|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII
Cytat:
![]()
![]() |
#4442 |
Rozeznanie
|
nie ma za co
![]() ide uspac Oliwcie bo juz strasznie marudzi ![]()
#4443 |
Zadomowienie
|
To prawda. L4 jest tylko do dnia terminu porodu. A potem juz leci macierzyński nawet jak przeterminujesz się 2 tygodnie. dla mie to jest chory przepis bo przecież sami lekarze nie potrafią wyliczyć dokładnego terminu porodu. Dzisiaj jeszcze podpytam o to gina i o zwolnienie dla tż z uwagi na opiekę nade mną. Wiem że po cc może dostać ale po porodzie sn może być różnie.
A ja połozyłam się obok tż i zasnęłam jeszcze na godzinkę. I wiecie co, chyba naprawdę brzuch mi opadł. Nie chodzi mi że wizualnie, bo to to ja średnio widzę zresztą porównując zdjęcia nie zauważam różnicy ale do tej pory brzuch uciskał mnie pod samymi cycami a od wczoraj wyczuwam wyraźną przerwę między żebrami a najwyższym punktem brzucha ![]()
#4444 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,
śliczne brzuszki ![]() Dziękuje wam, kochane jesteście ![]() Wczoraj pół nocy przeryczałam, wieczorem próbowałam rozmawiać z moim tż to wiecie co usłyszałam?! że on tych dzieci wcale nie chciał, że to ja chciałam mieć drugie dziecko które nie było nam wcale potrzebne, że to wszystko było tylko po to żebym coś w brzuchu miała, więc czemu teraz mam pretensje że muszę się nimi sama zajmować ![]() Wiedziałam że tamto # to był znak, że nie powinniśmy być dalej razem, tylko dlaczego ja to zlekceważyłam ![]() ![]() A jak już udało mi się zasnąć to miałam straszny sen, śniło mi się że byłam w naszym nowym domu w piwnicy i tam jest taka ciemna mała spiżarka, i w tym moim śnie ktoś mnie prowadził tam przez telefon, kiedy tam weszłam dalej był wąski ciemny korytarz (którego nie ma w rzeczywistości) ciągnął się i rozgałęział a głos w telefonie mówił mi gdzie mam iść, w końcu doszłam do takiego ciemnego strasznego pomieszczenia z kratami, a w środku na ścianach wisiało mnóstwo małych ciałek noworodków ![]()
#4445 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() oj zebys wiedziala a zwlaszcza jak kupa jest na calym ciele ![]() Cytat:
![]() o widze Kasia tez raczek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a sen mialas okropny,sama bym pewnie ![]() nie wiem co mam ci napisac.szczerze ci wspolczuje. ![]() dzien dobry wam ![]() u nas pogoda super sie zapowiada.bedzie pewnie jak wczoraj kolo 30st ![]() ![]() wogole wczoraj rodzila moja znajoma.porod miala straszny.dziewczyna jest powaznie chora i powinna miec cesarke ale ci durni lekarze tutaj stwierdzili ze sn urodzi.i rodzila okolo 24h.miala porod kleszczowy bo maly nie chcial wyjsc.dzisiaj dzownila i mowila ze strasznie to wygladalo i ze ma dosc.nie dziwie jej sie.bo sama przeszlam przez cos podobnego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Zadomowienie
|
Asiago
![]() ![]() Ale co za palant!!! (sorry za epitet, to jednak Twój mąż)ale przepraszam bardzo...sperme do swojej pochwy to sama sobie wprowadziłaś czy jak?????!!!! Bo nie bardzo rozumiem.... Co on był wtedy niepoczytalny, upośledzony, pijany a może nieprzytomny!!!!???? Normalnie mi się ciśnienie podniosło...jak można być takim du...!!?? Czasem mi się wydaje, że masz jeszcze bardzo niedojrzałego tego męża ![]() justa ![]() Idę się "odwłośnić" i "popedicurować" przed wizytą....już na samą myśł czuję się zmęczona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zresztą on i tak na koniec sierpnia jedzie przecież na kurs, więc może sobie coś w końcu uświadomi, jak nie będę chciała spędzać z nim weekendów które będzie w domu... A to MOJE maluszki i ich starsza siostra
![]() |
#4448 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() jednym słowem trzeba się starać urodzić przed terminem, bo szkoda macierzyńskiego ![]() mojemu Tż nie przysługuje zwolnienie po porodzie sn, ale to jest jednostka wojskowa i ma swoje prawa - inne niż zazwyczaj. Za to ma 5 dni urlopu okolicznościowego z okazji urodzenia dziecka. Jak szwagierka urodziła w kwietniu to jej mąż mógł wziąć 2 tyg. opieki nad żoną, pomimo tego, że rodziła sn, pracuje na kopalni. Tylko ta opieka była płatna mniej niż 80%. Na pewno należy się tacierzyński - jeśli wybierze w tym roku to tydzień, a jak w przyszłym to 2 tyg. Tata ma rok czasu na wybranie tacierzyńskiego. Cytat:
![]() ja się zbieram pomału i idę do mamy na obiad ![]() ![]() a tak z kawałów: właśnie mąż do mnie dzwonił i się mnie pyta: "nie rodzisz jeszcze" a ja usłyszałam: "biorą dziś leszcze" ![]()
![]() |
#4449 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca." P. Coelho Liliana i Mikołaj - są już z nami ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png Edytowane przez asiago Czas edycji: 2011-07-05 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy to dobry pomysl wywlekac to na swiatlo dzienne.w koncu to wasz problem a nie znajomych.ja tez czasem mam ochote pokazac jaki moj tz czasami jest ale to nie jest wyjscie bo to sa tylko znajomi i potem moga to wykorzystac.....ludzi potrafia byc podli.... zdjecia cudne.masz przeslodkie te dzieciaczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja już się odwłośniłam, ale nie wiem, czy dobrze ![]()
![]() |
#4452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mysle ze nie pozaluje bo jest tak zapatrzonym w siebie egoista ze nie widzi potrzeb innych i mu tak zostanie.co gorsza bedzie ciebie ranil z kazdym dniem co raz bardziej.niestety te typy tak maja.a udawanie cudownego tatusia czy meza wychodzi im najelpiej ![]() Justa a co baralas z rana??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4453 |
Zadomowienie
|
nie pamiętam, ale daje kopa
![]() ![]() ![]()
#4454 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja myśle, że on sie nie zmieni a może byc jeszcze gorzej. jesteś piekna i wartościowa kobieta i masz 3 cudownych dzieciaczków i myśle, ze możesz znaleźc kogos kto sie wami zaopiekuje i kogos kto bedzie cie docenial a nie takiego gbura, chama i egoiste. Porozmawiaj z rodzicami-moze poki co ci pomoga. A sen jest pewnie wynikiem twoich przeżyc. Ty teraz musisz miec komfort psychiczny bo musisz sie zajmowac maluszkami i Julka wiec pomyśl czy nie uciec od niego... Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Zadomowienie
|
Ja sobie nic nie wkręcam tylko dziele się obserwacjami. To czy opadłam czy nie stwierdzi dziś gin
![]() ASIAGO jest mi bardzo przykro jak czytam takie historie. I mimo, że mój tż nie jest chodzącym ideałem to powinnam dziękować że jest taki a nie inny. Nie pojmuje tego tekstu, że ty chciałaś ![]() Dzieciaczki słodkie i pieknie przybierają na wadze to widać po nich ![]()
#4456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam t.p. na 01.06 , L4 do 07.06 . I akurat wtedy urodziłam. Ale gdybym dalej chodizla w ciazy L4 byloby przelduzone.
![]() |
#4457 |
Zadomowienie
|
Hej laski....
Ostatnie 3 dni pracowałam :/ a była piekna słoneczna pogoda....dziś mam wolne i oczywiście leje od rana ![]() Tż od dwóch dni maluje przewijak.....kupiliśmy taki drewniany i stwierdzilismy ze lepiej go na biało zrobić.....no i każdy element oddzielnie maluje, gładzi, szlifuje itp ......cały podniecony tym jest ![]() Karina zdjęcia śliczne zrobiłaś chyba masz jakiś zapał do fotografii ![]() W ogóle wam zazdroszcze ze jeszcze chwila wam została i bedziecie miały swoje maleństwa .... ja jeszcze 11tyg.... Już nie pamiętam co miałam odpisać..... ![]() Asiago odkąd poznałam cię na forum niejednokrotnie pisałaś o tż......zawsze odnosiłam wrażenie ze to kawał chama i gruboskurnego drania (wiem ze przykro jest jak się słyszy takie słowa) ale to co powiedział ostatnio chyba już nie pozostawia wątpliwości co do jego osoby.....niedojrzały, okrutny terrorysta bo jak to inaczej nazwać? Jak można tak poniżac swoją żone i dzieci?? On uważa was za zło konieczne a nie rodzinę która powinna dawac mu szczescie. Nie pozwalaj tak siebie traktowac bo na to nie zasłuzyłaś.....ani ty ani twoje dzieci....jestes piękną, inteligętną kobietą z 3 przeuroczych maluchów.... Zadaj sobie pytania co twój mąż ma ci do zaoferowania?? Czy tego co jest ci w stanie dać oczekujesz od partnera, męża, ojaca swoich dzieci?? Tak jak madzik pisała nie jest dobrym pomysłem wylewać brudy przy znajomych....."nie odbijaj piłeczki".....to ty zacznij stawiać warunki i nie daj się zdominować......moze warto przemyślenia zaczynajac od wystawienia mu walizek za drzwi......niech spieprza.... skoro tak mu z wami zle i jest taki nieszczesliwy....... Masz bardzo cieżko w tym momencie ale majac jego na karku chyba jeszcze cieżej...... Moze po kilku miesiącach samotności pójdzie po rozum do głowy? Życzę ci wytrwałości i podjecia słusznych decyzji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Zadomowienie
|
Hejka Dziewczynki
![]() Odnośnie zabiegu. Był przyjemny i nic nie bolało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ojjj właśnie zaczęło u nas padać ![]() ![]() LULKA pogoda nie dopisała, ale tak jak piszesz zmieniłam otoczenie ![]() ![]() Dziewczynki trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() I fajniutkie macie brzuszki ![]() A i chyba jestem odmieńcem, bo ja nie tęsknię za stanem ciążowym ![]() ![]() Jedyne za czym tęsknię to za ruchami Kubusia w brzuszku - to było niesamowite ![]() ASIAGO współczuję ![]() MADZIK już na angielskiej ziemi tupasz ![]()
![]() ![]() Nasze Małe Szczęście ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Zakorzenienie
|
ASIAGO
![]() ![]()
Witaj Zuzieńko ![]() 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4460 | ||
Zakorzenienie
|
no to dawaj,a co mi tam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
fajny taki relaksik-zazdraszczam ![]() a no tuptam sobie i ciesze sie bo tutaj chociaz ciepelko jest-nie wiem ile to potrwa ale ciesze sie chwila ![]() wlasnie skonczylam chyba 4 ture prasowania i 7 prania i czeka mnie jeszcze ze 3 ![]() ![]() mialam isc na spacer ale jest za goraco i mlody usnal a szkoda go budzic,zwlaszcza ze jest po szczepionce a wczoraj troszke marudzil.ide zaraz ugotuje rosolku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
![]() Sonia, Kasiek, Justa - ![]() ![]() Asiago ![]() ![]() Justa ja słyszałam, że z tym L4 i macierzyńskim jest tak, jak Stokrotka pisała - że L4 należy się do dnia faktycznego porodu, ale lekarze robią z tym problemy... Chyba jeszcze poszukam przepisów na ten temat, żeby wiedzieć co i jak. Idę sklecić jakiś obiad, a popołudniu mamy SR - ciekawe co dziś będzie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Zadomowienie
|
czyli do końca nie wiadomo jak z tym l4 po terminie porodu
![]() a mi się dzisiaj nic nie chce ![]() ![]()
#4463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ej wam tez sie pojawia jakies okienko z prosba o logowanie? bo mnie wyskakuje jak chce otowrzyc wizaz i odpowiadac na posty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4464 |
Rozeznanie
|
oj widze ze sie cos u nas wypogadza niebo zrobio sie przejrzyste i nawet slonko przyswieca moze w koncu doczekamy sie prawdziwego lata
![]() asiago maluszki sa przeurocze takie kochane male malenstwa ![]() co do twojego tż raczej sie nie wypowiem bo musialo by tu pasc pare niepotrzebnych slow ale kobieto nie zastanawiaj sie tylko uciekaj od tego dupka nie wazne gdzie byle bez niego wiem latwo sie mowi ale jakby mi facet powiedzial ze on tego dziecka nie chcial chyba bym go zaje****ła no normalne tak mi cisnienie odniosl ze szok ![]() ![]() dziecko to najwiekszy cud jakiego mozemy doswadczyc nie jeden chcialby odrobine tego co macie WY ale widocznie ten buc nie potrafi tego docenic ale przyjdzie czas ze zaplci za te gorzkie slowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! ![]()
#4466 |
Zadomowienie
|
Jak masz za duzo czasu to wpadnij mi chałupkę posprzątać bo syf wszedzie a ja lenia mam ....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4468 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Zakorzenienie
|
hej babki
czasu mi brakuje żeby z Wami popisać ale mniej wiecej przeczytałam co naskrobałyście i najbardziej zapamietałam Asiago wiec nie wiem co mam Ci napisać bo jestem w cieżkim szoku tak jak chyba wszytskie tutaj dziewczyny, Twój mąż jest strasznie nieodpowiedzialnym człowiekiem i ja na Twoim miejscu kazała mu opuścic mieszkanie, nie uzywam wulgarnych słów bo chyba nie ma sensu, reszta dziewczyn już go określiła wiem ze nie jest łatwo samemu żyć, łatwo się nam tak mówi, ale jesli Ty nie pracujesz to napewno bedzie Ci ciezko z dwójką dzieci, mysle ze w tym przypadku rodzice mogli by jakoś Tobie pomoc z dziecmi i także finansowo starsznie Ci współczuje, bo ja narzekam czasem na mojego Tżta ale chyba nie powinnam narzekac z tego co tu widze trzymam za ciebie kciuki my bylismy na szczepieniu, jutro musimy isc zrobic badanie moczu bo Franki ma zaczerwienionego siusiaka i musimy sprwdzicco tam sie dzieje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.