Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-05, 15:45   #3931
Callitus
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

Cytat:
Napisane przez magica Pokaż wiadomość
Dziwią mnie ludzie tzw. no-lify czyli tacy, którzy po szkole/uczelni/pracy (i tak dobrze, jeśli jeszcze to mają) wracają do domu , siadają przed kompem/tv i tak do wieczora... a na wszelkie próby wyciągnięcia ich z domu i uczynienia ich życia ciekawszym reagują tak: "muszę się pouczyć" "muszę to tamto siamto" "muszę pomóc mamie w czymś tam" "jestem zmęczony-na"- a i on/ona i ja dobrze wiemy, że będzie w tym czasie najprawdopodobniej śledzić superaśną telenowelę w telewizji lub siedzieć na fejsie. Jejku, jak mnie to drażni! Mam taką koleżankę, po prostu coś strasznego! nie wyjdzie z grupą na imprezę (ok, nie każdy musi lubić takie klimaty, ale przecież ze znajomymi to inna sprawa niż bigbiba w megaklubie wśród obcych ziomów), zawsze ma wymówkę i cały czas siedzi w domu... co potem będzie wspominać ze swojej młodości? godziny spędzone przed tv? Litości, świat jest taki piękny, ma tyle do zaoferowania, a tak wielu młodych ludzi tego nie zauważa.
Żeby nie było:jak ktoś po prostu jest odludkiem i nie lubi jakichś wyjść-spoko. Ale co jest złego w spotkaniu się z dobrą (jak mi się wydaje)koleżanką na głupią kawę lub do kina?
Wiesz, ja takze mam czasem problemy z wyjsciami ze znajomymi - bo po szkole pracuje, mam spore problemy z dojazdem (ostatni pociag po 22, a wychodzic na 2 godziny do klubu it o o tej porze to taka bida troche ) Wiec to nie zawsze tak jest. Chcoiaz niedlugo moze moj wujek wreszcie sie przeprowadzi do Wro i bedzie lepiej
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:48   #3932
BioIvO
Zakorzenienie

Każda uczelnia ma swoją renomę, swoich nauczycieli i żyje swoim życiem. Prywatna czy państwowa. W moim mieście jak podejrzewam chyba nikogo ze studiów nie wyrzucili, bo każdy student to dobry klient

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:49   #3933
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Ze mną jest tak samo.
Studiuję kosmetologię w Rzeszowie. Nie ma tu kosmetologii państwowej.
Krew mnie zalewa jak czytam pełne pogardy teksty o "wyższych szkołach imprez i zabaw" i jak to w nich płacisz-masz. G. prawda.

Właśnie zastanawiające jest to, że mówią tak głównie osoby, które z uczelniami prywatnymi nie miały nic wspólnego, a uważają się za lepsze, bo studiują na państwowej. Bo co, oni się w akademikach nie bawią? Nie, wcale.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:51   #3934
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Właśnie zastanawiające jest to, że mówią tak głównie osoby, które z uczelniami prywatnymi nie miały nic wspólnego, a uważają się za lepsze, bo studiują na państwowej. Bo co, oni się w akademikach nie bawią? Nie, wcale.
Ja akurat nigdy nie bawiłam się w akademiku.

Uważam po prostu, że generalizowanie i uogólnianie, że takie szkoły są fajne, a takie dla osłów, jest, po pierwsze - głupie, po drugie - bardzo krzywdzące.
I kropka.
Stary 2011-07-05, 16:01   #3935
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Ja akurat nigdy nie bawiłam się w akademiku.

Uważam po prostu, że generalizowanie i uogólnianie, że takie szkoły są fajne, a takie dla osłów, jest, po pierwsze - głupie, po drugie - bardzo krzywdzące.
I kropka.
Ja też tak uważam... A najgorsze jest to myślenie, że przecież na prywatnej uczelnie nie musisz się uczyć... Bo po co.
Stary 2011-07-05, 16:07   #3936
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Poza tym trzeba wziąć pod uwagę jeszcze jedną rzecz. Częstotliwość. Moja mama jest ekonomistką i rodzina zwraca się do niej o pomoc przy wypełnianiu pitów (co jest lenistwem bo mama sama robi to w programie, który wszystko sam wylicza i nawet ja umiem to zrobić z palcem w nosie). Tak więc raz na rok, prawda? Do mnie rodzina zwraca się średnio raz na pół roku (pominę dlaczego). A ile razy w ciągu roku stykasz się z prawem? Ile razy w ciągu roku dzieci potrzebują opieki? Z prawem stykamy się codziennie a problemy pojawiają się kilka razy w roku. Dzieci potrzebują opieki codziennie a jak widać u Muchy rodzice nie mogą/nie chcą jej zapewnić kilka razy w miesiącu. Sukienkę ciocia uszyje raz na kilka lat. Jest różnica?
Zgadzam się. Do mojej mamy po poradę medyczną rodzina, znajomi, znajomi rodziny dzwonią prawie CODZIENNIE. Również w sprawach nie tyczących się jej specjalizacji, tak jakby chcieli zaoszczędzić na kosztach a przy okazji zdrowiu.

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Współczuję... Ja nie rozumiem, ja można ludzi po czymś takim sądzić. Ja będę prawdopodobnie studiowała w mieście, gdzie mój upatrzony kierunek jest tylko na prywatnej uczelni... To co, mam iść na coś innego, żeby inni mnie nie uważali za kogoś, kto poszedł na łatwiznę?
Uczę się na publicznej, jednak są w Polsce prywatne uczelnie, które mają renomę i na które poszłabym w podskokach, podobnie jak uczelnie publiczne, na które nawet się nie oglądam, ponieważ są tak słabe. Nie ma reguły Sądzę, że nie ważne, czy uczelnia prywatna, czy publiczna, ważne by dobrze kształciła w kierunku przyszłego zawodu

Edytowane przez Cherry Blossom Girl
Czas edycji: 2011-07-05 o 16:10
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 16:15   #3937
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
No ja Ci życzę byś nigdy nie musiała prosić o ich pomoc. Ale może się zdarzyć tak, że to akurat ta osoba będzie mogła ci pomóc i nikt inny.
Niestety.
Stara jak świat historia, jedna osoba korzysta regularnie z usług drugiej osoby, z rodziny, za symboliczną opłatę/po kosztach/za dziękuję, a gdy przychodzi co do czego i druga osoba korzysta z pomocy pierwszej, ta rozlicza się z nią jak z obca osobą. I wielkie zaskoczenie jak tak można. Słyszałam/czytałam to w tak wielu wersjach - np. 2 koleżanki, jedna z nich ma gabinet kosmetyczny - nazwijmy ją K, a druga sklep - nazwijmy ją M . M, która miała sklep przychodziła do salonu K regularnie domagając się jakichś zabiegów, nie patrząc czy tamta ma umówiona klientkę i oczywiście płacąc symbolicznie - dobre i to, bo na początku uznała że jako koleżanką płacić nie musi i jaka rozkmina była żeby jej powiedzieć o płaceniu, tak żeby się nie obraziła . W każdym razie pewnego dnia K czegoś potrzebowała, tak na szybko, a nie miała gotówki na wydanie w tym momencie, zgłosiła się do B i usłyszała coś w stylu że ona tak nie może, bo przecież ona towaru nie dostaje za darmo tylko za pieniądze itd. Zabawne było to że za jakiś czas przyszła do salonu i po zabiegu usłyszała cenę (normalną, jak dla wszystkich) to strasznie się oburzyła. Nie wiem jak to wygladało, ale nie odzywają się do siebie do dziś.

Poza tym myślisz, że osoba, która uważa że wszystko się jej należy i kręci wokół niej pomoże chętnie drugiemu? A jeśli nawet to czy nie będzie wypominała do końca życia swojej dobroci i nie będzie oczekiwała wdzięczności - i to w formie pieniężnej?
Czy naprawdę uważasz że osoba, której szkoda zmarnować chwilki by wejść do sklepu po jakiś słodki drobiazg zechce poświecić dużo więcej czasu dla kogoś?
Czy naprawdę uważasz że osoba, której szkoda wydać 2 zł na tą symboliczną czekoladę w podzięce za wykonana pracę za którą obcemu zapłaciłaby i kilkadziesiąt zł więcej, zmarnuje swój czas, w którym mogłaby zarobić pieniądze dla siebie, na pomoc drugiej osobie?

Bo ja NIE.

Owszem można pomagać ludziom, pracować za darmo, ale tylko dla tych którzy umieją to docenić, którzy umieją podziękować i którzy równiez pomogliby Ci w potrzebie.
Bo pomoc osobom , które uważają że im się to należy, burakom bez odrobiny kultury, którzy w podobnej sytuacji, sytuacji gdy potrzebuje się pomocy, udaliby że nie widza, nie znają człowieka, wcale nie świadczy o dobrym serduszku. Tylko o byciu frajerem i jeleniem.
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 16:20   #3938
muszynianka
Zakorzenienie

Nic dodać nic ująć.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 16:21   #3939
Tygrysicaaaaaa
Raczkowanie

Dziwi mnie dlaczego ludzie kupują podróbki wód toaletowych ,gdy mogliby za te pieniążki mieć np fajny tańszy zapach,ktory nie jest odpowiednikiem znanych perfum.
Pytam,bo przy mnie w kosmetycznym sklepie kupowała dziewczyna wodę toaletową nalewaną do buteleczki i jeszcze dopytywała sie czy to na pewno odpowiednik zapachu Diora.Aż mną zatelepało.
Tygrysicaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 16:56   #3940
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Poza tym trzeba wziąć pod uwagę jeszcze jedną rzecz. Częstotliwość. Moja mama jest ekonomistką i rodzina zwraca się do niej o pomoc przy wypełnianiu pitów (co jest lenistwem bo mama sama robi to w programie, który wszystko sam wylicza i nawet ja umiem to zrobić z palcem w nosie). Tak więc raz na rok, prawda? Do mnie rodzina zwraca się średnio raz na pół roku (pominę dlaczego). A ile razy w ciągu roku stykasz się z prawem? Ile razy w ciągu roku dzieci potrzebują opieki? Z prawem stykamy się codziennie a problemy pojawiają się kilka razy w roku. Dzieci potrzebują opieki codziennie a jak widać u Muchy rodzice nie mogą/nie chcą jej zapewnić kilka razy w miesiącu. Sukienkę ciocia uszyje raz na kilka lat. Jest różnica?
Pisałam o tym, że to ważne jak często.
Co z tego, że z prawem spotykasz się często, jak pomocy prawnika potrzebujesz raz na ruski rok. Moi rodzice ostatnio chyba przy kupnie domu u notariusza z 10 lat temu.
Poza tym moim zdaniem łatwo ocenić kiedy jest przysługa, a kiedy ktoś zaczyna wykonywać dla Ciebie stałą pracę. I wtedy powinno się mu zacząć płacić. Jeszcze zależy kto - od bliskiej rodziny(rodzice, rodzeństwo) nie wzięłabym pieniędzy ZA NIC.

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez gramwzielone Pokaż wiadomość

Poza tym myślisz, że osoba, która uważa że wszystko się jej należy i kręci wokół niej pomoże chętnie drugiemu? A jeśli nawet to czy nie będzie wypominała do końca życia swojej dobroci i nie będzie oczekiwała wdzięczności - i to w formie pieniężnej?
Czy naprawdę uważasz że osoba, której szkoda zmarnować chwilki by wejść do sklepu po jakiś słodki drobiazg zechce poświecić dużo więcej czasu dla kogoś?
Czy naprawdę uważasz że osoba, której szkoda wydać 2 zł na tą symboliczną czekoladę w podzięce za wykonana pracę za którą obcemu zapłaciłaby i kilkadziesiąt zł więcej, zmarnuje swój czas, w którym mogłaby zarobić pieniądze dla siebie, na pomoc drugiej osobie?

Bo ja NIE.
A ja tak Doświadczam tego wokół siebie.
Naprawdę, gdzieś to mam czy dostanę coś oprócz "dziękuję". Ktoś może być tak zakręcony, nie mieć czasu, by kupić tą głupią czekoladę. Ale jak przyjdę, zadzwonię i poproszę, to ten ktoś sobie przypomni że ja coś dla niego zrobiłam, wypadałoby się odwdzięczyć.
Nie wiem, może ja się tak fajnymi ludźmi otaczam i nie trafiam na buraków

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 17:08   #3941
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie, najwyraźniej fajnymi ludźmi się otaczasz i fajnych masz ludzi w rodzinie, więc nic dziwnego, że sobie nawzajem pomagacie. A jak ma się w rodzinie buraków? Wbrew pozorom to częste. Ja właśnie w rodzinie mam buraków i nie mam zamiaru traktować ich ulgowo albo im pomagać, bo łączą nas jakieś więzy krwi. Masz fajnych ludzi w rodzinie - super, ale inni nie muszą mieć, więc nic dziwnego, że nie mają ochoty na bezinteresowne pomaganie im.

Ja też spotkałam się z takim zachowaniem, jak opisane to z salonem i sklepem. Nie raz kupowałam coś X albo pożyczałam pieniądze i potem nie ścigałam, jeżeli mi nie oddała. A kiedy ja potrzebowałam pieniędzy od X? To mogłam ją cmoknąć
Zresztą, mnóstwo jest takich ludzi. Ja często wysłuchuję czy doradzam innym, a jak sama mam problem albo czegoś potrzebuję to właśnie się wypinają na mnie
Stary 2011-07-05, 18:02   #3942
virtual_luv
Raczkowanie

Nie rozumiem czemu ktoś kto zajmuję się robieniem kolczyków,zakładaniem tipsów czy zdobieniem okolicznościowych karteczek oczekuje ode mnie,że zostawię u niego pół wypłaty.Tylko dlatego,że jestem koleżanką,kuzynką czy sąsiadkąJa rozumiem ,że każdy orze jak może ale takie nachalne wciskanie swoich wyrobów komuś kto tego wcale nie potrzebuje jest delikatnie niefajne.
To samo tyczy się konsultantek Ori i Avonu.Mówię,że nie używam bo coś tam a i tak przylatuja z katalogiem i wyczekuja ,że na coś się skuszę

Nie rozumiem też ludzi którzy kochają swoja pracę i nie dopuszczają do siebie myśli że mogę nie mieć ochoty dzień w dzień zostawać po godzinach."Każdy ma rodzine i życie prywatne" plus wykład ile to dana osoba poświęca dla firmy,ok masz chęć to siedź tam nawet po 16 h ale ja pracuję po 8 i nie będę tego zmieniać.Zwłaszcza w firmie gdzie nikt nie patrzy na twoje wysiłki wręczając ci wypowiedzenie
virtual_luv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 18:34   #3943
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Ja też spotkałam się z takim zachowaniem, jak opisane to z salonem i sklepem. Nie raz kupowałam coś X albo pożyczałam pieniądze i potem nie ścigałam, jeżeli mi nie oddała. A kiedy ja potrzebowałam pieniędzy od X? To mogłam ją cmoknąć
Zresztą, mnóstwo jest takich ludzi. Ja często wysłuchuję czy doradzam innym, a jak sama mam problem albo czegoś potrzebuję to właśnie się wypinają na mnie
Dokładnie.
Cytat:
A ja tak Doświadczam tego wokół siebie.
Naprawdę, gdzieś to mam czy dostanę coś oprócz "dziękuję". Ktoś może być tak zakręcony, nie mieć czasu, by kupić tą głupią czekoladę. Ale jak przyjdę, zadzwonię i poproszę, to ten ktoś sobie przypomni że ja coś dla niego zrobiłam, wypadałoby się odwdzięczyć.
O matko . Teraz widzę czemu nie możemy się z Tobą dogadać.
Ani mi ani z tego co mi się wydaje Muszyniance i innym dziewczynom nie chodzi o to żeby dostac coś za pracę dla rodziny. Tu chodzi właśnie o DZIĘKUJĘ, KTÓREGO NIE BYŁO. Nie chodzi o pieniądze czy czekoladę, tylko zwykłe, najprostsze dziękuję.

Owszem, na pewno trafiają się przypadki, że ktoś tej symbolicznej czekolady po prostu zapomni kupic. Ale że można zapomniec powiedzieć DZIEKUJĘ? W to nigdy nie uwierzę .

Poza tym wyciągnęłaś historię ze swoją ciotką, która nie wzięła od Ciebie pieniędzy za sukienkę, mimo że widzicie się raz na rok. Ale nie czytałam o tym, że poszłaś do ciotki, chwyciłaś sukienkę i bez przysłowiowego dziękuję czy pocałuj mnie w d*pę wyszłaś trzaskając drzwiami. Wręcz przeciwnie - byłaś jej strasznie wdzięczna, pytałaś co chciałaby za pomoc itd.
Czy gdybyś zachowała się tak jak pisałam, czyli wzięła sukienkę bez słowa i wyszła a ciotka miałaby o to do Ciebie żal, mówiłabyś o niej że jest dziwna tak jak piszesz o nas? Że jak ona tak może, że przecież rodzinie trzeba pomagać i nie wymagać żadnej wdzięczności ?
Stary 2011-07-05, 19:27   #3944
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Mnie dziwi zachowanie pewnej sprzedawczyni ze sklepu w centrum mojego miasta:P
Skopiuję swoją wiadomość z innego wątku:
A co się z mamą nachodziłam za sukienką dla niej... Poszłyśmy do jednego sklepu znalazła świetną, wzięła rozmiar i poszła do przymierzalni. Nagle z drugiego końca sklepu biegnie w naszą stronę sprzedawczyni(właścicielk a) krzycząc 'nieeeeeeee, proszę panii, nieeeee'. My zdziwione, o co chodzi? Otóż, pani sprzedawczynie KATEGORYCZNIE zabroniła mojej mamie przymierzać tą sukienkę twierdząc, że będzie wyglądała źle i nasze słowa, że wolała by jednak sama się przekonać skwitowała krótkim 'nie'. Więc pomimo szczerych chęci mama nie mogła przymierzyć sukienki i kupiła gdzie indziej.

I to nie pierwszy taki przypadek. Przed maturą szukałam zwykłej, klasycznej marynarki, nie z satyny. I po kilku godzinach chodzenia znalazłam idealną w tamtym sklepie. Wisiały one dość wysoko, więc musiałam poprosić tą panią o podanie. Niestety, kategorycznie odmówiła, twierdząc, że to nie jest to czego szukam. Próbowałam jej wytłumaczyć, że to jest dokładnie to czego szukam, ale pomimo 15 minutowe rozmowy, podczas której wraz z mamą próbowałyśmy ją przekonać, że jednak chciałabym ją zobaczyć nie dała mi jej.

Zastanawiam się po co ona prowadzi ten sklep.

Nowe notki:
Flormar
Eveline Colour Instant 627I 623
Wakacyjne paznokcie

jj4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 19:33   #3945
201604190949
Konto usunięte

A wiesz, że sprzedawca nie może Ci odmówić sprzedaży bez ważnego powodu? Jak będę miała dłuższą chwilę to może wygrzebię przepis.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 19:50   #3946
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Dobrze wiedzieć Dzisiaj z mamą już się ucieszyłyśmy, że udało się nam wziąć sukienkę do przymierzalni, ale jak się okazało nasza radość była przedwczesna

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-05, 20:05   #3947
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jj4u Pokaż wiadomość
Mnie dziwi zachowanie pewnej sprzedawczyni ze sklepu w centrum mojego miasta:P
Skopiuję swoją wiadomość z innego wątku:
A co się z mamą nachodziłam za sukienką dla niej... Poszłyśmy do jednego sklepu znalazła świetną, wzięła rozmiar i poszła do przymierzalni. Nagle z drugiego końca sklepu biegnie w naszą stronę sprzedawczyni(właścicielk a) krzycząc 'nieeeeeeee, proszę panii, nieeeee'. My zdziwione, o co chodzi? Otóż, pani sprzedawczynie KATEGORYCZNIE zabroniła mojej mamie przymierzać tą sukienkę twierdząc, że będzie wyglądała źle i nasze słowa, że wolała by jednak sama się przekonać skwitowała krótkim 'nie'. Więc pomimo szczerych chęci mama nie mogła przymierzyć sukienki i kupiła gdzie indziej.

I to nie pierwszy taki przypadek. Przed maturą szukałam zwykłej, klasycznej marynarki, nie z satyny. I po kilku godzinach chodzenia znalazłam idealną w tamtym sklepie. Wisiały one dość wysoko, więc musiałam poprosić tą panią o podanie. Niestety, kategorycznie odmówiła, twierdząc, że to nie jest to czego szukam. Próbowałam jej wytłumaczyć, że to jest dokładnie to czego szukam, ale pomimo 15 minutowe rozmowy, podczas której wraz z mamą próbowałyśmy ją przekonać, że jednak chciałabym ją zobaczyć nie dała mi jej.

Zastanawiam się po co ona prowadzi ten sklep.
Może to był jakiś "luksusowy" sklep, i sprzedawczyni stwierdziła, że nie będzie Cię stać żeby zapłacić? One często tak robią w droższych sklepach. Widzą kogoś normalnie ubranego- nie podchodzą, olewają.
Stary 2011-07-05, 20:11   #3948
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

No właśnie nie, ta sukienka którą moja mama chciała zobaczyć kosztowała 85 zł a marynarka też koło 100...
tak biednie chyba nie wyglądam

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-05, 20:13   #3949
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
No właśnie nie, ta sukienka którą moja mama chciała zobaczyć kosztowała 85 zł a marynarka też koło 100...
Miałam na myśli raczej, nie biedne ubranie, ale normalne, bez złotych lańcuchów, i tego typu gustownych dodatków.
Stary 2011-07-05, 20:15   #3950
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Wiem, co miałaś na myśli Po prostu to jest zwykły sklep, połowa ubrań w nich to ubrania dla starszych pań, nie jest drogi

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-05, 20:21   #3951
reverse
Zadomowienie

Może miała dla kogoś odłożone? Bo takie zachowanie jest dziwne
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 20:27   #3952
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Nie no właśnie o to chodzi, że nie miała bo tych i sukienek i marynarek było kilka. W każdym razie miałam się z czego śmiać cały dzień

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-05, 21:01   #3953
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwią mnie ludzie tzw. no-lify czyli tacy, którzy po szkole/uczelni/pracy (i tak dobrze, jeśli jeszcze to mają) wracają do domu , siadają przed kompem/tv i tak do wieczora... a na wszelkie próby wyciągnięcia ich z domu i uczynienia ich życia ciekawszym reagują tak: "muszę się pouczyć" "muszę to tamto siamto" "muszę pomóc mamie w czymś tam" "jestem zmęczony-na"- a i on/ona i ja dobrze wiemy, że będzie w tym czasie najprawdopodobniej śledzić superaśną telenowelę w telewizji lub siedzieć na fejsie. Jejku, jak mnie to drażni! Mam taką koleżankę, po prostu coś strasznego! nie wyjdzie z grupą na imprezę (ok, nie każdy musi lubić takie klimaty, ale przecież ze znajomymi to inna sprawa niż bigbiba w megaklubie wśród obcych ziomów), zawsze ma wymówkę i cały czas siedzi w domu... co potem będzie wspominać ze swojej młodości? godziny spędzone przed tv? Litości, świat jest taki piękny, ma tyle do zaoferowania, a tak wielu młodych ludzi tego nie zauważa.
Żeby nie było:jak ktoś po prostu jest odludkiem i nie lubi jakichś wyjść-spoko. Ale co jest złego w spotkaniu się z dobrą (jak mi się wydaje)koleżanką na głupią kawę lub do kina?

A to już nie wolno spędzać wolnego czasu jak się chce? Ty ze swojej młodości będziesz miała miłe wspomnienia z klubu czy z wypadu na kawkę, a ktoś inny- miłe wspomnienia z czegoś mniej 'dżezi', bo to coś mniej 'dżezi' właśnie lubi najbardziej (i co z tego, że to telenowela, film albo OMG- książka).

Jesssu, składam niniejszym oficjalną deklarację: "Nam, no-lifom (jak się to kurna po polsku odmienia??) wiedzie się zaje*biście w naszych czterech ścianach. Dajta nam wszyscy święty spokój."

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 21:08   #3954
640153e4df0157aa7c295487ff8c20c42fd57238_65c176d09c1ac
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Jesssu, składam niniejszym oficjalną deklarację: "Nam, no-lifom (jak się to kurna po polsku odmienia??) wiedzie się zaje*biście w naszych czterech ścianach. Dajta nam wszyscy święty spokój."
640153e4df0157aa7c295487ff8c20c42fd57238_65c176d09c1ac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 21:17   #3955
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość

Podpisuje się.
Stary 2011-07-05, 21:29   #3956
201604190949
Konto usunięte

A właśnie, bo o tym zapomniałam.

Cytat:
Niektórzy nie potrzebują ciekawszego życia. Są ludzie, którzy nie widzą nic ciekawego w szlajaniu się ze znajomymi.

No właśnie może Ci się wydaje. Wielu ludziom wydaje się, że są moimi przyjaciółmi albo dobrymi znajomymi. Mocno się mylą Szczególnie jedna taka, z którą nie wyjdę nigdzie bo to po prostu wstyd. Dziewucha jest niewychowana zupełnie a do tego nie ma nic rzeczywiście interesującego do powiedzenia. Nie będę z nią wychodzić. A ona pewnie ma mnie za odludka
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 21:54   #3957
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
Eee. chyba do nich naleze
Moze inaczej- mam akurat prace, ktora jest b absorbujaca, Tz podobnie. Po niej MARZYMY doslownie o kanapie o filmie, relaksie... Podobnie w weekend. A ze znajomymi nie non stop ale czasem, bo bedac w zwiazku chyba jest wtedy troche inaczej.
Moze mnie ludzie nie rozumieja,ale ja akurat tak lubie
Nie no, wiadomo, że każda sytuacja jest inna I jak ktoś ma dość męczącą pracę to się nie dziwię...ale są ludzie, którzy mieliby jeszcze siłe coś zrobić, bo ich praca nie jest jakaś wyczerpująca, albo nawet w weekend , kiedy są wypoczęci, nie chce im się z kimś spotkać albo spożytkować twórczo swój czas tylko go marnotrawią.

Widzę, że zostałam zrozumiana może opatrznie. Sama jestem typem introwertyczki i lubię swój pokój,swoje 4 ściany a książki kocham więc nie mam nic do kogoś kto czyta książki. Ale kurczę no, nikt mi nie powie, że ludzie nie są potrzebni, spotkać się, porozmawiać... i wcale nie uważam, że szlajanie się ze znajomymi to najlepszy sposób spędzania czasu. Ale jak ktoś siedzi zblazowany przed kompem całe dnie i nie ma pasji, hobby, żadnych znajomych- to po prostu uważam, że wiele traci. To miałam na myśli , pisząc tamtego posta nie chodzi o imprezowanie i dżezi rzeczy-sama taka nie jestem- ale o pomysł na siebie, samorozwój, korzystanie z tego świata.

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle

Edytowane przez magica
Czas edycji: 2011-07-05 o 22:02
magica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 21:55   #3958
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Albo chodziło o to, ze mama była na jej oko zatęga na taka kiecke, znam takie babole, który najpierw taksuja wzrokiem, a później ciszej dopowiadają, ze zamki bedą popsute po takim mierzeniu na siłe

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 22:03   #3959
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
A właśnie, bo o tym zapomniałam.

Niektórzy nie potrzebują ciekawszego życia. Są ludzie, którzy nie widzą nic ciekawego w szlajaniu się ze znajomymi.

No właśnie może Ci się wydaje. Wielu ludziom wydaje się, że są moimi przyjaciółmi albo dobrymi znajomymi. Mocno się mylą Szczególnie jedna taka, z którą nie wyjdę nigdzie bo to po prostu wstyd. Dziewucha jest niewychowana zupełnie a do tego nie ma nic rzeczywiście interesującego do powiedzenia. Nie będę z nią wychodzić. A ona pewnie ma mnie za odludka
Nie wydaje mi się, bo ona sama się uważa za moją dobrą koleżankę, zwierza mi się ze swoich problemów i okazuje sympatię, więc chyba mnie dość lubi

Zresztą nic bym nie miała do niej gdyby powiedziała po ludzku: nie hcce mi się z Wami iść, bo jestem nolifem i wolę oglądać Tv. Ale ona zawsze ma jakąś wątpliwą wymówkę...

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle

Edytowane przez magica
Czas edycji: 2011-07-05 o 22:06
magica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 22:04   #3960
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie no, wiadomo, że każda sytuacja jest inna I jak ktoś ma dość męczącą pracę to się nie dziwię...ale są ludzie, którzy mieliby jeszcze siłe coś zrobić, bo ich praca nie jest jakaś wyczerpująca, albo nawet w weekend , kiedy są wypoczęci, nie chce im się z kimś spotkać albo spożytkować twórczo swój czas tylko go marnotrawią.
Na jakiej podstawie twierdzisz że spotkanie na kawie jest bardziej twórcze niż siedzenie w domu z książką ? Ja tam rozumiem Twoich znajomych, sama wolałabym w wygodnych ciuchach obejrzeć ulubiony serial niż mleć ozorem z koleżankami o bzdurach czy z innymi pustymi pannami łazić cały dzień po centrum handlowym.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości