tuż po wizycie u lekarza (jeszcze do tego on ma urlop). Na domiar złego odnowiły mi się hemoroidy Są po prostu gigantyczne, smaruję maścią, a one tak od kilku dni sobie pęcznieją i pękają i od nowa... Nie muszę pisać, że majtki po takiej "akcji" są do wywalenia. Macie jakieś sprawdzone sposoby na te dziady? Ja już nie mam siły, jak napęcznieją to nie da się siedzieć, chodzić, nic, bo tak boli
W ogóle jakoś po tej wizycie tak mi dziwnie... Ten lekarz ma taki system, że nie bada na fotelu. Nie wiem nic o mojej szyjce, na pewno jakby mnie zbadał to zauważyłby też, że jakaś infekcja tam się rozwija. W ogóle co mu nie powiem to jest normalne - moje kłucie w kroczu (a rano boli tak bardzo, że do wc idę jakbym miała związne nogi, bo normalnie się nie da), wszelkiego rodzaju skurcze... Jak mu mówię, że po godzinnym spacerze mnie brzuch boli i mam taki długotrwaly skurcz, który mija dopiero po dłuższym odpoczynku, to powiedział, że mam chodzić na krótsze spacery No to doszło do tego, że łażę tylko do ogrodu, w ciąży na mieście czy zakupach byłam raptem z 10 razy w sumie. Nie mogę funkcjonować normalnie, ale to też jest normalne
Z drugiej strony pamiętam początki tej ciąży, którą ja już spisałam na straty, a dzięki temu lekarzowi nie zwariowałam i jakoś się udało
Jedyny inny lekarz, do którego ewentualnie mogłabym pójść, ma taki dziwny system, że czeka się w kolejce (stojąc na klatce schodowej lub przed blokiem) po 4-5, a czasem więcej godzin, co oczywiście odpada.
Tak się tylko chciałam wyżalić, chyba po prostu oczekiwałam od lekarza więcej uwagi i żeby mnie obejrzał choć raz od A do Z.

A z miłych rzeczy - nauczyłam się lokalizować małego w brzuchu i tak się czasem bawimy w pływanie z prawa na lewo i z powrotem Ruchliwy dzieć w ogóle się zrobił, ale te ruchy czy kopniaki są jeszcze przyjemne, może kilka razy się zdarzyło, że zarobiłam jakoś mocniej.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 17:21   #2302
acelinka
Zakorzenienie

cotka coś słodkiego musi być
Stary 2011-07-04, 17:24   #2303
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
no zdecydowanie "dowalili" a słuchaj może podpytaj, któryś sprzedawca producent uszyje ci jednolitą?
Może bym babcie poprosiła. Wtedy bym miała wymarzoną
Chociaż szkoda zachodu, pewnie i tak zakończy się na tej - http://allegro.pl/posciel-dla-malusz...671872720.html

Wymianka.
Stary 2011-07-04, 17:26   #2304
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Może bym babcie poprosiła. Wtedy bym miała wymarzoną
Chociaż szkoda zachodu, pewnie i tak zakończy się na tej - http://allegro.pl/posciel-dla-malusz...671872720.html
śliczna delikatna bardzo aplikacja

Stary 2011-07-04, 17:29   #2305
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Taką pio??? Bo masz Rhiankę w avku

Ancia- a może Ty będziesz jak lullcia- o 3 tyg do przodu niż wszyscy (razem z gin) myśleli
Ale ja jestem niekumata, serio.
Cytat:
Kurcze i to niby dziwna waga ? Bo mi w 28-29 tygodniu wychodziło ok 1390 z tego co pamiętam
Waga chyba w normie, te inne wymiary podobno niekoniecznie. Kazał szykować się na duuużego chłopaka .
Cytat:

Cotka chcesz zupełnie gładką i jednolitą?

Stary 2011-07-04, 17:30   #2306
acelinka
Zakorzenienie

cotka coś słodkiego musi być może ktoś by Ci uszył pościel po prostu? widze że już pomyślałaś o babci a ta którą pokazałaś jest śliczna

agnyska masakra z tymi ginami, z każdym coś nie tak ale chyab rzeczywiście nic sensowniejszego nie mógł Ci powiedzieć, jak boli albo się meczysz to trzeba odpoczywac i już
co do dolegliwości to niestety nic nie doradze

fajne są takie zabawy
Stary 2011-07-04, 17:33   #2307
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja jestem niekumata, serio.

Waga chyba w normie, te inne wymiary podobno niekoniecznie. Kazał szykować się na duuużego chłopaka .

Cotka chcesz zupełnie gładką i jednolitą?
A widziałaś jakąś ?
Mi też właśnie mówiła, że będzie duży I co ja zrobię z tymi małymi bodziaczkami

Wymianka.
Stary 2011-07-04, 17:33   #2308
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

A czemu akurat 32 tyg idziecie, a nie wcześniej?
Tak powiedziala moja polozna retro a tak powaznie to podobno najlepszy okres, nie wiem dlaczego?

Cytat:
Super, a gdzie to sie zalatwia w urzędzie miejskim?
Si

Cytat:
Ja często mam, pomagają drożdże. Witaminy B bałam się łykać bo ponoć nie powinno się przeginać a już w femibionie chyba ona jest (?)
Tez kiedys łykalam to dziadostwo, cera byla po tym super

Cytat:
Powitać
ja też! Boje się ...
Nie bac sie!!!!

Cytat:
dziewczynki, do szpitala przed- i poporodowo to tylko koszulki nocne. ja akurat kocham piżamy, ale nijak w nich "wietrzyć krocze"
No tak, trzeba bedzie wietrzyc brzoskwinke

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny bardzo miło z waszej strony

Ja właśnie wracam ze szpitala, .
Mam luteine 2x 2tab , nospe forte i magnez 3 razy dziennie, szyjka się nie skróciła prawdopodobnie, miałam tylko badania ginekologiczne przez swojego lekarza, dość długie i dokładne, jeśli nie poprawi mi się do czwartku będę miała USG i chce mnie do szpitala położyć, bo jest ryzyko wcześniejszego porodu.
A tak zalecenie leżenia, coś tam w domu robić mogę, mam nie dźwigać kategorycznie , ogólnie na siebie uważać.
Boli dalej, strzela mi dodatkowo w miednicy. Skurcze miałam nieregularne, lekarz powiedział że to dopiero początek, bo to takie przepowiadacze.
Serduszka maluszka posłuchałam
Strachu się dziś najadłam...

Natka dobry pomysł ze sprzedawcami, ja chętnie skorzystam, muszę się przygotować także o taką listę sprzedawców będę wdzięczna

Małgos
Stary 2011-07-04, 17:36   #2309
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Co do allegro to potwierdzam kilku już wypisanych sprzedawców (kupowałam u: malgosiaz_zz, alleszafa i oasiallegro - ten ostatni jest ze Świdnika, więc dla dziewczyn z Lublina i okolic jak znalazł )
Poza tym mogę polecić:
BDR_FH, ciazowyraj - ubrania
Wczoraj zamówiłam też kilka rzeczy u "mloda_mama1"- duży wybór, ceny przystępne, ale przesyłki jeszcze nie dostałam.
O świdnik muszę luknąć bo to było by super wyjście

Cytat:
no właśnie bo u nas to takie forum jak babskie spotkanie na plotkach - o ciąży i całej reszcie

a właśnie mąż wpadł, ze świeżą dostawa owocków- malinki, porzeczki, nektarynki i brzoskwinie
O matko pękne z zazdości nad malinami

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
niedawno był 6tc i dowiedziałam się, że Michaś ma 2mm, a teraz zostało już tylko 6 tygodni do donoszenia a Michaś ma prawie 2 kg
Mój tż dzisiaj za mną chodzi i powtarza, że on chce żeby mały już się urodził i w ogóle mogliśmy go zrobić 2 mc wcześniej bo już by z nami był
ale tekst ale ma rację chłopina, ale z drugiej strony nie poznałabyś nas
Cytat:
MalgosiaM8 ale się stracha najadłam jak czytałam- szybko musiałam przelecieć resztę stron czy wróciłaś do nas
Mówiłam , że masz odpoczywać i nie szaleć z pracą i ze wszystkim!!!!! Normanie bić będę
Zobacz jak u mnie było z nadmiaru pracy i stresów... najgorsze 2 tyg. w życiu
No dobra, nie będę taka zła- przytulam już i się oszczędzaj
!!!
Odpoczywam odpoczywam, obiad upichciałam i leże błogo telefony tylko wykonuję

Cytat:
CO do samochodu to mój mały też się tam uaktywnia. I wierci się strasznie kiedy leżę na boku Kopie, przesuwa ... i oczywiście jak biorę aparat do ręki to cisza
mój mąż to się śmieje że mały tak jak mamusia wsiądzie do samochodu i szaleje

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Pozwoliłam sobie na kawę i ciacho A teraz pora na kolację nr 1
kolacja nr 1 fajnie to brzmi

Cytat:
I tu się przywitam, chociaż z nadrobieniem pewnie ciężko będzie.
a witaj witaj

Cytat:
Jak to nie ma co nadrabiać, jak jest . Małgosia w szpitalu, ale czytam, że już w domu, uff. Jak dojdę dalej, to jestem ciekawa, jakie pojawią się kolejne mrożące wiadomości.
muszą być i historie grozy oby jak najmniej

bo wiesz my tu mamy pakt zaciskamy mocno uda

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
W ogóle jakoś po tej wizycie tak mi dziwnie... Ten lekarz ma taki system, że nie bada na fotelu. Nie wiem nic o mojej szyjce, na pewno jakby mnie zbadał to zauważyłby też, że jakaś infekcja tam się rozwija. W ogóle co mu nie powiem to jest normalne - moje kłucie w kroczu (a rano boli tak bardzo, że do wc idę jakbym miała związne nogi, bo normalnie się nie da), wszelkiego rodzaju skurcze... Jak mu mówię, że po godzinnym spacerze mnie brzuch boli i mam taki długotrwaly skurcz, który mija dopiero po dłuższym odpoczynku, to powiedział, że mam chodzić na krótsze spacery No to doszło do tego, że łażę tylko do ogrodu, w ciąży na mieście czy zakupach byłam raptem z 10 razy w sumie. Nie mogę funkcjonować normalnie, ale to też jest normalne
Z drugiej strony pamiętam początki tej ciąży, którą ja już spisałam na straty, a dzięki temu lekarzowi nie zwariowałam i jakoś się udało
to kucie w kroczu to już kawał czasu mam, i wcale nie robi się lepiej, wręcz się robi mega utrudniające życie, bo przy każdym ruchu odczuwa się ból doskonale cię rozumiem, czytałaś co przeżyłam dziś

Natka pytałaś o skurcze nieregularne, tzn, ok 3,30 mnie dziś złapał pierszy potem około 4 potem z 4.05, a potem 4-30 i dopiero koło 6-30 także jak sobie chciały tak łapały, przez cały dzień spokój, od czasu do czasu tylko brzuch twardy

dziewczynki dziękuję za troskę, obiecuję uroczyście zaciskać kolana i dużżżżooo leżeć

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami

Edytowane przez MalgosiaM8
Czas edycji: 2011-07-04 o 17:37
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 17:36   #2310
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
A widziałaś jakąś ?
Mi też właśnie mówiła, że będzie duży I co ja zrobię z tymi małymi bodziaczkami
puścisz w obieg na all
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości