|
|
#2671 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Harry Potter?
|
|
|
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do wyglądu Hermiony to z tego co pamiętam aktorzy grający Weasleów też zupełnie inaczej byli opisani w książce, ale mi się strasznie podobali Ci którzy grali zwłaszcza bliźniacy! A powinni być podobno niżsi od Rona i grubsi
|
|
|
#2673 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do tego czy Harry widział śmierć matki to już dawno zostało zauważone przez fanów. Z tego co pamiętam Rowling coś tam tłumaczyła, że chyba nie był wtedy świadomy, że patrzy na śmierć czy jakoś tak. |
|
|
|
|
|
#2674 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A w czwartym tomie napisała, że Harry miał zamknięte oczy, i kiedy je otworzył zobaczył już martwego Cedrika. Więc nie patrzył jak umiera, nie widział jego śmierci. |
|
|
|
|
|
#2675 |
|
Konto usunięte
|
Też się kiedyś zastanawiałam nad tym drobnym szczegółem i wydaje mi się, że można przyjąć, że jednak był wtedy świadomy, że Cedrik nie żyje, a przy śmierci matki nie był. Wiadomo, hipoteza naciągana, wcale bym się nie zdziwiła gdyby to był jednak błąd Rowling, chociaż z drugiej strony nie wyobrażam sobie jak mogłaby przeoczyć coś tak istotnego.
|
|
|
|
|
#2676 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2677 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Było gdzieś wspomniane, że Hermiona jest brzydka? Pamiętam, że było o jej zębach które potem zmniejszyła i jej włosach, ale to na początku serii a potem z jej wyglądu pamiętam tylko, że w IV tomie było napisane, że na balu wyglądała bardzo ładnie ![]() A tak swoją drogą pisząc przez dziesięć lat ja też bym się w którymś momencie zamieszała i popełniła gdzieś błąd, nie winię jej za to ani mnie to nie dziwi
nieważne jak długo starałaś się być grzeczna, nie uciszysz w sobie niegrzecznej dziewczynki http://nescaa.tumblr.com/ Edytowane przez Nescaa Czas edycji: 2011-07-05 o 23:34 |
|
|
|
|
|
#2679 |
|
Konto usunięte
|
Chyba wprost nic nie było powiedziane, że była brzydka, ale dokładnie nie pamiętam.
Dla mnie hitem naciągactwa w całej serii było to, że Ron w IŚ "nauczył" się mowy węży patrząc jak Harry to robi. No ludzie, po pierwsze Harry nie robił tego przy nim za często (chyba tylko ze 2 razy w ciągu 7 lat), a po drugie raczej chyba nie było łatwo się tego języka nauczyć...W każdym razie ręce mi opadły jak to pierwszy raz przeczytałam
|
|
|
|
|
#2680 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2681 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
wielkie dzięki za sprawdzenie, ja nie mam książek wiec musiałabym się do nich najpierw dostać żeby sprawdzić i się dowiedzieć co i jak no to pięknie, troche nam naściemniała jak widać :p chociaż nie dziwie jej się, bo połączyć ze sobą w jedną całość 7 częsci to nie lada wyzwanie, myśle że i tak sobie dość dobrze poradziła. Myślę że każdy z fanów mógłby wypisać multum takich błędów, i na dodatego każdy wypisałby inne bo każdego interesowało co innego. Z tymi duchami to wogóle nie jest do końca wyjaśnione. Ja nie kumałam nigdy czemu jak były te przesłuchania śmierciożerców nie dali im eliksiru prawdy - rozumiem, że w szkole było to zabronione, ale w takiej sytuacji powinni go używać etc etc i można wymieniać tak w nieskończoność sprawy które śa jakoś niedopowiedziane, niedokończone
|
||
|
|
|
|
#2682 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przypomniało mi się pytanie mojej kuzynki, gdy razem skończyłyśmy oglądać czwartą część( jak Harry uciekł Voldemortowi na cmentarzu) : A dlaczego on go po prostu nie zastrzelił?
|
|
|
|
|
|
#2684 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapalenie płuc, ospa albo chociaż katar?
