|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Bartessa więc trzymamy
![]() Cytat:
żeby paciorkowca nie było.Nie widać po Tobie żebyś tyle przytyła ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#302 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby wszystko poszło dobrze! ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
Przecież z rozporządzeniem nie będę robiła zakupów!
|
||
|
|
|
#303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję kochana |
|
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj miałam jakiś burzowy dzień. Na wieczór się rozpłakałam jak głupia tak o bez powodu
Mąż bez zbędnych pytań "co sie stalo?" poprostu mnie przytulił, zrobił masaż plecków i przeszło
|
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
No nic gagu gadu, czutu czytu, a praca magisterska sama się nie napisze
Brakuje mi jakoś weny twórczej, a po dzisiejszym to już wogóle, komórki mózgowe przestały mi działać ! No nic, ale jak mus to mus. Potem będzie mi jeszcze gorzej
|
|
|
|
#306 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mocno trzymam kciuki za wizyte! Zgadzam sie z Toba co do tych lezaczkow itp... przy pierwszym dziecku nie mialam i w ogole nie odczuwalam jakiegos braku. Baaardzo duzo czasu Wiki spedzala na podlodze, bo tak najzdrowiej. Natomiast juz kolejne dziecko weryfikuje poglady. Lezaczek kupilam, zebym np. mogla isc do toalety, a balam sie, ze gdybym zostawila Zuzke na podlodze, to Wiki by ja po prostu zdeptala... Cytat:
Cytat:
:ju pi:Cytat:
Szkoda mi Was, ze tak sie meczycie, Igorek tymi kolkami, a Ty niespaniem...Nie mam niestety zadnych rad na kolki, bo nie przechodzilam przez to (i niestety obawiam sie, ze teraz mnie to nie minie) A co do wesela, to namow Tzta, moze jak sie razem pobawicie, to i wasze stosunki ulegna poprawie? Cytat:
za wizyte!Cytat:
|
||||||
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
jestem
![]() odesłali mnie do domu...naczekałam się na doktorka prawie 2h przyszedł...spojrzał na zapis, powiedział że skurcze są ale niech się w domu rozkręcają... ciśnienie mi zbadali drugi raz i wyszło nieco niższe 124/92, powiedział że to może być efekt po odstawieniu Fenoterolu.Także mamy czekać na rozwinięcie akcji ![]() aaaa i odebrałam wyniki wymazu i paciorka brak!!! Byłam przekonana że będzie bo z Filipem go miałam a tu taka miła niespodzianka
|
#309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#311 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogadaj z mężem, kurcze niech też zrozumie że tego potrzebujesz.... tym bardziej że macie z kim zostawic Igora... a i Was to na pewno zbliży taki wspolny wieczór, tańce przytulańce itd Cytat:
![]() Cytat:
za wizyte![]() Cytat:
Cytat:
i super, ze paciorka nie maehh... wracam do dekoracji
|
|||||
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem chyba grubokoscista bo waze duzo a wcale tak mocno nie widac. ale wieszakiem nie jestem i raczej nie bylam. spoko, nie ma o co sie obrazac, wysoka jestem to mi sie inaczej ciezar rozklada
|
|
|
|
#313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bo jeszcze go kupie ![]() aha, jeszcze wanienke sprawdzilam i kuferek na kosmetyki, oba na 23% czyli tylko ciuszki sa na 8%? nie moge znalezc paragonu z butelkami etc, ciekawe... youyou, super ze nie ma paciorka i za rokrecenie trzymam
|
|
#314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie chcę, żeby ktoś się nade mną znęcał. Bartessa, życzę powodzenia i czekamy już na zdjęcia Karola! |
|
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za oklaski co do mojej wizyty. mi tylko usg na niej brakowalo, ale za tydzien zrobi. mam tez jakues nowe badanie poza siuskami i morfologia - aminotransferaza asparaginanowa (ast) i alaninowa (alt). ktos juz chyba to tu miewal. ja mam pierwszy raz. w piatek sobie pojde bo i tak mam jeszcze wizyte z malym u ortopedy-rehalilitanta i odbieram wyniki paciorka, wiec dobry dzien na badania
w sumie z dzisiejszej wizyty zadowolona jestem, bo gin powiedzial ze w takim stanie spokojnie do terminu dotrwal, a mala ładnie sie juz ustawia wiec jest dobrej mysli
|
|
|
|
#316 | |||
|
Zakorzenienie
|
Marina tez mi przyszła od razu do głowy ta sapka niemowlęca.. Filip ją miał i to dziecku w nosie świszczą pozostałości śluzowe po porodzie itd. Zakraplałam solą fizjologiczną i po jakimś czasie mu przeszło.
Brunetka masakra z tymi facetami co oni z tymi motorami? mojej przyjaciółki facet tez własnie musiał sobie kupić skuter jak ona była w ciąży i jeszcze play station to chyba kryzys przed ojcostwem. Myślą że koniec ich "wolności"..Za ten tekst o ślubie to bym mu odpowiedziała że jak się nie podoba to droga wolna. Cytat:
![]() Cytat:
gdzie Ty schowałaś te 18kg??Cytat:
|
|
#317 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po południowo.
Nie miałam jak zajrzeć wcześniej, a tu tyle wieści. Youyou myślę, że możesz z dumą nosić przydomek " I Tykającej Bomby" na wątku ![]() Bartessa to kciuki za jutro ![]() Carmela brawa za wyniki i wagę Sarci. No i jutro na reszcie do domku ![]() Brunetka nie smuć się. Widzisz mój TŻ też ostatnio takie jazdy miewa. Chyba ich to przeraża, a My na tym cierpimy. Mam nadzieję, że zrozumie i po pracy będzie nieźle przepraszał Karolinee1983 sto lat ! I więcej nie pamiętam, ale trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Małż poszedł do pracy, ja czekam na brata z rodzinką bo mają wpaść na kawę, ale chyba wypiję sama wcześniej bo już nie daję rady. Oczy mi się zamykają. A rano nie piłam bo miałam zgagę
|
#319 | |||
|
Rozeznanie
|
brzuch cos nie przestaje bolec i juz trzeci raz bieglam do wc
![]() Carmela wspaniale wiesci!!!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te skurcze to pewnie efekt po odsawieniu Fenka i mi macica szaleje![]() jakoś w ogóle nie czuję się na poród
|
|
#321 |
|
Wtajemniczenie
|
Eeee No to nie jestem jedynym dziwolagiem któremu majtki sie kulkuja. 83monia witaj w klubie
a bez majtek raczej chodzić nie Bede bo tak dziwnie, ale najchętniej bym sie ich pozbyla. Opisze Wam co mi sie Dzis przydazylo. Wyskoczylam sobie na przerwie w pracy do miasta. Przy okazji zaszlam do sklepu. Stoję przy polce z dziecięcymi rzeczami ale katem oka widzę jakieś poruszenie koło mnie. Patrzę a tam dwie starsze kobity stoją, gapia sie na mnie i cos miedzy sobą szepczą. Spojrzalam na nie i w koncu jedna z nich sie odważyła i pyta: jedno czy dwoje???? Oniemialam. Mówię ze jedno a ona, to ile do końca bo taaaaaki duży brzuch. Noszzzz..... Kurde. Dziwnie sie poczułam. Troche mnie zawstydzila i Wkurzyla za razem. Jak tak dalej będzie to nie wyjdę z domu bo Bede obiektem zainteresowań. Fakt brzuszek mam spory, ale nie jakis nadzwyczajny. |
|
|
|
#322 | |
|
Rozeznanie
|
Mi przy wypisie kazali brac wlasnie witaminy z DHA jako suplementacja dla matki karmiącej piersia
a dokladnie Omegamed PregnaCytat:
oby maluszkowi przeszlo po kropelkach i obys Ty sie wyspala wreszcie buzki
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-07-05 o 14:42 |
|
|
|
|
#323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() :brzyda l:
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
heh, stronczek - mnie wszyscy zaczepiaja. niby nie widzicie tych 18 kg, bo mam wszystko w brzuchu. troche tylko w cyckach rpzytylam, wiec calosc to brzuch. jeszcze po plecach czy z przodu to nie jest tak zle, ale z profilu wygladam dosc pokaznie
a że to koncowka to wszyscy sie dziwia ze np. chodze, robie zakupy, wchodze na 4 pietro, ide na spacer i nie rodze. dzis mnie w rejestracji cala kompania żołnierzy przepuscila. nie moglam sie powstrzymac i rzeklam "co chłopaki, ma sie siłe przebicia co?!" ![]() a mi sie rozpoczal 39 tc... zostalo 13 dni... wow, ale ten czas leci! Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-07-05 o 14:46 |
|
|
|
#325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie kuzyn TŻta prawie na samym początku ciąży powiedział, że wyglądam na bliźniaki to się potem popłakałam w domu. Takie teksty serio potrafią wyprowadzić z równowagi
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetko tego Twojego męża pałą zdzielić to może sie ustawi do pionu
niestety, wiem, że faceci pewnych spraw nigdy nie zrozumieją, gadają przykre rzeczy nieświadomie i myślą, że po nas to spływa ile ja łez wylałam przez mojego, ile nerwów straciłam, ale żyć bez niego nie potrafię mam nadzieję, że choć trochę zrozumie i przeprosi Cię Bartessa czekamy więc na Twojego synka Carmela mówiłam, że bedzie dobrze, cieszę się, że wyniki lepsze czekamy na Was w domku
|
#327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też mam coś koło 17,18 na plusie, ale u mnie większość w dupsko i uda poszło. Właśnie wszyscy mi mówią, że brzuch to mam mały jak na 9ty miesiąc.
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
ogolnie to mnie wszyscy przepraszaja jak zaczepia o brzuch albo omijaja takim łukiem jakbym miala ich wodami przez przypadek ochlapac
|
|
|
|
#329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja ogólnie to duzo nie przytylam. 9 kg z czego tak na plus to 6 kg bo najpierw spadło mi 3. Wszystko mi w brzuch poszło chyba, choć i tak do szczuplaczkow to ja nie należę. O nie. Dlatego ten brzuch wydaje sie duży. A takie komentarze nie są miłe. Kobiety w ciazy nie dość ze czuja sie czesto brzydkie i grube, to jeszcze tekst o blizniakach to jak gwóźdź do trumny. |
|
|
|
|
#330 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. nie denerwuje mnie to, bo zawsze obracam to w żart i mówię: zła dieta!!
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

normalnie silowalam sie ze soba by go nie kupic..
Oby wszystko poszło dobrze! 

Przecież z rozporządzeniem nie będę robiła zakupów!

właśnie mi o nich przypomniałaś, bo na śmierć zapomniałam, choć mama już rano dzwoniła z życzeniami

przyszedł...spojrzał na zapis, powiedział że skurcze są ale niech się w domu rozkręcają... ciśnienie mi zbadali drugi raz i wyszło nieco niższe 124/92, powiedział że to może być efekt po odstawieniu Fenoterolu.

Zakończone: 2