Plotkowy wątek dziewczyn przyjaznych zwierzętom! - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-02, 16:16   #361
201604190949
Konto usunięte

Dot.: Plotkowy wątek dziewczyn przyjaznych zwierzętom!

Brzmi i wygląda dobrze, tylko tej bułki dużo... hmm... Myślicie, że otręby dadzą radę?
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 16:19   #362
pusunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Brzmi i wygląda dobrze, tylko tej bułki dużo... hmm... Myślicie, że otręby dadzą radę?
ja znalazłam tez bez bułki sa rózne wersje przepisu
pusunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 19:19   #363
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Ale super, założyłyście wątek plotkowy!! To ja się też melduję na plotki! Dobre plotki zawsze w cenie!
Linusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 19:30   #364
pusunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linusiaczek Pokaż wiadomość
Ale super, założyłyście wątek plotkowy!! To ja się też melduję na plotki! Dobre plotki zawsze w cenie!
witaj

dzisiaj był u nas mojego taty kolega
i poczęstowałam ich moim pasztetem
mój tato i jego kolega sie nią zachwycali dopiero na koniec powiedziałam im ze to jest bez miesa

byli mega zdziwnieni
pusunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 20:36   #365
Chatul
ma zielone pojęcie

Jutro będę miała pełne ręce roboty - przychodzi do mnie 5 znajomych na wspólne picie A ja i TŻ będziemy cały dzień gotować wege przysmaki
Ma ktoś pomysł na jakieś fajne przystawki?
Na pewno będziemy robić nasze słynne placki z sezamem (niestety, robione na mące pszennej ).

Cytat:
Napisane przez Linusiaczek Pokaż wiadomość
Cieszę się, że będziesz plotkować z nami

Cytat:
Napisane przez pusunia Pokaż wiadomość
mój tato i jego kolega sie nią zachwycali dopiero na koniec powiedziałam im ze to jest bez miesa

byli mega zdziwnieni
Hahah, nie dziwię się
Stary 2011-07-04, 01:13   #366
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pusunia Pokaż wiadomość
witaj

byli mega zdziwnieni
A to dobre, już sobie wyobrazam ich miny
Stary 2011-07-05, 14:36   #367
Tygrysicaaaaaa
Raczkowanie

Hej,hej,miłego dnia.
Tygrysicaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-05, 17:36   #368
EmilkaZ
Wtajemniczenie

GG do EmilkaZ

Hej ,
dobrze pamiętam, ze jutro będą te roboty po 30 zł w biedronce???
EmilkaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-05, 17:39   #369
villete
Zakorzenienie

dziewczyny, właśnie zrobiłam pasztet z ciecierzycy

wymiana
villete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-05, 17:46   #370
EmilkaZ
Wtajemniczenie

GG do EmilkaZ

ale sie wkurzyłam zamówiłam na allegro 2 książki w tym przez Was polecaną kuchnię kryszny u tego samego sprzedawcy co bym miała przesyłkę taniej:P i pisałam wczesniej czy obie pozycje sa dostepne (pomimo ze bylo wystawione po 4 sztuki ale widzialam ze maja negatywy) no i zamowilam wczoraj, zaraz po tym jak mi odpisali ze maja. I dzisiaj mi pisza ze wlasnie kuchni kryszny nie ma....
swietnie;/

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez villete Pokaż wiadomość
dziewczyny, właśnie zrobiłam pasztet z ciecierzycy
oo, a jak zrobiłaś? trudno się robi??
Stary 2011-07-05, 19:31   #371
villete
Zakorzenienie

faktycznie nieciekawie z tymi książkami ;/ polecam osobiście nabyć na woodstocku przy okazji pożerania krysznowskiego jedzenia;p

właśnie pasztet robi się bardzo łatwo kupiłam ciecierzycę w puszcze (można kupić normalną, ale nie chciało mi się moczyć w nocy)
i tak

na oliwie podsmażam przyprawy, wrzucam cebulę, czosnek, pestki dyni, slonecznik, chwilę prażę. potem wrzucam gotowane warzywa (akurat dziewczę me chore było, to z rosołku wegetarianskiego ;p wyciągnęłam) i wrzuciłam ciecierzycę. ja dodałam jeszcze zarodków pszennych i ogólnie napchałam orientalnych przypraw, bo chciałam, by było podobne, jak ten kupny pasztet orientalny w słoiczku. (czyli curry, garam masala, kumin rzymski, pieprz cayenne, ale równie dobrze mogą to być zwykle przypraw typu sol, pieprz, papryka itp). potem wrzuciłam tam jeszcze listki pietruszki itp.

no i wszystko przejechałam blenderem ;] genialne do kanapek.

wymiana

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 19:42   #372
Chatul
ma zielone pojęcie

Miałam nocną imprezę ostatniej nocy Z TŻ-em zrobiliśmy na nią placki sezamowe, kanapki śródziemnomorskie z piekarnika i kulki ryżowo-falafelowe

Cytat:
faktycznie nieciekawie z tymi książkami ;/ polecam osobiście nabyć na woodstocku przy okazji pożerania krysznowskiego jedzenia;p
Gdzie dokładnie sprzedają te książki?
Stary 2011-07-05, 19:46   #373
villete
Zakorzenienie

jak jest cała ta wioska kryszny to w tych namiotach, najczęściej książki są w tych namiotach najbliżej tego głównego, białego. tam w zasadzie będą tylko książki, dużo o krysznie, o religii itp, ale spora część jest o jedzeniu

wymiana
Stary 2011-07-05, 20:24   #374
malgosia86
Zadomowienie

Też się melduję
Nie mogłam Was znaleźć. Szukała wątku na podforum ZOO i przejrzałam kilka stron. Więcej nie będę go przeglądać Jak czytam tytuł niektórych wątków o znęcaniu nad zwierzętami...
Rozumiem, że trzeba o tym pisać i mówić, ale ja to wszystko później przeżywam, bo tak bardzo jest mi szkoda tych zwierząt

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
O, dzięki Już się bałam, że będę musiała rezygnować z oleju, a to taki fajny, naturalny kosmetyk jest
Ty do czego używasz? Ja do rzęs, brwi i paznokci, ale czaję się też, żeby zrobić sobie z tego maskę do włosów. Tylko boję się, że będę miała problem ze zmyciem tego
(lepiej mi odpowiedz na naszym plotkowym wątku, żeby OT tu nie robić )
Olejów użyam przede wszystkim do włosów i czasami do ciała.
Do włosów głównie olej kokosowy (polecam firmy Efavit), oliwę z oliwek i olej ze słodkich migdałów. Próbowałam też np. jojobę i z pestek winogron, masło shea, masło mango.
Aha, olejów Profarmu szukaj w sklepach zielarskich i aptekach, najtaniej chyba dostaniesz na doz .pl (jesli będą, bo czasem się zdarza, że ich brakuje).

W inny sposób nie stosuję olejów, bo mi się nie chce. Podejrzewam, że na rzesy itp. trzeba stosowac oleje codziennie, żeby był efekt?

Maskę zmyjesz z włosów szamponem, np. Hippem. Jesli nie dodasz czegoś ekstremalnie trudnego do zmyciu typu lanolina. Z olejami Hipp sobie poradzi Jeśli będziesz miała uczucie niedomytych włosów, zawsze może powtórzyć mycie.

Zapomniałabym - oleje kupisz tez w sklepach z półproduktami. Sklepy takie z reguły są CF. Same na pewno nie testują, bo nie mają czego i sprzedają produkty, które raczej tez testowania nie wymagają.
Sklepy to np. ZSK, Mazidła, Biochemia Urody.
Z reguły ceny są tam wyższe niz np. olejów Profarmu (ale np. olej migdałowy w ZSK ma ceną porównywalną z Profarmem), dlatego najbardziej opłaca się tam kupować oleje, których nigdzie indziej nie dostaniesz.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Zajrzałam na poprzednią stronę i zobaczyłam, że piszecie o kotach.
Cytat:
Ja np. nie wyobrażam wypuścić się moich kotów na dwór samych, są nieprzystosowane do życia i rozpuszczone, nauczone, że mogę leżeć wzdłuż przejścia w pokoju i każdy je ominie. Nie miał ich tego kto nauczyć, bo jedną wychowuję od jej pierwszego miesiąca życia, drugą od trzeciego dnia życia zamiast matki. Jedynie wspomniany mój dzikus, który się sam oswoił, wylatuje na dwór, bo to jednak jeszcze nie w 100% domowy kot, ale kocha się miziać ;]

Uważam, że miasto z samochodami to nie miejsce dla kota, mieszkam na totalnym zadupiu, przy mojej ulicy przejeżdża może z 5 samochodów dziennie i jeżdżą wolno - w czasach, gdy miałam więcej wolno chodzących kotów, mimo wszystko kilka zakończyło swój żywot pod kołami jak byłam dzieckiem.
Mam dokładnie takie samo podejście!
Mojego kota nie wypuszczałam nigdy samego na dwór. Zawsze był na smyczy. A jak nam uciekł, to ile było stresu i nerwów. Na szczęście zawsze wszystko się dobrze kończyło.
Tylko tyle uwag słyszałam od ludzi, że to nie jest normalne albo że robię mu krzywdę, że już sama wątpiłam. Ale odwrotu nie było, bo nie był nauczony życia na dworze.
Koniec końców jestem zadowolona, że taką drogę wybrałam. Przeżył z nami szczęśliwie ponad 10 lat.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-05, 21:39   #375
Chatul
ma zielone pojęcie

Zrobiłam na nocną imprezę mleko sojowe. Nikt się nie zorientował, że to nie krowie. Dopiero jak goście się dowiedzieli to zaczęli marudzić na mleko

Cytat:
jak jest cała ta wioska kryszny to w tych namiotach, najczęściej książki są w tych namiotach najbliżej tego głównego, białego. tam w zasadzie będą tylko książki, dużo o krysznie, o religii itp, ale spora część jest o jedzeniu
Dziękuję
Stary 2011-07-05, 23:48   #376
Cindy28
Lux Mundi

Czytam Was z doskoku tylko [ w rozjazdach aktualnie jestem;/],
ale produkujecie i dobrze
Emilka- bardzo mi przykro z powodu czwartego kociaka... Ale z trzech też radość na pewno jest
U mnie wczoraj była wizyta przedadopcyjna wypadłam chyba dobrze, bo Miecio ma pakować plecaczek i po 15 lipca będzie jush u mnie
Mama się ogólnie pytała czy z dalszego daleka on nie mógł być
Z Łodzi jedzie, a ja na zachodnim pomorzu urzęduję- nieźle
1000days - pisałaś, że pijesz w związku z urodą włosów pokrzywę i skrzyp Pokrzywa jest jak najbardziej wskazana jednak odradziłabym skrzyp - owszem wpływa korzystnie na włosy jednak bardzo wyjaławia organizm z mikro i makrelementów. I skórka jednak wyprawki warta nie jest

Co do diet, jadłospisów etc- myślę, że wszystko jest wskazane, byle z umiarem Ja niestety jem mięso [ głównie drób]- jednak gdybym miała to zwierze sama zabić i oprawić żywiłabym się jedynie warzywami i rybami [choć nie daję głowy, że byłabym w stanie i rybę skrzywdzić].
Jednak żyjemy w czasach gdzie praktycznie vsio podane jest na tacy.

Ostatnimi czasy żywię się głównie płatkami owsianymi, ziarnem słonecznika i wodą + jogurtami naturalnymi, rodzynkami, jajkami, pomidorami.
W taką pogodę jak tam nie jestem głodna wcale i w zupełności wystarczają mi powyższe produkty. Gdybym mogła piłabym samą wodę jednak aż tak dobrze nie ma

Póki co uciekam- pojawię się około weekendu, mam nadzieję, że nie będzie jush drugiej części wątku
Pozdrawiam
Stary 2011-07-06, 04:37   #377
Samantha7
Zakorzenienie

Dziewczyny sporo z Was ma koty to powiedzcie mi jakie jedzenie kupujecie kotom Waszym?
Ja ciagle mysle zeby sprobowac jakiegos nowego jedzenia,ale boje sie testowac na moim sicersciuszku po ostatnim odchorowaniu ;/

Linus super, ze wrocilasPowiedz co myslisz o wacikach COTTON bo wiem, ze ta firma robi tez dla walgreensa, ktory testuje.
Powiedz jakie chusteczki hig. czy papier uzywasz bo ja sie przyznaje, ze ciagle kupuje kleenex.
Paper towel kupuje z Great value w walmart,ale nie wiem tez czy jest cf.
Patrzylam na seneth generation, ale kurde ceny maja takie, ze mnie sorry nie stac ;/

Sorry, ze napisalam to tutaj, a nie na watku o kosmetykach, ale latam ju zpo watkach jak szalona

Mialam male spiecie z TZtem na temat mojego przejscia na wege.
Biedny sie martwi o mnie, ze juz schudlam, a znow schudne i zachoruje znowu.
Nie wiem jak mam mu wytlumaczyc, ze mam ju zna ten temat wieksza wiedze.
Blagal mnie zebym choc rybe jadla, nie wiem.
Narazie kupilam sobie swietne wege burgery
A i zrobilam te papryki, normalnie miodzio mi wyszlo
TZ tez sie zajadal,ale musze nastepnym razem dluzej w piekarniku trzymac bo sie dobrze nie zapiekly, moj piekarnik jest slaby.

Uciekam ogladac program o Yellowstone

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 07:47   #378
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Linus super, ze wrocilasPowiedz co myslisz o wacikach COTTON bo wiem, ze ta firma robi tez dla walgreensa, ktory testuje.
Powiedz jakie chusteczki hig. czy papier uzywasz bo ja sie przyznaje, ze ciagle kupuje kleenex.
Paper towel kupuje z Great value w walmart,ale nie wiem tez czy jest cf.
Patrzylam na seneth generation, ale kurde ceny maja takie, ze mnie sorry nie stac ;/

Sorry, ze napisalam to tutaj, a nie na watku o kosmetykach, ale latam ju zpo watkach jak szalona

Narazie kupilam sobie swietne wege burgery
A i zrobilam te papryki, normalnie miodzio mi wyszlo
TZ tez sie zajadal,ale musze nastepnym razem dluzej w piekarniku trzymac bo sie dobrze nie zapiekly, moj piekarnik jest slaby.

Uciekam ogladac program o Yellowstone
Hej Samatha

Przeszłaś na wege? Gratulacje!
Powiem Ci, że wciąż mam kupę problemów z chusteczkami i papierem toaletowym. Papieru nie znalazłam na razie w ogóle nietestowanego w regularnych sklepach. Jedynym miejscem, gdzie mają nietestowane i ekologiczne produkty tego typu jest Wholefoods no ale na razie mnie nie stać :/ Może kiedyś...
Na razie posłuchałam Twojej rady i przerzuciłam się powoli na Natracare Z wkładek na razie jestem zadowolona, podpasek jeszcze nie próbowałam. Znalazłam też fajny żel do mycia twarzy - słyszałaś kiedyś o Trader's Joe? Fajny żel, bo do tego świetnie usuwa makijaż i wcale nie jest mega drogi, koło 4$. Z Seventh Generation kupuję płyn do mycia naczyń, chociaż i tak wolę Method. No i mam mega problem z nasączonymi chusteczkami toaletowymi, za licho nie wiem gdzie szukać czegoś w przystępnej cenie. Nie wiem, może Palmer's coś ma? Mnie się wydaje, że jakby poszukać, to można znaleźć, ale chyba bardziej w jakiś eko sklepach niż w regularnej sprzedaży. A nie wiesz czy własne wyroby Rite Aid są ok? Bo ostatnio widziałam u nich jakiś krem do opalania i się reklamował jako CF

Ja też już latam po tych wątkach jak szalona Ale jak to ma byś wątek plotkowy to zacznę plotkować: jak ja bym chciała wreszcie zobaczyć Yellowstone!

Edytowane przez Linusiaczek
Czas edycji: 2011-07-06 o 07:50
Stary 2011-07-06, 07:51   #379
Wardruna
Raczkowanie

Wracając do muzyki, którą uwielbiam, oto kilka moich muzycznych perełek, może ktoś się zaciekawi

http://www.youtube.com/watch?v=9nMuwYnH2Ko

http://www.youtube.com/watch?v=vA123xHvrJo

http://www.youtube.com/watch?v=g_uRw...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=1xPZCiIhB20

http://www.youtube.com/watch?v=EjpM5mnmQ9Q

http://www.youtube.com/watch?v=EDlC7oG_2W4

http://www.youtube.com/watch?v=bn1ct1xomoY

http://www.youtube.com/watch?v=MrYuPFiQMQk

I mogłabym tak do nocy wymieniać, zabrakłoby miejsca na forum;p ale nie będę zanudzać;d

Bywałam też na hajnekenie, łudstoku i castle party, także moje zamiłowania muzyczne są bardzo rozległe

Edytowane przez Wardruna
Czas edycji: 2011-07-06 o 08:01
Wardruna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 09:13   #380
EmilkaZ
Wtajemniczenie

GG do EmilkaZ

Cytat:

właśnie pasztet robi się bardzo łatwo kupiłam ciecierzycę w puszcze (można kupić normalną, ale nie chciało mi się moczyć w nocy)
i tak

na oliwie podsmażam przyprawy, wrzucam cebulę, czosnek, pestki dyni, slonecznik, chwilę prażę. potem wrzucam gotowane warzywa (akurat dziewczę me chore było, to z rosołku wegetarianskiego ;p wyciągnęłam) i wrzuciłam ciecierzycę. ja dodałam jeszcze zarodków pszennych i ogólnie napchałam orientalnych przypraw, bo chciałam, by było podobne, jak ten kupny pasztet orientalny w słoiczku. (czyli curry, garam masala, kumin rzymski, pieprz cayenne, ale równie dobrze mogą to być zwykle przypraw typu sol, pieprz, papryka itp). potem wrzuciłam tam jeszcze listki pietruszki itp.

no i wszystko przejechałam blenderem ;] genialne do kanapek.
woow i dużo go wyszło?

Cindy no jak to była miłość od pierwszego wejrzenia to co zrobisz

Samantha7 ja daje Almo Nature

Edytowane przez EmilkaZ
Czas edycji: 2011-07-06 o 11:33
Stary 2011-07-06, 11:24   #381
Wardruna
Raczkowanie

Słyszałyście że w Europie (Holandia)są prowadzone próby wyhodowania mięsa w laboratorium????????????? ???????Przejrzałam kilka forów, i widzę, że temat jest aktualny;|
Co o tym myślicie?? Wyobrażacie to sobie?
Stary 2011-07-06, 11:30   #382
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Dziewczyny sporo z Was ma koty to powiedzcie mi jakie jedzenie kupujecie kotom Waszym?
Ja ciagle mysle zeby sprobowac jakiegos nowego jedzenia,ale boje sie testowac na moim sicersciuszku po ostatnim odchorowaniu ;/
Ja daję karmę Bosch/Sanabelle. Z mięsem jest...

Cytat:
Spokojnie, po prostu dbaj o swoje żywienie Będzie dobrze
A TŻ jest wege?
Stary 2011-07-06, 12:23   #383
anna3101
Raczkowanie

Cytat:
Moja kotka jest karmiona mokrą karmą Applaws (tylko mięso/ryba, ryż/warzywa i woda, żadnego syfu), innych nie akceptuje. Suchą karmę je każdą - z reguły jest to Sanabelle, Bozita, Applaws, Acana. Wielbi też przysmaki Cosmo i Thrive - 100% liofilizowane mięso/ryba.

Nakarm zwierzaka jednym klikiem:
www.pustamiska.pl
www.poomoc.pl

Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m
anna3101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 12:41   #384
EmilkaZ
Wtajemniczenie

GG do EmilkaZ

Cytat:
Napisane przez anna3101 Pokaż wiadomość
Moja kotka jest karmiona mokrą karmą Applaws (tylko mięso/ryba, ryż/warzywa i woda, żadnego syfu), innych nie akceptuje. Suchą karmę je każdą - z reguły jest to Sanabelle, Bozita, Applaws, Acana. Wielbi też przysmaki Cosmo i Thrive - 100% liofilizowane mięso/ryba.
a ile razy dziennie dostaje mokrą karmę?
Hmm, moje pumpkiny dostają tylko wieczorem puszkę, ale one są wychodzące i łowią bardzo dużo myszy. Ale zauważyłam, że jedna kotka (która najwięcej łowi) mało pije. I jak byłam z nią na badaniach to ma bardzo gęstą krew (ale mże był to wynik stresującej podróży?) no i właśnie się zastanawiam czy nie przerzucić się na mokrą karmę.
Stary 2011-07-06, 13:08   #385
Chatul
ma zielone pojęcie

Moja Kicia dostaje tylko suchą karmę. Mokrą mi odradził weterynarz wieki temu
Stary 2011-07-06, 13:23   #386
EmilkaZ
Wtajemniczenie

GG do EmilkaZ

a czemu ci odradził?
Stary 2011-07-06, 13:40   #387
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez EmilkaZ Pokaż wiadomość
a czemu ci odradził?
Z tego, co pamiętam to chodziło o zęby Kici. Podobno sucha karma jest dla nich lepsza. Ale nie pamiętam dokładnie... Kicia po prostu od lat je suchą, jej to pasuje, więc niczego nie zmieniam...
Stary 2011-07-06, 14:19   #388
villete
Zakorzenienie

Ja polecam Almo Nature - rybna wali rybą na kilometr, bardzo dobry skład, mięso brane z jest z ekologicznych farm z wolnym wybiegiem. Teraz będę kupować, bo się kończy, Applaws na sprobowanie, rowniez bardzo dobra karma z wysoką zawartością białka. moim kiciakom też głównie daję suchą.

Co do wegetarianizmu - Samantha, ja wiem, ze mi się dziwicie, ale poważnie, jak się dobre rzeczy je, to na wegetarianizmie można wręcz przytyć ;p tyle pyszności właśnie uważajcie na tą książkę kuchnia kryszny, dużo rzeczy wygląda przepysznie, ale wydaje mi się, że mogą być nieźle kaloryczne ;] (szczególnie słodycze i samosy smażone w głębokim tłuszczu ;]). dobra dieta wegetariańska jest bardzo zdrowa i nie sposób na niej schudnąć, waga powinna być stabilna i normować się do prawidłowej

a co do mojego pasztetu z ciecierzycy to wyszło naprawdę sporo jak z jednej puszki (niedużej) cieciorki i paru warzyw (następnym razem nagotuję więcej, z lenistwa po prostu wzięłam to, co pływało w rosole). wyszła spora miska, nie trzeba sobie żałować a smakuje świetnie ;]

wymiana
Stary 2011-07-06, 19:20   #389
emelie
Wtajemniczenie

Dziewczyny, która używała szamponetek z Joanny? Polecacie? Kusi mnie płomienny rudy
Stary 2011-07-06, 20:24   #390
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Dziewczyny, normalnie muszę się podzielić plotką Jestem u rodziny mojego Tż-ta i normalnie jego dziadek mnie na co dzień zaskakuje. Facet ma 88 lat (!), biaga, jest zdrowy no i tak ostatnio rozmawialiśmy o tym jak on to robi. A on mi na to: no wiesz, codziennie jem masę owoców i warzyw, a do tego trzymam się z daleka od mięsa, bo uważam, że to szkodzi. I potem mi jeszcze powiedział: wiesz, jak pracowałem jako inżynier, to poznałem kupę inteligentnych ludzi, sporo sto razy inteligentniejszych niż ja, ale wiesz co? Wszyscy już nie żyją, bo o zdrowiu czytać nie chcieli i stosować też się nie chcieli. Taka lekko zdziwiona byłam, że taka postępowan rodzina, ale to nie jest najlepsze - dzisiaj otworzyłam zamrażarkę, a tam lody SOJOWE, bez nabiału, o smaku czereśniowo- czekoladowym Normalnie muszę spróbować!

A najlepsze jest to, że dziadek wcale nie afiszuje się jako wegetarian ani nic takiego, po prostu albo wcale nie je mięsa albo raz na dwa miesiące i wiecie co? Nie ma krzyku, nie ma wojny, nikt go nie namawia do niczego, normalnie naprawdę mi szczęka opadła.

Edytowane przez Linusiaczek
Czas edycji: 2011-07-06 o 20:25
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości