|
|||||||
| Notka |
|
| Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tajemnica ślicznych ciuszków reklamowanych przez Japonki cz.II
Roxy Zamawiałam na aukcji rozmiar M, ale po zakupie prosiłam o podmianę na S (zgodzili się bezproblemu) ale przysłali zły rozmiar (jednak M), po odesłaniu dostałam dobry rozmiar ale bluza... wygladała tragicznie, krzywo przyszyte kieszenie, zamiast uszu jakieś antenki
i była biała. po moim telefonie, Pani powiedziała, że przez pomyłkę wysłali mi model testowy (chociaz w komantarzach ludzie pisali że właśnie takie bluzy dostali) i że przyślą mi dobrą, ja czekałam z wysyłką do nich, aż dotrze do mnie moja i okazało się, że dotarła dobra ,ale ten rozmiar co na początku (czyli zły, podejrzewam. że to była ta sama bluza) Sprzedawca się tłumaczył, że wysłali taką, bo myśleli, że mi zależy na beżowym kolorze i że mogę im to wszyskto odesłać to oni zwrócą mi kasę (bo beżowych już nie było), a jak nie chcę to mam sobie zostawić obie. Zostawiłam ją jednak bo stwredziłam. że ta w sumie fajna. Felerną sprzedałam, a z tej jestem zadowolona. Ale sprzedawca chciał się dogadać, nie olał mnie więć uważam że zachował się w miarę w porządku
N. ♥ Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2011-06-29 o 20:45 |
|
|
|
#4832 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
|
|
|
|
#4833 |
|
Raczkowanie
|
kuroikaze, ale miałaś zagmatwanie z tą bluzą. Wzięłabym większą, bo to różnie z tymi rozmiarami. Albo po praniu jeszcze się skurczy i co?
|
|
|
|
#4834 |
|
Wtajemniczenie
|
Roxy ja normalnie nosze rozmiar XS a bluzę mam M. jest troche luźna, ale nie wygląda źle, ta co przyszła do mnei w rozmiarze S, była trochę opięta.
Bluza nie skurczyła się w praniu
|
#4835 |
|
Rozeznanie
|
Real fotki sukienki z kwiatem. Miałam ją na wyjeździe i stwierdzam ze gdyby wisiała sobie w sklepie stacjonarnym to bym jej nigdy nie kupiła, na pewno nie w tym kolorze. Czułam się jak w piżamie.
Na dodatek ten sam sprzedawca ma trzy konta i sprzedaje je w różnych cenach, teraz jest droższa niż jak ja kupowałam. |
|
|
|
#4836 |
|
Raczkowanie
|
kuroikaze,ja noszę S/M, zależy. Więc już nie wiem. ;(
fortepianistka, trochę inna ta sukienka. W ogóle kolor bardziej różowy. I nie ma takiego dużego dekoltu jak na modelce. Nie wiem jak ja bym się w niej czuła. Nie lubię siebie w różu. |
|
|
|
#4837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4838 |
|
Raczkowanie
|
koturny,teraz wklejam bo wczesniej czasu nie miałam,jak dla mnie są super miękkie i wygodne,a dot eog lekkie jak na koturny.
Nie różnią się od zdjęcia tak bardzo. Jestem happy już od miesiąca
|
|
#4839 | |
|
|
Cytat:
a co sadzisz o tych? Kupilam u AsianShoes |
|
|
|
|
#4840 |
|
Raczkowanie
|
kupiłam u allegrowicza stylish -japan ale osobiście nie polecam bo za długo się czeka.
nie złe choć nie w moim stylu ale zupełnie nie wygladaja na japany w sensie że dobre
|
|
#4841 |
|
Przyczajenie
|
u tego użytkownika na aukcjach można spotkać kilka ciuszków z real foto
http://moda.allegro.pl/listing.php/user?us_id=5884249 |
|
|
|
#4842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak z rozmiarowka? (jaki nosisz, jaki bralas, jesli mozna wiedziec tu lub na PW
|
|
#4843 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę o zafarbowaniu ale jedyne co mi przychodzi na myśl to w cebuli bo nie farbowałam nigdy sklepowymi barwnikami i nie wiem co z tego moze wyjsc ![]() Ja mam ponad 170 i noszę zazwyczaj S. W pasie mam troche ponad 60, ale jak już cos zjem to gumka w pasie bywa uciążliwa. I długość jest tak o 5 cm krótsza niż w opisie. Z tym że nie wiem czy są u nich w ogole różne rozmiary z tego modelu
|
|
|
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki, fortepianiastka, bardzo mi pomoglas w podjeciu decyzji
|
#4845 | |
|
po prostu Łinli
|
Cytat:
- bo wielu osobom farbowanie ciągle kojarzy sie z gotowaniem a tutaj wrzucasz do pralki i ot cała filozofia, a kolory ładne i trwałe, nazywają się simplicol tylko żeby z tego różu coś wyszło, to tylko na ciemno
|
|
#4846 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,
przeszukałam wątek pod kątem 'feeri", ale o tej sukience: http://moda.allegro.pl/japan-style-s...691412528.html nic nie było. Widzę, że doświadczenia ze sklepem macie różne... ale kusi ta kiecka i widzę, że sporo osób ją kupuje na allegro, widziała któraś real foto?? |
|
|
|
#4847 | |
|
po prostu Łinli
|
Cytat:
ale moja jest dość gruba (no teraz za ciepło na nią, dobra była wiosną), materiał obłazi a jeszcze jej nie prałam, do tego jak dla mnie trochę za krótka jest. Ale fason fajny
|
|
#4848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(od ramienia do końca manekina jest 74 cm)
![]() Edytowane przez mal00nie Czas edycji: 2011-07-03 o 19:08 |
|
|
|
|
#4850 |
|
Zadomowienie
|
Hej, kupowała któraś z was torebki u stylish-japan? Chodzi mi o modele a'la Mulberry, chciałabym wiedzieć jak jest z ich jakością
.
|
|
|
|
#4851 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
nie pamiętam jakie wymiary były na stronce ale myślałam że się zmieszczę a jaki przyszedł to nie wiem bo tam nigdzie nie było napisane - a nie spisałam rzeczywistych - manekin ma 90,70,94
|
|
#4853 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4854 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4855 |
|
Raczkowanie
|
Apropo ile zarabiają sprzedawcy na japanie? Jedna z Was pisała, że wysyłka jest z Chin za darmo.
Nie mają takich zysków, zwykle masowo walą sprzedaż i zyski to między 1-10 zł od sztuki, z 4 lata temu mieli przebitki po 15-20-30 zł. Wysyłka nie jest darmowa z Chin nawet jak pisze Gift, tylko faktycznie jest droga. Ale nie aż tak, zarabiają na wysyłkach bo inaczej prowizja by ich przy tak małej marży i tak zjadła. A gdy marża jest faktycznie za niska, i sprzedają ciuchy po 1.00 zł czy po 10-12 zł- to kończą tak jak te zawieszane konta, bo w końcu nie wysyłają paczek, by faktycznie zarobić, albo chińczycy połowy już nie mają na magazynach. Ogólnie rzecz biorąc ciężki kawałek chleba, a polakom się jeszcze wydaje że jak popiszą z wholesale-dress na czacie to wszystko już ustawione, a nie mają pojęcia jak wyglądają prawdziwe interesy. Prawdziwi handlarze wiedzą że najlepiej jechać do Chin i dopiero przywieść to tutaj bo cenach faktycznie niskich w kontenerach morzem. Ja właśnie robię sobie prywatne zamówiono na asia-fashion , szkoda że nie mogę się do zbiorówek załapać bo jak zwykle nie mogę sobie ustukać 20 rzeczy, a tyle trzeba żeby wyslali
Edytowane przez Agnieszka2011 Czas edycji: 2011-07-04 o 01:03 |
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy kupowala ktoras z Was te sukienke u junkshopa lub innego sprzedawcy?
Jak ona sie prezentuje na zywo?
Napełnij pustą miskę!klik Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach! Edytowane przez hanusia505 Czas edycji: 2011-07-04 o 13:43 |
|
|
|
#4857 |
|
Rozeznanie
|
Do wątku Japan style zdjęcia z aukcji, a nasze
wrzuciłam fotorelację ze zbiorowych zakupów w asia fashion
|
|
|
|
#4858 |
|
Raczkowanie
|
Zamawiałam kilka rzeczy z różnych stron z japońskimi "ciuchami". Zdjęcia wkleję ze stron, jeśli jeszcze je znajdę, ale generalnie nie polecam użytkownika z all - Loelstyle (wazenka i jeszcze jakoś, ale nie pamiętam jak
). Nie wszytkie rzeczy dotarły mimo negocjacji mailowych.Bluza z suwakiem na boku może być, choć jest znacznie krótsza niż na zdjęciach (wzięłam M,a normalnie noszę XS-S), a materiał woła o pomstę do nieba. Spodnie z kolejnego zdjęcia są jak getry i koło alladynek, to one może leżały, ale nimi na pewno nie są ![]() Kolejne spodnie kupiłam od innego sprzedawcy, ale nie pamiętam jak się nazywał- jak to ustalę edytuję posta. W każdym razie jest masakra - materiał paskudny, fason zupełnie inny (jak drechy z bazaru), przy próbie siadania widać pół tyłka. Porażka Edit: chyba pomyliłam wątki Przepraszam Ale może się przyda...
Don’t let anyone ever make you feel like you don’t deserve what you want. Edytowane przez KASIA EN Czas edycji: 2011-07-04 o 22:05 |
|
|
|
#4860 | |
|
|
Cytat:
ta bluze kupowalam w tamtym roku i do dzis wyglada fajnie pomimo wielokrotnego prania hehe A alladynek to juz mialam kilka par bo co sie zniszcza to kupuje nowe bo sa przeswietne max
Edytowane przez Angie2010 Czas edycji: 2011-07-05 o 16:54 |
|
|
Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

i była biała. po moim telefonie, Pani powiedziała, że przez pomyłkę wysłali mi model testowy (chociaz w komantarzach ludzie pisali że właśnie takie bluzy dostali) i że przyślą mi dobrą, ja czekałam z wysyłką do nich, aż dotrze do mnie moja i okazało się, że dotarła dobra ,ale ten rozmiar co na początku (czyli zły, podejrzewam. że to była ta sama bluza) Sprzedawca się tłumaczył, że wysłali taką, bo myśleli, że mi zależy na beżowym kolorze i że mogę im to wszyskto odesłać to oni zwrócą mi kasę (bo beżowych już nie było), a jak nie chcę to mam sobie zostawić obie. Zostawiłam ją jednak bo stwredziłam. że ta w sumie fajna. Felerną sprzedałam, a z tej jestem zadowolona. Ale sprzedawca chciał się dogadać, nie olał mnie więć uważam że zachował się w miarę w porządku

macie może real foto?
pech bo bardzo mi sie podobala, teraz zamowie ale brazowa bo widze ze jest za niecale 10zl a ja kupowalam wczesniej duzo drozej

a tutaj wrzucasz do pralki i ot cała filozofia, a kolory ładne i trwałe, nazywają się simplicol