|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Cytat:
myślę o tetrze w kontekście ulewania itp. |
|
|
|
|
#3182 |
|
Zadomowienie
|
oolong ja też od lekarza nie oczekuję uśmiechu tylko kompetencji. spotkałam się już z tym, ze ci mili sa nie najlepszymi specjalistami Oczywiście to nie reguła, bywają również gburowaci i mało kompetentni; jak również przemili; którzy sa rewelacyjnymi specjalistami.
|
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie kloccie sie- jesli chodzi o lekarzy to naprawde niewiele osob zdaje sobie sprawe z tego jak trudne i wymagajace poswiecen sa studia medyczne, potem staz specjalizacje- przeciez lekarz cale zycie musi sie doksztalcac, jaka to jest odpowiedzialnosc wielka i presja psychiczna
no i sluchajcie wiadomo ile nas jest- kazda ma swoje zdanie i opinie ale klocic sie na ten temat? w koncu nie po to tu wchodzimy zeby sie denerwowac i nawzajem obrazac... ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- ja np tetrowych tez uzywalam na kocyk- kladlam pieluszke i dopiero wtedy zawijalam, zeby w przypadku wlasnie ulania prac tylko pieluche a nie caly kocyk
|
#3184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kazda ma swoje zdanie i to bardzo dobrze- tylko nie zacznijmy sie obrazac..... WIEC KONCYZMY TEMAT MOJE GIN I ZACZYNAMY GADAC O MILYCH RZECZACH, OK?
|
|
#3185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tu nie można na tą wypowiedz Twojej sytuacji przełożyć... Ja zupełnie coś innego odczytałam w tej wypowiedzi. Myślę, że nie ma co dalej dyskutowac ![]() A swoją drogą wiem, że nikt nie byłby szczęśliwy jakbym wparowała w środku nocy do szpitala Szczególnie jakby to była np. pora "drzemki" lekarza :P hehe. Ludź, to ludź wszyscy jesteśmy "jacyś"
|
|
#3186 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki, widze że na forum wrze za sprawą lekarzy, ja już miałam w życiu z wieloma do czynienia, ojca walka z rakiem, mamy z depresją i wiem jedno - bardzo szanuje tych co mają ogromną wiedzę i super podejście do pacjenta - są tacy, dla których pacjent stanowi priorytet
Ja dzis już byłam rano zawieźć siusiu do badania i pobrać krew, dziś już wyniki, ciekawa jestem czy wszystko ok ![]() Dziewczyny gratuluję wszystkim poznania płci i udanych wizyt, ja się już nie mogę doczekać poniedziałku
|
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
glam zgadzam sie ale to dziala w kazda strone, decydujac sie na to wiedza na co sie pisza, ja tez wiem ze bede pracowac z rodzinami patologicznymi, nie raz ede ogladac bite dzieci i tak dalej.... niestety taki wybralam kierunek.
no ja jak wparowalam w srodku nocy to nikt tam szczesliwy nie byl, tylko ze przez ich nie szczescie 20 min i byloby po mnie....;/ oczywiscie kazdy moze miec swoje zdanie, ale nie uwazam zebym olong jakos szczegolnie uszczypliwie potraktowala , napisalam po prostu ze moja gin nie chce ode mnie pieniedzy, ale nie napisalam ze mi sie to nalezy! takze przepraszam ze klotnie ale sie wkurzylam... tak po prostu podnioslo mi sie cisnienie.
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lubię uogólnień, szczególnie dotyczących ludzi denerwują mnie takie sytuacje i zawsze wtrącam swoje trzy grosze, mimo że wiem, że w natłoku negatywnych opinii moje wypowiedzi mają nikłe szanse dotarcia do większości no cóż, staram się i tyle internet służy wolności wypowiedzi, ale ta wolność powinna tak jak i w świecie realnym ograniczona być wolnością i godnością innych osób |
|
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dopiero 15 mam wizyte !!!!!!
kurcze nooo ostatnia mialam 20 .... prawie miesiac! matko a ja juz swira dostaje i bym poleciala podejrzec bąbla
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3191 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3192 |
|
Zadomowienie
|
oolong większość ludzi nie postępuje tak jak lekarze. Dziwi mnie to że ich tak zaciekle bronisz. Lekarz oprócz tego, ze pracuje na etacie (a czasami nawet na kilku) ma działalność prywatną, bierze dodatkowe dyżury. Niektórzy mieszkają w miejscu pracy. To już nie jest zwykłe chodzenie do pracy w celach zarobkowych by utrzymać siebie i rodzinę. To jest gonitwa za kasą. I nie poznałam lekarza, który nie prowadziłby takiego trybu życia - w mniejszym lub większym stopniu.
Darusiaaaa rozumiem Ciebie, bo wiele rodzin w Polsce jest rozdzielonych. I w tym wszystkim nie chodzi o pogon za pieniądzem tylko o chęć przeżycia. Jeśli w kraju nie jest się w stanie znaleśc pracy to przecież nie pozwoli się na to aby rodzina umarła z głodu. są to trudne i przykre wybory. Cała ta dyskusja przypomniała mi wypowiedz naszego proboszcza, który twierdzi iż cytuję:"maż, ojciec, który porzuca rodzinę wyjeżdżając za granicę w pogoni za pieniądzem popełnia grzech". |
|
|
|
#3193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja moja tez miałam latem ale Ja wolę isc na łatwizne i wolę pampersy. Co do sikania na nocniczek tez szybko zaczeła wołać , apierwsza poszła kupka na nocnik także nie miałysmy problemów z tym ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
Do ulewania to Ja bede mieć 4 i to nam zdecydowanie wystarczy i 2 flanelowe pieluszki
|
|
|
#3194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i pewnie kupie takie jakies w kaczuszki czy misie A w ogóle, to moja mamcia uszyła mi 4 pieluszki z tetry, która kupiła na metry dla mnie jak się urodziłam, hehe Doczekała się wykorzystania joamic1 masz nosa do aukcji A koszulke do karmienia mam własnie tą szarą z zielonymi wstawkami tylko musze dziurki na guziczki zmniejszyc, bo kolezanka jak czesto rozpinala to porozciagala troszku i sie same odpinaja :P glupio by bylo w szpitalu wyjsc na karytarz i cycem zaświecić :P
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
swoja droga to powiem tak- jak pracowalam w Irlandii to podatek i skladki to bylo jakies 10proc mojej pensji- fakt ze tam nie ma skladek na ubezpieczenie zdrowotne, ALE opieke w ciazy mialam fajna, szpital, szczepienia dla malutkiej- i to te nowe, zespolone czy jak to sie nazywa- za ktore w Polsce sie placi...ZA DARMO...i kupe innyc rzeczy jak ta darmowa szkola rodzenia czy porod rodzinny, pobyt w szpitalu, wszystkie badania itd...
w Polsce podatek i skladki to cos pomiedzy 1/3 i 1/4 mojej pensji- a skoro tyle place to faktycznie uwazam ZE NALEZY MI SIE OPIEKA LEKARSKA bezplatna i na dobrym poziomie- nie rozumiem dlaczego mialabym dodatkowo placic za wizyty prywatne (chodziaz place ale to zostawmy na boku ) i byc traktowana inaczej przez lekarza prywatnie a inaczej na NFZ- ...a tu od gina na kase chorych uslyszalam ze tak sie nie da i za usg mam placic podwojnie no i co? poszukalam innego gina na kase chorych i po prawdzie to licze na to ze nowy gin (juz trzeci) na NFZ sie okaze fajnym czlowiekiem i pochodze do niego w ramach funduszu
|
#3196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejku ja rzadko , ale napewno wsio jest ok Kciukaski będe trzymać
|
|
|
#3199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Można powiedzieć, że pochodzę troszkę z rodziny lekarskiej, sama miałam być lekarzem, bo dostałam się na te studia za drugim razem. Moje najlepsze przyjaciółki pokończyły właśnie studia i tak naprawdę wszystkie robią staż w szpitalu bo muszą do specjalizacji, a po godzinach pracują jeszcze w praktykach prywatnych. Raz to dla zarobku, bo na stażowej pensji to nawet kredytu an mieszkanie wziąść nie mogą, a dwa w tych praktykach prywatnych uczą się najwięcej. Najczęściej na super sprzęcie i asystując przy wybitnych specjalistach. Niestety są często po 20 godzin w pracy, ale taki zawód wybrały. Chcesz byc dobrym specjalistą musisz swoje przecierpieć. Z drugiej strony oni cały czas się uczą. My z mężami w weekend spędzamy czas w zoo albo na spacerze, oni spędzają ten czas na konferencji. Ciocia dentystka jakby sama nie otworzyła gabinetu, to jak mówi dalej by robiła wielkie dziury z kosmosu, bo miała taki przestarzały sprzęt na NFZ. Dobry sprzęt to jest w szpitalu, ale ile ma się tych godzin dyżurów w szpitalu... nie wiele. Najwięcej się uczysz u siebie i się starasz bo potem idzie opinia o Tobie. Takie jest moje zdanie. Może co niektórzy trafiali na złych lekarzy. Ale nie wymagajmy od kogoś żeby nas leczył za darmo. Jeżeli skończyły mu się już miejsca w danym miesiącu za które mu NFZ zapłaci to ma prawo nas nie przyjąć. To były ciężkie lata nauki i trzeba to uszanować. Ja też za free nikomu wniosku o kasę z unii pisać nie będę. Zawsze tak było, że za usługę się płaciło. Ale koniec tematu Trzeba wierzyć, że trafimy na samych dobrych lekarzy i położne ... takich z powołania ![]() Niestety Polska to dziwny kraj. Mój maż jako dyrektor fabryki naprawdę sporo zarabia, fakt mamy ogromny kredyt, ale co miesiac 2 tys. przy swojej pensji oddaje na służbę zdrowia. A niestety od września wykupujemy za 500 zł prywatny pakiet medyczny, bo niestety jak człowiekowi coś dolega powaznego to do specjalisty sie czeka kilka tygodni/miesiecy. Mozemy sobie na to pozwolić, więc to wykupimy, zdrowie dziecka najważniejsze.
Edytowane przez kkkasikkk Czas edycji: 2011-07-05 o 11:17 |
|
|
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie piszę, że wiele osób interesują pieniądze, więc nie rozumiem, czemu w przypadku akurat lekarzy was to tak oburza nie zrozumiałyśmy się w tym punkcie tak jak nie zrozumiałyści chyba do końca tej wypowiedzi o wyjazdach itd - napisałam, że takie są uogólniające, krzywdzące dla wielu opinie, nie reprezentatywne w wielu wypadkach tak jednostronnie szła ta dyskusja na tą lekarkę, że się wtrąciłam i tyle, mea kulpa - mój świerzb języka się odezwał |
|
|
|
|
#3201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W poniedziałek jadę na zakupy dla bobasa. W ogóle co sądzicie o kupowaniu ubranek w lumpeksach?
|
|
#3202 |
|
Raczkowanie
|
Nadrobiłam
Gorąco się zrobiło na wątkuDziękuję za gratulacje ![]() Witaminka gratuluję córeczki Chawa, Basiula gratuluję synków Ela również gratuluję synka I łączę się z Tobą z L4 leżącym Tyle, że mi się nic nie dzieje i mam spacerować A takie L4, bo co któreś daje, żeby ZUS się nie czepiał Tylko szkoda, że poprzednio nie dał, bo faktycznie miałam dużo leżeć a teraz spacerować.... I trzymam kciuki za szyjkę![]() Coś wczoraj rządziły chłopaki Myślę, że się po równo rozłożą płciPowiedzcie mi coś, ZUS kontroluje w godzinach swojej pracy, czyli do 15?I w weekend nie kontrolują prawda?? A i czy któraś używała tabl. dopochwowych Gynalgin? Pomogło?
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tylko miałam w zwierzątka takie pieluszki a nie białe
|
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale odpowiedzialnosc- malo w ktorym zawodzie bierzesz na siebie calkowita odpowiedzialnosc za ludzkie zycie i zdrowie...a w gruncie rzeczy jak dla mnie to duzo wieksza odpowiedzialnosc niz odpowiedzialnosc finansowa nawet i za miliony
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-07-05 o 11:19 |
|
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do składek, to wiesz, że większość to ZUS (emerytalna, rentowa, chorobowa [rozumiana jako kasa za zwolnienie lekarskie itd], wypadkowa, macierzyńska i chyba tyle ), a składka zdrowotna to oddzielna sprawa
|
|
|
|
|
#3206 |
|
Zadomowienie
|
oolong no tak nieporozumienia sie zdarzają, zwłaszcza kiedy komunikacja odbywa się drogą pisaną.
gosiaczekkk dziękuję. Kończąc dyskusje na temat lekarzy wyrażę tylko swój podziw dla ich solidarności - jest to dla mnie wręcz zdumiewające jak ta grupa zawodowa trzyma sie razem. |
|
|
|
#3207 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez kkkasikkk Czas edycji: 2011-07-05 o 11:23 |
|
|
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na początku byłam przeciwana, ale jak kiedys sama byłam i oglądałam nawet kupiłam to stwierdziłam że te maluszki nic nie niszczą a sa naprawde śliczne i zadbane a czasem nawet nowe, więc od tamtej chwili kupuje w ciucholandach dla siebie czasem dla Julii. Przecież i tak wszystko wrzucam do prania zaczym mam to założyć.
|
|
|
#3209 |
|
Zadomowienie
|
glamourous każdy zawód medyczny jest trudny i odpowiedziały.
|
|
|
|
#3210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za duzo uzywek nie chce- przynajmniej nie to, co dotyka ciałka dziecka, a teraz zrobilo sie sporo promocji w sklepach jak np.auchan, wiec zamierzam "polowac" na nowki poki mam wolne
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-07-05 o 11:32 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

myślę o tetrze w kontekście ulewania itp.
cieszę się życiem! 

tu nie można na tą wypowiedz Twojej sytuacji przełożyć... 
Szczególnie jakby to była np. pora "drzemki" lekarza :P hehe. Ludź, to ludź 

no i co? poszukalam innego gina na kase chorych