|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII
Cytat:
Albo... do lania TŻta jak się nie sprawdzi przy porodzie ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4382 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4383 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To mogłam zamówić takie co mają 15 cm wysokości a ja wzięłam 10 cm, to może ja mojemu na wszelki wypadek tak profilaktycznie dowalę zaraz jak te listwy przyjdą żeby się starał. A co ma zrobić Kasiek jak męża przy porodzie nie będzie?---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Ja nie miałam wcześniej takiej miarki krawieckiej w domu, więc też nie widziałam, a taką budowlaną się źle mierzy bo się zagina
|
|
|
|
|
#4385 | |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem, czy dużo, ale też się zmierzyłam i mam 112
![]() Cytat:
A co ma zrobić Kasiek? Na miejscu jej położnej i lekarza ja bym uważała
|
|
|
|
|
#4386 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
pytanie do mamus.jak i kiedy podawalyscie dzieciaczkom pierwsza marchewke albo jabluszko? gotowane czy surowe? jak przyrzadzalyscie? bo ja planuje tak za 2 tyg moze wczesniej podac mlodemu marchewke.i tak mysle ze zetrzec ja tylko i podac czy ugotowac i zmiksowac
|
|
|
|
#4388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
surowe skrobane lyzeczka pozniej tarte na tarce najpierw podajesz jedna rzecz przez tydzien jak sie nic nie dzieje wprowadzasz nastepną justa super brzusio no i kącik maluszka tez fajowy![]() bella maluszki sa rozkoszne takie do schrupania
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myslisz ze jak dam za 2 tyg to cos mu bedzie? chcialabym juz sprobowac cos dac ale wiem ze to za wczesnie
|
|
|
|
|
#4390 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja walsnie gotuje bigosik na jutro ale pachnie w calym domu
|
|
#4391 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Albo zostawię tz na korytarzu z listwami żeby czekał
|
|
#4392 |
|
Zadomowienie
|
załamałyście mnie, że mi się brzuch nie obniża
więcej Wam nie pokażę, albo macie kłamać Kubuś rządzi we wszystkim dobrze, że pościeli nie było w takim rozmiarze, to przynajmniej pościel nie kubusiowa jest
|
#4393 |
|
Zadomowienie
|
A duża jest odległość od łóżka porodowego do drzwi? Bo są takie listwy na 2,80 metra to byś mogła Go trzasnąć bez ruszania się z miejsca nawet w trakcie porodu, bo jak tak będzie stać z tymi listwami na korytarzu to mu może jeszcze coś głupiego przyjść do głowy
A jak tam jeszcze będzie jakiś drugi tatuś z listwami czekał to już na bank coś wymyślą ![]() Justa o jaki masz oklapnięty brzuch, prawie do kolona już Ci sięga Ale wiesz co, mi jakoś nie chce oklapnąć, więc może urodzę z takim sterczącym Wyprasowałaś już kota?
|
|
|
|
#4394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby sięgnąć.Moja bratowa mówiła ostatnio, że ona tez wcale nie czuła ani nie widziała żeby brzuch jej opadł a wszyscy jej wmawiali
|
|
#4395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam taką znajomą, która wszystko interpretuje jako początek porodu, któregoś dnia zrobiło mi się niedobrze po soku z kartonu to od razu stwierdziła, że brak apetytu i biegunka to początek porodu, a ja biegunki wcale nie miałam
|
|
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY tak sobie czytam o tych waszych zbliżąjących sie porodach i tak Wam zazdroszcze
czeka ją Was takie cudowne chwile!!!ja bardzo miło wpsominam poród i tak rodzić mogłabym co chwilę
Witaj Zuzieńko 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
|
|
|
#4397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A może teraz byś spróbowała porodu siłami natury? No mam nadzieję, że to będą cudowne chwile, zresztą moje wszelkie plany sięgają tylko do porodu, nie mam pojęcia co będzie później i na nic się nawet nie nastawiam. Na razie jestem chyba na etapie żegnania się z moim dotychczasowym życiem, bo już za parę dni świat zmieni się zupełnie i już nigdy nie będzie tak jak jest teraz, będzie lepiej Wiesz, ja to mam już czasem dość tego bycia pod obserwacją i odpowiadania ciągle na pytanie jak się czuję. Wszyscy dookoła oferują pomoc i udzielają rad, a ja chcę mieć swoją przestrzeń, chcę to wszystko przeżyć po swojemu nie pod czyjeś dyktando. |
|
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Oj zmieni się,zmieni i to bardzo!! ale zdecydowanie na lepsze!!
jak patrze jak ona sobie teraz śpi to jest najlepsze co mnie w żyicu spotkało a CV wysyłałąm bo chce zobaczyć ile jestem jeszcze warta na naszym rynku pracy
Witaj Zuzieńko 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
|
|
|
#4400 |
|
Zadomowienie
|
Tak naprawdę 50% brzuchów tylko "opada"
mnie bardziej denerwują pytania w stylu: "boisz się?". Generalnie staram się nie myśleć o samym porodzie - wiem, że będzie bolało, ale po co mam się bać i nakręcać skoro tak naprawdę nie wiem co mnie czeka. Ostatnio teściowa mi wywaliła z tekstem, że ja to się na pewno boję porodu telefony też mam z pytaniami, czy to już ja się staram do "ludzi dobra rada" teraz za często nie wychodzić - bo po co mam tego słuchać. Tylko się niepotrzebnie denerwuję
|
#4401 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I co dostałaś jakąś odpowiedź na CV? Cytat:
![]() Ja na szczęście z takimi tekstami mam spokój, ale jedna nasza sąsiadka ciągle mojemu mężowi wmawia, że widać po nim, że jest przerażony tym co Go czeka
|
||
|
|
|
#4402 |
|
Zadomowienie
|
A ja takie porady jednym uchem wpuszczam drugim wypuszczam. Niech kazdy sobie gada a ja i tak po swojemu zrobie
|
#4403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() musisz zrobić zdjęcie swojego Tż-ta przerażonego
|
|
#4404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Np pytanie czy ja jem śniadanie, bo to bardzo ważne w ciąży. Nie, postanowiłam się odchudzać w trakcie ciąży kurde ![]() Właśnie zadzwoniła do mnie mama spytać się czy czasem nie rodzę No, Wam tylko powiem i mężowi ![]() Poczyniłam pewne postępy i przygotowałam wszystkie rzeczy dla dziecka do szpitala, nie pakuję na razie, bo chcę pokazać mężowi gdzie co jest żeby w razie czego wiedział. Jutro może razem spakujemy resztę ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Jak ma czas jak go poganiasz??
|
|
|
|
|
#4405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do powiadamiania o zaczętym porodzie to położne na SR mówią, że druga osoba przydaje się do odbierania telefonów i ze to nasza wina bo jak sie zaczyna to dzwonimy po calej rodzinie. A dla mnie to jakas abstrakcja dzwonic wogole do kogos jak wiem ze na prodowce jest. Przecież jak urodzi to da znac
[*]09.08.2010-mama zawsze będzie o Tobie pamiętać Aniołku Edytowane przez kasiek64 Czas edycji: 2011-07-04 o 21:52 |
|
|
|
|
#4406 |
|
Zadomowienie
|
Hejka Dziewczynki
![]() Próbuję Was doczytać, ale potrzebuję na to trochę czasu Dlatego najpierw coś naskrobię ![]() A więc wróciliśmy z wypadu na Mazury... w kiepskich humorach Pogoda niestety nie dopisała - lało, wiało i była straszna zimnica Praktycznie cały pobyt przesiedzieliśmy w domku. Ogólnie wypoczęłam, ale jakby było pogodnie to wypoczęlibyśmy bardziej... Poza tym dzisiejszy dzień w Wawie też do słonecznych nie należał więc znów cały dzień w domu, a w dodatku głowa mnie bolała Ale za to wieczorem zrelaksowałam się na całego. Byłam w końcu na zabiegu, który wykupił mi mój tż na urodziny Był to zabieg pro elastic na rozstępy I przyznam, że już po pierwszy zabiegu widać efekty, ale żeby uzyskać najlepsze trzeba by było powtórzyć zabieg 6 razy a na to mnie niestety nie stać... Dobra uciekam robić brzuszki, bo przez ten wyjazd się zaniedbałam w tym temacie
Nasze Małe Szczęście ] Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10 |
|
|
|
#4407 |
|
Zadomowienie
|
Karla a ten zabieg bolał?
Kasiek u nas mówili żeby najlepiej nikogo nie powiadamiać, bo jak powiesz jednemu to zaraz wszyscy wiedzą i się stresują i dzwonią. Ja tam mogę nie mówić nikomu, ale jak nie odbiorę telefonu to i tak będzie panika ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Stokrotka jak tam brzuszek Oli? |
|
|
|
#4408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie okiełznałam bobra i chwała temu kto wymyślił elektryczna golarkę. Poszło bez problemu i bez zacięć.
|
|
#4409 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmierzyłam brzuch: 103 cm
a nie wygląda Justa rodzisz juz? taki żarcik Karla faktycznie weekend pod względem pogody nie bardzo nadawał sie na wyjazd, ale niestety mieszkamy w Polsce i trzeba sie liczyc z wszystkimi możliwymi anomaliami pogodowymi. My tez jakoś mamy zwykle pecha jak juz sobie cos zaplanujemy. Moja córcia jakos dzisiaj spokojnie siedzi :/ Nie lubie takich dni bo sie martwie
|
|
|
|
#4410 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

a miałam teraz remont to bym odkreciła 

no i kącik maluszka tez fajowy

05.06.2010 
Pogoda niestety nie dopisała - lało, wiało i była straszna zimnica
a na to mnie niestety nie stać...