|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Chawa chyba nie doczytałaś mojej wypowiedzi
ja absolutnie Ciebie nie krytykuję i nie uważam, że Twoja wypowiedź zabrzmiała antysemicko. Miałaś prawo napisać co myślisz. Nie przesadzajmy.
|
|
|
|
#3152 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mam zamiar tak wrzesien pazdziernik juz zacząć kompletować wyprawke wczesniej raczej NIE. No chyba że wózek wyprac i zobaczyc jakie mam w stanie rzeczy po Julii , czy cos ich nie tkneło bo jak schowałam tak juz nie zaglądałam a tu jednak mineło sporo czasu.
|
|
|
#3154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie podoba mi się to stwierdzenie, ale chyba nie bede sie rozwodzic nad tym... ja widzę dwie strony medalu i jak słyszę co pacjentki/pacjenci mowia o lekarzach i jak "ich" traktuja, to czasami się nie dziwię ich podejscia do ludzi. -ze nie sa mili itd. Nie mowie, tu konkretnie o Twojej sytuacji, bo oklamywac z tym nfz'tem nie mialam prawa.
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-07-05 o 10:16 |
|
|
|
|
#3155 | |
|
Zadomowienie
|
Tincia to albo sie nie przyznałaś, albo ja nie doczytałam, ze skierowanie w razie W. W takim wypadku to pewnie ja bym też nie poszla
Cytat:
![]() elf27 wiem, ze mnie nie krytykujesz - sama wyciąglam takie wnioski (to znaczy nie do końca sama - bo ja bym pewnie na to nawet nie zwróciła nawet uwagi,) |
|
|
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że internet ma to do siebie, że ludziom puszczają hamulce, być może ciąża też gra rolę (hormony), bo nawet w tym wątku jest wiele przekleństw moim zdaniem niepotrzebnych. No i rzecz jasna zachowanie pozainternetowe gra rolę - jaki ktoś jest " w domu" taki i tu. a co do dziewczyny, która twierdzi, że lekarze lecę na kasę, a jednocześnie jest przyjmowana bezpłatnie prywatnie................ .. proponuję spytać sprzątaczki, czy nie posprząta ci w domu za darmo albo kasjerki czy nie da w sklepie za darmo produktów (i oczywiście tak przy każdej wizycie). I nagle okaże się, że WSZYSCY lecą na kasę. Trudno dyskutuje się z kimś, kto uważa, że inna osoba powinna swoja pracę za darmo wykonywać. Nie wiem, czy pracujecie i jak ciężko, ale domyślam się, że wolałybyście dostawać za to wynagrodzenie, słowem lecicie na kasę że hoho. Albo sytuacja, gdy mąż zostawia rodzinę i pracuje po kilka miesięcy za granicą - przecież też z powodu kasy - leci na kasę, ona dla niego ważniejsza niż kontakt z rodziną! To taka garść uogólnień rodem z Faktu, czy forum onetu, ale widzę, że i tu są chwytliwe. |
|
|
|
|
#3157 |
|
Zadomowienie
|
A co myślicie o X-landerze XT (3-kołowy)?
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-07-05 o 10:24 |
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam osoby co będą teterke zakłądać maluszkom jeszcze zimą (ja nie mam gdzie suszyc)
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem tego zdania co ggora , tincia to pojedz do szpitala o 1:30 w nocy zobaczysz jak milo cie przyjmą !
uciesza sie na pewno na twoj widok! uwierz mi.... lekarze sobie takie opinie wypracowali sami.... taka jest prawda! Moja gin jest swietna pod kazdym wzgledem dla mnie i zlego slowa na nia nie powiem, ale niestety na innych z ktorymi mialam doczynienia moge powiedziec wiele.... i dlaczego? bo widzialam jak mnie traktowano, jak rzecz, jak kolejny przedmiot ktory przypelz po cos i po co do cholery?;/ niestety tak jest
|
|
#3160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ktos wkoncu powinnien sie za nich zabrac i nie dosc, ze wprowadzic kasy fiskalne do gabinetow- skonczylo by sie tluczenie kasy na lewo, do tego wprowadzic limit godzin prac na tydzien i limit etatow.... sie dziwic, ze na taki rejon u mnie jest tylko jedna pani neurolog- skoro zajela wszystkie wolne etaty, nie dajac szans innym....
|
|
#3161 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
oolong,a może chodzi o to,że jak ktoś idzie prywatnie na wizytę i płaci niemałe pieniądze to raczej wymaga by go traktowac po ludzku a nie jak przedmiot,kolejny numerek...
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chcesz miec na tetrowych tylkou zmienia sie pieluszke co karmienie.
|
|
|
#3164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
baaaardzo trafna!!! Co do pierwszej części- uważam, że forum to taki twór, gdzie każdy może pisać to na co ma ochotę. A jak komuś się nie podoba, to po prostu nie ma co wchodzić na fora. Ale ja już kończe dopowiadania swoje na tematy- lekarsko-pacjentowe i inne kontakty, bo uważam że nie urodził się jeszcze taki co by wszystkim dogodził. Może ja nie mam złych doświadczeń z lekarzami... ale jak mi się jeden nie podobał, to po prostu więcej nie poszłam do niego. Wolny kraj, wolny wybór Co do kupowania rzeczy, to ja tez bym chciała co miesiąc coś Chociaż się boję, że córeczka może się poźniej okazać chłopcem, a ja będę miała bodziaki w kwiatki i różowe sukieneczki :P hehe...
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-07-05 o 10:31 |
|
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak tylko mala zaczela siadac to ja sadzalam na nocnik i w sumie dzieki temu szybko sie nauczyla o co biega ![]() no ale z blizniakami to chyba sie w to bawic nie bede- chocby z tego wzgledu ze przy tetrze nie tylko pieluch trzeba duzo- bo nawet przy 2 zalozonych czesto przemakalo, wiec i ubranek trzeba sporo i kocykow- przescieradelek itd.finansowo to sie w ogole nie kalkuluje, tylko ze ideologicznie mi pasowalo- ekologia itd
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrozumiałam, że lekarka właśnie się spodobała |
|
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
każdy jest tylko człwoeikiem i nie am co wymagać by był zawsze wesoły uśmiechnięty,itd.
choc ja się dziwię temu ginowi do którego chodzę,że taki zadowolona jest po tylu godzinach pracy.... ja bym nie mogła pracować z ludźmi ![]() : brzydal:
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo zwykle pacjent przyjęty prywatnie jest milej widziany niż ten na nfz. ja juz uciekam miłęgo dnia
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezeli kazesz sie komus hamowac to hamuj sie sama CHOCIAZ TROCHE, bo nie przypominam sobie bym ciebie czymkolwiek urazila, nie napisalam ze ktos ma mi cokolwiek dac za darmo, napisalam tylko prawde jak czesto pacjenci sa traktowani przez lekarzy ale prawda w oczy kole co? Tak masz racje lece na kase! dlatego moj maz musial wyjechac, dlatego chodze prywatnie do lekarza i w 1 ciazy chodzilam prywatnie i pewnie dlatego ze lece na kase jade na usg za 300 zl! Jak wiodac nawet swojego zdania nie mozna wypowiedziec o zawsze sie jakas guła znajdzie, co sie doczepi....
|
|
|
#3170 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamusie
![]() Ależ lecicie ... ledwo Was nadrobiłam. GRATULUJĘ SYNKÓW I DZIEWCZYNEK Fajnie wiedzieć, kto w brzuszku mieszka ![]() Ja dzisiaj na 19 mam wizytę, mam nadzieję, że z Martynki .... chłopczyk się nie zrobi, bo już się przyzwyczaiłam do niej jako dziewczynki Co do lekarzy, to różnie z nimi bywa. Ja na szczęście za każdym razem trafiam na super ... i to nie za kasę. Do mojego chodzę i tak i tak. Leczył mnie na bezpłodność to większość wizyt była płątna, bo niestety takie leczenie w Polsce nie jest refundowane. Ciąże też prowadzi mi odpłatnie, ale jest to decyzja tylko i wyłącznie moja i mojego męża. On chce być na każdej wizycie i uczestniczyć w usg, więc wizyty mamy ok. godz. 20, więc tylko dlatego. No może jeszcze daltego, że mam do mojego lekarza tel. kom. i mogę dzwonić o każdej porze dnia i godziny. A wiem jaki to jest komfort jak co 2 tygodnie łapała mnie opryszczka narządów rodnych i to zawsze w weekend. A jeszcze mi się przypomniało, że kilka lat temu mój lekarz robił mi wymrażanie nadżerki, wszystko na NFZ, choć chodziłam czasem prywatnie, bo szkoła i tylko takie godziny mi odpowiadały. W drugiej dobie po zabiegu dostałam krwotoku i poszłam do niego, to nie wysłał mnie do szpitala, ale sam mnei do niego zawiózł i upewnił się, ze w dobre rece trafiłam. Także z tym róznie bywa. Nie można wszystkich do jednego wora pakować. To tak samo jak teraz o Polakach pracujacych w Holandii mówią, że ćpuny i itd. Część na pewno się tak zachowuje, ale druga połowa na 100% nie. Wiem, bo mój tato od ponad 2 lat pracuje w Holandii. Co do szpitali, też nie mogę narzekać. 2 lata temu miałam poważne problemy ze zdrowiem, ASO takie, że lekarze mówili, że się zaraz przekręce, bo wyniki mam jakbym miała krwotok wewnętrzny. Fakt, diagnozowali mnie aż miesiąc, ale bardzo dobrze się mną wszędzie zajęli. To tyle .... ale się rozpisałam Idę myć główkę i zrobić paznokietki na wieczór u doktorka ![]() Darusiaaaa chyba Cię trochę poniosło !!!!!
Edytowane przez kkkasikkk Czas edycji: 2011-07-05 o 10:36 |
|
|
|
#3171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo jesli chdozi o nia jako o prowadzaca ciaze- nie mam zastrzezen.
|
|
#3172 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Rozumiem o co Ci chodzi. Jednak nie popadajmy w skrajności. |
||
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
pogadaj z nia, powiedz ze jesli chodzi o proiwadzenie ciazy to ci odpowiada, ale nie udzielila ci informacji ze robi tez na nfz i nie mialas o tym zielonego pojecia....i ze chcesz by dalej prowadzila ciaze ale juz na nfz.
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie dziwi mnie, że tak powiedziała, bo jest to przecież rzecz sprawdzalna. Mogła ewentulanie wymijająco coś odpowiedzieć, a nie wprost zaprzeczać, jeśli z jakiegoś względu nie chciała powiedzieć. w każdym razie podtrzymuję, że w ciąży na NFZ warto, no chyba, że ktoś chciałby usg na każdej wizycie, to raczej nie da rady - zwykle są to tylko 3 standardowe na ciążę, no i rzecz jasna w 2d ![]() ja tam od lekarza nie oczekuję nawet uśmiechu (choć milej jest z wesołym człowiekiem pogadać), z mrukami jakoś daję sobie radę sama się śmiejąc i żartując, a z niegrzecznymi, coż ostatnio wprost lekarza zapytałam, czemu tak a nie inaczej mnie ocenia, mimo że fakty są inne (chodziło o to, że późno przyszłam, ale to była wina rejestracji, bo zapisały mnie na dzień, kiedy nie przyjmował, więc musiałam się przepisać na inny termin), trochę podyskutowaliśmy i sie rozeszło. Ludzie są ludźmi, nie każdy chce ani nawet umie nawiązać kontakt z drugim człowiekiem. Ważne, by wizyta była sprawna, rzeczowa i o czasie, a ja po niej zdrowsza. |
|
|
|
|
#3175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie obrażam nikogo, po prostu pokazuję inne sytuacje w świetle, w którym wy ukazujecie sytuację lekarzy/wizyt NFZ/prywatnych. I wręcz piszę, że takie podejście cechuje tabolidowość, nigdzie nie piszę, że jest to moje zdanie. nie widzę powodu do takiej agresji edit: literówka w tabloidowość Edytowane przez oolong Czas edycji: 2011-07-05 o 10:50 |
|
|
|
|
#3177 |
|
Zadomowienie
|
My taki kupujemy bardzo mi się podoba. Wózek ma dobre recenzje i sporo ludzi go kupuje my prawdopodobnie wybierzemy kolor ocean lub forest.
A swoją drogą gratuluje poznania płci, my jeszcze czekamy do 19 lipca ![]() Wyprawkę powoli kupuje dziś na allegro kupiłam komplecik spodnie + body za 4zł http://allegro.pl/modny-chlopiec-spo...691482634.html Torbę mam zamiar pakować pod koniec października co do koszuli do karmienia kupię taką http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...655940847.html a wczoraj kupiłam pajacyk za 8zł http://allegro.pl/spioszki-hm-pajacy...681876467.html
9 miesięcy z OliV http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png Edytowane przez joamic1 Czas edycji: 2011-07-05 o 10:46 |
|
|
|
#3178 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie, widzę że gorąca dyskusja od rana, ciężko Was nadgonić.
To ja tylko jedno zdanie w temacie - skoro ggoraa się pytała lekarki o możliwość przyjęcia na nfz a ona ją po prostu okłamała to zachowała się nie w porządku - lekko mówiąc. glam dobrze że babcia trafiła na porządnego człowieka, że jej pomogli, i że udało się tak szybko i to na nfz załatwić ALE gdyby Twoja babcia nie miała pieniędzy nawet na tą jedną wizytę? zmieniając temat, śliczne te koszule do karmienia |
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobnie tyczyla sie wypowiedz do mnie , a gdzie ja napisalam ze to mi sie nalezy? nigdzie! takze takie teksty sorki ale sa nie na miejscu, zwlaszcza jezeli sie rodzinnej sytuacji nie zna niech sie nie wpierdziela. A to ze mam zdanie odnosnie lekarzy jakie mam to po prostu tak jest, to ze ktos ma inne nie musi od razy najezdzac na moja prywate prawda?
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli ktoś ma sklep, gabinet, cennik, to chyba założenie jest inne nie kupuję rzeczy, na które mnie nie stać, nie chodzę do lekarzy, na których mnie nie stać, po prostu. Chodzę na fundusz, kupuję na wyprzedażach, promocjach. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.

kiedy będziecie kupowały wyprawkę dla maluszka???