|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,92% |
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
22 | 42,31% |
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
1 | 1,92% |
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
2 | 3,85% |
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
18 | 34,62% |
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
10 | 19,23% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2672 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zadomowienie
|
Witam! Czy mogę niesmiało i troszeczkę późno do Was dołączyc? szukałam wątku mam pazdziernikowych i jakos nie mogłam znalezc, nie wiem jak szukałam aż tu dzisiaj na ten trafiłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tu masz: Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2676 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Napisz cos o sobie ![]()
![]() |
#2677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2678 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też myśłeliśmy nad czyms takim drewnianym ,prostym ale chciałabym z możłiwościa chowania pościeli w środku- na razie obczaiłam TAKIE Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
Szafeczka cudna- nie zauważyłam tego odnośnika ![]() ![]() A o łóżko pytałam i o te i o te- ale samoróbki się wstydzi ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2680 |
Zakorzenienie
|
a jak juz cykałam fotki to jeszcze wam pokaże co zakupiliśmy z meżem w tesco
![]() ![]() to na razie moje jedyne niebieskie rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to się nam mamuśki ujawniają pod koniec ![]() Cytat:
![]() z poprzedniej wrzutki czerwone w kropki cudaczne!! a z tesco mam takie bodziaki i pajace
![]() |
#2683 |
Zadomowienie
|
o matko... jak Wy pędzicie...
![]() dobry patent na podczytywanie w ciągu dnia, bo tak nadrobić tyle str na raz to już nie lada wyczyn ![]() po pierwsze to chciałam przywitać dwie nowe dziewuszki na liście... no air i sharifa moje gratulacje ![]() ![]() po drugie witam też nowe mamy u nas ![]() po trzecie agnyska... wybrałas chłopaka...znaczy się będzie chłopak ![]() po czwarte spray, dobrze że już się nie zastanawiasz co z siostrą tylko już wiesz... trzymam mocno kciuki, że wszystko będzie dobrze ![]() i teraz już lecę z pamięci, bo nie pamietam dokładnie co kto pisał... co do porównania porodu do amputacji ręki... która to taka mądra i to napisała cooo ![]() ![]() ![]() moj tż to też ma pewnie wyobrażenie, ze babeczka to sobie na pełnym luzie wchodzi na porodówkę, łaskawie się kładzie, rozkłada nogi i o dzidziuś sam wychodzi... wszystko łatwo miło i przyjemnie... a ja go muszę ze wszystkim sprowadzać na ziemię ![]() a imię mrówka... hm... ciekawe co rodzice mieli na myśli... a historia imienia hanna - śliczna... to jakiś znak, ze dziewczynka ma mieć tak na imię ![]()
#2684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Zakorzenienie
|
Hej wszystkim
![]() jakoś nie mam ostatnio weny na pisanie tutaj. Nie potrafię się jakoś do was wbić ale czytam codziennie. Dopiero początek tygodnia a ja się już czuję jakaś wykończona. Może to ta pogoda? Na pocieszenie kupiłam coś dla naszego synusia: http://allegro.pl/74-george-bluza-ka...686396858.html http://allegro.pl/68-baby-rampers-pi...685066872.html
![]() |
#2686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kaczora i pluto kupiliśmy w 5paku już dawno, dawno, pozostałe 3 to pasiaki czerwono-niebieskie ![]()
![]() |
#2687 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
Ja tez już sobie obiecałam, ze koniec ale musiałam jakoś sobie humor poprawić
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2690 |
Zadomowienie
|
a ja się twardo trzymam i nic nie kupuję...
najpierw skompletuję torby do szpitala... jak juz będą gotowe to potem przyjdzie znowu czas na ubranka... póki co basta ![]()
#2691 |
Zakorzenienie
|
hehe no ja na razie nei kupuje bo mam juz troche dzis coś dostałam, jutro mam dostac tez jakies rzeczy , mam tez te co od siorki wybrałam no i najpierw musze to wszystko ogarnac posegregowac zobaczyc co w nadmiarze a czego mało i dopiero znów na łowy hehe
---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- a najlepsze jest to ze z nowych rzeczy to kupiłam 4 sztuki , reszta od kogos w spadku , albo upolowałam jakies używki na allegro za bezcen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2693 | ||||||
kosmitka
|
Uff, wróciłam i staram się Was nadrobić, a jest tego trochę.
Cytat:
![]() Smoczki to podpowiedź - mam brać po 2 lateksowe i 2 silikonowe- w zależności, które się dziecku lepiej spodoba, a 2 to na wszelki wypadek, jakby się zgubiły i ciężko byłoby znaleźć taki sam w danej chwili. Niania chyba jednak nowa, jeszcze zobaczę. Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę przeglądania ciuszków w szufladzie, ja mam wszystko w workach i kartonach ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
Ja też nic nie kupuję. Za to od dwóch godzin przetrząsam allegro i obawiam się ile mam rzeczy w obserwowanych
![]() ![]()
#2696 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a jak przeczytałam mojemu mężowi to się spytał "no i?". W ogóle nie zaczaił co w tym śmiesznego... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też październikowa, też z Lublina i też kiedyś byłam nazywana "magdulec" ![]() Napisz coś więcej o sobie. No właśnie też się zastanawiam... Byłam prawie pewna że tak, ale jak zaczęłam o tym czytać to gdzieś wyczytałam, żeby nie kupować w ciemno, bo w wielu domach (szczególnie jednorodzinnych) wilgotność jest OK. A w takiej sytuacji jak użyjesz nawilżacza to więcej szkody może przynieść (bakterie, grzyby i inne paskudztwa). No i teraz się zastanawiam kto mógłby mi zmierzyć wilgotność w domu... Acha! I jeszcze chciałam się Wam pochwalić też z tematów remontowo- budowlanych bo normalnie cały happy jestem. Mamy rozbudować dom o drugi garaż i wszystko wstrzymywało nam to, że nie mogłam znaleźć teczki z projektem domu. Ze dwa miesiące szukałam wszędzie i nic... A dzisiaj wzięliśmy się wieczorkiem z mężem za kilka pudeł które nam zostały po przeprowadzce nieruszone i... TADAM! Na samym dnie pudła, nie wiem kto tam to włożył ![]() ![]() Edytowane przez madzialena-lublin Czas edycji: 2011-07-05 o 21:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zadomowienie
|
melduję się w bardzo złym humorze , jestem na granicy czarnej rozpaczy
![]() aa2 i mooonik cudne ubranka ![]() moja mama dzisiaj podobno zaszalała z zakupami w auchan'ie. Jutro przyjedzie i mi je pokaże i pójdziemy razem jeszcze poszalec ![]() mrr..jak ja uwielbiam zakupy dla Leosia ![]() no własnie.. Leoś... to dla niego teraz żyję... jakby Go tam w brzuszku nie było to chyba nie widziałabym sensu w życiu..w takiej rozsypce jestem... a może jednak Wam opowiem... zrobi mi się lepiej ![]() A moja cierpliwośc wczoraj poszła w las... jeszcze nigdy w życiu moja najmłodsza szwagierka )18 lat)) mnie tak nie wkur... (dosłownie) denerwuje mnie dziewczyna niemiłosiernie..zawsze była taka że jak ktoś gdzieś jechal czy to do sklepu czy gdzieś nad jeziorko to ona chciała z wszystkimi jeździć...bo jej się w domu nudzi..jak jej ktoś nie zabrał to wielka obraza i ryk... teraz ja za takie jej zachowanie normalnie bym... jakiś tydzień temu byliśmy u teściów no i ona chciała z nami przyjechać żeby mieszkanie zobaczyć.. a ja do niej "że nie ma czego oglądćc, bo nic nowego nie mamy"... ale przyjechała... ja jak tylko wrócilismy do domu zabrałam się za przekłądanie rzeczy ze starych mebli kuchennych do pokoju ( następnego dnia miał przyjechać projektant i mierzyć kuchnię ) ... także brałam na ręce tyle rzeczy ile zdołałam i tachałam do pokoju a ona na to że mi pomoże i zaczęła wyrywać mi z ręki to co ledwo trzymałam powiedziałam jej żeby zostawiła bo mi wszystko spadnie... to ona usiadła sobie na krzesło i powiedziała że nie ma Ani w czym pomagać... a ja głupia dalej wyciągałam rzeczy z szafy i nosiłam... w sumie mogłam jej powiedzieć żeby zabrała się za opróżnianie szafy ale myślalam że jest na tyle mądra że sama na to wpadnie... nie cierpie ludziom rozkazywać... Było mi wtedy bardzo przykro, byłam wręcz wściekła ... Ta dziewczyna na dwie lewe ręce... u siebie w domu nawet talerza po sobie nie sprzątnie, zmywarki nie oprożni nawet jak ją mama prosi, kanapek sobie nie zrobi sama do szkoły, nie potrafi arbuza pokroić... Jejku..jak ja się cieszę że już nimi nie mieszkam, mam święty spokój... No dobra, ale nie zmieniam tematu... No i tak, nie odzwywałam się do niej...Wczoraj i dzisiaj montowali nam kuchnię w nowym mieszkaniu... Szwagier zadzw do TŻ czy może zobaczyć kuchni nawet bez sprzętu... no i przyjechał wieczorem po 21 ...z kim?? Z olą - tą moją szwagierką... Czułam się jak intruz we własnym mieszkaniu... Nie gadałam z nią od tygodnia, nie czułam się gotowa na to spotkanie - a tu ona przyjeżdza...niby nie chciała ale szwagier ją zmusi... Nie kumam... jakby ktoś był na mnie zły nie jechałabym do niego za żadne skarby..nawet jeśli brat by mnie błagał... może źle myślę... bo nie rozumiem takich relacji...ja niestety nie mam rodzeństwa Powstrzymywłąm się przez jakieś czas, ale po 15minutach przebywania z nią wybuchłam, wszystko jej wyżagałam i powiedziałam żeby wyszła...wtedy się zaczęło...szwagier się też na mnie poobrażał a biedny tż nie wiedział co robić - ale on na szczęście mało kiedy bierze czynny udział w moich kłótniach, ale w razie czego potrafi mnie obronić... jak już wyszli a ja jeszcze cała się trzęsłam i ryczałam to tż powiedział że jest mu wstyd za mnie.... że tak się z wszystkimi kłócę... ale kurczaczek no...ja wiem że jestem dzika a do tego teraz w ciązy jeszcze bardziej czepialska ale czy tak trudno sobie odpuścić a nie że jeszcze mi szwagier mówi "trochę luzu" już ja mu dam luz!! Zawsze czułam się w tej rodzinie jak czarna owca, czasami jak ta najgorsza osoba... Dzisiaj byłam z TŻ na chwilkę u teściów (tzn ja nie wesżłam, siedziałam w aucie) Teściowa podobno mówiła że nie mamy się z olą kłócić tylko się pogodzić... Aaa... w drugiej połowie lipca mieliśmy jechać - ja tż ola i teściowa na mazury do dziadka... ale teściowa się pytała dzisiaj tż czy ja też jadę bo jak tak to ola nie pojedzie (bo jeszcze w drodze powiem jej nagle -wysiadaj) a jak ola nie jedzie to ona też z nami nie jedzie... Stwierdziłam że nie ma to jednak jak rodzina... ja nie kumamm tego u nich w rodzinie że jak się ktoś pokłóci to wszyscy się do teog mieszają.. normalnie Może ja jestem dziwna... ale b.ciężko mi się zmienic... Ale się rozpisałam... trochę mi to ulżyło, trochę popłakałam (właściwie to placzę od wczoraj) ale teraz to mam nadzieję że były takie ostatnie łzy... Aaaa... tż mi powiedział że wie od mamy że ola cały wieczór wczoraj płakała..tak jak ja zresztą... to napisałam jej sms że szkoda życia na to że obie płaczemy i po trsze wytłumaczyłam o co mi chodziło a ona na to że nie rozumie mojego durnego zachowania i i że gówno ją obchodzą moje hormony... ojj..czuje że do narodzin Leosia się nie pogodzimy... i nie wyobrażam sobie teraz jakbym miała jej dać swoje dziecko na spacer... Wczoraj byłma u gina na wizycie, mały w 29 t.c waży 1500 ![]() po raz pierwszy byłam w środku z tż ![]() ![]() ![]() z małym wsio ok, kręgosłup, zawartość brzuszka ok, główka ok, szyjka w normie ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I możesz odwiedzić na dworcu PKP - nie ten duzy skandynawski bo tam badziewie- tylko taki malutki zaraz naprzeciw wejscia obok komórek. Tam też kupiłam fajnego pajaca, niezniszczony i chyba za 9 zl ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]() Gratuluję rozbudowy i znaleziska ![]()
![]() |
#2699 |
Zakorzenienie
|
E Bordana, ja też z tych kłotliwych
![]() Mój tż też nie raz mówił że mu wstyd że taka kłotliwa jestem ![]() Czasami jednak trzeba z siebie wyrzucić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
ja tez sie kłóce
![]() ![]() na przykład mam ciotke która mieszka z babcia i tak mnie kiedys zdrazniły ze babcie widziałam w tym roku raz-nie jeżdżę bo po co? oni u mnie jak 3 lata tu mieskzam nie byli to ja ich tez nei odwiedzam-zawzieta jestem ale cóż mogliby sie pofatygowac i przyjechac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.