![]() |
#2881 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Rasowy=Rodowodowy
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2882 |
Rozeznanie
|
Jeśli to ta hodowla, o której myślę, to nawet sama ich strona www jest mało zachęcająca....delikatnie mówiąc...
![]() |
#2883 |
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/shih-tzu-mini-pies...639166547.html tu jest nakolankowiec za niewielkie pieniazki
![]() A o tamtej hodowli to ja nie wiem nic ale sama aukcja mnie zniechecila skutecznie ![]() U mnie w czestochowie wiem ze byly za 800 zl szczeniaki z papierem ale pewnie juz sprzedane bo to bylo gdzies kolo kwietnia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2884 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kłopot w tym, że ja chcę sunię a oferowane są tylko pieski i przez to ich cena nie przekracza czasami 1000 zł. Choć przyznać muszę ,ze oferowane pieski są cudnej urody to ja jakoś uparłam się na sunię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2885 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2886 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Ci bardzo za tą cenną informację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2887 |
Zadomowienie
|
ja mam nieraz na strzyzeniu shih tzu i nie widze roznicy miedzy zachowaniem psow a dziewczynek.Wszystko zalezy od wychowania i tyle.Mialam mega grzecznego chlopczyka kiedys i mega niegrzeczna panienke...Wiec roznie to bywa...
Ja bym po prostu wziela tego psiaka w ktorym sie zakocham,bez wzgledu na plec ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2888 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2889 |
Raczkowanie
|
Zastanawiam sie nad pewna sytuacja.
Napisze od razu , ze mam psa prawdopodobnie z pseudohodowli. Dostalam go od kogos , kto chcial mi zrobic niespodzianke ale nie sadzil , ze napedzi taki biznes. Trudno . Raz sie czlowiek uczy . Kocham psine i nigdy jej juz nikomu nie oddam. Niestety z ciekawosci , juz po fakcie zaczelam sie interesowac zrodlem jego pochodzenia. Od prawie 2-3 lat obserwuje w serwisie ogloszeniowym tego kogos kto calutki czas regularnie wstawia te "rasopodobne" szczeniaki , powolujac sie na czystosc tej rasy mimo braku rodowodu. Znaczy to , ze plodzi na okraglo aby ciagle byl pieniadz i to nie maly , bo cene pieskow podnosi. Psy maja praktycznie podobny wyglad do mojego wiec albo ta sama samica ekspolatowana na maxa albo w najlepszym przypadku tylko samiec , w co sama nie wierze , obserwujac aktywnosc tychze ludzi. Pies jak do nas trafil byl nienajedzony , bojac sie powiedziec wyglodzony ? Pochlanial wszystko bez umiaru , walczyl o miske , atakowal mimo iz malutki robaczek to byl. Do dnia dzisiejszego zjada wlasne kupy , zupelnie jakby z glodu lub na zapas. Doprowadzilismy do tego , ze nie magazynuje juz pokarmu , nie walczy o kazdy kes i nie atakuje. Kup pilnujemy. Nie wiem czy swiadczy to o chowie wsobnym ale pies na radosc , silniejsza emocje reaguje kaszlem , duszeniem sie , jakby mial astme. Tak wiec calkiem zdrowy nie jest. Zebow wszystkich tez nie ma. Osoby pilnie dbaly o to aby nikt nienamierzyl ich adresu , miasta , miejsca zamieszkania. Umawiaja sie w przydroznych zajazdach taszczac transportety z wybranymi psami i tlumacza to ostroznoscia aby nie dopuscic do chorob roznoszonych przez obcych ludzi. Co wiec maja do ukrycia , warunki w jakich trzymaja zwierzeta ? Ich stan , ich ilosc ? W internecie mozna wkleic piekne zdjecie , korespondencje prowadzic anonimowo i byc spokojnym. Czy waszym zdaniem to jest wlasnie pseudohodowla ? Gdzie to zglosic i jak ? Z wiadomych wzgledow nie moge napisac na glos nazwy bo tak to juz w tym kraju jest , ze kto ma pieniadze ten ma wladze a jak ktos sie poczuje " niesprawiedliwie oskarzony" to zawsze znajdzie obrone. Tu chodzi o nalot , anonimowy , celem sprawdzenia faktow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2891 |
Zadomowienie
|
pewnie rozmnazalnia pelna para
![]() ![]() Zglos to TOZ-u ew jakiejs fundacji ktora dziala na twoim terenie. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
Może ktoś będzie zainteresowany adopcją:
Nie wiem czy słyszeliście, może ktoś z Waszych znajomych będzie zainteresowany... Na terenie Warszawy zlikwidowano pseudohodowlę yorków, maltańczyków, chihuahua, buldożków francuskich i shitzu - jest ponad 90 psów do adopcji, łącznie z trzydniowymi szczeniaczkami i kociakami - zainteresowanych proszę o kontakt na gg Remi Urant : 28828618! Przekazujcie info dalej!
![]() |
#2893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2894 |
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia, ale podejrzewam że na dogomanii będzie wątek. Jak z facebookiem nie wiem, ale to info umieściła moja znajoma na swojej tablicy na facebooku
EDIT: na dogomanii jest wątek http://www.dogomania.pl/threads/2088...-pseudohodowli!!!!!!! Na fb różne fundacje wrzuciły u siebie info
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2011-06-08 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
Podobno już wszystkie psiaki z zlikwidowanej pseudo mają chętnych nowych właścicieli
![]()
![]() |
#2897 |
Zadomowienie
|
http://www.facebook.com/event.php?eid=219722854716230
Piękny, dobrze zbudowany labrador bez rodowodu szuka suczki labrador na randkę. Pies daje liczne mioty, sprawdzony reproduktor.” „Sprzedam 3 – letnią sukę labrador bez rodowodu, była już 3 razy szczenna, dobra matka. Nadaje się do dalszej hodowli.” „Śliczne szczeniaki labladora po rodowodowych rodzicach w okazyjnej cenie 250 złotych za sztukę. Dziadkowie szczeniąt mieli rodowody.” „Szczeniaki rasowe bez rodowodu cena 300 złotych.” Te i wiele innych podobnych ofert można znaleźć na portalach ogłoszeniowych, nie daj się nabrać - nie kupuj kundelka przypominającego psa z reklamy. Nie daj zarabiać ludziom na psiej krzywdzie. WYPOWIADAMY WOJNĘ PSEUDOHODOWCOM W SIECI Biorąc udział w tym wydarzeniu okazujesz swoją dezaprobatę jako obywatel, który myśli perspektywicznie. CHCEMY WYMÓC na serwisach ogłoszeniowych typu: allegro.pl/alegratka.pl/olx.pl/Tablica.pl/Gumtree.pl/Morusek.pl i podobne aby KONTROLOWAŁY możliwości jakie daje narzędzie jakim jest internet WYSTARCZY aby edytor ogłoszeniowy zawierał dwie opcje wyboru 1. pies do adopcji 2. pies z rodowodem W TEN SPOSÓB ADMINISTRATORZY SERWISÓW OGŁOSZENIOWYCH pomogą nam w WALCE z niekontrolowanym i nielegalnym podziemiem pseudohodowców, które rocznie produkują w swych fabryczkach tysiące niechcianych szczeniąt, którzy wykorzystują sucze matki w extremalny sposób amortyzując je do tego stopnia, że sukom wypadają pochwy. TEN APEL jest przyczynkiem do rozpoczęcia WOJNY W SIECI z PSEUDOHODOWCAMI w świecie realnym takimi FABRYKAMI NIESZCZĘŚCIA zajmie się Urząd Skarbowy/Straż Miejska/Policja/Państwowa Inspekcja WET DO BOJU!!! w 2006 roku SERWIS allegro olał sprawę TERAZ potrzebne wsparcie społeczeństwa - potem MEDIA i w blasku fleszy przekazanie wszystkim serwisom PROSBY!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2898 |
Rozeznanie
|
fajna akcja
tylko nie wiem czy to coś ruszy dopóki nie ruszy się hodowców, ostatnio ale reproduktora ogłaszała jakaś babka i podawała zdjęcie rodowodu,pies bez uprawnień do krycia,hodowca olał sprawę, tak samo próbowałam coś ruszyć w sprawie baby spod Torunia,ma psy rodowodowe,bez uprawnień i chwali się pomocą hodowczyni jej suczek, ma różne rasy i duże podwórko ![]() zresztą z podejściem, suczkami i ceną szczeniąt tej hodowczyni to się nie dziwię,że ludzie tracą wiarę w hodowle, dobrze by było wyplenić takich hodowców, tak by nie zrażali do psów rasowych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2899 |
Przyczajenie
|
Popieram w pełni!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2900 |
Rozeznanie
|
Jestem za!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2901 |
Rozeznanie
|
Pomysł świetny, ale co dalej? Co zrobić konkretnie, aby te portale przystały na podane opcje?
![]() |
#2902 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2903 |
Zadomowienie
|
hm jak nie sa yorkshire terierami z rodowodem to niby na co innego maja wyrosnac?
![]() ![]() Ja strzyge psy i yorkow troche w rekach mialam i kazdy inny...Od niemal karlowatych kilogramowych pieskow po 5 kg mutanty nie przypominajace yorka ![]() Ale kazdy to "york" wg wlasicieli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 |
Raczkowanie
|
A sprobuj uswiadomic takich..........
![]() |
#2905 |
BAN stały
|
Nie ma sensu. Kiedy zwróci się uwagę, że to kundelek, to obraza majestatu. Bo JA MAM RASOWEGO PSA, tylko bez rodowodu ;/
Mój wujek kupił "rasową" suczkę owczarka niemieckiego, z pseudohodowli. Kiedy tylko była w stanie, dał ją pokryć - podobnego pochodzenia psem. Suczka urodziła 4 szczeniaki, jedną sunię zostawili. Nikogo nie dziwi fakt, że suczka (mała?) rozrosła się do rozmiarów 70kg psa. Mało tego, są z tego dumni. Przy kolejnej cieczce matki, znowu chcieli ją pokryć. Normalnie płakac mi się chce, nad ludzką głupotą. A kiedy zwróci się uwagę, że męczą psinę, że nie powinni rozmnażać psiaków/kundelków na własną rękę, to jest obraza. Bo to rasowy pies ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2906 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas sąsiad postępował podobnie. Kupił psa z pseudo hodowli i rozmnażał na potęgę ![]() A kiedy suka miała 10 lat uśpił bo stwierdził, że jest stara. Tak naprawdę była wycieńczona ciągłymi porodami, a potem opieką nad małymi ![]() Szkoda, że nasze prawo ma się nijak do takich praktyk i nic takiemu staremu dziadowi nie zrobisz ![]() A jaka obraza była jak w nerwach kiedyś powiedziałam: "Przecież wciska Pan ludziom bubel i sprzedaje kundle", do tej pory sąsiad ze mną nie rozmawia ![]() Moi wujkowie też sobie pokupowali "rasowce" na giełdzie i szpanują co to nie oni ![]() Ja muszę ukrywać fakt ze za pieska zapłaciłam 1600zł, bo przecież cała rodzina by mnie wyśmiała i zlinczowała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2907 |
Zadomowienie
|
ja zaplacilam wiecej niz 1600 itego nie ukrywam. niby dlaczego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2908 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2909 |
Zadomowienie
|
no mnie to akurat nie interesuje, co kto na ten temat uwaza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2910 |
BAN stały
|
TYLKO RASOWY!!!
Mój psiak i moja sunia to psy rasowe ! Kupując takiego psiaka ma sie pewność w wielu kwestiach- chorób, genetyki i także taką, że to TA rasa a nie "coś" do niej podobnego. I nie chodzi tu bynajmniej o snobizm. Żal mi psiaków z pseudohodowli , maltretowanych i wykorzystywanych do granic możliwości |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.