|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
PRACA W RECEPCJI NA NOCKI-Czy bezpieczna?
Cześć Wam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: PRACA W RECEPCJI NA NOCKI-Czy bezpieczna?
wiesz, wychodząc z domu w biały dzień w tłumie ludzi również coś może Ci się stać, także nie rozpatrywałabym tego w takiej kwestii
![]() a czy tam jest ochroniarz czy go nie ma wystarczy zapytać pracodawcę ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Pracowałam w recepcji i nocki średnio wspominam
![]() Wypytaj o wszystko pracodawcę, rozwieje Twoje wątpliwości odnośnie ochrony w nocy.
Edytowane przez _kokeshi_ Czas edycji: 2011-07-05 o 19:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wypełnienie moich obowiązków, przygotowanie grafików, faktur itp zajmowało mi z reguły czas do 2,3 w nocy, bo zaczynałam po zamknięciu restauracji o 24. Teoretycznie mogłam spać, chociaż żadnego miejsca typu łóżko lub chociaż jakiś fotel nie było. Na zapleczu leżał koc i rozkładało się go na podłodze. Mimo prób przy spokojniejszych nocach nie udało mi się tam zasnąć, ale moje koleżanki spały więc podobno się dało ![]() Nie nastawiaj się na nie, w hotelach różnie bywa. Moja koleżanka też pracowała w hotelu na recepcji, była ochrona. W nocy miała nawet pokój gdzie mogła iść się położyć, przespać, a gdy przychodził jakiś nocny gość to budziła ją ochrona. Zapytaj o wszystko w miejscu gdzie masz pracować, bo to różnie bywa i zależy od hotelu.
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
zgadzam sie z poprzedniczką wypytaj o wszystko pracodawce ewentualnie przez pierwsze dni niech ktoś czuwa przy telefonie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny, wolalabym zeby byla ochrona bo samej to tak strach troche :/ A nie bałas sie tak po hotelu sama po ciemku chodzic?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Koleżanka pracuje na recepcji w sanatorium i na nockach najbradziej boi się tego, ze coś się w nocy stanie, np. ktoś z gości zasłabnie i trzeba będzie reanimowac itp. kiedyś by dyżur pielęgniarki ale teraz na noc zostaje już sama.
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi się,że pracodawca nie zostawił by kobiety samej w hotelu na noc...
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Marzę o takiej pracy ^^ raz pracowałam na nocną zmianę, była to zmiana-marzenie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
A nie bałaś się być sama w hotelu? Bo niektóre kobiety się boją...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Nie ma czego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
hm ale ktos moze zechciec mnie napasc o tak po prostu, a moj krzyk moze nie wystarczec by obudzic wczasowiczow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, myślę że łatwiej napada się na ludzi w ogromnym tłumie na ogromnych koncertach, gdzie jest hałas, głośna muzyka a ochrona szybko nie dobiegnie, niż w wielkim hotelu z monitoringiem gdzie śpi masa gości
![]() Nie bój się, to noc budzi w ludziach lęk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
dzieki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
a to dobre
![]() Niestety nie mam żadnych nadprzyrodzonych telepatycznych zdolności... i nic mnie nie nawiedzało...szkoda, taka szansa była ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Nie pracuję w hotelu na recepcji, ale też mam taką pracę, że siedzę sama na nocnych zmianach. Mam akurat to szczęście, że na portierni mam ochroniarza zawsze [chociaż z pośród 5 - pracują na zmianę - tylko przy jednym czuję się względnie bezpiecznie], to jednak nie jest to dla mnie zbyt fajne uczucie - szczególnie, że między portierem a mną są jakieś cztery piętra, a ja mam zbyt bujną wyobraźnię
![]() Najgorzej to się czułam, gdy przez pewien czas na nocnych zmianach spotykałam się z kobietą na stanowisku portiera/ochroniarza. Z nas dwóch to chyba ja miałam większe szanse na poradzeniu sobie z ewentualnym bandytą ![]() Pracodawcy akurat to wisi i powiewa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Zależy jaki to hotel, jeśli jakiś 4, 5 gwiazdkowy to ochroniarz jak najbardziej powinien być. W hotelu 3 gwiazdkowym i mniej, raczej bym na to nie liczyła.
Dokładnie, właścicielowi to lata czy kobieta zostaje sama na recepcji. Im mniej pracowników na zmianie, tym mniejsze koszty, większe zyski , bl bla bla. Zależy czym Twój pracodawca się kieruje. U mnie na praktykach, panie po nockach narzekały jedynie na pijanych, głośnych nastolatków koczujących w pokojach. Odbierały wiele telefonów ze skargami od gości, a upominania nic nie dawały. To jest gorsze, niż jakieś tam duchy i bandyci. Dla mnie jest to trochę głupie i dziwne, żeby bać się takich rzeczy.Każdy zdaje sobie sprawę, że w hotelu są kamery. A krzyki i domniemane strzały na pewno obudzą niejednego gościa. Dużo łatwiej jest napaść na kogoś na ulicy lub w domu. Ja bym się obawiała tylko pijanych, natarczywych hotelowych gości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z dziewczynami - szefostwu wisi i powiewa, czy na recepcji zostaje kobieta, czy mężczyzna. Pracowałam jako recepcjonistka i nie wspominam dobrze nocek - zostawałam sama od około godziny 22-23 i to nie raz jeszcze z gośćmi w części restauracyjnej, zdarzało się, że w środku nocy ktoś jeszcze robił sobie nocne wypady na miasto i mnie straszył
![]() Generalnie na nocnej zmianie nie ma za dużo obowiązków - ja porządkowałam dokumenty, sprawdzałam rezerwacje na najbliższe kilka dni i raczej zajmowałam się sobą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
jeśli hotel jest w ścisłym centrum dużego miasta to nie ma co się aż tak martwić o bezpieczeństwo...zresztą zawsze można zamknąć późną nocą drzwi wejściowe na klucz
![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- ochroniarz w hotelu to rzadkość...chyba masz na myśli portiera...czasami jest przez całą noc, ale przeważnie jest do 12. w nocy....dobre i to ![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Pracuję w hotelu, że tak to nazwę blisko recepcji. Na zmianie jest przeważnie 2 osoby na nocy. Ochrona jest 24h/dobę. Nikomu jeszcze nic się nie stało, a niektórzy pracują po kilka lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.