|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#37441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
|
|
#37442 |
|
Zakorzenienie
|
Epiderm na noc zamiast oleju - rano zmywam. Biedronkowy mieszam z odrobinką odzywki bez spłukiwania Tigi Catwalk Curls Rock 2 i wgniatam. Potem odciskam w koszulke i wgniatam żel Rabka Spa Minerale.
|
#37443 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
chcę (muszę) iść na zakupy, po Epiderm i Bielendę! Pisałam o promocji a sama nie dotarłam do Rossmanna ![]() PS: Keratyna hydrolizowana mi się skończyła...tzn zostało bardzo niewiele, ale jest już po terminie ważności :/ chyba lepiej jej nie używać już? Muszę zamówić, ale nie wiem kiedy to będzie kurcze, niedobrze...
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-07-05 o 15:24 |
|
|
|
|
#37444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A biedronkowy krem jak kupię to sobie z jakąś odżywką wymieszam i spróbuję ![]() Cytat:
|
|
#37445 |
|
Zakorzenienie
|
O wy złe!! Kuszą zakupami niewinnego człowieka ;]
Epiderm łądny, aczkolwiek - mam lanolinę w maści cyckowej BD!! Nie wolno mi kupować nic z lanoliną!! Ehh... Siedzę z olejem lnianym ![]() --------------- Też się do Rossa od piątku wybieram I dzisiaj znowu nie pójdę bo łeb mokry będzie ;P (nie odważyłam się jeszcze suszarki tykać, kiedyś to było - kupiłam dyfuzor tylko i jedynie po to żeby skalp suszyć a puszak niech se sam dosycha ;P
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-07-05 o 15:25 |
|
|
|
#37446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na suche.
|
|
#37447 |
|
Raczkowanie
|
Eloe77 no długie to były ale mam zdjęcia, na których albo jest sianko albo są prawie całkowicie proste. Wolę je krótsze ale przynajmniej są loczki
|
#37448 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#37449 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe jak sumiennie nadrabia
![]() Benek ale podsycasz napięcie w oczekiwaniu na zdjęcie (rym )
|
|
#37450 |
|
Rozeznanie
|
Byłam w rossmannie, kupiłam alterre morelową. Szukam dalej odzywek joanny naturi, żeby móc dodać do niej miodku i posiedzieć z tym na głowie, ale były tylko szampony, a miałam też nadzieję, że będzie to błoto z bielendy ale było tylko coś w tubce do ciała.
Skoro jest lato (przynajmniej teoretycznie) to trzeba zabezpieczać włosy przed słońcem. Co polecacie? Wiem, że było to wiele razy wałkowane, ale ja połowy rzeczy, które wy piszecie nie rozumiem Dlatego prosiłabym o nazwy jakiś odzywek, masek czy czegoś, a jeśli by trzeba to robić z półproduktów to żeby najlepiej linki mi do konkretnych podać, bo ja naprawdę się gubię ![]() Byłabym również zainteresowana jakimś psikadłem, żeby odświeżyć włosy. Gdyby dało się połączyć te dwie rzeczy w jedna, było by jeszcze lepiej. Z rzeczy do włosów mam: Nivea flexible curls (stylizator), Z apteczki babuni z miodem i proteinami mlecznymi? (chyba, nie mam tego przed sobą, b/s), Isana z babasem, alterka morelowa, garnier volume restructure, olejek kokosowy, olejek rycynowy, maska bingo 5alg, babydream Edytowane przez FelekBezSzelek Czas edycji: 2011-07-05 o 16:39 Powód: dopisek |
|
|
|
#37451 |
|
Zakorzenienie
|
Juz wstawiam
![]() Zdjęcia po użyciu Epiderm (na noc). Rano umyłam Babydream, potem płukanka z hibiscusa, rumianku i nagietka i na to nałożyłam błoto z Bielendy. Spłukałam po około 20 minutach, nałożyłam Tigi Catwalk Curls Rock 2 pomieszane z zielonym kremem z Biedronki, odciskanie w koszulkę i na koniec żel Rabka spa minerals. Wyschły same. Ostatnie zdjęcie takie niewyraźne bo robiłam w lustrze, ale tak wyglądały moje włosy po paru godzinach spędzonych na dworze (wiatr, deszcz).
|
#37452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem pod wrażeniem służy Ci to wszystko, a kolor przepiękny ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------
|
|
#37453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Garść teorii: Dbać trzeba tak samo tylko bardziej. Nawilżanie: aloes, miód, gliceryna, ekstrakty ziołowe Zabezpieczanie: oleje itp + filtry UV Przed słońcem zabezpiecza dobre odżywienie włosów i zabezpieczenie przed wysuszaniem (emolienty = oleje , silikony, parafina - po myciu w odżywce b/s). Np. Ziajowe (parafina, silikon, oleje), Alterra morelowa, Garnier Avocado, olej kokosowy wcierany po myciu Filtry UV znajdziesz w seriach słonecznych i do włosów farbowanych, np Isana Colorschutz KWC (nie jest 100%CG). Albo najkrócej: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=440431 Benek - :slinka: pięknie
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-07-05 o 21:32 |
|
|
|
|
#37454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a potrafisz ocenić co to za typ fali/skrętu? ![]() chyba odbiegam od wszelkich ram... ![]() Benek23 - co za ognisty kolor
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2011-07-05 o 21:27 |
|
|
|
|
#37455 |
|
Zakorzenienie
|
witam
bardzo dawno mnie tu nie było ale w końcu zajrzałam bo mam problem z moimi włosami , zmieniłam pielęgnację według rad z forum i są teraz zdrowe , nawet przestały tak mocno wypadać a problem jest taki że mi się znudziła moja obecna fryzura , nie farbuje od pół roku , to jest mój naturalny kolor , właściwie to nie ma się czego uczepić tylko nuda mnie dopadła , nosze co-dzień tą samą fryzurę , rozpuszczone włosy , w upięciach chyba wyglądam staro , nie mam nawet żadnych spinek wrzucę fotki i proszę o jakieś rady co dalej ?
|
#37456 |
|
Zakorzenienie
|
Benek ooo to ja też chcę mieć focha włosowego, jeśli tak mi się potem odfochają
|
|
#37457 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Benek, jest tak pięknie, że dech zapiera, nie mogę się napatrzeć
Cytat:
Pisałam niedawno, że chyba odkryłam swój letni zestaw. A nie, bo Efekt taki sam jak po Ziajce bs (nie pamiętam składu, ale był chyba dimethicone i parafina)- czyli łupież . Kiedy jestem cg (prawie, bo używam pottersa do mycia) nie mam łupieżu (czasem minimalnie).Ostatnio z nowych kosmetyków używałam: Kompres z Apteczki Babuni z proteinami mlecznymi, odżywka bs Pantene. Macie jakiś pomysł po czym ten nieszczęsny łupież? Dodam, że przed cg musiałam stosować szampon przeciwłupieżowy. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-07-05 o 22:45 |
|
|
|
|
#37458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie będę gdybać, bo powodować łupież może właściwie wszystko, a co w tych? Próbowałaś ich używać na różne sposoby? Np kompres przed myciem a pantene ze spłukaniem? Losek - ładne włoski masz ![]() Gdybym miała coś doradzać - mocniejsze cieniowanie, to się podzieje więcej. Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-07-05 o 22:53 |
|
|
|
|
#37459 |
|
Zakorzenienie
|
Losek kolor jest super, nie maluj
![]() co do cięcia niestety nie podpowiem, bo jestem laikiem ![]() ale podobają mi się matko im więcej czytam tym mniej wiem...gubię się już w tych wszystkich odżywkach, maskach, olejach, mazidłach....uch!
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-05 o 22:49 |
|
|
|
#37460 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Jedynie po Sanosanie bardzo swędział mnie skalp. Cytat:
Specjalnie nie zwracam uwagi czy nakładam odżywkę na skalp czy nie, pewnie to dlatego ten łupież. Ale z kosmetykami zgodnymi z cg łupieżu nie mam. |
||
|
|
|
#37461 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki tak chyba zrobie Cytat:
Cytat:
pomaga mi tylko odżywka w sprayu seboradin niger - bo łagodzi to swędzenie i zmniejsza łupież o szamponach z sls mogę zapomnieć
|
|
#37462 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Ja mogę używać sls (nie plącze mi włosów), nic mi się nie dzieje po BD (oprócz tego, że plącze niemiłosiernie, ale jest tani). Jestem pewna, że to po odżywkach. A może jakiś apteczny szampon Ci pomoże . Nie jestem pewna, ale ktoś pisał chyba, że olejowanie pomogło na łupież (bo mnie też coś pomogło, pewnie wszystko razem: cg, olejowanie ).
|
|
|
|
|
#37463 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Najwyraźniej potrzebowały nowych/innych kosmetyków, bo tamte im sie juz znudziły. Ot co.Cytat:
|
|
#37464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli skalp jest suchy lub podrażniony - warto spróbować z olejowaniem skalpu, ale na krótki czas, jak z naftą Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-07-06 o 01:27 |
|
|
|
|
#37465 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie mam nawet biurka A co do umiejętności pisania..... Wcale nie twierdze, że to umiem ale na pewno lubię to wystarcza do chwytania po długopisCytat:
za to Ty możesz dumnie dzierżyć miano artystki i obnosić się z nim wszem i wobec bo widziałam Twoje makijaże i jakakolwiek skromność oraz ustępstwa na jej rzecz są nie do przyjęcia ![]() Cytat:
ostatnio podchodzę dość nieufnie do zachwalanych produktów bo mam niestety takiego pecha, że większość mi nie pasuje a na początku swojej pielęgnacji wywalałam krocie na wszelkiego rodzaju cudeńka no ale skoro już mam to błotko to przy następnym myciu też spróbuje.. zawsze należałam do tych uległych jak mi zrobi kuku to będzie za kuszenie i z zazdrości rzucę klątwe na Twojego pięknego loka (ale tylko na jednego, bo łatwiej mi potem będzie wybłagać przebaczenie jak będę jednak potrzebować jakiejś rady )Cytat:
z samym skrętem też jest różnie, zależy on od użytych stylizatorów, ale z racji, że większość z tych które mam w zasięgu zawiera alkohol który bardzo wysusza mi włosy stosuję głównie żel lniany którym uzyskuję efekt taki jak w dzienniku na zdjęciu pt. Dzień 2. i taki najczęściej noszę. Może z biegiem czasu moja dokumentacja zdjęciowa się powiększy i coś więcej uda się o nich powiedzieć ![]() Cytat:
w domu z kolei często posługuje się skrótami myślowymi i długo zajęło mi zakodowanie, że przecież obcy mi ludzie nie do końca mogą połapać się w moich równoważnikach zdań ![]() Cytat:
w diecie nic nie zmieniałam, zrobiłam badania i też w miare w porządku, więc nafta stoi sobie na półce i przyzwoicie się kurzy oczekując daty przeterminowania, żebym bez żalu mogła ją wyrzucić ![]() A parafina mi z kolei niesamowicie obciąża włosy i na czubku mam taki przyklap jakby od dzieciństwa nie spotkało mnie nic więcej poza głaskaniem po główce Cytat:
![]() Cytat:
paznokcie wzmocnioneCytat:
oficjalnie rezygnuję z wyżej wspomnianej groźby klątwy nawet na jednym Twym loku. Włosy Ci błyszczą jak lustro i jeszcze by się ta klątwa odbiła i trafiła z powrotem we mnie ![]() ![]() Jak mi nie podpasuje to polecane błotko to będę cierpieć w samotności ![]() Albo się pożalę tutaj i będziecie mnie musiały pocieszać, o! To jest myśl.. Mój spiskowy geniusz chyba osiąga w nocnych porach apogeum
Edytowane przez Sensualitka Czas edycji: 2011-07-06 o 02:52 |
|||||||||
|
|
|
#37466 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czy my Baski,to tak wszystkie ten problem mamy? ![]() Mi pomagalo dosyc,wcieranie koncentratu aloesu w skalp na pare godzin przed myciem albo lepiej na noc przed myciem. Raz na jakis czas mycie wlosow sama glinka(wlos troche tepy po tym jest ale efekt natychmiastowy,chyba poprzez peeling) Plukanie ostatnie woda przeg.z odrobina limony.Teraz po niedawnym farbowaniu lupiez znow sie nasilil ale przepuszczam,ze farba wysuszyla mi ekstremalnie skalp,bo i wlosow tez wiecej wypada. W kazdym razie jest nie do porownania od kiedy przestalam uzywac szampony.Lupiez zmniejszyl sie o jakies 80% Pozdrawiam Benek23 Ty mnie przyprawiasz o zawroty glowy ,KOBIETO!!! Ale ja sie nie poddam,juz wynalazlam farbe,ktora moze mi tez wyczarowac taki kolor ,czekam tylko jeszcze na opinie ekspertki
Edytowane przez Basai77 Czas edycji: 2011-07-06 o 09:05 |
|
|
|
|
#37467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Patrzyłam na rzeczy, które najłatwiej było by mi znaleźć, wie ktoś jak teraz się to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...ysk-koloru.htm nazywa? I czy to https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=411 może być stosowane na włosy skoro niby jest do ciała? Edytowane przez FelekBezSzelek Czas edycji: 2011-07-06 o 09:42 |
|
|
|
|
#37468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
parę razy chciałam kupic szampon w aptece ale w nich nie ma nic nadzwyczajnego , zazwyczaj sls na początku a mi sls robi siano straszne na włosach BD to mnie dopiero podrażnił , miałam taki suchy łupież tak to sobie krąże między tymi dziecinnymi szamponami i wyszukuje coraz to inne i jakoś da się przeżyć ale jakbym nie umyła włosów co 2 dzień to wtedy swędzenie się nasila i robi się skorupa na głowie ( taki tłusty łupież ) , naprawdę jest to ochydne ![]() już postanowiłam że pójdę na cieniowanie w przyszłym tygodniu i poproszę o takie mocniejsze i możę i lepiej się będą układać
|
|
#37469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz, ja byłam w takiej sytuacji, że mi się totalnie rozwaliły włosy, więc nie żal było mi próbować. Najprawdopodobniej było tak, że moim włosom juz się przejadło wszystko i potrzebowały czegoś nowego. Cytat:
|
|
#37470 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bunia: http://lorealtechnique.com/hicolor_01.shtml Tylko jeszcze kochany Rybiorek,ma sie o nia popytac i zasiegnac opinii,bo w DE jej niet!(ja to jak zwykle mam pecha) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 10 (0 użytkowników i 10 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

Wróciłam do domku i cyknęłam fotkę - loki nienaruszone 

kurcze, niedobrze...

)

służy Ci to wszystko, a kolor przepiękny 

.
).
za kuszenie i z zazdrości rzucę klątwe na Twojego pięknego loka (ale tylko na jednego, bo łatwiej mi potem będzie wybłagać przebaczenie jak będę jednak potrzebować jakiejś rady