|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice cz. 38
|
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Ja akurat podchodzę do tego tak, że mieszkanie razem jest ok, jeśli sie na to samemu zapracuje. Co innego udostępnienie mieszkania a co innego opłacanie rachunków czy jedzenia.
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
No cóż, mam 22 i tego samego faceta od 3 lat (i to mój jedyny seksualny partner w życiu). Ale mężatką nie jestem
I to przesądza sprawę...
|
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Hi Lachony, dzis relacji z weekendu ie wrzuce dopiero wrocilam do domu z pogrzebu, i powiem Wam ze to ze nie robimy wesela to super pomysl bo jak widze jak sie moja rodzina (w sensie kuzyni, ciotki i wujkowie) zachowuja to mi sie żygac chce. koszmar jakis po prostu
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wiesz jak my się już doczekamy twoich zaręczyn to to taaaaaaaaaaaaaaaaaka radość.
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no kamery w domu, wariaci... w kuchni i na korytarzu; wszystko widzą jak wchodzę i od razu sypią się telefony
|
|
|
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie do końca rozumiem co Twoich rodziców obchodzi Twoje życie seksualne...
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
gdyby mi dali możliwość opłacać samej tamto mieszkanie - 300 zł za 2 pokoje - to sama bym wszystko opłacała... a teraz będę czekać do usranej starości
|
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kawka, aż tak źle? :/ Antii, podziękowania za to, że wreszcie nie smęcę na wątku ale nawet nie wiecie, jak mi miło, gdy piszecie, że czekacie na te moje zaręczyny. to głupie, wiem, ale wywołuje to u mnie uśmiech, bo znaczy, że mnie trochę lubicie
|
|
|
|
|
#1633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja wygodna wolałam zostać z rodzicami i nie przejmować się tym kto mi zrobi obiad. ![]() Ostatnio mi się tylko zamarzyła wyprowadzka, ale najpierw muszę sobie złapać jakiegoś męża. ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo na te zaręczyny wszystkie czekamy
|
|
|
|
|
#1635 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do kamer
|
|||
|
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy wszystko się zmieni!
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa, ale moim zdaniem powinnaś schować żal do kieszeni i olać rodziców. nie chcą pomóc, to niech nie pomagają. to nie jest ich obowiązek, ale dobra wola. owszem, Twojego brata traktowali inaczej i rozumiem, że czujesz się pokrzywdzona, ale nie możesz wymagać, by Ci płacili za mieszkanie, bo jemu płacili. To jest ich decyzja. Według mnie krzywdząca, ale przecież nie zmusisz ich, by Ci dawali pieniądze, skoro tego nie chcą i mają do tego prawo.
Dlatego wg mnie jedyne wyjście jest takie: zagryźć zęby, wytrzymać i za jakiś czas, jak zaczniecie zarabiać, wyprowadzić się na swoje wynajmowane
|
|
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co; jak dorosnę to za takie mieszkanie jak mój brat będę musiała płacić 1500 zł a jak zechcę mieć mieszkanie rodziców to będę musiała spłacić połowę brata - nie dość że ma tanie mieszkanie to jeszcze ode mnie ściągnie kasę
|
|
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Ano tak.
Jeśli rodzicom i dzieciom taka sytuacja pasuje to super, ale też nie można wymagać od rodziców takich rzeczy wg mnie oczywiście, bo to tylko ich dobra wola.
|
#1640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jesteście boskie! Uwielbiam Was!Kawka, co się stało?
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
Kawka
Ilsa, yyy... jak to kamery?? ![]() Moim zdaniem najlepsze jest właśnie takie podejście: mieszkasz z rodzicami - jesteś na ich utrzymaniu, wyprowadzasz się (nie liczę wyjazdu na studia do innego miasta) - utrzymuj się sam. Niestety, rodzice nie ułatwiają sprawy, może kiedyś dane mi będzie to zrozumieć. Zresztą, pisałam Wam kiedyś, jak to u mnie jest: jak pada temat mojego pójścia na swoje, to w domu rozgrywa się istny dramat z załącznikami pt. szantaż emocjonalny i materialny, krzyk i trzaskanie drzwiami choć ostatnio ucichło coś, dużo mówię o wyprowadzce i mama chyba jakoś się oswoiła... Albo uznała, że na pewno tego nie zrobię. A jeśli tak jest, no to będzie zaskoczona, niestety...
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zazdrośnice się skończą na zaręczynach naj
|
||
|
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak mówisz, że moje zaręczyny niedługo, to znaczy, że mnie lubisz? ![]() ![]() a mi nikt by nie dał kasy, czy bym studiowaa w innym mieście, czy bym nie studiowała i jest super:P moooże by mi ktoś zasponsorował bilet miesięczny ewentualnie
|
|
|
|
|
#1645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietacie ta druga zone mojego kuzyna (Narzut robil im zdjecia) co tak "pieknie" moja mame podsumowal dzis jaka byla milusia wlasnie do wyzygania, ja wogole nawet z nia slowa nie zmienilam bo wiem ze mi dupe obrabia nie no cos strasznego. potraktowalam ja jak powietrze i dalo sie wyczuc ze generalnie patrzec na nia nie moge, to samo dziewczyna drugiego kuzyna, obrabialy mnie i siotrze tylek jak złoto teraz mam tym wiekszy pretekst do tego zeby nikogo nie zaprosic wole naprawde dalsza rodzine ktora wiem ze jest nam zyczliwa niz takich "bliskich" baranow no slabo mi sie robi a najbardziej mi zal mojej mamy ktora w koncu na oczy przejzala
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() Edytowane przez czarna_kawa80 Czas edycji: 2011-07-04 o 20:42 |
|
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
na tyle żeby zaspokoić naszą ciekawość jak to jest jak facet rozpieszcza dziewczynę i bardzo się rozumieją
|
|
|
|
#1648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jego firma produkuje różne rzeczy, należą do nich : garden, kotlin, łowicz, fortuna, pysio,garden, drwit,włocławek,krakus.pr odukują soki do biedronki no i teraz jeszcze sok o którym w w klubie pisałam w końcu Cię wysłuchał Cytat:
to mi nie chcieli wierzyć, mama zawsze się śmiała tylko tata brał to do siebie .I dopiero po oficjalnych zaręczynach wzięli to wszystko do siebie . Tak to nawet podpisywane umowy dla nich były takie ...hmm... niepełne |
||
|
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czym niby?
|
|
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
Mój brat powiedział,żeby rodzice przepisali na niego działkę bo na mnie to jej szkoda. Bo jego zdaniem to TŻ będzie chciał ją sprzedać na nowy samochód :/
więc powiedziałam,że niech dadzą mu działkę, mieszkanie i wszystko bo ja w takim razie nic nie chcę. Współczuję Ci Ilsa u mnie rodzice też nie równo nas traktują. I teraz ciągle wsadzają kasę w niego. Nawet jedzenie mu kupują bo biedactwo nie ma kiedy. Gdy jesteśmy u mnie to nie śpimy ze sobą. Ja w jednym, a on w drugim. Mój tata ma swoje poglądy, a jak jesteśmy u niego to razem i mój tata albo nawinie wierzy,że tam też oddzielnie albo nie chcę o tym myśleć.
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.

I to przesądza sprawę...

jakoś ja chyba dziwnie bym się czuła, jakby mój przede mną klękał zbyt często

13.03.2008