Politechnika Rzeszowska :) - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-03, 15:52   #691
ewelinq
Raczkowanie

Dot.: Politechnika Rzeszowska :)

Cytat:
Napisane przez maturzystka007 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Ci, że nie musisz się martwić o lokum. Ja jeszcze nie zabrałam się za szukanie, a pasowałoby. Niestety mieszkanie blisko politechniki trudno znaleść, więc będę patrzeć przede wszystkim żeby było schludne i w pobliżu nie kręciły się żadne podejrzane osoby. Np moja kuzynka miała sąsiada chorego psychicznie, który znosił śmieci do swojego mieszkania, ale odór roznosił się na całą klatkę schodową...
O masakra... A masz z kim mieszkać? Ja czegoś szukam, ale sama nie wiem co jest odpowiednie, czy cena jest adekwatna i ile pokoi wystarczy... Jak na razie zanosi się na to, że idę jako jedyna do Rzeszowa, moje wszystkie przyjaciółki wybrały Krk i Lbl.

Słodycze

Maturzystka 2011 i przyszła studentka.
ewelinq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 16:54   #692
incessanthope
Raczkowanie

Cytat:
Zazdroszczę Ci, że nie musisz się martwić o lokum. Ja jeszcze nie zabrałam się za szukanie, a pasowałoby. Niestety mieszkanie blisko politechniki trudno znaleść, więc będę patrzeć przede wszystkim żeby było schludne i w pobliżu nie kręciły się żadne podejrzane osoby. Np moja kuzynka miała sąsiada chorego psychicznie, który znosił śmieci do swojego mieszkania, ale odór roznosił się na całą klatkę schodową...
Mam to samo. Dobrze, ze mam koleżanki, które już tam studiują, więc raczej to one będą się zajmowały szukaniem mieszkania. Tylko że one studiują na Urz. Będzie trzeba szukać mniej więcej w połowie drogi między Uniwersytetem a Politechniką. I to najlepiej już teraz. Tylko szkoda płacić kasę za lokum, w którym się nie mieszka Ale chyba innego wyjścia nie będzie
incessanthope jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 18:45   #693
norkaa
Przyczajenie

Ludzie, a kto wybiera się na bezpieczeństwo ?
Mam 264 punkty i w sumie mam duuuuże obawy, że się nie dostanę..
norkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 20:48   #694
maturzystka007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez norkaa Pokaż wiadomość
Ludzie, a kto wybiera się na bezpieczeństwo ?
Mam 264 punkty i w sumie mam duuuuże obawy, że się nie dostanę..
Słyszałam, że jest sporo chętnych na bezpieczeństwo wewnętrzne, ale czy wystarczy 264pkt to się okaże. Próbuj, może akurat

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez incessanthope Pokaż wiadomość
Mam to samo. Dobrze, ze mam koleżanki, które już tam studiują, więc raczej to one będą się zajmowały szukaniem mieszkania. Tylko że one studiują na Urz. Będzie trzeba szukać mniej więcej w połowie drogi między Uniwersytetem a Politechniką. I to najlepiej już teraz. Tylko szkoda płacić kasę za lokum, w którym się nie mieszka Ale chyba innego wyjścia nie będzie
A nie można teraz podpisać umowy na wynajem od października? Tylko trzeba płacić czynsz na wakacjach pomimo iż jeszcze tam nie mieszkam?

Edytowane przez maturzystka007
Czas edycji: 2011-07-03 o 20:41
maturzystka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 21:34   #695
defacto
Zadomowienie

kurcze wlasnie sie przerazilam swoimi wynikami ; o

pol pods. - 61 %
matma podst. - 55 %
niemiecki podst. - 55 %
i wos rozsz. - 32 % ,

mysliscie ze dam rade na bezpieczenstwo ewentualnie logistyke ?
wiecie moze jaki prog byl w tamtym roku na zarzadzaniu i inzynierii produkcji ?

Jak dobrze, że Cie mam..

studentka zip
defacto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 22:09   #696
patusia1992
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez defacto Pokaż wiadomość
kurcze wlasnie sie przerazilam swoimi wynikami ; o

pol pods. - 61 %
matma podst. - 55 %
niemiecki podst. - 55 %
i wos rozsz. - 32 % ,

mysliscie ze dam rade na bezpieczenstwo ewentualnie logistyke ?
wiecie moze jaki prog byl w tamtym roku na zarzadzaniu i inzynierii produkcji ?
myślę, że na bezpieczeństwo będzie ciężko bo tam mało miejsc ale warto spróbować
patusia1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 22:18   #697
Karoli na
Przyczajenie

Cytat:

A nie można teraz podpisać umowy na wynajem od października? Tylko trzeba płacić czynsz na wakacjach pomimo iż jeszcze tam nie mieszkam?
To zależy głównie od właściciela, jednak w większości przypadków jest tak że trzeba płacić za wakacyjne miesiące. Zazwyczaj jest to mniejsza kwota niż normalnie (około 100-150 zł).
Karoli na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 22:19   #698
karok
Przyczajenie

jeśli chodzi o próg z tamtego roku na stosunki to szczerze mówiąc nie wiem jaki był, bo nikt tego nie mówił, a także nikt nie wiedział, kto został przyjęty jako ostatni, ale myślę, że wynik coś ponad 300 pkt jest dobry z tego, co kiedyś pisałam to wg pań z dziekanatu dużo chętnych w tym roku jest na FiR, bezpieczeństwo i właśnie stosunki (oczywiście jeśli chodzi o wydział zarządzania), podobno w tamtym roku było 5 osób na 1 miejsce jeśli chodzi o stosunki, ale szczerze mówiąc to nie wiem, czy to prawda jest, kolega tak nam mówił jedynie ale głowa do góry jakby ktoś chciał jakieś bliższe info odnośnie mojego kierunku (wykładowcy, egzaminy, zaliczenia itp.) to jestem do usług
karok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 22:45   #699
so_elixir
Raczkowanie

GG do so_elixir

a ja mam 289 okt i zamierzam iść na logistykę, na finanse też składałam ale raczej się nie dostanę

ale jeśli się dostanę, to nie mogę się doczekać aż się spotkamy przy % i oblejemy nasze przyjęcie na PRZ
so_elixir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 22:45   #700
norkaa
Przyczajenie

Ja miałam:
polski PP 64% i PR 60
angielski PP 98 %
wos PR 68 %
i matma PP 54 %

Co daje mi łącznie 264 pkt. Z tym polskim zawaliłam, wszystkie próbne poszły mi lepiej. Ale cały czas mam nadzieję na to bezpieczeństwo.
A tu jeszcze pytanie : składam jeszcze na administrację na URz, jest możliwośc żeby przenieśc się później na bezpieczeństwo w ciągu roku jakoś ?

Edytowane przez norkaa
Czas edycji: 2011-07-03 o 22:46
Stary 2011-07-03, 22:51   #701
ewelinq
Raczkowanie

Cytat:
Ja miałam:
polski PP 64% i PR 60
angielski PP 98 %
wos PR 68 %
i matma PP 54 %

Co daje mi łącznie 264 pkt. Z tym polskim zawaliłam, wszystkie próbne poszły mi lepiej. Ale cały czas mam nadzieję na to bezpieczeństwo.
A tu jeszcze pytanie : składam jeszcze na administrację na URz, jest możliwośc żeby przenieśc się później na bezpieczeństwo w ciągu roku jakoś ?
Jeszcze z wydziału na wydział to może, ale z uczelni na uczelnię w ciągu roku nie ma takiej możliwości.

Możesz złożyć na oba kierunki, jeżeli nie dostaniesz się na PRz to zostań na URz i za rok po prostu popraw maturę Nic nie stracisz.

Słodycze

Stary 2011-07-04, 14:33   #702
luciferus
Przyczajenie

Cytat:
Ja miałam:
polski PP 64% i PR 60
angielski PP 98 %
wos PR 68 %
i matma PP 54 %

Ja też składam na bezpieczeństwo i to z dużo niższym wynikiem (a nóż sie uda z listy rezerwowej). Moim zdaniem owszem składa dużo osób, ale dla większości jest to kierunek zastępczy w razie gdyby się nie dostali na nie wiem, np. FIR albo gdzieś, gdzie trzeba mieć troszke więcej punktów.
A tak wogle to myślę, że powiększą ilość miejsc na ten kierunek(najwyżej po półroczu część wyleci). Pozdrawiam
luciferus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 15:48   #703
cris77
Przyczajenie

ja wlasnie zastanawiam sie jakie drugi kierunek wybrac bezpieczenstwo czy budownictwo

matura wszystko w podstawie + geografia wszystko na okolo 70-80%.
takze na oba kierunki naliczylo mi podobna ilosc punktow, no ale tu 240 miejsc a tu 90 i cholera wie ilu bedzie chetnych na oba kierunki.
cris77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 17:03   #704
gadzia17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cris77 Pokaż wiadomość
ja wlasnie zastanawiam sie jakie drugi kierunek wybrac bezpieczenstwo czy budownictwo

matura wszystko w podstawie + geografia wszystko na okolo 70-80%.
takze na oba kierunki naliczylo mi podobna ilosc punktow, no ale tu 240 miejsc a tu 90 i cholera wie ilu bedzie chetnych na oba kierunki.

ja złożyłam na Budownictwo i inż materiałowa. Jutro będe na uczelni jak się uda to zapytam w dziekanacie o ilość chętnych na te kierunki może się dowiem czegoś ciekawego;p

21

gadzia17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 17:20   #705
ewelinq
Raczkowanie

Powiedzcie mi jeszcze czy mamy składać jakieś dokumenty PRZED ogłoszeniem listy zakwalifikowanych do przyjęcia na studia? Bo szukałam tego i jakoś dziwnie napisane jest...

Słodycze

Stary 2011-07-04, 17:45   #706
norkaa
Przyczajenie

Dokumenty dopiero po.
Stary 2011-07-04, 18:17   #707
patusia1992
Raczkowanie

tak sobie odliczam a tu dopiero 4 lipiec
no ale mam cele dziewczyny :P dostać się na Politechnikę i schudnąć trzymać kciuki :P
Stary 2011-07-04, 18:50   #708
ewelinq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patusia1992 Pokaż wiadomość
no ale mam cele dziewczyny :P dostać się na Politechnikę i schudnąć trzymać kciuki :P
No właśnie... To czekanie jest straszne. Pojutrze na szczęście na chwilę się wyrwę, bo jadę z przyjaciółkami do Krk. Muszą złożyć papiery, a ja jak zwykle robię za przewodnika

Moim celem jest nauka gry na gitarze Zawsze chciałam się nauczyć, ale jakoś nigdy nie było czasu i zawsze masa wymówek. Teraz się zawzięłam, a zresztą muszę komuś coś udowodnić

No to ja trzymam kciuki za mniej kg, a wy trzymajcie za to, żebym wytrwała w tej nauce

Słodycze

Edytowane przez ewelinq
Czas edycji: 2011-07-04 o 18:51
Stary 2011-07-04, 19:27   #709
norkaa
Przyczajenie

A ile macie pkt dziewczyny ?
Stary 2011-07-04, 19:56   #710
ewelinq
Raczkowanie

Cytat:
A ile macie pkt dziewczyny ?
314 pkt na FiR i logistykę

A ty?

Słodycze

Stary 2011-07-04, 21:56   #711
witek123
Przyczajenie

Kochane Wizażystki, szukałem via Google wątków prasowych odnośnie rekrutacji na PRz a tu tak wysoko wasza dyskusja się ukazała, ze trochę Was podglądnąłem. I przyznam, że tak się nie "pouśmiechałem" dawno (to pozytywna opinia o Waszej dyskusji - nie napisałem "uśmiałem się" bo to by brzmiało priorytatywnie, a to nie jest prawda). Np. wypowiedź:

Cytat:
Napisane przez patusia1992 Pokaż wiadomość
jest po prostu "the best". Tylko czy odchudzanie via wiedza czy via koledzy studenci (a pro pos. studenci koledzy to trochę mi przykro, że Kochane Wizażyski tylko na "Gry i zabawy" idziecie -CZEMU????? a nie na kierunki gdzie odchudzanie via koledzy studenci jest znacznie pewniewniejsze - np. mój maciezysty wydział Elektrotechniki i Informtyki - tam naprawdę - teraz super poważnie: macie WIELKIE szanse dostania się). A i kierunki są fajne - SUBIEKTYWNE. U nas jest ledwo 5% Was. A tam gdzie idziedie chyba 5% nas .

A pro pos kandydatów (liczebność) to jest w tym roku Was sporo (ale pewno to wynika z trybu rekrutacji - dzielnie przez dwa).

Edytowane przez witek123
Czas edycji: 2011-07-04 o 21:58
witek123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 22:53   #712
so_elixir
Raczkowanie

GG do so_elixir

kiedy kochane mają być wyniki? moim celem jest wyrzeźbić ciało, ale chyba nigdy się za to nie zabiorę

musimy powoli zacząć planować naszą powitalną imprezę..
so_elixir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-05, 09:07   #713
patusia1992
Raczkowanie

wizaz <----------- forum dla kobiet hm.... pozostawię to bez komentarza
Stary 2011-07-05, 11:04   #714
ewelinq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez witek123 Pokaż wiadomość
Kochane Wizażystki, szukałem via Google wątków prasowych odnośnie rekrutacji na PRz a tu tak wysoko wasza dyskusja się ukazała, ze trochę Was podglądnąłem. I przyznam, że tak się nie "pouśmiechałem" dawno (to pozytywna opinia o Waszej dyskusji - nie napisałem "uśmiałem się" bo to by brzmiało priorytatywnie, a to nie jest prawda). Np. wypowiedź:

jest po prostu "the best". Tylko czy odchudzanie via wiedza czy via koledzy studenci (a pro pos. studenci koledzy to trochę mi przykro, że Kochane Wizażyski tylko na "Gry i zabawy" idziecie -CZEMU????? a nie na kierunki gdzie odchudzanie via koledzy studenci jest znacznie pewniewniejsze - np. mój maciezysty wydział Elektrotechniki i Informtyki - tam naprawdę - teraz super poważnie: macie WIELKIE szanse dostania się). A i kierunki są fajne - SUBIEKTYWNE. U nas jest ledwo 5% Was. A tam gdzie idziedie chyba 5% nas .

A pro pos kandydatów (liczebność) to jest w tym roku Was sporo (ale pewno to wynika z trybu rekrutacji - dzielnie przez dwa).
Cieszę się, że poprawiłyśmy Ci humor Jak widać "wizaż.pl - pierwsza strona kobiecości" także normalnym jest, że w wątku dotyczącym PRz piszemy jako kandydatki także o naszych obawach i innych "pierdółkach". Jeżeli FiR, logistykę, budownictwo czy też inż. środowiska nazywacie, że zacytuję: "Gry i zabawy" to nie rozumiem co według Ciebie nie jest "zabawą"?

Dlaczego nie wybieramy się na kierunki związane z informatyką i elektrotechniką? Już śpieszę wytłumaczyć. Jak większości wiadomo są to kierunki bardziej "męskie" (może trochę zaleciało feminizmem czy czymś w tym stylu, ale na potrzeby postu uogólniłam, chociaż ostatnio podział taki się już rozmywa), a co za tym idzie my kobiety raczej nie interesujemy się elektroniką itp. Nie mamy również zdolności do studiowania na tym kierunku, owszem są jednostki wybitne, ale niestety ja i reszta obecnych tu koleżanek raczej nie mamy takich aspiracji. Chyba najważniejsze jest, aby studiować to co nam się podoba, w czym dobrze się czujemy, jesteśmy pewne. Czy nie tak? Chociaż z chęcią znalazłabym się w tych wyróżnionych 5% to wiem, że nie dałabym sobie rady na takim technicznym kierunku i podziwiam odważne dziewczyny, które zaryzykowały i utrzymały się na tym wydziale

Powiem Ci, że podoba mi się ta "dyskusja". Dobrze, że trochę poruszyłeś moje szare komórki do reakcji I to NIE jest sarkazm.

Cytat:
Napisane przez so_elixir Pokaż wiadomość
kiedy kochane mają być wyniki? moim celem jest wyrzeźbić ciało, ale chyba nigdy się za to nie zabiorę

musimy powoli zacząć planować naszą powitalną imprezę..
Wyniki będą 19 lipca

Słodycze

Edytowane przez ewelinq
Czas edycji: 2011-07-05 o 11:09
Stary 2011-07-05, 12:30   #715
maturzystka007
Raczkowanie

Kolega Witek chyba mocno odczuwa brak kobiet na uczelni... biedaczek
maturzystka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-05, 12:39   #716
patusia1992
Raczkowanie

Cytat:
Kolega Witek chyba mocno odczuwa brak kobiet na uczelni... biedaczek
też tak stwierdziłam jego wypowiedzi może przeczytałam 1/4 część
Stary 2011-07-05, 16:34   #717
milenaa369
Przyczajenie

Przepraszam, że się wtrącę, ale: jesteście okrutne dziewczyny
milenaa369 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-05, 17:35   #718
ewelinq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milenaa369 Pokaż wiadomość
Przepraszam, że się wtrącę, ale: jesteście okrutne dziewczyny
ojj tam, ojj tam wcale nie

Jak tam drogie kandydatki na studia, czas mija?

Słodycze

Stary 2011-07-05, 18:48   #719
patusia1992
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewelinq Pokaż wiadomość
Jak tam drogie kandydatki na studia, czas mija?

mi czas mija na oczekiwaniu haha xD jeszcze mi nie zaksięgowali opłaty rekrutacyjnej...
Stary 2011-07-05, 19:04   #720
CzekoladowaPycha
Raczkowanie

GG do CzekoladowaPycha

wybiera sie któraś na inż materiałową albo transoprt ?

WYMIANKA.
klik.
<33

CzekoladowaPycha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości