Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-05, 20:44   #2641
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

acelinka Tym bardziej muszę "poprowadzić" ten Twój model na żywo
Stary 2011-07-05, 20:44   #2642
19natka88
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
fajny, ale drogi. Ja zdecyduję się na TEGO
Widziałam, ze jest dość wysoko w rankinagach

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Jestem po Jest zabawnie. Jak przyszło do przedstawiania się to nie wiem czemu palnęłam że rodzę w czerwcu oczywiście jak wszyscy zobaczyli moją minę to się śmiali, tym bardziej, ze w tym stresie już kompletnie zapomniałam kiedy mam termin
Dużo przydatnych rzeczy. Ja wybrałam szkołę pod szpital w którym chcę rodzić i wiem ile miejsc i jaka jest szansa na rodzenie tam( czyli prawie żadna). Opowiadala o "szopach"(czopach) jak to mówią lipcówki , dużo przydatnych rzeczy wg mnie Niepotrzebnie się stresowałam
Ja też się zbieram, ale zbierać a pakować . Na szczęście nie mam żadnej ciekawej torby więc nawet nie ma szans że mnie coś pokusi do takiego tępa

Dziwne, ze mieszacie w to swoich rodziców i że takie rzeczy mogą wprowadzać na ścieżkę wojenną wasze mamy
Fajnie, ze wrażenia pozytywne A tż był z tobą?

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
a czemu żałujesz?
wiecie ja sobie postanowiłam, że tak ogólnie przesadzać nie będę i kupować niesamowicie drogich rzeczy-a funkcjonalne, bo można też znaleźć w dobrej cenie. bo termometr za blisko 200 zł to wg mnie dużo.

cudna normalnie się w niej zakochałam, mi by do kuchni podeszła
Wydało mi się okazjonalne, bo normalnie kosztuje prawie 300zł, ale jak mówicie, ze za dużo Sama nie wiem co i jak, narazie się orientuję właśnie co ile kosztuje.

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
co do termometra to zalezy co rozumiesz przez za dużo.... zalezy tez co chcesz w domu mieć , bo jak zwykły to faktycznie cena dość wysoka, ale jesli chce sie bezdodtykowy to chyb astandardowa cena, ja rok temu w szpitalu jak byłam to takim mierzyli i super sprawa juz wtedy taki chcieliśmy zakupic bo wygodny i raz dwa wiesz jak temp, wiec dla mnei cena ok wysoka ale coś za coś-ja myśle nad takowym dla wygody

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

choć nei wiem oczywiscie czy w końcu nie wyladuje z innym , jesli bedą pilniejse wydatki
Asiu mowa konkretnie o TAKIM

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 20:45   #2643
DzastaW
Zadomowienie

Ja do szpitala mam tylko jedną rzecz: torbę (która przeżyła ze Mną parę lat wyjazdów) =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 20:46   #2644
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Ja do szpitala mam tylko jedną rzecz: torbę (która przeżyła ze Mną parę lat wyjazdów) =)
oooooo- to ja jednak tez coś mam o od razu poczułam luza
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 20:48   #2645
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
oooooo- to ja jednak tez coś mam o od razu poczułam luza
=)))

Stary 2011-07-05, 20:48   #2646
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
tak to ja dawałam, mi się osobiście podobały te kropy szczególnie róż z szarym i turkus z zielonym szalone takie i inne tyle że te w kropy to małe z tego co pamiętam a ja chciałam w razie czego złożyć i mieć gruby kocyk
Mi właśnie te kropy różowo-szare wpadły w oko

Gerda - ten śpiworek jako przykład wrzucałam Ja mam inny. Gratuluję ósmego miesiąca

Cytat:
tż będzie pchał wózek z kocem a ty dzieciaczka na rękach za nimi

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 20:49   #2647
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
a bo to telefonem robione i coś mi się poprzestawiało w ustawieniach
tż będzie pchał wózek z kocem a ty dzieciaczka na rękach za nimi

Ja poprowadzę wózek z małym a tż będzie nosił koc

Cytat:
faceci
Rozbroił mnie

Kurcze jakoś podejrzanie zaczyna mnie boleć głowa I jakby gardło czy coś

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 20:51   #2648
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Tż oczywiście był i dobrze bo po tym co mówiła położna i po tym co czytałam mu rano na wątku lipiec-sierpień ( o tym, że naukowcy amerykańscy porównują poród z amputacja ręki na żywca i ż skurcze są podobne- o zgrozo- do tych od łydek- które są dla mnie koszmarem ) jest zszokowany, bo nawet nie sądził , że to może być taki ból.

Już ja wiem co on myślał. Pewnie raz raz, wyskoczy i już

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 20:51   #2649
Malgosia1983
Wtajemniczenie

aa2 Asia przez Ciebie mam teraz akcje, że idę ulicą i jak idzie inna brzuchata to się zastanawiam czy to nie Ty
Stary 2011-07-05, 20:51   #2650
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

Gerda - ten śpiworek jako przykład wrzucałam Ja mam inny. Gratuluję ósmego miesiąca
dziekować tak czy inaczej ten wklejony bardzo mi sie podoba

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 20:52   #2651
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
meldowałaś się rano, że będziesz zajęta, więc się nie martwiłyśmy
no tak myslałam ze wam nie pisałam skleroza

[QUOTE=Malgosia1983;279559 78]Tak jest szefowo spróbujemy więc cukini

[QUOTE=aa2;27955675]eja jestem i tak pewnie nikt nei zauważył ze mnie nie ma hehehehe

kurde ja jeszcze nei mam ani jednej rzeczy do szpitala chyba w końcu musze sie zebrac do kupy i zaczac cos kupowac, w ogóle jestem troche przerazona dzis byłam u kolezanki co niedawno rodziłą i jak pytałam o cos to mi odpowiadała a ja sie zastanawiałam o czym o na do mnei mówi-masakra nie wiem jak ja to ogarne wszystko

Cytat:

A wlaśnie, że ja zauważyłam, że nie ma mojego ziomka
Gdzie byląś jak ćię nie było he?
kiedy ruszamy na kawe? jeszcze w tym tyg? a moze masz ochote wpaść do mnie? ja jutro znów ide w długą do nastepnej kolezanki tym razem z roczniakiem i jeszcze starszą córką-czwartek w sumi emam luzzzzz a w piatek siedze w domu bo musze kroić skłądniki na sałatke a jak nie ten tydz to albo w nastepnym miedzy 8 a 13 albo dopiero za tydzien

Cytat:
Pewnie, ze nie zauważyliśmy- kto by sie za Tobą oglądał

A dzieciątku dałaś odsapnąć czy zamęczyłaś

Jeju- a ja nie mam gdzie gromadzić tego wszystkiego, a wy już po zęby uzbrojone wyprawki dla bejbików i do szpit.- zaczyna jakiś dziwny stres mnie łapać, a niby jeszcze tyle czasu

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

te upatrzone

hand made też z chęcią bym looknęła bo ja lubię takie rzeczy
a dom z bali
no jasne ze nie dała mi Olivka odsapnąć, musiałam z nia cały czas rozmawiac az mnie Marcel kopnoł w pewnym momencie bo chyba zazdrosny ze to nier do niego a mała przekochana a i przytargałam pare rzeczy do domu takie co dla chłpopca sie nadaja , wstawie fotki ale nei wszystkiego
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 20:52   #2652
DzastaW
Zadomowienie

ciąża daje się już w znaki Moim plecom =/ nawet jak siedzę, to bolą =/

Stary 2011-07-05, 20:54   #2653
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
a czemu żałujesz?
wiecie ja sobie postanowiłam, że tak ogólnie przesadzać nie będę i kupować niesamowicie drogich rzeczy-a funkcjonalne, bo można też znaleźć w dobrej cenie. bo termometr za blisko 200 zł to wg mnie dużo.

cudna normalnie się w niej zakochałam, mi by do kuchni podeszła
sama nie wiem, żałuję że się pośpieszyłam z zakupem bardziej niż chyba tego wyboru ehh w sumie działa mierzy temperaturę majątku nie wydałam więc może nie ma czego żałować no i mam z głowy jedną rzecz heh coś mi się pokićkało chyba czas do spania się szykować
ja myślę podobnie, czasem można coś kupić dobrego za niewielkie pieniądze i służy wiele lat ...tylko jak coś kupię pod wpływem impulsu i nie do końca przemyślę to potem mam jakieś wahania czy dobrze zrobiłam i chyba tak wygląda sytuacja z tym termometrem ale zakręciłam
Stary 2011-07-05, 20:54   #2654
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
aa2 Asia przez Ciebie mam teraz akcje, że idę ulicą i jak idzie inna brzuchata to się zastanawiam czy to nie Ty
al4e ja mało po zabrzu sie poruszam, jedynie w kauflandzie bo albo siedze w domku albo jade do kolezanke do Gliwic w zabrzu mieszkam od 3 lat , a całe życie Gliwice i tu w sumie mam mało znajomych
Stary 2011-07-05, 20:54   #2655
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Tż oczywiście był i dobrze bo po tym co mówiła położna i po tym co czytałam mu rano na wątku lipiec-sierpień ( o tym, że naukowcy amerykańscy porównują poród z amputacja ręki na żywca i ż skurcze są podobne- o zgrozo- do tych od łydek- które są dla mnie koszmarem ) jest zszokowany, bo nawet nie sądził , że to może być taki ból.

Mój też nie sądzi że poród to ogromny ból

Stary 2011-07-05, 20:57   #2656
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
ciąża daje się już w znaki Moim plecom =/ nawet jak siedzę, to bolą =/
Teraz to już zaczyna się robić taki ciężar że pewnie nie raz będziemy marudzić. Ja też już np. wolę leżeć z laptopem niż siedzieć.

Ej ma któraś z was takie kłucie w okolicach pępka?

Wymianka.
Stary 2011-07-05, 20:58   #2657
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
sama nie wiem, żałuję że się pośpieszyłam z zakupem bardziej niż chyba tego wyboru ehh w sumie działa mierzy temperaturę majątku nie wydałam więc może nie ma czego żałować no i mam z głowy jedną rzecz heh coś mi się pokićkało chyba czas do spania się szykować
ja myślę podobnie, czasem można coś kupić dobrego za niewielkie pieniądze i służy wiele lat ...tylko jak coś kupię pod wpływem impulsu i nie do końca przemyślę to potem mam jakieś wahania czy dobrze zrobiłam i chyba tak wygląda sytuacja z tym termometrem ale zakręciłam
no ja tez tak mam, ale kupiłam ten termometr, koleżanka podobnego dla dzidzi używa i wszystko jest okej. wiec na pewno będziemy zadowolonekurczę a jeszcze parę lat temu rtęciowych się uzywało, prawda?? i rodzicom można było sciemnić, że gorączkę się ma

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2011-07-05 o 21:05
indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 21:00   #2658
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ja kiedyś na necie przeglądałam spis imion ale to z Warszawy i ktoś nazwał dziecko Mrówka
wczoraj widziałam tę listę i właśnie to imię, przesada - Mrówka?!

Cytat:
Ale się napracowałam. Umyłam szyby ( chyba nie powinnam, ale akurat są przy łóżku i nawet nie musiałam rąk wysoko podnosić- a to takie 3 malutkie) co prawda przez to że się bałam to szybko i trochę smug zostalo, ale co tam Sprzątałam, prałam, zrobiłam obiadek ciasto... a mój tż przyszedł i tak leciał do kompa że nic nie zauważył co za burrek
ten typ tak ma
agenciaro, zapomnieć termin porodu haha

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość

A ja jestem w 27 tyg i w 30 i mam ponad 96 cm chyba ale musze jesczze dokladnie zmierzyc bo cos za malo
padłam

Cytat:
wieczorem przeglądałam kalendarz a rano tak mi Hania wyskoczyła po przebudzeniu krótkie imię ładnie brzmi z nazwiskiem i zostało, mąż za a reszcie się nie podoba ale im się nic nie podoba więc mi to dyndało
a najlepsze w tym wszystkim jest to, że my mamy domek z bali drewniany, część drewna mąż wykorzystał ze starego domu ze wschodu z tzw. przeniesienia i ostatnio sąsiad nas uświadomił, że miejscowość w której stał ten stary dom to HANNA mamy nawet tabliczkę z tego domu z nazwą tej wioseczki... kurcze chyba jakieś moce tam gdzieś nad nami czuwają bo w taki zbieg okoliczności nie wierzę

oooo Hania - nasz typ na 99% ale u nas niestety bez takiej historii
chociaż zaczynam się zastanawiać bo jak na złość zrobiło się bardzo popularne i coraz więcej Hań na ulicach słychać

Cytat:
Ale mam pytanie o te badania, co to "owa"? Elektrolity też Wam badają? No i zastanawiam się, czy mój jakieś wymazy pobiera, no bo skoro nie bada na fotelu to jak (a czytam, że to ważne)

A dziś koleżanka z poprzedniej pracy posłała mi przez mojego wujka obrazek z aniołkiem, bo się dowiedziała, że oczekuję dziecka Takie drobiazgi, a jak cieszą
owa to kiła, elektrolitów nie miałam, a ten wymaz to później chyba będzie robiony, póki co nie miałam nic takiego

miło ze strony koleżanki a komoda rewelacja!! taka klimatyczna

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
A gdzie ja będę potem ten smoczkowy trzymać jak mały już podrośnie
czytałam, że te smoczkowe termometry się nie zawsze sprawdzają, bo nie każde dziecię lubi ssać smoka, wypluwa więc i z pomiaru nici

ja jeszcze nie wiem jaki termometr kupię, ale dać prawie 200zł to troszkę za dużo, tym bardziej że łóżeczko będę mieć za 220zl

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
dokładnie tak kroje na plasterki, sypie troszke wegetą i panieruje w bułce
mniaaaami, uwielbiam taką cukinię i jutro będę mieć na obiad

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 21:01   #2659
DzastaW
Zadomowienie

też próbowałam leżenia z laptopem, ale boli Mnie wtedy głowa (chyba dlatego że sporo śpię) =)

Stary 2011-07-05, 21:04   #2660
cotynato
Zakorzenienie

Noo, straszne to było. Nie wiem skąd ten czerwiec wzięłam. Musiałam popatrzeć na tż i go spyta bo inaczej bym sobie nie przypomniała
Ostatnio nie mam zbyt wielu wystąpień publicznych pewnie stąd taka wpadka

Kurcze a z tymi szkołami rodzenia... Z jednej strony ta fajna, bo ma położną ze szpitala, który wybrałam, ćwiczenia z tż a nie samej jak to było w innej, ale z kolei w innej program był rozbudowany a tu zaledwie kilka punktow...

Wymianka.
Stary 2011-07-05, 21:06   #2661
mooonik
Zakorzenienie

byłam w CH z mężem, w Smyku, 5-10-15, Coccodrillo i Motherhood i tak ja mówiłyście na wyprzedaży głównie ciuszki letnie. Do tego się załamałam bo dla dziewczynek paleta kolorów to różowy, biały, różowy aha, czy wspomniałam o różowym za to dla chłopców wszystkie kolory ehhhhh. Kupiłam tylko taką kurteczkę polarkową z misiem na zewnątrz, mega pomarańczową- na dziale chłopięcym oczywiście Jutro Wam wkleję zdjęcie. Jest miluuusia

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 21:08   #2662
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

...Ała....amputacja..."pi ła"....stop...nie myśleć nie mysleć
Stary 2011-07-05, 21:11   #2663
cotynato
Zakorzenienie

I weź tu dogódź kobiecie. Ja z kolei chodzę i mam wrażenie że jak na złość wszystko na dziewczynkę. Chociaż muszę przystopować bo tych ubrań już nie mam gdzie trzymać a w końcu 3 szuflady są W ogóle zła jestem bo wzięłam jeden zestaw i wiele bodziaków w nim było poplamionych. Poprałam i wystawiłam na all za 9 zl te lepsze i nie chcą pójść i teraz mam tylko pokoj zapchany Jednak lepiej pójść do sklepu, dać więcej i nerwów nie tracić

Wymianka.
Stary 2011-07-05, 21:11   #2664
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Noo, straszne to było. Nie wiem skąd ten czerwiec wzięłam. Musiałam popatrzeć na tż i go spyta bo inaczej bym sobie nie przypomniała
Mnie kiedyś znienacka znajoma spytała o płeć, a ja Dobrze, że tylko dwie do wyboru

Dziękuję za uznanie szafeczki, jutro ma dojść. Jak ją mąż powiesi i poustawiam tam moje perfumy, to chyba umrę z wrażenia

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 21:14   #2665
aa2
Zakorzenienie

a to niektóre rzeczy z tego co dzis dostałam
mam jeszcze takie cienkie kompleciki bluzka plus pajacyk itd ale to chyba bardziej do spania nie bede juz tego wrzucac bo zdjec mi sie nie chce robic hehe
a najlepsze na świecie te skarpetki takie maciupkie ze szok
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P7051037.jpg (37,4 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7051039.jpg (45,3 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7051041.jpg (40,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7051040.jpg (38,6 KB, 29 załadowań)
Stary 2011-07-05, 21:15   #2666
rabarbar83
Rozeznanie

archinta mówisz i masz
nic specjalnego proste sosnowe wyrko ale ja takie meble lubię

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

no i nie masz.. kurcze za duże zdjęcie chyba nie załadowało
Stary 2011-07-05, 21:17   #2667
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie kiedyś znienacka znajoma spytała o płeć, a ja Dobrze, że tylko dwie do wyboru

Dziękuję za uznanie szafeczki, jutro ma dojść. Jak ją mąż powiesi i poustawiam tam moje perfumy, to chyba umrę z wrażenia
i co - jaką wybrałaś

kurdę- a ja szafeczkę gdzieś przegapiłam znaczy się opis,że mąz kochany dał to widziałam, ale fotę też dałaś??? Poka jeszcze raz
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 21:18   #2668
DzastaW
Zadomowienie

zmykam do łóżka, bo za chwilę zwariuje z plecami i jest to denerwujące bo boli tylko z jednej strony
miłego wieczoru

Stary 2011-07-05, 21:19   #2669
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a to niektóre rzeczy z tego co dzis dostałam
mam jeszcze takie cienkie kompleciki bluzka plus pajacyk itd ale to chyba bardziej do spania nie bede juz tego wrzucac bo zdjec mi sie nie chce robic hehe
a najlepsze na świecie te skarpetki takie maciupkie ze szok
Ojciu, jakie kruszynkowe.
Ładne też to w kropeczki

Ej, w ogole jak Ancia powiedziała, że jej wyszło ponad 2000 to byłam w szoku. Wydrukowałam jej listę ( mam nadzieję, że wybaczy) usiadłam na spokojnie- i faktycznie masakra, o wielu rzeczach zapomniałam

A kupujecie nawilżacz powietrza?

Wymianka.
Stary 2011-07-05, 21:20   #2670
rabarbar83
Rozeznanie

znalazłam linka
http://allegro.pl/lozko-sosnowe-eure...694800215.html
i się żegnam kręgosłup mi wyszedł jedną a Heniutek drugą stroną trzeba naprostować pod prysznicem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości