Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-05, 18:53   #2611
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Ja też lubie cukinię jak myśle o cukini to chce mi się pieczarek
A ja wczoraj robiłam zapiekaną z soczewicą czerwoną, pieczarkami i serem żółtym
A chwalę się tak bo jak na mnie to wyczyn

Małgoś- jak samopoczucie dziś???
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 18:55   #2612
agnyska81
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
A ja wczoraj robiłam zapiekaną z soczewicą czerwoną, pieczarkami i serem żółtym
A chwalę się tak bo jak na mnie to wyczyn
Może jakiś przepisik? Soczewicę i pieczarki mam na stanie, więc nic nie stoi na przeszkodzie

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 19:01   #2613
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
O! Sam ją znalazł, bo wiedział czego szukać, potem tylko zapytał, czy taka może być i ani pisnął na tą cenę
Śliczna

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
no właśnie
z tymi termometrami to różnie bywa kurcze
no to pomogłam że hoho
trzeba poszperać

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 19:05   #2614
DzastaW
Zadomowienie

mam zapas jedzenia przy Sobie =))) he he. Kanapki, gorącą czekoladę, maliny i czereśnie =)

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

agnyska cudna =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 19:06   #2615
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Może jakiś przepisik? Soczewicę i pieczarki mam na stanie, więc nic nie stoi na przeszkodzie
Przepis szalona jesteś
Pieczarki usmażyłam z cebulką.
Soczewicę zagotowałam w małej ilości wody- doprawiłam solą pieprzem , garam masala, a na końcu dodałam jeszcze pomidorki pokrojone z puszki.
Cukinię przecięłam na pół- wydrążyłam łódeczki, osoliłam i w to nawaliłam soczewicy, a na wierzch dałam pieczarki i w piekarnik. Piekłam ok. godzinę(możesz w trakcie gotowania soczewicy i smażenia pieczarkę podpiec już łódeczki) w papierze do pieczenia co by mi farsz nie wylatywał- na sam koniec dałam na wierzch żółty ser.
wsio
Stary 2011-07-05, 19:07   #2616
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Eeee no też fajny
To ja musze tez Wasz zobaczyć na żywo
Mnie ta promocja 1690 za roana za gondolke, spracerowke, fotelik, spiworek, posciel itp. kusi

Duze kola fajne są na zimę i śnieg i do lasu i do parku i na wertepy..do marektu miedzy połki już niekoniecznie...chociaz z drugiej strony są dośc lekkie i fajnie wyważone.. wiec nie ma problemu ze skrecaniem i "podnoszeniem" wozka np. na kraweznik ...
w porównaniu z innymi wózkami to ten Ballila tak leciutko się prowadzi, normalnie jednym paluszkiem można go pchać skręcał też w miare, mniej komfortowo niż wózki ze skrętnymi kołami, no ale nie można mieć wszstkiego
cena rzeczwiście kusząca jaj na ten wózeczek

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ale się napracowałam. Umyłam szyby ( chyba nie powinnam, ale akurat są przy łóżku i nawet nie musiałam rąk wysoko podnosić- a to takie 3 malutkie) co prawda przez to że się bałam to szybko i trochę smug zostalo, ale co tam Sprzątałam, prałam, zrobiłam obiadek ciasto... a mój tż przyszedł i tak leciał do kompa że nic nie zauważył co za burrek

Ok. Jadę do szkoły rodzenia.
Mam małego stresa, nie wiem dlaczego
a to morusek niedobry i jak było w szkole?
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
heloł dziewczynki ja dopiero do kompa sie dorwałam i od razu sie pochwalę - dostałam wielką reklamówkę ciuszków dla Agatki. sąi takie eleganckie i codzienne a kumpela mówi, ze to dopiero początek no i nie chciała ani grosza za to, kupię coś jej córci 9miesięcznej tylko nie wiem czy ciuszek czy może zabawkę jakąś fajna? doradzcie
suuuuper
ja myśle ze może jakaś fajna zabawka byłaby super i dłużej małej posłuży niż ubranko
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Kobietki co myślicie o TAKIM termometrze? No i cena byłaby sensowna chyba co?
Cytat:
Aguś nie pomogłaś
Znalazłam jeszcze TAKI komplet
faaajniste, ja jestem w ing a nawet tam nie zajrzałam wcześniej teraz patrze i mam ponad 1600 punktów
Cytat:

Z takich rzeczy dodatkowych dla maluszka zastanawiam się tak na serio nad tą maskotką z bijącym serduszkiem, czy widziałyście to może na żywo ?

Ja też lubie cukinię jak myśle o cukini to chce mi się pieczarek
ja lubię też cukinie taką w bułeczce opiekaną, pychotka

ja tej maskotki na żywo nie widziałam, czytałam tylko że podobno super sprawa, ale ile w tym prawdy to nie wiem. Bratowa kiedyś mi napomknęła że kupi takie misiaki na prezent naszej Niuni i Niuni swojej siostry która miała rodzic w sobote, ale małej Ani jakoś się nie śpieszy na ten świat
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 19:07   #2617
rabarbar83
Rozeznanie

rano wklejałam linki dot. kocyków akrylowo-bawełnianych
dostałam paczuszkę to się czymś pochwalę tylko jako nowicjusz na forum nie wiem czy się uda
z kocyka jestem mega zadowolona niska cena 100x150 cm milutki i cieplutki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kocyk i ręczniczek.jpg (11,2 KB, 30 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 19:07   #2618
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Przepis szalona jesteś
Pieczarki usmażyłam z cebulką.
Soczewicę zagotowałam w małej ilości wody- doprawiłam solą pieprzem , garam masala, a na końcu dodałam jeszcze pomidorki pokrojone z puszki.
Cukinię przecięłam na pół- wydrążyłam łódeczki, osoliłam i w to nawaliłam soczewicy, a na wierzch dałam pieczarki i w piekarnik. Piekłam ok. godzinę(możesz w trakcie gotowania soczewicy i smażenia pieczarkę podpiec już łódeczki) w papierze do pieczenia co by mi farsz nie wylatywał- na sam koniec dałam na wierzch żółty ser.
wsio
O, dzięki Właśnie o to mi chodziło w jakiej to formie przygotowałaś, bo jak przeczytałam składniki, to pomyślałam sobie, że to się będzie rozlatywać. O połówkach nie pomyślałam

Rabarbar, to ten kocyk z linka? (ktoś podawał dwa linki, w jednym były kocyki m.i. w kropy)

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-07-05 o 19:11
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 19:10   #2619
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Witam Was =)
Ja po wizycie u teściowej z narzeczonym i mamą. Nie jest mile widziana na ślubie, tamci goście których zaprosiła są odwołanie (dzwoniliśmy i przepraszaliśmy, wszyscy zrozumieli).
W dodatku Moja mama i teściowa są na ścieżce wojennej
Najważniejsze, że odwolani, a z czasem wszystko inne się unormuje

Cytat:
Ponoć ciężko z czarnym, ale nie orientowałam się dokładnie, bo ja mam szary

Ode mnie nie dostaniesz bo też myłam okna A mój tż gdyby nie musiał powiesić mi firanek to też by pewnie nie zauważył

nie myli Ci się to?

Kurcze po tym spacerze coś mi się poprzestawiało i okropnie boli mnie kręgosłup Poszłabym na basen ale jakoś nikt nie jest chętny na pływanie z wielorybkiem
My będzimy polować na używany... Jendak to duża oszczędność.. Może uda się znaleść coś ze śląska to podjedziemy i zobaczymy najpierw...
Oczywiście jak uzywany to nie wiadomo czy trafimy z kolorem, ale jest jeszcze troszkę czasu więc prosze trzymać kciuki

Cytat:
Napisane przez justii19 Pokaż wiadomość
Malgosia1983 - wózek cudoo.. !
także planuję kupno takie po prostu "klasycznego"
Jak znajdziesz jeszcze jakiś fajny model to się pochwal koniecznie

Cytat:
mam wyniki glukozy i chyba jest dobrze bo po 2 h po 75g 112 mg a od 120 się czepiać mogą tak?
trochę się przestrachałam morfologią bo białe krwinki wyskoczyły ponad normę i jakieś neurocyty i monocyty ale w ciąży ponoć mają prawo być wyższe więc spokojnie poczekam do wizyty

za wszystkie kciukaski dziękuję
za wyniki glukozy, a reszta się unormuje

Cytat:
ooo na tapecie imiona to i ja coś dodam

nam się zawsze podobało imię Lena i jak było podejrzenie że może być dziewczynka to już praktycznie byliśmy zdecydowani.
decyzja że szukamy innego zapadła gdy siedzieliśmy w poczekalni na usg...lekarz miał przed gabinetem tablicę ze zdjęciami i podziękowaniami od rodziców maluszków...i praktycznie co 2 dziewczynka na zdjęciu to była Lenka ja naliczyłam 7 łącznie
wieczorem przeglądałam kalendarz a rano tak mi Hania wyskoczyła po przebudzeniu krótkie imię ładnie brzmi z nazwiskiem i zostało, mąż za a reszcie się nie podoba ale im się nic nie podoba więc mi to dyndało
a najlepsze w tym wszystkim jest to, że my mamy domek z bali drewniany, część drewna mąż wykorzystał ze starego domu ze wschodu z tzw. przeniesienia i ostatnio sąsiad nas uświadomił, że miejscowość w której stał ten stary dom to HANNA mamy nawet tabliczkę z tego domu z nazwą tej wioseczki... kurcze chyba jakieś moce tam gdzieś nad nami czuwają bo w taki zbieg okoliczności nie wierzę no to się naprodukowałam
To znak Musi zostać Hania swoją drogą śliczne imię
No i zazdroszczę domu z duszą, cukinii w ogrodzie i pewnie ciszy, spokoju i krajobrazu

Cytat:

A, to ja planuje kąpać w kuchni, bo jakby w łazience, to też bym musiała śmigać z dzieckiem przez korytarz, a tam ziiimno.

A śpiworek do wózka to taki

Mnie tam się Stefan podoba Był to nawet jeden z kilku naszych typów dla synka (ale ja też mam chyba przestarzały gust )
Mama, no cóż, będzie się musiała przyzwyczaić, a uwagi rzeczywiście mogła zachować dla siebie.
Ale to nic! Moja mama nie umie zapamiętać imienia Bernard! Ona generalnie jest dość zakręcona i ma kiepską pamięć (a do imion i nazwisk to już w ogóle), a do tego nie zna żadnego Bernarda, to nie ma z kim skojarzyć.

Ech, tyle jeszcze miałam innych cytatów, no ale za dużo się tego zebrało i poszłyyy...

Dziś nastrój zdecydowanie lepszy Przestało padać, znalazłam w ogrodzie pierwszą cukinię, więc jutro pyszny obiad . Wczoraj dowiedziałam się, że moja koleżanka z podstawówki też jest w 7 miesiącu ciąży A dziś koleżanka z poprzedniej pracy posłała mi przez mojego wujka obrazek z aniołkiem, bo się dowiedziała, że oczekuję dziecka Takie drobiazgi, a jak cieszą
ekstra śpiworek
Mamy będą musiały się przyzwyczaić
Oprócz nam się jeszcze komuś imięStefek podoba
Miłe są takie prezentowe gesty... no i wiadomo skąd Twój humorek - dla męża za pomysł prezentu
Stary 2011-07-05, 19:16   #2620
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ja lubię też cukinie taką w bułeczce opiekaną, pychotka
jak schabowy ??????

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
O, dzięki Właśnie o to mi chodziło w jakiej to formie przygotowałaś, bo jak przeczytałam składniki, to pomyślałam sobie, że to się będzie rozlatywać. O połówkach nie pomyślałam
nie ma za ma co
ja ogólnie antytalencie kuchenne- mam tylko kilka potraw które umiem
Cytat:
My będzimy polować na używany... Jendak to duża oszczędność.. Może uda się znaleść coś ze śląska to podjedziemy i zobaczymy najpierw...
Oczywiście jak uzywany to nie wiadomo czy trafimy z kolorem, ale jest jeszcze troszkę czasu więc prosze trzymać kciuki
Ja tez stawiam na używkę - szkoda mi takiej kasy
Stary 2011-07-05, 19:18   #2621
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
O! Sam ją znalazł, bo wiedział czego szukać, potem tylko zapytał, czy taka może być i ani pisnął na tą cenę

Cytat:
dostałam paczuszkę to się czymś pochwalę tylko jako nowicjusz na forum nie wiem czy się uda
I w rozsądnej cenie

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Nigdy nie jadlam cukini <zawstydzona>

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 19:20   #2622
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
cudeńko, mój to chyba mebli nie potrzebuje do szczęścia bo oprócz 2 szaf, stołu i komody nie mieliśmy przez rok nic więcej... wstyd się przyznać ale nawet materac mamy na stelażu z nieoszlifowanych desek hand made przez tż i tak sobie śpimy na szczęście dziś dostałam zwrot ze skarbówki i mogę zamawiać upatrzone wyrko
Stary 2011-07-05, 19:21   #2623
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość

Działke mamy dużą bo 48 ar, a że troszke się zakredytowaliśmy to w tym roku zrobimy tylko ogrodzenie bo na reszte funduszy nie starczy.
Co do papierów to dalismy tydz. temu do architekta, do 2 miesięcy powinniśmy dostać pozwolenie na budowe.
strasznie duża ta działka...

Cytat:
mam wyniki glukozy i chyba jest dobrze bo po 2 h po 75g 112 mg a od 120 się czepiać mogą tak?
zazdraszczam wyników

Cytat:
Kobietki co myślicie o TAKIM termometrze? No i cena byłaby sensowna chyba co?
fajny, ale drogi. Ja zdecyduję się na TEGO

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 19:21   #2624
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
faaajniste, ja jestem w ing a nawet tam nie zajrzałam wcześniej teraz patrze i mam ponad 1600 punktów
mi też się przypadkiem dzisiaj przypomniało, że gdzieś mam jakieś punkty

Cytat:
Udało się chociaż malutkie foto Najważniejsze, że jesteś zadowolona

Mój tż dzisiaj mnie powalił: spisuję na kartkę co jeszcze potrzeba kupić no i zapisałam "dwa kocyki: bawełniany i gruby", a on do mnie "a to nie mamy żadnego koca w domu?" Taa zamiast dziecka do wózka wpakuję cały koc

Cytat:
Owocnych poszukiwań w takim razie

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 19:24   #2625
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:

Rabarbar, to ten kocyk z linka? (ktoś podawał dwa linki, w jednym były kocyki m.i. w kropy)
tak to ja dawałam, mi się osobiście podobały te kropy szczególnie róż z szarym i turkus z zielonym szalone takie i inne tyle że te w kropy to małe z tego co pamiętam a ja chciałam w razie czego złożyć i mieć gruby kocyk

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 19:24   #2626
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
cudeńko, mój to chyba mebli nie potrzebuje do szczęścia bo oprócz 2 szaf, stołu i komody nie mieliśmy przez rok nic więcej... wstyd się przyznać ale nawet materac mamy na stelażu z nieoszlifowanych desek hand made przez tż i tak sobie śpimy na szczęście dziś dostałam zwrot ze skarbówki i mogę zamawiać upatrzone wyrko
poka jakie
Stary 2011-07-05, 19:25   #2627
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
jak schabowy ??????
dokładnie tak kroje na plasterki, sypie troszke wegetą i panieruje w bułce
Cytat:

Nigdy nie jadlam cukini <zawstydzona>
nie ma się co wstydzić ja też wielu rzeczy nie jadłam spróbuj sobie teraz cukinia jest tania to nie będzie szkoda jak nie zasmakuje
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 19:26   #2628
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
ja mma jutro i też mam nie wiem czemu stresa opowiedz po jak było
Jestem po Jest zabawnie. Jak przyszło do przedstawiania się to nie wiem czemu palnęłam że rodzę w czerwcu oczywiście jak wszyscy zobaczyli moją minę to się śmiali, tym bardziej, ze w tym stresie już kompletnie zapomniałam kiedy mam termin
Dużo przydatnych rzeczy. Ja wybrałam szkołę pod szpital w którym chcę rodzić i wiem ile miejsc i jaka jest szansa na rodzenie tam( czyli prawie żadna). Opowiadala o "szopach"(czopach) jak to mówią lipcówki , dużo przydatnych rzeczy wg mnie Niepotrzebnie się stresowałam
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Ja sie zabieram tez do pakowania torby, jak w koncu kupie to co mam kupic
Ja też się zbieram, ale zbierać a pakować . Na szczęście nie mam żadnej ciekawej torby więc nawet nie ma szans że mnie coś pokusi do takiego tępa

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Witam Was =)
Ja po wizycie u teściowej z narzeczonym i mamą. Nie jest mile widziana na ślubie, tamci goście których zaprosiła są odwołanie (dzwoniliśmy i przepraszaliśmy, wszyscy zrozumieli).
W dodatku Moja mama i teściowa są na ścieżce wojennej
Dziwne, ze mieszacie w to swoich rodziców i że takie rzeczy mogą wprowadzać na ścieżkę wojenną wasze mamy

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 19:28   #2629
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
wow jak dla mnie to full wypas no i jestem w ING banku więc cena lepsza niż rynkowa, niestety ja się skusiłam na ten lidlowski co tu kiedyś omawiałyście ale żałuję chyba wyboru
a czemu żałujesz?
wiecie ja sobie postanowiłam, że tak ogólnie przesadzać nie będę i kupować niesamowicie drogich rzeczy-a funkcjonalne, bo można też znaleźć w dobrej cenie. bo termometr za blisko 200 zł to wg mnie dużo.

Cytat:
cudna normalnie się w niej zakochałam, mi by do kuchni podeszła

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2011-07-05 o 19:29
indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 19:29   #2630
gerda
Zadomowienie

Cytat:
A śpiworek do wózka to taki

bardzo ładn
y

Akt małżeństwa był debeściak Ale mam pytanie o te badania, co to "owa"? Elektrolity też Wam badają? No i zastanawiam się, czy mój jakieś wymazy pobiera, no bo skoro nie bada na fotelu to jak (a czytam, że to ważne)
ja mam skierowanie na wymaz i nie pobiera mi tego ginka tylko, tylko muszę w przychodni zrobić, dzis dzwoniłam i z położną muszę sie umówić.

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 19:30   #2631
aa2
Zakorzenienie

eja jestem i tak pewnie nikt nei zauważył ze mnie nie ma hehehehe

Spray duze kciuki za siostre i mam nadzieje ze bedzie wszystko ok

kurde ja jeszcze nei mam ani jednej rzeczy do szpitala chyba w końcu musze sie zebrac do kupy i zaczac cos kupowac, w ogóle jestem troche przerazona dzis byłam u kolezanki co niedawno rodziłą i jak pytałam o cos to mi odpowiadała a ja sie zastanawiałam o czym o na do mnei mówi-masakra nie wiem jak ja to ogarne wszystko

cotka super z ta szkoła rodzenia ze sie podobało, ja właśnei sie jednak zastanawiam czy sie nei wybiore, ale szpital gdzie chce rodzic na razie nei odebrał te, dzwoniłam jeszcze do takiej babki co prowadzi ale mówi ze dopiero od wrzesnia jakas bedzie i nei wiem czy zdąże -ech
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 19:30   #2632
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Jestem po Jest zabawnie. Jak przyszło do przedstawiania się to nie wiem czemu palnęłam że rodzę w czerwcu oczywiście jak wszyscy zobaczyli moją minę to się śmiali, tym bardziej, ze w tym stresie już kompletnie zapomniałam kiedy mam termin
Dużo przydatnych rzeczy. Ja wybrałam szkołę pod szpital w którym chcę rodzić i wiem ile miejsc i jaka jest szansa na rodzenie tam( czyli prawie żadna). Opowiadala o "szopach"(czopach) jak to mówią lipcówki , dużo przydatnych rzeczy wg mnie Niepotrzebnie się stresowałam

Dziwne, ze mieszacie w to swoich rodziców i że takie rzeczy mogą wprowadzać na ścieżkę wojenną wasze mamy
to najważniejsze, że dobre pierwsze wrażenie w SR

a może rodzice sami się wmieszali, a bardziej teściowa- tak wynika z opisu Dzasty

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 19:33   #2633
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
a czemu żałujesz?
wiecie ja sobie postanowiłam, że tak ogólnie przesadzać nie będę i kupować niesamowicie drogich rzeczy-a funkcjonalne, bo można też znaleźć w dobrej cenie. bo termometr za blisko 200 zł to wg mnie dużo:cool:.

cudna normalnie się w niej zakochałam, mi by do kuchni podeszła
co do termometra to zalezy co rozumiesz przez za dużo.... zalezy tez co chcesz w domu mieć , bo jak zwykły to faktycznie cena dość wysoka, ale jesli chce sie bezdodtykowy to chyb astandardowa cena, ja rok temu w szpitalu jak byłam to takim mierzyli i super sprawa juz wtedy taki chcieliśmy zakupic bo wygodny i raz dwa wiesz jak temp, wiec dla mnei cena ok wysoka ale coś za coś-ja myśle nad takowym dla wygody

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

choć nei wiem oczywiscie czy w końcu nie wyladuje z innym , jesli bedą pilniejse wydatki
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 19:38   #2634
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Moja mama pojechała tylko po to by pogadać jak zorganizować to przyjęcie, bo będzie Nam pomagać. A ścieżka wojenna jest między nimi dlatego bo jak rozmawiała przez telefon (jakaś siostra Jej zadzwoniła), to powiedziała że wstyd będzie zaprosić gości do naszego mieszkania, bo jest to stare budownictwo i dawno nie był robiony remont, akurat na nieszczęście weszła wtedy Moja mama do pokoju (Ja i narzeczony wtedy wyszliśmy z psem)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 19:38   #2635
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
mi też się przypadkiem dzisiaj przypomniało, że gdzieś mam jakieś punkty

Udało się chociaż malutkie foto Najważniejsze, że jesteś zadowolona

Mój tż dzisiaj mnie powalił: spisuję na kartkę co jeszcze potrzeba kupić no i zapisałam "dwa kocyki: bawełniany i gruby", a on do mnie "a to nie mamy żadnego koca w domu?" Taa zamiast dziecka do wózka wpakuję cały koc

Owocnych poszukiwań w takim razie

a bo to telefonem robione i coś mi się poprzestawiało w ustawieniach
tż będzie pchał wózek z kocem a ty dzieciaczka na rękach za nimi
Stary 2011-07-05, 19:38   #2636
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
faceci
Cytat:
a widzisz- ja cukiniożerca,a na to nie wpadłam
Cytat:
aparatka z Ciebie
Stary 2011-07-05, 19:39   #2637
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
meldowałaś się rano, że będziesz zajęta, więc się nie martwiłyśmy

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 19:40   #2638
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
poka jakie
to hand made??
nie pokażę bo się wstydzę
Stary 2011-07-05, 19:42   #2639
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

nie ma się co wstydzić ja też wielu rzeczy nie jadłam spróbuj sobie teraz cukinia jest tania to nie będzie szkoda jak nie zasmakuje
Tak jest szefowo spróbujemy więc cukini

[QUOTE=aa2;27955675]eja jestem i tak pewnie nikt nei zauważył ze mnie nie ma hehehehe

kurde ja jeszcze nei mam ani jednej rzeczy do szpitala chyba w końcu musze sie zebrac do kupy i zaczac cos kupowac, w ogóle jestem troche przerazona dzis byłam u kolezanki co niedawno rodziłą i jak pytałam o cos to mi odpowiadała a ja sie zastanawiałam o czym o na do mnei mówi-masakra nie wiem jak ja to ogarne wszystko

[QUOTE]

A wlaśnie, że ja zauważyłam, że nie ma mojego ziomka
Gdzie byląś jak ćię nie było he?
Stary 2011-07-05, 19:44   #2640
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

Pewnie, ze nie zauważyliśmy- kto by sie za Tobą oglądał

A dzieciątku dałaś odsapnąć czy zamęczyłaś

Jeju- a ja nie mam gdzie gromadzić tego wszystkiego, a wy już po zęby uzbrojone wyprawki dla bejbików i do szpit.- zaczyna jakiś dziwny stres mnie łapać, a niby jeszcze tyle czasu

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
to hand made??
nie pokażę bo się wstydzę
te upatrzone

hand made też z chęcią bym looknęła bo ja lubię takie rzeczy
a dom z bali
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości