![]() |
#361 |
Konto usunięte
|
Dot.: Plotkowy wątek dziewczyn przyjaznych zwierzętom!
Brzmi i wygląda dobrze, tylko tej bułki dużo... hmm... Myślicie, że otręby dadzą radę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
ja znalazłam tez bez bułki sa rózne wersje przepisu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Wtajemniczenie
|
Ale super, założyłyście wątek plotkowy!! To ja się też melduję na plotki!
![]() ![]()
![]() |
#364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj był u nas mojego taty kolega i poczęstowałam ich moim pasztetem mój tato i jego kolega sie nią zachwycali dopiero na koniec powiedziałam im ze to jest bez miesa ![]() ![]() byli mega zdziwnieni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 | ||
ma zielone pojęcie
|
Jutro będę miała pełne ręce roboty - przychodzi do mnie 5 znajomych na wspólne picie
![]() ![]() Ma ktoś pomysł na jakieś fajne przystawki? Na pewno będziemy robić nasze słynne placki z sezamem (niestety, robione na mące pszennej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#366 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#367 |
Raczkowanie
|
Hej,hej,miłego dnia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Wtajemniczenie
|
Hej ,
dobrze pamiętam, ze jutro będą te roboty po 30 zł w biedronce??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, właśnie zrobiłam pasztet z ciecierzycy
![]()
![]() |
#370 |
Wtajemniczenie
|
ale sie wkurzyłam zamówiłam na allegro 2 książki w tym przez Was polecaną kuchnię kryszny u tego samego sprzedawcy co bym miała przesyłkę taniej:P i pisałam wczesniej czy obie pozycje sa dostepne (pomimo ze bylo wystawione po 4 sztuki ale widzialam ze maja negatywy) no i zamowilam wczoraj, zaraz po tym jak mi odpisali ze maja. I dzisiaj mi pisza ze wlasnie kuchni kryszny nie ma....
swietnie;/ ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- oo, a jak zrobiłaś? trudno się robi?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
faktycznie nieciekawie z tymi książkami ;/ polecam osobiście nabyć na woodstocku przy okazji pożerania krysznowskiego jedzenia;p
właśnie pasztet robi się bardzo łatwo ![]() i tak na oliwie podsmażam przyprawy, wrzucam cebulę, czosnek, pestki dyni, slonecznik, chwilę prażę. potem wrzucam gotowane warzywa (akurat dziewczę me chore było, to z rosołku wegetarianskiego ;p wyciągnęłam) i wrzuciłam ciecierzycę. ja dodałam jeszcze zarodków pszennych i ogólnie napchałam orientalnych przypraw, bo chciałam, by było podobne, jak ten kupny pasztet orientalny w słoiczku. (czyli curry, garam masala, kumin rzymski, pieprz cayenne, ale równie dobrze mogą to być zwykle przypraw typu sol, pieprz, papryka itp). potem wrzuciłam tam jeszcze listki pietruszki itp. no i wszystko przejechałam blenderem ;] genialne do kanapek.
![]() |
#372 |
ma zielone pojęcie
|
Miałam nocną imprezę ostatniej nocy
![]() ![]() ![]() Gdzie dokładnie sprzedają te książki?
![]() |
#373 |
Zakorzenienie
|
jak jest cała ta wioska kryszny to w tych namiotach, najczęściej książki są w tych namiotach najbliżej tego głównego, białego. tam w zasadzie będą tylko książki, dużo o krysznie, o religii itp, ale spora część jest o jedzeniu
![]() |
#374 | ||
Zadomowienie
|
Też się melduję
![]() Nie mogłam Was znaleźć. Szukała wątku na podforum ZOO i przejrzałam kilka stron. Więcej nie będę go przeglądać ![]() ![]() Rozumiem, że trzeba o tym pisać i mówić, ale ja to wszystko później przeżywam, bo tak bardzo jest mi szkoda tych zwierząt ![]() Cytat:
Do włosów głównie olej kokosowy (polecam firmy Efavit), oliwę z oliwek i olej ze słodkich migdałów. Próbowałam też np. jojobę i z pestek winogron, masło shea, masło mango. Aha, olejów Profarmu szukaj w sklepach zielarskich i aptekach, najtaniej chyba dostaniesz na doz .pl (jesli będą, bo czasem się zdarza, że ich brakuje). W inny sposób nie stosuję olejów, bo mi się nie chce. Podejrzewam, że na rzesy itp. trzeba stosowac oleje codziennie, żeby był efekt? ![]() Maskę zmyjesz z włosów szamponem, np. Hippem. Jesli nie dodasz czegoś ekstremalnie trudnego do zmyciu typu lanolina. Z olejami Hipp sobie poradzi ![]() Zapomniałabym - oleje kupisz tez w sklepach z półproduktami. Sklepy takie z reguły są CF. Same na pewno nie testują, bo nie mają czego i sprzedają produkty, które raczej tez testowania nie wymagają. Sklepy to np. ZSK, Mazidła, Biochemia Urody. Z reguły ceny są tam wyższe niz np. olejów Profarmu (ale np. olej migdałowy w ZSK ma ceną porównywalną z Profarmem), dlatego najbardziej opłaca się tam kupować oleje, których nigdzie indziej nie dostaniesz. ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Zajrzałam na poprzednią stronę i zobaczyłam, że piszecie o kotach. Cytat:
Mojego kota nie wypuszczałam nigdy samego na dwór. Zawsze był na smyczy. A jak nam uciekł, to ile było stresu i nerwów. Na szczęście zawsze wszystko się dobrze kończyło. Tylko tyle uwag słyszałam od ludzi, że to nie jest normalne albo że robię mu krzywdę, że już sama wątpiłam. Ale odwrotu nie było, bo nie był nauczony życia na dworze. Koniec końców jestem zadowolona, że taką drogę wybrałam. Przeżył z nami szczęśliwie ponad 10 lat. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 | |
ma zielone pojęcie
|
Zrobiłam na nocną imprezę mleko sojowe. Nikt się nie zorientował, że to nie krowie. Dopiero jak goście się dowiedzieli to zaczęli marudzić na mleko
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#376 |
Lux Mundi
|
Czytam Was z doskoku tylko [ w rozjazdach aktualnie jestem;/],
ale produkujecie ![]() ![]() Emilka- bardzo mi przykro z powodu czwartego kociaka... Ale z trzech też radość na pewno jest ![]() U mnie wczoraj była wizyta przedadopcyjna ![]() ![]() ![]() Mama się ogólnie pytała czy z dalszego daleka on nie mógł być ![]() Z Łodzi jedzie, a ja na zachodnim pomorzu urzęduję- nieźle ![]() 1000days - pisałaś, że pijesz w związku z urodą włosów pokrzywę i skrzyp ![]() ![]() ![]() Co do diet, jadłospisów etc- myślę, że wszystko jest wskazane, byle z umiarem ![]() Jednak żyjemy w czasach gdzie praktycznie vsio podane jest na tacy. Ostatnimi czasy żywię się głównie płatkami owsianymi, ziarnem słonecznika i wodą + jogurtami naturalnymi, rodzynkami, jajkami, pomidorami. W taką pogodę jak tam nie jestem głodna wcale i w zupełności wystarczają mi powyższe produkty. Gdybym mogła piłabym samą wodę ![]() ![]() Póki co uciekam- pojawię się około weekendu, mam nadzieję, że nie będzie jush drugiej części wątku ![]() Pozdrawiam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny sporo z Was ma koty to powiedzcie mi jakie jedzenie kupujecie kotom Waszym?
Ja ciagle mysle zeby sprobowac jakiegos nowego jedzenia,ale boje sie testowac na moim sicersciuszku po ostatnim odchorowaniu ;/ Linus super, ze wrocilas ![]() Powiedz jakie chusteczki hig. czy papier uzywasz bo ja sie przyznaje, ze ciagle kupuje kleenex. Paper towel kupuje z Great value w walmart,ale nie wiem tez czy jest cf. Patrzylam na seneth generation, ale kurde ceny maja takie, ze mnie sorry nie stac ;/ Sorry, ze napisalam to tutaj, a nie na watku o kosmetykach, ale latam ju zpo watkach jak szalona ![]() Mialam male spiecie z TZtem na temat mojego przejscia na wege. Biedny sie martwi o mnie, ze juz schudlam, a znow schudne i zachoruje znowu. Nie wiem jak mam mu wytlumaczyc, ze mam ju zna ten temat wieksza wiedze. Blagal mnie zebym choc rybe jadla, nie wiem. Narazie kupilam sobie swietne wege burgery ![]() A i zrobilam te papryki, normalnie miodzio mi wyszlo ![]() TZ tez sie zajadal,ale musze nastepnym razem dluzej w piekarniku trzymac bo sie dobrze nie zapiekly, moj piekarnik jest slaby. Uciekam ogladac program o Yellowstone ![]()
![]() |
#378 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przeszłaś na wege? Gratulacje! Powiem Ci, że wciąż mam kupę problemów z chusteczkami i papierem toaletowym. Papieru nie znalazłam na razie w ogóle nietestowanego w regularnych sklepach. Jedynym miejscem, gdzie mają nietestowane i ekologiczne produkty tego typu jest Wholefoods no ale na razie mnie nie stać :/ Może kiedyś... Na razie posłuchałam Twojej rady i przerzuciłam się powoli na Natracare ![]() ![]() Ja też już latam po tych wątkach jak szalona ![]() ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2011-07-06 o 07:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Raczkowanie
|
Wracając do muzyki, którą uwielbiam, oto kilka moich muzycznych perełek, może ktoś się zaciekawi
![]() http://www.youtube.com/watch?v=9nMuwYnH2Ko http://www.youtube.com/watch?v=vA123xHvrJo http://www.youtube.com/watch?v=g_uRw...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=1xPZCiIhB20 http://www.youtube.com/watch?v=EjpM5mnmQ9Q http://www.youtube.com/watch?v=EDlC7oG_2W4 http://www.youtube.com/watch?v=bn1ct1xomoY http://www.youtube.com/watch?v=MrYuPFiQMQk I mogłabym tak do nocy wymieniać, zabrakłoby miejsca na forum;p ale nie będę zanudzać;d Bywałam też na hajnekenie, łudstoku i castle party, także moje zamiłowania muzyczne są bardzo rozległe ![]()
http://fundacjaczarnykot.pl/ Edytowane przez Wardruna Czas edycji: 2011-07-06 o 08:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cindy no jak to była miłość od pierwszego wejrzenia to co zrobisz ![]() ![]() ![]() Samantha7 ja daje Almo Nature Edytowane przez EmilkaZ Czas edycji: 2011-07-06 o 11:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Raczkowanie
|
Słyszałyście że w Europie (Holandia)są prowadzone próby wyhodowania mięsa w laboratorium????????????? ???????Przejrzałam kilka forów, i widzę, że temat jest aktualny;|
Co o tym myślicie?? Wyobrażacie to sobie?
![]() |
#382 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A TŻ jest wege?
![]() |
![]() |
#383 |
Raczkowanie
|
Moja kotka jest karmiona mokrą karmą Applaws (tylko mięso/ryba, ryż/warzywa i woda, żadnego syfu), innych nie akceptuje. Suchą karmę je każdą - z reguły jest to Sanabelle, Bozita, Applaws, Acana. Wielbi też przysmaki Cosmo i Thrive - 100% liofilizowane mięso/ryba.
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmm, moje pumpkiny dostają tylko wieczorem puszkę, ale one są wychodzące i łowią bardzo dużo myszy. Ale zauważyłam, że jedna kotka (która najwięcej łowi) mało pije. I jak byłam z nią na badaniach to ma bardzo gęstą krew (ale mże był to wynik stresującej podróży?) no i właśnie się zastanawiam czy nie przerzucić się na mokrą karmę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
ma zielone pojęcie
|
Moja Kicia dostaje tylko suchą karmę. Mokrą mi odradził weterynarz wieki temu
![]()
![]() |
#386 |
Wtajemniczenie
|
a czemu ci odradził?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
ma zielone pojęcie
|
Z tego, co pamiętam to chodziło o zęby Kici. Podobno sucha karma jest dla nich lepsza. Ale nie pamiętam dokładnie... Kicia po prostu od lat je suchą, jej to pasuje, więc niczego nie zmieniam...
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam Almo Nature - rybna wali rybą na kilometr, bardzo dobry skład, mięso brane z jest z ekologicznych farm z wolnym wybiegiem. Teraz będę kupować, bo się kończy, Applaws na sprobowanie, rowniez bardzo dobra karma z wysoką zawartością białka. moim kiciakom też głównie daję suchą.
Co do wegetarianizmu - Samantha, ja wiem, ze mi się dziwicie, ale poważnie, jak się dobre rzeczy je, to na wegetarianizmie można wręcz przytyć ;p tyle pyszności ![]() ![]() a co do mojego pasztetu z ciecierzycy to wyszło naprawdę sporo jak z jednej puszki (niedużej) cieciorki i paru warzyw (następnym razem nagotuję więcej, z lenistwa po prostu wzięłam to, co pływało w rosole). wyszła spora miska, nie trzeba sobie żałować a smakuje świetnie ;]
![]() |
#389 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, która używała szamponetek z Joanny?
![]() ![]()
![]() |
#390 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, normalnie muszę się podzielić plotką
![]() ![]() A najlepsze jest to, że dziadek wcale nie afiszuje się jako wegetarian ani nic takiego, po prostu albo wcale nie je mięsa albo raz na dwa miesiące i wiecie co? Nie ma krzyku, nie ma wojny, nikt go nie namawia do niczego, normalnie naprawdę mi szczęka opadła.
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2011-07-06 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:07.