|
|
|
#2686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie mówiąc o całej reszcie wiedzy przydatnej do życia - jak oni sobie tam radzili? też mnie to zawsze zastanawiało bo przecież mało bo mało - ale są takie informacje które nabyte nawet w szkole podstawowej przydadzą się do życia |
|
|
|
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I to coś co Ron niby miał i siedział w domu kiedy tak naprawdę wyruszył z Harrym w poszukiwanie horkruksów
|
|
|
#2688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie chorowali, ale to dla nich nie był problem - eliksir i po krzyku. ![]() Co do szkoły - to pewnie dzieci z rodzin mogolskich chodziły wcześniej do podstawówek, a w rodzinach czarodziejskich tego wszystkiego najpotrzebniejszego uczyli ich rodzice. Edytowane przez Pani Barokowa Czas edycji: 2011-07-05 o 23:58 |
|
|
|
|
|
#2689 |
|
Konto usunięte
|
Dumbledore umierał od trucizny, więc teoretycznie mogło się coś takiego wydarzyć. Pamiętam, że jeszcze coś tam było o smoczej ospie, czyli jakieś tam swoje choroby mieli...
|
|
|
|
|
#2690 |
|
Raczkowanie
|
a swoją drogą - zbaczając z tematu - oglądalam dziś z bratem i meżem 6 część żebyśmy mogli iść razem do kina na tą ostatnią - i aż mnie skręcało żeby im wypaplać co się tam stanie
brat oglądał to po raz pierwszy, więc wogóle nie wie nic o 7 części. O rany jak to dobrze że już niedługo będę mogła im poopowiadać bo na razie było tylko: tego nie było w książce (np spalenie domu Rona) albo: a w książce to było tak...
|
|
|
|
|
#2691 |
|
Konto usunięte
|
Strasznie nie lubię oglądać HP z kimś kto nie czytał książki- denerwują mnie ciągłe pytania "Ale o co chodzi?". Niestety, 5, 6 i 7 część filmu są tak zrobione, że chyba tylko czytelnik może się do końca połapać w fabule. Oglądałam z kuzynką ZF- nic nie mogła zrozumieć, po wyjściu z kina nawet nie załapała, że tam coś było o jakiejś przepowiedni;P
Co do chorób jeszcze- w stresowych sytuacjach Harry'emu często się na wymioty zbierało;D |
|
|
|
|
#2692 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Może jestem ignorantką ale nigdy nie sprawdzę...
|
|
|
|
|
#2693 |
|
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 201804200952 Czas edycji: 2018-04-20 o 00:08 |
|
|
|
|
#2694 | |||
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() Cytat:
Parę razy cudowne wybawienie było naciągane na zasadzie "Harry zemdlał, a jak się obudził, to było po wszystkim", ale Ron mówiący językiem węży to była przesada ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2695 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no i skrzydło szpitalne ![]() Cytat:
Cytat:
bo chyba w książce nie była opisana, a tylko było napisane, że Ron mówi Harry'emu, że tam byli i zniszczyli horkruksa ? ![]() Cytat:
chociaż wyobrażałam sobie, że będzie ładniejsza właśnie na balu i weselu.. będą jakieś ładniejsze sukienki i w ogóle ![]() A co do śmierci matki i testrali to też się kiedyś nad tym zastanawiałam.. ale generalnie napisała to co napisała i tak już jest ![]() A w 4 cz. chyba normalnie pociągiem jechali, a potem na testrale się przerzucili? nie pamiętam
|
||||
|
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
Eh, co z tymi rezerwacjami ? Myślicie że IMAX pozwoli przez internet, czy tylko osobiście ?
|
|
|
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O lol, tak patrzę w Gdańsku można było wczoraj rezerwować, a dziś znowu nie ma repertuaru na 15. Niezły bałagan tam mają...
nieważne jak długo starałaś się być grzeczna, nie uciszysz w sobie niegrzecznej dziewczynki http://nescaa.tumblr.com/ Edytowane przez Nescaa Czas edycji: 2011-07-06 o 11:27 |
|
|
|
|
|
#2698 |
|
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 201804200952 Czas edycji: 2018-04-20 o 00:08 |
|
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Np w moim Heliosie można tylko kupić, i już jest przedsprzedaż. Żeby podobnie nie było w IMAXie, a boję się że jednak tak zrobią ; (
|
|
|
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
Ahaha u mnie można już kupować/rezerwować!
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

Zapalenie płuc, ospa albo chociaż katar?
bo przecież mało bo mało - ale są takie informacje które nabyte nawet w szkole podstawowej przydadzą się do życia