Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1247 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-04, 14:33   #37381
chocolate_monster
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Często mówicie o żelu stylizującym z rossmana. Mógłby ktoś wkleić zdjęcie opakowania? Bo nigdy nie mogę go znaleźć. Co on wam daje? Jest bez silikonów? jak go stosujecie ?
chocolate_monster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 14:40   #37382
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Tylko z niemielonego siemienia lnianego da się coś zrobić do włosów? Ja kupiłam kiedyś już mielone, żeby można je pić, ale marnie mi idzie więc pomyślałam, że może jakoś da się je wykorzystać jeszcze?
Stary 2011-07-04, 15:11   #37383
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Tylko z niemielonego siemienia lnianego da się coś zrobić do włosów? Ja kupiłam kiedyś już mielone, żeby można je pić, ale marnie mi idzie więc pomyślałam, że może jakoś da się je wykorzystać jeszcze?
Możesz spróbować przecedzić przez materiał/gazę najlepiej jeszcze ciepłe zanim zacznie gęstnieć.
Mi się nie udało i dlatego wolę niemielone

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:15   #37384
chocolate_monster
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Możesz spróbować przecedzić przez materiał/gazę najlepiej jeszcze ciepłe zanim zacznie gęstnieć.
Mi się nie udało i dlatego wolę niemielone
mi również
chocolate_monster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:23   #37385
agatron77
Raczkowanie

Cześć Lokaski!
Nie było mnie jakiś czas, próbowałam nadrobić, ale nie mam szans . Od dzisiaj planuję być na bieżąco, a jak wyjdzie, to zobaczymy.

Witam nowe głowy wśród Lokasków

Dzisiaj miałam 2 mycie bez zabezpieczania b/s. Zorientowałam się, że b/s powoduje totalny przyklap i gniot loków juz 2 dnia. Czy żel lniany to też zabezpieczacz?
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:23   #37386
seduction
Zakorzenienie

Przyszedł właśnie do mnie Kallos mleczny i pachnie wybornie

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:24   #37387
Maliniarka
Zakorzenienie

Myszko na pewno bardzo się cieszysz , ostatnio rozczulają mnie wszelkie ciąże i dzieci...chyba instynkt się odzywa

z niemielonego można zrobić maseczkę nawilżającą do twarzy albo tak jak dziewczyny mówią przecisnąć przez gazę/ściereczkę (jak czytałam wątek o żelu lnianym to były osoby, którym się udawało)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:40   #37388
Sensualitka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Mleczko owsiane i winogronowe jako odżywka do włosów bs - to mnie zaciekawiłaś kochana Aż chyba się skuszę, najwyżej będę dodawać do masek albo odżywek ds
No właśnie nawet jeśli mleczko nie podejdzie do włosów to zawsze pozostaje jeszcze cały szereg innych zastosowań maseczki, żele do mycia, balsamy.... Jak to powiedział kiedyś ktoś mądry: ogranicza nas tylko wyobraźnia

Cytat:
Będę mieć jutro robione USG, zobaczę moje maleństwo
Pomachaj do monitora i pozdrów dzidziucha od wszystkich kręconowłosych i powiedz mu, że jak będzie miły dla mamusi i nie będzie zbyt mocno kopał w przyszłości to czeka go wyprawka z papilotów, gumeczek, spineczek i suszarek z dyfuzorami
(nie ma to jak przekupiać dzieciaczka od chwili poczęcia )

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Sensualitka masz bardzo fajny styl pisania, normalnie w głowie widziałam tego faceta i Ciebie biedną zawiedzioną
co my się mamy z tymi włosami
w sumie więcej minusów takiej porowatości, ale ja bym chciała, żeby mi tak szybko schły
dziękuję za miłą uwagę lubię się bawić słowami i często piszę jakieś pseudointelektualne opowiadanka do szuflady
a żeby trochę sprostować, uznajmy, że byłam zszokowana a nie zawiedziona żeby nie było, że wszędzie szukam okazji do prezentowania swoich marnych zdolności kokieteryjnych

Co do szybkiego schnięcia, to jeden plus. Btw, ostatnio po myciu włosów czytając książkę odkryłam, że bardzo fajnie do suszenia przyczynia się wentylator który puściłam bo było mi ciepło

Cytat:
Ja sobie mielę siemię lniane sama, ok 2-3 łyżki, zalewam wrzątkiem, chwile mieszam, dodaję miód i taka papke nakładam jak maskę to moja standardowa maseczka i o ile miód czasem zastąpię innymi składnikami o tyle maskę z mielonego siemienia używam każdorazowo po myciu trochę jest problem z wypłukaniem wszystkiego i trzeba poświęcić trochę czasu (i wody). Co do mielonego siemienia, radziłabym mielić samemu bo kupne zmielone siemię jest pozbawione wielu istotnych wartości odżywczych, które z kolei przekładają się na pielęgnacyjne a świeżo zmielone siemię należy zalewać gorącą wodą gdyż po zmieleniu łupinek uruchamia się jakiś proces cyjanogenny który jest potęgowany przez zimną wodę. Co prawda nie powstają jakieś zatrważające ilości szkodliwych składników, ale dlaczego nie ograniczać ich do minimum?
Sensualitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:47   #37389
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Dzisiaj miałam 2 mycie bez zabezpieczania b/s. Zorientowałam się, że b/s powoduje totalny przyklap i gniot loków juz 2 dnia. Czy żel lniany to też zabezpieczacz?
Jest szansa

Stary 2011-07-04, 15:51   #37390
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość
dziękuję za miłą uwagę lubię się bawić słowami i często piszę jakieś pseudointelektualne opowiadanka do szuflady
a żeby trochę sprostować, uznajmy, że byłam zszokowana a nie zawiedziona żeby nie było, że wszędzie szukam okazji do prezentowania swoich marnych zdolności kokieteryjnych
czemu by nie prezentować jak można
gdzie te opowiadanka można przeczytać?

a też słyszałam o tym mieleniu (ale w kwestii doustnego przyjmowania, a nie nawierzchniowego)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-04, 16:04   #37391
Sensualitka
Raczkowanie

Cytat:
gdzie te opowiadanka można przeczytać?
najpierw trzeba zdobyć solidne wykształcenie przestępcze aby wyważyć zamek w biurku, poootem solidne wyksztalcenie o kulturze egipskiej aby rozszyfrować hieroglify którymi te opowiadania są napisane ale najtrudniejsze okazuje się obezwładnienie wściekłego zwierza stojącego na straży tych "skarbów" czyli MNIE a prościej rzec ujmując: nie publikuje ich nigdzie :P to raczej takie gryzmołki pisane nocą kiedy nie umiem spać i chcę się pozbyć nadmiaru myśli z głowy, to moja najlepsza senna terapia
Sensualitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 16:15   #37392
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość
najpierw trzeba zdobyć solidne wykształcenie przestępcze aby wyważyć zamek w biurku,

Albo dobry kopniak z półobrotu
Cytat:
poootem solidne wyksztalcenie o kulturze egipskiej aby rozszyfrować hieroglify którymi te opowiadania są napisane
Bądź farmaceutyczne
Cytat:
a prościej rzec ujmując: nie publikuje ich nigdzie :P to raczej takie gryzmołki pisane nocą kiedy nie umiem spać i chcę się pozbyć nadmiaru myśli z głowy, to moja najlepsza senna terapia
Troszkę się dziwię, że nie lubisz się dzielić. Może nie z każdym dowolnym obywatelem ale że szufladę na klucz?
Zazdroszczę. Kiedyś - dawno - dużo pisałam, takie lekkie banalne opowiadanka, w której historia która leżała mi na sercu kończyła się happy endem A potem z dnia na dzień przestałam umieć pisać

Stary 2011-07-04, 18:19   #37393
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Właśnie nie wiem czy mam jakiś młynek w domu, albo coś czym mogłabym zmielić to niemielone siemię.
Poszłam do apteki, poprosiłam o siemię, pani pyta jakie, to poprosiłam o to, które częściej jest kupowane Więc dostałam zmielone.
To może popróbuję coś z tym zrobić, dużo (aż za dużo) mam teraz czasu, więc mogę się pobawić.
Stary 2011-07-04, 19:03   #37394
Maliniarka
Zakorzenienie

zamówiłam z BU:
-hydrolat rozmarynowy
-hydrolat oczarowy (ten z myślą o twarzy---uwielbiam :love)
-masło skrzypowe
-masło jojoba
-mleczko jedwabne z keratyną
-żel HA z alantoiną i pantenolem (już kiedyś miałam, użwyałam do twarzy, ale na włosy tez chyba może być z tego co wyczytałam)

oj będzie się działo (niestety dopiero za jakieś 3 tygodnie...oszaleli)

nie robiłabym zamówienia, ale kuzynka chciała kilka rzeczy, więc już razem (ona bierze jeszcze olej monoi i może da mi spróbować)

Sensualitka oj to szkoda, że nie pozwalasz im wyjść na światło dzienne może warto?

Felek no teraz ja też się bawię...w końcu wakacje, pogody nie ma, to zawsze można coś pokombinować
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-04, 19:45   #37395
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
Wlosy "jsłabe" (ależ się precyzyjnie wyraziłam... ) po Waxie oznacza przyklapnięte, odstające pojedyńcze kosmyki, ciężkie, ledwie falowane miejscami. Może za długo trzymam albo za dużo nakładam...
Pamiętam, że dziewczyny pisały kiedyś, że poski Wax daje efekt za miękkich, pozbawionych życia włosów. Spróbuj, jak radzą Ci dziewczyny nakładać go na krócej.

Cytat:
Odżywkę2 O powinno się nakładać na całe włosy?
Wszystko zależy od preferencji i tego co lubią włosy. Jeśli zauważasz obciążenie lepiej nakładać troszkę niżej.

Cytat:
Napisane przez chocolate_monster Pokaż wiadomość
Często mówicie o żelu stylizującym z rossmana. Mógłby ktoś wkleić zdjęcie opakowania? Bo nigdy nie mogę go znaleźć. Co on wam daje? Jest bez silikonów? jak go stosujecie ?
Nie mam za bardzo czasu teraz na znalezienie zdjęcia, ale opiszę Ci jak wygląda ten żel. Czarny w stojącej tubie z pomarańczowymi napisami. Cena ponad 8 zł bez promocji.

Cytat:
Potrzebujesz tylko do picia? Bo jeśli nie, to z niemielonego możesz zrobić żel lniany.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 19:51   #37396
Gagz
Raczkowanie

Czekam jak wyschną mi włosy , zdam relację bo ostatnio czekałem 3! Godziny....ale ok prawie wytrzymałem.

Nawaliłem żelu więcej, wiadomo odcisnęło by się. I jak odcisnąłem to się przeraziłem(pozytywnie) na grzywce ! która była zawsze jakoś nieposłuszna, tak się skręciła że nie potrafiłem tego opanować. 3 duże skręcone loczki z grzywki....masakra Szkoda że nie miałem jak zrobić zdjęcie.

Maliniarka ]Byłem strasznie zaintrygowany napisami pod twoimi postami, i stwierdzam że powinnaś startować w jakiś konkursach wizaż owych jeżeli takowe zostaną powołane.
I ponawiam moje stwierdzenie na twej głowie będzie się działo już to widzę )

http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee

Bez prostownicy od:
18.09.2010!!
Gagz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 20:12   #37397
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gagz Pokaż wiadomość
Czekam jak wyschną mi włosy , zdam relację bo ostatnio czekałem 3! Godziny....ale ok prawie wytrzymałem.
moje też chyba długo schną ale ciągle zapominam sprawdzić
u Ciebie to nie dziwne, bo masz gęste te włosy
Cytat:
Nawaliłem żelu więcej, wiadomo odcisnęło by się. I jak odcisnąłem to się przeraziłem(pozytywnie) na grzywce ! która była zawsze jakoś nieposłuszna, tak się skręciła że nie potrafiłem tego opanować. 3 duże skręcone loczki z grzywki....masakra Szkoda że nie miałem jak zrobić zdjęcie.
życzę sobie więcej zdjęć na przyszłość!!!
Cytat:
Maliniarka ]Byłem strasznie zaintrygowany napisami pod twoimi postami, i stwierdzam że powinnaś startować w jakiś konkursach wizaż owych jeżeli takowe zostaną powołane.

no proszę, a ja oglądałam/słuchałam kilku waszych coverów na YT, ale tylko troszkę, bo mam wolne łącze, fajnie gracie , kiedyś śpiewałam w zespole "garażowym" (a właściwie fabrycznym), ale to był krótki epizod, bo się ludzie na studia porozjeżdżali

och dziękuję, raz brałam udział w Rossmannowskim, ale była nieprzyjemna atmosfera na tych konkursach, oszukiwanie i te sprawy...więc już tego nie robię, to bardziej zabawa dla mnie i może ktoś coś poradzi czasem co poprawić

chętnie poczytam, jeśli zechcesz skomentować, zawsze to męskie oko na co innego zwraca uwagę

Cytat:
I ponawiam moje stwierdzenie na twej głowie będzie się działo już to widzę )
widziałam widziałam
jak mniej ugniatam to są spokojne falki takie , jak się mocniej przyłożę to coś na kształt loka się pojawia

moje włosy czują się mile połechtane Twemi słowy

no to żeby nie było, ze gadam bez ładu i składu zawsze:
dzisiaj nałożyłam na suche trochę isany proteinowej od ucha a na skalp wody brzozowej, potem poszłam myć hippem, jako drugie o na górę naturia len/rumianek, a na dół isana babassu, spłukanie zimną wodą, koszulka, trochę żelu lnianego w wilgotne, krótkie ugniatanie, schnięcie samodzielne

no i byłam na spacerze z psem, mokro :x

zauważyłam, ze jak włosy są bardziej miękkie to mniej się kręcą, a jak bardziej szorstkie to mocniej skręcone (tylko żebym ja jeszcze wiedziała od czego to zależy )

miękkie=za mało protein
szorstkie=za mało nawilżenia?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-07-04 o 22:50
Stary 2011-07-04, 21:33   #37398
doti8
Raczkowanie

Znalazłam program na androida dzięki któremu mogę być z Wami na bieżąco - jupi!
doti8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 22:45   #37399
Bryzejda
Raczkowanie

Oj jak dawno mnie tu nie było, tzn. czytam tylko jakos tak nic nie pisałam
I nowe loczki widzę, pięknie

Pierwszy raz dzisiaj samą odżywką myłam, moje włosy nie wyglądały jak strąki tylko dlatego, że wczoraj były myte, więc jeszcze w miarę swieże. Ale przyznam, że moja odżywka trochę chyba za ciężka, dużo w niej olejków.
Jak będę w Polsce to kupię jedną z tych, które tu do mycia polecacie
Mam jednak przetłuszczający się skalp i obawiam się, że same mycie odżywką nie jest dla mnie

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 22:52   #37400
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bryzejda Pokaż wiadomość
Pierwszy raz dzisiaj samą odżywką myłam, moje włosy nie wyglądały jak strąki tylko dlatego, że wczoraj były myte, więc jeszcze w miarę swieże. Ale przyznam, że moja odżywka trochę chyba za ciężka, dużo w niej olejków.
Jak będę w Polsce to kupię jedną z tych, które tu do mycia polecacie
Mam jednak przetłuszczający się skalp i obawiam się, że same mycie odżywką nie jest dla mnie
może raz na jakiś czas umyj odżywką lżejszą, a tak to omo

ja też mam przetłuszczające się włosy, przy omo musze myć co dwa dni, a odżywką bez SLS nie próbowałam jeszcze, ale pewnie obciąży (myłam dwa razy Waxem z SLS i całkiem ok było)

a czym myłaś dzisiaj?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-04, 22:58   #37401
Bryzejda
Raczkowanie

Cytat:

a czym myłaś dzisiaj?
Taka sobie naturalna odżywka, bez zbednej chemii ale za to trochę olejków więc nie nadaje się raczej do mycia

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 23:09   #37402
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bryzejda Pokaż wiadomość
Taka sobie naturalna odżywka, bez zbednej chemii ale za to trochę olejków więc nie nadaje się raczej do mycia
no dość wysoko w składzie chyba te oleje
ja tak myślę, żeby poszukać odżywki z jakimś łagodnym detergentem, żeby się trochę pieniła jednak
gdzieś już mi to mignęło, ale nie mogłam potem znaleźć
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-04, 23:21   #37403
Donka94
BAN stały

Witajcie, i ja zaczynam dbac o moje loki Jutro wybieram się na włosowe zakupki Tymczasem wklejam moje włoski, 3a chyba?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 269805_186897914696714_100001295212446_440491_3040024_n.jpg (39,4 KB, 94 załadowań)
Donka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 23:33   #37404
Maliniarka
Zakorzenienie

Donka powodzenia
będą z tego na pewno piękne loki jak o nie zadbasz...o niebo lepsze niż prostaki

ale po zdjęciu ciężko stwierdzić...na górze trochę suche, na dole widzę jakieś skrętaski ładne
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-04, 23:37   #37405
Donka94
BAN stały

całe są suche, nie wyglądają na zdjeciach tak zle, ale sa okropne w dotyku
Donka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 23:54   #37406
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
no dość wysoko w składzie chyba te oleje
ja tak myślę, żeby poszukać odżywki z jakimś łagodnym detergentem, żeby się trochę pieniła jednak
gdzieś już mi to mignęło, ale nie mogłam potem znaleźć
Zawsze można dodać samemu kapkę betainy na mazidłach do kupienia jest

Cytat:
Napisane przez Donka94 Pokaż wiadomość
Witajcie, i ja zaczynam dbac o moje loki Jutro wybieram się na włosowe zakupki Tymczasem wklejam moje włoski, 3a chyba?
Włosków nie ocenię, bo się nie znam, ale witaj

Stary 2011-07-05, 00:10   #37407
Benek23
Zakorzenienie

Dziewczyny, kupiłam sobie błoto do włosów z Bielendy. To jest cudo jakieś Użyłam raz i natychmiastowo przywróciło moim "fochasom" skręt Ciekawe jak spisze się na dłuższą metę

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 00:21   #37408
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kupiłam sobie błoto do włosów z Bielendy. To jest cudo jakieś Użyłam raz i natychmiastowo przywróciło moim "fochasom" skręt Ciekawe jak spisze się na dłuższą metę
Jakie błotko? Podaj nazwę lub link mam błotko z Morza Martwego ale do ciała i jest rewelacyjne

Stary 2011-07-05, 00:22   #37409
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Zawsze można dodać samemu kapkę betainy na mazidłach do kupienia jest
na razie mam zakaz kupowania, bo z długów nie wyjdę
Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
no i ta zaś przyszła i mnie kusi

to błotko jest na KWC, kiedyś o nim czytałam opinie
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-07-05 o 00:23
Stary 2011-07-05, 00:23   #37410
seduction
Zakorzenienie

Dobra, znalazłam przez google to błotko i na KWC wydaje mi się, że skład ok ale pewności to ja nie mam

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

Cytat:
na razie mam zakaz kupowania, bo z długów nie wyjdę
Kurde, to tak jak ja a cały czas mam na coś ochotę, bo tak kusicie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 11 (0 użytkowników i 11 gości)

Zasady wysyłania wiadomości