Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-05, 09:37   #2491
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

...lub innego dokumentu potwierdzającego ubezpieczenie

Śmigam laseczki na pocztę
Stary 2011-07-05, 09:48   #2492
MAGiALENA
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

mamy zamówiony wózek!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:51   #2493
anuska_s
Rozeznanie

o mamusiu ale mam nadrabiania, ponad 10 stron kobity czy wy wogóle wychodzicie na dwór???? ja odkąd jestem na wolnym, praktycznie nie siedze przed kompemno nic ide troche was poczytac, bo potem wybywam z domciu
Stary 2011-07-05, 09:51   #2494
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
no pewnie że mają - ale teraz to raczej krótkie rękawki i sukienki dominują
jak wczoraj oglądaliśmy w H&M ubranka to żałowałam, że nasza się urodzi już po lecie, te małe sukienusie są przesłodkie

dzięki za info o tych sklepach, tak podejrzewałam, że w większości to będą letnie ubranka, ale może coś cieplejszego znajdę

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
KarlaNobody,Kaileight,Gre nnie,Caroline_1988, KarlaM,Cheakyrockchick-moim imienniczkom Wszystkiego Naj !!
dołączam do życzeń i dla Ciebie również wszystkiego co najlepsze i bezbolesnego porodu

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Na czas pobytu w szpitalu - zapewniają - ale bedę się upewniać
No a na wyjście to przygotuję jakieś dwa zestawy - na "cieplej" i na "zimniej"
aaa no to fajnie, mniej rzeczy do torby trzeba zapakować

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:52   #2495
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
mamy zamówiony wózek!
Super!
A jaki? i gdzie zamawiałaś? Pochwal się
Stary 2011-07-05, 09:57   #2496
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Super!
A jaki? i gdzie zamawiałaś? Pochwal się
Jedo Fyn 4DS
zamawialiśmy w sklepie internetowym "Krzysia", bo tak było 150 zł taniej niż ze sklepu stacjonarnego. odbiera się osobiście z Nadbystrzyckiej.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:02   #2497
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
U mnie w szpitalu chcą takie rzeczy:

dokumenty:
  • dowód osobisty + akt małżeństwa
  • książeczkę ubezpieczeniową (ważna 2 m-ce )
  • oryginalna grupa krwi
  • owa
  • hbs
  • karta przebiegu ciąży
  • układ krzepnięcia
  • elektrolity
  • aktualne badania (mocz, morfologia, cukier) ważne 2 tygodnie
  • wymaz z pochwy w 34-36 tygodniu ciąży
rzeczy dla siebie:
  • szlafrok
  • koszula 3 szt.
  • pantofle lub klapki
  • przybory toaletowe
  • ręczniki 2 szt,
  • majtki siatkowe
  • pieluchy bella
  • woda mineralna niegazowana
rzeczy potrzebne dla dziecka:
  • rożek, pieluchy tetrowe
  • śpiochy, kaftaniki, koszulki, czapeczki po 3 szt.
  • skarpetki, rękawiczki
  • paczka pampersów 3-6 kg.
  • chusteczki nawilżone, maść typu linomag

dziwi mnie akt małżeństwa
akt małżeństwa to chyba w sytuacji gdy brało się niedawno ślub i nie wymieniło się jeszcze dowodu osobistego, tak coś mi się o uszy obiło
archinta może lepiej nie stosować tego jako odżywka do włosów ale do suchej skóry polecam to LIRENE żel+oliwka pod prysznic są różne ja mam z mango testuję od 3 dni i jestem zadowolona bo nie jest ani troszkę tłuste a skórka jakaś taka fajniejsza po prysznicu
Stary 2011-07-05, 10:06   #2498
kellysss
Zakorzenienie

Dzien doberek....

Tak mi sie z rana przypomniala bardzo potrzebna rzecz do wyprawki (moim zdaniem)
Mianowicie recznik papierowy... Mi tutaj polecily dziewczyny do wycierania krocza
po kapieli (zeby juz nie brudzic recznika ktorym sie wyciera) ..Bardzo sie to sprawdzilo...
Ja po porodzie mialam strasznie duzo szfow i naprawde krocze mi dokuczalo (tzn. jego ból)
i po kazdym siusiu szłam pod prysznic i sobie prysznicowalam samo krocze i wtedy uzywalam tych recznikow do wytarcia... W ogóle chodzilam na poczatku wymyc sobie krocze tak chyba z 10-15 razy dziennie (zawsze wycieraam sie reczniczkami) bo mi to ulge przynosilo.......

Ale sie rozpisalam o recznikach :roll eyes:

U nas tez pochmurno....

Miłego dzionka

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
jak wczoraj oglądaliśmy w H&M ubranka to żałowałam, że nasza się urodzi już po lecie, te małe sukienusie są przesłodkie

Zawsze mozna kupic wieksze na przyszle lato ..Tak na 9-10 miesiecy

Stary 2011-07-05, 10:13   #2499
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
akt małżeństwa to chyba w sytuacji gdy brało się niedawno ślub i nie wymieniło się jeszcze dowodu osobistego, tak coś mi się o uszy obiło
a być może.
Mąż mi mówi, że może też jest potrzebny do aktu urodzenia- szpital przesyła dane po urodzeniu dziecka do właściwego mu urzędu.

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Dzien doberek....

Tak mi sie z rana przypomniala bardzo potrzebna rzecz do wyprawki (moim zdaniem)
Mianowicie recznik papierowy... Mi tutaj polecily dziewczyny do wycierania krocza
po kapieli (zeby juz nie brudzic recznika ktorym sie wyciera) ..Bardzo sie to sprawdzilo...
Ja po porodzie mialam strasznie duzo szfow i naprawde krocze mi dokuczalo (tzn. jego ból)
i po kazdym siusiu szłam pod prysznic i sobie prysznicowalam samo krocze i wtedy uzywalam tych recznikow do wytarcia... W ogóle chodzilam na poczatku wymyc sobie krocze tak chyba z 10-15 razy dziennie (zawsze wycieraam sie reczniczkami) bo mi to ulge przynosilo.......

o też czytałam o tych ręcznikach, że się przydają w sumie dobre rozwiązanie bo faktycznie takich zwykłych ręczników to by chyba trzeba mieć z 6
i jeszcze sposób na rozpuszczenie Tantum Rosa- butelka z dziubkiem- chyba na lip-sierp tak pisały. Że łatwiej wtedy użyć

Cytat:
Zawsze mozna kupic wieksze na przyszle lato ..Tak na 9-10 miesiecy
hehe i drugą szafę na ubranka

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:13   #2500
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eveline22 Pokaż wiadomość
cześć ciężarówki,melduję się ja! Informuję że żyję (ledwo) ale żyję,strasznie mi daje popalić blizna po cc,mimo tego że była 5 lat temu
o matko, po 5 latach? współczuje

Cytat:
mamy zamówiony wózek!
gratuluję wyboru i zamówienia

kellyss z tymi ręcznikami to fajna sprawa, obym o nich nie zapomniała

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:13   #2501
rabarbar83
Rozeznanie

[QUOTE=kellysss;27942429]Dzien doberek....

no bo to mała rzecz a cieszy
i bardziej higieniczne bo używasz i wyrzucasz a tak upaprze się ręcznik i zonk ja jeszcze gdzieś czytałam, może tu to sorki, że podobno przynosi ulgę po założeniu szwów jak się polewa krocze wodą z butelki z takim sportowym dziubkiem wymieszaną z tantum rosa chyba? odkaża łagodzi i jakoś się chyba regeneruje szybciej tam wszystko
Stary 2011-07-05, 10:23   #2502
kapka
Zadomowienie

kellyss- super pomysł z tym rećznikami kuchennymi, faktycznie będą przydatnewarto je dopisać do listy

Magialena- super że wózek już zamówiony
Anuśka- nie wiem jak u Ciebie z pogoda, ale na podkarpaciu leje już prawie tydzień, jest ok. 10 stopni i nawet mojej suczce z budy nie chce się wychodzić..ale czekam z utęsknieniem na słoneczko, mam zaległe spacery z córcią

Moonika- dziękuje

W moim szpitalu, oprócz rzeczy dla siebie, trzeba mieć chusteczki do dupciu, krem dla dziecka i ciuchy do wyjścia ze szpitala.W szpitalu jak jest ciepło, to noworodki są ubrane tylko w pieluszke i zawinięte w rożek, chyba że jest chłodno to pielęgniarki ubieraja je w ciuszki które maja na oddziale.

LIVE,LOVE,LIFT.

:5

Edytowane przez kapka
Czas edycji: 2011-07-05 o 10:26
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:27   #2503
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
o mamusiu ale mam nadrabiania, ponad 10 stron kobity czy wy wogóle wychodzicie na dwór???? ja odkąd jestem na wolnym, praktycznie nie siedze przed kompemno nic ide troche was poczytac, bo potem wybywam z domciu
no właśnie idę się dotleniać bo słonko wyszło
a na kompie i tak siedzę dużo bo mam masę różnych rzeczy do wyszukania dziś np. powielam ogłoszenia dla teściowej bo wynajmuje pokój, szukam prezentu dla tż, no i najciekawsze to szukanie i czytanie o konstrukcji schodów siodełkowych i innych normy bezpieczeństwa przekroje i takie ciekawostki bo małżonek się uparł że sam zrobi nam schody wewnętrzne w domku, byle by zdążył do października samozwańczy cieśla dobra nie narzekam bo muszę przyznać że dobry w tym jest
Stary 2011-07-05, 10:28   #2504
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
mamy zamówiony wózek!
gratuluje
Cytat:
kellyss- super pomysł z tym rećznikami kuchennymi, faktycznie będą przydatnewarto je dopisać do listy

W moim szpitalu, oprócz rzeczy dla siebie, trzeba mieć chusteczki do dupciu, krem dla dziecka i ciuchy do wyjścia ze szpitala.W szpitalu jak jest ciepło, to noworodki są ubrane tylko w pieluszke i zawinięte w rożek, chyba że jest chłodno to pielęgniarki ubieraja je w ciuszki które maja na oddziale.
z tym recznikiem kuchennym to dobry pomysl zaraz dopisze do listy
co u mnie w szpitalu jest potrzebne to dopiero sie dowiem w przyszlym tygodniu

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:39   #2505
acelinka
Zakorzenienie

widze ze temat naszej torby na tapecie ja mam w domciu na kompie liste rzeczy co chcą u mnie w szpitalu to też wrzuce później i napisze co do tego dodałam

natka, specjalnie dla ciebie zmierzyłam obwód w brzusiu - 102

magialena za wózek
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:45   #2506
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Jedo Fyn 4DS
zamawialiśmy w sklepie internetowym "Krzysia", bo tak było 150 zł taniej niż ze sklepu stacjonarnego. odbiera się osobiście z Nadbystrzyckiej.
Obejrzałam sobie zdjęcia w necie i powiem Ci, że super, bardzo ładny
Dla nas jeszcze za wcześnie na zamawianie ale zapiszę sobie żeby podjechać do sklepu i "wymacać" na żywo
Stary 2011-07-05, 10:47   #2507
kellysss
Zakorzenienie

dziewczyny ja chyba jestem rekordzistka w obwodzie brzucha tutaj
106 cm mialam juz tydzien temu -->w 24 tygodniu
Szkoda ze sobie nie zmiezylam przed ciaza No ale az takim grubasem nie bylam

Z Alanem tez mialam duuuży brzuchol... Wszycy pytali czy to czasem nie blizniaki...
Chyba moj urok taki ze mam duży apartament dla dzidziolka

Stary 2011-07-05, 10:53   #2508
madzialena-lublin
Rozeznanie

Ja sobie notuję wymiary od początku i teraz w 24 tc mam jakieś 94 cm.
Pytałam dr czy to nic złego że mam taki mały brzusio, ale powiedział że są różne i nie ma reguły
A twoje maleństwo ma fajnie, bo dużo miejsca w środku
Stary 2011-07-05, 11:01   #2509
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Dzień dobry mamusie Nadrobiłam Was tak trochę "po łebkach" bo jestem sama z synusiem w domku. Dziękuję Wam za troskę i dobre słowa
Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Hej! Najpierw sie pochwale, a pozniej bede was nadrabiac

