Miłośniczki Zary część VII (!) - zakupoholizm+ wyprzedaż = pustki na kontach! - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-05, 13:51   #5011
evciap0
Wtajemniczenie

Dot.: Miłośniczki Zary część VII (!) - zakupoholizm+ wyprzedaż = pustki na kontach!

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
kurcze, tak przyglądałam się tym spódniczkom i innym zielonym, niebieskim, białym i pomarańczowym i one wszystkie są z takiego dziwnego materiału skłonnego do zaciągnięć........chyba mi się już ich odechciało a co Ci napisali że dlaczego nie uznają?
biedana

a były w kolorze nude? ile teraz kosztuje...? też chcę taką.....
Ja już nic z tego materiału nie kupię. Za pierwszym razem jak odrzucili, to mi napisali, że powinnam mieć świadomość tego, że materiał o takim składzie jest podatny na zaciągnięcia. W odwołaniu, za radą Budgetki, odwołałam się do odpowiedniego artykułu i że powinnam na piśmie dostać, że ten materiał może się pozaciągać. Odpisali mi, że to jest ewidentnie moja wina i podany przeze mnie artykuł, nie ma tutaj odniesienia Szkoda mi i tej spódniczki i pieniędzy. Tym bardziej, że 150zł to dla mnie dużo, a okazało się, że pieniądze wyrzuciłam w błoto

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 13:52   #5012
admirable
Zakorzenienie

Dot.: Miłośniczki Zary część VII (!) - zakupoholizm+ wyprzedaż = pustki na kontach!

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Chyba czas na nowy wątek, czy się mylę???
tak)
admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 13:54   #5013
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Goniak2 Pokaż wiadomość
Macam na okrągło moją tulipanową spódnicę, pokazuję ją koleżankom i zawsze wszyscy mówią jedno "Fajna, świetny materiał, porządny". Ja mam takie samo odczucie.

Jej Ja juz się napaliłam, że dziś ją kupię, ale skoro nikt się na nie nie rzuca, to moze warto poczekać W czwartek kolejna obniżka?
Właśnie dlatego ją kupiłam, materiał wydawał mi się porządny, a tu

40/40
Stary 2011-07-05, 13:55   #5014
karolina2607
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Ja już nic z tego materiału nie kupię. Za pierwszym razem jak odrzucili, to mi napisali, że powinnam mieć świadomość tego, że materiał o takim składzie jest podatny na zaciągnięcia. W odwołaniu, za radą Budgetki, odwołałam się do odpowiedniego artykułu i że powinnam na piśmie dostać, że ten materiał może się pozaciągać. Odpisali mi, że to jest ewidentnie moja wina i podany przeze mnie artykuł, nie ma tutaj odniesienia Szkoda mi i tej spódniczki i pieniędzy. Tym bardziej, że 150zł to dla mnie dużo, a okazało się, że pieniądze wyrzuciłam w błoto
kurcze, przykra sprawda. Bo rzeczywiście 150zł to nie mało. Ja bym jeszcze z nimi walczyła, chociaż nie wiem jak konkretnie bo nie miałam takiej sytuacji ale może któraś z dziewczyn miała i pomoże.
karolina2607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 13:56   #5015
paryzanka202
Zakorzenienie

dubel

Edytowane przez paryzanka202
Czas edycji: 2011-07-05 o 14:06
paryzanka202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 13:56   #5016
paryzanka202
Zakorzenienie

...

Czas edycji: 2011-07-05 o 14:06 Powód: dubel
Stary 2011-07-05, 13:57   #5017
admirable
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2607 Pokaż wiadomość
kurcze, przykra sprawda. Bo rzeczywiście 150zł to nie mało. Ja bym jeszcze z nimi walczyła, chociaż nie wiem jak konkretnie bo nie miałam takiej sytuacji ale może któraś z dziewczyn miała i pomoże.
no właśnie przydałaby się opinia kogoś bardziej doświadczonego w tych sprawach bo ja też nie miałąm takiej sytuacji i nie wiem co poradzić
admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 13:57   #5018
paryzanka202
Zakorzenienie

Nowy watek, zapraszam:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post27946518

Czas edycji: 2011-07-05 o 14:06
Stary 2011-07-05, 14:00   #5019
evciap0
Wtajemniczenie

Smile Dot.: Miłośniczki Zary część VII (!) - zakupoholizm+ wyprzedaż = pustki na kontach!

Cytat:
Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
no właśnie przydałaby się opinia kogoś bardziej doświadczonego w tych sprawach bo ja też nie miałąm takiej sytuacji i nie wiem co poradzić

Właśnie ja też nie miałam takiej sytuacji. Ale wiecie, najgorsze jest to, że ja naprawdę sama tego nie zrobiłam, wyszło samo po praniu, jak materiał "zmiękł". Napisali mi, że mogę się zgłosić do Federacji Konsumentów.

40/40
Stary 2011-07-05, 14:02   #5020
Goniak2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie ich główny argument jest beznadziejny. Z jakiej paki mam wiedzieć, czy taki materiał będzie się zaciągał czy nie? Szczerze nic mi nie mówią te proporcje- 53% bawełny, 44% poliestru i 3 % elastanu.

“The only place where success comes before work is dictionary”

Goniak2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 17:25   #5021
budgetka
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle mam wrażenie że w Zarze pracują nieprzyjemni ludzie.. nie mówię o wszystkich oczywiście. Wczoraj byłam świadkiem jak dziewczyna oddawała spodnie ze wszystkimi metkami. W kasie poinformowano ją że zaraz przyjdzie Pani manager. Oczywiście zanim przyszła, minęło troszkę czasu, a nikt nie zajął się obsługiwaniem, ale mniejsza o to. Przyszła Pani, zaczęła oglądać te spodnie. Zaczęła głośnym tonem mówić że metki są doczepione, zaczęła wołać resztę personelu żeby przynieść taki sam model. Zmieszała się jak zobaczyła, że te metki tak powinny być, potem z jakimiś zarzutami że spodnie były prane, bo ona widzi że są sprane. Zaczęła gadać, że jakiegoś dyrektora woła, że nie zwróci. No ja już nie mogłam, tak mi szkoda się zrobiło tej dziewczyny.
nieładnie z ich strony. jak mam byc szczera to poprosiłabym o imie nazwisko tej Pani menadzer i zadzwoniła do siedziby Zary w Warszawie . tez ostatnio zauwazylam, ze grzecznoscia i uprzejmości do klientów to oni nie grzesza

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
tych sukienek wszędzie pełno jest

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

a co reklamowałaś??

budgetko dziękuję za Michela Korsa właśnie doszedł

mam zielonego pasiaka brodkowego juppppppi
prosze bardzo

Cytat:
Napisane przez paryzanka202 Pokaż wiadomość
Ostatnio musze pytac

Ja chodze aktualnie do jednej zary i to co pare dni, do innych rzadziej.
Mam "ulubione" Panie z personelu i tylko je prosze o pomoc i do nich sie odzywam. Wiem,ze to moze dziwnie brzmi,ale mam dosc sytuacji w ktorych ktos nie szanuje klienta. Wiem,ze moze i malo zarabiaja, maja duzo pracy itp ale za kare tam przeciez nie stoja.

Czy ktoras z Was wybiera sie dzis do Zary???
Jesli tak to prosze o zakup granatowej dresiary rozmiar S
ojjj paryzanko chyba coraz wiecej ludzi pracuje wlasnie za kare przynajmniej ja odnosze takie wrazenie

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
Ostatnio się pan przy zwrocie zapytał o powód zwrotu - nie odpowiedziałam mu nic konkretnego
mnie ostatnio menadzerka zapytala tak: jakiś konkretny powód zwrotu?? a ja jej: nie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Jak ostatnio byłam w ZT w zarze to kolejki do zwrotów były znacznie dłuższe niż kolejki do kasy. Cały czas kilkanaście osób stało w tej kolejce i miałam wrażenie, że ich nie ubywa... Jeśli one tam mają ciągle taki sznureczek do zwrotów to ja im się nie dziwię, że bywają rozdrażnione, bo pewnie różne kwiatki widziały i nie raz ktoś próbował naciągać oddając używane ciuchy.

No i nie zawsze widać czy coś było używane czy nie, bo czasami juz na wieszakach te ciuchy wyglądają jak znoszone...
a to juz jest ich problem!! niech zaczną zwracac wieksza uwage na te szmaty walajace sie po sklepie!! i niech zaczna obnizac rzeczy zniszczone!! bez mozliwosci zwrotu!! tak jest w wielu sklepach. np. w espircie kupilam kiedys bluzeczke z malenka dziurka po klipise, dostalam rabat, a na paragonie adnotacja, towar wadliwy brak mozliwosci zwrotu. dziurke zszylam, ani sladu po niej nie bylo . ale nie........ lepiej sprzedawac takie wadliwe szmaciska a potem robic problem przy zwrocie

Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
w tej sytuacji to juz nalepiej udac sie do rzecznika praw konsumenta. dziala w kazdym urzedzie miasta. najgorsze jest to, ze te odwolania odrzuca kierownik/menadzer, a nie rzeczoznawca .

i zmykam na nowy wątek
budgetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 17:37   #5022
hihi
Zakorzenienie

Ależ krzyczeć na mnie nie musisz tylko dlatego, że ja mam inne zdanie i inaczej postrzegam tę kwestię niż Ty. Na taki ładunek emocjonalny chyba się tamta wiadomość nie kwalifikowała.
Stary 2011-07-05, 18:47   #5023
Rzymianka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cellly Pokaż wiadomość

Rzymianko dlaczego chcesz wyjechać do wawy? Zostań z nami w Krk!
Zdjęcia w spódniczce zrobię i wkleję może jutro.
Celly ja wcale nie chcę, ale może będę musiała.Kocham Kraków, nie chcę się wyprowadzać. Czekam na zdjęcie
Paryzanko ani jednej grantatowej dresiary nawet dużej.
surrealplace sprawdziłam bluzki naprawdę bardzo rzetelnie, nawet do jednej Zary poszłam tylko po nią i nie ma M.Wklejam fotkę L jaką znalazłam, zmasakrowanej, zaciągniętej itd.

wisienka1000 bluzki w rozmiarze M nie ma.Jedna S w Krakowskiej utaplana, wklejam fotkę.
Naprawdę dziewczęta się starałam.

Ekscelencja dla Ciebie mam zdjęcia spódniczki z TRF granatowej xs na mnie xs-kowej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0432.jpg (85,3 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0433.jpg (107,2 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0430.jpg (76,2 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0431.jpg (76,8 KB, 58 załadowań)
Rzymianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 18:51   #5024
wisienka1000
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rzymianka Pokaż wiadomość
Celly ja wcale nie chcę, ale może będę musiała.Kocham Kraków, nie chcę się wyprowadzać. Czekam na zdjęcie
surrealplace sprawdziłam bluzki naprawdę bardzo rzetelnie, nawet do jednej Zary poszłam tylko po nią i nie ma M.Wklejam fotkę L jaką znalazłam, zmasakrowanej, zaciągniętej itd.

wisienka1000 bluzki w rozmiarze M nie ma.Jedna S w Krakowskiej utaplana, wklejam fotkę.

Ekscelencja dla Ciebie mam zdjęcia spódniczki z TRF granatowej xs na mnie xs-kowej
Rzymianko strasznie szkoda, że to nie M, bo bym ją chciała nawet utaplaną. Jesteś boska!!! Dziękuję! I dawaj do nas na nowy wątek
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 18:53   #5025
budgetka
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ krzyczeć na mnie nie musisz tylko dlatego, że ja mam inne zdanie i inaczej postrzegam tę kwestię niż Ty. Na taki ładunek emocjonalny chyba się tamta wiadomość nie kwalifikowała.

przepraszam to sie tyczy mojej wypowiedzi?? jesli tak, to po pierwsze nie krzyczalam, a po drugie to bylo ogolne stwierdzenie, a nie odpowiedz stricte na twoj post. a poza tym nie mam innego zdania, bo mysle podobnie jak ty

Edytowane przez budgetka
Czas edycji: 2011-07-05 o 19:10
Stary 2011-07-05, 19:07   #5026
olcia 810
Wtajemniczenie

Cytat:

Rzymianko w jakiej cenie jest ta spódniczka?
olcia 810 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 19:09   #5027
hihi
Zakorzenienie

Zacytowałaś mój post i odpowiedziałaś pod nim zdaniami z kilkoma wykrzyknikami na końcu każde. Chyba logiczne, że miałam podstawy do odebrania Twojej wypowiedzi jako odpowiedzi na cytowaną wypowiedź...? Bo o interpretowaniu wykrzykników oraz wielkich liter w wypowiedziach internetowych nawet nie wspominam.

Edytowane przez hihi
Czas edycji: 2011-07-05 o 19:12
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 19:15   #5028
budgetka
Zakorzenienie

Cytat:
Zacytowałaś mój post i odpowiedziałaś pod nim zdaniami z kilkoma wykrzyknikami na końcu każde. Chyba logiczne, że miałam podstawy do odebrania Twojej wypowiedzi jako odpowiedzi na cytowaną wypowiedź...?
podstawy moze i mialas tylko przede wszystkim nie rozumiem dlaczego napisalac ze masz inne zdanie?? bo mysle podobnie jak ty, ze wiele ubran juz na wieszakach wyglada na noszone. tylko denerwuje mnie fakt, ze przy zwrocie sprawdzaja kazda rzecz jakby sprzedawali idealy. jesli odebralas to jako "krzyk na ciebie", to przykro mi, ale nie to bylo moim zamiarem. eot

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Zacytowałaś mój post i odpowiedziałaś pod nim zdaniami z kilkoma wykrzyknikami na końcu każde. Chyba logiczne, że miałam podstawy do odebrania Twojej wypowiedzi jako odpowiedzi na cytowaną wypowiedź...? Bo o interpretowaniu wykrzykników oraz wielkich liter w wypowiedziach internetowych nawet nie wspominam.
a gdzie w mojej wypowiedzi widzisz wielkie litery?? bo chyba slepa jestem??
Stary 2011-07-05, 19:57   #5029
hihi
Zakorzenienie

Ja w mojej wypowiedzi chciałam zaznaczyć, że nie można mieć do ekspedientek o wszystko żalu, bo wiem z własnego doświadczenia, że naprawdę mają podstawy do tego, żeby oglądać każdy ciuch, czy sprawdzać czy metki nie były doczepiane (znam przypadek nakupowania drogich ciuchów, pójścia na imprezę i przyczepiania metek spowrotem, żeby w poniedziałek rano lecieć i oddawać...), a i nie zawsze widać, czy ubrania były noszone. I moim zdaniem to nie ich wina, ale klientek, które czasami zachowują się w sklepach jakby się ze smyczy urwały (nie jedna z was to widziała) i ciuchy sobie wyrywają, rzucają na podłogi, depczą po nich - i ekspedientki nie mają szans przypilnować porządku w całym sklepie.

Po prostu uważam, że im się ten należy odrobina wyrozumiałości i spojrzenia z innej strony, a nie tylko złe słowa, bo pewnie, powinny być miłe i nie mają prawa odreagowywać na klientach, pewnie,że powinny ćwierkać do klienta i na skrzydełkach mu lecieć pomagać, ale są tylko ludźmi i czasami tak po ludzku można wyluzować i nie podkręcać jeszcze bardziej sobie nerwów.

Co do sprzedawania uszkodzonych ciuchów bez zwrotów. A jasne, ale to znowu nie jest zależne od tych dziewczyn po sklepach, które robią swoje, tak samo jak polityka zwrotów, one mają kogoś nad sobą i przed nim później odpowiadają.

I żeby nie było, nie pracuje w sieciówce i nigdy nie pracowałam, ale widziałam pracę tych dziewczyn, znam kilka osób, które pracują w tego typu sklepach i staram się spojrzeć nie zawsze jako klientka lubiąca być dopieszczoną i wydaje mi się, podkreślam, że to moje odczucie, że to jednak nie wszystko zawsze ich wina.

Odnośnie wielkich liter to podałam je jako drugie obok wykrzykników, które są w internecie traktowane jako wyrażenie krzyku, jako ogólną informację, niekoniecznie nawiązującą w tym fragmencie do tego co napisałaś.

Mam nadzieję, że wszystko jasno wytłumaczyłam i nie będzie więcej nieporozumień.
Stary 2012-11-11, 16:30   #5030
lajfentuzjast
Raczkowanie

Cytat:

mon9
z Badury chodzę w butach na obcasie tylko na specjalne okazje, a sprawdziły się super, nie obtarły, nie czuć obcasa i oddychają mam peep toe i właśnie te z tego modelu.
Też mam taie swoje buty na specjalne okazje Co do butów Badury vs Zara. Lubię Zarę naprawdę ale szczerze mówiąc uważam, że po buty wybiorę się zdecydowanie do Badury a nie do Zary. Badura to firma, która zajmuję się produkcją obuwia, zna się na tym, ma sztab specjalistów, projektantów a ich buty szyte są całkowicie w Polsce i z najlepszej jakości skór. Zara ma ładne modele ale ich jakość moim zdaniem jest kiepska.
lajfentuzjast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 16:43   #5031
soulie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lajfentuzjast Pokaż wiadomość
Też mam taie swoje buty na specjalne okazje Co do butów Badury vs Zara. Lubię Zarę naprawdę ale szczerze mówiąc uważam, że po buty wybiorę się zdecydowanie do Badury a nie do Zary. Badura to firma, która zajmuję się produkcją obuwia, zna się na tym, ma sztab specjalistów, projektantów a ich buty szyte są całkowicie w Polsce i z najlepszej jakości skór. Zara ma ładne modele ale ich jakość moim zdaniem jest kiepska.
I dlatego odkopujesz wątek sprzed roku? Wszystkie twoje dzisiejsze posty zachwalają buty Badura. Kiepski marketing.
soulie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości