|  2011-07-04, 13:24 | #1 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-07 Lokalizacja: Wrocław 
				 | "Drukowane" paznokcie

Chciałabym Wam zaprezentować pomysł na paznokcie, który wygląda bardzo ciekawie i pracochłonnie, a wcale taki nie jest   Część z Was z pewnością już ten sposób zna. Aby uzyskać efekt zadrukowanych paznokci, powycinałam z gazety fragmenty tekstu czarnym tuszem (kolorowy się nie odbija). Paznokcie najpierw należy pomalować jasnym kolorem, najlepiej białym lub kremowym (jak ja) i zaczekać do wyschnięcia. Potem zamaczałam paznokieć w wódce (można też w spirytusie) i przyłożyłam do mokrego paznokcia wycięty fragment gazety. Dobrze jest docisnąć czymś miękkim, aby druk odbił się na całej powierzchni paznokcia. Tu trzeba uważać, żeby w tym czasie nie poruszać papierkiem, bo wszystko się rozmaże. Po chwili delikatnie zdjąć papier i druk odbity - teraz zaczekać, aż przeschnie, najlepiej w tym czasie zrobić resztę paznokci i na koniec pokryć warstwą lakieru bezbarwnego/utwardzacza. I voila  Dużo tekstu, może brzmieć skomplikowanie ale naprawdę zajmuje chwilę   | 
|     |   | 
|  2011-07-04, 15:33 | #2 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

Dot.: "Drukowane" paznokcie

Bardzo ładnie ci to wyszło i tutorial czytelny  Chociaż ja słyszałam, ze paznokcie macza się w zmywaczu a nie spirytusie? Poza tym bardzo mi się podobają jak ktoś miał taki "druk" na jasnoszarym lakierze, wyglądało naturalniej niż z bielą   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2011-07-04, 16:45 | #3 | 
				 | 

Dzięki   co do zmywacza - ja o tym nie słyszałam, zasadniczo chdzoi tylko o to, żeby namoczyć paznokieć w czymś, co powoduje odbijanie się tuszu. Możliwe, że zmywacz też ma takie działanie, i pewnie pare innych domowych specyfików chemicznych też  Z tym że jeśli bazą pod druk jest lakier wydaje mi się, że moczenie pazura w zmywaczu to nie najlepszy pomysł, bo przy dociskaniu gazetki wszystko się rozmaże. Można by tak zrobić, jeśli byśmy 'drukowały' czysty paznokieć bez podkładu ale wtedy już chyba nie wyglądałoby to tak korzystnie. Chociaż, kto wie? | 
|     |   | 
|  2011-07-05, 10:30 | #4 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

Cytat: 

__________________ | |
|     |   | 
|  2011-07-05, 15:48 | #5 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-05 Lokalizacja: Gdzie diabeł tuli do snu... 
				 | 

w wódce można ponoć...ale w zmywaczu bez sensu, bo przecież daje się lakier pod spód-rozpuściłby się ładnie Ci wyszło  dla mnie to nie nowa metoda, bo już daaawno to widziałam, ale raz próbowałam i nie chciało się odbijać ładnie 
				__________________ bajzel kosmetyczny NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-05 o 15:51 | 
|     |   | 
|  2011-07-05, 16:25 | #6 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-07 Lokalizacja: Południe 
				 | 

fajny pomysł na paznokcie, zawsze to coś nowego niż żelki, tipsy bądź pomalowane na czerwono 
				__________________ ____ dwie kreski szczęścia | 
|     |   | 
|  2011-07-05, 18:36 | #7 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2011-07 
				 | 

Gratuluję kreatywnych pomysłów   Moja kumpela ze studiów miała dość długie paznokcie i robiła na nich cienkopisem ściągi ze słówek na kolokwia ;p wyglądało podobnie   | 
|     |   | 
|  2011-07-06, 09:16 | #8 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-07 
				 | 

sposób znany, ale bardzo fajnie to pokazałas więc pewnie wielu dziewczynom sie przyda   ładnie c wyszło  a to że kolorowy tusz się nie odbija - nieprawda   dziewczyny odbijały mini obrazki z gazet   | 
|     |   | 
|  2011-07-06, 16:28 | #9 | 
				 | 

Dzięki za miłe słowa   Co do kolorowego tuszu, ten z mojej gazety nie chciał się odbijać, ale to pewnie zależy od rodzaju. | 
|     |   | 
|  2011-07-06, 18:21 | #10 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2011-07 
				 | 

ja też kiedyś próbowałam tak zrobić, ale pisało tylko, żeby zamoczyć w zmywaczu paznokcie, po czym wszystko się rozmywało, więc zwątpiłam,  ale skoro można też ze spirytusem , to na pewno spróbuję.   | 
|     |   | 
|  2011-07-08, 13:32 | #11 | 
| Zakorzenienie | 

Bawiłam sie kiedyś w to zdobienie   Rewelacyjny patent. Szczerze polecam  A tutorial bardzo przystępnie opisany. Z tym, że kolorowy tusz też się odbija   | 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2011-07-09, 11:17 | #12 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-10 Lokalizacja: zachodnio pomorskie 
				 | 

Super pomysł na pewno spróbuję.  Można też wydrukować jakiś wzorek i zrobić go tym samym sposobem.   | 
|     |   | 
|  2011-07-10, 20:42 | #13 | |
				 | 

Cytat: 
  co prawda ja napisałam, że kolorowy tusz się nie odbija, dlatego że mi się odbijać nie chciał, a tu dziewczyny mówią, że jednak można, wiec chyba wszystko zależy od rodzaju gazety i tuszu. | |
|     |   | 
|  2011-07-11, 09:56 | #14 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-04 Lokalizacja: Chojnice 
				 | 

Witam, ja również zdobiłam tą metodą, tylko zamiast moczyć pazur moczyłam papierek  Dużo również zależy od papieru jakiego używasz. Brawo za zobrazowanie tematu   
				__________________ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...32&mode=linear Moja galeria | 
|     |   | 
|  2011-07-20, 15:29 | #15 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-07 Lokalizacja: wielkopolska 
				 | 

Fajna metoda zdobienia paznokci. Ładnie to na paznokciach wyglada. A papier z tekstem to taki z pism kolorowych czy ze zwykłych szarych gazet?

| 
|     |   | 
|  2011-07-25, 22:50 | #17 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-07 
				 | 

swietnie to wyglada, musze koniecznie to wyprobowac...  brawo   | 
|     |   | 
|  2011-07-27, 10:45 | #18 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-08 
				 | 

świetny pomysł   bardzo ładnie wyglądają pazurki z "nadrukami" | 
|     |   | 
|  2011-08-02, 11:21 | #19 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-06 Lokalizacja: Myszków 
				 | 

Pierwszy raz widzę coś takiego   Napewno wypróbuję!   
				__________________ 28.12.2012r. zostałam Narzeczoną   ... przyszłego Policjanta. Studentka 1 roku Fizjoterapii  Po pół roku zmieniłam kierunek - nie bójcie się zmian!!!! *Obecna stylistka paznokci. Certyfikowana.*   | 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2011-08-02, 11:45 | #20 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

ehhh tyle czasu sie z tym bawilam i powiem ze wyszlo beznadziejne.. a kombinowalam na rozne sposoby.. z wódka, ze spirytusem,  z perfumami, mocniej przyciskając, albo i delikatniej.. z róznymi lakierami  czasem nawet ta gazeta sie przyklejała do pazkokcia( a lakier był juz dawno wyschniety, bo malowany 2 dni wczesniej..) tak wiec nie polecam. 
				__________________  Włosomaniaczka  dbam o siebie, uśmiecham się, cieszę się życiem!  | 
|     |   | 
|  2011-08-02, 17:41 | #21 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-10 Lokalizacja: Rzeszów/Edynburg 
				 | 

Jak długa powinna być ta chwila? 10 sek czy 2 minuty? Bo ja też kiedyś próbowałam i ... chyba krew mnie wtedy zalała, bo nie wychodziło (robiłam z gazety codziennej odbitkę). A wzorek strasznie mi się podoba  Bardzo ślicznie Ci wyszło. 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2011-08-02, 22:51 | #22 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

ja robiłam z Metra( bo świeży jeszcze druk :P)   z Wyborczej, z jakiegos kobiecego pisemka  i nic;/.  probowalam tez z własnym wydrukiem  tak jak tu http://brill-brill.blogspot.com/2010...wawa-wita.html i również mi nie wyszło  . a tak sie napaliłam na to ozdabianie   
				__________________  Włosomaniaczka  dbam o siebie, uśmiecham się, cieszę się życiem!  | 
|     |   | 
|  2011-08-03, 20:13 | #23 | 
				 | 

Muszę przyznać, że mi wyszło to za pierwszym razem i właśnie ów pierwszy raz jest zobrazowany na zdjęciach   mając na myśli ze trzeba trzymać gazetę na paznokciu 'chwile' chodzi mi mniej więcej o jakieś 30 sekund, nawet mniej, w każdym razie na pewno nie dłużej. To, że części z Was nie wychodziło na pewno jest spowodowane rodzajem gazety. Takie na szarym matowym papierze wątpię żeby się odbijały, poza tym taki cienki papier namoczony łatwo się rozleci albo właśnie przylepi do paznokcia. Najlepiej wziąć gazetę śliską, taką z błyszczącym papierem, ale nie zbyt grubą, jak na moich zdjęciach - program telewizyjny świetnie zdał egzamin   | 
|     |   | 
|  2011-08-18, 20:43 | #24 | 
| Przyczajenie | 

Ja kiedyś robiłam i nie moczcie w zmywaczu to wtedy papierek sie przykleja i wgl... Ja palca moczyłam w 'żubrówce'. Chyba najlepiej się wtedy odciska. A odnośnie drukowanych obrazków - mi nie wychodzi. Niestety    | 
|     |   | 
|  2011-08-19, 14:47 | #25 | 
| Przyczajenie | 

Zainspirowałyście mnie i dziś zaczełam sama działać ;P Oto mój nieładny efekt xD: http://i55.tinypic.com/jb77cy.jpg | 
|     |   | 
|  2011-08-20, 09:37 | #26 | |
				 | 

Cytat: 
  i nawet obrazki się odbiły   | |
|     |   | 
|  2011-08-20, 16:40 | #27 | 
| Przyczajenie | 

Odbiły się, ale strasznie słabo.  Jak to mówią, praktyka czyni mistrza   | 
|     |   | 
|  2012-03-04, 13:24 | #28 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-06 Lokalizacja: Wielkopolska 
				 | 

Znam to ;D Tylko ja się muszę trochę pobawić bo mam słaby biały lakier i trzeba dwie warstwy 
				__________________ Przeklinam Nas i kocham Nas... Nie umiem odejść nie wiem jak...  Z miłości leczy tylko śmierć...  ? | 
|     |   | 
|  2012-03-05, 21:06 | #29 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

Metodę znam, ale fajnie, że założyłaś wątek i dokładnie wszystko opisałaś - pewnie nie jedna z dziewczyn z tego skorzysta   Może sama kiedyś spróbuję, ale chyba właśnie z obrazkami nie z tekstem - zobaczę   | 
|     |   | 
|  2012-03-06, 00:00 | #30 | 
| Raczkowanie | 

Tą metodę bardzo fajnie pokazałam z siostrą na tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=3hJc4PBw0x8 A tu moje nowe zółte   | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Paznokcie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.