|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nawet nie wiedziałam, że można tak do szpitala przyjść i salę oglądać, ale właśnie nigdy nie wiadomo na kogo się trafi, czy będzie mu się chciało
|
|
|
#3062 |
|
Zadomowienie
|
marli dziękuję
Seona dzięki. Jeśli upławy masz niezbyt obfite to najprawdopodobniej nie chlamydia - przy chlamydii ponoć są dość obfite - jak to mój gin określił, że wkładka jest cała mokra. Ten zestaw kąpielowy jest fajny ale ja bym nie miała gdzie tego postawić. I tak będę mieć zagadkę gdzie stawiać wanienkę A palna też mam takiego jak Ty. Choć nie wiem czy wytrzymam i czy przykładowo już pod koniec sierpnia nie zacznę robić prania. Ja sukcesywnie zaczynam kupować potrzebne rzeczy - potem tak na raz to bym się finansowo nie wyrobiła |
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
a ja póki nie będę po połówkowym to się boję cokolwiek kupić.... a po drugie tak czy siak nie mam gdzie trzymać swoich ubrań a co dopiero dla dzieciaczka...
|
#3064 |
|
Zadomowienie
|
CHAWA ja jakoś ciągle się boję, że za wcześnie, że zapeszę itp. No pomijając, ze moja lista ciągle się zmienia, bo na necie jedno piszą, że coś potrzebne a inni, że zbyteczne a ja laik kompletny
![]() Co do upławów to u mnie jakieś różne. Raz mleczne wodniste a teraz np. białe gęste jak krem. |
|
|
|
#3065 |
|
Zadomowienie
|
dygotka to nie dziwię się, ze sie wstrzymujesz z zakupami jak nie masz tego gdzie trzymać. Ja mam rarytas w postaci strychu i tam składuję rzeczy. Co prawda od kąd mamy nową szafę to komoda już czeka pusta na rzeczy dziecka. Jednak z wkładaniem tych rzeczy na miejsce nie mam zamiaru się śpieszyć. Rozszumię Cię, ze się boisz, bo ja też się trochę boję, a Ty masz większe powody aby czuć strach - ale wszystko będzie dobrze tego trzeba się trzymać.
|
|
|
|
#3066 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko na chwilke- GRATULACJE SYNKOW I CORECZEK!!!
![]() ![]() ![]() Dzis sie wysypalo z tymi plciami jak z wora normlanie ![]() Mojego synka dzis cos ugryzlo i jest nieznosny, musze troche za nim pobiegac, bo zwariowac idzie
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś pisłam a nie pamiętam co??
|
|
#3068 |
|
Zadomowienie
|
Jestem jestem jestem
Dziewczyny to chłopczyk I pomyśleć że miałam parcie na dziewczynkę . Będeę mieć dwóch synków, większość ciuchów mam więc taniej, a o dziewczynkę trzeba będzie się postarać![]() Pomiary dobre, nie wiem tylko wagi dzidziolka, bo tych parametrów z wydruku nie rozumiem, muszę pobuszować w neciku. Ale gin mnie zmartwił bo coś z moją szyjką nie tak ![]() .A tak się cieszylam że wszystko książkowo mi się składa, a tu masz. Mam nadzieję że ta luteina zadziała jednak, i wszystko się zatrzyma i nie będzie się skracać. Gin dziwił się tylko że nie czuję bólu brzucha ani skurczy, ani nic. Stwierdził też że może to taka moja uroda .Chawa gratuluję synka a tobie witaminko córeczki, super że udało się poznać płeć ![]()
|
|
|
|
#3069 |
|
Rozeznanie
|
Seona ta wanienka, którą polecasz jest fajna, ale niestety u nas w mieszkaniu brakuje miejsca na cokolwiek, więc będę się gimnastykować, żeby zmieścić jakoś te najpotrzebniejsze rzeczy.
