|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Bartessa,
![]() Brumek, bardzo fajne zakupy ![]() Cytat:
babonik, współczuję pobudki o tej porze... Cytat:
mam nadzieję że już wróciła i że wszystko dobrze! Cytat:
![]()
|
|
|
#212 |
|
Wtajemniczenie
|
oki idę sprzatać bo się nie zbiorę dzisiaj będę później tzrymajcie sie i trzymam
za youyou
|
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektórzy to są delikatni..... ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny dla pocieszenia.... za tydzień pełnia
|
||
|
|
|
#216 |
|
Zadomowienie
|
LadyInBlack
![]() Aania- ja tam Twoje podkrążone oczka? jest już lepiej? jak Adaś śpi w nocy? |
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
NIENAWIDZĘ FACETÓW!!!!!!!!!!!
![]() Normalnie cała się telepię przez tego chama !!!!!!!!!!! |
|
|
|
#218 |
|
Wtajemniczenie
|
Co sie stało??????????
|
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
Brunetka- brzmi ostro...
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#222 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do majtek to pewnie lubisz takie co na brzuch nachodzą (sprzed okresu ciąży), ja mam takie co kończą się pod brzuchem i nie ma problemu. Cytat:
mów kogo lac
|
||
|
|
|
#223 |
|
BAN stały
|
Melduję się w nowym wątku(a jeszcze stary muszę nadrobić).
Jest u mnie mama i korzystam z okazji załatwiając sprawy,robiąc w ogrodzie bo w pon. T. wraca do pracy i będzie jeździł do Niemiec czyli nie będzie Go wcale ![]() Jeszcze tylko zaległe ogromne gratulacje dla Dziubka ![]() ![]() Szymonek słodziuśny |
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Oj szkoda gadać
Zaczęło się od wczoraj, a dzisiaj to już kataklizm!!!!Miał wziąć na dzisiaj urlop i mieliśmy pojeździć za wózkiem bo już mało czasu zostało, a ja w każdej chwili mogę urodzić. Oczywiście nie wziął no bo po co !!! On sobie zaplanował, że weźmie w piątek bo ma coś innego do załatwienia. Rano zaczęło się od tego, że oznajmił mi, że kupuje skuter!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! I, że jak weźmiemy kredyt na wózek to jeszcze na skuter. Powiedziałam, żeby wybił sobie to z głowy, bo nas nie stać na takie rzeczy, poza tym co auto mu nie wystarcza!!!!! On na to, że gdyby nie ślub ze mną to on już dawno był by za granicą, siedział pod palmą bogaty i pił piwo. Poryczałam się zapytałam to po co się żenił i wyszłam do łazienki. Poryczałam z 15 min i powiedziałam, że ja i Alicja nie potrzebujemy go, że dam sobie sama radę, a on niech spier........ Oznajmiłam również, że nie będzie go przy porodzie, bo nie życzę sobie tego, a do rozmowy wrócimy wieczorem i kazałam mu wypi..... do pracy, bo patrzeć na niego nie mogę Musiałam się wyżalić bo nadal ryczę, mam dosyć!!!! Jak teraz się zachował jak cham, to co będzie jak mała się urodzi ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#225 |
|
Zadomowienie
|
To ja się już ustawiam w kolejce, jeśli młody nie zmieni zdania do tej pory
![]() Uuuu Brunetka wcale ci się nie dziwię, że tak reagujesz!!! Jakby mój tak zrobił, to pewnie podobnie bym zareagowała! Niech sobie do tego skutera jeszcze play station dokupi i do podstawówki się cofnie, bo chyba nie dorósł
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-07-05 o 11:43 |
|
|
|
#226 |
|
Rozeznanie
|
witam sie w kolejnej czesci
musze jeszcze nadrobic kilka stron ze starego watku.. ![]() my po weselu i wcz urodzinkach..padam..w pt kolejne ur i w ndz znowu..wykonczyc sie mozna ![]() teraz musze ogarnac pokoj i zabieram sie za nadrabianie tego,co naskrobalyscie ![]() przede wszystkim GRATULUJE wszystkim kolejnych rozpoczetych tc
|
|
|
|
#227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Brunetko ![]() Cześć dziewczynki
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetko
ehhh faceci są beznadziejni
|
|
|
|
#229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nasza mała Izka?Cytat:
Dosłownie brak słów... kochana staraj się uspokoić nerwy dla dobra Ali ![]() A mąż powinien z pracy z koszem róż na kolanach wrócić... zachował się jak kretyn.... co to w ogóle za słowa "gdyby nie ślub ze mną" ![]()
|
||
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetko ja bym powiedziała że możemy to zmienić i będzie znowu kawalerem jak mu się życie w małżeństwie nie podoba
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nocy nie jest źle na szczęście, mniej więcej o stałych porach się budzi, oby gorzej nie było, to nie narzekam ![]() Brunetko... solidne należy! Mam nadzieję że w pracy zrobi użytek z jakichś szarych komórek i dojdzie do wniosku że się jak palant zachował..
|
|
|
#232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() :pal a:. pewnie jakby się nie ożenił, to palmę miałby w głowie, i zostałby alkoholikiem. pałą go po dupie!!!!
|
|
|
|
|
#233 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizytę i rozwarcie, i cieszę się bardzo, ze z mamą rozmowa dobrze poszłatez sobie wczoraj pomyślałam, że Hania to czeka na upały co by matka się więcej przy porodzie namęczyła i nie zamierzam być niewypałem w nieskończoność ![]() Cytat:
faceci to normalnie...... ![]() Nerolka no nareszcie Edytowane przez JustPi Czas edycji: 2011-07-05 o 11:54 |
||
|
|
|
#234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do majtek to ja noszę takie normalne tzn Troche ponad linie włosów nie lubię takich babcinych do pepka. A i tak mi sie kulkuja. To chyba ze mną cos nie tak ??
|
|
|
|
|
#235 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moi sąsiedzi ostatnio też dziwią sie że jeszcze chodze a co mam latać Cytat:
Cytat:
Ach ci faceci mój to znowu cały czas mówi o nowym telefonie a mamy tyle innych wydatków Lady za wizyte . Wiesz bomba może też wybuchnąć nagle ![]() Zaneta fryzurka fajna tylko czy długo trzeba jąukładac ? Jeśli chodzi o bóle porodowe to kiedyś czytałam ze baaardzo silne bóle miesiączkowe to taki mini poród więc przypominam sobie moje bóle sprzed pierwszej ciąży przy których słabłam i mnoże sobie x 100 ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#236 |
|
Zadomowienie
|
Brunetko- powiem Ci coś... mój mąż przy pierwszej mojej ciąży chciał zrobic to samo... chciał kupic alb motor albo skuter... oj ile przeszłam kłutni o to...
w każdym bądź razie wtedy się wykłuciłam ile mogłam,nie kupił... ale teraz przy drugim dziecku już sobie nie odmówił... kupił sobie Honde i od czasu do czasu idzie do garażu pobawic się,przetrzec szmatką, czasem jak znajdzie czas i jest już ze wszystkim odrobiony to idzie sie przejechac... myśle,że Twój mąż też przechodzi taki kryzys. dla nich ta zmiana jest wielkim skokiem. myślę,że chłop pójdzie po rozum do głowy, w pracy dziś będzie przeżywał katusze plując sobie w brodę,że takie głupoty powiedział... a jak się urodzi córcia to stanie się jego oczkiem w głowie,bez którego życ nie może... mam nadzieje,że Cie to ciut pocieszy. ale faktycznie nie popuśc mu tego łatwo. |
|
|
|
#237 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, moje kochane gadułki
Ja za godzinkę znowu do lekarza lecę, dziś wizyta u mojego ukochanego ginka, więc znowu prosze o kciuki (a mojego szefa o wyrozumiałaość )![]() Cytat:
Teraz nic ![]() Cytat:
W sumie to kwestia nastawiania i przyzwyczajenia. Bo jeśli sobie założyłam że zamiast na leżaczku zawsze będę dziecko na ziemi na jakiejś macie układać, i ono i my się do tego przyzwyczaimy, to jaka nagła potrzeba mogłaby zaistnieć żeby kupić leżaczek? ![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki wszytskim za odpowiedzi w sprawie lampek. Ja chyba coś kupić muszę, bo łóżeczko nie stoi w naszej sypialni, więc nasza lampka nic tu nie zmienia I o ile wyobrażam sobie karmić po ciemu, to z przewijaniem w nocy może być chyba problem bez odrobiny światła... MOże pomyślę o takiej do kontaktu o jakiej pisze Natka. Albo o jakimś takim projektorze, który rzuca na sufit przyćmione światło gwiazd na przykłąd... Co myślicie?Cytat:
Ja wczoraj miałam (zresztą zawsze takie mam) 89/53. Za to tętno 94 Ostatnio w ogóle mam wrażenia że mi serce wyskoczy. Też tak macie? Przez to że tak szybko wali? Cytat:
![]() Dzięki A kiedy dostaniemy nowe zdjęcia Adama? ![]() Dobreeee!!! Skorzystam jak zaczną zadawać takie pytania ![]() Cytat:
Biedulka nasza
|
|
#238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z moich doswiadczen wynika, ze mozna je porownac - tylko sa troszke inaczej odczuwalne - te w lydce bardzoej punktowo, a te macicy promieniuja na cale cialo. Oba rodzaje to skurcze miesni. Oczywiscie skurcz lydki trwa krotko i jest zazwyczaj jeden stad nie wydaje sie taki straszny. CHociaz mi sie kiedys wydarzyla historia okropna, bo zlapaly mnie skurcze w palcach u nog i lydce jednoczesnie i trwaly 2h! odchodzily i przychodzily, wykrecaly mi noge, a ja w tym czasie wylam w poduszke na cale gardlo.Nie wiem co to bylo Ale stad moje powyzsze zdanie.Natomiast co do porownan, to angielscy naukowcy porownali natezenie bolow porodowych z jedna rzecza - amputacja reki na zywca ![]() ![]() Z pewnoscia jednak bole porodowe maja ten plus, ze w wiekszosci przypadkow dosc szybko sie je zapomina
|
|
|
|
|
#239 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobre z tymi innymi planami ![]() a co do uroczysz ludzi to jeden Pan wczoraj w pracy chciał byc w ✂✂✂✂u miły i powiedział: Pan:"który to miesiąc? dziewiąty?" Ja: "NIE,ÓSMY" Pan: "ano wygląda na dziewiąty" bardzo ✂✂✂✂a śmieszne.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.

Zakończone: 2

mów kogo lac

bo już mało czasu zostało, a ja w każdej chwili mogę urodzić. Oczywiście nie wziął no bo po co !!! On sobie zaplanował, że weźmie w piątek bo ma coś innego do załatwienia. Rano zaczęło się od tego, że oznajmił mi, że kupuje skuter!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! I, że jak weźmiemy kredyt na wózek to jeszcze na skuter. Powiedziałam, żeby wybił sobie to z głowy, bo nas nie stać na takie rzeczy, poza tym co auto mu nie wystarcza!!!!! On na to, że gdyby nie ślub ze mną to on już dawno był by za granicą, siedział pod palmą bogaty i pił piwo. Poryczałam się zapytałam to po co się żenił i wyszłam do łazienki. Poryczałam z 15 min i powiedziałam, że ja i Alicja nie potrzebujemy go, że dam sobie sama radę, a on niech spier........ Oznajmiłam również, że nie będzie go przy porodzie, bo nie życzę sobie tego, a do rozmowy wrócimy wieczorem i kazałam mu wypi..... do pracy, bo patrzeć na niego nie mogę 

Jak nasza mała Izka?
Ale stad moje powyzsze zdanie.