|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#37381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Często mówicie o żelu stylizującym z rossmana. Mógłby ktoś wkleić zdjęcie opakowania? Bo nigdy nie mogę go znaleźć. Co on wam daje? Jest bez silikonów? jak go stosujecie ?
|
|
|
|
#37382 |
|
Rozeznanie
|
Tylko z niemielonego siemienia lnianego da się coś zrobić do włosów? Ja kupiłam kiedyś już mielone, żeby można je pić, ale marnie mi idzie
więc pomyślałam, że może jakoś da się je wykorzystać jeszcze?
|
|
|
|
#37383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się nie udało i dlatego wolę niemielone
|
|
|
|
|
#37384 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#37385 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Lokaski!
Nie było mnie jakiś czas, próbowałam nadrobić, ale nie mam szans Witam nowe głowy wśród Lokasków ![]() Dzisiaj miałam 2 mycie bez zabezpieczania b/s. Zorientowałam się, że b/s powoduje totalny przyklap i gniot loków juz 2 dnia. Czy żel lniany to też zabezpieczacz? |
|
|
|
#37386 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł właśnie do mnie Kallos mleczny i pachnie wybornie
|
#37387 |
|
Zakorzenienie
|
Myszko na pewno bardzo się cieszysz
, ostatnio rozczulają mnie wszelkie ciąże i dzieci...chyba instynkt się odzywa z niemielonego można zrobić maseczkę nawilżającą do twarzy albo tak jak dziewczyny mówią przecisnąć przez gazę/ściereczkę (jak czytałam wątek o żelu lnianym to były osoby, którym się udawało)
|
|
#37388 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
maseczki, żele do mycia, balsamy.... Jak to powiedział kiedyś ktoś mądry: ogranicza nas tylko wyobraźnia ![]() Cytat:
i powiedz mu, że jak będzie miły dla mamusi i nie będzie zbyt mocno kopał w przyszłości to czeka go wyprawka z papilotów, gumeczek, spineczek i suszarek z dyfuzorami ![]() (nie ma to jak przekupiać dzieciaczka od chwili poczęcia ![]() )Cytat:
![]() a żeby trochę sprostować, uznajmy, że byłam zszokowana a nie zawiedziona żeby nie było, że wszędzie szukam okazji do prezentowania swoich marnych zdolności kokieteryjnych ![]() Co do szybkiego schnięcia, to jeden plus. Btw, ostatnio po myciu włosów czytając książkę odkryłam, że bardzo fajnie do suszenia przyczynia się wentylator który puściłam bo było mi ciepło ![]() Cytat:
to moja standardowa maseczka i o ile miód czasem zastąpię innymi składnikami o tyle maskę z mielonego siemienia używam każdorazowo po myciu trochę jest problem z wypłukaniem wszystkiego i trzeba poświęcić trochę czasu (i wody). Co do mielonego siemienia, radziłabym mielić samemu bo kupne zmielone siemię jest pozbawione wielu istotnych wartości odżywczych, które z kolei przekładają się na pielęgnacyjne a świeżo zmielone siemię należy zalewać gorącą wodą gdyż po zmieleniu łupinek uruchamia się jakiś proces cyjanogenny który jest potęgowany przez zimną wodę. Co prawda nie powstają jakieś zatrważające ilości szkodliwych składników, ale dlaczego nie ograniczać ich do minimum?
|
||||
|
|
|
#37389 |
|
Zakorzenienie
|
Jest szansa
|
|
|
|
#37390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdzie te opowiadanka można przeczytać? ![]() a też słyszałam o tym mieleniu (ale w kwestii doustnego przyjmowania, a nie nawierzchniowego)
|
|
|
#37391 |
|
Raczkowanie
|
najpierw trzeba zdobyć solidne wykształcenie przestępcze aby wyważyć zamek w biurku, poootem solidne wyksztalcenie o kulturze egipskiej aby rozszyfrować hieroglify którymi te opowiadania są napisane ale najtrudniejsze okazuje się obezwładnienie wściekłego zwierza stojącego na straży tych "skarbów" czyli MNIE
a prościej rzec ujmując: nie publikuje ich nigdzie :P to raczej takie gryzmołki pisane nocą kiedy nie umiem spać i chcę się pozbyć nadmiaru myśli z głowy, to moja najlepsza senna terapia
|
|
|
|
#37392 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo dobry kopniak z półobrotu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszczę. Kiedyś - dawno - dużo pisałam, takie lekkie banalne opowiadanka, w której historia która leżała mi na sercu kończyła się happy endem A potem z dnia na dzień przestałam umieć pisać
|
|||
|
|
|
#37393 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie nie wiem czy mam jakiś młynek w domu, albo coś czym mogłabym zmielić to niemielone siemię.
Poszłam do apteki, poprosiłam o siemię, pani pyta jakie, to poprosiłam o to, które częściej jest kupowane Więc dostałam zmielone.To może popróbuję coś z tym zrobić, dużo (aż za dużo) mam teraz czasu, więc mogę się pobawić. |
|
|
|
#37394 |
|
Zakorzenienie
|
zamówiłam z BU:
-hydrolat rozmarynowy -hydrolat oczarowy (ten z myślą o twarzy---uwielbiam :love) -masło skrzypowe -masło jojoba -mleczko jedwabne z keratyną -żel HA z alantoiną i pantenolem (już kiedyś miałam, użwyałam do twarzy, ale na włosy tez chyba może być z tego co wyczytałam )oj będzie się działo (niestety dopiero za jakieś 3 tygodnie...oszaleli) nie robiłabym zamówienia, ale kuzynka chciała kilka rzeczy, więc już razem Sensualitka oj to szkoda, że nie pozwalasz im wyjść na światło dzienne może warto?Felek no teraz ja też się bawię...w końcu wakacje, pogody nie ma, to zawsze można coś pokombinować
|
|
#37395 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
. Jeśli zauważasz obciążenie lepiej nakładać troszkę niżej.Cytat:
Potrzebujesz tylko do picia? Bo jeśli nie, to z niemielonego możesz zrobić żel lniany. |
|||
|
|
|
#37396 |
|
Raczkowanie
|
Czekam jak wyschną mi włosy , zdam relację bo ostatnio czekałem 3! Godziny....ale ok prawie wytrzymałem.
Nawaliłem żelu więcej, wiadomo odcisnęło by się. I jak odcisnąłem to się przeraziłem(pozytywnie) na grzywce ! która była zawsze jakoś nieposłuszna, tak się skręciła że nie potrafiłem tego opanować. 3 duże skręcone loczki z grzywki....masakra Szkoda że nie miałem jak zrobić zdjęcie.Maliniarka ]Byłem strasznie zaintrygowany napisami pod twoimi postami, i stwierdzam że powinnaś startować w jakiś konkursach wizaż owych jeżeli takowe zostaną powołane. I ponawiam moje stwierdzenie na twej głowie będzie się działo już to widzę )
|
#37397 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ciągle zapominam sprawdzić ![]() u Ciebie to nie dziwne, bo masz gęste te włosy Cytat:
Cytat:
no proszę, a ja oglądałam/słuchałam kilku waszych coverów na YT, ale tylko troszkę, bo mam wolne łącze, fajnie gracie , kiedyś śpiewałam w zespole "garażowym" (a właściwie fabrycznym), ale to był krótki epizod, bo się ludzie na studia porozjeżdżalioch dziękuję, raz brałam udział w Rossmannowskim, ale była nieprzyjemna atmosfera na tych konkursach, oszukiwanie i te sprawy...więc już tego nie robię, to bardziej zabawa dla mnie i może ktoś coś poradzi czasem co poprawić chętnie poczytam, jeśli zechcesz skomentować, zawsze to męskie oko na co innego zwraca uwagę ![]() Cytat:
jak mniej ugniatam to są spokojne falki takie , jak się mocniej przyłożę to coś na kształt loka się pojawiamoje włosy czują się mile połechtane Twemi słowy ![]() no to żeby nie było, ze gadam bez ładu i składu zawsze: dzisiaj nałożyłam na suche trochę isany proteinowej od ucha a na skalp wody brzozowej, potem poszłam myć hippem, jako drugie o na górę naturia len/rumianek, a na dół isana babassu, spłukanie zimną wodą, koszulka, trochę żelu lnianego w wilgotne, krótkie ugniatanie, schnięcie samodzielne ![]() no i byłam na spacerze z psem, mokro :x zauważyłam, ze jak włosy są bardziej miękkie to mniej się kręcą, a jak bardziej szorstkie to mocniej skręcone (tylko żebym ja jeszcze wiedziała od czego to zależy )miękkie=za mało protein szorstkie=za mało nawilżenia?
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-04 o 22:50 |
||||
|
|
|
#37398 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam program na androida dzięki któremu mogę być z Wami na bieżąco - jupi!
|
|
|
|
#37399 |
|
Raczkowanie
|
Oj jak dawno mnie tu nie było, tzn. czytam tylko jakos tak nic nie pisałam
![]() I nowe loczki widzę, pięknie ![]() Pierwszy raz dzisiaj samą odżywką myłam, moje włosy nie wyglądały jak strąki tylko dlatego, że wczoraj były myte, więc jeszcze w miarę swieże. Ale przyznam, że moja odżywka trochę chyba za ciężka, dużo w niej olejków. Jak będę w Polsce to kupię jedną z tych, które tu do mycia polecacie Mam jednak przetłuszczający się skalp i obawiam się, że same mycie odżywką nie jest dla mnie
|
#37400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam przetłuszczające się włosy, przy omo musze myć co dwa dni, a odżywką bez SLS nie próbowałam jeszcze, ale pewnie obciąży (myłam dwa razy Waxem z SLS i całkiem ok było) a czym myłaś dzisiaj?
|
|
|
#37401 |
|
Raczkowanie
|
Taka sobie naturalna odżywka, bez zbednej chemii
ale za to trochę olejków więc nie nadaje się raczej do mycia
|
#37402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tak myślę, żeby poszukać odżywki z jakimś łagodnym detergentem, żeby się trochę pieniła jednak gdzieś już mi to mignęło, ale nie mogłam potem znaleźć
|
|
|
#37403 |
|
BAN stały
|
Witajcie, i ja zaczynam dbac o moje loki
Jutro wybieram się na włosowe zakupki Tymczasem wklejam moje włoski, 3a chyba?
|
|
|
|
#37404 |
|
Zakorzenienie
|
Donka powodzenia
![]() będą z tego na pewno piękne loki jak o nie zadbasz...o niebo lepsze niż prostaki ![]() ale po zdjęciu ciężko stwierdzić...na górze trochę suche, na dole widzę jakieś skrętaski ładne
|
|
#37405 |
|
BAN stały
|
całe są suche, nie wyglądają na zdjeciach tak zle, ale sa okropne w dotyku
|
|
|
|
#37406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na mazidłach do kupienia jest Cytat:
|
|
#37407 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, kupiłam sobie błoto do włosów z Bielendy. To jest cudo jakieś
|
#37408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podaj nazwę lub link mam błotko z Morza Martwego ale do ciała i jest rewelacyjne
|
|
#37409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() to błotko jest na KWC, kiedyś o nim czytałam opinie
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-05 o 00:23 |
||
|
|
|
#37410 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, znalazłam przez google to błotko i na KWC
wydaje mi się, że skład ok ale pewności to ja nie mam ![]() ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Kurde, to tak jak ja
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 11 (0 użytkowników i 11 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

więc pomyślałam, że może jakoś da się je wykorzystać jeszcze?

a prościej rzec ujmując: nie publikuje ich nigdzie :P to raczej takie gryzmołki pisane nocą kiedy nie umiem spać i chcę się pozbyć nadmiaru myśli z głowy, to moja najlepsza senna terapia 
może warto?
) po Waxie oznacza przyklapnięte, odstające pojedyńcze kosmyki, ciężkie, ledwie falowane miejscami. Może za długo trzymam albo za dużo nakładam...
)
Podaj nazwę lub link