DZIEWCZYNKA
GRATULUJĘĘĘĘ!!!! klask i:w końcu się ujawniła, tejemnicze te nasze córeczki moja na wczorajszym USG wciąż zasłaniała się rączkami i nóżkami wredziocha

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
kasiuleczkakuleczka - nie dziwie Ci sie, ze czarne mysli do glowy przychodza jezeli macie ustalony schemat, tez pewnie bym sie denerwowala, ale zawsze najpierw tlumacze, ze albo zajety albo telefon rozladowany albo poza zasiegiem itp. Moj maz raz mi zrobil taki numer, ze myslalam ze go sama zabije za te nerwy. Pojechali z kuzynem we dwoch autem z Maroka do Francji az po Paryz. I przez 2 dni zero kontaktu, on nie zadzwonil, a ja nie moglam sie dodzwonic na zaden z dwoch numerow, oba wylaczone. Normalnie myslalam, ze od zmyslow odejde, juz nawet zaczelam sprawdzac jakie wypadki byly w tym czasie. I w koncu jak dotarli to zadzwonil do mnie (jakos nie przyszlo mu do glowy zadzwonic wczesniej z jakiegos automatu czy cos), ze w jednym numerze nie ma roamingu a w drugim zapomnial pinu i mu zablokowali karte. Takze przez taka bzdure mialam straszne nerwy.
Oj ci faceci... Trzeba im też kiedyś taki numer wywinąć - niech trochę pomartwią się o nas, chociaż nie wiem, czy oni by tak się przejeli jak my

A co do mojego mężula, jak tylko z pracy na hotel wrócił kolega przekazał mu że się martwię (nawet mu moje wiadomości pokazał) No i mężul zaraz się odezwał, okazało się że obudził się przed budzikiem, bo kolega wcześniej trochę do pracy wstaje i wcześniej wraca i jak kolega wyszedł, przysnął jeszcze na chwilę (w tym czasie tel. mu się rozładował i go nie budził) Jakiś inny kolega przyleciał po niego, mężul szybko ubrał się, chwycił torbę za pas i poleciał a tel. został pod poduszką. No i że w busie podczas jazdy przypomniał sobie, że należało by żonce dać cynka a tu tel. brak.
Przeżywał, że aż mu się w pracy dłużyło i wciąż przejmował się że ja na pewno się zamartwiam, ale że na pewno się domyślę, że ma coś z tel. - że się rozładował. Tak tylko skąd mieć pewność, że przypuszczenia mam prawdziwe. Już się nawet nie umiałam gniewać na niego, tak się cieszyłam, że jest cały i zdrów, uwierzyłam w to co mówił (w sumie po co miałby kłamać ) no i na pewnym portalu zdjęcia dodałam Amelki z USG to też się tak mężul cieszył, że ją zobaczył, tak więc wieczór skończył się pozytywnie w dobrym nastroju. Dziś rano oczywiście była strz. a po 9:30 na przerwie napisał smska

No i mama z nocki wróciwszy powiedziała, że gdybym miała złe wyniki glukozy 75g. to będę musiała pojechać do Poznania (100km od domku) ale nie wiem czy na dzień czy na więcej, bo u nas poradni diabetologicznej nie ma, a gin. też powiedziała mi że jak bym miała cukru 180 (a miałam 177) to by mnie od razu do poradni takiej skierowała. No ale trzeba badanie powtórzyć.
Mierzę cukier i po godz. po posiłku miałam 140 a zjadłam tylko grachamkę z wędliną. I tu mam prośbę dziewczyny, które mają diety od diabetologów, podały byści mi jakiś przykładowy posiłek? Bo ja już nie wiem co jeść i boję się w ogóle że wcześniej albo teraz zaszkodzę malutkiej

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 11:06   #2510
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
A to mój gin nic się nie zająknął. Też mówił, że obliczenia usg wskazują na ciążę starszą o 3 tygodnie, ale terminu porodu nie zmieniał. Ogólnie coś napomknął, że o porodzie będzie ze mną rozmawiał w 36 tc, nie wiem czemu i nie wiem, co chce ustalić .
moja ginka też nic nie mowiła o nowym terminie, a też moja dzidzia jest większa

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Pytałam dr czy to nic złego że mam taki mały brzusio, ale powiedział że są różne i nie ma reguły
ja miałam 93cm, a teraz w 32 mam już 99

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 11:08   #2511
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:

Z Alanem tez mialam duuuży brzuchol... Wszycy pytali czy to czasem nie blizniaki...
Ja mam w obwodzie (od wielu tyg) 104cm więc tylko 2cm mniej ale wcale brzuszka takiego ogromniastego nie mam, cała jestem jakaś taka duża raczej, bo z Filipem miałam duuużo większy brzuszek, że do porodu lekarz jak usg robił to się śmiał, że drugiego maluszka tam wypatrzy, bo to nie możliwe żebym taki ogromny brzuszek miała z 1dzieciątkiem w środku I też wielu ludzi myślało, że urodzę bliźniaki

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 11:53   #2512
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
a od dawna??? Bo ja nie wiem czy taka niekumata i niewrażliwa jestem (chociaż pierwsze ruchy-gilgotki to poczułam już koło 14 tyg!) czy po prostu jeszcze za wcześnie u nas
Nie wiem Ale chyba tak od 3 tygodni

Cytat:

KarlaNobody,Kaileight,Gre nnie,Caroline_1988, KarlaM,Cheakyrockchick-moim imienniczkom Wszystkiego Naj !!
Wszystkiego najlepszego

Cytat:
dziwi mnie akt małżeństwa
Ciekawe po co ten akt małżeństwa

Cytat:
mamy zamówiony wózek!
też mi się podobał jedo fyn

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
U nas pierwszy dzień bez deszczu od 5 dni Nie dało rady na podwórko

Cytat:
Dzien doberek....
Dzięki za rady Gdzieś czytałam o tych ręcznikach, ale kompletnie zapomniałam.

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
natka, specjalnie dla ciebie zmierzyłam obwód w brzusiu - 102
Ładny wymiar

Cytat:
Ejj a ja mam 97cm w 32tc i to nie jest mały brzusio

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Mierzę cukier i po godz. po posiłku miałam 140 a zjadłam tylko grachamkę z wędliną. I tu mam prośbę dziewczyny, które mają diety od diabetologów, podały byści mi jakiś przykładowy posiłek? Bo ja już nie wiem co jeść i boję się w ogóle że wcześniej albo teraz zaszkodzę malutkiej
Na chleb trzeba uważać, a na bułki to już wogóle Ja żadnych przykładowych posiłków niestety nie dostałam. A jak szukałam w necie to po tym co podali jako przykładowe śniadanie to miałabym chyba 200 cukru

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 12:00   #2513
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Witajcie

anciaahk dzięki za linka do termometrów

Sharifa i ujawniają się ksieżniczki i imię śliczne naprawdę

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
trzymam i jak tam Aguś po rozmowie z teściami? jak zareagowali?
stchórzyłam i nie pojechałam bo wiem, że jak powiemy teściom to już klamka zapadła.... dziś pewnie mąż znowu będzie mnie wyciągał, a ja z jednej strony chcę a z drugiej się boje...
A wy wybieracie plan domu? Budujecie się znaczy? Wybraliście już coś?

kasiuleczkakuleczka; ja nie dostałam żadnej diety tylko wskazówki co i jak jeść. Czyli jeść mniej a częściej, dużo warzyw, unikać smażonego i tłustego, zero soków słodzonych, z owoców unikać bananów i winogron -> ale u mnie nawet po tych rzeczach jest ok więc nie wiem jak mogę pomóc. Jak jesz chleb to unikaj jasnego pieczywa, wszystkiego z białej mąki.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 12:04   #2514
aa2
Zakorzenienie

dzień dobry
wpadłam sie przywitac i lece dalej bede później

jeja tu dzis szpitalnie , ja nawet nie chce myslec ale chyba najwyzsza pora
Kasiakuleczka ciesze sie ze maz sie odezwał i jest ok
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 12:33   #2515
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hejka witam się i ja od rana miałam gości, wpadła bratowa z dzieciakami na kawkę teraz smażę króliczka na obiadekmam ambitny plan na dziś przegrać zdjęcia z kompa na dysk zewnętrzny bo ten nasz laptop to już chyba na granicach wytrzymałości jest
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim, ja zmykam dzisiaj na dzień cały na wieś, na urodziny swojej chrześnicy .
Miłego dnia!
miłego dnia
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Czy u was też tak leje ? Dziś spałam jak suseł, tzn tylko z 5 razy się obudziłam jak lało konkretnie już chyba ta ziemia nie może tej wody przyjąć przynajmniej u nas na lubelszczyźnie
u nas dzisiaj raz słońce raz chmurki ale w miarę ciepło bo 22 stopnie i pranie na dwór wywiesiłam
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a my od wczoraj ze Stefkiem wkroczyliśmy w 29 tydzień

Poza tym dostalam od Gin listę co potrzebuje do szpitala:
1/ Dokumenty
- karta ciąży
- karta NFZ
- legitymacja lub inny druk potwierdzający ubezpieczenie

2/ Dla mamy
- 2-3 koszule nocne
- kapcie
- reczniki
- pieluchy bella 2 paczki
- podkłady jednorazowe na łóżko
- woda mineralna niegazowana + 1 butelka mala z dziubkiem
- orzybory toaletowe

3/ Dla noworodka
- pieluszki jednorazowe
- chusteczki nawilżone
- krem F-18 - i tu mam zgryza co to F-18? Filtr?

I tyle... Nie wydaje Wam się coś mało tego...
Małgosiu a to rzeczywiście będzie Stefan czy tylko tak na niego mówicie? i fajna lista, muszę też poszukać na stronie naszego szpitala
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
panianka fajny znak zodiaku bo moj wiec tez poleca
ja tez mam bardzo urodzinowy wrzesien szczególnie od 8 - 15 w tym moje urodzinki ale ja bym chciala zeby moja niunia wyszla na swiat 28 wrzesnia bedzie tak akurat pomiedzy urodzinami mamusi a tatusia ciekawe czy mnie poslucha
ja też Panna a którego się urodziłaś?? bo ja 15ego
Cytat:
mamy zamówiony wózek!

Cytat:

każdy ma inny brzucholek i nie ma się czym przejmowaćtak jak piszesz, dzidzia ma więcej miejsca poprostu
Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
A co do mojego mężula, jak tylko z pracy na hotel wrócił kolega przekazał mu że się martwię (nawet mu moje wiadomości pokazał) No i mężul zaraz się odezwał, okazało się że obudził się przed budzikiem, bo kolega wcześniej trochę do pracy wstaje i wcześniej wraca i jak kolega wyszedł, przysnął jeszcze na chwilę (w tym czasie tel. mu się rozładował i go nie budził) Jakiś inny kolega przyleciał po niego, mężul szybko ubrał się, chwycił torbę za pas i poleciał a tel. został pod poduszką. No i że w busie podczas jazdy przypomniał sobie, że należało by żonce dać cynka a tu tel. brak.
Przeżywał, że aż mu się w pracy dłużyło i wciąż przejmował się że ja na pewno się zamartwiam, ale że na pewno się domyślę, że ma coś z tel. - że się rozładował. Tak tylko skąd mieć pewność, że przypuszczenia mam prawdziwe. Już się nawet nie umiałam gniewać na niego, tak się cieszyłam, że jest cały i zdrów, uwierzyłam w to co mówił (w sumie po co miałby kłamać ) no i na pewnym portalu zdjęcia dodałam Amelki z USG to też się tak mężul cieszył, że ją zobaczył, tak więc wieczór skończył się pozytywnie w dobrym nastroju. Dziś rano oczywiście była strz. a po 9:30 na przerwie napisał smska
Kasiu dobrze, ze z mężem wszystko oki
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
stchórzyłam i nie pojechałam bo wiem, że jak powiemy teściom to już klamka zapadła.... dziś pewnie mąż znowu będzie mnie wyciągał, a ja z jednej strony chcę a z drugiej się boje...
A wy wybieracie plan domu? Budujecie się znaczy? Wybraliście już coś?
no masz rację ale kiedyś trzeba będzie podjąć tą ostateczną decyzję wiem że to trudne, ale skoro sytuacja jest taka jaka jest to może nie ma na co czekać i im szybciej się zaczniecie budować tym lepiej
a my kupiliśmy mieszkanie, także w nim remontujemy

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 12:36   #2516
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
DziękujęTobie też wszystkiego najnajnaj
Właśnie szykuje sernik i ciasteczka, bo goście przyjdą wieczorem

Cytat:

dołączam do życzeń
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Wszystkiego najlepszego
bardzo, bardzo ładnie dziękuję:dziekuj e-kwiatek:
Stary 2011-07-05, 12:36   #2517
tusia872
Zadomowienie

Martusiaaa21 ja tez własnie 15 sie urodziłam jaki zbieg okolicznosci w ten sam dzien urodziny i tez mam Marta na imie

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 12:44   #2518
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
u nas dzisiaj raz słońce raz chmurki ale w miarę ciepło bo 22 stopnie i pranie na dwór wywiesiłam
zlituj się u nas dalej pada, przed chwilką nawet lało poraz
kolejny dziś, jutro podobno taka sama pogoda, dopiero w czwartek ciepło... nawet prania nie robie, bo nie ma sensu żeby się kisiło w środku...

Mam dziś dzień lenia to chyba przez tą pogodę ( zawsze się jakieś wytłumaczenie znajdzie)

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 12:45   #2519
spray
KWC

Cytat:

Cytat:
Mój Boże, przecież to nie zależy od obwodu brzucha w centymetrach tylko od proporcji ciała. Ja mam w 30 tc 94cm w obwodzie, ale przed ciążą w talii miałam 64 cm więc jestem 30cm na plusie i nikt mi raczej nie powie, że brzuch mam mały, bo sterczy pod bluzką jak piłka.

Rozmawiałam z siostrą o jej chorobie. Już wiem o co chodzi i mam nadzieję, że będzie dobrze.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 12:46   #2520
anetika
Rozeznanie

Tak sobie podczytuję co wymagają Wasze szpitale i poszukałam na stronie mojego szpitala i znalazłam Wkleję co by można było porównać szpitalne wymagania:

Bez względu na to w jaki sposób będzie przebiegał poród ( siłami natury, cięcie cesarskie )przy przyjęciu do szpitala należy posiadać:

• dowód osobisty (jeżeli nastąpiła zmiana nazwiska i trwa wymiana dowodu osobistego, należy zabrać ze sobą akt małżeństwa)
• aktualny dowód ubezpieczenia
• kartę przebiegu ciąży
• wszystkie wyniki badań wykonanych podczas ciąży w szczególności: Grupę Krwi, WR, HBs
• koszulę nocną
• ręcznik
• szlafrok
• przybory toaletowe
• miękkie obuwie
• sztućce, itp.

Pacjentki przebywające w oddziale mają do dyspozycji środki higieny intymnej, m.in. sterylne podkłady oraz pełen asortyment do pielęgnacji dziecka (kosmetyki, pieluszki, śpiochy, kaftaniki).

Cytat:
mamy zamówiony wózek!
Super - doczytałam, że kupiliście Jedo - świetny wózek, gdyby nie nadarzyła mi się okazja z Tako Jumperem to na 90% też byłby Jedo
Cytat:
Oj, oj- przebiłam Cię Właśnie się zmierzyłam i obecnie w 32 tc - prawie 115 cm Szok!

A i dołączam się do życzonek najlepszego dla wszystkich Karolin!

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości