|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona
Jestem, odpisałam
![]() Anka, zamówiłam ![]() Pieniążki od Ciebie właśnie weszły na moje konto.
'' Szczęście jest jak motyl . Gdy gonisz go - odlatuje . Gdy zajmujesz się czymś innym - niespodziewanie siada Ci na ramieniu '' . ![]() Edytowane przez neuilly. Czas edycji: 2011-07-05 o 16:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
BAN stały
|
Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona
nic tylko kamien na szyje i do rzeki;( same straty przez te szkolenie nudne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Ja czasem zdejmuje okulary i trzymam je w ręcę, za bluzką albo w torebce. Ostatnie moje ulubione zostawiłam na stoliku na uczelni
![]()
![]() |
#154 |
Rozeznanie
|
Ja mam nawyk i od razu chowam do torebki
![]() Zupełnie inny temat, raczej nie na oszczędzanie ale tak mnie naszło ![]() ![]() ![]() Tu ich zdjęcia, całkiem fajne (nie, żebym była fanką ale ta Kate fajnie się ubiera): http://www.dailymail.co.uk/news/arti...s-oarsome.html
'' Szczęście jest jak motyl . Gdy gonisz go - odlatuje . Gdy zajmujesz się czymś innym - niespodziewanie siada Ci na ramieniu '' . ![]() Edytowane przez neuilly. Czas edycji: 2011-07-05 o 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Konto usunięte
|
Jak to co robi
![]() mi się podoba jej figura |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
BAN stały
|
mi nie, ladny ma usmiech, nic wiecej, jakos jej nie lubie, nie kupuje jej, nie przekonuje mnie, ubiera sie ok, nie moj styl, ale ona musi na elegancko, bo jest ksiezna-taka to pozyje.
http://www.plotek.pl/plotek/1,78649,...oreksje__.html http://www.pudelek.pl/artykul/33505/...otuje_zdjecia/ podobno w wolnym czasie sadzi drzewo i gotuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak, w Kazimierzu sklepy się powtarzają, ale jest mniejszy ruch, większy wybór, bardziej kameralnie i po prostu fajnie. Ja bardzo lubię. Cytat:
Też jestem nocnym markiem, ale wolę iść do pracy wcześnie i wcześniej wyjść... Cytat:
Przedpadłam niestety, bo w pracy NIE MA SZANS na siedzenie w sieci, a po pracy tak mnie ślepia pieką i plecy bolą, że nie mam ochoty nawet dotykać kompa. Wrażenia mam pozytywne, ponieważ wszyscy są super pomocni, mili i w ogóle. Naprawde jestem zaskoczona. Do tego dostałam nadzieję na rychłe zmiany na lepsze, więc tym bardziej jest się z czego cieszyć. Pracy mam strasznie dużo, której nie umiem, wkurzam się, motam, nie rozumiem, głupio mi z tego powodu, bo wszystko robie 10 razy wolniej niż reszta. No i te ciągłe pytania - nie lubię komuś truć dupy, ale bez odpowiedzi nie mogę iść dalej. No i tak ciężko mi trochę, bo w każdej pracy byłam w 100% samodzielna, a w obecnej czuję się jak bez ręki, nogi, MÓZGU. Mam bardzo różne obowiązki, od czysto prawniczych (bleeeeeeeeee, thanks god że nie poszłam na prawo), przez administracyjne, po techniczne, księgowe i marketingowe. Przeraża mnie ten ogrom, ale muszę jakoś sobie z tym poradzić. Najważniejsze, że mam ogromne wsparcie od władz wyzszych. Ale nie ukrywam, że są momenty, gdy naprawdę chce mi się płakać z bezsilności i tego, że popełniam błedy i ktoś musi po mnie poprawiać. Trochę mnie Anka pocieszyłaś, że też nie miałaś lekko, a teraz świetnie sobie radzisz. Mam nadzieję, że ja też się ogarnę i odetchnę (ale to dopiero za kilka miesięcy niestety). Cytat:
Wspolczuję zmiany 12-20 - co tu ze sobą zrobic? :/ Cytat:
Ja podczas takich rozmow byłam pytana o moje wrazenia, cele, co chcialabym zrobic dla firmy w przyszlosci, co udalo mi sie zrobic itp. Ale nie jakos szczegolowo, raczej byla to rozmowa w dobrym tonie. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
BAN stały
|
moim zdaniem wyglada na swoj wiek lub na wiecej, co uwazam za minus, bo co bedzie na starosc? moze troche za powaznie, ma tez dziwne brwi, juz bardziej podoba mi sie nowa ksiezna Monako, szkoda, ze jej maz-pasztet jej taki numer odwalil przed slubem. wspolczuje jej, nie wygladala na szczesliwa na tym swoim slubie skoro juz mowimy o monarchii.
http://www.pudelek.pl/artykul/33506/...ako_trzy_razy/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja od roku pracuję tu, od pół roku na tym stanowisku i NADAL nie wszytko ogarniam, ba, moja szefowa, jej zwierzchnik, też nie zawsze i nie wszystko! Ja już tak mniej więcej no i jestem z siebie zadowolona. Dziewczyno ile tam jesteś, nawet nie miesiąc, weź mnie nie załamuj ![]() Nie mogę nie spytać - co tam robisz księgowego? OK zgodzę się żę pierwsze miesiące w nowej pracy to koszmar - ja się czułam jak totalny przygłup pytając na prawo i lewo ale cóż...trzeba to przetrwać. ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
Ot żywot księgowego... ![]() Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2011-07-05 o 22:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
anka, a tak wczoraj głosiłaś, jak to nie mogłabyś pracować tak do późna
![]() [wiem wiem, żartuję ;p]
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Mogę pracować nawet i do północy, jak długo nie jest to częste. Poza tym OT jest przyzwoicie płatny lub mogę brać czas wolny w zamian...wczoraj wyszłam o 1 po południu....jest OK, ja tak lubię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znowu mam wolny weekend ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
O tak. To podstawa. Co do godzin to ta praca pasuje mi idealnie, odpukać. Ciężko znoszę monotonię.
Coś mi się jeszcze przypomniało (to do Ciebie głównie Pumas). Mianowicie jak zaczęłam pracę rok temu (a było to prostsza działka niż to, co mam obecnie) to była po prostu masakra, chodzi mi głównie o zamknięcia. Pierwszy raz w życiu pomyślałam przez moment, że ja chyba nie dam rady, że to dla mnie za trudne i że nie ogarnę. Wcześniej pracowałam, w jakichś funduszach, w jakiejś tam bankowości, w treasury, niby nie były to jakieś bardzo podstawowe rzeczy, nie byłam świeżo upieczonym mgr. Ale to był, że się tak wyrażę, zupełnie inny level trudności, no nie do porównania. Oczywiście że jestem uparta to się nie poddałam i, lepiej czy gorzej, robiłam swoje. Czekając, czy i kiedy mnie wywalą ![]() ![]() Morał - wszystko Ci się ułoży w pracy tylko daj temu trochę czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
BAN stały
|
pumas napewno sobie poradzisz, zdolna jestes, agusiownik ja tez niby jestem niefotogeniczna, ale moja przyszla tesciowa mowi , ze tak, ogolnie jak bede robic to wesele od 7 bolesci, to wole kamere niz foto, zdjec bedzie tylko kilka zeby w ogole jakies byly. milego dnia, pozdrawiam.
abstrahujac od tematu jak sie patrzy na film np. ,,Matka Teresa od kotow'' to sie az odechciewa miec dzieci. jest na youtube caly. dla Dziewczyn myjacych gary recznie-nie kupujcie Pur rozowy balsam dlonie i cos tam, zszedl na psy, jest taki rzadki teraz, sama woda. w miare lubie myc gary. polowa butelki 1 l poszla w niecale 2 tyg. przy 2 osobach gdzie zmywana bylo bardzo malo i garow tez. wg. mnie najlepszy jest stary, poczciwy Ludwik i jak mowi przyszla tesciowa Fairy. Edytowane przez zip sklad Czas edycji: 2011-07-06 o 06:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
No i zaspałam, postanowiłam sobie iść do pracy na 8 a tutaj dopiero wstałam, ech
![]() Neuilly, jeszcze raz dzięki, niezła okazja się trafiła ![]() Choćby mi przyszło czekać miesiąc, nieważne, jestem przezadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Rozeznanie
|
Z zagranicy - teoretycznie do 7 dni.
Codziennie sprawdzam status zamówienia ![]() Nie ma sprawy, cieszę się, że mogłam pomóc ![]() ![]() ![]() ![]() Pumas - na pewno dasz sobie radę, początki z reguły bywają trudne, potem będziesz miała co wspominać jak będziesz miała wszystko w małym palcu ![]() Ja z kolei wczoraj zaspałam, w ogóle pogoda mnie dobija bo jestem meteopatą i funkcjonuję na zwolnionych obrotach ![]() Muszę się ruszyć już za godzinę, a mi się nie chce nosa wystawić brrr, ja lubię chłód ale słońce mogłoby wyjść. Pozdrawiam kawowo, miłego dnia.
'' Szczęście jest jak motyl . Gdy gonisz go - odlatuje . Gdy zajmujesz się czymś innym - niespodziewanie siada Ci na ramieniu '' . ![]() Edytowane przez neuilly. Czas edycji: 2011-07-06 o 07:43 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Pumas z pewnością dasz sobie radę, początek jest ciężki, ale jak już zalapiesz co i jak to poszujesz się pewniej i spokojniej. Co do mojej sytuacji to wydaje mi się, że dla szefostwa moje przedłużenie umowy jest oczywiste tylko, że miała się z tym wiązać podwyżka i w tym sęk.
No właśnie dziewczyny sama nie wiem jak tę rozmowę "rozegrać" bo przy rozmowie kwalifikacyjnej jeszcze szefowa powiedziala, że przez te pierwsze 3 miesiace próbne takie wynagrodzenie później jakaś podwyżka, ale nie powiedziała o ile. Zgodziłam się, mimo, iż jest to wynagrodzenie poniżej moich wcześniejszych wynagrodzeń. Praca mi się podoba, pracuje się dobrze i w sumie nie mam jeszcze jakiegoś parcia by ją zmieniać, tylko oczywiście chciałabym już zarabiać więcej. Martwi mnie natomiast fakt, że teraz był trochę zastój i nie wiem jak zapatrzy sie szefowa na tą podwyżkę. I jak powinnam zareagować gdyby chciała mi dać mniej niż oczekuję.
![]() |
#171 | ||||
astro-loszka
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() Napisz potem, jak ci poszło ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
Ja też mam w pracy gorący okres, ale w porównaniu z ostatni miejscem pracy, gdzie był taki zapieprz, że nie miałam czasu kichnąć ani podrapać się w nos, maksymalna koncentracja all the time tu jest bajkowo ![]()
![]() |
![]() |
#172 |
BAN stały
|
neuilly. mam to samo, tez jestem meteopatka, u nas pogoda po byku-tzn. ladna, jutro chyba aquapark
![]() http://blog.onet.pl/41529,archiwum_goracy.html Polskie wesela bez cenzury dobrze, ze ja nie mam oczepin i robie tylko przyjecie, nie znioslabym zabawy weselnej typu zatancz na rurze jak striptizerka, ale obciach, kolezanka miala na swoim weselu cos takiego, nie wiedziala, ze bedzie taka zabawa, ja bym sie w to napewno nie wlaczyla jako panna mloda i bym byla zażenowana. nie wspominajac o tym, ze TŻy by komus ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zadomowienie
|
To wy dziewczyny chyba strasznie dużo płynu lejecie , bo mi różowy pur na dużo dłużej starczał
![]() ![]() ![]() Nie wiem co ze sobą zrobić , mam tyle wolnego czasu , aż dziwnie się czuje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#174 |
BAN stały
|
no leje sie go duzo, bo jest rzadki i wylewa sie wiecej niz sie chce, fairy z granatem jest ok, ja tam sie zawsze lubie lenic i nigdy nie mam wyrzutow sumienia. takze len sie ile wlezie póki jest okazja i czas.
![]() mialyscie moze kiedys manicure hybrydowy? polecacie? warto? Edytowane przez zip sklad Czas edycji: 2011-07-06 o 20:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
Leje cały dzień. Mam serdecznie dość.
Miczka, ja tez lepiej się czuję gdy coś robię - mam jakieś takie poczucie winy jak się lenię ![]() Ostatnie dwa dni spędziłam b. efektywnie, bo jak inaczej określić prace do 11. w nocy wczoraj, dzisiaj co prawda tylko 8 h, ale potem jeszcze lekcje języka ![]() No a jutro zobaczy się jak się wyrobi, urlop nadchodzi więc mam huk roboty, ale jeśli się wydostanę o sensownej porze to jeszcze na siłkę podskoczę. Fokle, cieszę się dzisiaj, bo udało mi się rozwiązać jeden problem w pracy, ciągnący się od dawna, od czasów "przede mną". Nic personalnego, problem taki księgowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Ja też się lenie
![]() ![]() Ale przynajmniej poopalałam się dziś ![]()
![]() |
![]() |
#177 |
BAN stały
|
TusiaeM jest taki program na Tvn Style pt. ,,Moda z bloga'', uwazam, ze sie powinnas zglosic, popieram Cie w 100%, nie podoba mi sie tylko, ze mowia szafiarki w tym programie na dziewczyny, ktore prowadza blog o modzie, ale program jest spoko, napewno bys wygrala.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() oj tak, w środy muszę wstawać o 6 i to dla mnie katorga ![]() Ja lubię długo spać, a wieczorem najbardziej się ożywiam hehe. Cytat:
![]() Ale zmusiłam się dziś i poszłam pierwszy raz na siłownię (a ogólnie drugi raz w życiu ![]() ![]() a tam sami przypakowani i dobrze zbudowani kolesie, ale mi głupio było ![]() ale się jeszcze wyrobię i też będę tak śmigać za jakiś czas ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
BAN stały
|
agusiownik no widzisz kazdy majakies swoje wybrane, u mnie glownie kamera, foto tez, ale malo, poza tym ja nie chce takiej uslugi, ze przychodza na caly dzien i 1 i 2gi. ja sie na fotkach nie czuje, nie rozumiem jak mozna robic sobie zdjecia jak sie zaklada doslownie majty i rajty niezdzierajty-sorry, przepraszam, ale nie pojmuje. przychodza ci od rana do domu i nachalnie fotki pstrykaja, u mnie maja przyjsc tylko do kosciola, ew. chwile przed i na tym przyjeciu, ale tez nie caly czas i koniec.
tutaj na jakims watku-oczywiscie slubnym laska wkleila swoje fotki i myslalam, ze padne, nie pocisnelam jej zeby jej przykro nie bylo, chociaz powinnan, bo az sie na usta cisnelo, laska sie chwalila, ze co to byl za slub, a na fotkach zdomu-meble tracily glebokim PLRem jak widmo minionej epoki, to o co kaman? Selene ja tez uwazam zeby nosem o lawke nie zaryc. 3maj sie. u nas jedyny plus, ze nic nie trzeba pisac. jade dzis do aquaparku sie zrelaxowac i zregenerowac. milego dnia, pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:06.