Właśnie przypomniałyście mi o szkole rodzenia. Muszę zapytać jak to u nas jest, ale myślałam raczej o takiej darmowej przyszpitalnej. I tak sporo rzeczy trzeba sobie doczytać i wyrobić sobie opinie, bo położne też mają bardzo różne poglądy w niektórych kwestiach.
|
|
#3070 |
|
Zadomowienie
|
elf27 strach to chyba każda czuje i żadna nie chce zapeszyć. U mnie w rodzinie zdarzyło się tak, ze tydzień po zakupie ciuszków nastąpił poród - to był szok. Ciągle o tym pamiętam i rodzi to niemiłe wspomnienia, nie sądzę jednak aby to miało coś wspólnego z zakupami. Jednak z jednej strony boję się robić przedwcześnie zakupów (tylko kiedy to będzie w sam raz?), a z drugiej myślę, ze jakby mi się takie nieszczęście przytrafiło to nie będę mieć wielu rzeczy.
|
|
|
|
#3071 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że jednak leki i odpoczynek pomogą, a jak coś to zawsze mogę książki do czytania jakieś podesłać ![]() Cytat:
![]() Chawa chyba nigdy nie ma dobrej chwili na zakupy. Nie można przesadzać w ani jedną ani drugą stronę. Jak masz gdzie trzymać to lepiej kupować systematycznie
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-07-04 o 19:26 |
||
|
|
|
#3072 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale dziś produkcja na wątku
Może poźniej nadrobie- chwilowo ledwo siedze. Pisałam wcześniej o skurczach. No spa nic nie pomogla- cala noc nie spalam, rano wyladowalam u lekarza bo 36godz męczenia się, i dalej się męcze. Podobno to jelita coś są chore :/ Dostalam skierowanie na oddział, jak do rana nie przejdzie, to mam się zgłosic...
|
#3073 |
|
Zadomowienie
|
ggoraa dziękuję
dygotka wspominałaś, zę masz bodajże łożysko przodujące ela3010 gratuluję chłopczyka i dziękuję. Moja szwagierka miała na odwrót, ale za czwartym razem wyszedł chłopak. Najważniejsze by było zdrowe Współczuję nieprawidłowości z szyjką, wypoczywaj dużo i się oszczędzaj
|
|
|
|
#3074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale trzymam kciuki żeby przeszło
|
|
|
#3075 |
|
Zadomowienie
|
Tincia współczuję, oby okazało się, że to nic poważnego
|
|
|
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ela gratuluję!!! Tincia-oby ból minął i juz sie nie pojawiał
|
|
#3077 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w domu wiesz jak to u teściów wolała bym tu nie mieszkać;/Dziewczynki mam zdrowego synka jednak moja intuicja dobrze mi podpowiadała
|
|
#3079 |
|
Zadomowienie
|
Jakby któraś z Was chciała skorzystać to podaję linka do internetowej szkoły rodzenia (sama ją wygrzebałam na forum)
http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/ Ja osobiście nie ze wszystkim się zgadzam co tam podają, ale moje zdanie w tej kwestii się nie liczy - za cienka w uszach jestem |
|
|
|
#3080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Coś dzisiaj wysyp chłopców Gonią dziewczynki ![]() Chawa za linka dziękuję, na pewno się przyda
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-07-04 o 19:45 |
|
|
|
|
#3081 |
|
Zadomowienie
|
Dygotka, Chawa i Ona dziękuję za gratulacje
Ona a jakie masz książki????????? Bo ja to mol książkowy jestem, i czytam wszystko!!!! Martwię się tą moją szyjką, a tak wszystko szło dobrze, ale zacznę się oszczędzać i już. Tincia mam nadzieję że miną ci dolegliwości i będzie ok |
|
|
|
#3082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- ela3010 Ty chyba innego wyjścia nie masz, musisz się oszczędzać - wówczas szyjka "zastopuje". Bądź dobrej myśli i się nie zadręczaj ale przede wszystkim to dużo odpoczywaj. Oby wszystko było dobrze. |
|
|
|
|
#3083 |
|
Zadomowienie
|
ela mam ich sporo, bo ja też mol książkowy, ale raczej sensacyjne, trochę kryminałów,fantastyka itp. Sporo tego jest, a raczej ciężko wszystkie wymienić.
A jakich autorów lubisz, może tak coś dopasujemy?
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-07-04 o 19:50 |
|
|
|
#3084 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki laseczki
Mam nadzieję, że do rana będzie dobrze... tylko licze godziny ile to już... Teraz się klade- poźniej ponadrabiam kto poznal dzis płeć Ja znowu kupilam ciuszki dla córeczki- byla przecena 40%
|
#3085 |
|
Zadomowienie
|
Miłego wieczoru życzę i uciekam
|
|
|
|
#3086 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziekuje ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
ogladałam tą wanienkę w Słoniu.... jakoś nie przypadła mi do gustu... niby wszystko pod ręka ale jakieś mało.....hmmm... stabilne, takie tandetne mi sie wydalo :/ ja chyba zwykła wanienke na komode ciach, pach i kąpu kąpu.... zresztą jeszcze nie wiem ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
mam ten sam problem... spisałam ze 2 wyprawki z neta i znajomym mamom rozdałam i polowe powykreslaly- dodam, ze nie wszystko to samo :P
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|||
|
|
|
#3087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż teoria mija się z praktyką
|
|
|
#3088 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze obejdzie sie bez lezenia na oddziale ... wracaj szybciutkodo zdrowia ![]() ![]() : kciuki:![]() :k ciuki:![]() :kc iuki:---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- a tak poza tym WSZYSTKIM wizytującym dziś mamom ghratuluje udanych wizyt, chłopców, dziewczynek i radosnych wieści ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
no problemo kochana.... jak juz sie czegos dowiem, to od razu wkleje instrukcje i moze nawet na yt sie umieszcze :P :P :P ale to pewnie dopiero przed, albo juz po rozwiązaniu
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
||
|
|
|
#3089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A instrukcja w formie filmu aż nie śmiem prosić ![]() Uciekam na dzisiaj, miłego wieczorku
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-07-04 o 20:28 |
|
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
ja rowniez sie dolaczam do gratulacji i udanych wizyt
tincia oby sie okazalo ze to nic powaznego , a najlepiej zeby do rana przeszlo! akyszzzzzz gora ja cie przepraszam, ale ty sie dziwisz ze lekarz do ktorego chodzisz prywatnie nie mowi ci zebys chodzila panstwowo? przeciez to nic dziwnego! swinia by sie okazal jesli by powiedziala ze nie przyjmuje a tak nie powiedziala.... dla mnie to nic chamskiego i normalna rzecz, z tego ma kase gdyby wszystkich na nfz przyjmowala tol jaki mialoby to sens? fakt ze badania mogla wypisywac, moja nie przyjmuje na nfz ale zanosi karte koledze przyjmujacemu na nfz i dzieki temu nie place za badania, za wizyty tez juz nie chce pieniedzy ale mnie ten fakt przez ciebie opisany nie dziwi. To tak jakbys miala sklep i odsylala ludzi na przeciwko... a moja gadzina caly dzien nie spala! nadal nie ma zamiaru bylam na urodzinach dziecka meza siostry , ona mieszka z tesciowa moj( tz mama);/ oczywiscie ona sie zajmie mala a ja mam isc zjesc spokojnie po czym nie zdarzylam dobrze usciasc a ona juz w pokoju z mala...potem dupe w kuchni posadzila i tyle pomocy....super. ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Jak dla mnie wiaderko do kapieli to klapa;/ ja mialam takie siodelko plastikowe w zwyklej wanience i jak byla malutka oliwka to sie na tym ja kladlo a jak cos to sie wyjmowalo i wsio do tej pory ma wanienke w wanne wstawiona talk szybko chcecie dzieci----- kto chce pozyczyc dzisiaj moje??? heheheheheh
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

. Będeę mieć dwóch synków, większość ciuchów mam więc taniej, a o dziewczynkę trzeba będzie się postarać

oszczędzaj
heheheheheh